Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Usual_Suspect

#7276 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smrcak15 wrote:
pokazi mi mutaciju gdje izraste novi organ naprimjer...a ne one mutacije tipa srusi se zgrada, sve se srusi, samo veliki blokovi betona prekriju tebe ali da ne zgnjece jer su se preklopili nekako, pa ostalo urusavanje ti nemoze nista jer te ti sruseni blokovi stite....to je sreca u nesreci a ne mutacija

okani mi se takvih mutacija.

ako uopste znas na sta mislim, a vjerujem da neznas....
Mutacija gdje izraste novi organ? pa jos jedan dokaz koliko ti nisi ni blizu da shvatis evoluciju, ukazi mi na makar jedno naucno dijelo gdje jedan biolog tvrdi da jedna mutacija kreira organ....e moj smrle najzalosnije od svega da ti nisi ni svjestan koliko se sramotis ovdje.
Smrcak15

#7277 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Smrcak15 wrote:nije na isti nacin ali mu je princip isti, to jeste slucajan dogajaj koji mic po mic stvori kompleksnu strukturu.
ali to su istinske bajke, cuj slucajnosti da stvaraju najkompleksni motor sa najboljom efiksanoscu u univerzumu ...

covjek vjeruje da su to mutacije stvorile a koje naucnici kazu nema nikakvi pozitivnih mutacija kooji doprinose unaprijedjenju bica , znaci naucnici experimentima nemogu izvuci pozitivnu mutaciju na muhama ali Dozer ipak vjeruje da su te mutacije stvorile motor sa desetinama kompponenti na tacnim pozicijama. :-) :lol: :lol:
SMRLEEEEEEE! Dozovi se ba :)
Ovo gore si TI NAPISAO u odgovoru covjeku na pitanje kako je nastao tvoj famozni kinezin "robot" :lol: :lol:
aaaa boze sacuvaj cudna covjeka, tacno mu polenov prah udario u mozak :lol:

to sto sam ja napisao je samo ono kako vi vjerujete, a ne kako ja vjerujem, opisem vase vjerovanje a to su mutacije mic po mic i voila najefikasniji motor u univeruzmu. i ti ne kontas d aja opisujem vase vjerovanje a ne svoje, i ti pomislis da ja takvo vjeorvanje zastupam....ovo je tragikomicno ba.
lijepa u dusi

#7278 Re: Ateizam vs. Religija

Post by lijepa u dusi »

Smrcak15 wrote: pokazi mi mutaciju gdje izraste novi organ naprimjer...a ne one mutacije tipa srusi se zgrada, sve se srusi, samo veliki blokovi betona prekriju tebe ali da ne zgnjece jer su se preklopili nekako, pa ostalo urusavanje ti nemoze nista jer te ti sruseni blokovi stite....to je sreca u nesreci a ne mutacija

Ovo treba prebacit u arhivu najboljih klix postova hljeba mi :lol: :lol: :lol: :lol:
славянин

#7279 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote:
Smrcak15 wrote:
ali to su istinske bajke, cuj slucajnosti da stvaraju najkompleksni motor sa najboljom efiksanoscu u univerzumu ...

covjek vjeruje da su to mutacije stvorile a koje naucnici kazu nema nikakvi pozitivnih mutacija kooji doprinose unaprijedjenju bica , znaci naucnici experimentima nemogu izvuci pozitivnu mutaciju na muhama ali Dozer ipak vjeruje da su te mutacije stvorile motor sa desetinama kompponenti na tacnim pozicijama. :-) :lol: :lol:
Samo sto imas konkretne primjere pozitivne mutacije - dakle ili ne znas ili lazes namjerno....
https://www.google.com/amp/s/biologywis ... tation.amp
pokazi mi mutaciju gdje izraste novi organ naprimjer...a ne one mutacije tipa srusi se zgrada, sve se srusi, samo veliki blokovi betona prekriju tebe ali da ne zgnjece jer su se preklopili nekako, pa ostalo urusavanje ti nemoze nista jer te ti sruseni blokovi stite....to je sreca u nesreci a ne mutacija

Ajde znaci te mutacije ne valjaju - jer da te se “okane” te mutacije.

