Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#7276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

fazer wrote: Posto se radi o SAD-u trebalo bi sagledat obrazovno stanje u toj drzavi konkretno. Americki fakulteti u danasnjici uopce ne poticu kriticko razmisljanje vec sasvim suprotno. Fakulteti su postali indoktrinacijski kampovi gdje se svako misljenje koje ide spram narativa ugnjetava. Znas li da na amerckim kampusima postoje safe spaceovi gdje nije moguce otvoreno diskutovati i bilo koji argument od druge strane se ocjenjuje kao rasisticki, transfobni,itd.? Za vrijeme Halloweena grupa se obukla u kostim indijanaca i odmah su se progresivni uzbunili i zalili fakultetu jer se radi o "kulturoloskoj aproprijaciji" i time je to bilo rasisticki?
:shock:
Kakva glupost jebote. Apsolutno nemas pojma o cemu pricas. Sta tebe boli kurac sto neko ima potrebu za safe space?
Ja znam za primjere studenata Trumpovih simpatizera koji su se osjecali ugrozenim i koji su trazili safe space. Naravno, gotovo na svakom koledzu je broj desnicara mnogo manji od broja ljevicara.
Americki univerziteti su najbolji u svijetu. Ti pricas o kritickom razmisljanju? Jebote jesi ti profesor, ili student u Americi, pa da znas o cemu pricas?

Samo mi reci, molim te, da jesi. Ili da si bivsi. Jer u suprotnom to znaci da si negdje o tome citao i da sad o tome nemusto palamudis.
fazer wrote:Poslije pobjede Trumpa, fakulteti su napravili radionice "rehabilitacije" za studente koji su pretrpjeli traumu gdje im je bilo obezbjedjeno bojanje sveski i igranje sa psima. Zar su to obrazovne ustanove danasnjice? Vrtici za djecu?

Slazem se da treba mjejnati visoki obrazovni sistem u SAD-u jer on ocito stvara ljude nesposobne za zivot.
Sta mislis kako su se osjecali 18-ogodisnji studenti koji se nisu mogli vratiti kuci iz Irana nakon sto im je kreten Trump zabranio ulazak? Bojanje sveski, igranje sa psima. Nadjes jedan primjer i na osnovu toga izvlacis zakljucak. Bravo. :-)
fazer

#7277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fazer »

jeza u ledja wrote: Kakva glupost jebote. Apsolutno nemas pojma o cemu pricas. Sta tebe boli kurac sto neko ima potrebu za safe space?
Ja znam za primjere studenata Trumpovih simpatizera koji su se osjecali ugrozenim i koji su trazili safe space. Naravno, gotovo na svakom koledzu je broj desnicara mnogo manji od broja ljevicara.
Americki univerziteti su najbolji u svijetu. Ti pricas o kritickom razmisljanju? Jebote jesi ti profesor, ili student u Americi, pa da znas o cemu pricas?

Samo mi reci, molim te, da jesi. Ili da si bivsi. Jer u suprotnom to znaci da si negdje o tome citao i da sad o tome nemusto palamudis.
Jeste. Smatram da odgojno obrazovna institucija kao sto je fakultet ne bi trebao imati safe spacesove jer time omogucava da se ljudi od 18+ godina ponasaju kao djeca do 5 godina. To se odnosi i na Trumpove simpatizere.
"The safe space, Ms. Byron explained, was intended to give people who might find comments 'troubling' or 'triggering,' a place to recuperate. The room was equipped with cookies, coloring books, bubbles, Play-Doh, calming music, pillows, blankets and a video of frolicking puppies, as well as students and staff members trained to deal with trauma."
Smatram do ovo gore nije normalno i uvreda je za svaku ozbiljnu visokoskolsku ustanovu. Zar je moguce doci u takvo psihicko stanje da je ovo sve gore potrebno? I da je uzrok tome komentar/misljenje?
Last edited by fazer on 02/02/2017 19:22, edited 1 time in total.
omar little

#7278 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

jeza u ledja wrote:
omar little wrote: onaj ko to tvrdi nema veze sa stvarnoscu, jednako kao i neoliberali demokratski (ljevice u americi nema, ako su vam demokrate ljevica elementarno ste nepismeni iz politike)
Cuj elementarno nepismen iz politike. :roll: Fakat dajes pausalne, siroke kategorizacije. Naravno da u Americi ima ljevice i naravno da su Demokrate ljevica, u kojoj oduvijek lijevi centar ima nadmoc. Sta su Elizabeth Warren ili Bernie Sanders nego ljevica? Ili Gavin Newsom, itd?
Druga stvar je sto su ljevica i desnica kao kategorije poprilicno deplasirane.

