Pa dosta je jednom da nas rokate od nasih paraHafis wrote:Ma ja. Kad nagrne HV prema Banjaluci ili Bijeljini eto Bakirovih patrijota da pomognu.insomnia78 wrote:Pa ono jes. Nikad nas Hrvatska nije napala niti nam o glavi radila
Inače, kako bi išla razdioba te vojne opreme. Mome susjedu Edinu dodIjele kalaš i deset okvira, a meni kažu dobro si JOŠ I prošao pa ti nećemo to od plaće odbijati.
BAKIRE ODLAZI
- insomnia78
#7276 Re: BAKIRE ODLAZI
-
155_mm
#7277 Re: BAKIRE ODLAZI
ja sam naveo samo jedan banalan nacin kako bi se moglo desiti da propadne plan ovih sto se uzdaju u njemaku socijalu. kojim putem do njemacke? to se i ja pitam. ali ko sam ja da osporavam i rusim necije zivotne snove.tandmand wrote:A ako golf ne rikne, kojim putem bi se to išlo prema Njemačkoj? Kolinda neda migrantima preko granice a prije tog treba proći HVO punktove ...155_mm wrote:ako na primjer golf dvojka rikne negdje kod zavidovica na putu prema njemackoj.
neki tvrde "cim nesto primjetim ja ode", problem je u tome sto dok njemu susne granice austrije, italije, slovenije i madjarske ce biti vec zatvorene.
sto rece jedan ovdje, ko misli ici mora ici sad a ne cekati da susne. ali i u tom slucaju treba misliti sta ako omakne i zadesi me ovdje. i zbog toga treba razvoj namjenske industrije. ne kosta nista posebno, donosi nova radna mjesta, povecava izvoz a i u slucaju da se ne uspije doci do njemacke da se ima cime odbranuti zivot sebe i svoje familije.
a ako sve bosnje i uspiju pobjeci u njemacku, svedsku ameriku.., opet nece propasti ta namjenska industrija. preuzet ce je srbi i hrvati. znaci u svakoj opciji neko ce imati koristi.
-
Hafis
#7278 Re: BAKIRE ODLAZI
Kojih crnih para? I koji ste vi?insomnia78 wrote:Pa dosta je jednom da nas rokate od nasih paraHafis wrote:Ma ja. Kad nagrne HV prema Banjaluci ili Bijeljini eto Bakirovih patrijota da pomognu.insomnia78 wrote:Pa ono jes. Nikad nas Hrvatska nije napala niti nam o glavi radila
Inače, kako bi išla razdioba te vojne opreme. Mome susjedu Edinu dodIjele kalaš i deset okvira, a meni kažu dobro si JOŠ I prošao pa ti nećemo to od plaće odbijati.
Inače, spremnost za rat je u pozitivnoj korelaciji s udaljenošću. Kolmogorov-Smirnovljevo pravilo glasi: što si dalje od moguće bojišnice, to ti se više ratuje.
- insomnia78
#7279 Re: BAKIRE ODLAZI
Eno objasnio je to kolega gore lijepo. Nema to veze sa zeljom za ratovanjem no za odvracanjem susjeda i komsija od iste
-
Hafis
#7280 Re: BAKIRE ODLAZI
Znam. Slično kao i u svakom braku - muž preventivno nabavi dobru sohu u cilju odvraćanja žene od kakve moguće prevare, da ne kažem kurvanja.insomnia78 wrote:Eno objasnio je to kolega gore lijepo. Nema to veze sa zeljom za ratovanjem no za odvracanjem susjeda i komsija od iste
A šta ću ja sa susjedom Edinom ako ga u tom odvraćanju uhvatim da prikriva oružje? Da ga i ja nabavim pa da i ja njega od sebe odvraćam ?,..,. ili da kažem: neka neka Edine, samo ti njiha odvraćaj, pomoću ti ja ako nalete.