Mogu li ove
https://listverse.com/2016/12/23/10-spe ... right-now/
Smrcak15

#7280 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote:

Mutacija gdje izraste novi organ? pa jos jedan dokaz koliko ti nisi ni blizu da shvatis evoluciju, ukazi mi na makar jedno naucno dijelo gdje jedan biolog tvrdi da jedna mutacija kreira organ....e moj smrle najzalosnije od svega da ti nisi ni svjestan koliko se sramotis ovdje.
Ancient genetic mutation helps explain origin of some human organs
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 100833.htm

Summary:
A genetic mutation that occurred over 700 million years ago may have contributed to the development of certain organs in human beings and other vertebrates. This change, a random error in the evolutionary process, facilitated the connection of the gene networks involved in animal embryogenesis.
JVC

#7281 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
tvoja biblija kaze da je Mojsije i Aron sa narodom isli iz egipta na Hadz, obilazak Kabe.....mnogo stosta vi neznate sta ja znam ova vasoj knjizi
Hehehehe ma daj. Drug, dostupni dokazi upucuju na to da Kaba nije postojala do 5 stoljeca kada ju je Asa'd Abu Karb izgradio.
Last edited by JVC on 02/09/2018 01:17, edited 1 time in total.
славянин

#7282 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote:

Summary:
A genetic mutation that occurred over 700 million years ago may have contributed to the development of certain organs in human beings and other vertebrates. This change, a random error in the evolutionary process, facilitated the connection of the gene networks involved in animal embryogenesis.

Eto sad sam i sebe bombardujes primjerima :lol: - znaci covjek tvrdi nesto i onda sam sebe pobija :lol:
lijepa u dusi

#7283 Re: Ateizam vs. Religija

Post by lijepa u dusi »

:|

Kako bi te prof.dr. Lelo istjerao, ne s fakulteta, nego s Pofalica, da mu ovako objasnjavas evoluciju. A pazi, covjek je veliki vjernik.

:lol:
славянин

#7284 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:
tvoja biblija kaze da je Mojsije i Aron sa narodom isli iz egipta na Hadz, obilazak Kabe.....mnogo stosta vi neznate sta ja znam ova vasoj knjizi
Hehehehe ma daj. Drug, van islamske povijesti Meka se ama bas nigdje ne spominje sve do 5 stoljeca.
Dostupni dokazi upucuju na to da Kaba nije postojala do 5 stoljeca kada ju je Asa'd Abu Karb izgradio.
Nije sletili andjeli i nosili cigle cccc
Dozer

#7285 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: aaaa boze sacuvaj cudna covjeka, tacno mu polenov prah udario u mozak :lol:

to sto sam ja napisao je samo ono kako vi vjerujete, a ne kako ja vjerujem, opisem vase vjerovanje a to su mutacije mic po mic i voila najefikasniji motor u univeruzmu. i ti ne kontas d aja opisujem vase vjerovanje a ne svoje, i ti pomislis da ja takvo vjeorvanje zastupam....ovo je tragikomicno ba.
Strasno se lose vadis, a pri tome i lazes. Nesh karindzat u dzennetu 100% :D

I. btw, ti si, jarane, puk'o k'o livada, vjeruj mi :D
Ne znas vise ni sta pricas, totalno si se pogubio :D
Last edited by Dozer on 02/09/2018 01:22, edited 1 time in total.
Usual_Suspect

#7286 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smrcak15 wrote:
Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote:

Summary:
CONTRIBUTED znaš šta znači ta riječ? pa uđi i procitaj alah ti pamet dao, a ti poleti postaj odma bez da procitas išta :lol: Upozorio sam te da ti je ovo klizav teren, ali ocekivati od jedne mutacije da se kreira funkcionalan organ je van svake pameti, zamisli ovo, smrle kaze da je neki pra organizam koji nije imao recimo jetru napravio sebi bebu koji je ima :lol: omg
JVC

#7287 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Laku vam noc ljudi. A tebi pcelice Smrcak posebno zelim slatke snove.
Smrcak15

#7288 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:
Hehehehe ma daj. Drug, dostupni dokazi upucuju na to da Kaba nije postojala do 5 stoljeca kada ju je Asa'd Abu Karb izgradio.
a evo nek ti ovaja zidov pojasni neke stvari koje smo mi muslimani odavno znali.
славянин

#7289 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

JVC wrote:Laku vam noc ljudi. A tebi pcelice Smrcak posebno zelim slatke snove.
Da bude medonosan posebno veceras :lol:

Laku noc i tebi :thumbup:
Usual_Suspect

#7290 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

lijepa u dusi wrote::|

Kako bi te prof.dr. Lelo istjerao, ne s fakulteta, nego s Pofalica, da mu ovako objasnjavas evoluciju. A pazi, covjek je veliki vjernik.

