Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#7276 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Pa to je ono što stalno govorim. Znate koliko znam ljudi koji sa Vratnik Mejdana upale auto da siđu samo do Kovača ili Čaršije. I to ne sad ovako kad je snijeg, hladno ili kad su kiše, nego u sred ljeta kad je prelijepo vrijeme. Ili još bolja varijanta, dođe autom do Ferhadije da onda ŠETA. WTF. Pri tome naravno, zdravi pravi, možda malo van kondicije ali im ništa ne bi škodila fizička aktivnost.
Tuzla111

#7277 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Tuzla111 »

beni-bu-man wrote:
Tuzla111 wrote:Evo doslje krive i za saobracaj. hahaha
Bosancu je svako kriv samo on sam nije nikad.
Pasta ocekujes od nekog koji iz ruralne u urbanu sredinu dodje sem da gmize 30km/h ili da ide na traNvaj .....
Ma jarane malo je reci da si lud.
beni-bu-man

#7278 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by beni-bu-man »

Tuzla111 wrote:
beni-bu-man wrote:
Tuzla111 wrote:Evo doslje krive i za saobracaj. hahaha
Bosancu je svako kriv samo on sam nije nikad.
Pasta ocekujes od nekog koji iz ruralne u urbanu sredinu dodje sem da gmize 30km/h ili da ide na traNvaj .....
Ma jarane malo je reci da si lud.
Sta je rec
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7279 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by konektovan »

breuer wrote:koliko god širili presjek saobraćajnica dodajući nove i nove trake, samo će biti više vozila koja će i te popuniti...rješenja su novi model javnog saobraćaja, podsticanje pješačenja, biciklizma i alternativnih vidova kretanja...
:thumbup:
Hajvan

#7280 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

konektovan wrote:
breuer wrote:koliko god širili presjek saobraćajnica dodajući nove i nove trake, samo će biti više vozila koja će i te popuniti...rješenja su novi model javnog saobraćaja, podsticanje pješačenja, biciklizma i alternativnih vidova kretanja...
+1
nj0be

#7281 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nj0be »

Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.

Kamere koje se nalaze na saobraćajnicama i koje prepoznaju da li je vozilo registrovano ili nije , da li prepoznaju odmah ili nakon mjesec od isteka i da li dolaze te kazne na kućnu adresu? Kako to funkcioniše?
El_comadante

#7282 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

nj0be wrote:Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.

Kamere koje se nalaze na saobraćajnicama i koje prepoznaju da li je vozilo registrovano ili nije , da li prepoznaju odmah ili nakon mjesec od isteka i da li dolaze te kazne na kućnu adresu? Kako to funkcioniše?
što ja znam da znaju odmah jeli auto registrovano ili ne i kazna bi trebala da dođe na kućnu adresu. kada? zavisi sada od obrade.
photo&video

#7283 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by photo&video »

Cim istekne registracija kamera "hvata". Cak i ako si predao za produzenje kazna ne gine ako je registracija istekla.
VladaFBiH

#7284 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

photo&video wrote:

Cim istekne registracija kamera "hvata". Cak i ako si predao za produzenje kazna ne gine ako je registracija istekla.
ok. ali u saobraćajnoj uvijek stoji datum koji je bio i prošle godine iako se završi par dana kasnije - očito da bi ovo oborio na sudu jer imaš dokaz da je auto bilo registrovano. Mora biti neki "buffer" od barem 7 dana inače gube na sudu uvijek
photo&video

#7285 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by photo&video »

VladaFBiH wrote:
photo&video wrote:

ok. ali u saobraćajnoj uvijek stoji datum koji je bio i prošle godine iako se završi par dana kasnije - očito da bi ovo oborio na sudu jer imaš dokaz da je auto bilo registrovano. Mora biti neki "buffer" od barem 7 dana inače gube na sudu uvijek
Nisi dobro procitao. Kaznu ces dobiti ako si predao za registraciju nakon isteka registracije. Ako si to uradio par dana orije naravno da neces.
adv.K

#7286 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by adv.K »

Zato imaš mogućnost da predaš za produženje registracije do 30 dana prije isteka važeće registracije.
nj0be

#7287 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nj0be »

I ove kamere su koliko sam upratio na Dobrinji (Kurta Shorka) i Binjezevo?
beni-bu-man

#7288 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by beni-bu-man »

nj0be wrote:I ove kamere su koliko sam upratio na Dobrinji (Kurta Shorka) i Binjezevo?
i u podlugovima
O'zone
Globalni moderator

#7289 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by O'zone »

Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
mayab

#7290 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

O'zone wrote:Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
Vala, dok bageri ne iskopaju rupetinu, ja u ovo ne vjerujem da će ozbiljno početi :bih:
Cholina_Lokica

#7291 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cholina_Lokica »

O'zone wrote:Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
Nije, samo geodeti izasli da testiraju tlo
O'zone
Globalni moderator

#7292 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by O'zone »

Cholina_Lokica wrote:
Pa zar im treba i kontejner za boravak dok rade sondažu? Nije to koliko znam posao od 20 dana....al pošto je kod nas ne bi čudilo....ja sam fakat mislio da su počeli raditi jer su dijelili raslinje i krčili ali eto
Cholina_Lokica

#7293 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cholina_Lokica »

O'zone wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Pa zar im treba i kontejner za boravak dok rade sondažu? Nije to koliko znam posao od 20 dana....al pošto je kod nas ne bi čudilo....ja sam fakat mislio da su počeli raditi jer su dijelili raslinje i krčili ali eto
Ma jok, mislim da ce prvo kruzni poceti praviti, a zgrada ko zna kad :lol:
mahalik

#7294 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mahalik »

Nije u pitanju zgrada već KT i servisna saobrracajnica do pomoćnog stadiona
alibaba_i_30_godina

#7295 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by alibaba_i_30_godina »

Jel' do mene ili ste možda i vi primijetili da je ona nova ulica kod Courtyarda i Vinoteke na Skenderiji već malo propala? :roll:
O'zone
Globalni moderator

#7296 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by O'zone »

alibaba_i_30_godina wrote:Jel' do mene ili ste možda i vi primijetili da je ona nova ulica kod Courtyarda i Vinoteke na Skenderiji već malo propala? :roll:
Neko je postavio sliku na FB izgleda da je propala....

Image
славянин

#7297 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by славянин »

Cinilo se dok su je radili da rade kvalitetno - ocito to nije slucaj.
alibaba_i_30_godina

#7298 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by alibaba_i_30_godina »

O'zone wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Jel' do mene ili ste možda i vi primijetili da je ona nova ulica kod Courtyarda i Vinoteke na Skenderiji već malo propala? :roll:
Neko je postavio sliku na FB izgleda da je propala....

Image
Upravo sam sinoć na ovo i naletio. Kontam ne može biti odmah rupa na novoj cesti već prljavština, kad ono ... još nekako na nezgodnom mjestu, skoro na sredini pa se ne može kako treba ni izbjeći ako se ne uoči na vrijeme. :roll: :run:
BHF_Manijak

#7299 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

Ko nam radi i kako radidobro ista, ali bukvalno ista, u ovom napacenom gradu/drzavi funkcionise! Svojski ugradjivanje, muljaza, petljanija, nekvalitet, sebe ugradis za narednih 10 godina i slicno...
Na lijekove sve potrosili ako Bog da, sve i jedan!
JavierBosnia

#7300 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Put prema Foči je u boljem stanju nego u glavnom gradu. Tacno mi je milina nekad tamo voziti, kad ovdje trebam preko Aneksa zlo mi
Post Reply