Dešavanja u Srbiji

Post Reply
behavac

#7276 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

Ne može niko na sastancima s trećim državama optuživati članice EU i SAD da krše međunarodno pravo, a da istovremeno teži da ima dobre odnose s nama“, dodao je izvor „Dnevnika“.
Hehe...ova im dobra...
Tipa mi cemo krsiti pravo na vasu stetu, al vi nemojte pricati o tome radi boljih odnosa...
Ako su sigurni da je pravo na njihovoj strani sto im problem obicna prica...??? il ipak ni sami nisu toliko sigurni !
:D
Bice bas zanimljivo gledati rasplet...
Bosnolog

#7277 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

King_1 wrote:
A šta bi oni, da Srbija odmah pristane na nezavisnost Kosova i Metohije. Ako neće tolerisati šta traže više u Srbiji, što odmah ne raskinu evropske integracije i trgovinske sporazume. Prazna priča, kako bi pokušali da dokažu neko svoju silu a forumima dala povoda za pisanja.

Šta su se vazdigli, nega sačekaju presudu Suda povodom nezavisnosti Kosova i Metohije pa neka kasnije iznose svoje utiske.
Ovo je samo nagovjestaj Jeremiji da ce mu poceti skracivati lanac jer je odavno pusten bez brnjice i komotno hoda po svijetu olajavajuci Evropske i Svijetske mocnike dok od istih trazi ekonomsku infuziju na kojoj Srbija zivi ,......nemozes ujedati onog od cije pomoci ovisis,....

Ta presuda po pitanju Kosova je bez ikakve pravne tezine ,....nista nece promijeniti po pitanju pravnog statusa izgubljenog Kosova vec mozda pomoci Srbiji da proguta krastavu zabu za unutrasnje smrivanje ulice.Srbija ce na kraju morati priznati neovisnost Kosova koliko god to sada negirala a najvise sto moze uraditi je jos jedna beogradska dernjava sa Kostunicom Kalasnjikovom i ponoviti revolucionarnu odbranu istog pod nazivom Patike za Kosovo II uz jajarijadu protiv mskih ambasada u Knez Mihajlovoj i to je to ,....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7278 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

behavac wrote:
Ne može niko na sastancima s trećim državama optuživati članice EU i SAD da krše međunarodno pravo, a da istovremeno teži da ima dobre odnose s nama“, dodao je izvor „Dnevnika“.
Hehe...ova im dobra...
Tipa mi cemo krsiti pravo na vasu stetu, al vi nemojte pricati o tome radi boljih odnosa...
Ako su sigurni da je pravo na njihovoj strani sto im problem obicna prica...??? il ipak ni sami nisu toliko sigurni !

sam nek se zahebavaju s NATO mogli bi jopet dobiti po gujci ;-) ev za Rusofile(Rusofil - Onaj koji je ubjeđen da su se 1969. amerikanci usrali kad su vidjeli pobodenu rusku zastavu na Mjesecu) jedna radosna :mrgreen:

Da li Rusija pravi vojnu bazu na granici Srbije i Kosova?
nedelja, 07 februar 2010 14:54

U nekim zemljama Balkana (prije svega Kosovu, Bugarskoj i Makedoniji), pišu ruski mediji, govori se kako bi Rusija, navodno, mogla izgraditi vojnu bazu u Srbiji uz kosovsku granicu. To bi, prema toj špekulaciji, trebao biti odgovor Rusije na širenje NATO-a na istok. O mogućoj instalaciji ruske vojske u Srbiji počelo se nagađati, odmah nakon prošlogodišnje jesenje posjete predsjednika Dmitrija Medvedeva Beogradu. Izvor iz ruskog ministarstva odbrane odbacuju te priče, mada potvrđuju da se tada razgovaralo o zajedničkom rusko-srpskom koordinacijsko-logističkom centru kod Niša.

Izgradnja bi trebala početi uskoro uz niški aerodrom, čiji se civilni dio u saradnji sa Rusima proširuje.

"Vjherovatno je došlo do nesporazuma te je taj centar, koji nema vojnu namjenu, pobrkan sa vojnom bazom.
Izgradnja “centra” je u nadležnosti ruskog ministarstva za vanredne situacije, a ne ministarstva odbrane", kazao je neimenovani ruski funkcioner tamošnjim agencijama.