Ih... sumnjam da je prof. lelo imao smrcke na studiju :lol:
Sara03

#7291 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Sara03 »

Razlog višestoljetne dekadence muslimana nalazi se u primjerima poput Smrčka.

Laku noć.
Smrcak15

#7292 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: aaaa boze sacuvaj cudna covjeka, tacno mu polenov prah udario u mozak :lol:

Strasno se lose vadis, a pri tome i lazes. Nesh karindzat u dzennetu 100% :D

I. btw, ti si, jarane, puk'o k'o livada, vjeruj mi :D
Ne znas vise ni sta pricas, totalno si se pogubio :D
dobro eto ti znas sta sam ja mislio i kako sam mislio.... :-)
JVC

#7293 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
a evo nek ti ovaja zidov pojasni neke stvari koje smo mi muslimani odavno znali.
Znam, znam ovaj Avi jako voli muslimane. Preporucujem ti da procitas par njegovih knjiga.
Smrcak15

#7294 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Sara03 wrote:Razlog višestoljetne dekadence muslimana nalazi se u primjerima poput Smrčka.

Laku noć.
ma nemoj, sta mi rece :-)
славянин

#7295 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
JVC wrote:
Smrcak15 wrote:

Covjek jevrej znaci mora da je upravu :lol: dokle ste “vi muslimani” dosli... da gledate u Jevreje kao u bozanstvo :lol: valjda kompleksi.

Evo i ja video postavim mora da je istina
lijepa u dusi

#7296 Re: Ateizam vs. Religija

Post by lijepa u dusi »

Usual_Suspect wrote:
lijepa u dusi wrote::|

Ih... sumnjam da je prof. lelo imao smrcke na studiju :lol:
ma pravda za Smrcka, nema ih puno ovakvih (nadam se) :lol:
Smrcak15

#7297 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:
Znam, znam ovaj Avi jako voli muslimane. Preporucujem ti da procitas par njegovih knjiga.
nisi pogledao video, pogledaj kazem ti, jer taj isti AVi lipkin osipa paljbu po muslimanima u tom istom video....ne trebas mi govoriti znam ja dobro o njemu..hajde sad poslusaj sta ti ima reci.
Smrcak15

#7298 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote: Covjek jevrej znaci mora da je upravu :lol: dokle ste “vi muslimani” dosli... da gledate u Jevreje kao u bozanstvo :lol: valjda kompleksi.
ne shvatas poentu, kao obicno fulas

ako jevrej koji mrzi muslimane govori da su mojsije i aron isli na hadzdz Kabi u Mekki...sta to tebi govori momcino, da cujem?

nije on nikakav islamski slatkoljubac, neko ko voli muslimani da im se zavlaci u paksu....nego teski islamofob.
славянин

#7299 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote: Covjek jevrej znaci mora da je upravu :lol: dokle ste “vi muslimani” dosli... da gledate u Jevreje kao u bozanstvo :lol: valjda kompleksi.
ne shvatas poentu, kao obicno fulas

ako jevrej koji mrzi muslimane govori da su mojsije i aron isli na hadzdz Kabi u Mekki...sta to tebi govori momcino, da cujem?

nije on nikakav islamski slatkoljubac, neko ko voli muslimani da im se zavlaci u paksu....nego teski islamofob.
Ako je jevrej i mrzi muslimane rekao bi da je ekstrem tako da spada u istu kategoriju smeca ekstremistickog nebitno iz koje religije tako da mi to ne daje nadu za neku kredibilnost. Hadzdzdzdz jevreji idu na hadzdz i uvijek su isli samo to ne zna se .Andjeli zidali Kabu i tako.
Smrcak15

#7300 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote: Ako je jevrej i mrzi muslimane rekao bi da je ekstrem tako da spada u istu kategoriju smeca ekstremistickog nebitno iz koje religije tako da mi to ne daje nadu za neku kredibilnost. Hadzdzdzdz jevreji idu na hadzdz i uvijek su isli samo to ne zna se .Andjeli zidali Kabu i tako.
fulas druze poentu kao obicno, slaba ti je pronicljivost
Locked