Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Šveđanin
#7276 Re: Gledate seriju - preporucite je
Iako imam nekih propusta, ipak gledam posljednju sezonu Simpsona. Vrijedi pogledati, bar zbog kraja..
- devito
#7277 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma najjednostavnije otpocetka poceti gledati, prva sezona, prva epizoda.Digla_da_kreci wrote:Joj ovu sam seriju mahnito pratiladevito wrote:ima puno sezona zaboravila sam, traje li jos uvijek?
I jos jedva cekam novu sezonu Da Vincijevih Demona
Meni omiljena serija.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7278 Re: Gledate seriju - preporucite je
e'o doveli su i homoseksualnog vukodlaka u originalse!

- Zatamnjena stakla
#7279 Re: Gledate seriju - preporucite je
Trenutno najboljaferratilis wrote:Eto završi se Boardwalk Empire, odličan kraj odlične serije. Počnite gledati ako niste do sada.
Samo da znate seriju su radili Scorsese, Mark Wahlberg, Terence Winter (Sopranosi, Wolf of Wall Street), Tim Van Patten (Game of Thrones, Pacific, Rome)...
- Altsa
#7280 Re: Gledate seriju - preporucite je
Zavrsi serijaZatamnjena stakla wrote:Trenutno najboljaferratilis wrote:Eto završi se Boardwalk Empire, odličan kraj odlične serije. Počnite gledati ako niste do sada.
Samo da znate seriju su radili Scorsese, Mark Wahlberg, Terence Winter (Sopranosi, Wolf of Wall Street), Tim Van Patten (Game of Thrones, Pacific, Rome)...
- Altsa
#7281 Re: Gledate seriju - preporucite je
klasicni ludak psihopatanelle_tz wrote:ferratilis wrote: Kako god, serija je odlična![]()
Gyp Rosetti je najludji lik u seriji.Steta sto je samo jednu sezonu potrajao
https://www.youtube.com/watch?v=WZyytr61FK0
- ultima_palabra
#7282 Re: Gledate seriju - preporucite je
Eh, kraj jedne ere... nije nikad bila najbolja serija, ali uvijek bila solidna i pri vrhu. U četvrtoj i petoj sezoni se izgubio identitet, dobro je da su završili dok je još bilo gledljivo.
- BlackSteel
#7283 Re: Gledate seriju - preporucite je
A sta mislite jel namjerno ostala nedovrsena prica oko al caponea i luckyeve ekipe. Nekako mi tukne da bi se mogla ocekivat neka serija u buducnosti oko tih likova sa ovim glumcima iz boardwalk empirea.
Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
- ultima_palabra
#7284 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa Capone je gotov, ide u zatvor iz kojeg će izaći kao biljka. Lucky ima još negdje oko 3 godine vladavine prije nego što i on zaglavi na robiji.BlackSteel wrote:A sta mislite jel namjerno ostala nedovrsena prica oko al caponea i luckyeve ekipe. Nekako mi tukne da bi se mogla ocekivat neka serija u buducnosti oko tih likova sa ovim glumcima iz boardwalk empirea.
-
oskarboy
#7285 Re: Gledate seriju - preporucite je
prve tri sezone su bile odlicne,vec u cetvrtoj su poceli da padaju a onda su ovu zadnju sezonu odradili kao na silu,kao da su je htjeli nabrzaka zavrsit.a serija je dosta obecavala al izgleda nije kod publike nasla dobar prolaz kao sto su soprano.bb,game of thrones ostvarivali,pa su reziseri izgleda odustali da seriju ojacaju.pa u ovoj zadnjoj sezoni se serije popunjavaju sa nakijevim djetnistvom ccc.ocito rezija nije imala sta vise da pokaze i razvije.
- Tito_i_Partija
#7286 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lik koji ga glumi je odlican. Toliko dobar da je cak (zasluzeno) dobio Emmy, i mnogo drugih nagrada i nominacija.Altsa wrote:klasicni ludak psihopatanelle_tz wrote:ferratilis wrote: Kako god, serija je odlična![]()
The role earned Cannavale the Primetime Emmy Award for klix Supporting Actor in a Drama Series in 2013. He was also nominated along with the rest of the cast for the Screen Actors Guild Award for klix Performance by an Ensemble in a Drama Series. Rosetti was named "Best TV Villain" of 2012 by IGN.
-
kakavdanakneiskustvu
#7287 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:pepeljara wrote:Ne mislim po godinama nego po jačiniWire je temelj
![]()
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
oskarboy
#7288 Re: Gledate seriju - preporucite je
uh tu je odlicno glumio psihopatu a i ta sezona je bila najboljaAltsa wrote:klasicni ludak psihopatanelle_tz wrote:ferratilis wrote: Kako god, serija je odlična![]()
- ferratilis
#7289 Re: Gledate seriju - preporucite je

Teško je rekreirat Buscemijeve zube pa su ovom liku zalijepili paklo Orbit žvaka za gornju vilicu. To se zove kreativnost.
- Altsa
#7290 Re: Gledate seriju - preporucite je
da samo sto ga je ovaj momak odlicno skinuo kao da je zaista Naki iz mladosti
- vee-jay
#7291 Re: Gledate seriju - preporucite je
boardwalk empire spoiler.
Boardwalk Empire se zavrsila kako se morala zavrsiti. Neko je gore napisao da mu se ne svidja retrospektivni pogled na Nuckijev zivot, ali kako bez retrospektive razumjeti zadnju scenu? Jednostavno, zavrsilo se kako i gdje je pocelo.
