Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BlueBlood
#7276 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
nije ni meni jasno, jbg rece momak kojem bi mogao vjerovati pa se i ja zaletih na prvu
trebao sam bar "?" na kraju stavit' 
-
sumirprimus
#7277 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
ko mahala sve prica iz prve ruke,prico meni...a njemu...
-
todd_smith
#7278 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
avetinja wrote:Mi za dvije-tri godine ulazimo u grupnu fazu, đe će od nas jebo sebe?
Oko Djelmica i Turske se suska vec zadnja 2-3 mjeseca.
Joco u Vitezu bi bilo pravo iznenadjenje, koliko mu je ugovor? 6mj ili 1+1?
Ma Karacic je hrvat zesci, nece on Srbina u ekipi za te pare
- Charuga
- Globalni moderator
#7279 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Velež su, pored Maletića napiustili Nikolić, Janković, Haurdić i Gavrić.
- ultima_palabra
#7280 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Kažu Benko ofalio? A kad sam pisao da ne čini on vama uslugu što produžuje ugovor do 35. godine života, bilo je "ljubomora, čirevi, bla bla..."
- Sarajevski-Seljak
#7281 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
ultima_palabra wrote:Kažu Benko ofalio? A kad sam pisao da ne čini on vama uslugu što produžuje ugovor do 35. godine života, bilo je "ljubomora, čirevi, bla bla..."
Obuca9 wrote:http://fksinfo.com/novosti/benko-izjedn ... ntica/2709
BENKO POPUT SUŠIĆA I ANTIĆA
Hrvatski internacionalac je u tekućoj kalendarskoj godini upisao 29 nastupa u Premijer ligi, te postigao ukupno 20 golova. Time je izjednačio rekord kojeg su dosada držali Boško Antić i Safet Sušić, a koji se tiče broja postignutih golova u najvišem rangu takmičenja u jednoj kalendarskoj godini.
Ajd nek ti pucaju cirevi i dalje, niko nije rekao da je ofalio il' mator. Samo da nije u idealnoj formi, u zadnje 2-3 utakmice.
-
todd_smith
#7282 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Pa i nije, zadnje 3-4 utakmice vuce povredu, ali kada je zdrav lik zabija.ultima_palabra wrote:Kažu Benko ofalio? A kad sam pisao da ne čini on vama uslugu što produžuje ugovor do 35. godine života, bilo je "ljubomora, čirevi, bla bla..."
Ono sto mene nervira sto je lik sebican dok ne zabije prvi gol. Protiv Travnika imao ispred sebe dva igraca travnika, a pored sebe Bekic sam ispred gola, ovaj suta nece da doda. Da je 3-0 pa hajde, ali 0-0 rezultat.
- Logovan
#7283 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Učinio je on nama veliku uslugu sa produžavanjem ugovora i hvala mu. Ako ode u zimskom prelaznom roku, dobit ćemo fine pare. Ako ipak ostane, biće od velike pomoći za odbranu titule.ultima_palabra wrote:Kažu Benko ofalio? A kad sam pisao da ne čini on vama uslugu što produžuje ugovor do 35. godine života, bilo je "ljubomora, čirevi, bla bla..."
- SkyLimit
#7284 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Kako uopce izgleda najboljih 11 Slobode? Red je da se zna ko je to zapravo prvi. Ja znam za Pirica na golu, brani za U21 reprezentaciju. U odbrani znam za stopera Skahica, i to da je on tek pred kraj polusezone stekao pravo nastupa zbog nekih problema oko papirologije pri prelasku iz Veleza i da se brzo nametnuo kad je poceo igrati. Mehmedagic, Stanisic, oni su isto u odbrani je li tako? Perica Stanisic zvuci poznato
, ovaj drugi ne. U veznom redu Ordagic diriguje, on ce se dobro prodati, 22 godine. Ofanzivni vezni je Zeba, njeg ne treba predstavljati. Vidim da se dosta hvali krilo Veselinovic, gdje su njeg nafatali, nikad cuo za njega. U napadu Ahmetovic, godinama igrao u ruskoj prvoj i drugoj ligi, ekstra spic za nase lige. Nek neko popuni rupe u sastavu 
-
sumirprimus
#7285 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
zavisi od kola do kola...SkyLimit wrote:Kako uopce izgleda najboljih 11 Slobode? Red je da se zna ko je to zapravo prvi. Ja znam za Pirica na golu, brani za U21 reprezentaciju. U odbrani znam za stopera Skahica, i to da je on tek pred kraj polusezone stekao pravo nastupa zbog nekih problema oko papirologije pri prelasku iz Veleza i da se brzo nametnuo kad je poceo igrati. Mehmedagic, Stanisic, oni su isto u odbrani je li tako? Perica Stanisic zvuci poznato, ovaj drugi ne. U veznom redu Ordagic diriguje, on ce se dobro prodati, 22 godine. Ofanzivni vezni je Zeba, njeg ne treba predstavljati. Vidim da se dosta hvali krilo Veselinovic, gdje su njeg nafatali, nikad cuo za njega. U napadu Ahmetovic, godinama igrao u ruskoj prvoj i drugoj ligi, ekstra spic za nase lige. Nek neko popuni rupe u sastavu
zadnja:piric,kostic,skahic,ivetic,efendic,ordagic,kiso,veselinovic,zeba,stjepanovic,ahmetovic,...uso krpic mehidic,govedarica...