Inače, kroz Niš prolazi i trasa plinovoda Južni tok, a i evropski transportni Koridor X.

Doduše, balkanski susjedi Srbije, pišu Rusi, napominju kako je spomenuto ministarstvo zapravo “poluvojno”. Britanski Economist, navodi riječi predstavnika NATO saveza koji kaže kako se zna “o ruskoj prisutnosti u Nišu, ali to u NATO-u ne izaziva zabrinutost”.

Gotovo istovremeno SAD i najjače članice EU pozvale su Srbiju da smiri svoju retoriku oko Kosova ako zaista želi ući u EU. Novosadski Dnevnik prenosi riječi diplomata da su vjerovali kad im je rečeno da su žestoki nastupi ministra Vuka Jeremića o Kosovu u funkciji zaštite predsjednika Srbije Borisa Tadića od nacionalista. Međutim, Kosovo je i dalje glavna politička tema za Srbiju.

“Zato su pojedine članice EU odlučile staviti do znanja Beogradu da više neće tolerisati da bilo ko iz Srbije ide po svijetu i optužuje članice EU i SAD zato što su priznale Kosovo. Ne može niko optuživati SAD i EU da krše međunarodno pravo i istovremeno težiti dobrim odnosima sa nama”, rekli su zapadni diplomati Dnevniku.
Niška banja ruska baza za nišlije :dance: :mrgreen: ......neg nešto kontam bil ruje jopet podvile rep il bi se upustile u epsko-mitHološki Kosovski boj :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7279 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

King_1 wrote:
To je pretnja stranom državniku. Činiš krivično djelo!
Ne budali Karaljevicu Marko! :D :D :D

Jes, jes. Isto takvo krivicno djelo je cinilo pola srbijsnskog parlamenenta prijeteci Zoranu Dzinzicu pa Zoran zavrsi pod zemljom a oni u parlamentu i postados kandidatima za presjednika.
Bosnolog

#7280 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Toto wrote:
King_1 wrote:
To je pretnja stranom državniku. Činiš krivično djelo!
Ne budali Karaljevicu Marko! :D :D :D

Jes, jes. Isto takvo krivicno djelo je cinilo pola srbijsnskog parlamenenta prijeteci Zoranu Dzinzicu pa Zoran zavrsi pod zemljom a oni u parlamentu i postados kandidatima za presjednika.
Imam osjecaj da je Rusobriznik King-1 po stavovima velicanstveni i buduci precednik iz PC-oteta,...... zna li neko sta bi sa Konradom ko da je u zemlju propao :mrgreen:
1gorstak

#7281 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

behavac wrote:
Hehe...ova im dobra...
A kakav rasplet moze biti ?

1. povratak Srbije na Kosovo (nemoguce)
2. Srbija zbog kooperativnosti na Kosovu dobija ubrzan pristup EU (moguce)
3. Srbija zbog nekooperativnosti na Kosovu biva kaznjena (moguce)
4. Podjela Kosova (nemoguce)

Srbija ima samo jednu dobitnu kombinaciju.
King_1

#7282 Re: Desavanja u Srbiji

Post by King_1 »

Toto wrote:
Ali oni imaju imunitet, dok obični građanin nema!
kost_u_grlu

#7283 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

1gorstak wrote:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100207052

Ovo samo govori koliko je ozbilja drzava taj protektorat Kosovo :-)

I da nam ponude da nam vrate celo Kosovo ja ne bi prihvatio, to je metastaza, nema tih para koje ce napraviti drzavu ni iz cega, niti imaju proizvodnju, niti imaju tradiciju drzavnosti, postovanja prava, gde god zagrebes trulez...

Nek se Ameri sad dave tamo sa njima, predali smo im virus i ostali u zivotu.
7cokanja

#7284 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 7cokanja »

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Nenad Kecmanović izjavio je da premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, pozivajući narod da na referendumu podrži izvorni Dejtonski sporazum, ne brani samo RS u njenom punom kapacitetu, nego prihvata i državne granice BiH.

