Ukrajina

Post Reply
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#7276 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

iPhone4 wrote:
anthraxQ wrote: jel ti mene pokusavas provocirati ili sta budalo jedna neodgojena i neinformisana?

govorim ti o izborima, o VLASTI i o UDJELU U VLASTi...

KAKO BI SRBI PODNIJELI DA IM JE PREMIJER I POLA VLADE ALBANACA? ILI CAK PREDSJEDNIK?

KONTAS LI TI KOLIKO JE TO BIRACKO TIJELO ALBANACA NA KOSOVU KADA BI BILO DIO SRBIJE?

SRBI NE BI MOGLI NISTA IZGLASATI BEZ ALBANACA, FAKTICKI BI IM ALBANCI MOGLI NON STOP BLOKIRATI DRZAVU...

znači glupane i za 100 godina kada se broj srba zbog katastrofalnog nataliteta smanji a broj Bošnjaka poraste možda na neki omjer koji su imali albanci u nekadašnjoj srbiji, VI ĆETE OPET ZAPOČETI rat i pobiti i protjerati i Bošnjake, jer tobože blokirat će vam vladu
kuš četniče jedan

prvo, smijesan si.

ne shvatas neke osnove niti pratis izgleda o cemu pisem. Ja sam bosnjak, kontas?

Kad sam je i gdje pricao o ratu, o protjerivanju? poenta je da Kosovo i nije moglo ostati u Srbiji zbog pragmaticnih razloga: previse je albanaca, da bi to srbi podnijeli.

ako oduzmemo djela vlade Srbije protiv nas i albanaca.

Krim sam po sebi nije identican Kosovu, jer Ukrajina nije nikoga napala niti protjerala tu a ni bilo gdje. Svo vrijeme se radi o unutrasnjim previranjima jedne suverene drzave.

Krim je koliko ja znam priznala i Rusija tj cjelovitost i nepovrijedivost Ukrajine, sporazumom 93. ili 94. nisam siguran.

S tim da su ti isti rusi otjerali sve tatare sa krima i sad pricaju suplju o autohtonosti rusa tu...
Stjui

#7277 Re: Ukrajina

Post by Stjui »

seln wrote: A sta im to, 'leba ti, nije poslo za rukom? :wink:
Jesu vas naguzili? Jesu.
Jesu vam uzeli Kosovo k'o bebi zvecku? Jesu.
Image

:lol:
Objektivni navijac

#7278 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

anthraxQ wrote:
spreca wrote:
Objektivni navijac wrote: Zasto dvojica :? :? Ja nemam nista sa kolegom forumasem ,kao ni sa tobom,koji trolate temu o Ukrajini sa ubacivanjem Kosova i inih balkanskih zajebancija.
Pa valjda Rusi imaju veci uticaj u Ukrajini ,nego Albanci u Srbiji :lol: :lol: :lol:
Albanci su imali 0 uticaj u Srbiji a Rusi su u Ukrajini imali predjednika i vlast izabranu svojim glasovima,demokratski. Kada je Zapad izvrsio drzavni udar i nasilno skinuo proruskoga predsjednika onda je ovo i pocelo. Rusi su vecina u Ukrajini ,sto se za Albance ne bi moglo reci u Srbiji. Ukrajina je ruska zemlja,kompletna Ukrajina a Srbija nije albanska :D :D
Kosovo i Ukrajina,nemaju nista zajednicko.
ajd molim te lupetaj

trola, pusti ga, ;)
Jedini koji ovdje trola si ti. Konstantnim prenosenjem tematike topica sa Ukrajine i ukrajinsko-ruskih odnosa na Kosovo i odnose ex-yu drzava i naroda. 100X zatrolas temu i onda nekome kazes da trola :? :? :?