Amerika je zemlja sa dvije dominantne stranke, i samo u okviru njih se siroki spektar raznih politickih interesa moze promovirati, no istovremeno taj sistem zahtjeva koalicije i kompromise. Tako je to funkcionisalo 200 godina. Ovo sada prijeti da taj sistem rasturi, jer Trump definitivno nije dio tog sistema. Da li je to bolje, ostaje da se vidi. Za sada, sama mozes zakljuciti u kojem pravcu idemo.
da, elementarna nepismenost. berni sanders nije demokrata . par ljudi ne cine zvanicni politicki spektrum. demokrate su desni centar ili centar. americki politicki diskurs je desnicarski, ono sto je u americi "ljevica" u europi je desni centar, centar u najboljem slucaju. tebi su identity politics indikacija ljevicarstva, meni ekonomska politika.
demokrate vode neoliberalnu ekonomsku politiku koja veze s ljevicom nema. visedecenijski transfer of wealth i kreiranje nevidjene nejednakost pod njihovom palicom. a, evo sad vidimo i reverziju life expectancy kod odredjenih segmenata populacije. demokrate su sluge korporacijskih sponzora jednako kao i republikanci i veze s ljevicom nemaju. gusili su svaki moguci pokusaj etabliranja i formiranja bilo kakvog ljevicarskog pokreta unutar stranke jer im je to bila prijetnja. oni ljevica :roll:
jeza u ledja

#7279 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
omar little wrote:infantilizacija drustva...
Infantilizacija, idiotizacija, kretenzacija.

Image

Sasvim logična posljedica duhovno degenerisane "civilizacije" čije je mjesto u kontejneru historije.
Ti ces nas u njemu docekati?
jeza u ledja

#7280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

pasha078 wrote:
Okay, sto je meni cudno i neuvjerljivo u tvojoj teoriji je da je juznjackim glasacima trebalo 25 godina od LBJ da skontaju da rasizmu nema mjesta u demsima.
U redu, zivis na jugu, znas bolje :D Ali vjeruj i ti meni, statistika mi je dio profesije i znam je dobro. "Prelom" koji se desio 1994 je suvise nagao i suvise velik da se objasni postupnim promjenama, bilo da ovaj graf prestavlja broj kongresmena ili broj komaraca u everglades. To je statistika 101. Visestruki ciklusi ranije su davali prednost demsima a nakon 1994 gop. Prednost od 79 2010 koji su demsi imali moze biti objasnjena kao statisticka slucajnost, i.e. karizma Obame, jer prije i nakon toga gop dominira.

Dakle, mozda moje objasnjenje nije tacno, ali koje god da je, moralo se odigrati u nekoliko godina a ne decenijama kako ti tvrdis. Statistika tog grafa jednostavno tako kaze..... Ne mogu vjerovati da su iscrtali sve te distrikte 1994!
Ne objasnjavam ja to samo rasizmom. To je cijeli juznjacki sklop u kom se generacijama glasalo za Demokrate. U 60im nisu juznjacki bijelci masovno preski iz D u R, vec cak se desilo nesto drugo - mnogi juznjacki crnci su presli iz R u D. Nisu svi juznjacki bijelci bili rasisti, ali je dugogodisnja politika konzervativaca zasnovana na southern strategy bila ta da promoviraju interese upravo njih - bijelih juznjackih konzervativaca. Imas mnostvo primjera juznjackih liberalnih Demokrata koji su "revered" i dan danas na tom Jugu. Prvi taj LBJ. Ili na primjer Ann Richards, dugogodisnja guvernerka Texasa, sve do mid 90s. Sta se promjenilo od tada. Ha, pa spomenula si Contract with America, southern strategy, i spajanje intelektualnih ideja nekoga tipa Buckleya (maje takse, libertarijanizam) sa socijalnim konzervativcima. Match made in hell. :D