"To je jasna poruka Vašingtonu i Briselu: ne dirajte nam entitet, pa ni mi nećemo državu. Mogao je i da obrne stvar, pa da kaže: `Ako smatrate da Dejtonski sporazum ne valja, hajde da ga odbacimo i da pravimo `Dejton 2`. Ali, onda valja krenuti od početka, pa nema ni entiteta, ni kantona, nema ni BiH, pa u startu moraju da se organizuju tri nacionalna referenduma i da se svaki od tri konstitutivna naroda izjasni da li uopšte hoće da živi u zajedničkoj državi", ocijenio je Kecmanović

KECMANOVIĆ: REFERENDUM PORUKA VAŠINGTONU I BRISELU - NE DIRAJTE NAM ENTITET, PA NEĆEMO NI MI DRŽAVU
.
..ja sile i profesora i g....a..koje li to pravo i pravne nauke definisu neko stanje "starta" kao "supljo stanje"..profa bi morao znati da se jedno stanje, pravno, mora naslanjati na ono prethodno, a u ovom slucaj, za BiH, prethodno stanje je Republika BiH i njen Ustav i Referendum o nezavisnosti, koji je proveden na zahtjev Europske Unije i verifikovan od Badinterove komisije, na kojemu je i po svim normama te iste EU, izlaznost i broj glasova, preko 64%, zadovoljilo sve uslove za Medjunarodno priznanje Republike Bosne i Hercegovine..cetnicija je po tom stanju secesionisticka bulumenta, koja u tom stanju treba da bude tretirana kao neprijatelj drzave..status srpskog naroda u Bosni i Hercgovini je kroz istu Badinterovu komisiju, tj. kroz njene zakljucke, definisan i isti nema nikakvo pravo na secesiju..samo izdajom, takozvanih "nasih" stranaka iz Sarajeva sda sBiH sdp, destruktivni elementi po drzavu , ranije Republiku Bosnu i Hercegovinu, danas imaju toliko uspjeha u unistenju drzave..najsvjeziji primjer izdaje je cirkuska predstava oko hapsenja u Maoci..a pogotovo izjava takozvanog ministra za bezbjednost, Sadika Ahmetovica..ljudi, dobro ove drzave ima i "jedan procenat", ko njome upravlja..
vee-jay

#7285 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

kost_u_grlu wrote:
1gorstak wrote:

I da nam ponude da nam vrate celo Kosovo ja ne bi prihvatio, to je metastaza, nema tih para koje ce napraviti drzavu ni iz cega, niti imaju proizvodnju, niti imaju tradiciju drzavnosti, postovanja prava, gde god zagrebes trulez...

uh @johnny dobar si, svidja mi se ovakvo misljenje. nadam se da ce te tako govoriti i o RSu -> nek se Bosnjaci i Hrvati dave sa njima tamo, ostavili smo im virus i ostali zivi.

hvala Bogu pa mi umijemo sa drugim narodima i ne nazivamo ih virusom, i pored svih bolnih iskustava :wink:

:bih:
1gorstak

#7286 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

kost_u_grlu wrote:
1gorstak wrote:A kakav rasplet moze biti ?

I da nam ponude da nam vrate celo Kosovo ja ne bi prihvatio, to je metastaza, nema tih para koje ce napraviti drzavu ni iz cega, niti imaju proizvodnju, niti imaju tradiciju drzavnosti, postovanja prava, gde god zagrebes trulez... Nek se Ameri sad dave tamo sa njima, predali smo im virus i ostali u zivotu.
Nisi odgovorio. Ovaj clanak u Koha Ditore samo ukazuje na mogucnost demografskog jacanja albanske manjine na podrucju uze Srbije. A ja sam te pitao za moguci rasplet. Ili ce Srbija "pustiti" Kosovo u zamjenu za brzi ulazak u EU, ili ce komplikovati stvari te biti sankcionisana. Treceg nema.
Bosnolog

#7287 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Evo Srbija i Jeremija legli na Rusofilsku rudu i zov Rogoziina!
Vuk Jeremić potvrdio: Srbija neće tražiti članstvo u NATO-u
07. 02. 2010. • 20:31 A. B.

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić potvrdio je da njegova zemlja "neće poduzimati korake koji vode prema svrstavanju u NATO ili u bilo koji drugi vojni savez", prenose beogradski mediji.

Jeremić je srpskim novinarima na juče održanoj međunarodnoj konferenciji o sigurnosti u Munchenu potvrdio da će Srbija, uprkos takvoj odluci, sarađivati sa NATO-om i svim ostalim akterima koji su zainteresovani za održavanje sigurnosti i stabilnosti na području jugozapada Evrope.

