NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#7276 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

leet wrote:Znas i sam kakvi su ljudi sto se tice "ekskluziva", kako kod nas tako i u AmeriKi ali je svejedno cinjenica da ga NIKO nije tjerao da pravi show od prelaska. :D Sto se tice paljenja dresove, ne mogu im nista prigovoriti, i sam znas sta znaci ljubav prema klubu. :razz: Mada, ne sumnjam da bi ga rado primili nazad u Clevelandu kao i City Teveza :mrgreen:
Ma itekako ga je tjerao.... sve su te zvijezde (što sportske, što filmske, što muzicke) natjerane, baš tako receno...a pogotovu to važi za USA...zapravo, raznim ugovorima sponzorskim su VEZANI obligacijama da prave klovnove od sebe...to je cijena te slave...i to tako šljaka kod njih vec decenijama, kad je sport u pitanju...a i film, muzika i sve druge celebrity branše...pa jbt, ti ko da ne znaš šta je amerika :shock:
Kako ne kontaš da njihovi mediji žive od toga ;-) ....moraš uvijek nuditi nekakve exkluzive, ili ih izmišljati ako ih nema, moraš praviti entertaiment, zabavu za široke narodne mase, debeloguzi jenki kad dođe na tekmu sa čoporom svoje djece hoce da ždere kobasicu, loče pivo i HOCE da vidi zabavu, da mu na glavu taj James dubi ako treba....i to se mora ispoštovati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7277 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Cuj Heat ima sirinu :shock: kakva crna sirina, nekim cudom do finala je ovo cudo od trenera otkrilo prvu petorku (James, Wade, Bosh, Chalmers, Battier). Sta je taj covjek radio cijeli regularni dio sezone, niko ne zna. Ili su se oni sami otkrili do finala.
Sto se tice Decision i sl. gluposti oko Jamesa, sto takve stvari ne radi Kobe, sto takve stvari nije radio Jordan i drugi velikani. Pustite to da je morao, jasno da Amerika pushi takve fore i da tako funkcionise, ali ovo vishe ispadne sprdnja sa jednim od najboljih kosarkasa danasnjice.
Vezano za finale, mislim da su OKC slomljeni, ne vidim kako mogu napraviti break u sljedecoj tekmi. Ovu posljednju se nema bas nesto zamjeriti Heatu, niko nije kriv OKC sto nisu krunisali onako furiozan pocetak. Za prethodne 3 tekme nisam siguran da se ne moze naci zamjerke. Nejse, sad je to nebitno, izgleda da cemo ipak morati cestitati Jamesu i ekipi na osvojenoj tituli ;-)
just principe

#7278 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

dosadni ste vise s tom King/Lechoke pricom :roll:

Na kraju, neiskustvo Oklahome i sirina Miamija ( kako ovo zvuci smjesno, ali istinito ) ce odluciti pobjednika ove sezone..Previse bi bilo da se Thunderi vrate i preokrenu..Niko nije u finalu preokrenuo 3-1 i nece vala ni oni, ako se vrate nakon ovoga onda jebiga al doslovno..

Jos na pocetku odlozene sezone sam rekao da je ovo idealna sezona za titulu Heata i nisam pogrijesio
jasko_ba

#7279 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

just principe wrote:dosadni ste vise s tom King/Lechoke pricom :roll:

Na kraju, neiskustvo Oklahome i sirina Miamija ( kako ovo zvuci smjesno, ali istinito ) ce odluciti pobjednika ove sezone..Previse bi bilo da se Thunderi vrate i preokrenu..Niko nije u finalu preokrenuo 3-1 i nece vala ni oni, ako se vrate nakon ovoga onda jebiga al doslovno..

