hvalauglavnomja wrote:
bosnjacki merhametluk, na politiKi
fudoooooo slabo idem na politiku, sve zabetonirano ... u rovovima ... nista pametno ni novo
juga 1950.-1990.
- spreca
#7276 Re: juga 1950.-1990.
- insomnia78
#7277 Re: juga 1950.-1990.
Kako je raspad Jugoslavije nagovestilo i OSAM KAPLJICA KRVI na poslednjoj Štafeti mladosti http://www.blic.rs/1c6j522
- spreca
#7278 Re: juga 1950.-1990.
Osam kapljica je vjerovatno oznacavalo 6republika +Vojvodina i Kosovo......tvorac stafete je morao tacno sve da objasni sta sta oznacava patek onda je mogla da ide u uzi izbor...a to sta sad izmisljaju neke teorije zavjere je druga stvarinsomnia78 wrote:Kako je raspad Jugoslavije nagovestilo i OSAM KAPLJICA KRVI na poslednjoj Štafeti mladosti http://www.blic.rs/1c6j522
- insomnia78
#7279 Re: juga 1950.-1990.
To je onako vise figurativno
Mada nije nikakva teorija to sto su maznuli plakat
Mada nije nikakva teorija to sto su maznuli plakat
- Ommadawn
#7280 Re: juga 1950.-1990.
Pricao mi stari, bio nekakav njegov kolega koji je autom zgazio nekakvo dijete u Baghdadu i pobjegao. Neko skontao tablice i eto belaja - mora na sud i kvit. Uzeli mu i pasos.spreca wrote:tamo je stranac uvijek kriv pa cak ako udari u tvoje parkirano auto......ja sam jednom sa land cruiserom skoro omoto oko elektricnog stuba dvojicu na pezou onom starom 504 sreca njima nista nije bilo ulica dvije trake u jednom smjeru a oni iz sporedne presijecali bez kocenja a i ja sam iso malo brze i bub......moro sam im platiti 3500dolara jer auto nije bilo za popravku a ionako je bio nikakav...meni je firma do zadnjeg centa povratila novac...bilo je grebanja i naravno oni krivi ali ja sam placouglavnomja wrote:i meni je ovo stari pricao za bagdad![]()
i sto je najgore, ako je taj neki domaci kriv, a ima visoku funkciju i dobar auto - dzaba ti sve sto si u pravu, nahebo si k'o zuti, bukvalno
tako se isao izvinjavati nekom glavonji (vidio udubljen blatobran pored svog auta) i nakon uvoda ... kaze stari da to rijesimo privatno, ja cu platiti, samo ne policija, sud ... - kad kaze lik ... a to je stara steta ... nisi ti to uradio![]()
a stari se porodio![]()
i uvijek je firma refundirala jer je znala njihova prvila ince niko od nasih nebi sjeo za volan...sve se to moze platiti ali nedaj boze da nekog povrijedis ili osakatis....e tu ti pare ne pomazu ako odes na njihovu robiju
Bio nekakav vozac koji je vozio kamionom na relaciji Sarajevo - Baghdad, zvali ga Shpico, taj je mogao da preveze sve i svasta i prevukao covjeka na crnjaka do Sarajeva. Kazu da je i nekakvu nasu zensku koja se udala za Arapa pa joj dokundisalo biti u Iraku takodjer izvukao iz Baghdada.
- Ommadawn
#7281 Re: juga 1950.-1990.
Bilo ti je toga javno i u Svedskoj osamdesetih, svi mi tako kazu - posto kupio po tom prodajem.Fudo387 wrote:
Partizanska seksualna revolucija.
Kasnije se pojavio vroci kaj, to je bilo hardcore.
Mi smo stvarno teski krkani, svuda su te stvari umotane u crni celofan a kod nas stajale na prozorima kioska odmah pored kapetana mikija. Frajer ga slozio trebi, a odmah pored smuk i salaso se udaraju rumom.
Ma dobro smo mi i ispali kako je sve bilo divlje i neozbiljno.