fali samo saric.
otprilike to je to...mehmedagic u krugu sa kosticem i skahicem...
Last edited by sumirprimus on 08/12/2015 13:47, edited 1 time in total.
- Arteta
#7286 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Lijevi bek je Perica Ivetic (igrao za Borac i Olimpik)SkyLimit wrote:Kako uopce izgleda najboljih 11 Slobode? Red je da se zna ko je to zapravo prvi. Ja znam za Pirica na golu, brani za U21 reprezentaciju. U odbrani znam za stopera Skahica, i to da je on tek pred kraj polusezone stekao pravo nastupa zbog nekih problema oko papirologije pri prelasku iz Veleza i da se brzo nametnuo kad je poceo igrati. Mehmedagic, Stanisic, oni su isto u odbrani je li tako? Perica Stanisic zvuci poznato, ovaj drugi ne. U veznom redu Ordagic diriguje, on ce se dobro prodati, 22 godine. Ofanzivni vezni je Zeba, njeg ne treba predstavljati. Vidim da se dosta hvali krilo Veselinovic, gdje su njeg nafatali, nikad cuo za njega. U napadu Ahmetovic, godinama igrao u ruskoj prvoj i drugoj ligi, ekstra spic za nase lige. Nek neko popuni rupe u sastavu
Stoperi su Mehmedagic, Kostic, Skahic.
Zadnji vezni je Nemanja Stjepanovic (bivsi igrac Modrice one sampionske i mlade Repke)
Tim je odlican, najlosiji dio tima je desna strana gdje igraju Efendic i Mehidic, ali ostatak je definitivno za vrha tabele.
- ultima_palabra
#7287 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Husref je stvarno čudotvorac, ta ekipa je kvalitetom bare-bare sa Olimpicom, Čelikom i Mladosti DK.
-
sumirprimus
#7288 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
pa ne bih se bas lsozio,za nase uslkove, itekako dobra ekipa,sa jos jedno 2 pojacanja na defic.poz. dovoljno jaka...ultima_palabra wrote:Husref je stvarno čudotvorac, ta ekipa je kvalitetom bare-bare sa Olimpicom, Čelikom i Mladosti DK.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#7289 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
U svakom dijelu tima imaju barem jednog odlicnog igraca. Piric golman,Skahic odbrana,Zeba i Ordagic u vezi i Ahmetovic u napadu,koji nemilice zabija. Naravno i u formi su,povrede su ih mimoisle i po meni najkonstantnije igraju,nema velikih amplituda u igri tipa 3 dobre,2 lose,1 dobra,dvije lose. Sasvim zasluzeno prvo mjesto po meni i ako ovako nastavae vjerovatno ce biti prvaci.
-
todd_smith
#7290 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Razlika je u formi, imaju dobar sklop iskustva i mladosti. Zeba ima dodatnu slobodu u veznom redu, iza njega ima igrace koji rade za njega. Mislim da je tu glavna razlika.ultima_palabra wrote:Husref je stvarno čudotvorac, ta ekipa je kvalitetom bare-bare sa Olimpicom, Čelikom i Mladosti DK.
Kod vas i kod nas nemas bas tog kreativca koji ima slobodu, imate Amira ali kad pogledas ko je pored njega i koliko on mora sa radi skontas zasto nije to kao u slobodi, slicno sa nama. Koga god da stavis u vezni red Rustemovic ostane sam tu.
