BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

Cupko_

#7276 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

Slažem se sa escobarom.
Zato Eronet ima ubjedljivo najpovoljniji roaming internet za gotovo cijelu Europu što je po meni puno značajnije za 95% korisnika;
https://www.hteronet.ba/privatni-korisn ... M6NA%3D%3D
Tesla Edison

#7277 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:To je prednost jedino ljudima koji imaju bilo kakve veze sa Srbijom ili Crnom Gorom ili koji tamo ljetuju. Meni je ta prednost beznačajna. :D
To svakako stoji. Recimo ja ljetujem često u Ulcinju i super je recimo kad tako daleko, hamam u Albaniji, koristiš mobilni internet kao kod kuće. Naravno ko tamo ne ide, njemu i ne odgovara.

Navodim to samo kao primjer. ERONET je mogao isto uraditi i za Hrvatsku i za Cg i za Makedoniju, Austriju, Njemačku, SAD,... i da naprave proboj u tom segmentu. U svim tim zemljama T-Com je jedan od najjačih operatera a isti je suvlasnik ERONET-a. Čak im je i logo sličan. T-Mobile , HT-Eronet. Najpovoljnije cijene i besplatni megabajti nije isto. Više volim jako skupe cijene roaminga sa besplatnim količinama saobraćaja nego povoljne cijene bez besplatnog saobraćaja.
BHT pak nema tu mogućnost sve i da želi dati besplatne megabajte u roamingu. Nekad 2006. BHT je htio kupiti hrvatski VIP ali to je propalo kada je Branković skoro milijardu KM povukao sa akumuliranog računa telekoma i BHT je ostao tu gdje je.
Last edited by Tesla Edison on 08/05/2019 21:40, edited 1 time in total.
vojopd

#7278 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vojopd »

A plate su nam takve da cemo svaki dan putovati cijelom Evropom i koristiti net. :lol:
Nisam htio preci na mtel, za onih 80GB, sad mi zao, bas su ispali kreteni sa ovim sto su danas ponudili. Bolje da nisu nista.
Last edited by vojopd on 08/05/2019 21:40, edited 1 time in total.
escobar__

#7279 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

TESLA_EDISON wrote:
escobar__ wrote:To je prednost jedino ljudima koji imaju bilo kakve veze sa Srbijom ili Crnom Gorom ili koji tamo ljetuju. Meni je ta prednost beznačajna. :D
To svakako stoji. Recimo ja ljetujem često u Ulcinju i super je recimo kad tako daleko, hamam u Albaniji, koristiš mobilni internet kao kod kuće. Naravno ko tamo ne ide, njemu i ne odgovara.

Navodim to samo kao primjer. ERONET je mogao isto uraditi i za Hrvatsku i za Cg i za Makedoniju, Austriju, Njemačku, SAD,... i da naprave proboj u tom segmentu. U svim tim zemljama T-Com je jedan od najjačih operatera a isti je suvlasnik ERONET-a. Čak im je i logo sličan. T-Mobile , HT-Eronet.
BHT pak nema tu mogućnost sve i da želi dati besplatne megabajte u roamingu. Nekad 2006. BHT je htio kupiti hrvatski VIP ali to je propalo kada je Branković skoro milijardu KM povukao sa akumuliranog računa telekoma i BHT je ostao tu gdje je.
Ima Eronet opcije za Deutsche Telekom grupu (evo @Cupko_ ih je postavila) i generalno se u cjelokupnom poslovanju primjeti taj uticaj DT-a na Eronet. Ja bih jedino da pojačaju uključeni saobraćaj u roaming opcije ali pretpostavljam da će i to doći dok omoguće LTE roaming unutar Deutsche Telekom grupe. :D
Tesla Edison

#7280 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

ERONET je privatiziran od strane DT-a samo se čeka još papir. To je gotova stvar. BHT je jedini 100% državni i koliko će moći držati korak, vidjećemo.
escobar__

#7281 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Pa ne baš, DT je bio zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije (čime bi postao vlasnikom i m:tela BH), a u tom slučaju bi se morao "riješiti" vlasništva u mostarskom HT-u.
Tesla Edison

#7282 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Pa ne baš, DT je bio zainteresovan za kupovinu Telekoma Srbije (čime bi postao vlasnikom i m:tela BH), a u tom slučaju bi se morao "riješiti" vlasništva u mostarskom HT-u.
Kako MTS posluje i kako se širi na ostale zemlje, sumnjam da će se ikada i privatizovati. Pogotovo što je u Srbiji poslovna klima puno boljq nego kod nas. Tamo državni telekom može poslovati na istim principima kao privatna firma što ovdje u Bosni nije slučaj. Posebno u segmentu javnih nabavki što je ujedno i najveća kočnica razvoja državnog TK tržišta. O korupciji da i ne govorim.

