Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#7276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Uglednik wrote:
Bubalo1 wrote:Sta je donio ? Jedino pozitivno mu je sto je ozbiljniji i nema cirkusa na pripremama (odnosno nije bilo u pocetku) Ali cini mi se prosli put opet da je bio cirkus na pripremama ..Sta je jos donio ?
Da se izrazim vugdalicevski...donio je...

nista.
Nista u nista sa nicim,vazda ide.
Da bi neko nesto donio nesto,treba da ima i na nesto da postavi ili sa necim. Da bi na kraju imao to nesto :-) .
Ili mozda da se pojasni.Plata selektorska koja je u fudbalskim evropskim svjetskim okvirima nista.
Da bi se doslo do forme igraca prvotimaca ,u svojim timovima. Koja je dugo isto bilo nista.
I plus kad se uzme ne-rad saveza,koja je u cjeloukupnosti veliko nista.
Sad da se ocekuje da se donese nesto,hoce ali malo morgen.
Jedino sto je Ciro pokupio ''nesto''ili u prevodu milion eura. :lol:
zecko_kupuz

#7277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

A u pm što se čovjek može načitati bisera na ovoj temi. :run:
Edin H.

#7278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Edin H. wrote:U pravu si burek, ali nisam na to mislio.

Jednostavno sam smatrao da je tada Rahimic morao biti u timu, kao i sada Asmir, jednostavno zbog kvalitete i forme u odredjenom momentu.
Bez ikakvih emocija.
I ja sam tada mislio i sada mislim da je trebao biti u timu, ali se nismo mi pitali nego Slishkovic, koji je interes reprezentacije podredio za tih *ebenih 5 ili 10 hiljada maraka.
Sad kad imamo opet situaciju da neko zheli interes reprezentacije podrediti svom lichnom (hint: Begovic) dobar dio vas ga brani.

Shta ovdje ne shtima?! :-)
Pa ne stima nista.
Imamo selektore koji iz raznih razloga nece da urade poprilicno jednostavan zadatak, da par puta godisnje okupe najbolje igrace.

Rezultati dosadasnjeg takvog ponasanja su poznati, a vec stojimo lose i u ovim kvalifikacijama.
shalla

#7279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Ponoviću se ko papagaj ali ne može reći da Ibru zove zbog interesa reprezentacije iako je po Papetu napravio isto što i Asmir...
Veći interes je imati Begovića na golu nego Ibričića koji se mora boriti za mjesto sa Pjanom, Misketom, Medunjaninom i Štilićem. Da je Ibro igrač iz prvih 11 i da je neka extra kvaliteta pa bih rekao ok, jest u interesu da ga zove ali ovako...

Kažem vam, ja koji sam ponajviše branio Asmira sam prije 10 stranica napisao nešto kao "nek ga nije zovnuo za ovu tekmu ali nakon ovoga treba da razgovara sa njim" ali je Pape sve to zasrao sa pozivanjem Ibričića.
Ako gradiš autoritet i ako uspostavljaš kult reprezentacije onda to uradi do kraja, ovako je to poprilično blijedo...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

burek_in_space wrote:Begovic - 3 izostanka.
Ibrichic - 1.

Kraj priche. :wink:
siki_sa

#7281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by siki_sa »

Ja begovica potpuno shvatam, covjek jednostavno nece da bude na klupi, zasto bi bio na klupi kad duplo bolje brani od hasagica, shvatam ga, zasto bi samo branio kad hasagic ne moze.Imamo odlicnog golmana koji odlicno brani u najjacoj ligi na svijetu i on nam je na klupi a na golu nam je golman koji brani u turskoj i to u nekom sporu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zeleni xy

#7282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zeleni xy »

Begović je bolji golman od Hasagića, Pape je pogriješio sa Begovićem od samog početka a sad opet pravi grešku pozivajući Ibričića a ne poziva Begovića za isti propust (grešku).