- Matzan
#7281 Re: BAKIRE ODLAZI
tlr wrote:Fakat! Teško je naći junaka pored Bakira i većeg patriotu od Seke. Samo kad se sjetim kako je na Žuči, k'o Marija Bursać je skakala na tenkove... zvali je Seka ERPIDŽI, a kad bi se umorila od razvaljivanja tenkova obilazila je rovove i previjala ranjenike.Matzan wrote:Ja se ne sekiram.
Da bilo šta šušne u vezi rata odmah bi došao Boriša Falatar Kda nas brani.
Nisu ljudi ginuli za Aliju, a neće ni za Bakira.
Klali su četnici po IB i '41, kad nije bilo ni jednog ni drugog.
A i opet bi, ako im se ukaže prilika.
- tvojkomsija
#7282 Re: BAKIRE ODLAZI
Tu pozitivnu stranu i treba naglasavati, a ne kao mulac na sav glas govorit "Bakir nas gura u rat", jer jednostavno nije istina. Ljudi rade u tim fabrikama, ima ih sto porodicu izdrzavaju od pravljenja municije sto je svakako za pohvalu. Sto se mene tice nek se jos 100 ovakvih fabrika napravi, samo neka ljudi rade za korektnu platu. U Austriji i Njemackoj je desnica u velikom usponu, i budite sigurni da ne gledaju fino na muslimane, migranti su razyebali te odnose, i sada nas sve posmatraju u tom radikalnom svjetlu. Mnoge granice bi bile zatvorene sa prvim ispaljenim pucnjevima.
A sto se tice Bakira i SDA, smeta mi sto su se stavili u poziciju kao da jedini oni mogu predstavljati ovaj narod. Semir Efendic u statusu na FB kada govori o SDP, DF, NS itd. kaze da oni uopce ne predstavljaju Bosnjake, sto je jako plitkoumno za pomislit, a kamo li predloziti javnosti. Ne razumijem zasto se onda cude kada niko ne zeli sa njima ciniti vlast.
Vise su se okrenuli vjeri nego naciji, to me takodjer odbija.. ima na hiljade ljudi koji su spremni dati sve za ovu zemlju, a koji ne pripadaju ustaljenim vjerama.. zasto njih odbijati od ostalih?
Predugo su u vlasti i ponasaju se kao da su tu Bogom dati, vrijeme im je da se presaberu, za dobrobit svih nas.
Nemam nista protiv jake bosnjacke stranke, cak bih volio da imamo tu opciju, kojoj bi 80% Bosnjaka dalo glas.
Ne treba puno pameti da se uoci da u ovakvoj postavci drzave, apsolutno nema mjesta za gradjanske stranke, sto je se itekako vidjelo na izborima.
Nervira me kada se Izetbegovic, Niksic, Konakovic kolju, kao da su sa razlicith planeta, a susjedni portali ih sve zovu "unitaristima", "islamistima" i drugim pogrdnim nazivima.
U nedjelju je osnivacka skupstina Hadzikadiceve stranke, nadam se da bi od toga moglo izrasti nesto ozbiljno za bosnjacku politiku. Politika centra je ono sto nam treba!
A sto se tice Bakira i SDA, smeta mi sto su se stavili u poziciju kao da jedini oni mogu predstavljati ovaj narod. Semir Efendic u statusu na FB kada govori o SDP, DF, NS itd. kaze da oni uopce ne predstavljaju Bosnjake, sto je jako plitkoumno za pomislit, a kamo li predloziti javnosti. Ne razumijem zasto se onda cude kada niko ne zeli sa njima ciniti vlast.
Vise su se okrenuli vjeri nego naciji, to me takodjer odbija.. ima na hiljade ljudi koji su spremni dati sve za ovu zemlju, a koji ne pripadaju ustaljenim vjerama.. zasto njih odbijati od ostalih?
Predugo su u vlasti i ponasaju se kao da su tu Bogom dati, vrijeme im je da se presaberu, za dobrobit svih nas.