Reci cu ti jednu pricu. Kad sam prvi put sljegao u TX, ono fresh of the boat, dobio sam posao u jednom skladistu. Znaci prva sedmica bukvalno. I u tom skladistu svi su bili crnci osim supervisora i - sada mene. Sef je bio tipicni ono blue collar southern bijelac, u nekim 60im. Cim je mene upoznao, odmah sam mu ja postao miljenik. Kad smo se vozali okolo i raznosili pakete i namjestaj, on je svaku priliku koristio da pljuje po crncima koji su tamo radili. Nista sirovo, onako prikriveno, kako su lijeni, kako su prljavi, kako ne slusaju, kako pustaju uzasnu muziku (u kamionu i skladistu). Kako sam ja fin, itd. U roku 2 mjeseca ja sam postao njegov asistent, odnosno manje-vise nadredjen njima. E taj lik, moj sef - on je bio Demokrata. Volim ovu pricu jer lako objasnjava prednost koju imaju bijelci u Americi u odnosu na crnce, a eto i za objasnjenje sta su predstavljali Demokrate na Jugu sve do nedavno.

PS: I meni je statistika dio profesije. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

jeza u ledja wrote:
Black swan wrote:nemojte se praviti naivni
nije svejedno kad te upuca neki rođeni tu krimos
ili neki krimos koji je uvezen jer nije dovoljno pazeno na zakone pri uvozu krimosa

prvog nisi mogao sprijeciti
a drugog si mogao zadržati van granica države
Imigranti u Americi su manje podlozni kriminalu nego ljudi rodjeni u Americi. Razne studije to pokazuju.
boli me đon

ta manjina manjine da je 1 % ubojica od nekoliko milijuna to je pofina brojka koja se mogla spriječiti
kako deportiraju ratne zločince mogu i kriminalce

bio je i onaj neki ruski serijski ubica ako se ne varam u sad
jeza u ledja

#7282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

fazer wrote:
jeza u ledja wrote: Kakva glupost jebote. Apsolutno nemas pojma o cemu pricas. Sta tebe boli kurac sto neko ima potrebu za safe space?

Jeste. Smatram da odgojno obrazovna institucija kao sto je fakultet ne bi trebao imati safe spacesove jer time omogucava da se ljudi od 18+ godina ponasaju kao djeca do 5 godina. To se odnosi i na Trumpove simpatizere.
"The safe space, Ms. Byron explained, was intended to give people who might find comments 'troubling' or 'triggering,' a place to recuperate. The room was equipped with cookies, coloring books, bubbles, Play-Doh, calming music, pillows, blankets and a video of frolicking puppies, as well as students and staff members trained to deal with trauma."
Smatram do ovo gore nije normalno i uvreda je za svaku ozbiljnu visokoskolsku ustanovu. Zar je moguce doci u takvo psihicko stanje da je ovo sve gore potrebno? I da je uzrok tome komentar/misljenje?
Da li si ikad bio, ili si trenutno, profesor, student na americkom koledzu/univerzitetu? Da li si i sam edukator, mozda nastavnik, psiholog, sociolog, socijalni radnik, bilo sta? Da li si mozda istrazivac koji poznaje drukcije brojke koje govore da americke visokoskolske ustanove nisu najbolje na svijetu, da ne daju ubjedljivo najveci broj strucnjaka na svim poljima? Ako nisi nista od toga - pogotovo ako nemas ni dana na fakultetu bilo gdje, ukljucujuci i Sarajevo, ili cak Travnik, onda nisi relevantan da pricas o necemu s cim apsolutno nemas dodirnih tacaka, iskustva, i sto te nikad nece doticati.

Znas sta je zanimljivo - vidis neciji citat na engleskom, copy/paste prvih nekoliko rijeci u google, tipa "The safe space, Ms. Byron explained" i onda vidis da ti prvi izvor izbaci link za Wikipediju - o temi o kojoj govorimo ("safe space"). I nije nikakav problem poceti razmisljati o necemu tako sto guglas ili procitas malo na Wikipediji, ali ako sam nacnes tu temu, valjda je jebem mu sunce logicno da o tome znas malo vise?
Da pogodim malo dalje - vjerovatno si prije toga guglao ovog debila Mila Yakopoulosa i vjerovatno je on nesto srao o safe space?