Jednom sam već napisao da mi nismo Brazil pa da imamo masu igrača za birati, neće se ništa postići ako ne igraju oni najbolji i u najboljoj formi.
splend

#7283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

zeleni xy wrote:Begović je bolji golman od Hasagića, Pape je pogriješio sa Begovićem od samog početka a sad opet pravi grešku pozivajući Ibričića a ne poziva Begovića za isti propust (grešku).

Jednom sam već napisao da mi nismo Brazil pa da imamo masu igrača za birati, neće se ništa postići ako ne igraju oni najbolji i u najboljoj formi.
pa kako ce igrati, oni ih zovne oni ne dodju? primjer je bas begovic zadnja dva puta. i opet do papeta. to ima samo kod nas.
zeleni xy

#7284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zeleni xy »

splend wrote:
zeleni xy wrote:Begović je bolji golman od Hasagića, Pape je pogriješio sa Begovićem od samog početka a sad opet pravi grešku pozivajući Ibričića a ne poziva Begovića za isti propust (grešku).

pa kako ce igrati, oni ih zovne oni ne dodju? primjer je bas begovic zadnja dva puta. i opet do papeta. to ima samo kod nas.
A zar prije toga nije dolazio i sjedio na klupi?
Zato kažem da je Sušić od početka napravio grešku sa Begovićem, zvao ga da bi ga držao na klupi a sigurno je bolji golman od Hasagića.

Sušić izgleda ima problem da ne zna ili neće da priča sa igračima u četiri oka već razgovara sa njima telefonom a najčešće preko medija, to je pogrešno.

Nema uspjeha ako se izostavljaju najspremniji i najbolji, poslije se džaba kajati i kukati.
Dead Man Walking

#7285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

1946 wrote:
burek_in_space wrote:Begovic - 3 izostanka.
Ibrichic - 1.

Kraj priche. :wink:
A to je jedini kriterij po kojem se vidi ko (ne) postuje reprezentaciju? Nista sto je Ibricic javno bio uvrijedjena mlada i prijetio oprastanjemo d reprezentacije, dok recimo ni jedna slicna izjava nije izasla iz Asmirovih usta. Al eto, ako i to zanemarimo, sta cemo sa ovim:

Nadarevic - 1 izostanak
Ibrichic - 1 izostanak

:?
1946

#7286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

Dead Man Walking wrote:A to je jedini kriterij po kojem se vidi ko (ne) postuje reprezentaciju? Nista sto je Ibricic javno bio uvrijedjena mlada i prijetio oprastanjemo d reprezentacije, dok recimo ni jedna slicna izjava nije izasla iz Asmirovih usta. Al eto, ako i to zanemarimo, sta cemo sa ovim:

Nadarevic - 1 izostanak
Ibrichic - 1 izostanak

S tim da je Sajo laprd'o i po novinama prije :wink:
5 0 5

#7287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

siki_sa wrote: a na golu nam je golman koji brani u turskoj i to u nekom sporu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Da bar brani i u tom sporu. Nema ga na mapi ni tamo.
zecko_kupuz

#7288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ovakve reakcije me ne čude, pun forum Bosančerosa i logično je da se stane iza leđa Begoviću nego Sušiću, je li tako? :-) :-) :-)

I otkud to da je Nadarević krucijalan igrač za selekciju?! "Pokazao se" dovoljno na terenu (a izgleda i mimo njega) da ga Sušić ne pozove više. Pa pametnije je zvati malog Bunozu ili talente iz domaće lige nego onaj usporeni snimak od igrača. Dobro, malo sam grub, ali Sajo je svoje ispucao, realno.

Sušić stvarno proturiječi sam sebi, ali nije došao obnašati funkciju PR-a već trenera nogometne reprezentacije.
extraordinary

#7289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

zeleni xy wrote: A zar prije toga nije dolazio i sjedio na klupi?
Zato kažem da je Sušić od početka napravio grešku sa Begovićem, zvao ga da bi ga držao na klupi a sigurno je bolji golman od Hasagića.