Jos na pocetku odlozene sezone sam rekao sto je ovo idealna sezona za titulu Heata i nisam pogrijesio
rekao sam da je sreca za heat pa je oklahoma prosla u finale, inace bih ih san antonio unistio sigurno
na kraju se potrefise lose igre hardena i ibake, a proradili batier i calmers, nije im moglo bolje
Tomahawk11
Globalni moderator

#7280 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

jasko_ba wrote:
just principe wrote:dosadni ste vise s tom King/Lechoke pricom :roll:

Jos na pocetku odlozene sezone sam rekao sto je ovo idealna sezona za titulu Heata i nisam pogrijesio
rekao sam da je sreca za heat pa je oklahoma prosla u finale, inace bih ih san antonio unistio sigurno
na kraju se potrefise lose igre hardena i ibake, a proradili batier i calmers, nije im moglo bolje
I ja sam tog misljenja da protiv Spursa ne bi imali nekih vecih sansi. Ipak, to necemo saznati.
just, ma i meni je bezveze da se povlaci ta prica, jedni je brane, drugi osporavaju. I tako bez konca i kraja.
Hm, Heat je izgledao sve samo ne sampionski. Ipak, ne moze se reci da je nezasluzeno, James je odigrao na velikom nivou, prakticno je on vukao tim kada nikome ne ide. U finalu konacno izgledaju kao ekipa, bar prva petorka, to je ono sto sam im zamjerao. Ubijedjen sam da bi i od ove ekipe neki trener a ne ona ubleha izvukao puno vise. Haslem zna odigrati dosta dobro, Cole - ubijedjen sam da nije uspio pokazati sta zna, Jones se moze puno vise iskoristiti.
Mr.Fundamental

#7281 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr.Fundamental »

Slažem se da je Spoelstra jedna od najslabijih karika tima, i da tu nema puno taktike. Igra se na čisto znanje i talenat velike trojke. Da postane trener Spursa, mislim da se oni ni u playoff ne bi plasirali. Ipak u njegovu odbranu, iako na papiru ima sastav kao iz bajke, nije se lahko izborit sa tri superstara i njihovim egom. Koliko sastav sa takvim imenima ima prednosti, u isto vrijeme ima i nedostataka, i treba određena vještina da se to spoji u organizirani kolektiv. Knicksi su suprotan primjer od Heata. Nakrcani zvijezdama, ali tu nešto jednostavno ne funkcioniše kako treba. A ko zna, možda on i razvije svoje trenerske vještine. Sječam se sezone 2007/2008 i prve godine Bostonove "velike trojke". Rivers je optuživan da je nikakav trener, nema taktike i setova u napadu, izvlače se na vještinu pojedinaca... A on se vremenom pokaza kao veliki trener.
RtrnOfSalisbury

#7282 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

baron je izgleda zalozio zivot za ovo finale i oklahomljani ce ga tesko zaustavit. sudije prvo dozvole guranje, stipanje i sta sve ne i onda sviraju faule za ruzne poglede, ko da oce reci: durante imas ti vremena jos a baronu je ovo mozda zadnja sansa jer potrefilo se da nema rozeta pa da iskoristimo sansu i jednim udarcem ubijemo dvije muhe. ipak i pored svega tekme su se odlucivale pred kraj i pored lose oklahome, zafalilo nekoliko fiserovih poena i dervisovih.
mislim da su olako izgubili drugu tekmu i sad je muka, sanse su im pale prilicno i morace prvo da sprijece rano rasturanje a onda da kontaju kako se dokotrljati do kraja, majami namiriso krv jebga.
Rob_Atl

#7283 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

LJudi shvatite da je lebron tezi najmanje za 20 kila od Duranta i normalno da je jaci, i ovdje ovi sa ESPN-a govore da je Durant mrsav da mora da ojaca, jer njemu kad Lebron pridje prsa u prsa ovaj ne moze da ga prodje da ga jebes, dok duranta malo gurnes on ode zato Lebron ovu seriju samo na kos ide vecinom, i normalno je da ce ovaj biti u problemima sa faulovima. Durant ima mozda precizniji sut , al brate Lebrona svugdje po terenu ima, skace, asistira, odbranu igra ma nema, kompletan igrac ovako odavno nije zaigrao u NBA, osvojit ce oni jos najmanje 3-4 titule zajedno ne sekiram se ja, jos pogotovo kad budu dovodili ove veterane za male pare tipa Garnet, Duncan (ne moraju oni al takve vrste igraca).
jasko_ba

