Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
muhafuca

#7276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote: Po sporazumu iz 1979 iste pare USA upumpava i u Egipat.
Jbt fakat svako danas ima interenet i pise svakakve gluposti.
Bas - tebi gatreba ukinuti jer ti ne sluzi nicemu osim da prosipas gluposti
da si samo ukucao USA Foreign AID znao bi da lupas gluposti
bujrum pa uporedi kolko ko dobiva
a pri tome imaj na umu da je Egipat daleko veca i mnogoljudnija zemlja od Izraela
pri tome imaj i na umu da je ovo samo "bespovratna davanja"

Code: Select all

http://www.vaughns-1-pagers.com/politics/us-foreign-aid.htm#top-recipient-countries
Dalje
Izrael za razliku od Egipta ima "tax deduction" status u USA
Svako davanje ili investicija u Izrael se odbija od poreza
Biznismen kad ima opciju da ulozi u Egipat ili Izrael
uvijek se odlucuje za Izrael jer su mu toliki odbitci
od poreza da mu se vise isplati skuplje placati radnu snagu u Izraelu
itd ....
jefferson

#7277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:
jefferson wrote: Po sporazumu iz 1979 iste pare USA upumpava i u Egipat.
Jbt fakat svako danas ima interenet i pise svakakve gluposti.
Bas - tebi gatreba ukinuti jer ti ne sluzi nicemu osim da prosipas gluposti
da si samo ukucao USA Foreign AID znao bi da lupas gluposti
bujrum pa uporedi kolko ko dobiva
a pri tome imaj na umu da je Egipat daleko veca i mnogoljudnija zemlja od Izraela
pri tome imaj i na umu da je ovo samo "bespovratna davanja"

http://www.vaughns-1-pagers.com/politics/us-foreign-aid.htm#top-recipient-countries
Dalje
Izrael za razliku od Egipta ima "tax deduction" status u USA
Svako davanje ili investicija u Izrael se odbija od poreza
Biznismen kad ima opciju da ulozi u Egipat ili Izrael
uvijek se odlucuje za Izrael jer su mu toliki odbitci
od poreza da mu se vise isplati skuplje placati radnu snagu u Izraelu
itd ....
Ja i? Sto nema Egipat? Jordan itd?
Pitaj Egipat jaro!
Zns li ti kolika je arapska populacija u SAD koja se ziva ne cuje? Sto se ne cuje?
Nije to ni americki ni izraelski problem nego arapski!
Nece amerika ici egiptu odredjivati kako ce taj novac trositi, a ja vrlo dobro znam kakvu pomoc dobiva egipat jer imam svaki dan prilike da radim sa egipcanima koji su americi na osnovu te pomoci!
muhafuca

#7278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote: Nece amerika ici i djeliti novac. Kako se novac rasporedjuje u egiptu je stvar egipta. Na kraju krajeva, americki je novac i haman oni imaju pravo da ga daju kome hoce.
Inace izrael nije razvijeniji od egipta zato sto dobijaju 8 miliona dnevno od amerike, nego zato sto nemaju nepismenih a imaju ekonomiju i vladaju tehnologijom. Da su arapske zemlje vise ulagale u skolstvo a manje u bently-je, frarrije, dzamije i sl, danas bi mozda bili na istom nivou a i mozda bolji. Astronomija je dosla iz arapskih zemalja kao i matematika, a danas?
Prati malo kad se ukljucujes u diskusiju
moj odgovor je bio na konstataciju da se muslimani
trebaju diviti zidovima kako su pametni obrazovani
itd - i ja sam samo replicirao da bi svaki narod bio takav da dobiva
djaba tolike iznose para - pa im je zdravstven besplatno
skolovanje besplatno i poticano (stipendije dovoljne za samostalan zivot
a ne samo da se pomognes) zaposlenje poticano itd

Egipat kao sto vidis u postu iznad ne dobiva ni priblizno novca
od USA po glavi stanovnika (ako kontas sta ovo znaci uopste)

Arapi ovi iz gulfa su bili pod britanskom i Francuskom cizmom
koji nisu poticali intelektualno uzdizanje i pri odlasku su ustolicili rezime
koji su nastavili njihovu politiku u narednim godinama ....