Onda dodjes, trabunjas o huliganima na Berkliju, i kao "jeste li znali da..." :oops:

Mani se corava posla. Ne znam kakvi su ti svjetonazori, gdje si, sta si, cime se bavis, ali ako ti je prioritet prica o posastima moderne ljevice, liberala i antifasista, onda te zalim - jer vrlo vjerovatno, ti ces prije zakukati nego razmazeni studenti, neizivljena djecurlija, liberalcici, studentarija i feministkinje u Americi. :wink:
Truba

#7283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

aratet wrote:
fazer wrote:
Slazem se da treba mjejnati visoki obrazovni sistem u SAD-u jer on ocito stvara ljude nesposobne za zivot.
:lol: :izet:

Jesi fakat ozbiljan dok ovo pises?
Americki faksovi su sigurno najbolji na Svijetu i daju Svijetu sigurno najvise srucnjaka, postoji samo par univerziteta van SAD-a koji mogu uci u istu recenicu s njima i oni se uglavnom nalaze u Engleskoj.
možda je mislio na gender studije političke nauke i tako

sjećam se kad je jo leno ili kako već upao na studij povijesti u kamp i intervjuirali studente
ne znaju kad je počeo američki građanski rat :lol:
valjda ne mogu popamtiti brojeve od pisanja eseja
jeza u ledja

#7284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

omar little wrote: da, elementarna nepismenost. berni sanders nije demokrata . par ljudi ne cine zvanicni politicki spektrum. demokrate su desni centar ili centar. americki politicki diskurs je desnicarski, ono sto je u americi "ljevica" u europi je desni centar, centar u najboljem slucaju. tebi su identity politics indikacija ljevicarstva, meni ekonomska politika.
demokrate vode neoliberalnu ekonomsku politiku koja veze s ljevicom nema. visedecenijski transfer of wealth i kreiranje nevidjene nejednakost pod njihovom palicom. a, evo sad vidimo i reverziju life expectancy kod odredjenih segmenata populacije. demokrate su sluge korporacijskih sponzora jednako kao i republikanci i veze s ljevicom nemaju. gusili su svaki moguci pokusaj etabliranja i formiranja bilo kakvog ljevicarskog pokreta unutar stranke jer im je to bila prijetnja. oni ljevica :roll:
A ja kontam ja nadobudan. :roll: Kad vidim kako ti pises ja sam dusa od covjeka.
Neces daleko dogurati sa takvom komunikacijom. Cuj elementarna nepismenost. :roll:

Bernie Sanders se kandidovao kao Demokrata. U Senatu uvijek glasa sa Demokratama. Covjek je haman pa pobjedio predizbore u Demokratskoj stranci. Naziva sebe socijalistom. Na osnovu toga apsurdno je reci da ne postoji americka ljevica. Mnoge programe koje je promovirao Obama su ljevicarski. Sta je Obamacare nego pokusaj socijalne reforme?

U Danskoj postoji stranka koja se zove "Ljevica", a koja apsolutno nema veze sa social-conscious ekonomskom politikom. Mislim da su bili na vlasti, ili su jos. Onaj sekretar NATOa, bivsi premijer Danske je iz te stranke. Mislim da je i u Norveskoj stranka sa istim imenom na vlasti.

Cisto ono, da docaram smislenost tih termina.
jeza u ledja

#7285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Black swan wrote:
boli me đon

ta manjina manjine da je 1 % ubojica od nekoliko milijuna to je pofina brojka koja se mogla spriječiti

Ali ja ti govorim da su imigranti u Americi stabilizirajuci, a ne destabilizirajuci faktor. Imas primjere crnackih geta u Americi koji su s vremenom postali barrios i gdje se stopa kriminala smanjila. Imas primjere korejskih cetvrti u LA, Vijetnamaca (odnosno Hmong) ne znam u Twin Cities, na kraju i Bosanaca u STL koji su stabilizirajuci faktor. Jednostavno ljudi dolaze s porodicama, puno rade, nije im u interesu kriminal.
Naravno da ga ima vise kod njih nego kod ekonomski i obrazovno etabliranih populacijskih grupa.

I ovo, naravno da ne spominjem brojne imigrantske populacije koje su po vecini faktora ispred prosjecnog Amerikanca (Indijci, Kinezi prije svega), a pogotovo oni kojima je recimo Trump zabranio ulazak u zemlju (Iranci cine 11u po redoslijedu studentsku populaciju u Americi).