Nemam nista protiv jake bosnjacke stranke, cak bih volio da imamo tu opciju, kojoj bi 80% Bosnjaka dalo glas.
Ne treba puno pameti da se uoci da u ovakvoj postavci drzave, apsolutno nema mjesta za gradjanske stranke, sto je se itekako vidjelo na izborima.
Nervira me kada se Izetbegovic, Niksic, Konakovic kolju, kao da su sa razlicith planeta, a susjedni portali ih sve zovu "unitaristima", "islamistima" i drugim pogrdnim nazivima.
U nedjelju je osnivacka skupstina Hadzikadiceve stranke, nadam se da bi od toga moglo izrasti nesto ozbiljno za bosnjacku politiku. Politika centra je ono sto nam treba!
-
155_mm
#7283 Re: BAKIRE ODLAZI
kalas i okviri (vecinom prazni ili popunjeni manevarskom municijom) su bili devedesete. danas bi susjed edin dobio takticki snajper 12.7 mm. bacac granata 40 mm (mk 19) i RPG-7 i naravno svu potrebnu municiju za ta sredstva. podrsku tom susjedu edinu bi davali oklopnjaci sa mitraljezima 12.7 mm, minobacaci velikog dometa 120 mm i naravno haubice 155 mm. takodje treba dodati da svu municiju za ta sredstva takodje posjeduje susjed edin.Hafis wrote:Ma ja. Kad nagrne HV prema Banjaluci ili Bijeljini eto Bakirovih patrijota da pomognu.insomnia78 wrote:Pa ono jes. Nikad nas Hrvatska nije napala niti nam o glavi radila
a po svemu sudeci bi susjed edin imao i podrsku raketnih bacaca i borbenih dronova.
naravno sve ovo vazi ako susjed edin ne uspije da se dovuce do njemacke. u slucaju da uspije, sve gore navedeno bi moglo pripasti tebi.
- insomnia78
#7284 Re: BAKIRE ODLAZI
I devetneste takodje. Treba biti dobro naivan pa misliti da ce ovi odustati tek takoMatzan wrote:tlr wrote:Fakat! Teško je naći junaka pored Bakira i većeg patriotu od Seke. Samo kad se sjetim kako je na Žuči, k'o Marija Bursać je skakala na tenkove... zvali je Seka ERPIDŽI, a kad bi se umorila od razvaljivanja tenkova obilazila je rovove i previjala ranjenike.Matzan wrote:Ja se ne sekiram.
Da bilo šta šušne u vezi rata odmah bi došao Boriša Falatar Kda nas brani.
Nisu ljudi ginuli za Aliju, a neće ni za Bakira.
Klali su četnici po IB i '41, kad nije bilo ni jednog ni drugog.
A i opet bi, ako im se ukaže prilika.
-
155_mm
#7285 Re: BAKIRE ODLAZI
evo rijesenja.„Mislim da je rješenje za cijelu BiH ono što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao — kompletna demilitarizacija BiH“, rekao je Lazanski.
inace bakir je mislio na izvoz.Na Izetbegovićeve navode da je šansa BiH u namenskoj industriji, Lazanski je rekao da vjerovatno misli na izvoz, sa obzirom na to da je ona većinom smještena u Federaciji BiH, a da Republika Srpska nema skoro nijednu fabriku naoružanja.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/978 ... vanje.html
- tvojkomsija
#7286 Re: BAKIRE ODLAZI
Cim vidim da Srbi reaguju, odmah sam siguran da nasi politicari rade dobar posao.
- Matzan
#7287 Re: BAKIRE ODLAZI
Može demilitarizacija.
Od Triglava do Đevđelije.
Najmanje.
Od Triglava do Đevđelije.
Najmanje.
- bunk
#7288 Re: BAKIRE ODLAZI
Najbolje da nas NATO primi u punopravno clanstvo.
A onda neka demilitarizuju,militarizuju i rade sta god hoce nasi istocni susjedi.
A onda neka demilitarizuju,militarizuju i rade sta god hoce nasi istocni susjedi.