Jooooooj kasno sad da ti pricam Historiju - imas knjige internet pa citaj
Pustinjski_Vjetar

#7279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Pustinjski_Vjetar »

burekdzijabezmesa wrote:
Pustinjski_Vjetar wrote:
a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista...
po tvojoj prici trebali smo da zavrsimo kao palestinci jel? da se uzdamo u kamenje, da nastave da ginu djeca i zene...jel to taj tvoj obrnuti sistem vrijednosti?
prije nego sto isprdoklacis bezveze nesto malo razmisljanja o prethodnim postovima nije naodmet.
sto se mene tice mi vec jesmo palestinci - imamo sve instalacije koje lice na jednu vladu u gazi - korupciju, nepotizam, kradje i pljacke na nivou drzave, domacih izdajnika bruku, profitera i opranih mafijasa koji su nam drzavne strukture.... i puno dijaspore kojoj se vise psuje mater nego gore navedenim - koji izgleda odgovaraju vise....
ArthurSpooner

#7280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Pustinjski_Vjetar wrote:sto se mene tice mi vec jesmo palestinci -
Ali ipak pljujes po "svojima" sto su takvi, dok Palestince dizes u nebesa kao neki uberposteni mucenici.

ps, srecom nismo kao Palestinci (mada bi mnogi islamisti to jako voljeli).
jefferson

#7281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:
jefferson wrote: Nece amerika ici i djeliti novac. Kako se novac rasporedjuje u egiptu je stvar egipta. Na kraju krajeva, americki je novac i haman oni imaju pravo da ga daju kome hoce.
Inace izrael nije razvijeniji od egipta zato sto dobijaju 8 miliona dnevno od amerike, nego zato sto nemaju nepismenih a imaju ekonomiju i vladaju tehnologijom. Da su arapske zemlje vise ulagale u skolstvo a manje u bently-je, frarrije, dzamije i sl, danas bi mozda bili na istom nivou a i mozda bolji. Astronomija je dosla iz arapskih zemalja kao i matematika, a danas?
Prati malo kad se ukljucujes u diskusiju
moj odgovor je bio na konstataciju da se muslimani
trebaju diviti zidovima kako su pametni obrazovani
itd - i ja sam samo replicirao da bi svaki narod bio takav da dobiva
djaba tolike iznose para - pa im je zdravstven besplatno
skolovanje besplatno i poticano (stipendije dovoljne za samostalan zivot
a ne samo da se pomognes) zaposlenje poticano itd

Egipat kao sto vidis u postu iznad ne dobiva ni priblizno novca
od USA po glavi stanovnika (ako kontas sta ovo znaci uopste)

Arapi ovi iz gulfa su bili pod britanskom i Francuskom cizmom
koji nisu poticali intelektualno uzdizanje i pri odlasku su ustolicili rezime
koji su nastavili njihovu politiku u narednim godinama ....

Jooooooj kasno sad da ti pricam Historiju - imas knjige internet pa citaj
Ti si ocit primjer onoga sto sam ja davno pricao, a to je da je BiH i bosance vise jebala humanitarna pomoc i donacije nego bilo koji Dodik i slicno.
Jarane, drzve koje su najuspjesnije su one koje su se same izborile za to a ne one koje dobijaju donacije. Danas bi po afrike svica bilo da je to tako. I ti mi nasao o knjigama pricati. Kada ih vec spominjes idi trazi "Dependency theory" pa malo istrazi.
Inace, najbolji primjer drzave koja je sama uspjela da napravi cudo je singapur, a to je uradila obrazovanjem a ne donacijama i prirodnim bogastvima. Japan je 80-tih bio najveci izvoznik celika a grama zeljezne rude nemaju.
Arapi plivaju u nafti a 40% ljudi u saudijskoj arabiji trazi posao dok se seici vozaju u zlatni brodovima, letecim tvrdjavama i slicno.
Na kraju kad vec spominjes "zidove." Ja sam vidio siromasne zidove, ali neobrazovane jos nisam! I eto amerika kriva jer je egipat siromasniji od izraela. Pa jbg, recimo da je to tako, ko ih jebe sto nisu bolji "deal" napravili 1979 godine!
Engleskom i francuskom cizmom? Pa sta ih sprecava da uspostave kvalitetno obrazovanje evo vec 50 godina? Svi su oni zavrsili skole vani, znaju kako se radi, pa nista jaro moj.
Pusti se ti te price o donacijama.
Znas onu staru: Nauci covjeka da peca i nahranio si ga cijeli zivot!!!
muhafuca