Unaprijed se znalo da je ovo zadnja sezona. Dakle ona je morala pokazati pad jedne i dolazak nove i brutalnije generacije mafije na vlast. Ko je gledao scenu kada Nucky sjedi za stolom sa Arnoldom i mladim Lucianom znao je da je Luciano predvodnik te nove generacije. Istina, jesu u zadnje tri epizode pobili pola glavnih likova i mozda je to nazor uradjeno ali i pored toga, traziti greske u ovoj seriji je toliko tesko kao traziti iglu u plastu sijena.
Ja se nadam da ce uskoro krenuti neka nova serija koju cu moci staviti u istu ladicu sa Boardwalk Empire. U narednim danima cu probati True Detective, Fargo i Penny Dreadful...
Boardwalk Empire se zavrsila kako se morala zavrsiti. Neko je gore napisao da mu se ne svidja retrospektivni pogled na Nuckijev zivot, ali kako bez retrospektive razumjeti zadnju scenu? Jednostavno, zavrsilo se kako i gdje je pocelo.
Unaprijed se znalo da je ovo zadnja sezona. Dakle ona je morala pokazati pad jedne i dolazak nove i brutalnije generacije mafije na vlast. Ko je gledao scenu kada Nucky sjedi za stolom sa Arnoldom i mladim Lucianom znao je da je Luciano predvodnik te nove generacije. Istina, jesu u zadnje tri epizode pobili pola glavnih likova i mozda je to nazor uradjeno ali i pored toga, traziti greske u ovoj seriji je toliko tesko kao traziti iglu u plastu sijena.
Ja se nadam da ce uskoro krenuti neka nova serija koju cu moci staviti u istu ladicu sa Boardwalk Empire. U narednim danima cu probati True Detective, Fargo i Penny Dreadful...
- BlackSteel
#7292 Re: Gledate seriju - preporucite je
ultima_palabra wrote:Pa Capone je gotov, ide u zatvor iz kojeg će izaći kao biljka. Lucky ima još negdje oko 3 godine vladavine prije nego što i on zaglavi na robiji.BlackSteel wrote:A sta mislite jel namjerno ostala nedovrsena prica oko al caponea i luckyeve ekipe. Nekako mi tukne da bi se mogla ocekivat neka serija u buducnosti oko tih likova sa ovim glumcima iz boardwalk empirea.
Ne bi se bas toliko ufuravao u realizam i istinitost istorijskih fakti oko njih. Ni enoch l johnson nije zavrsio u reali kako je zavrsio u seriji nucky. Ima tu mnogo jos materijala za strasnu seriju. Lucky i ekipa vani. Al u tvoruza ko hadjija. Cisto sumnjam da je pao klincu za usi u zatvoru i da nije drzao svoj sindikat pod kontrolom i iznutra.
- Dosadno mii
#7293 Re: Gledate seriju - preporucite je
i to koliko sam upratila onaj KolVelkoski wrote:e'o doveli su i homoseksualnog vukodlaka u originalse!![]()
sad bi bilo logično da njega otac želi ubiti, a ne Klausa
- ćiribiribela
#7294 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dosadno mii wrote:i to koliko sam upratila onaj KolVelkoski wrote:e'o doveli su i homoseksualnog vukodlaka u originalse!![]()
sad bi bilo logično da njega otac želi ubiti, a ne Klausa
Je li vi to jos gledate?
- Brkooo
#7295 Re: Gledate seriju - preporucite je
steta sto je samo jedna sezonaHaris033 wrote:
Hello Ladies (2013– )
A gawky Englishman comes to Los Angeles to find the woman of his dreams...
Juče odgledao svih 8 epizoda i ne pamtim da sam se tako ismijao.Kako je samo lud glavni lik, Stuart Pritchard (Stephen Merchant).
![]()
Moja preporuka
- Dosadno mii
#7296 Re: Gledate seriju - preporucite je
TVD, TO, Revenge, How to Get Away with Murder i American Horror Story 
ja skinula jednu tu Hello Ladies i bilo mi žalosno gledat
ja skinula jednu tu Hello Ladies i bilo mi žalosno gledat
-
bella_ciao
#7297 Re: Gledate seriju - preporucite je
the Office, originalni, ne ovaj americki
-
oskarboy
#7298 Re: Gledate seriju - preporucite je
nadam se da ce biti i druga sezona al vjerujem da ce britanska ekipa opet napravit neku smjesnu serijuBrkooo wrote:steta sto je samo jedna sezonaHaris033 wrote:
Hello Ladies (2013– )
A gawky Englishman comes to Los Angeles to find the woman of his dreams...
Juče odgledao svih 8 epizoda i ne pamtim da sam se tako ismijao.Kako je samo lud glavni lik, Stuart Pritchard (Stephen Merchant).
![]()
Moja preporuka
-
oskarboy
#7299 Re: Gledate seriju - preporucite je
ma dobar je i americkibella_ciao wrote:the Office, originalni, ne ovaj americki
-
oskarboy
#7300 Re: Gledate seriju - preporucite je
mali je odlicno skinuo Nakija,njegov govor i pokrete tijelaferratilis wrote:
Teško je rekreirat Buscemijeve zube pa su ovom liku zalijepili paklo Orbit žvaka za gornju vilicu. To se zove kreativnost.