"Politika vojne neutralnosti neće se mijenjati. Vlada Srbije neće činiti korake koji vode prema svrstavanju u NATO, niti neki drugi vojni ili odbrambeni savez. To ne znači da nećemo najbliže moguće sarađivati sa NATO-om i svim drugim akterima na zapadnom Balkanu na održavanju mira i stabilnosti" izjavio je Jeremić.

Jeremićeva izjava podudara se sa riječima koje je krajem prošle sedmice srpskim medijima uputio ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Konuzin, a koji je tada upozorio Srbiju da će, ukoliko odluči ući u NATO, i formalno priznati nezavisnost Kosova, jer ta vojna organizacija, podsjetio je, Kosovo ne smatra dijelom teritorija Srbije.
:mrgreen:

Konuzin je novinarima otvoreno kazao kako na odnos Rusije sa ostalim državama značajno utiče činjenica jesu li one članice NATO-a ili nisu, te je tako na indirektan način upozorio Srbiju da bi, ako nastavi insistirati na ulasku u NATO, mogla ugroziti tradicionalno čvrste veze sa Moskvom.

Sličan je stav srpskim novinarima juče iznio i stalni predstavnik Rusije pri NATO savezu Dimitrij Rogozin, koji je rekao kako će se Srbija, ustraje li na zahtjevu da uđe u NATO, morati odreći Kosova.

Nakon toga će, dodao je Rogozin, i Rusija biti prisiljena preispitati svoj stav prema Kosovu, odnosno vrlo je vjerovatno da će i Moskva tada priznati kosovsku državu, što je do sada odbijala, "jer ne mogu Rusi biti veći Srbi od Srba".

Rogozin je Blicu izjavio kako ne može shvatiti stav dijela predstavnika srpske političke i vojne elite koji žele ulazak Srbije u NATO.

"Teško mi je razumljivo kako se može govoriti o tome kada se u Beogradu do danas vide tragovi bombardovanja NATO-a od prije deset godina. Tu je i problem Kosova, čiju je nezavisnost priznala većina zemalja članica NATO. Pa problem demonizacije srpskog naroda, očite antisrpske dvostruke mjere Zapada prema učensicima rata u bivšoj Jugoslaviji... Zar je sve to zaboravljeno? Rusija naprosto neće razumjeti izbor Srbije u korist NATO-a u svjetlu svega što sam nabrojio" upozorio je Rogozin
.
Lutanje Srbije se nastavlja ili je jos jedna igra na pomolu boljeg prodavanja Srbije u zamjenu za koperativnost sto bi bio samo nastavak onog sto smo do sada vidjeli,....jedno pricaju drugo misle a trece rade,....Srbija se odavno ponasa poput bijesnog bika koji je ograden i trci u krug a izlaza iz tora nigdje nema dok mu se manevarki prostor suzava a zedan i gladan ceka nekog da ga nahrani i vode doturi,....

Jeremija ocito vraca lopticu zbog dobijenog diplomatskog samara olajavanjem evropskih i svijetskih mocinka od kojih je dobio zuti karton zbog kampanje i maratonskih diplomatskih izleta borbe povratak izgubljenog Kosova a slijede i druge disciplinske mjere ako Jeremija nastavi sa istim ponasanjem,...Srbija je u ocaju sa jako malo izbornih kombinacija,i jos manje manevarskog prostora a evo im i MMF dolazi da uzme mjeru, http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/1756 ... u-Beogradu .....
Toto

#7288 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

King_1 wrote:
Toto wrote:
Ali oni imaju imunitet, dok obični građanin nema!
ma poznat je taj srpski imunitet jos od Karadjordja. Njega je sjekirom nasekiro najrodjeniji pozivajuci se na imunitet kuma; one hrvatske vitezove ste pokokali u sred parlamenta, Mehu Spahu ste otrovali u restoranu parlamenta. Kralja ste zveknuli u Marselju, Austrougarskog prestolonasljdnika u Sarajevu; Drazu Mihajlovica ste toliko "nasjekirali" da mu ni za grob ne znate; Demalu Bijedicu postavili bombu u avion; Stambolica ste ukiselili u varekini, Dzindzicu prvo polomili noge, pa mu -junacki iz zasjede- oduzeli sve imunitete sto je imao.