#7282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote:
Pitaj Egipat jaro!
Zns li ti kolika je arapska populacija u SAD koja se ziva ne cuje? Sto se ne cuje?
Nece amerika ici egiptu odredjivati kako ce taj novac trositi, a ja vrlo dobro znam kakvu pomoc dobiva egipat jer imam svaki dan prilike da radim sa egipcanima koji su americi na osnovu te pomoci!
Jes uopste procitao ista iz onog linka ?
Sto pitas isto pitanje na koje sam ti odgovorio ?

A ako ti je vec referenca ko je pametan a ko glup onda zakoraci
kroz historiju pa se upitaj
Gdje su Mongoli danas a velesila bez premca bili ?
Bizantija ni ne postoji a velesila bili ?
britanija vise od pola svijeta drzala a danas jedva ostrvo jedno
i ono se raspada - jesu i oni glupi?
Nece ni Americko dovijeka
Arapi imali isto ogromno carstvo - a danas nemaju ?
Zidovi jedini nisu nikad imali carstvo - ono malo jada sto zovu Davidova kraljevina
non stop u vazalnim oddnosima bilo i ne vec od recimo danasnjeg Irana
gdje je ta pamet
A Izrael se sa Arapima nemoze poredit ni izbliza ako ces i tako
Arapi sami imaju 15 zemalja Izrael ni jednu postenu kako treba
A pametniji od nih ? Ima masa Arapskih zemalaj koje mogu sutra kupit Izrael
samo kad bi ovi cijenu postavili - a pametniji od njih?

Skontaj se prvo o cemu pricas pa onda pricaj nemoj sa teze na tezu skakat
i nebuloze izvaljivat
jefferson

#7283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Pustinjski_Vjetar wrote:
burekdzijabezmesa wrote:
Pustinjski_Vjetar wrote:
a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista...
po tvojoj prici trebali smo da zavrsimo kao palestinci jel? da se uzdamo u kamenje, da nastave da ginu djeca i zene...jel to taj tvoj obrnuti sistem vrijednosti?
prije nego sto isprdoklacis bezveze nesto malo razmisljanja o prethodnim postovima nije naodmet.
sto se mene tice mi vec jesmo palestinci - imamo sve instalacije koje lice na jednu vladu u gazi - korupciju, nepotizam, kradje i pljacke na nivou drzave, domacih izdajnika bruku, profitera i opranih mafijasa koji su nam drzavne strukture.... i puno dijaspore kojoj se vise psuje mater nego gore navedenim - koji izgleda odgovaraju vise....
I za sve to su nam najmanje krivi amerikanci. Kada drot na cesti trazi 20km od vozaca za to nije kriva amerika nego nas jebeni mentalitet!
jefferson

#7284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:
jefferson wrote:
Pitaj Egipat jaro!

Zidovi jedini nisu nikad imali carstvo - ono malo jada sto zovu Davidova kraljevina
gdje je ta pamet
samo kad bi ovi cijenu postavili - a pametniji od njih
?

i nebuloze izvaljivat
Pa sto ne kupe?
Pustinjski_Vjetar

#7285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ArthurSpooner wrote:
Ali ipak pljujes po "svojima" sto su takvi, dok Palestince dizes u nebesa kao neki uberposteni mucenici.

ko vi? cetnici i naci-fasisticki cionisti? bojim se da nista nisam pit'o :wink: .... i tvoja aka bosanska aka bosnjacka :lol: profasisticko pronacisticko-cionisticka misljenja mi nisu zanimljiva... :wink: prdis iz lagano cetnicke perspektive :wink: - slaba ti je farba burazeru - plaho spada :mrgreen: :roll: :D
ja sam ipak nesto samokriticniji i malo vise na strani ugnjetavanih i potlacenih...