Sušić izgleda ima problem da ne zna ili neće da priča sa igračima u četiri oka već razgovara sa njima telefonom a najčešće preko medija, to je pogrešno.

Nema uspjeha ako se izostavljaju najspremniji i najbolji, poslije se džaba kajati i kukati.
Asmir je od početka Sušićevog mandata branio jednako kao Hasagić, prema broju minuta, tako da tvoja konstatacija nikako ne stoji. A Sušić je pokušavao Asmira dobiti na telefon i protiv Slovačke, kasnije i protiv Meksika. Nije dobio njega, ali je dobio njegovog klupskog kolegu što je stvarno neozbiljno.
Bosanski_kralj

#7290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Nemojte pokušavati opravdati Ibričićevo pozivanje kada se nešto takvo ne može opravdati, barem ne valjanim argumentima.
Zar Nadarević i Jahić nisu zbog laprdanja izostavljani sa spiska?
Ibričić je daleko teži prekršaj napravio od njih dvojice, pa čak i od Begovića. Nije se pojavio na okupljanju, odnosno odbio se pojaviti, pa je zatim prijetio po novinama, a onda otišao na proslavu Hajduka i tako se ulizao Torcidi a popišao po BH navijačima u SADu. E ja ga ne bih pozvao da je Džeko u pitanju, a kamo li igrač koji je lahko zamjenjiv.

Nakon svega Sušić lupa po novinama glupe izjave i pokazuje kako nema prema svim igračima isti kriterij.
zeleni xy

#7291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zeleni xy »

extraordinary wrote:
zeleni xy wrote: A zar prije toga nije dolazio i sjedio na klupi?

Asmir je od početka Sušićevog mandata branio jednako kao Hasagić, prema broju minuta, tako da tvoja konstatacija nikako ne stoji. A Sušić je pokušavao Asmira dobiti na telefon i protiv Slovačke, kasnije i protiv Meksika. Nije dobio njega, ali je dobio njegovog klupskog kolegu što je stvarno neozbiljno.
Pa eto i ti kažeš : Pokušao ga dobiti na telefon.
Nije Engleska u svemiru pa da ne može otići pogledati tekmu, popričati sa igračem a ne telefon, mediji i još onda pokušava da se pravda a svi vidimo da nije principijelan, to je sve neozbiljno.
Volim reprezentaciju kao što volim i sebe ali nismo djeca pa da ne vidimo šta se radi, pusti šuplje priče, nećemo ništa postići svađama, kaznama, prepucavanjima preko medija itd.
Dead Man Walking

#7292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

1946 wrote:
Dead Man Walking wrote:A to je jedini kriterij po kojem se vidi ko (ne) postuje reprezentaciju? Nista sto je Ibricic javno bio uvrijedjena mlada i prijetio oprastanjemo d reprezentacije, dok recimo ni jedna slicna izjava nije izasla iz Asmirovih usta. Al eto, ako i to zanemarimo, sta cemo sa ovim:

Nadarevic - 1 izostanak
Ibrichic - 1 izostanak

S tim da je Sajo laprd'o i po novinama prije :wink:
Cek' malo, jel' ti podrzavas tezu da Susic ima jednak tretman prema svima, ili da nema? Ja sam mislio da si za ovo prvo, ali ti sam to pobijas. Da rezimiram:

Nadarevic - 1 izostanak, + laprdanje po novinama
Ibrichic - 1 izostanak + laprdanje po novinama

