fazer wrote: Posto se radi o SAD-u trebalo bi sagledat obrazovno stanje u toj drzavi konkretno. Americki fakulteti u danasnjici uopce ne poticu kriticko razmisljanje vec sasvim suprotno. Fakulteti su postali indoktrinacijski kampovi gdje se svako misljenje koje ide spram narativa ugnjetava. Znas li da na amerckim kampusima postoje safe spaceovi gdje nije moguce otvoreno diskutovati i bilo koji argument od druge strane se ocjenjuje kao rasisticki, transfobni,itd.? Za vrijeme Halloweena grupa se obukla u kostim indijanaca i odmah su se progresivni uzbunili i zalili fakultetu jer se radi o "kulturoloskoj aproprijaciji" i time je to bilo rasisticki?
Kakva glupost jebote. Apsolutno nemas pojma o cemu pricas. Sta tebe boli kurac sto neko ima potrebu za safe space?
Ja znam za primjere studenata Trumpovih simpatizera koji su se osjecali ugrozenim i koji su trazili safe space. Naravno, gotovo na svakom koledzu je broj desnicara mnogo manji od broja ljevicara.
Americki univerziteti su najbolji u svijetu. Ti pricas o kritickom razmisljanju? Jebote jesi ti profesor, ili student u Americi, pa da znas o cemu pricas?
Samo mi reci, molim te, da jesi. Ili da si bivsi. Jer u suprotnom to znaci da si negdje o tome citao i da sad o tome nemusto palamudis.
Sta mislis kako su se osjecali 18-ogodisnji studenti koji se nisu mogli vratiti kuci iz Irana nakon sto im je kreten Trump zabranio ulazak? Bojanje sveski, igranje sa psima. Nadjes jedan primjer i na osnovu toga izvlacis zakljucak. Bravo.fazer wrote:Poslije pobjede Trumpa, fakulteti su napravili radionice "rehabilitacije" za studente koji su pretrpjeli traumu gdje im je bilo obezbjedjeno bojanje sveski i igranje sa psima. Zar su to obrazovne ustanove danasnjice? Vrtici za djecu?
Slazem se da treba mjejnati visoki obrazovni sistem u SAD-u jer on ocito stvara ljude nesposobne za zivot.