Na jednoj o bezbrojnih tema o popisu u BiH sam procitao da broj Bosnjaka nije relevantan za broj bosanskih patriota ,nego da se moraj sabrati Bosnjaci i Bosanci ALI da ni to ne daje konacni puni broj probosanski orijentisanih ljudi,nego taj broj daje samo podatak o broju ljudi koji se na popisu izjasne da govore bosanski jezik.
Upravo tako je i u Ukrajini. Broj ljudi koji su se izjasnili kao Rusi,ne daje broj Rusa,nego broj ljudi koji govore ruski + proruski ukrajinci i komunisti. Oni zajedno jesu vecina u Ukrajini ,kako inace objasniti njihovu pobjedu na demokratskim izborima. Kako objasniti podatak da je po zbiru izlaznosti i glasanja ZA na krimskom referendumu ,negdje preko 80 % Krimljana glasalo za a Rusa je na Krimu 57 %.
Koliko god Rusa ima u Ukrajini,bez njihovog pristanka i saglasnosti u Ukrajini se ne moze ni karton banana uvesti. Ako pokusaju da ih pogaze,kao sto ukrajinski fasisti poduprti parama Zapada,pokusavaju,onda slijedi Samoodbrana a Rusija je blizu.
wyoming

#7279 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

Objektivni navijac wrote:
anthraxQ wrote:
trola, pusti ga, ;)
Jedini koji ovdje trola si ti. Konstantnim prenosenjem tematike topica sa Ukrajine i ukrajinsko-ruskih odnosa na Kosovo i odnose ex-yu drzava i naroda. 100X zatrolas temu i onda nekome kazes da trola :? :? :?

Na jednoj o bezbrojnih tema o popisu u BiH sam procitao da broj Bosnjaka nije relevantan za broj bosanskih patriota ,nego da se moraj sabrati Bosnjaci i Bosanci ALI da ni to ne daje konacni puni broj probosanski orijentisanih ljudi,nego taj broj daje samo podatak o broju ljudi koji se na popisu izjasne da govore bosanski jezik.
Upravo tako je i u Ukrajini. Broj ljudi koji su se izjasnili kao Rusi,ne daje broj Rusa,nego broj ljudi koji govore ruski + proruski ukrajinci i komunisti. Oni zajedno jesu vecina u Ukrajini ,kako inace objasniti njihovu pobjedu na demokratskim izborima. Kako objasniti podatak da je po zbiru izlaznosti i glasanja ZA na krimskom referendumu ,negdje preko 80 % Krimljana glasalo za a Rusa je na Krimu 57 %.
Koliko god Rusa ima u Ukrajini,bez njihovog pristanka i saglasnosti u Ukrajini se ne moze ni karton banana uvesti. Ako pokusaju da ih pogaze,kao sto ukrajinski fasisti poduprti parama Zapada,pokusavaju,onda slijedi Samoodbrana a Rusija je blizu.
kad je bošnjački nacionalizam u pitanju - za srbe i ruse važe sasim drugi kriteriji od recimo turaka ili bošnjaka. pa se s tim i logika mijenja. naime, u toj viziji svijeta, samo rus ili srbin može pomisliti da su u nekim okolnostima rusi ili srbi u pravu. nema sanse pojmiti mogucnost da neki ukrajinac nece jebenu nezavisnu ukrajinu niti zna izmisljeni ukrajinski jezik (kojeg cak ne zna ni julija timoščenko) vec mu je prirodno da bude u istoj drzavi sa rusijom.

tako bošnjački nacionalisti tretiraji i temu jugoslavie. oni ne mogu da pojme da ja kao nesrbin smatram da je krnja jugoslavija bolja od nezavisne bosne.
iPhone4

#7280 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

anthraxQ wrote:
iPhone4 wrote:
anthraxQ wrote: jel ti mene pokusavas provocirati ili sta budalo jedna neodgojena i neinformisana?

govorim ti o izborima, o VLASTI i o UDJELU U VLASTi...

KAKO BI SRBI PODNIJELI DA IM JE PREMIJER I POLA VLADE ALBANACA? ILI CAK PREDSJEDNIK?

KONTAS LI TI KOLIKO JE TO BIRACKO TIJELO ALBANACA NA KOSOVU KADA BI BILO DIO SRBIJE?