a stao se mene tice: ja sam nobicni gradjanin :lol: :lol: i imam ovaj forumski imunitet, jebe mi se i za posljednjeg ruskog cara i za sadanjeg ..a ova tvoja petetika i kraljevska svilenost me samo uveseljava...kad sljedeci put budes mjenjao nick nadji kakav iz kraljevske svite...nekad je prilicnije biti dvorska luda nego lazni kralj Sćjepan Mali. :mrgreen:
Maraschino

#7289 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

7cokanja wrote:
Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Nenad Kecmanović izjavio je da premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, pozivajući narod da na referendumu podrži izvorni Dejtonski sporazum, ne brani samo RS u njenom punom kapacitetu, nego prihvata i državne granice BiH.

"To je jasna poruka Vašingtonu i Briselu: ne dirajte nam entitet, pa ni mi nećemo državu. Mogao je i da obrne stvar, pa da kaže: `Ako smatrate da Dejtonski sporazum ne valja, hajde da ga odbacimo i da pravimo `Dejton 2`. Ali, onda valja krenuti od početka, pa nema ni entiteta, ni kantona, nema ni BiH, pa u startu moraju da se organizuju tri nacionalna referenduma i da se svaki od tri konstitutivna naroda izjasni da li uopšte hoće da živi u zajedničkoj državi", ocijenio je Kecmanović

KECMANOVIĆ: REFERENDUM PORUKA VAŠINGTONU I BRISELU - NE DIRAJTE NAM ENTITET, PA NEĆEMO NI MI DRŽAVU
.
..ja sile i profesora i g....a..koje li to pravo i pravne nauke definisu neko stanje "starta" kao "supljo stanje"..profa bi morao znati da se jedno stanje, pravno, mora naslanjati na ono prethodno, a u ovom slucaj, za BiH, prethodno stanje je Republika BiH i njen Ustav i Referendum o nezavisnosti, koji je proveden na zahtjev Europske Unije i verifikovan od Badinterove komisije, na kojemu je i po svim normama te iste EU, izlaznost i broj glasova, preko 64%, zadovoljilo sve uslove za Medjunarodno priznanje Republike Bosne i Hercegovine..cetnicija je po tom stanju secesionisticka bulumenta, koja u tom stanju treba da bude tretirana kao neprijatelj drzave..status srpskog naroda u Bosni i Hercgovini je kroz istu Badinterovu komisiju, tj. kroz njene zakljucke, definisan i isti nema nikakvo pravo na secesiju..samo izdajom, takozvanih "nasih" stranaka iz Sarajeva sda sBiH sdp, destruktivni elementi po drzavu , ranije Republiku Bosnu i Hercegovinu, danas imaju toliko uspjeha u unistenju drzave..najsvjeziji primjer izdaje je cirkuska predstava oko hapsenja u Maoci..a pogotovo izjava takozvanog ministra za bezbjednost, Sadika Ahmetovica..ljudi, dobro ove drzave ima i "jedan procenat", ko njome upravlja..
taj isti kecmanovic nekima je bio predsjednik stranke i uzor :-)
a neki ovdje na forumu zale jos uvijek za profesurom... :run:
Toto

#7290 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

kost_u_grlu wrote:

Nece tebe niko ni pitat. Prije ulaska u EU Srbiji ce podvalit Kosovo i Srbija ce udarit na veci belaj sa Kosmetom vec BiH sa Republikom Srpskom. :D :D Srbija ce imati sestoclano predsjednistvi kojeg ce cinit jedan Siptar, jedan Pirocanac, jedan Lala i tri prevodioca. A kako ce izgledati srpski parlament kad u njega udju konstitutivni Albanci moze se samo zamislit.. Velja Ilic ce sa PRAGOM ulazit u parlament. :lol: :lol: kad Saljih Berisa onako sa imunitetom rokne "cipsa nonu" Tomi i Vuku imat ce sta Tijanic da prenosi. Tijanic ce se samospalit kod Konja kad bude morao titlovat prenose Srpskog parlamenta... Bit ce Beograd veci Teheran od Sarajeva. :lol: :lol: :lol:
S.A.R.S

#7291 Re: Desavanja u Srbiji

Post by S.A.R.S »

]Ovo samo govori koliko je ozbilja drzava taj protektorat Kosovo :-)