-
amko761
#7289 Re: BAKIRE ODLAZI
"Ako je Izetbegović govorio o potrebi naoružanja Oružanih snaga BiH, Lazanski ističe da nije moguće naoružavati posebno Bošnjake, jer su Srbi, Bošnjaci i Hrvati u jedinstvenim oružanim snagama.
„Oni (Srbi, Hrvati, Bošnjaci) su u zajedničkim kasarnama. Da li će jedna soba imati više oružja od druge? To je malo smiješno“, kaže Lazanski."
Mene ovo zanima, na koji način se misli naoružati samo armija BiH tj. samo bošnjake, a ne vlahe i šokce tobejarabi.
Ali valjda naš presjednik Bakir zna. S te strane ću biti miran hajd.
„Oni (Srbi, Hrvati, Bošnjaci) su u zajedničkim kasarnama. Da li će jedna soba imati više oružja od druge? To je malo smiješno“, kaže Lazanski."
Mene ovo zanima, na koji način se misli naoružati samo armija BiH tj. samo bošnjake, a ne vlahe i šokce tobejarabi.
-
archi_a
#7290 Re: BAKIRE ODLAZI
Ništa, eto sve je dogovoreno!!!! Neka mi se javi neki četnik da mu predam ključeve od imovine, pošto će samo ušetati i uspostaviti svoju vlast, a mi ćemo pobjeći!
Bakir pa Bakir..... Nja nja nja, ebo vas Bakir ili bilo koje drugo ime. Ne ide se za njega u rat, braniš svoje, porodicu, imovinu, porijeklo, zemlju, dostojanstvo, život!!! Nećete više bagro, nikad više!!
Bakir pa Bakir..... Nja nja nja, ebo vas Bakir ili bilo koje drugo ime. Ne ide se za njega u rat, braniš svoje, porodicu, imovinu, porijeklo, zemlju, dostojanstvo, život!!! Nećete više bagro, nikad više!!
- tandmand
#7291 Re: BAKIRE ODLAZI
Naoružavanje po metodi "Špegelj" ili špegeljizacijaamko761 wrote:"Ako je Izetbegović govorio o potrebi naoružanja Oružanih snaga BiH, Lazanski ističe da nije moguće naoružavati posebno Bošnjake, jer su Srbi, Bošnjaci i Hrvati u jedinstvenim oružanim snagama.
- tvojkomsija
#7292 Re: BAKIRE ODLAZI
O tome i pričamo zadnje 2 stranice! Bakir je potpuno nebitan u ovoj priči oko namjenske proizvodnje. Slabost privlači neprijatelje.. idući put će dugo razmišljati prije nego opet krenu.
Dosta toga ovisi o velikim silama, na to nikad ne možeš računati. Visoka politka se mijenja iz dana u dan, jedan dan je neko uz tebe, sutra ti je neprijatelj. Samo na sebe se možemo oslonit, ne treba čekat ni Erdogana, ni EU, ni SAD. Obezbjedit se i učinit sve što je u našoj moći da se mir održi što duže, a za to vrijeme jako gurati prema EU i NATO integracijama.
Dosta toga ovisi o velikim silama, na to nikad ne možeš računati. Visoka politka se mijenja iz dana u dan, jedan dan je neko uz tebe, sutra ti je neprijatelj. Samo na sebe se možemo oslonit, ne treba čekat ni Erdogana, ni EU, ni SAD. Obezbjedit se i učinit sve što je u našoj moći da se mir održi što duže, a za to vrijeme jako gurati prema EU i NATO integracijama.
- tandmand
#7293 Re: BAKIRE ODLAZI
Hajd pretpostavimo, oružje ima se može se ...
Šta je Bakir mislio u svezi vojne obuke za Bošnjake mlađe od 40 godina? Ne može im tek tako u ruke uvaliti, ništa jače od pištolja.
Šta je Bakir mislio u svezi vojne obuke za Bošnjake mlađe od 40 godina? Ne može im tek tako u ruke uvaliti, ništa jače od pištolja.
