Na žalost nemaš. Mada možeš nazvati Kantonalni MUP pa pitati. Ali kretati se mogu samo oni koji imaju dozvolu. Majka ti je predpostavljam ima.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:17 Imam pitanje![]()
Majka mi radi na željeznici u izvršnoj službi dakle u smjenama, imam li pravo otići po nju kad završi sa poslom za vrijeme trajanja policijskog sata?
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- O'zone
- Globalni moderator
#7276 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
kakavdanakneiskustvu
#7277 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
to ono u 20 sati?,ne znam je li to za ljekare samoTambure wrote: ↑25/03/2020 18:20Cemu je bio pljesak za ljekare?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/03/2020 18:02u zenickoj bolnici oboljele od karcinoma ne primaju na vec unaprijed zakazane kontrolne preglede,prosle sedmice vec nisu poceli primati
-
channel10
#7278 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vratio sam pa pogledao snimak. Logicno bi bilo da svima dijele, a nije nikome vjerovati. Gledam Fadila i nije nikako dobar. Ili nije naspavan ili...Korisničkoime wrote: ↑25/03/2020 18:19Kako ja skontah djele se na sve gradove valjda po stopi zarazenosti ali i broj stanovnika bi trebao imati neku ulogu nisam iz SA ali realno kao najveci i najgusce naseljen grad za ocekivati je kad jednom krene (ako vec nije) da ce u SA biti najveca koncentracija zarazenih tako da i to treba imati u vidu
- O'zone
- Globalni moderator
#7279 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne znam za taj "dobrovoljni" dio. Znam samo da su najavili za sutra i da su rekli da neće nikoga otpustiti...pa sad živi bili pa vidjeli
-
The 51st State
#7280 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A realno njima je najvise u intereu da doniraju desetine miliona, ovako propadose.O'zone wrote: ↑25/03/2020 18:22Ne znam za taj "dobrovoljni" dio. Znam samo da su najavili za sutra i da su rekli da neće nikoga otpustiti...pa sad živi bili pa vidjeli
-
emirolini
#7281 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Na memorandum firme neka stave da ces ti pokupiti tog i tog radnika, neka neko potpise opetžcati i neka ti majka slika na mob da policija zna da nije petljanija. Nemoj da ti majka pjesaci.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:20Ništa, nek ide pjehe 5 kilometara, šta joj ja mogu.dječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2020 18:19Ne smijes, ako nemas ti licno potvrdu. Cak i one koji koriste potvrdu da lunjaju okolo po noci, upozoravaju a i kaznjavaceJimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:17 Imam pitanje![]()
Majka mi radi na željeznici u izvršnoj službi dakle u smjenama, imam li pravo otići po nju kad završi sa poslom za vrijeme trajanja policijskog sata?
-
coco1
#7282 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
da ova cerkezova samoizolacija nema veze sa kresanjem broja clanova kriznog staba? premijer nam rece da su, zbog nerada i neispunjavanja zadataka, broj clanova kriznog staba sveli sa 21 na 7 clanova.
eh, sad, sto se kredita tice, rece da ce dovesti nekoga iz agencije iz bankarstvo ili direktno predstavnika bankara da pojasne kome ce se odobriti prolongiranje u placanju rata. ako ne bude kako nam je premijer 2 puta predstavio, da ce sva fizicka lica imati mogucnost odogode ako to zele, hoce li i on snositi posljedice u vidu sklanjanja iz kriznog staba i podnosenja ostavke?
sto se konferencije za medije, tice, kao i obicno, bacanje prasine u oci, bez konkretnih i tacnih odgovora i podataka, uz, standardno, prebacivanje krivice i odgovornosti na nekog drugog.
ko nam kroji zivotne okolnosti, dobro nas ikako ima zdravih i normalnih.
eh, sad, sto se kredita tice, rece da ce dovesti nekoga iz agencije iz bankarstvo ili direktno predstavnika bankara da pojasne kome ce se odobriti prolongiranje u placanju rata. ako ne bude kako nam je premijer 2 puta predstavio, da ce sva fizicka lica imati mogucnost odogode ako to zele, hoce li i on snositi posljedice u vidu sklanjanja iz kriznog staba i podnosenja ostavke?
sto se konferencije za medije, tice, kao i obicno, bacanje prasine u oci, bez konkretnih i tacnih odgovora i podataka, uz, standardno, prebacivanje krivice i odgovornosti na nekog drugog.
ko nam kroji zivotne okolnosti, dobro nas ikako ima zdravih i normalnih.