Mada mislim da je veliki faktor to da su iz sjene dosli, olimpic i slicno kontaju aha ma ja jebo slobodu lahko cemo, dok travnik mladost i slicno vide sarajevo i zelju i igraju intenzivnije cisto da se pokazu.
Sve u svemu ocekujem zestoko proljece za sve, em ovi sto se bore za opstanak em sto se vidi ko je favorit i protiv njih ce se kupiti ekipe da klepe skalp da se mogu barem pohvaliti da su uzeli slobodu ili zrinjski
-
sumirprimus
#7291 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
treba bit realan,ako bude guravo do zadnjeg kola,onda zrinjski ima prednost..mali_milojica wrote:U svakom dijelu tima imaju barem jednog odlicnog igraca. Piric golman,Skahic odbrana,Zeba i Ordagic u vezi i Ahmetovic u napadu,koji nemilice zabija. Naravno i u formi su,povrede su ih mimoisle i po meni najkonstantnije igraju,nema velikih amplituda u igri tipa 3 dobre,2 lose,1 dobra,dvije lose. Sasvim zasluzeno prvo mjesto po meni i ako ovako nastavae vjerovatno ce biti prvaci.
ni siroki nista losiji raspored na kraju nema...
- Maharadza
#7292 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Na proljeće očekujem makar jedno skandalozno suđenje svako kolo...možda i više..bit' će turbulentno?! 
- nKrkan
#7293 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ako bude guravo do 25og kola Zrinjski uzima glat jer im je to DNK 
-
SSemir
#7294 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
ma jok.. bare-bare sa ekipom Drine zvornik. pojedinacna kvaliteta igraca mladosti je mnogo veca nego od slobodinih pojedinaca..ultima_palabra wrote:Husref je stvarno čudotvorac, ta ekipa je kvalitetom bare-bare sa Olimpicom, Čelikom i Mladosti DK.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7295 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Realno kad se pogleda, ultima je u pravu.
Cijelo vrijeme je vika i dreka na polovnjake po Zelji i Sarajevu, a kod njega ti polovnjaci igraju ko sat. Zeba kojeg su prekrizili u Zelji, Ahmetovic koji se vratio i sl.
Kakve to on ima igrace, gdje su ti igraci razvaljivali prije Slobode?
Cijelo vrijeme je vika i dreka na polovnjake po Zelji i Sarajevu, a kod njega ti polovnjaci igraju ko sat. Zeba kojeg su prekrizili u Zelji, Ahmetovic koji se vratio i sl.
-
sumirprimus
#7296 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
nije problem u kako kazete polovnjacima,problem,je sto pojedinci precjenjuju mogucnosti vlastitih igraca...Tomahawk11 wrote:Realno kad se pogleda, ultima je u pravu.
a bara bara...
- ultima_palabra
#7297 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Osim 3-4 igrača, ostali su meni premijerligaški prosjek.
Nego gledam klupu Širokog neki dan: Bilobrk, Pandža, Landeka, Wagner, Menalo, Buhač, Marković.
Nego gledam klupu Širokog neki dan: Bilobrk, Pandža, Landeka, Wagner, Menalo, Buhač, Marković.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7298 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
Ma nije, to sam onako dao primjer, zapravo, ako je neko dobar materijal, moze se popraviti, samo treba pravi majstor.sumirprimus wrote:nije problem u kako kazete polovnjacima,problem,je sto pojedinci precjenjuju mogucnosti vlastitih igraca...Tomahawk11 wrote:Realno kad se pogleda, ultima je u pravu.
a bara bara...
Husref je to dokazao vise puta, uostalom, ne bi ni dobio angazman u Slobodi da ne vrijedi. Ljudi iz Slobode su vidjeli da je od slobodnih trenera on definitivno najbolji i isplatilo im se.
-
LSD
#7299 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zeljezni ... tak/178060

Sablja pušta voduTakođer, treba naglasiti da stručni štab Željezničara više ne računa na Livaju, Diattu, Uzelca i Stokića s kojima će u narednim danima biti raskinuti ugovori.
-
sumirprimus
#7300 Re: Premijer liga BiH, 2015/16
ma sve je to bara bara,sastavi ih dvije sezone zajedno,daj im platu na vrijeme i eto ti rezultata...