- tvojkomsija
#7294 Re: BAKIRE ODLAZI
To njega pitaj, nije nikom od nas jaran. Meni je jos uvijek neshvatljivo da je Crna Gora usla u NATO, a mi nismo.
-
Hafis
#7295 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa nije Bake mislio na besplatno naoruzavanje. Koja ce to budala u miru dijeliti oruzje besplatno. Ne bi to ni Svica financijski podnijela.amko761 wrote:"Ako je Izetbegović govorio o potrebi naoružanja Oružanih snaga BiH, Lazanski ističe da nije moguće naoružavati posebno Bošnjake, jer su Srbi, Bošnjaci i Hrvati u jedinstvenim oružanim snagama.
Mozda je mislio na odredjene olaksice, npr. Muharemu kalas na 12 rata i dva okvira gratis, a Hafisu i Srboljubu kalas solo za gotovinu i plus PDV.
- tvojkomsija
#7296 Re: BAKIRE ODLAZI
Nabavit' ću sebi oružje i koristit ga ko god mi se približi avliji, bez obzira na nacionalnost 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7297 Re: BAKIRE ODLAZI
Zanimljivo je da isti ljudi svrsaaju na rusko-srpsku vojnu vjezbu ili miting kako se vec zove. Ili svrsavaju kad Kolinda kupi raketni sistem, a Bosnjacima sipaju lazni pacifizam. E, pa nema drigovi susjedi i drugarice komsije. 92 se ponoviti nece....
- insomnia78
#7298 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa nije to nista cudno. Kako se pljuvalo kad par onih vojnika ode na hadz. Ne bi to bilo nista cudno da reakcija ne izostade kad “hrvatska komponenta” ode na hodocasce u Lourdes
-
Hafis
#7299 Re: BAKIRE ODLAZI
Da upitam ove geostratege: pika li da se i Srbi i Hrvati malo više zadaju u naoružavanje, normalno da ih i njihovi nacionalni lideri javno pozovu... ono, uhodana finta - mi ne bi, ali ako komšijama slučajno padne na um neka glupost. Jebat ga, svakome se u ovoj državi otkida za vojsku.
Ja mislim da je to jedini pravi način na koji možemo osigurati sretnu budućnost ono nešto malo preostalog potomstva ako se kojim slučajem zajebe pa ostane u ovoj raspalini od zemlje. Nešto poput onog detanta birvaktile... ne mijem ja na tebe a ni ti na mene.
I tako su sretno živjeli zajedno sretni, laganini se međusobno odvraćajući i lakapo ušli u EU integracije i ostale bajke za odrasle.
Meni je ideja super.
Ja mislim da je to jedini pravi način na koji možemo osigurati sretnu budućnost ono nešto malo preostalog potomstva ako se kojim slučajem zajebe pa ostane u ovoj raspalini od zemlje. Nešto poput onog detanta birvaktile... ne mijem ja na tebe a ni ti na mene.
I tako su sretno živjeli zajedno sretni, laganini se međusobno odvraćajući i lakapo ušli u EU integracije i ostale bajke za odrasle.
Meni je ideja super.
- tandmand
#7300 Re: BAKIRE ODLAZI
Zadali su se Srbi i Hrvati odavno:Hafis wrote:Da upitam ove geostratege: pika li da se i Srbi i Hrvati malo više zadaju u naoružavanje, normalno da ih i njihovi nacionalni lideri javno pozovu... ono, uhodana finta - mi ne bi, ali ako komšijama slučajno padne na um neka glupost. Jebat ga, svakome se u ovoj državi otkida za vojsku.
Meni je ideja super.
MUP Hercegbosanske županije: 400.000 KM za nabavku oružja
Dragan Lukač je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da MUPRS nabavlja oružje, 2.500 pušaka iz srpske fabrike "Zastava", u vrijednosti približno 960.000 dolara, jer je naoružanje koje imaju zastarjelo.