SRBI NE BI MOGLI NISTA IZGLASATI BEZ ALBANACA, FAKTICKI BI IM ALBANCI MOGLI NON STOP BLOKIRATI DRZAVU...

znači glupane i za 100 godina kada se broj srba zbog katastrofalnog nataliteta smanji a broj Bošnjaka poraste možda na neki omjer koji su imali albanci u nekadašnjoj srbiji, VI ĆETE OPET ZAPOČETI rat i pobiti i protjerati i Bošnjake, jer tobože blokirat će vam vladu
kuš četniče jedan

prvo, smijesan si.

ne shvatas neke osnove niti pratis izgleda o cemu pisem. Ja sam bosnjak, kontas?

Kad sam je i gdje pricao o ratu, o protjerivanju? poenta je da Kosovo i nije moglo ostati u Srbiji zbog pragmaticnih razloga: previse je albanaca, da bi to srbi podnijeli.

ako oduzmemo djela vlade Srbije protiv nas i albanaca.

Krim sam po sebi nije identican Kosovu, jer Ukrajina nije nikoga napala niti protjerala tu a ni bilo gdje. Svo vrijeme se radi o unutrasnjim previranjima jedne suverene drzave.

Krim je koliko ja znam priznala i Rusija tj cjelovitost i nepovrijedivost Ukrajine, sporazumom 93. ili 94. nisam siguran.

S tim da su ti isti rusi otjerali sve tatare sa krima i sad pricaju suplju o autohtonosti rusa tu...
ti Bošnjak ??? :lol: to možeš nekom drugom prodat
dalje, opet sam sebi uskačeš u stomak
dakle, kad i Bošnjaci u Sandžaku budu činili 20% stanovništva srbije imat će pravo da traže samostalnu državu, jel ?
takav glup princip ti zagovaraš
odnosno republika četnička i srbi sa 33% stanovništva imaju pravo na samostalnu državu, jer po tovm glupom principu BLOKIRAJU državu, jer su po tvojim glupavim tezama albanci sa 17% stanovništva mogli da blokiraju srbiju i zarad toga bi trebalo da imaju odvojenu državu
sad mi samo nije jasno za šta se zalažeš, šta je tvoja pozadina: otcjepljenje četniteta ili buduća nezavinost Sandžaka
iPhone4

#7281 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote: oni ne mogu da pojme da ja kao nesrbin smatram da je krnja jugoslavija bolja od nezavisne bosne.
ti nesrbin :lol:
šta li si onda, kad se zalažeš za veliku srbiju ??
može li se znati

pozdravlja te Stevan Moljević iz 1941.g.

Image
wyoming

#7282 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote: oni ne mogu da pojme da ja kao nesrbin smatram da je krnja jugoslavija bolja od nezavisne bosne.
može li se znati

Image
ne zalažem se za veliku srbiju ali smatram da ako se jugoslavija raspada bolje ostati u sto vecem komadu pa bila to velika srbija ili ujedinjena bosna i hrvatska ili bosna i crna gora ili nesta cetvrto. sto manje zidova između ljudi koji pricaju isti jezik to bolje. sve drugo je debilno, posebno ako se poteze rijec suzivot i sl.
Objektivni navijac

#7283 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

wyoming wrote:
Objektivni navijac wrote:
anthraxQ wrote:
trola, pusti ga, ;)

kad je bošnjački nacionalizam u pitanju - za srbe i ruse važe sasim drugi kriteriji od recimo turaka ili bošnjaka. pa se s tim i logika mijenja. naime, u toj viziji svijeta, samo rus ili srbin može pomisliti da su u nekim okolnostima rusi ili srbi u pravu. nema sanse pojmiti mogucnost da neki ukrajinac nece jebenu nezavisnu ukrajinu niti zna izmisljeni ukrajinski jezik (kojeg cak ne zna ni julija timoščenko) vec mu je prirodno da bude u istoj drzavi sa rusijom.