Stanes iza kioska i gledas... I nikad nikog nisam vidio da stoji tu i drka ili slicno. Vec samo gledanje.
- piupiu
#7282 Re: juga 1950.-1990.
Auuuu, a jes' lanuo, što jest, jest. Haj' sad će, za koji dan.Fudo387 wrote:Chmoljo ga banovao.piupiu wrote:Čudi me da na ovoj temi nema Gojenog. Gdje li je on, odavno nisam vidjela da je nešto napisao.
On topic: evo gledam na RTCG "Istorijske potrete", danas je o Vidoju Žarkoviću, nekadašnjem predsjedniku Saveznog izvršnog vijeća... pa pričaju kako su u neko doba htjeli da ustanove neke nagrade za istaknute kulturne radnike, i sad biraju koga će prve godine, prave užu listu, kad problem... ovaj IB-eovac, ovaj nije služija u vojsku, pa šta će reći radni ljudi i gradjani!
Pričajte šta hoćete, evo gledam sad Vidoja kako priča na nekom skupu i poredim ga sa Novalićem; ispriča Vidoje tri konkretna cilja, pa plan "prvo, drugo, treće" kako će ih ostvariti, lijepo govori, vidi se da je obrazovan čovjek... to je, po mom mišljenju, bila najbolja stvar u Jugoslaviji. Taj entuzijazam i politika motivacije, koju je stari skojevski kadar stvarno pušio i furao u društvu... ovi današnji ljigavci i licemjeri mogu inspirisat samo svoju mater.
-
akaunt
#7283 Re: juga 1950.-1990.
Vidoje Zarkovic, najzgodniji politicar SFRJ. Nije bilo tete iznad pedesete a da nije friziru namjestala kad se on na dnevniku pojavi.
Nesto poput Silajdzića samo četeres cenata viši.
- Maraschino
#7284 Re: juga 1950.-1990.
akaunt wrote:Vidoje Zarkovic, najzgodniji politicar SFRJ. Nije bilo tete iznad pedesete a da nije friziru namjestala kad se on na dnevniku pojavi.
- piupiu
#7285 Re: juga 1950.-1990.
Silajdžić meni izgleda pihtijasto, ovaj drugi čiko je stvarno naočit, starinski dinarski tip.akaunt wrote:Vidoje Zarkovic, najzgodniji politicar SFRJ. Nije bilo tete iznad pedesete a da nije friziru namjestala kad se on na dnevniku pojavi.
- stakasa
#7286 Re: juga 1950.-1990.
piupiu wrote:Auuuu, a jes' lanuo, što jest, jest. Haj' sad će, za koji dan.Fudo387 wrote:Chmoljo ga banovao.piupiu wrote:Čudi me da na ovoj temi nema Gojenog. Gdje li je on, odavno nisam vidjela da je nešto napisao.![]()
On topic: evo gledam na RTCG "Istorijske potrete", danas je o Vidoju Žarkoviću, nekadašnjem predsjedniku Saveznog izvršnog vijeća... pa pričaju kako su u neko doba htjeli da ustanove neke nagrade za istaknute kulturne radnike, i sad biraju koga će prve godine, prave užu listu, kad problem... ovaj IB-eovac, ovaj nije služija u vojsku, pa šta će reći radni ljudi i gradjani!![]()
Pričajte šta hoćete, evo gledam sad Vidoja kako priča na nekom skupu i poredim ga sa Novalićem; ispriča Vidoje tri konkretna cilja, pa plan "prvo, drugo, treće" kako će ih ostvariti, lijepo govori, vidi se da je obrazovan čovjek... to je, po mom mišljenju, bila najbolja stvar u Jugoslaviji. Taj entuzijazam i politika motivacije, koju je stari skojevski kadar stvarno pušio i furao u društvu... ovi današnji ljigavci i licemjeri mogu inspirisat samo svoju mater.
Kako trebas ne imat posla i obaveza pa presaltat na TV Titograd i emisiju o Vidoju Zarkovicu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7287 Re: juga 1950.-1990.
