Mislim da ima u Apotekama SarajevoIsabell wrote:Bancho wrote:todd_smith wrote:
Gdje se ovo moze kupiti. Ko zna?
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
to je to
#7276 Re: Poplave u cijeloj BiH
- guber90
#7277 Re: Poplave u cijeloj BiH
Svaka im cast, nadam se da ce fino izbalansirati tu pomoc.selma5145 wrote:guber90 wrote:selma5145 wrote:http://www.regjeringen.no/mobil/nb/dep/ ... ?id=760073
norveska
Norveška vlada je odvojila za Bosnu i Srbiju 43 miliona NOK, od toga će 33 miliona NOK biti usmjereno na obnovu škola, bolnica, infrastrukture (putevi, mostovi), a 10 miliona NOK će pokriti neposredne potrebe nakon poplava![]()
Ako je ovo istina, fenomenalna vijest, svaka im cast.
Prevedeno u ove nase BAM, to je nesto malo preko 10 miliona.
Za nadati se da ovo nije jos jedna u nizu mnogobrojnih medijskih patki.
istina je. To je oficijelna stranica vlade Norveske![]()
Crveni krst Norveske je zasad skupio oko 90 000 eura. Akcija traje i dalje.
- Alfons Kauders
#7278 Re: Poplave u cijeloj BiH
dajte ba ljudi 
-
Mustang1
#7279 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sada kada pocnu dolaziti ove novcane donacije treba se organizovati i sa puskama ici po taj novac i sa kamerama .. Ko pipne lovu osim nadleznih odmah pucati .. Kamera da snima sve dok lova ne stigne do onih kojima je potrebna .. Jedna marka ako zafali odmah ruke da se lome ! Ne dozvoliti da se nakon ovoga pojave novi bmw.ovi na ulicama od tih para
-
fukara_tz
#7280 Re: Poplave u cijeloj BiH
Čelić (Tuzlanski kanton) 19.05.
- Hajlac
#7281 Re: Poplave u cijeloj BiH
Moral-inspektor, loše si upratioHavatar wrote:To je nekoliko ljudi uradilo i to je snimljeno a on govori o cjelokupnom stanovnistvu . Naravno tebi ne odgovara nikakva pozitivna slika nego zelis da predstavis sve stanovnike Zavidovica kao takve. Inace to je snimak od prije 3 dana i vec je bio na forumu i nije se dizala nikakva frka dok nije klix to postavio na naslovnu i dok takvi kao ti nisu to poceli da iskoristavaju za unistavanje solidarnosti i za kaljanje ljudi u Bosni. I prestani vise da sabotiras ovu temu i pomoc ugrozenim stalnim postavljanjem dezinformacija i raznih negativnih vijesti i insinuacija.Hajlac wrote:Da vjerujemo tebi umjesto vlastitim očima kad vidimo BAGERE i komunalce kako vraćaju nanose smeća natrag u rijeku Bosnu?cules82 wrote: ama lazu ja sam juce i prekjuce licno gledao da se smece utovara u kamione i odvozi
Još jedan "sve pod tepih" slučaj...
Smeće je jedan od ključnih faktora za ovolike poplave naših rijeka - o tome nema prešućivanja.
Last edited by Hajlac on 19/05/2014 19:44, edited 1 time in total.
-
omar little
#7282 Re: Poplave u cijeloj BiH
kakavdanakneiskustvu wrote:O'zone wrote:
Ljudina na 3:25
čuje li ko ovog na 3:15 ,on nešto na slovenačkom parla
cula sam i ja, "anpak" nesto prica. slovenac 100%. dosli pomoci
-
Boskero
#7283 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:21, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#7284 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja bih samo da istaknem kako smatram da je Fond za obnovu kuća odlična ideja. Samo treba transparentno raspolagati njime,ii privući donatore.
-
todd_smith
#7285 Re: Poplave u cijeloj BiH
AVAZ je rijec za rijec uradio copy+paste sa sajta koji je izbrisao tu vijest koju su objavili, pa ti vidi sad je li istinatitinho wrote:Jel ova pomoc iz Austrije istina il patka ?
Posto su svi mediji prenijeli vijest da Austrija donira 13 miliona eura i bruku humanitarne pomoci. I avaz i slobodna bosna i mnogi drugi su prenijeli vijest
- guber90
#7286 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mislim da se to odnosilo na ovu scenu iz nadrealista:omar little wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:O'zone wrote:
Ljudina na 3:25
čuje li ko ovog na 3:15 ,on nešto na slovenačkom parla
cula sam i ja, "anpak" nesto prica. slovenac 100%. dosli pomoci
http://youtu.be/WL7DYmrSgA4?t=2m56s
- Havatar
#7287 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne moras da presucujes ali nemoj ni da preuvelicavas posto to sto su to pojedinci uradili ne znaci da se tako radilo i ljudi koji su bili tamo su ti to i objasnili.Hajlac wrote:
Moral-inspektor, loše si upratio
Još jedan "sve pod tepih" slučaj...