tako bošnjački nacionalisti tretiraji i temu jugoslavie. oni ne mogu da pojme da ja kao nesrbin smatram da je krnja jugoslavija bolja od nezavisne bosne.
Kod nacionalista nema logike,pa tako ni kod tebe :D :D
Nezavisna BiH nema alternative ,kao sto nema alternative ni pravljenje federacije/konfederacije sa ostalim juznoslavenskim drzavama.
Kao sto nema ni alternative saradnja,suzivot i zajednicko djelovanje Srba i Bosnjaka u Bosni.
Nema uspjesne,prosperitetne i napredne BiH ,bez pozitivnoga ucesca Srba u funkcioniranju iste. Jedini period punog procvata bosanske drzave i prosperiteta je bio period od 1943 do 1990,kada su Srbi dali puno ucesce u izgradnji BiH
Ali nije to tema,tema je Ukrajina
No,da ipak povucemo paralelu: Nema uspjesne napredne i funkcionalne Ukrajine bez pozitivnoga ucesca Ukrajinskih Rusa u njoj . Jedini sretan i napredan momenat u istoriji Ukrajine je bio od 1917 do 1991,kada su ukrajinski Rusi bili uz tu drzavu.
Ukrajinski nacionalizam je krajnje extremno desnicarski i antimuslimanski. To sto Ukrajinski nacionalisti,sada koriste Tatare ,kao saveznike,ne znaci da ih vole,nego imaju vecega neprijatelja ako uspiju pokoriti Ruse,onda su Tatari na redu. Osim toga Ukrajinski nacionalisti su itekako ucestvovali u protjerivanju i ubijanju Tatara,malo manje u periodu od 41-48,jer su kao i danas imali veceg neprijatelja i bili koncentrisani na genocid nas drugim nacionalnim manjinama ( recimo Poljacima ) ali su bili protiv Tatara ,od samoga tatarskoga dolaska u Ukrajinu. Zanimljivo je da su nekima uvijek puna usta Tatara ali niko da pomene ukrajinske Poljake i Jevreje,nad kojima su Ukrajinci ( iskljucivo Ukrajinci bez Rusa ) pocinili ne protjerivanje,nego genocid.
flexibila

#7284 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
može li se znati

Image
ne zalažem se za veliku srbiju ali smatram da ako se jugoslavija raspada bolje ostati u sto vecem komadu pa bila to velika srbija ili ujedinjena bosna i hrvatska ili bosna i crna gora ili nesta cetvrto. sto manje zidova između ljudi koji pricaju isti jezik to bolje. sve drugo je debilno, posebno ako se poteze rijec suzivot i sl.
Puk'o si jaro kO lubenica...
iPhone4

#7285 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
može li se znati

Image
proziran si ko balon
pa što ne reče Bosna i Hrvatska :oops:
pa od velike srbije se otcijepi i "drugo oko u glavi" jadan ne bio
spreca

#7286 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Objektivni navijac wrote: Jedini koji ovdje trola si ti. Konstantnim prenosenjem tematike topica sa Ukrajine i ukrajinsko-ruskih odnosa na Kosovo i odnose ex-yu drzava i naroda. 100X zatrolas temu i onda nekome kazes da trola :? :? :?

Opet lupetas.......procenat onih koji govore ruski je isti koliko govori i Ukrainski......sto znaci da vecina gradjana Ukraine govori uspjesno oba jezika......sto i nije lose
insomnia78

#7287 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
može li se znati

Image
Nego sta da poduzmemo glede zlocina i genocida, da im halalimo?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
wyoming

#7288 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
proziran si ko balon
pa zato sto za ostajanje u krnjoj jugoslaviji bosna nije morala da radi - ništa. dok bi za formiranje unije sa hrvatskom morala nesto da uradi.

samo je trebalo nastaviti u krnjoj jugi isto ko i crna gora. referendum je bio potpuno suvišan i svo vrijeme od 1992 do danas pokusava se ta glupost opravdati kao nismo imali izbora i sl. idiotizam.
General War

#7289 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kikibombona wrote:
General War wrote:
Amerikanci Izmislili sto je Irak potusio Kurde? Sto je Avganistan cuvao Bin Ladena? Sto je sadam napao Kuvajt? Sto je Milosevic ucio Albance da plivaju u hladnjacama i naseljavao po Bubanj potoku u horizontalnom polozaju?
Daj Bolan....