He sad me podsjeti na vickiligonzales wrote:Najaci vic ikada isprican hahastakasa wrote:Ako ti puknem cvoku tri dana ces govorit Trst je nasRJ57 wrote:Trst je naš!
koja je to šuplja bila![]()
Prica deda svoje besjede partizanske iz Trsta, osvojimo mi Trst, kad u Trstu kupleraj, ma kakve puske, sljemove, sve baci i u kurvaluk, dok mi tako, Svabe vracaju Trst, upadaju u kupleraj i zarobljavaju nas, a sta deda onda, kazu nam Svabe ili ce nas jebat ili streljat, a sta si ti deda izabrao, pa mene su STRELJALI
Sjedi unuk za kompom i dopisuje se na fejsu kad mu prilazi deda i veli:
- Vi današnja omladina nemate pojma o životu, ne znate se ni zabavljati ni provoditi kako treba samo u to buljite...
- Daj deda ostavi me tih priča kad si ti bio mlad...
- E moj sinko ja kad sam bio tvojih godina nas pet se skupi u Trstu, upadnemo u kupleraj, popijemo sve što ima, pojebemo šta stignemo, napleskamo konobare, popišamo se po šanku i niko nam ništa nije mogao i smio, Talijani ni zucnuti. Pića i kurvi koliko hoćeš....eee Trst je raj bio!
Zamisli se unuk, jbt nije to loša ideja da se otputuje i vidi taj Trst. Skupi on ekipu i odu oni na putovanje do Trsta....Vraća se on poslije, tri dana sav isprebijan, plav i crven. Vidi njega deda i pita:
- Crni sine šta ti se to desilo ko te tako unakazi??
- Ma deda ja poslušao tebe otišli mi u kupleraj, popili sve što ima, pojebali kurvi i kad smo htjeli da se popišamo po šanku dođe deset rmpajlija od dva metra i sto i kusur kila ubiše Boga u nama i još nas murija njihova namlati u stanici! Kako si ti onda mogao tako da se kurčiš?
- Pa ko je tebe vodio u Trst?
- Lasta Turs autobusom
- Eeee moj sinko....ja sam ti išao na T-34 sa Titovim partizanima.....
-
kiligonzales
#7288 Re: juga 1950.-1990.
Znam taj dobar jeLajavikrelac wrote:He sad me podsjeti na vickiligonzales wrote:Najaci vic ikada isprican hahastakasa wrote:
Ako ti puknem cvoku tri dana ces govorit Trst je nas
Prica deda svoje besjede partizanske iz Trsta, osvojimo mi Trst, kad u Trstu kupleraj, ma kakve puske, sljemove, sve baci i u kurvaluk, dok mi tako, Svabe vracaju Trst, upadaju u kupleraj i zarobljavaju nas, a sta deda onda, kazu nam Svabe ili ce nas jebat ili streljat, a sta si ti deda izabrao, pa mene su STRELJALI![]()
Sjedi unuk za kompom i dopisuje se na fejsu kad mu prilazi deda i veli:
- Vi današnja omladina nemate pojma o životu, ne znate se ni zabavljati ni provoditi kako treba samo u to buljite...
- Daj deda ostavi me tih priča kad si ti bio mlad...
- E moj sinko ja kad sam bio tvojih godina nas pet se skupi u Trstu, upadnemo u kupleraj, popijemo sve što ima, pojebemo šta stignemo, napleskamo konobare, popišamo se po šanku i niko nam ništa nije mogao i smio, Talijani ni zucnuti. Pića i kurvi koliko hoćeš....eee Trst je raj bio!
Zamisli se unuk, jbt nije to loša ideja da se otputuje i vidi taj Trst. Skupi on ekipu i odu oni na putovanje do Trsta....Vraća se on poslije, tri dana sav isprebijan, plav i crven. Vidi njega deda i pita:
- Crni sine šta ti se to desilo ko te tako unakazi??
- Ma deda ja poslušao tebe otišli mi u kupleraj, popili sve što ima, pojebali kurvi i kad smo htjeli da se popišamo po šanku dođe deset rmpajlija od dva metra i sto i kusur kila ubiše Boga u nama i još nas murija njihova namlati u stanici! Kako si ti onda mogao tako da se kurčiš?