Smeće je jedan od ključnih faktora za ovolike poplave naših rijeka - o tome nema prešućivanja.
-
Straza
#7288 Re: Poplave u cijeloj BiH
FB Stranica gdje se moze pratiti i ucestvovati u skupljanju pomoci. Prvenstveno za nas narod izvan Domovine
ukucajte Bosnjaci na FB
https://www.facebook.com/bosnjaci.eu?fref=ts
ukucajte Bosnjaci na FB
https://www.facebook.com/bosnjaci.eu?fref=ts
-
cules82
#7289 Re: Poplave u cijeloj BiH
@ Hajlac
ajde da se vise manimo te price o tome smecu
ajde molim te na pravdi Boga procitaj moj post od prije 2 -3 stranice u kojem sam detaljno objasnio vezano za to
ako si iz Zavidovica predlazem ti da odes na Krivaju gdje je to snimano i da poneses mob ili digitalac i uslikas ono smece sto je ostalo na tom istom mjestu pa ces da se uvjeris da li je to smece zavrsilo u rijeci.ja ti opet kazem i zamoljavam te da procitas moj post.ako imas namjeru toliko razglabati o tome otidi uzmi lopatu,zaustavi neki kamion i kupi smece.najlakse je nesto govorit i pametovat,ja ne znam odakle si ali ako si iz Zavidovica ne znam cemu takvi komentari,i savjetujem ti ako nemas pametnijeg posla nego blatit nadi svoju raju i ujutro u 8 ispored zeljeznicke ide grupa volontera u Globaricu da ciste onaj odron na pruzi da bi se mogao uspostaviti saobracaj do Maglaja.i ja bi druze najradije sjedio u kuci i mirovo kao sto mi je propisano zbog ebenog bruha ali vjeruj mi ja ne mogu sjediti i gledati svo ovo smece a ako Bog da prekosutra se planiram zaputiti i za Maglaj u ispomoc za razliku od tebe koji konstanto nesto negativno seres ovdje na temi
ajde da se vise manimo te price o tome smecu
ajde molim te na pravdi Boga procitaj moj post od prije 2 -3 stranice u kojem sam detaljno objasnio vezano za to
ako si iz Zavidovica predlazem ti da odes na Krivaju gdje je to snimano i da poneses mob ili digitalac i uslikas ono smece sto je ostalo na tom istom mjestu pa ces da se uvjeris da li je to smece zavrsilo u rijeci.ja ti opet kazem i zamoljavam te da procitas moj post.ako imas namjeru toliko razglabati o tome otidi uzmi lopatu,zaustavi neki kamion i kupi smece.najlakse je nesto govorit i pametovat,ja ne znam odakle si ali ako si iz Zavidovica ne znam cemu takvi komentari,i savjetujem ti ako nemas pametnijeg posla nego blatit nadi svoju raju i ujutro u 8 ispored zeljeznicke ide grupa volontera u Globaricu da ciste onaj odron na pruzi da bi se mogao uspostaviti saobracaj do Maglaja.i ja bi druze najradije sjedio u kuci i mirovo kao sto mi je propisano zbog ebenog bruha ali vjeruj mi ja ne mogu sjediti i gledati svo ovo smece a ako Bog da prekosutra se planiram zaputiti i za Maglaj u ispomoc za razliku od tebe koji konstanto nesto negativno seres ovdje na temi
-
todd_smith
#7290 Re: Poplave u cijeloj BiH
Debil u Zavidovicima nasao tri mine i komotno ih bacio u rijeku i hladno pred kamerama rece da je to uradio jer nije znao sta ce sa njima....

- ¤ jelena ¤
#7291 Re: Poplave u cijeloj BiH
SirokiB wrote:ne znam je li bilo:
skopje:
Ima i telefonske brojeve za donaciju, a nekoliko televizija imaju celudnevnu programu sa humanitarnu akciju
Evo nam još pomoći iz Makedonije. Ljudi, tačnije djeca, održala humanitarni koncert:
http://www.e-novine.com/region/region-m ... rbiju.html
Hvala, ljudi....
-
statixx
#7292 Re: Poplave u cijeloj BiH
Poplava, nana i hurmašice
Izvor:tacno.netDanas smo bili u Olovu. Ako bih jednom riječju opisala ono što smo vidjeli, naprikladnije bih sve opisala rječju- tuga. U isto vrijeme kad i mi, put Olova je krenuo i kombi Crvenog Krsta. Kad smo stigli u grad, dočekala nas je tako tužna atmosfera: ljudi izbacuju vodu iz podruma, čiste potpoljene kuće i stanove, kažu da imaju vode i hrane, da mora biti bolje i zahvljaju nam se što smo ih pitali kako su.