@dzafersone

nemoj majke ti o upumpavanju istih para i tehnologija u izrael i egipat sviju ti - te pricice ostavi filipinskoj djeci za laku noc :mrgreen:
ArthurSpooner

#7286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

jefferson wrote: Ti si ocit primjer onoga sto sam ja davno pricao, a to je da je BiH i bosance vise jebala humanitarna pomoc i donacije nego bilo koji Dodik i slicno.
Jarane, drzve koje su najuspjesnije su one koje su se same izborile za to a ne one koje dobijaju donacije. Danas bi po afrike svica bilo da je to tako. I ti mi nasao o knjigama pricati. Kada ih vec spominjes idi trazi "Dependency theory" pa malo istrazi.
Inace, najbolji primjer drzave koja je sama uspjela da napravi cudo je singapur, a to je uradila obrazovanjem a ne donacijama i prirodnim bogastvima. Japan je 80-tih bio najveci izvoznik celika a grama zeljezne rude nemaju.
Arapi plivaju u nafti a 40% ljudi u saudijskoj arabiji trazi posao dok se seici vozaju u zlatni brodovima, letecim tvrdjavama i slicno.
Na kraju kad vec spominjes "zidove." Ja sam vidio siromasne zidove, ali neobrazovane jos nisam! I eto amerika kriva jer je egipat siromasniji od izraela. Pa jbg, recimo da je to tako, ko ih jebe sto nisu bolji "deal" napravili 1979 godine!
Engleskom i francuskom cizmom? Pa sta ih sprecava da uspostave kvalitetno obrazovanje evo vec 50 godina? Svi su oni zavrsili skole vani, znaju kako se radi, pa nista jaro moj.
Potpis.

Stvarno ne mogu da vjerujem da ima mozgova koji vjeruju da nevjerovatna razlika koja postoji izmedju Izraela i svih arapskih zemalja postoji zbog donacije od SADa :-) Mislim, koji argumenti "Izrael dobio vise, "arapske zemlje imaju vise stanovnika", Egipcanski politicari kradu pare koje dobiju (a ko je Egipcanima kriv sto nemaju politicare koji se brinu za svoj narod kao sto imaju Izraelci),

Nema njima pomoci.
jefferson

#7287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Pustinjski_Vjetar wrote:
ArthurSpooner wrote:

ko vi? cetnici i naci-fasisticki cionisti? bojim se da nista nisam pit'o :wink: .... i tvoja aka bosanska aka bosnjacka :lol: profasisticko pronacisticko-cionisticka misljenja mi nisu zanimljiva... :wink: prdis iz lagano cetnicke perspektive :wink: - slaba ti je farba burazeru - plaho spada :mrgreen: :roll: :D
ja sam ipak nesto samokriticniji i malo vise na strani ugnjetavanih i potlacenih...

@dzafersone

nemoj majke ti o upumpavanju istih para i tehnologija u izrael i egipat sviju ti - te pricice ostavi filipinskoj djeci za laku noc :mrgreen:
ja sam odmah rekao da amerika ima pravo da daje koliko hoce i kako hoce.
naravno da amerika djeli tehnologiju sa izraelom kao sto djeli i sa holandojim, engleskom i sl.
Medjutim, sva ta tehnologija nije djelo samo amerikanaca nego dosta toga se radi i u izraelu i amerikanci koriste kao i stale NATO drzave.
Ono sto sam ja rekao je da Izrael ovakav kakav je nije proizasao samo zato sto ih amerika pomaze, nego sto i sami znaju.
Inace, ko je kriv egiptu kada su tokom hladnog rata saradjivali sa SSSR-om, inace velikim izvoznikom tehnoloskih dostignuca :lol:
Saudijska Arabija dobija know-how tehnologiju od SAD, pa sta bi? Saudijsci lete na bolje opremljenim F-15 E nego amerikanci, pa gdje taj saudijski tehnoloski bum?
Pusti se te price jaro. Kada se prevazidje zatucanost, kada arapske zemlje dozive svoju renesansu, tada cemo pricati.
ArthurSpooner

#7288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Pustinjski_Vjetar wrote:
ArthurSpooner wrote:

@dzafersone

Bolje biti cionista nego Hamasovac u svakom slucaju :-D

A sto se tice donacija:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Je ... _laureates

I ovo su uspjeli cisto zbog "americkih para" pretpostavljam :D Jbg, lista je toliko dugacka da je ne smijem ni kopirati ovamo.