I da nam ponude da nam vrate celo Kosovo ja ne bi prihvatio, to je metastaza, nema tih para koje ce napraviti drzavu ni iz cega, niti imaju proizvodnju, niti imaju tradiciju drzavnosti, postovanja prava, gde god zagrebes trulez... Nek se Ameri sad dave tamo sa njima, predali smo im virus i ostali u zivotu.
Nisi odgovorio. Ovaj clanak u Koha Ditore samo ukazuje na mogucnost demografskog jacanja albanske manjine na podrucju uze Srbije. A ja sam te pitao za moguci rasplet. Ili ce Srbija "pustiti" Kosovo u zamjenu za brzi ulazak u EU, ili ce komplikovati stvari te biti sankcionisana. Treceg nema.
ovo ukazuje da će doći do demografskog jačanja albanaca (radnika na crno) sirom evrope.to i nista drugo :-D
eto ti ih evropo gratis.ne moras ih nikada vratiti. :D
and

#7292 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

S.A.R.S wrote:
]Ovo samo govori koliko je ozbilja drzava taj protektorat Kosovo :-)

ovo ukazuje da će doći do demografskog jačanja albanaca (radnika na crno) sirom evrope.to i nista drugo :-D
eto ti ih evropo gratis.ne moras ih nikada vratiti. :D
a šta bi sa onih 80 000 srba koji ilegalno borave u zemljama eu i koji su trebali biti vraćeni?
kost_u_grlu

#7293 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

1gorstak wrote:
kost_u_grlu wrote:
1gorstak wrote:A kakav rasplet moze biti ?

Nema jacanja Albanaca na podrucju uze Srbije, prema popisu 2002 Albanaca ima u Srbiji manje nego Hrvata, 61 000, to je svega 0.82%, sto je na nivou statisticke greske u ukupnoj populaciji. Oni su stacionirani na pojasu istocne granice Kosova, u Presevu, gde ih ima 31 000, 23 000 u Bujanovcu...treca opstina koja se pominje je Medvedja, ali tamo ih ima samo 203, ostalo je rastrkano po Srbiji, pre svega Beogradu...

Treba reci da natalitet Albanaca naglo opao, i na Kosovu, i u Srbiji, ali i da nije, potencijal da od 60 000 napravis nekakav demografski bum prakticno ne postoji, pogotovo sto vecina mladih iz tih pogranicnih oblasti se seli na Kosovo ili zapad...

Srbija ce u svakom slucaju morati jos jednom da sedne za sto sa Albancima, nece biti moguca promena statusa, ali ce se pricati o saradnji, severu Kosova koji je pod ingerencijom Srbije i to ce ostati tako i sledecih godina, raznim nivoima saradnje, ekonomiji, kretanju ljudi(Albanci sa Kosova ne mogu da predju granicu sa Srbijom, a to je bar 50% duzine granice), nekakvom akcionom planu koji bi poboljsao odnose i zivot obicnih ljudi.

Srbija nikad nece formalno priznati Kosovo, ali se dobiti mig od zapada za ulazak u EU ako se radi na ovim pitanjima o kojima sam pricao, bice slicna situacija kao sa Kiprom, Grci nikad nece priznati turski deo, ali zivot mora da tece dalje...
1gorstak

#7294 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

kost_u_grlu wrote:
1gorstak wrote:
kost_u_grlu wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/regija ... /100207052

Nema jacanja Albanaca na podrucju uze Srbije, prema popisu 2002 Albanaca ima u Srbiji manje nego Hrvata, 61 000, to je svega 0.82%, sto je na nivou statisticke greske u ukupnoj populaciji. Oni su stacionirani na pojasu istocne granice Kosova, u Presevu, gde ih ima 31 000, 23 000 u Bujanovcu...treca opstina koja se pominje je Medvedja, ali tamo ih ima samo 203, ostalo je rastrkano po Srbiji, pre svega Beogradu...

Treba reci da natalitet Albanaca naglo opao, i na Kosovu, i u Srbiji, ali i da nije, potencijal da od 60 000 napravis nekakav demografski bum prakticno ne postoji, pogotovo sto vecina mladih iz tih pogranicnih oblasti se seli na Kosovo ili zapad...