#7285 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

Miami Heat :thumbup: :thumbup:
smijesni_ste

#7286 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

jasko_ba wrote:Miami Heat :thumbup: :thumbup:
scorpion7

#7287 Re: NBA - National Basketball Association

Post by scorpion7 »

Ubi ih Miller sve sakama u glavu :D
Rob_Atl

#7289 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Jednostavno nema jaceg kosarkasa danasnjice, tripl-dabl u finalnoj utakmici samo velikani rade, ovo ce mu dati dodatni motiv i imam osjecaj da ce jos 2 titule zaredom dici ako ne i 3 samo ako ostanu zdravi. OKC ce ostati jos jednu godinu zajedno i onda ce biti raspad sistema jer nema sanse da placaju 5 igraca po 15-tak miliona , jer trenutno Hardena i Ibaku placaju sicom nekom , oni ce normalno traziti povisnice nakon ove sezone i odma ce trejdovi da pucaju na sve strane
jasko_ba

#7290 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

strasna igra zaista lebrona
LSD

#7291 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

Zlikovac uze titulu, krljaca se krunisala, hejteri ce ga sad još vecim intenzitetom mrziti i relativizirati njegov uspjeh jer ova titula je poklon od pedera Sterna i sudija, što je sasvim jasno.

Nepravda je pobjedila :!:
n;hill

#7292 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Čestitke Miamiu, zasluženo (jest posrećilo im se protiv mojih Celticsa )))), ali James je ispunio svoje proročanstvo, i dokazao se kao MVP, na kraju je bila izvrsna sezona po mom mišljenju, Heat- Celtics oborili rekorde gledanosti, šteta što se Rose povrjedio, ali bilo je svega od svakoga, od World Peacea, do drama sa Howardom, sjajne sezone San Antonia..i puno svega u ovako zgusnutom rasporedu... Evo Wizardsi i NO već krenuli s tradeovima za novu sezonu i prije kraja finala....Šta reći ,James ima prsten, nova era počinje :)) :mrgreen:
Rob_Atl

#7293 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

LSD wrote:Zlikovac uze titulu, krljaca se krunisala, hejteri ce ga sad još vecim intenzitetom mrziti i relativizirati njegov uspjeh jer ova titula je poklon od pedera Sterna i sudija, što je sasvim jasno.

Samo je tebi jasno haman, u kojoj utakmici su sudije iskljucivo ostetile OKC?? Mrzite covjeka samo sto je na onakav nacin presao u drugi klub, da je presao normalno nebi niko ga ni mrzio (a pola ih i ne zna da su sve pare od tv prava otisle u donacije) . Samo kod nas uvijek sudije krive, da su sudije toliko ostetile OKC to bi brujalo po vijestima i internetu i ostalim zajebancijama. ESPN dovede sudiju u studio poslije svake utakmice koji je sada u penziji, a sudio je 26 godina u NBA i svaki sumnjiv faul su analizirali i covjek nije imao nikakvih problema sa odlukom sudija, ili su i njega mozda potplatili :run: . Ne znam zasto toliko covjeka ne gotivite ko da je vama nesto uradio, lijepo priznate da je najbolji i da nema boljeg trenutno, e da hoce osvojiti 2-3 zaredom pa da usuti i ovo malo "hejtera" sto je ostalo, al nace bosnjo opet nesto kako god :-)
LSD

#7294 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

Rob_Atl wrote:
LSD wrote:Zlikovac uze titulu, krljaca se krunisala, hejteri ce ga sad još vecim intenzitetom mrziti i relativizirati njegov uspjeh jer ova titula je poklon od pedera Sterna i sudija, što je sasvim jasno.