Jevreji su bez premca najpametniji i najobrazovaniji narod na svijetu :thumbup:
Pustinjski_Vjetar

#7289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

naravno bolje je biti nacista nego ugusen u gasnoj komori je l da? - bolje biti unistitelj zivota nego unistenog zivota je l da? - to je tvoj fasisticko-cionisticko-cetnicki rezon - kazem ja - farba ti spada i to je ocito.

sreca pa me mati i stari nisu vaspitali u tom fazonu da si dokazujem nesto tako sto cu da terorisem druge.
ti izgleda potices iz drugacijeg opsega kucne kulture i vaspitanja. :wink: al razumijem kad si bio zlostavljan kao mali - i zidovi su bili zlostavljani - dok su bili mali :wink:
muhafuca

#7290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote:
]Ti si ocit primjer onoga sto sam ja davno pricao, a to je da je BiH i bosance vise jebala humanitarna pomoc i donacije nego bilo koji Dodik i slicno.
Jedno je humanitarna pomoc (vreca brasna i litra ulja) a drugo kad te neko zasipa svakodnevno milionima para
jefferson wrote:Jarane, drzve koje su najuspjesnije su one koje su se same izborile za to a ne one koje dobijaju donacije. Danas bi po afrike svica bilo da je to tako. I ti mi nasao o knjigama pricati. Kada ih vec spominjes idi trazi "Dependency theory" pa malo istrazi.
Tacno to sam i ja govorio - Izrael je izuzetak jer dobiva nebrojeno puta vise pomoci
od ostalih zemalja pa se vise ne moze ni u izuzetak ubrajati nego kao poseban slucaj
Ja sam takodje spomonjao i njemacku kao svijetli primjer samo-razvoja (period izmedju ratova
hitlerova njemacka) ali i Japan je dobar primjer
Izraelci medjutim u tu kategoriju ni izbiza ne pripadaju jer dobivaju ogromnu pomoc
Afrika s druge strane na kapaljku dobiva

jefferson wrote:Inace, najbolji primjer drzave koja je sama uspjela da napravi cudo je singapur, a to je uradila obrazovanjem a ne donacijama i prirodnim bogastvima. Japan je 80-tih bio najveci izvoznik celika a grama zeljezne rude nemaju.
Singapur kao i kajmanske otoke Monako Andoru itd nemozes uopste u tu kategoriju Samo-uspjeha ubrajati jer
su to gradovi drzavice koje zive od prljavog novca (kao tax-haven, nedavno je npr suosnivac
FaceBooka pobjegao/preselio se u bas u Singapur sa kesom naravno zato sto nije htjeo platiti porez u USA
nakon sto su ga izbacili na berzu)
jefferson wrote:Arapi plivaju u nafti a 40% ljudi u saudijskoj arabiji trazi posao dok se seici vozaju u zlatni brodovima, letecim tvrdjavama i slicno.
Ocito nisi bio u Arabiji - Ja sam najveci kriticar te zemlje u raznim pogledima ali tvrdnja da tamo neko trazi posao
je apsolutno smijesna
jefferson wrote:Na kraju kad vec spominjes "zidove." Ja sam vidio siromasne zidove, ali neobrazovane jos nisam!

Naravno da nisi - svaki koji ne uspije u americi spakuje se ode u Izrael dobije (pa ga vise ne vidis)
30000 dollara na ruke stan/kucu u Izraelu upise se u skolu i lagano bez pritiska nastavi i zavrsi skolovanje
jefferson wrote:I eto amerika kriva jer je egipat siromasniji od izraela. Pa jbg, recimo da je to tako, ko ih jebe sto nisu bolji "deal" napravili 1979 godine!
pre79 historijske prilike (u stoljetnim razmjerima) al sad to tema posebna da ti idem u detalje
jefferson wrote:Engleskom i francuskom cizmom? Pa sta ih sprecava da uspostave kvalitetno obrazovanje evo vec 50 godina?
Mubarak i vojna diktatura ustolicena od USA a i ovi prije njih nisu puno bolji bili
jefferson wrote:Svi su oni zavrsili skole vani, znaju kako se radi, pa nista jaro moj.
Sve po redu - prvo se treba rijesiti onih koji sputavaju tvoj napredak
Dotad nikad hajra ni od njih
ArthurSpooner