Mislim da će DT uzeti još tih nekoliko procenata Eroneta i postati većinski vlasnik, Mobis je odavno u vlasništvu MTS-a a BHT jedino Vodafone, Orange i sl. Pričalo se da će Turkcell kupiti BHT ali Turska nema niti jedan telekom u svom vlasništvu. Sve je to davno privatizovano i evropske kompanije su vlasnici TK tržišta u Turskoj.
Cupko_

#7283 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

vojopd wrote:A plate su nam takve da cemo svaki dan putovati cijelom Evropom i koristiti net. :lol:
Nisam htio preci na mtel, za onih 80GB, sad mi zao, bas su ispali kreteni sa ovim sto su danas ponudili. Bolje da nisu nista.
Bilo bi lijepo da svi možemo svaki dan putovati Europom, slažem se :) Ali i ovako je mnogo veći broj korisnika koji putuje Europom (gdje su uključene i susjedne zemlje) nego onih koji idu isključivo u Srbiju ili Crnu Goru.

@TESLA vlasnik Eroneta nije direktno Deutsche Telekom nego T-Mobile HR (oko 30%, a tu participiraju i ostali vlasnici T-Mobile-a) iako DT igra najveću ulogu. Što se tiče još boljih ponuda za roaming sufranje, i ja im se nadam :D A što se tiče privatizacije mislim da u iduće 3-4 godine od toga neće biti ništa kao i do sad.
Tesla Edison

#7284 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

Ma ja to gledam malo šire. Znam da je HT kupio ERONET birvaktile pa je bila afera "Privatizacija Eroneta" i to je poništeno. Kada je ERONET izgubio GSM licencu od strane tadašnjeg CRA (današnji RAK) 2002. godine spojio je se sa HPT-om Mostar i nastao ne HPT-Eronet, kasnije HT-ERONET nakon odvajanja Pošte . Tada je suvlasnik HPT-a bio HPT Hr i to procenru koji spominješ i samim tim je isti postao suvlasnik ERONET-a nakon spajanja. Poslije je HT Hr privatizovan od strane DT-a, nastao je T-HT te zbog toga govorim da je DT suvlasnik ERONET-a.

Kako god, ponuda je sada dosta dobra kod svih ali svjetlosnim godinama je daleko je to od zemalja u okruženju. Kada budemo imali svi besplatne razgovore unutar mreže, puno minuta prema drugim mrežama i apsolutni flat, tada možemo reći da smo u rangu zemalja u okruženju i zemalja u EU.

U fiksnoj ponudi, BiH je ispred Hrvatske i rame uz rame sa Srbijom po brzinama i cijenama i to zahvaljujući Telamachu i Logosoftu. Može se reći i ELTA Kabelu. I BHT nije loš tamo gdje je optika.

Ipak, mobilni segment još uvijek kaska i to puno a ne može se reći da nemamo kapaciteta. Pokrivenost signalom i gustina baznih stanica je puno veća od zemalja u okruženju. Imamo potencijala i kapaciteta ali nažalost nemamo volje i pameti. Svima je bitan extra profit. Samo koliko se prašine diglo oko ukidanja roaminga za balkanske zemlje i da nije došla naredba iz Predsjedništva, nikada se to ne bi desilo. O ostalom da i ne pričam.
Tesla Edison

#7285 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

pero76 wrote:sto bi oni mjenjali sami od sebe išta
nisu ludi, ni ja ne bi na njihovom mjestu
dok je ovaca biće vune
sve onogućeno, promjena operatera uz zadržavanje broja da niko i ne zna da ste promjenili operatera, i opet opcija ako hoš poslije 3 mjeseca vrati se istom...
i opet JOK, neće ONO da kazni bhtelekom kao najgori, pa kad im opadne broj ultra korisnika od 1.3 miliona a koji su im zlatna koka i glavni izvor prihoda, da dođu pameti...
a alternativa boljih ima što u haloo što u Gofree

i zato ih i treba gulit, još jače i žešće
Dobro Dileja, znamo tvoje stavove, ne moraš ponavljati. Ti bi guze dao da radiš u jednoj od ovih kompanija tako da. Neka te.
zrakomlat