-
pinkman
#7283 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Testiraju i u Tuzli. Stalno se objavljuje koliko je UKC Tuzla testirao. Cak je jutros na Klixu bio clanak o Zavodu za mikrobiologiju UKC Tuzla.
Eto vidis taj Baljic je clan novoimenovanog Kriznog staba FBiH a ne zna ni gdje se moze testirati. Valjda on kao sef Klinike koja je REFERENTI CENTAR to treba da zna.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7284 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ima, ima. Radi u baš nezgodnoj stanici i ovih dana su i njih raštrkali jer ih ima određen broj koji je spriječen da dolazi na posao tako da radi divlje smjene umjesto uobičajenih. Inače ide pješke ali pošto je stanica u krugu željezare oni zatvaraju kapiju u 8 i ne otvaraju ujutru do 6. Ne daju izaći nakon zatvaranja da si pejgamber.O'zone wrote: ↑25/03/2020 18:20Na žalost nemaš. Mada možeš nazvati Kantonalni MUP pa pitati. Ali kretati se mogu samo oni koji imaju dozvolu. Majka ti je predpostavljam ima.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:17 Imam pitanje![]()
Onda mora pješke u grad, pa iz grada kući. Prijevoza nema, taxi ne možeš svaki dan 10 maraka plaćat. Večeras joj ne gine 7-8 kilometara prohodat, jbg ne mogu rizikovat 500 maraka kazna.
-
last mohicans
#7285 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jedina dobra stvar u zatvaranju kladionica je da se kladioničari skinu s iste, ako se nisu online aktivirali.O'zone wrote: ↑25/03/2020 18:22Ne znam za taj "dobrovoljni" dio. Znam samo da su najavili za sutra i da su rekli da neće nikoga otpustiti...pa sad živi bili pa vidjeli
- dječak sa šibicama
#7286 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kolikog % od plate su se odrekli Fadilj i ekipa a za pomoc borbi protiv virusa?
Gdje je Bakir, jel ga neko vidio zadnjih 15 dana?
Gdje je Bakir, jel ga neko vidio zadnjih 15 dana?
- Carnival_Row
#7287 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ovo ako potraje mjesec dana još može se reći da posrnula bh ekonomija na bazi sadake i budžeta neće više ni postojati, masovno se otkazi daju, jebo je majku onaj ko na dnevnicu radi, krepat će od gladi.
-
pinkman
#7288 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Online moze, ali nema utakmicalast mohicans wrote: ↑25/03/2020 18:30Jedina dobra stvar u zatvaranju kladionica je da se kladioničari skinu s iste, ako se nisu online aktivirali.
- muha_sa
#7289 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da sam na tvom mjestu sa tom maminom dozvolom bih otišo u mup i objasnio što i nama na ovoj temi.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:28Ima, ima. Radi u baš nezgodnoj stanici i ovih dana su i njih raštrkali jer ih ima određen broj koji je spriječen da dolazi na posao tako da radi divlje smjene umjesto uobičajenih. Inače ide pješke ali pošto je stanica u krugu željezare oni zatvaraju kapiju u 8 i ne otvaraju ujutru do 6. Ne daju izaći nakon zatvaranja da si pejgamber.O'zone wrote: ↑25/03/2020 18:20Na žalost nemaš. Mada možeš nazvati Kantonalni MUP pa pitati. Ali kretati se mogu samo oni koji imaju dozvolu. Majka ti je predpostavljam ima.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:17 Imam pitanje![]()
Onda mora pješke u grad, pa iz grada kući. Prijevoza nema, taxi ne možeš svaki dan 10 maraka plaćat. Večeras joj ne gine 7-8 kilometara prohodat, jbg ne mogu rizikovat 500 maraka kazna.
Valjda se nadje neko rješenje da ti daju dozvolu samo za tih nekih pola sata koliko ti treba da odeš i vratiš se.
- JThomas
#7290 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Hakiz
-
155_mm
#7292 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mislim da nema ni jedne generacije krajisnika koja nije bar jednom u zivotu osjetila masovnu glad u krajini. i zbog toga ova reakcija na sjetvu.izolatorij napravili za dan
Kapa do poda! Cazin ne kuka, Cazin ne traži pomoć, Cazin se bori!