Od Olova smo krenuli putem prema Zavidovićima. Prošli smo kroz potopljena sela Bogdanoviće, Križeviće, Solun, Kamenita. Aktivisti Udruženja „Anđeo“ su dijelili hranu za životinje ljudima koji više nemaju čime hraniti svoje ljubimce. Do sela Rječica nismo uspjeli stići jer je bilo preopasno čak i džipom preći Krivaju. Mještani kažu da je tamo situacija očajna. Kažu da su mještani sela, pred vodenom bujicom, pobjegli u šumu te da su im neophodne najosnovnije stvari.
Na povratku u Sarajevo smo vidjeli jednog dedu na putu. Stali smo da pitamo treba li mu pomoć. Kaže da čeka prijatelja koji će mu pomoći da sagradi podzid jer će mu se kuća srušiti. I poče dedo plakat’… Nama isto pune oči suza…
„Da sam imao oružja ubio bi se danas. A za sve su političari krivi! Sad bih ja u ovu svoju kuću smjestio i Lagumdžiju, i Čovića, i onog Radončića… Ma, sve skupa… Nemam ti ja sine ništa do ove kuće. A i nana je bolesna…“- kroz suze prošapta dedo.
Parkirali smo auto. Plače dedo. Suza suzu goni. Pitam ga šta možemo uraditi. Kaže on da je nana bolesna, da ima krasne sinove, snahu Poljakinju… Krene priča. U to nas ugleda nana i kaže da nema vode, al’ da je dedo iš’o u prodavnicu i kupio soka, a ona ispekla hurmašice.
I nana i dedo rekoše da nam nema ić’ dok hurmašice ne pojedemo.
I, sjedosmo mi u baštu te kuće na klizištu, negdje na putu Olovo – Zavidovići. Iznese nana sok i hurmašice, a dedo kudi vlast i reče da je Tito imao pravo.
Iz Udruženja „Anđeo“ su im ostavili vreću hrane za pse i mačke i nekoliko konzervi. Reče nam nana da im je cuko najveće blago i da smo se svi osevapili što smo mu hrane donijeli. Kobne noći, kad je sve poplavilo, kaže da je prvo otišla po cuku i jariće.
„Svi su oni sa mnom bili. Crkla bih da ono janje malo nisam mazila svu noć“- reče nana dok su joj oči sijale.
Pozdravili smo se, obećali da ćemo na ljeto doć’ na roštilj. A dedo, opet sa suzama u očima, kratko prozbori jedno tako kratko, al’ zvučno- „Hvala vam cure. I, dođite nam“.
I tako… Osta priča o jednoj nani i jednom dedi, koji žive usred ničega, koji ne znaju hoće li im se sutra kuća srušiti, a i bašta im je poplavljena. Nade, kažu, imaju. Al’ neznanim gostima ne daju put nastaviti bez soka i hurmašica.
To je Bosna koju volim.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7293 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bez želje da provociram ili miniram temu je li neko zna da li su recimo neki timovi iz RS-a pomagali u F.BiH? Znam da su naši dosta iz F.BiH pomagali u i oko Doboja recimo rafting klub iz Cazina, prije dva dana kada je bilo najteže, bio u Doboju a ima i reportaža o tome.
-
emmir1
#7294 Re: Poplave u cijeloj BiH
AUUUUU
Na FTV lik iz Doboja .
Crveni križ RS je nula , RS je nula , da nam nije bilo ljudi iz Federacije pocrkali bi od žeđi i gladi.
Bravo za Bošnjake , pokazali su kada treba pomoć da se ne gleda ko je ko
Na FTV lik iz Doboja .
Crveni križ RS je nula , RS je nula , da nam nije bilo ljudi iz Federacije pocrkali bi od žeđi i gladi.
-
Boskero
#7295 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:20, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#7296 Re: Poplave u cijeloj BiH
"Vojska imala 80 aluminijskih čamaca, koji su nedavno prodati"
- House
#7297 Re: Poplave u cijeloj BiH
todd_smith wrote:Debil u Zavidovicima nasao tri mine i komotno ih bacio u rijeku i hladno pred kamerama rece da je to uradio jer nije znao sta ce sa njima....![]()
![]()
![]()
- cenecimoveocino
#7298 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo i ja i otac se ibretimoemmir1 wrote:AUUUUU
Na FTV lik iz Doboja .
Voda iz Tešnja ih spašava
-
todd_smith
#7299 Re: Poplave u cijeloj BiH
"Da nam nije Federacije, pocrkali bismo od žeđi." (policajac MUP-a RS) Mislim, jebo entitetluke i identitetluke, ali da ostane zabilježeno.
- shibonja
#7300 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne,nit je bilo nit ce biti..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bez želje da provociram ili miniram temu je li neko zna da li su recimo neki timovi iz RS-a pomagali u F.BiH? Znam da su naši dosta iz F.BiH pomagali u i oko Doboja recimo rafting klub iz Cazina, prije dva dana kada je bilo najteže, bio u Doboju a ima i reportaža o tome.