- Pa ko je tebe vodio u Trst?
- Lasta Turs autobusom
- Eeee moj sinko....ja sam ti išao na T-34 sa Titovim partizanima.....
- piupiu
#7290 Re: juga 1950.-1990.
stakasa wrote:![]()
Kako trebas ne imat posla i obaveza pa presaltat na TV Titograd i emisiju o Vidoju Zarkovicu
Gripa je čovjeka i na veće jade natjerala.
Inače utorkom u 22:00 sata isključivo pišem repliku "Na Drini ćupriji", a ponekad i erotske romane.
Pu, pu, pogana usta...

Last edited by piupiu on 31/01/2018 17:15, edited 1 time in total.
-
John Cleese
#7291 Re: juga 1950.-1990.
piupiu wrote:...a ponekad i erotske romane.![]()
![]()
Pu, pu, pogana usta...![]()

- seln
#7292 Re: juga 1950.-1990.
piupiu wrote:
Inače, utorkom u 22:00 sata isključivo pišem repliku "Na Drini ćupriji"
- piupiu
#7293 Re: juga 1950.-1990.
Da, u pravu si, zarez je viška, popravila sam, hvala.seln wrote:piupiu wrote:
Inače, utorkom u 22:00 sata isključivo pišem repliku "Na Drini ćupriji"![]()
![]()
![]()
Rečenica je trebala glasiti: "Inače utorkom u 22:00" ili "obično utorkom u 22:00"... sve u svemu — utorcima oko 22:00 sata kad ne gledam dokumentarne emisije o Vidoju Žarkoviću.
Ili te zanima samo djelo? Radi se o književnoj (a možda i psihodramskoj) replici, zapravo simbolističkoj pastoralnoj drami idilično-sentimentalne tematike, koja kritikuje pozitivističke osnove naturalizma. Radnja je smještena u Jugi 1950.-1990., a glavni likovi su pastiri i pastirice koji dijalozima i pjevanjem iznose ljubavnu problematiku. Drama je pisana uzvišenim stilom.
-
John Cleese
#7294 Re: juga 1950.-1990.
U cemu je tu problem?
Ja sam negodovao zbog te nekakve erotike.
U tom smislu je aplikacija kabasha preporucena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7295 Re: juga 1950.-1990.
Margaritas ante porcos...piupiu wrote:
Da, u pravu si, zarez je viška, popravila sam, hvala.![]()
Rečenica je trebala glasiti: "Inače utorkom u 22:00" ili "obično utorkom u 22:00"... sve u svemu — utorcima oko 22:00 sata kad ne gledam dokumentarne emisije o Vidoju Žarkoviću.
Ili te zanima samo djelo? Radi se o književnoj (a možda i psihodramskoj) replici, zapravo simbolističkoj pastoralnoj drami idilično-sentimentalne tematike, koja kritikuje pozitivističke osnove naturalizma. Radnja je smještena u Jugi 1950.-1990., a glavni likovi su pastiri i pastirice koji dijalozima i pjevanjem iznose ljubavnu problematiku. Drama je pisana uzvišenim stilom.
- piupiu
#7296 Re: juga 1950.-1990.
Ma dosta mi je svega, u ovoj Jugi 1950.-1990. stalno neka društvena kritika i cenzura.John Cleese wrote:U cemu je tu problem?
- Ommadawn
#7297 Re: juga 1950.-1990.
Najomiljenija igračka!!!piupiu wrote:
A i danas je
-
radostan dan
#7298 Re: juga 1950.-1990.
jooooj...piupiu wrote:

-
julisiz es grant
#7299 Re: juga 1950.-1990.
Uvijek sam se ka mali čudio kako su tom djetetu na pakovanju tako dobro ispali konjić i crnac, kao da su od plastikeOmmadawn wrote:Najomiljenija igračka!!!piupiu wrote:
A i danas jeMada nije Pinky
A to "neotrovno" valjda znači da se smije i progutati
- vazi