Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

TAFKAP

#7276 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by TAFKAP »

Blago vama kad imate toliko vremena da gledate takve filmove.
Sanjarko

#7277 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Sanjarko »

Nakon dugo vremena imao vremena i bacim pogled na Grenland 2, Migracija prekinuo na pola filma, prvi dio još je i mogao proći.
dječak sa šibicama

#7278 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam odustao negdje na Londonu.

Film je, malo je reci, glupav.

Spojleri u nastavku pa ne citajte ko nije gledao a namjerava. Dakle, oni su u sigurnom bunkeru u vojnoj bazi na Grenlandu ovaj izlazi odjednom nekakvi spasilacki brodovi plutaju uz obalu ali ne idu nigdje. Ulazi na razarac koji je kao nasukan, onda doldazi nekakva oluja cija je jedina svrha da ostavi wow efekt kod gledalaca ali nece ni to jer kratko traje i besmislena je. U bunkeru je idila, ide neka muzika svi se smiju ovo ono saradjju jedan opci socijalizam, onda idu po neke izbjeglice i super krasno ali eto ti zemljotresa ili sta je vec, sve se rusi svi izlaze vani trce do obale niko nista ne zna sta se dogadja gdje kuda sta, par njih ulaze u jednu spasilacku kapsulu ne zna se sta je sa ostalim kapsulama valjda u njih niko nije znao uci pa ih vise nema jer dolazi veliki val i unistava sve na obali. Isto planirani wow efekt koji gledaoci nisu dozivjeli.
Krece putovanje morem prema jugu, e da spasili su i onu neku Azizu naucnicu koja je spasena da ih odvede do kratera u juznoj Francuskoj (?) kao i onaj sef bunkera. Nestaje im nafte sad su u problemu nece biti hrane vode ali opa eto ih doplutase do Liverpoola nisu ogladnili nisu ozednili mada su dvije minute i 13 sekundi nesto kao patili padali u nesvjest od gladi ali cim se osjetili da su se nasukali na vrh nege zgrade u Liverpoolu, glad i zedj su nestali. Uzimaju vesla veslaju do kopna i hop eto i nekih ljudi, nesto se dogadja hoce da udju u neku bazu pokazuju propusnice ali sef bunkera zaboravio oh nevjerica sok upucaju sefa bunkera strazari, trce bjeze eto i oluje koja ubija sve pred sobom ali ne i ove ljude u Liverpoolu koji vec 5 godina zive na povrsini iako je komet napravio krater velicine juzne Francuske i pobio sav zivot na planeti ali ne i u Liverpoolu i Londonu. Istina u Londonu smo vidjeli samo onu staricu sto drzi dom staraca i penzionere koji lagodno zive vec pet godina u kuci i ne smeta im radijacija ne smetaju im atomske oluje, a i Obi iz Nigerije je poginuo a poginula je i Aziza i onda otkrivaju da je La Mans nestao i prelaze preko neke pukotine preko konopca i merdevina i sve se rusi bas kad su oni naisli ali na vrijeme su presli i... ma goni u pm kad sam i dotle gledao
karanana

#7279 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by karanana »

ja nisam znao ni da kec postoji dok nisam vidio reklame za dvicu. u svakom slucaju hvala da ne trosim vrijeme ni na jednom ni na drugom.
DonieBrasco

#7280 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by DonieBrasco »

https://www.imdb.com/title/tt15940132/

Moglo je ovo mnogo bolje, OK je za pogledati ali moglo je mnogo bolje.
Tyke

#7281 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tyke »

DonieBrasco wrote: 07/03/2026 22:51 https://www.imdb.com/title/tt15940132/

Moglo je ovo mnogo bolje, OK je za pogledati ali moglo je mnogo bolje.
Pocetak mi je cak i bio ok, vojska, vjezbe, testiranja, ali onda onaj robot :run:
dječak sa šibicama

#7282 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Good Luck, Have Fun, Don't Die

Dugo dugo gluplji film nisam gledao
nepass1

#7283 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by nepass1 »

Kasnim na party ali sad na pola ugasih venom 3, nevjerovatno koji sund
Oduvjek sam fan spidermana i venom mi je omiljeni zlikovac.
Gledali se i crtani, citali stripovi, svaki film sa spajdijem sam pogledao, sve se moglo progutati. Pa i venom 1 i 2, ali ovaj treci ni tom ne moze izvuci.
Jos nisam opcenito filmoljubac, pogledam 5-6 filmova godisnje, vise mi sluze da 0ustim mozak na ispasu, ne trazim nikakvu umjetnost u filmu. Ali ovo je jedan od vecih odrona koje sam gledao, na nivou onih tornado ajkula
suspect_zero

#7284 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by suspect_zero »

Ja jos nisam dvicu Venom pogledala, prvi mi je bio bas dobar....e sad kad tako kazes onda ne vjerujem da hocu.
Grenland sam gledala keca radi Gerarda a i nije bio los....e sad posto djecak preprica da je taraba onda ne vrijedi.
Digla_da_kreci

#7285 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Digla_da_kreci »

^ isto za oba, ko da smo se virile.
nepass1

#7286 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by nepass1 »

suspect_zero wrote: 23/03/2026 23:32 Ja jos nisam dvicu Venom pogledala, prvi mi je bio bas dobar....e sad kad tako kazes onda ne vjerujem da hocu.
Grenland sam gledala keca radi Gerarda a i nije bio los....e sad posto djecak preprica da je taraba onda ne vrijedi.
Dvica je ok, ima cringe momenata ali je ok za pogledati. Ako je venom 1 ocjena 10, dvica je 8, a trica je 2

Malo cu spojlat
Znaci venom ima "gps traker"0 i tako ga lovci mogu naci. Gps se pali ako se venom skroz pokaze. Vjesto se krije, ali kad cuje pjesmu od abbe ne moze da odoli, pokaze se da bi otplesao. Tu sam ugasio
yoda82

#7287 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by yoda82 »

Pogledao sva tri Venoma, svi loši, samo što to iz djela u dio eksponencijalno raste. I ostatak Sonyversa je odron. Morbius, Madam Web, Kraven...