Ne na Krimu nema zrtava zato sto se Ukrajina ne brani a ne sto Rusi ne zele pucat.....

Al do kada?
Propaganda u americkom stilu?
Znas li kada je Sadam izvrsio pokolj nad Kurdima?
Na sta te asocira 'oruzje za masovno unistenje'?

Vijetnam?
Libija?
A nasta tebe asociraju preleti sveg vrijednog Irackog vazduhoplovstva u Iran prije napada koalicije?
Da nije slucajno hemijsko zavrsilo kod Asada? A posebno Amerika nije anektirala nikoga niti Vijetnam, niti Libiju, niti Irak a posebno Kosovo...bili (zajedno sa koalicijom), otisli ulozili gomilu para i sta?
Na sta bi me trebalo asocirat oruzje za masovno unistenje?
iPhone4

#7290 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
proziran si ko balon
pa zato sto za ostajanje u krnjoj jugoslaviji bosna nije morala da radi - ništa. dok bi za formiranje unije sa hrvatskom morala nesto da uradi.

samo je trebalo nastaviti u krnjoj jugi isto ko i crna gora. referendum je bio potpuno suvišan i svo vrijeme od 1992 do danas pokusava se ta glupost opravdati kao nismo imali izbora i sl. idiotizam.
izvini nisam te odma' prepozno
kako velika srbija, hoćel dobacit na kraju bar do beogradskog pašaluka

Image
Paranoid

#7291 Re: Ukrajina

Post by Paranoid »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
proziran si ko balon

..a sta cemo sa silnim dokumentima koji su nastali prije referenduma, a u kojima stoji ukaz za egzekuciju nesrpskog stanovnistva BiH?
General War

#7292 Re: Ukrajina

Post by General War »

wyoming wrote:
iPhone4 wrote:
wyoming wrote:
proziran si ko balon

E da su babi damu :lol: Sta bi radila Ercegovina i onih 17 % croata u BiH...i oni nebi nista radili? DIjete de malo makar otidji na Youtube imas divnih klipova iz BiH iz 1991-92-93-94 godine sve do Wasintona... godine i hrvatsko pitanje u njoj...

Samo rebnut tuzbu za agresiju i genocid i jednima i drugima na BiH tad samo nemoramo nista raditi u BiH.
wyoming

#7293 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

Paranoid wrote:
wyoming wrote:

..a sta cemo sa silnim dokumentima koji su nastali prije referenduma, a u kojima stoji ukaz za egzekuciju nesrpskog stanovnistva BiH?
ne znam kojim dokumentima pricas daj da vidim pa cu ti odgovoriti.

ali u sustini, ako je cilj izbjeci egzekuciju onda ne znam sta se postize odvajanjem?! pa sam je karadzic rekao da bi to vodilo u nestanak muslimanskog naroda. alija je naravno igrao svoju ulogu i bio je presretan da onda u skupstini izadje i kaze kako ce se bosna baš zato odvojit.

i to mi je sasvim shvatljivo jer covjek je imao ideju da od bosnjaka napravi velike vjernike i naravno da ima državu za svoju porodicu za svog sina bakira u kojem ce njegov sin bakir moci da krade i vlada dozivotno bez ikakve odgovornosti. (nije li se upravo to sve i desilo?) i naravno, to se jedino moze postici ratom. kad vidis da je cetnik naoštren da kolje muslimane, a ti mu pomozi daj mu još veći motiv i olakšaj mu posao. stavi nespreman narod u ratnu situaciju. super dođe da četnici pobiju nasumično što više civila, najbolje djece jer pod broj jedan to im dođe kao božija kazna pa će ubuduće da budu veći vjernici i da dođu tobe, a drugo kad krene rokanje nema sanse da se jugolavija vise sastavi. šta od bosne meni ostane biće moje vlasništvo.

i tako se to sve i zbilo...
Last edited by wyoming on 21/03/2014 13:41, edited 1 time in total.
zilog

