Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- SmokingMan
#7276 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ali opet misli da su ovi mahom pripadnici veoma utjecajne sekte u Americi, Chabad. Nisu ekstremisti, i dobri su u lobiranju i politici.
-
belfy
#7277 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
pa, tacno je da su nam prioriteti malo nakaradno poredani, ali tako je oduvijek. i, da, to bi se trebalo takodjer mijenjati, ali nije nikakvo opravdanje da se ne radi i bilo sta drugo uporedo...elcaliente wrote: ↑10/06/2025 09:17Pa sada nisam skontao jel se radi o principijelnosti ili o neprincipijelnosti u tvom objasnjenju?belfy wrote: ↑10/06/2025 03:51evo jedna prica koju bi ti trebao znati (jer je vjerska). ako je ne znas, onda guglaj... ali mislim da bi trebao znati onu pricu o golubu koji nosi u kljunu kap vode da ugasi vatru koju je "druga strana izazvala", pa kada mu drugi golub kaze da sa jednom kapi ne moze ugasiti tu vatru i da uzalud da pokusava, onda mu prvi odgovori: "samo da se zna na kojoj smo strani"... naravno, price variraju u ovim basnama, sto od pomenutih zivotinja, pa do opisa, ali poenta je ista. eh, to su principi druze elcaliente...elcaliente wrote: ↑09/06/2025 10:13
Normala, to su ti principi.
Evo dobili su hranu i vodu, okupati ce ih, dobiti ce cas iz historije i idu nazad. Nece im faliti dlaka sa glave.
Po tvom ispada da prosjecnog Bosnju zaboli tuki za ekologijom,prirodom,zagadjenjem, klimom i prirodnim katastrofama na koje moze itakako uticati i koje direktno uticu na njega ali mu je vazan princip kod Gaze gdje ne moze ama bas nikako utjecati i koja ne utice na njega.
- TAFKAP
#7278 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
US ambassador to Israel says US no longer pursuing goal of independent Palestinian state
Mike Huckabee suggested any future Palestinian state should be carved out of ‘a Muslim country’
source: https://www.theguardian.com/us-news/202 ... nian-state
Huckabee suggested a piece of land could be carved out of a Muslim country rather than asking Israel to make room. "Does it have to be in Judea and Samaria?” Huckabee said, using the biblical name the Israeli government favors for the West Bank, where some 3 million Palestinians live under occupation.
https://www.reuters.com/business/financ ... 025-06-10/
Mike Huckabee suggested any future Palestinian state should be carved out of ‘a Muslim country’
Huckabee suggested a piece of land could be carved out of a Muslim country rather than asking Israel to make room. "Does it have to be in Judea and Samaria?” Huckabee said, using the biblical name the Israeli government favors for the West Bank, where some 3 million Palestinians live under occupation.
Last edited by TAFKAP on 10/06/2025 23:31, edited 1 time in total.
- TAFKAP
#7279 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
David Cameron threatened to withdraw UK from ICC over Israel war crimes probe
The British government privately threatened to defund and withdraw from the International Criminal Court if it issued arrest warrants for Israeli leaders, Middle East Eye can reveal.
David Cameron, then foreign secretary in Rishi Sunak’s Conservative government, made the threat in April 2024 in a heated phone call with Karim Khan, the British chief prosecutor of the court.
Less than a month later, Khan announced that he was seeking arrest warrants for Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and his then-defence minister, Yoav Gallant, as well as for Hamas leaders Yahya Sinwar, Ismail Haniyeh and Mohammed Deif.
source: https://www.middleeasteye.net/news/davi ... imes-probe
- alijagoro
#7280 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nikad i nisu zeljeli nezavisnu palestinsku drzavu.TAFKAP wrote: ↑10/06/2025 23:24 US ambassador to Israel says US no longer pursuing goal of independent Palestinian state
- alijagoro
-
Sefket007
#7282 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Apsolutno tacno... samo je dosao pravi trenutak!alijagoro wrote: ↑11/06/2025 00:07Nikad i nisu zeljeli nezavisnu palestinsku drzavu.TAFKAP wrote: ↑10/06/2025 23:24 US ambassador to Israel says US no longer pursuing goal of independent Palestinian state
- SmokingMan
#7283 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
This is just an part of the puzzle of the whole mosaic, folow the culprit...
-
Timscho
#7284 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ovaj snimak je navodno IDF prvi objavio. Zna li se šta je svrha ovakve objave? Jedan običan hrabri Palestinac uspijeva sa handmade eksplozivnim sredstvom uništiti nadmoćni tenk. Nije baš pohvalno za Izrael.alijagoro wrote: ↑10/06/2025 14:59 https://x.com/WarMonitors/status/1932405098266624163
Palestinac u Rambo izdanju
- banjaluka078
- Quaresma
#7286 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sta hoces reci, da u Sarajevu ne protestvuju za Gazu?banjaluka078 wrote: ↑11/06/2025 11:44 Dok Zagreb maršira za Gazu.