Jedan pozvan, drugi nije. Dakle, selektor sve igrace tretira jednako. :-)

zecko_kupuz wrote:I otkud to da je Nadarević krucijalan igrač za selekciju?! "Pokazao se" dovoljno na terenu (a izgleda i mimo njega) da ga Sušić ne pozove više. Pa pametnije je zvati malog Bunozu ili talente iz domaće lige nego onaj usporeni snimak od igrača. Dobro, malo sam grub, ali Sajo je svoje ispucao, realno.
Ovdje uopste ne diskutujemo o Nadarevicevom (ne)kvalitetu, nego o tretmanu igraca kod Susica. Selektor je kao razlog nepozivanja Nadarevica naveo Atlantu, a ne losu formu ili nedostatak kvaliteta. Moje skromno misljenje je da Nadar posjeduje kvalitet, barem da zaostri konkurenciju strasnom Pandzi i jos strasnijem Mravcu jer nam je ta pozicija najtanja u ekipi, daleko tanja nego vezni red u kojem je poziv Ibricicu nacionalni interes. :lol:
Uglednik

#7293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Uglednik »

extraordinary wrote:
zeleni xy wrote: protiv Meksika. Nije dobio njega, ali je dobio njegovog klupskog kolegu što je stvarno neozbiljno.
Protiv Meksika je Asmir zvao njega. Vise puta. (ima intervju) Medjutim, Sajo je bio "nedostupan". To su neke seljacke igrice, povrjedjene sujete. Ko biva - vraca mu.

A moze zajebat samo sebe...nek Hasagic kiksa, pojesce ga mediji. A ima ih jos u redu sto cekaju.

Nek prati malo Biliceve izjave, mozda nauci malo kako se bori za "interese reprezentacije".
Corola

#7294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Uglednik wrote:
extraordinary wrote:
zeleni xy wrote: protiv Meksika. Nije dobio njega, ali je dobio njegovog klupskog kolegu što je stvarno neozbiljno.
Protiv Meksika je Asmir zvao njega. Vise puta. (ima intervju) Medjutim, Sajo je bio "nedostupan". To su neke seljacke igrice, povrjedjene sujete. Ko biva - vraca mu.

A moze zajebat samo sebe...nek Hasagic kiksa, pojesce ga mediji. A ima ih jos u redu sto cekaju.

Nek prati malo Biliceve izjave, mozda nauci malo kako se bori za "interese reprezentacije".
Ovi Bilicevi vecinom nemaju problema sa baterijama mobitela :-)
mikogoago

#7295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Boze koliko vam taj Susic smeta,grakcete ko vrane i pametujete.Sve strucnjak do strucnjaka.Ubiste se dokazujuci kako su nam razmazene zvjezdice igracine i patrioti pa se otimaju da igraju za reprezentaciju i nemaju drugih vecih prioriteta od reprezentacije i kako ih nista nemoze sprjeciti da za istu putuju ako treba i na kraj svijeta.Pri tome pljujete po covjeku koji se zaista trudi da nesto uradi sa ovom reprezentacijom,a pri tom zaboravljate da je prakticno sam u svemu ovome i da protiv sebe ima i usrani savez i razmazene zvjezdice i vas velike selektore.Suma sumarum kada ovo sve citam i gledam najbolje sto nam se moze dogoditi je stvarno da nas iskljuce iz UEFA i FIFA i kraj price i nerviranja. Bolje nismo ni zasluzili .
1946

#7296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

Dead Man Walking wrote:Cek' malo, jel' ti podrzavas tezu da Susic ima jednak tretman prema svima, ili da nema? Ja sam mislio da si za ovo prvo, ali ti sam to pobijas. Da rezimiram:

Nadarevic - 1 izostanak, + laprdanje po novinama
Ibrichic - 1 izostanak + laprdanje po novinama

Jedan pozvan, drugi nije. Dakle, selektor sve igrace tretira jednako. :-)
Ne, Sajo je pričao po novinama i prije ovog slučaja sa Mehikom, meni se čini onda poslije Slovačke ili koga li već. Ibričić je samo sada kenjao po novinama kako se lafo neće odazvati više nikada. Ja da sam selektor zovnuo bih ga na okupljanje samo da mu opalim jednu vaspitnu preko usta :wink: , ali nisam već je Pape selektor. Dalje, ni jedan od ovih slučaja nije isti, jedan ima dužu prošlost, jedan malo kraću i jedan samo ovu najnoviju.
missko