#7294 Re: Ukrajina

Post by zilog »

wyoming wrote:samo je trebalo nastaviti u krnjoj jugi isto ko i crna gora. referendum je bio potpuno suvišan i svo vrijeme od 1992 do danas pokusava se ta glupost opravdati kao nismo imali izbora i sl. idiotizam.
U kojoj je Srbija imala 3+1 glas. Bas zanimljivo... :lol: :lol: :lol:
wyoming

#7295 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

zilog wrote:
wyoming wrote:samo je trebalo nastaviti u krnjoj jugi isto ko i crna gora. referendum je bio potpuno suvišan i svo vrijeme od 1992 do danas pokusava se ta glupost opravdati kao nismo imali izbora i sl. idiotizam.
cekaj, ako ne valja trenutni ustav i poredak jel to razlog za ici u rat protiv jaceg neprijatelja ili je pametnije sacekati i politicki se angazovati za promjenu vlasti, ustava i sistema? je li tomu kriva teritorija drzave ili aktuelni sistem?

ne kontam kakav je to argument za odcjepljenje osim ako ti nije stalo bas do nacionalizma, tj. ako ti nisi isti kao tvoj neprijatelj i samo ti je bitno da budes vecina. samo ti je bitno da si vecina i da su bosnjaci bili vecina u jugoslaviji drugu pricu bi pricali. slicnu ovoj u bosni. nije bosnjacima bosna vazna jer je to organska tisucljetna zemlja omeđena nedjeljivom geografijom vec zato sto su tu vecina. i sad srbi supci sto nece da budu manjina u bosni a bosnjaci nisu supci sto nece da budu manjina u jugoslaviji?

ne moram biti srbin da ovo kontam. ovo mi je cista logika.
zilog

#7296 Re: Ukrajina

Post by zilog »

wyoming wrote:
zilog wrote:U kojoj je Srbija imala 3+1 glas. Bas zanimljivo... :lol: :lol: :lol:
cekaj, ako ne valja trenutni ustav i poredak jel to razlog za ici u rat protiv jaceg neprijatelja ili je pametnije sacekati i politicki se angazovati za promjenu vlasti, ustava i sistema? je li tomu kriva teritorija drzave ili aktuelni sistem?

ne kontam kakav je to argument za odcjepljenje osim ako ti nije stalo bas do nacionalizma, tj. ako ti nisi isti kao tvoj neprijatelj i samo ti je bitno da budes vecina. samo ti je bitno da si vecina i da su bosnjaci bili vecina u jugoslaviji drugu pricu bi pricali. slicnu ovoj u bosni. nije bosnjacima bosna vazna jer je to organska tisucljetna zemlja omeđena nedjeljivom geografijom vec zato sto su tu vecina. i sad srbi supci sto nece da budu manjina u bosni a bosnjaci nisu supci sto nece da budu manjina u jugoslaviji?

U BiH je ravnopravnost bila Ustavom zagarantovana, bez obzira na relativne odnose.
Milosevicevo nasilno prisvajanje pokrajinskih glasova i sirenje "antibirokratske revolucije" u Crnu Goru (a bogami i BiH), je dovelo do raspada Jugoslavije u kojoj niko, osim Srba, nije htio vise biti.

'92. je bila prilika za medjunarodno priznanje i BiH se, mada u krvi, uspjela odbraniti. Da prilika nije tada iskoristena, vjerovatno se nikada ne bi ponovila i BiH bi ostala pod Milosevicevom hegemonijom.
iPhone4

#7297 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote:i sad srbi supci sto nece da budu manjina u bosni a bosnjaci nisu supci sto nece da budu manjina u jugoslaviji?
da u suštini se radi o tome ko će u kojoj administrativnoj jedinici imati većinu
ali ono što ti ne kontaš je činjenica da su SRBH kao uostalom i SR Crna Gora koja se takođe kasnije izdvojila iz zajednice, ili SAP Kosovo, imale državnost !!!!! sa pravom na ocjepljenje, dok sadašnji četnitet u okviru BH nije imao ama baš ništa, da je bar bila neka SAP Krajina u okviru SRBH kao SAP Kosovo ili Vojvodina u okviru SR srbije, pa ajd
to je kvaka koju ti ne kontaš
wyoming

#7298 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

zilog wrote:
wyoming wrote:
zilog wrote:U kojoj je Srbija imala 3+1 glas. Bas zanimljivo... :lol: :lol: :lol:

U BiH je ravnopravnost bila Ustavom zagarantovana, bez obzira na relativne odnose.
Milosevicevo nasilno prisvajanje pokrajinskih glasova i sirenje "antibirokratske revolucije" u Crnu Goru (a bogami i BiH), je dovelo do raspada Jugoslavije u kojoj niko, osim Srba, nije htio vise biti.