Srbija ce u svakom slucaju morati jos jednom da sedne za sto sa Albancima, nece biti moguca promena statusa, ali ce se pricati o saradnji, severu Kosova koji je pod ingerencijom Srbije i to ce ostati tako i sledecih godina, raznim nivoima saradnje, ekonomiji, kretanju ljudi(Albanci sa Kosova ne mogu da predju granicu sa Srbijom, a to je bar 50% duzine granice), nekakvom akcionom planu koji bi poboljsao odnose i zivot obicnih ljudi.

Srbija nikad nece formalno priznati Kosovo, ali se dobiti mig od zapada za ulazak u EU ako se radi na ovim pitanjima o kojima sam pricao, bice slicna situacija kao sa Kiprom, Grci nikad nece priznati turski deo, ali zivot mora da tece dalje...
Dobro, ja sam vise mislio na UCPMB.

Nego, kakav "rasplet" ocekujes ako mislis da ce Srbija biti konstruktivna po pitanju Kosova ?
kost_u_grlu

#7295 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

1gorstak wrote:

Dobro, ja sam vise mislio na UCPMB.

Nego, kakav "rasplet" ocekujes ako mislis da ce Srbija biti konstruktivna po pitanju Kosova ?
UCPBM prakticno vise ne postoji, to je bila ispostava UCK, pokusali su 2001 nakon promene vlasti da izazovu pobunu, Nebojsa Covic je uz medjunarodne posmatrace to ugusio, posle toga javljaju se sporadicni incidenti, pre svega u selu Veliki Trnovac nadomak granice koje je poznato kao centar trgovine drogom...ali to je sve bilo bez ucinka.

Treba imati u vidu da se radi o jako maloj teritoriji, o svega 2 opstine stacionirane uz granicu, ali je tu vazan strateski pravac jer on ukljucuje autoput prema Makedoniji i Grckoj. pre par meseci vojska je napravila veliku vojnu bazu u Bujanovcu pri cemu je stavljeno do znanja da se nikakvi neredi nece tolerisati.

Sto se tice raspleta... trenutno je problem prebacen na medjunarodni sud, time je kupljeno 2-3 godine u kojima ce se odrzavati status quo, a posle toga ce morati doci do pregovora. Kosovo ne moze biti clan UN, mnogih medjunarodnih organizacijama dok se Srbija ne slozi sa time, jer Rusija i Kina ce to sve blokirati dokle god ne dodje do dogovora.

Pregovori ce biti oko raznih stvari, ici ce se od manjih prema vecim problemima, pri cemu nikad nece doci do kompromisa sto se tice statusa, ali moze se dogovoriti da se paralelno radi na standardima koji ce obe zemlje uvesti u EU, a da pritom prava Srba na severu budu ispostovana sto se tice autonomije, pri cemu ce oni na neki nacin morati da saradjuju sa Pristinom.

Nece biti novih nereda i rata, interes Srbije je da ne drzi pod kontrolom to trusno podrucje koje ce joj oduzimati vreme i energiju, ali zbog istorijskog nasledja i javnog mnenja jos ne vidimo obrise ove moje price, ali cemo ih videti kroz neko vreme.
zavrzlama

#7296 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

kost_u_grlu wrote:
1gorstak wrote:

ma kako da ne..poslije izgubljenog rata,albanci su virus...a ne tako davno taj se virus specijalnim hladnjacama dovozio u okolicu beograda...licemjerstvo na nivou ;-)
zavrzlama

#7297 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Srbija se nalazi u jednoj sok situaciji,gdje javno se bori za kosovo odrzavajuci unutrasnji mir i laze izvrani norod ,a tajnim kanalima forsira trampu kosovo za rs koristeci BIH srbe kao topovsko meso...srbija zna da bez saveza sa rusima nije u stanju da ucjenjuje MZ,a opet savez sa rusima je i "NE" za ulazak srbije u NATO, a bez Nato-a nema ni ulaska u EU..tako da je srbija u jednoj nezavidnoj situaciji ,gdje mora politicki da ratuje na tri fronta...posto je srbija dozivjela zadnjih 20 godina i vojni i politicki i moralni poraz,srbija danas jednostavno da bi izbjegla gradjanski rat u samoj srbiji ,mora da nastavi politiku konfrontacije,lazi i odugovloacenja,jer ukoliko javno odustane od Kosova,podjele, BIH to je politicko samoubistvo i sav gnjev prevarenog i satanizovanog srpskog naroda bi se srucilo na samu srpsku politicku elitu,...zato ce srbija nastaviti da srlja u propast pa nek kosta koliko kosta..jeremic je javno rekao da srbija ne zeli u NATO,sto je dobro za BIH jer Nato granica se postavlja na Drini,a srbija okruzena sve samim prijateljskim drzavama u okruzenju ce da se pozabavi malo sama sobom ;-)
kost_u_grlu