#7291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

Pustinjski_Vjetar wrote:naravno bolje je biti nacista nego ugusen u gasnoj komori je l da? - bolje biti unistitelj zivota nego unistenog zivota je l da? - to je tvoj fasisticko-cionisticko-cetnicki rezon - kazem ja - farba ti spada i to je ocito.

sreca pa me mati i stari nisu vaspitali u tom fazonu da si dokazujem nesto tako sto cu da terorisem druge.
ti izgleda potices iz drugacijeg opsega kucne kulture i vaspitanja. :wink: al razumijem kad si bio zlostavljan kao mali - i zidovi su bili zlostavljani - dok su bili mali :wink:
:lol: Kulturan co'jk nema sta. Ti izgleda mislis da me vrijedjas kad me nazivas cionistom, a ja ti mogu komotno reci da me to uopste ne vrijedja. Rekoh vec, kako stvari stoje, bolje sto puta biti cionista nego Hamasovac.

Palestince cu bodriti kada sami odlucuju da zele da im bude bolje, tj kada im vjera prestani biti alfa i omega u zivotu. Kad se budu okrenuli ekonomiji, obrazovanju i napretku kao Jevreji.

Do tad ce im biti onako kako im jeste sada. Gusice se u siromastvu, nepismenosti, gradjanskim i sektaskim ratovima, jadu i bijedi. I Izrael ce ih moci nakantati kad god i kako hoce, kao i do sad.
muhafuca

#7292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote:
muhafuca wrote:

gdje je ta pamet
samo kad bi ovi cijenu postavili - a pametniji od njih
?

i nebuloze izvaljivat
Pa sto ne kupe?
Saburom - Zidovi Zionisti koji su vlasnici Izraela kad skontaju
da se vise ne isplati odrzavati na zivotu ono malo jada
i da je veca steta nego dobit prodace Izrael bez problema
Price "sveta zemlja" itd su za malu djecu

A zanimljivo da ti je to jedino sto ti je zapalo za oko od onoliko
informacija koje sam ti dao
prosto mi zao sto potrosi vreme na tebe
jefferson

#7293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Singapur tax haven? Jarane, singapur je jedina drzava u aziji pored japana koja ima ugovore o servisiranju nuklearnih podmornica i nosaca aviona.
Tu negdje smo diskusiju zavrsili!
muhafuca

#7294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

jefferson wrote:Singapur tax haven? Jarane, singapur je jedina drzava u aziji pored japana koja ima ugovore o servisiranju nuklearnih podmornica i nosaca aviona.
Da znas kolko ne znas :zzzz:
Best TaxHavens

http://www.taxhavens.biz/best_tax_havens/
The best offshore havens have a no tax policy for international business companies and other types of offshore companies. Offshore companies are incorporated in many offshore tax havens including Dominica, Nevis, Anguilla, the BVI, Barbados, Panama, Cyprus, Seychelles, Singapore, the Cayman Islands and Hong Kong.
jefferson

#7295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

muhafuca wrote:
jefferson wrote:Singapur tax haven? Jarane, singapur je jedina drzava u aziji pored japana koja ima ugovore o servisiranju nuklearnih podmornica i nosaca aviona.
Da znas kolko ne znas :zzzz:
Best TaxHavens

http://www.taxhavens.biz/best_tax_havens/
The best offshore havens have a no tax policy for international business companies and other types of offshore companies. Offshore companies are incorporated in many offshore tax havens including Dominica, Nevis, Anguilla, the BVI, Barbados, Panama, Cyprus, Seychelles, Singapore, the Cayman Islands and Hong Kong.
Hajde OK, eto uspjesni su zato sto su taxe male. OK, upravu si!
Pustinjski_Vjetar

#7296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

nema teorije da imaju pristup visokoj tehnologiji podmornica i nosaca.
mogu servisirat samo ko sto servisiraju u rijeci - da ih operu od osiromasenog uranija i radijacije i podmazu turbine reaktora i ispeku se. i to je sve. :wink:

kako zanimljivo - raditi servise u offshore bazi :wink: nemojmo bit naivni - otis'o si daleko sa amerima od teme.
chupacabra

#7297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by chupacabra »