Krizni štab u Cazinu je sportsku dvoranu pretvorio u izolatorij kojim će u slučaju da bude stavljen u funkciju upravljati Dom zdravlja. Napravljene su 52 zasebne jedinice od kojih će svaka, uz krevete, imati i svu popratnu medicinsku opremu kao što su boce s kisikom, stetoskopi, zaštitne maske i rukavice, infuzijski sistemi. Ovo je takav izazov da je potrebno reagirati odmah. Izolatorij u slučaju potrebe, ima mogućnost povećanja kapaciteta na stotinu zasebnih jedinica, obezbjeđeni su posebni ulazi za pacijente i medicinski osoblje, ali i svi prateći tehnički sadržaji poput vešeraja, sobe za ljekare i slično. Medicinskim dijelom poslova upravljat će Dom zdravlja Cazin dok je za sve tehničke poslove odgovorna Civilna zaštita. Ovo je prvi veliki izmješteni izolatorij u Unsko- sanskom kantonu, a vjerovatno i u cijeloj BiH. Ipak, u ovom trenutku je najjača i najveća nada da neće biti potreban i da će ostati kao odlično izvršena obaveza ove lokalne zajednice – kaže Ogrešević za Fokus.ba
Među mjerama koje su gradonačelnik Nermin Ogrešević i poljoprivredni krizni štab Grada Cazina donijeli je ona da je svim zainteresiranim poljoprivrednicima, ali i građanima koji žele da izvrše sjetvu kukuruza, graha ili krompira ponuđen besplatan repromaterijal, odnosno sjeme, zaštita, gnojivo i gorivo.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#7293 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Definitivno tako. Pravo u MUP i reći u čemu je problem.muha_sa wrote: ↑25/03/2020 18:33Da sam na tvom mjestu sa tom maminom dozvolom bih otišo u mup i objasnio što i nama na ovoj temi.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:28 Ima, ima. Radi u baš nezgodnoj stanici i ovih dana su i njih raštrkali jer ih ima određen broj koji je spriječen da dolazi na posao tako da radi divlje smjene umjesto uobičajenih. Inače ide pješke ali pošto je stanica u krugu željezare oni zatvaraju kapiju u 8 i ne otvaraju ujutru do 6. Ne daju izaći nakon zatvaranja da si pejgamber.
Valjda se nadje neko rješenje da ti daju dozvolu samo za tih nekih pola sata koliko ti treba da odeš i vratiš se.
-
155_mm
#7294 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
mala je izgleda jos u ratu. bioloskom.
-
Milenkov buraz
#7295 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ništa me ne čudi taj kadar iz HDZ-a je ekstremno toksičan. Mislim da je i Dodik u ovim kriznim vremenima malo popustio ono ljudski. SDA mazlumi su i dalje nesposobni.
- Sanabija
-
Korisničkoime
#7297 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da nije naspavan.channel10 wrote: ↑25/03/2020 18:22Vratio sam pa pogledao snimak. Logicno bi bilo da svima dijele, a nije nikome vjerovati. Gledam Fadila i nije nikako dobar. Ili nije naspavan ili...Korisničkoime wrote: ↑25/03/2020 18:19Kako ja skontah djele se na sve gradove valjda po stopi zarazenosti ali i broj stanovnika bi trebao imati neku ulogu nisam iz SA ali realno kao najveci i najgusce naseljen grad za ocekivati je kad jednom krene (ako vec nije) da ce u SA biti najveca koncentracija zarazenih tako da i to treba imati u vidu
Mislim da je prrilicno izmoren.
Nisam glasac niti ljubitelj istog niti stranke iz koje dolazi ali Novalic radi u nepreglednom i zapetljanom sistemu nadleznosti, podjeljenih nadleznosti i staranacki poltrona te mu sasvim sigurno nije lako a na njemu je vecinska odgovornost. Ja mu nebi bio na mjestu
- O'zone
- Globalni moderator
#7298 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nazovi MUP i pitaj. Specifična je stvar valjda ima neko ko može nešto sreditiJimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:28Ima, ima. Radi u baš nezgodnoj stanici i ovih dana su i njih raštrkali jer ih ima određen broj koji je spriječen da dolazi na posao tako da radi divlje smjene umjesto uobičajenih. Inače ide pješke ali pošto je stanica u krugu željezare oni zatvaraju kapiju u 8 i ne otvaraju ujutru do 6. Ne daju izaći nakon zatvaranja da si pejgamber.O'zone wrote: ↑25/03/2020 18:20Na žalost nemaš. Mada možeš nazvati Kantonalni MUP pa pitati. Ali kretati se mogu samo oni koji imaju dozvolu. Majka ti je predpostavljam ima.Jimmy McNulty wrote: ↑25/03/2020 18:17 Imam pitanje![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#7299 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Talovi rade u šesnaest jarane. Jbo majku nikad ne miruju samo gledaju kako će se ugraditi
- dječak sa šibicama
#7300 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Klosari se i u ovim vremenima bave prizemnim medjunacionalnim podmetanjima.