Samo je tebi jasno haman, u kojoj utakmici su sudije iskljucivo ostetile OKC?? Mrzite covjeka samo sto je na onakav nacin presao u drugi klub, da je presao normalno nebi niko ga ni mrzio (a pola ih i ne zna da su sve pare od tv prava otisle u donacije) . Samo kod nas uvijek sudije krive, da su sudije toliko ostetile OKC to bi brujalo po vijestima i internetu i ostalim zajebancijama. ESPN dovede sudiju u studio poslije svake utakmice koji je sada u penziji, a sudio je 26 godina u NBA i svaki sumnjiv faul su analizirali i covjek nije imao nikakvih problema sa odlukom sudija, ili su i njega mozda potplatili :run: . Ne znam zasto toliko covjeka ne gotivite ko da je vama nesto uradio, lijepo priznate da je najbolji i da nema boljeg trenutno, e da hoce osvojiti 2-3 zaredom pa da usuti i ovo malo "hejtera" sto je ostalo, al nace bosnjo opet nesto kako god :-)
:lol: :lol: :lol:
just principe

#7295 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

cini se da ti pravis tu sliku da ima mnogo hejtera..Ako ima u leeta ne mora znaciti da ga svi mrze :D

Cestitke Heatu, zasluzeno finale, lakse od ocekivanog. Jaci je otpor pruzila Indiana, ali sta ceete
LSD

#7296 Re: NBA - National Basketball Association

Post by LSD »

just principe wrote:

cini se da ti pravis tu sliku da ima mnogo hejtera..Ako ima u leeta ne mora znaciti da ga svi mrze :D

Cestitke Heatu, zasluzeno finale, lakse od ocekivanog. Jaci je otpor pruzila Indiana, ali sta ceete
Jao jaro da vidiš šta se godinama pisalo na ovoj temi o Jamesu cccc....ko mala djecu su brukali ;-) ....hajterima ce biti muka sve dok kraljicu neko ne detronizira....e sad, logicno je navijati da se to ne desi jedno 5 godina, cisto da imaju razloga hejtati covjeka...pa oni su njega mrzili i bez titulue - cinjenice, pa možeš misliti sad tek sranja koje ce nastupiti :-) :D
just principe

#7297 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

LSD wrote: Jao jaro da vidiš šta se godinama pisalo na ovoj temi o Jamesu cccc....ko mala djecu su brukali ;-) ....hajterima ce biti muka sve dok kraljicu neko ne detronizira....e sad, logicno je navijati da se to ne desi jedno 5 godina, cisto da imaju razloga hejtati covjeka...pa oni su njega mrzili i bez titulue - cinjenice, pa možeš misliti sad tek sranja koje ce nastupiti :-) :D

pa vidi, i meni je simpaticna bila zajebancija i rado sam se salio s tim, narocito nakon sto su izgubili od Dallasa..Mozda ce ga pojedinci jos vise ne voljeti ali pisati o njemu lebrick i sl zajebancije vise nece moci jer ih je usutio za sva vremena :!:
djoni negro

#7298 Re: NBA - National Basketball Association

Post by djoni negro »

Cestitke svim fanovima http://balkan-sport.net/2012/06/lebron- ... -nba-lige/ izvestaj sa puno videa :)
caros

#7299 Re: NBA - National Basketball Association

Post by caros »

just principe wrote:pa vidi, i meni je simpaticna bila zajebancija i rado sam se salio s tim, narocito nakon sto su izgubili od Dallasa..Mozda ce ga pojedinci jos vise ne voljeti ali pisati o njemu lebrick i sl zajebancije vise nece moci jer ih je usutio za sva vremena :!:
Pa nije se LeBrick pisalo zbog prstena. :roll: 90% Balkanaca gleda recapove i po tome formira mišljenje.
Jokericious

#7300 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Jokericious »

Zasluzeno. James pokazao da je za klasu bolji od svih ostalih. 8-)
Samo se nadam da ce osvojiti jos bar 3-4 prstena. Sramota da ih Bryant ima onoliko vise samo zahvaljujuci saigracima, a zna se da nije nikad ni blizu kvaliteta Kinga bio.
Post Reply