#7297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Ko zna kako u razgovorima sa selektorom su reagovali Ibro a kako Asmir, mozda se Ibro pokajao i obecao da nece vise nikad ni zucnut a pogotovo ne preko novina a Asmir se mozda kurcio ne pokazujuci ni sekunde da mu je krivo za sve sto se desilo. Pustimo sta novine pisu kontam samo na njihove razgovore u 4 oka. Mi moramo prihvatiti odluku selektora kakav god da je isto kao i Asmir koji nije extra klasa od golmana isto kao i Hasagic prosjek do prosjeka, bio tamo neki spor ili stoke.
Bosanski_kralj

#7298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

mikogoago wrote:Boze koliko vam taj Susic smeta,grakcete ko vrane i pametujete.Sve strucnjak do strucnjaka.Ubiste se dokazujuci kako su nam razmazene zvjezdice igracine i patrioti pa se otimaju da igraju za reprezentaciju i nemaju drugih vecih prioriteta od reprezentacije i kako ih nista nemoze sprjeciti da za istu putuju ako treba i na kraj svijeta.Pri tome pljujete po covjeku koji se zaista trudi da nesto uradi sa ovom reprezentacijom,a pri tom zaboravljate da je prakticno sam u svemu ovome i da protiv sebe ima i usrani savez i razmazene zvjezdice i vas velike selektore.Suma sumarum kada ovo sve citam i gledam najbolje sto nam se moze dogoditi je stvarno da nas iskljuce iz UEFA i FIFA i kraj price i nerviranja. Bolje nismo ni zasluzili .
Tebi ako smeta što je i Sušić podložan kritici, nemoj čitati forum, niti uopšte zalaziti na internet.
Eno ti Šuke na TV-u, on nikog ne kritikuje, pa gledaj njega i uživaj. :roll:
Corola

#7299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Bosanski_kralj wrote:
mikogoago wrote:Boze koliko vam taj Susic smeta,grakcete ko vrane i pametujete.Sve strucnjak do strucnjaka.Ubiste se dokazujuci kako su nam razmazene zvjezdice igracine i patrioti pa se otimaju da igraju za reprezentaciju i nemaju drugih vecih prioriteta od reprezentacije i kako ih nista nemoze sprjeciti da za istu putuju ako treba i na kraj svijeta.Pri tome pljujete po covjeku koji se zaista trudi da nesto uradi sa ovom reprezentacijom,a pri tom zaboravljate da je prakticno sam u svemu ovome i da protiv sebe ima i usrani savez i razmazene zvjezdice i vas velike selektore.Suma sumarum kada ovo sve citam i gledam najbolje sto nam se moze dogoditi je stvarno da nas iskljuce iz UEFA i FIFA i kraj price i nerviranja. Bolje nismo ni zasluzili .
Tebi ako smeta što je i Sušić podložan kritici, nemoj čitati forum, niti uopšte zalaziti na internet.
Poslije marta mozete kritikovati do mile volje.Uz Mimu i kokice.
Ali onda ce Markica Dodik biti jedini standardni prvotimac .....u bocanju. :lol:
Suko nece prenositi,pa mozes i ti uzivati. :D
mikogoago

#7300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Bosanski_kralj wrote:
Hvala na savjetu ali ne citam ovaj forum radi tebe i slicnih ;-) ,nego radi nekih forumasa koji zaista jako dobro pisu i milina je citati njihove postove pocevsi od toga kako prave presjek situacije igre i poznavanja fudbala.Samo cu navesti neke Hrasno 38 ,s bjelava ,ridjobrki i jos nekoliko njih.Ali koliko vidim ljudi se sve rjedje oglasavaju i ne zele gubiti vrijeme na suplje diskusije.Ti izvini ako si se nasao gore u mom prijasnjem postu,a da li cu i koliko cu zalaziti na internet to je moja privatna stvar,kao i bilo koga od nas te bih te molio da savjete zadrzis za sebe.
Locked