#7286 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Meni je bhtelekom najbolji operater, i često onako bezveze nazovem nekoga, bez potrebe, samo da potrošim koji dinar na račun najboljeg operatera u bih
mirza_15

#7287 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Amidža mog jarana se ovako nervirao zbog nekih trešanja. Nije 40-tu dočekao
mirza_15

#7288 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Nego dokle je eronet sa 4G? Vidim danas neki tekst o zamjeni kartica i testiranjima u Mostaru. Šta je sa ostalim gradovima?
Cupko_

#7289 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

mirza_15 wrote:Nego dokle je eronet sa 4G? Vidim danas neki tekst o zamjeni kartica i testiranjima u Mostaru. Šta je sa ostalim gradovima?
Danas i sutra idući gradovi:
Mostar, Sarajevo, Čapljina, Čitluk, Međugorje, Grude, Kiseljak, Vitez, Tuzla, Zenica, Ljubuški, Posušje, Žepče, Banja Luka..
U toku mjeseca još BS u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Zenici + novi gradovi Jajce, Livno, Novi Travnik, Brčko, Busovača, Orašje, Stolac, Široki i tako dalje, i tako dalje...

Ti se uključiš odjednom i da ti je sve znat, a da si čitao zadnjih mjesec dana ovdje, sve je ovo bilo :P
mirza_15

#7290 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ma ja se prebacio na sport i neke druge teme. Ko će čitati dilejine komentare iz dana u dan :mrgreen:
Cupko_

#7291 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

Jedno vrijeme sam bio u istom takvom režimu i odmorio se :D
Tesla Edison

#7292 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

Cupko_ wrote:Jedno vrijeme sam bio u istom takvom režimu i odmorio se :D
Ma zabavan je Dileja. Brzo mu popuste živci a takve najviše volim :D.
dadoka84

#7293 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dadoka84 »

Ima li ko info o bhtelecomu i njihovom 4g. Meni prikazuje band 20 i 800mhz sa brzinom do 20mbit. Kad se mogu očekivati i druge frekvencije.
arnes_king

#7294 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by arnes_king »

Ima li iko info kada ce za BHT mrezu biti dostupan 4G u manjim gradovima tipa Kiseljak, Busovaca, Fojnica i Visoko? Najvise me zanima Kiseljak - Busovaca...
Sanjarko

#7295 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Ono sto sam ja pisao u vezi Mtel-a i njihove ponude prijasnje je se u vezi interneta odnosilo ne u vezi minuta. Poboljsali su tu ponudu drasticno u odnosu na prijasnju ali i svi ostali telekomi su. Udvostrucili su, pa cak utrostrucili skoro ponudu sto se tice interneta. Sto je pomak i :thumbup: za njih sve sto se tice toga. To je za pohvaliti.

Razgovore su isto sto se tice minuta svi poboljsali, i to je za pohvaliti. Ali trebalo im je 5 skoro godina.
vojopd

#7296 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vojopd »

Ma da utrostrucili su net i na pretplati.
sarajlija1971

#7297 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sarajlija1971 »

Ima li kakvih insajderskih informacija kada ce se i da li ce se Haloo i Gofree ukljuciti u 4G pricu i kada mozemo ocekivati njihovu novu ponudu internet paketa?

Hvala raja, pozdrav.
i agree

#7298 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by i agree »

sarajlija1971 wrote:Ima li kakvih insajderskih informacija kada ce se i da li ce se Haloo i Gofree ukljuciti u 4G pricu i kada mozemo ocekivati njihovu novu ponudu internet paketa?

Hvala raja, pozdrav.
Halo iduce sedmice za ove druge ne znam
sarajlija1971

#7299 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sarajlija1971 »

i agree wrote:
sarajlija1971 wrote:Ima li kakvih insajderskih informacija kada ce se i da li ce se Haloo i Gofree ukljuciti u 4G pricu i kada mozemo ocekivati njihovu novu ponudu internet paketa?

Hvala raja, pozdrav.
Halo iduce sedmice za ove druge ne znam
Hvala puno. Zna li se otprilike sta mozemo ocekivati?
i agree

#7300 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by i agree »

Nema na cemu.Nemam konkretno informaciju samo mi je receno iz call centra da pocinju od sljedece sedmice sa realizacijom 4g.
Post Reply