Ovo je znaci prica o Americi, ne EU.
Glavna razlika znas vec sta je - Amerika nema razvijene socijalne programe i ustanove.
aratet

#7286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

Black swan wrote:
aratet wrote:
fazer wrote:

Americki faksovi su sigurno najbolji na Svijetu i daju Svijetu sigurno najvise srucnjaka, postoji samo par univerziteta van SAD-a koji mogu uci u istu recenicu s njima i oni se uglavnom nalaze u Engleskoj.

sjećam se kad je jo leno ili kako već upao na studij povijesti u kamp i intervjuirali studente
Da dodje novinar na neki nas fakultet garantujem da vise od pola nebi znalo kad je poceo ovaj zadnji rat.
jeza u ledja

#7287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Black swan wrote:
aratet wrote:
fazer wrote:

Pazi, u Americi koliko god da je napredno visoko obrazovanje, srednja skola i osnovna su katastrofa. Osim ako nisi napredno dijete tebi ce elementarno znanje iz historije, matematike, geografije, biti nepostojece. Onda vidis te klince kad pocnu koledz ne znaju neke osnovne stvari. Neki isto kao i kod nas krenu na fakultet i zavrse neku glupost tipa psihologija, engleski, i onda mogu guzicu s tim brisat, osim ako nisu bas top. No mnogi smatraju da je odlazak na koledz i diploma cisto stjecanje osnovnog znanja nevezano za buduci posao. (sto je nekad kod nas bila srednja skola, ne znam kako je sad) U tome su koledzi fantasticni. Ucenje jezika i kompozicije, poznavanje domace historije, poznavanje osnova politike, to su neke stvari koje je meni bilo tako mrsko uciti, ali sam ih poslije naucio cijeniti.
Na kraju odlazak na fakultet obicno znaci odlazak od kuce i pocinjanje neke samostalnosti, sa 18 godina. Vec si prije toga imao neke poslice, naucio voziti, itd. Sa 22 godine ti si samostalan covjek sa realnim sansama za dobar posao i sa bar bazicnim znanjem.

Safe spaceovi, hipsteri, kojekakvi internet revolucionari i ostale zajebancije su tu samo sporedna prica.
Connaisseur Karlin

#7288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

jeza u ledja wrote:
Black swan wrote:
boli me đon

Ali ja ti govorim da su imigranti u Americi stabilizirajuci, a ne destabilizirajuci faktor. Imas primjere crnackih geta u Americi koji su s vremenom postali barrios i gdje se stopa kriminala smanjila. Imas primjere korejskih cetvrti u LA, Vijetnamaca (odnosno Hmong) ne znam u Twin Cities, na kraju i Bosanaca u STL koji su stabilizirajuci faktor. Jednostavno ljudi dolaze s porodicama, puno rade, nije im u interesu kriminal.
Naravno da ga ima vise kod njih nego kod ekonomski i obrazovno etabliranih populacijskih grupa.

I ovo, naravno da ne spominjem brojne imigrantske populacije koje su po vecini faktora ispred prosjecnog Amerikanca (Indijci, Kinezi prije svega), a pogotovo oni kojima je recimo Trump zabranio ulazak u zemlju (Iranci cine 11u po redoslijedu studentsku populaciju u Americi).

Ovo je znaci prica o Americi, ne EU.
Glavna razlika znas vec sta je - Amerika nema razvijene socijalne programe i ustanove.
SAD je kao drzava osnovana na imigrantima. Svaka opliticka prica o imigrantima u SAD je oduvijek preosjeltjiva,jer se od SAD uvijek ocekuje da je prijatlejski nastrojena prema imigrantima. Tema SAD-imigracija je jako osjeltjiva tocka koju je u svijetu politike jako lako upotrijebiti kao sredstvo kontroliranja.
daddy-kool

#7289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Pazi, u Americi koliko god da je napredno visoko obrazovanje, srednja skola i osnovna su katastrofa. Osim ako nisi napredno dijete tebi ce elementarno znanje iz historije, matematike, geografije, biti nepostojece.
I to zavisi od srednje škole do srednje škole. Privatne su odlične, a i public ih ima ekstra dobrih, ali nema dovoljno segregacije po meritumu.
Fazon je što kod njih nema gimnazije koja je ipak vrh srednjeg obrazovanja.