#7298 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

zavrzlama wrote:
ma kako da ne..poslije izgubljenog rata,albanci su virus...a ne tako davno taj se virus specijalnim hladnjacama dovozio u okolicu beograda...licemjerstvo na nivou ;-)
Kosovo je izgubljeno mnogo decenija ranije, onda kad su pocela iseljavanja, sto svojevoljno, sto pod prinudom u severne i bogatije krajeve, definitivno je izgubljeno ustavom is 1974, a ovo sve posle toga je logican sled dogadjaja...

Vojnicki rat nije izgubljen, Albanci vojno nisu imali nikakve sanse, cak i uz pomoc NATO-a nisu uspeli u toku rata da osvoje bilo kakvu teritoriju, ali politicki je to, kao sto rekoh, izgubljeno odavno, NATO je ucinio i uslugu Srbiji sto je napravio od toga protektorat, jer mi sami sa time ne bi ni znali ni mogli nista da uradimo.

Kratkorocno smo izgubili, dugorocno mnogo smo dobili!
zavrzlama

#7299 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

kost_u_grlu wrote:
zavrzlama wrote:
Kosovo je izgubljeno mnogo decenija ranije, onda kad su pocela iseljavanja, sto svojevoljno, sto pod prinudom u severne i bogatije krajeve, definitivno je izgubljeno ustavom is 1974, a ovo sve posle toga je logican sled dogadjaja...

Vojnicki rat nije izgubljen, Albanci vojno nisu imali nikakve sanse, cak i uz pomoc NATO-a nisu uspeli u toku rata da osvoje bilo kakvu teritoriju, ali politicki je to, kao sto rekoh, izgubljeno odavno, NATO je ucinio i uslugu Srbiji sto je napravio od toga protektorat, jer mi sami sa time ne bi ni znali ni mogli nista da uradimo.

Kratkorocno smo izgubili, dugorocno mnogo smo dobili!
vidjeli smo sta srbija zna 99-e i sta je zelila da uradi..ti izgleda zaboravio da je srbije 99-te pokusala da uradi sa Kosova isto sto i karadjic sa Srebrenice..nego budi posten pa reci"srbija je uvijek zeljela Kosovo ali bez albanaca u njemu" a zeli isto i u buducnosti ako se ukaze prilika...ta fasisticka velikosrpka ideja je ziva itekako i samo se ceka povoljan vjetar,a i mi u BIH znamo da je samo jedno poluvrijeme zavrseno,jer velikosrpstvo je ideoloska bolest i prenosi se sa koljena na koljeno..samo sledeci put drugi ce biti spremniji da docekaju veliku srbiji II...
1gorstak

#7300 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

kost_u_grlu wrote:Vojnicki rat nije izgubljen, Albanci vojno nisu imali nikakve sanse, cak i uz pomoc NATO-a nisu uspeli u toku rata da osvoje bilo kakvu teritoriju, ali politicki je to, kao sto rekoh, izgubljeno odavno, NATO je ucinio i uslugu Srbiji sto je napravio od toga protektorat, jer mi sami sa time ne bi ni znali ni mogli nista da uradimo.
:) Kosovo se moglo podijeliti jos dok je bilo u okviru Srbije, i jednom i drugom dijelu dati visok nivo autonomije, ovaj gdje su Albanci vecina bi se brzo proglasio nezavisnom drzavom, a Srbija bi se mogla kao neckati, no to ipak prihvatiti pripajajuci sebi sjeverni dio. Vuk sit a ovce na broju.

No ne moze, treba gaziti iredentiste, pa salji avion pun Bosanaca da udara po Albancima. Pa onda mitingovanje na Kosovu polju, pa Racak.

Ne, ne, kolega, u Srbiji do "Milosrdnog Andjela" nije svareno to da Kosovo vise nece biti u okviru Srbije, tu se poruku Beogradu moralo ovjeriti navodjenim raketama.
Post Reply