Jedino što je dobro je sam lik Venoma. Tom ga je odlično prikazao. Nadam se da će nekad preći u Marvel.
Tito_i_Partija

#7288 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Pa što nisi stao nakon prvog, jeb'o ga ti? :D

Ja jedva odgled'o prvi, i reko taman posla da trošim više vremena na ovaj odron od franšize.

A ti odgled'o sva tri da dobro utvrdiš da su loši. :lol:
yoda82

#7289 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by yoda82 »

Tito_i_Partija wrote: 24/03/2026 16:53 Pa što nisi stao nakon prvog, jeb'o ga ti? :D

Ja jedva odgled'o prvi, i reko taman posla da trošim više vremena na ovaj odron od franšize.

"ja sam uporan dečko" :lol: :lol:

U moju odbranu, u drugom je bio Woody, pa reko ne može biti loš ko prvi (može, još gori), a treći sam gledao dok sam trčao na traci, pa je to bilo samo da mi ubije vrijeme.
Tito_i_Partija

#7290 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

yoda82 wrote: 25/03/2026 08:13
Tito_i_Partija wrote: 24/03/2026 16:53 Pa što nisi stao nakon prvog, jeb'o ga ti? :D

"ja sam uporan dečko" :lol: :lol:

U moju odbranu, u drugom je bio Woody, pa reko ne može biti loš ko prvi (može, još gori), a treći sam gledao dok sam trčao na traci, pa je to bilo samo da mi ubije vrijeme.
Ma ne vjeruj Vudiju, zatreba i njemu para pa snima svašta. :D

I za njega i za Mekonohija su prošla stara dobra True Detective vremena, sad je daj šta daš. :-D
nepass1

#7291 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by nepass1 »

yoda82 wrote: 24/03/2026 11:16 Pogledao sva tri Venoma, svi loši, samo što to iz djela u dio eksponencijalno raste. I ostatak Sonyversa je odron. Morbius, Madam Web, Kraven...

Jedino što je dobro je sam lik Venoma. Tom ga je odlično prikazao. Nadam se da će nekad preći u Marvel.
Prvi mi je bio ok, ono razradjivanje price, upoznavanje snalazenje, drugi zbog carnage morao odgledati jbg
Ali ovo trece, ne znam, bas tesko smece
Point.

#7292 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Point. »

Katastrofa. I ovaj Mark snima gluposti u zadnje vrijeme. Nisam pogledao do kraja, izdržo sam ca pola sata.
SP 2025 godine :lol:

Image
kakavdanakneiskustvu

#7293 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by kakavdanakneiskustvu »

A House of Dynamite, bezveze film
BarbaDue

#7294 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by BarbaDue »

Nevezano za konkretno neki film ili seriju, onako generalno, postaje FRUSTRIRAJUĆE da u haman svakoj seriji, filmu gledamo PEDERLUK na kvadrat.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7295 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Truba »

framasonski lobi (izraelci) rastakanje nuklearne obitelji zarad njihova napredovanja i našeg nazadovlanja

gejevi su cool i super ljudi svaka im cast Bog ih pozivio
ali ne smarajte više sotonski scenaristi

gledam paradise seriju

gomila pomrla ljudi oni ih pokopali nigdje križa samo daske neke
crkva/mretvačnica bez križeva i isusa

gledam imena scenarista sve izraelci
fuj

njima se gadi sve što ima veze s kršćanstvom u većinski kršćanskoj zemlji
BarbaDue

#7296 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by BarbaDue »

Tačno da znam da će se u filmu/seriji pojaviti pederi ne bi ga gledao. Baš mi počelo gaditi gledanje.
Point.

#7297 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Point. »

Glup film ko q, veliko razočarenje.

Image
last mohicans

#7298 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by last mohicans »

Pogledah Sinners, ljudi moji, kako ih nije bilo stid ovo kandidirati za oskara, kaze modernija verzija Od sumraka do zore :lol: Koja kar8na od filma, a tek sto se sat i po nista ne događa, pa svaki Tarantinov dijalog je magija za ovo smeće. Vrijedniji je Selmin ples nego ovo sve. Iznervirah se bezveze. Izvinjavam se Tarantinu sto sam ova dva filma stavio u istu rečenicu.
hali gali halid

#7299 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by hali gali halid »

Ni meni se nije svidio.
yoda82

#7300 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by yoda82 »

last mohicans wrote: 06/05/2026 00:49 Pogledah Sinners, ljudi moji, kako ih nije bilo stid ovo kandidirati za oskara, kaze modernija verzija Od sumraka do zore :lol: Koja kar8na od filma, a tek sto se sat i po nista ne događa, pa svaki Tarantinov dijalog je magija za ovo smeće. Vrijedniji je Selmin ples nego ovo sve. Iznervirah se bezveze. Izvinjavam se Tarantinu sto sam ova dva filma stavio u istu rečenicu.
Ja sam davno rekao kad su me pitali kakav je film, "Kusturica radio od sumraka do zore za Netfliks".
Post Reply