Zidovi se razlikuju od ostalih naroda jedino sto su davno skontali da ih je malo i da je jedini nacin opstanka u obrazovanju, a od toga ide sve ostalo. Zidova nema na skeli i u kamionu kao Bosanaca, ali zato drze najbitnije pozicije u drustvu (medicina, pravosudje, politika, mediji). Sto se tice USA, mozete biti sigurni da ce podrzavati Izrael do sudnjeg dana, jer je financijski sistem u njihovim rukama, i neka je. Ko je kriv Arapima sto leze na nafti, a grama mozga nemaju.
Obrazovanje i zajednica. Tu smo recimo mi Bosanci svjetlosnu godinu iza njih, a Arape da nikako ne spominjem.
Ovo glasanje u UN je cista simbolika i pisanje uz vjetar, jer se zna da se samo Americki glas pita, a zna se na kojoj je on strani, pa makar cijeli svijet bio protiv. Ispravno ili ne, to je tako, a Arapi ce promijeniti stanje tek kad prvo promijene sebe. Do tada ce nazalost biti jos puno poginule djece u Gazi i Zapadnoj Obali.
ArthurSpooner

#7298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

chupacabra wrote:Zidovi se razlikuju od ostalih naroda jedino sto su davno skontali da ih je malo i da je jedini nacin opstanka u obrazovanju, a od toga ide sve ostalo. Zidova nema na skeli i u kamionu kao Bosanaca, ali zato drze najbitnije pozicije u drustvu (medicina, pravosudje, politika, mediji). Sto se tice USA, mozete biti sigurni da ce podrzavati Izrael do sudnjeg dana, jer je financijski sistem u njihovim rukama, i neka je. Ko je kriv Arapima sto leze na nafti, a grama mozga nemaju.
Obrazovanje i zajednica. Tu smo recimo mi Bosanci svjetlosnu godinu iza njih, a Arape da nikako ne spominjem.
Ovo glasanje u UN je cista simbolika i pisanje uz vjetar, jer se zna da se samo Americki glas pita, a zna se na kojoj je on strani, pa makar cijeli svijet bio protiv. Ispravno ili ne, to je tako, a Arapi ce promijeniti stanje tek kad prvo promijene sebe. Do tada ce nazalost biti jos puno poginule djece u Gazi i Zapadnoj Obali.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pustinjski_Vjetar

#7299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

chupacabra wrote:Zidovi se razlikuju od ostalih naroda jedino sto su davno skontali da ih je malo i da je jedini nacin opstanka u obrazovanju, a od toga ide sve ostalo. Zidova nema na skeli i u kamionu kao Bosanaca, ali zato drze najbitnije pozicije u drustvu (medicina, pravosudje, politika, mediji). Sto se tice USA, mozete biti sigurni da ce podrzavati Izrael do sudnjeg dana, jer je financijski sistem u njihovim rukama, i neka je. Ko je kriv Arapima sto leze na nafti, a grama mozga nemaju.
niko to ne osporava i niko to ne negira - sve je to tacno - ali je cinjenica da su se uskurcili silom i da se izivljavaju opet na onome kojem mogu - najslabijim. i svabe su radisni, vrijedni, marljivi obrazovani - i to nikad nije niko osporio - ali su isto tako pokrenuli fasisticku masineriju jer su pomislili da su bolji od ostalih toliko da mogu da ugnjetavaju slabije....

kao takvoj jednoj nacistickoj fasistickoj sili zelim im samo bolnu i dugu propast.... kao i onima koji takva izivljavanja podrzavaju i njihovim najblizim :thumbup:
jefferson

#7300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Pustinjski_Vjetar wrote:
nema teorije da imaju pristup visokoj tehnologiji podmornica i nosaca.
mogu servisirat samo ko sto servisiraju u rijeci - da ih operu od osiromasenog uranija i radijacije i podmazu turbine reaktora i ispeku se. i to je sve. :wink:

kako zanimljivo - raditi servise u offshore bazi :wink: nemojmo bit naivni - otis'o si daleko sa amerima od teme.
90-tih na 14 Trident podmornica se radio veliki servis reaktora u singapuru! Razlog? tahnologija podjeljena izmedju V. Britanije i amerike. To nije obcni servis nego "overhaul."
nemoj ti biti naivan!
Inace po juce objavljenim podacima, Singapur je rangiran 5 u svijetu po kavliteti obrazovanja!
Last edited by jefferson on 30/11/2012 02:37, edited 1 time in total.
Locked