Univerziteti su im najbolji na svijetu, to se ne može ni porediti sa našim.
Toffee karamela

#7290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Kakav zid on prijeti Meksikancima ratom :shock:

“Imate hrpu loših momaka dolje. Ne činite ništa da ih zaustavite. Mislim da je vaša vojska u strahu, ali naša nije pa bih ju mogao poslati da se pobrine za to”, rekao je navodno Trump, a prenosi AP pozivajući se na transkripte telefonskog razgovora koji su “iscurili”.

WTF :shock:

http://net.hr/danas/svijet/trump-prijet ... em-vojsku/
zenit dozic

#7291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

Toffee karamela wrote:Kakav zid on prijeti Meksikancima ratom :shock:

“Imate hrpu loših momaka dolje. Ne činite ništa da ih zaustavite. Mislim da je vaša vojska u strahu, ali naša nije pa bih ju mogao poslati da se pobrine za to”, rekao je navodno Trump, a prenosi AP pozivajući se na transkripte telefonskog razgovora koji su “iscurili”.

:thumbup:
Nek malo uvode demokratiju u svom dvoristu za promjenu :mrgreen:
Pandakonda

#7292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Connaisseur Karlin wrote:
SAD je kao drzava osnovana na imigrantima. Svaka opliticka prica o imigrantima u SAD je oduvijek preosjeltjiva,jer se od SAD uvijek ocekuje da je prijatlejski nastrojena prema imigrantima. Tema SAD-imigracija je jako osjeltjiva tocka koju je u svijetu politike jako lako upotrijebiti kao sredstvo kontroliranja.
Velika je razlika između osvajača i imigranta :D
jeza u ledja

#7293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Toffee karamela wrote:Kakav zid on prijeti Meksikancima ratom :shock:

Mah, vjerovatno misli na zastitu granice. Ove je strah da se suprotave kartelima.
Truba

#7294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ne znam sto je pogrijesio u komunikaciji s meksikom

pa tamo je motorna pila i obezglavljivanje mejnstrim kao kod nas cakija i dzeparenje
jeza u ledja

#7295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

daddy-kool wrote: I to zavisi od srednje škole do srednje škole. Privatne su odlične, a i public ih ima ekstra dobrih, ali nema dovoljno segregacije po meritumu.
Fazon je što kod njih nema gimnazije koja je ipak vrh srednjeg obrazovanja.
Ma da. :thumbup:
Toffee karamela

#7296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

zenit dozic wrote: Nek malo uvode demokratiju u svom dvoristu za promjenu :mrgreen:
Već vidim napad na Meksiko i u cijelom svijetu okupljaju se internacionalne brigade za pomoć simpatičnim Meksima.

Ko 1937 u Španiji :mrgreen:
Toffee karamela

#7297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: Mah, vjerovatno misli na zastitu granice. Ove je strah da se suprotave kartelima.
Koliko ja vidim u filmovima njihova DEA, šerifi i ostali koji ko fol ganjaju te kartele ionako ulaze na teritoriju Meksika kada i gdje im se ćefne.
Point.

#7298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

fazer wrote:
Point. wrote: Kakvih gresaka i kakav ratni zlocin?
Clintonov state department je dao zeleno svjetlo za prodaju oruzja arapima 2011 koji su kasnije bombardovali yemen i ubijali civile, a SAD su cijelo vrijeme pruzale logisticku podrsku. Dakle, saucesnik je u ratnom zlocinu.
Ma jel. A nista Saudijska Arabija, ciji avioni operisu po Jemenu, znas to su ti Trumpovi naftni pajdasi cijih 16 stanovnika je pobilo 3000 americkih civila po zvanicnoj verziji, i koji ni sad ne dodjose na listu kojima je zabranjeno uci u USA.

Nego, sta velis na Meksiko, Kinu, zabranu i ostale Trumpove pocetne egzibicije?
jeza u ledja

#7299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Toffee karamela wrote:
jeza u ledja wrote: Mah, vjerovatno misli na zastitu granice. Ove je strah da se suprotave kartelima.
Koliko ja vidim u filmovima njihova DEA, šerifi i ostali koji ko fol ganjaju te kartele ionako ulaze na teritoriju Meksika kada i gdje im se ćefne.
Htio sam reci u tom smislu treba, nadam se, posmatrati Trumpovu izjavu. Mediji vole da panice, jbg, a Trump uziva u tome.
dale cooper

#7300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Jel' fakat rekao Meksičkom predsjedniku "bad hombres"? :lol: :mrgreen:
Post Reply