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... uti/221624
- banjaluka078
- Quaresma
#7288 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Onda ocigledno da selektivno pratis desavanja u Sarajevu.banjaluka078 wrote: ↑11/06/2025 15:43Tako protestvuju, da ja u BL to ne znam, osim onih prvih par okupljanja.
Bilo je do sada dosta okupljanja, pa cak i po losem vremenu.
Mislim da ce biti sad kroz koji dan ponovo okupljanje.
- dr_Evil
#7289 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne znam, protiv sam bilo kakvih zabrana. Odabir Sarajevu u ovom trenutku je izgleda nesto sta je Kabiri pripremio, a ovi mu naletili na volej.
Koja je poenta zabrane ili otkazivanja ovog dogadjaja, trebalo je samo potpuno ignore spucati. Ako trazimo pravo da protestujemo protiv genocida u Palestini, i borili smo se protiv toga, tesko je reci da je ovo neki korak naprijed.
Vrijeme ce pokazati.
Koja je poenta zabrane ili otkazivanja ovog dogadjaja, trebalo je samo potpuno ignore spucati. Ako trazimo pravo da protestujemo protiv genocida u Palestini, i borili smo se protiv toga, tesko je reci da je ovo neki korak naprijed.
Vrijeme ce pokazati.
- banjaluka078
#7290 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Čak i po lošem vremenu! Wow.
Evo, rabini otkazali, rekli da smo grozni i da nam ne treba dati u EU. Odoše oni kod Švaba da konferenišu, pa ne trebamo ništa, ni po kiši, ni po suncu.
Evo, rabini otkazali, rekli da smo grozni i da nam ne treba dati u EU. Odoše oni kod Švaba da konferenišu, pa ne trebamo ništa, ni po kiši, ni po suncu.
- banjaluka078
#7291 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne vjerujem da je njegovo maslo, jer bi Mile dočekao objeručke, još i snosio troškove organizacije u BL ili IS. Dogovorili bi oni to na obostrano zadovoljstvo.dr_Evil wrote: ↑11/06/2025 17:04 Ne znam, protiv sam bilo kakvih zabrana. Odabir Sarajevu u ovom trenutku je izgleda nesto sta je Kabiri pripremio, a ovi mu naletili na volej.
Vrijeme ce pokazati.
- dr_Evil
#7292 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
E zamisli tih protesta da evo vec 2 godine ni habera od njih. Mogli smo tako i ove rabine pustit da odrade svoje, da ih niko ni ne cuje ni ne vidi. Kad smo tako dobri u sakrivanju javnih dogadjajabanjaluka078 wrote: ↑11/06/2025 17:06 Čak i po lošem vremenu! Wow.
-
4L0n3
#7293 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
I ja sam mislio isprva da je to najpametniji potez (ignore). Al opet nasla bi se u ta tri dana neka budala s nase strane ili ubacen element da napravi neko sranje. Bolje je otkazati.dr_Evil wrote: ↑11/06/2025 17:04 Ne znam, protiv sam bilo kakvih zabrana. Odabir Sarajevu u ovom trenutku je izgleda nesto sta je Kabiri pripremio, a ovi mu naletili na volej.
Vrijeme ce pokazati.
- dr_Evil
#7294 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne znam, ne mora znaciti da je preko Mile Kabiri gurao, mogao je ovu izgurati preko Dragana, samo za potrebe IZ.banjaluka078 wrote: ↑11/06/2025 17:08Ne vjerujem da je njegovo maslo, jer bi Mile dočekao objeručke, još i snosio troškove organizacije u BL ili IS. Dogovorili bi oni to na obostrano zadovoljstvo.dr_Evil wrote: ↑11/06/2025 17:04 Ne znam, protiv sam bilo kakvih zabrana. Odabir Sarajevu u ovom trenutku je izgleda nesto sta je Kabiri pripremio, a ovi mu naletili na volej.
Vrijeme ce pokazati.
- dr_Evil
#7295 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
S nase strane tesko da bi, vec sam pricao narod koji je prosao kroz najgore moguce oblike izivljavanja, i niko nikoga iza rata nije ohladio. A da reaguje na ovo.4L0n3 wrote: ↑11/06/2025 17:09I ja sam mislio isprva da je to najpametniji potez (ignore). Al opet nasla bi se u ta tri dana neka budala s nase strane ili ubacen element da napravi neko sranje. Bolje je otkazati.dr_Evil wrote: ↑11/06/2025 17:04 Ne znam, protiv sam bilo kakvih zabrana. Odabir Sarajevu u ovom trenutku je izgleda nesto sta je Kabiri pripremio, a ovi mu naletili na volej.
Vrijeme ce pokazati.
-
mehoxy
#7296 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ma neka su otkazali, ko im j. m.
Nije da svijet ima neko lijepo i pozitivno misljenje o nama koje bi se moglo pogorsati zbog otkazivanja ovoga.