'92. je bila prilika za medjunarodno priznanje i BiH se, mada u krvi, uspjela odbraniti. Da prilika nije tada iskoristena, vjerovatno se nikada ne bi ponovila i BiH bi ostala pod Milosevicevom hegemonijom.
svuda je ravnopravnost bila ustavom zagarantovana. srbija je po svom ustavu cak bila građanska drzava. ustvari, dauloduj ustav bilo koje zemlje na svijetu otkad je ukinut aparthejd u juznoj africi i nigdje nece pisati nista diskriminatorsko.

ali opet pitam, kakve veze ima sta je milosevic radio sa odvajanjem bosne od jugoslavije? ne valja milosevic? krsi ustav? spremni smo da ginemo? ok idemo ratovat protiv milosevica da napravimo bolji sistem ali sta fali drzavi u kojoj su srbi vecina?

ne fali nista naravno osim ako ne mislim da su srbi loši ljudi pa će mi biti zajebano u manjini sa lošim ljudima. ali po meni je to isti nacionalizam kao kad srbi kazu da nece u bosni sa muslimanima pa onda opletu kako alija nije valjo. jebo aliju, valja li tebi bosna? ako ne valja to je zbog muslimana, ili u slucaju jugoslavije zbog srba.
AliceInChains

#7299 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

wyoming wrote:
zilog wrote:

Ima tu apsolutno dosta logike i pilo bi vode, ne samo kod Bosnjaka, da Srpske vodze/majmuni nisu reagovali kako su reagovali...i danas bi stvaranje neke Jugoslavije bilo moguce. Ali nije realno, iako sam ja licno vrlo volio bivsu dzavu.....mozda moguce, ako se Srpska svijest i Srpska politika okrene za 180 stepeni...ali je bas to nerealno.

Nego, pobiti sve redom, pa i one koji su se izjasnjavali kao Jugosloveni, Ateisti, pa oni koji su bili protiv Alije i Tudzmana+ oni, koji su htjeli ostati u Jugoslaviji+ oni, koji nisu ni htjeli imati veze sa ratom i cijelim desavanjima-koji su pobjegli u Srbiju, ili Crnu Goru, pa poslati nazad Karadzicevim dzelatima...samo zato sto mirisu na muslimane, ili imaju muslimanska prezimena, zato sto su obrezani....e to je dosta barbarski.....toliko barbarski, da to jednostavno ne mozes prisiti ni Rusima, ili Ruse/Rusku politiku/Rusku ideologiju/Rusku strategiju u tom kontekstu poistovjecavati sa Srbima/Srpskom politikom/Srpskom ideologijom/Srpskom strategijom....pod uslovom, da si iole obrazovan covjek. :mrgreen:

Jednostavno toliko barbarski, da Rusi to nisu zasluzili, niti jedan jebeni Asad.
iPhone4

#7300 Re: Ukrajina

Post by iPhone4 »

wyoming wrote: ne fali nista naravno osim ako ne mislim da su srbi loši ljudi pa će mi biti zajebano u manjini sa lošim ljudima. ali po meni je to isti nacionalizam kao kad srbi kazu da nece u bosni sa muslimanima pa onda opletu kako alija nije valjo. jebo aliju, valja li tebi bosna? ako ne valja to je zbog muslimana, ili u slucaju jugoslavije zbog srba.
o srpče šta ima
ako upotrebljavaš termin muslimani, i to MALO SLOVO, zbog čega bi trebao biti BANOVAN ISTOG MOMENTA
onda upotrebljavaj i termin pravoslavci
jel jasno srpče ???
Post Reply