Nije da svijet ima neko lijepo i pozitivno misljenje o nama koje bi se moglo pogorsati zbog otkazivanja ovoga.
- armin071
#7297 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Konačno nešto lijepo iz Šehera. Što nisu rabini u Tuzli organizovali skup? Tamo su njihovi fanovi genocida i zločina..
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#7298 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
HDZ i Čović ekipa.
Prije par godina lijepili su one plakate u Sarajevu sa izraelskom zastavom da provociraju.
Poslije kad su u jevrejskoj zajednici u Sarajevu vidjeli slike plakata. Ono slika bila uvredljiva za jevreje gdje je prikazano uništavanje nekog hrama od strane Rimljana
Pa su pokušali petljati se u izbore Jevrejske zajednice u Sarajevu da svojeg nekog postave da gura Hrvatske interese u BiH. Nakon toga osnivaju HDZ jevrejsku općinu u Mostaru. Gdje postavljaju Kabirija kao predsjednika Jevrejske općine.
I ova frtutma oko ove evropske Jevrejske organizacije. Frajer pobjegao iz Rusije i postao predsjednik organizacije.
Znači jevrejska organizacija koja je sponzorirana iz EU. Iz Njemačke, Francuske, Holandije. Ona Njemačka koja šalje bombe da se djeca ubijaju u Gazi. Eto oni nam šalju ove u Sarajevo, a i onaj Šmit je Švabo ima tu neka veza. Svoja historijska s*anja hoće da peru tako što šalju bombe na Gazu i tako što finansiraju ove organizacije kao oni vole jevreje, a ustaše i Hrvati im genocid napravili u Jasenovcu.
Prije par godina lijepili su one plakate u Sarajevu sa izraelskom zastavom da provociraju.
Poslije kad su u jevrejskoj zajednici u Sarajevu vidjeli slike plakata. Ono slika bila uvredljiva za jevreje gdje je prikazano uništavanje nekog hrama od strane Rimljana
Pa su pokušali petljati se u izbore Jevrejske zajednice u Sarajevu da svojeg nekog postave da gura Hrvatske interese u BiH. Nakon toga osnivaju HDZ jevrejsku općinu u Mostaru. Gdje postavljaju Kabirija kao predsjednika Jevrejske općine.
I ova frtutma oko ove evropske Jevrejske organizacije. Frajer pobjegao iz Rusije i postao predsjednik organizacije.
Znači jevrejska organizacija koja je sponzorirana iz EU. Iz Njemačke, Francuske, Holandije. Ona Njemačka koja šalje bombe da se djeca ubijaju u Gazi. Eto oni nam šalju ove u Sarajevo, a i onaj Šmit je Švabo ima tu neka veza. Svoja historijska s*anja hoće da peru tako što šalju bombe na Gazu i tako što finansiraju ove organizacije kao oni vole jevreje, a ustaše i Hrvati im genocid napravili u Jasenovcu.
- dr_Evil
#7299 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A mogli smo im posluziti one tvoju piletinu u vrhnju od jutrosmoonco wrote: ↑11/06/2025 17:24 HDZ i Čović ekipa.
Poslije kad su u jevrejskoj zajednici u Sarajevu vidjeli slike plakata. Ono slika bila uvredljiva za jevreje gdje je prikazano uništavanje nekog hrama od strane Rimljana![]()
![]()
I ova frtutma oko ove evropske Jevrejske organizacije. Frajer pobjegao iz Rusije i postao predsjednik organizacije.![]()
![]()
Znači jevrejska organizacija koja je sponzorirana iz EU. Iz Njemačke, Francuske, Holandije. Ona Njemačka koja šalje bombe da se djeca ubijaju u Gazi. Eto oni nam šalju ove u Sarajevo, a i onaj Šmit je Švabo ima tu neka veza. Svoja historijska s*anja hoće da peru tako što šalju bombe na Gazu i tako što finansiraju ove organizacije kao oni vole jevreje, a ustaše i Hrvati im genocid napravili u Jasenovcu.![]()
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#7300 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Mislim ono propuštali su obavještajce i teroriste 1993.će. da prikažu evo vidite protiv koga se mi borimo. Alkaida folovi...
Tako da imaju oni fin historijat poturanja i proturanja. Namazani Latini.
Nije meni ni zbog jevreja ni zbog cionista. Oni su samo izvodjaci interesa Rusije i zapada tj. krscanskog svijeta. Tako da je lakše uprijeti prstom ha vidi cionisti ha vidi jevreji. Da se fino krstaši sakriju iza.
Tako da imaju oni fin historijat poturanja i proturanja. Namazani Latini.
Nije meni ni zbog jevreja ni zbog cionista. Oni su samo izvodjaci interesa Rusije i zapada tj. krscanskog svijeta. Tako da je lakše uprijeti prstom ha vidi cionisti ha vidi jevreji. Da se fino krstaši sakriju iza.