Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
BadBoy
#7276 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa to je ono što stalno govorim. Znate koliko znam ljudi koji sa Vratnik Mejdana upale auto da siđu samo do Kovača ili Čaršije. I to ne sad ovako kad je snijeg, hladno ili kad su kiše, nego u sred ljeta kad je prelijepo vrijeme. Ili još bolja varijanta, dođe autom do Ferhadije da onda ŠETA. WTF. Pri tome naravno, zdravi pravi, možda malo van kondicije ali im ništa ne bi škodila fizička aktivnost.
-
Tuzla111
#7277 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma jarane malo je reci da si lud.beni-bu-man wrote:Pasta ocekujes od nekog koji iz ruralne u urbanu sredinu dodje sem da gmize 30km/h ili da ide na traNvaj .....Tuzla111 wrote:Evo doslje krive i za saobracaj. hahaha
Bosancu je svako kriv samo on sam nije nikad.
- beni-bu-man
#7278 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta je recTuzla111 wrote:Ma jarane malo je reci da si lud.beni-bu-man wrote:Pasta ocekujes od nekog koji iz ruralne u urbanu sredinu dodje sem da gmize 30km/h ili da ide na traNvaj .....Tuzla111 wrote:Evo doslje krive i za saobracaj. hahaha
Bosancu je svako kriv samo on sam nije nikad.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7279 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
breuer wrote:koliko god širili presjek saobraćajnica dodajući nove i nove trake, samo će biti više vozila koja će i te popuniti...rješenja su novi model javnog saobraćaja, podsticanje pješačenja, biciklizma i alternativnih vidova kretanja...
- Hajvan
#7280 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
+1konektovan wrote:breuer wrote:koliko god širili presjek saobraćajnica dodajući nove i nove trake, samo će biti više vozila koja će i te popuniti...rješenja su novi model javnog saobraćaja, podsticanje pješačenja, biciklizma i alternativnih vidova kretanja...
-
nj0be
#7281 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.
Kamere koje se nalaze na saobraćajnicama i koje prepoznaju da li je vozilo registrovano ili nije , da li prepoznaju odmah ili nakon mjesec od isteka i da li dolaze te kazne na kućnu adresu? Kako to funkcioniše?
Kamere koje se nalaze na saobraćajnicama i koje prepoznaju da li je vozilo registrovano ili nije , da li prepoznaju odmah ili nakon mjesec od isteka i da li dolaze te kazne na kućnu adresu? Kako to funkcioniše?
-
El_comadante
#7282 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
što ja znam da znaju odmah jeli auto registrovano ili ne i kazna bi trebala da dođe na kućnu adresu. kada? zavisi sada od obrade.nj0be wrote:Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.
-
photo&video
#7283 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cim istekne registracija kamera "hvata". Cak i ako si predao za produzenje kazna ne gine ako je registracija istekla.nj0be wrote:Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.
- VladaFBiH
#7284 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ok. ali u saobraćajnoj uvijek stoji datum koji je bio i prošle godine iako se završi par dana kasnije - očito da bi ovo oborio na sudu jer imaš dokaz da je auto bilo registrovano. Mora biti neki "buffer" od barem 7 dana inače gube na sudu uvijekphoto&video wrote:Cim istekne registracija kamera "hvata". Cak i ako si predao za produzenje kazna ne gine ako je registracija istekla.nj0be wrote:Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.
-
photo&video
#7285 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisi dobro procitao. Kaznu ces dobiti ako si predao za registraciju nakon isteka registracije. Ako si to uradio par dana orije naravno da neces.VladaFBiH wrote:ok. ali u saobraćajnoj uvijek stoji datum koji je bio i prošle godine iako se završi par dana kasnije - očito da bi ovo oborio na sudu jer imaš dokaz da je auto bilo registrovano. Mora biti neki "buffer" od barem 7 dana inače gube na sudu uvijekphoto&video wrote:Cim istekne registracija kamera "hvata". Cak i ako si predao za produzenje kazna ne gine ako je registracija istekla.nj0be wrote:Nije baš pitanje u okviru teme, ali ne znam gdje drugo da postavim.
-
adv.K
#7286 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zato imaš mogućnost da predaš za produženje registracije do 30 dana prije isteka važeće registracije.
-
nj0be
#7287 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I ove kamere su koliko sam upratio na Dobrinji (Kurta Shorka) i Binjezevo?
- beni-bu-man
#7288 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
i u podlugovimanj0be wrote:I ove kamere su koliko sam upratio na Dobrinji (Kurta Shorka) i Binjezevo?
- O'zone
- Globalni moderator
#7289 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
- mayab
#7290 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vala, dok bageri ne iskopaju rupetinu, ja u ovo ne vjerujem da će ozbiljno početiO'zone wrote:Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
- Cholina_Lokica
#7291 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije, samo geodeti izasli da testiraju tloO'zone wrote:Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
- O'zone
- Globalni moderator
#7292 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa zar im treba i kontejner za boravak dok rade sondažu? Nije to koliko znam posao od 20 dana....al pošto je kod nas ne bi čudilo....ja sam fakat mislio da su počeli raditi jer su dijelili raslinje i krčili ali etoCholina_Lokica wrote:Nije, samo geodeti izasli da testiraju tloO'zone wrote:Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
- Cholina_Lokica
#7293 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma jok, mislim da ce prvo kruzni poceti praviti, a zgrada ko zna kadO'zone wrote:Pa zar im treba i kontejner za boravak dok rade sondažu? Nije to koliko znam posao od 20 dana....al pošto je kod nas ne bi čudilo....ja sam fakat mislio da su počeli raditi jer su dijelili raslinje i krčili ali etoCholina_Lokica wrote:Nije, samo geodeti izasli da testiraju tloO'zone wrote:Počela izgradnja zgrade u zagrebačkoj iza one što treba da se ruši. Ogradili raščišćavaju
-
mahalik
#7294 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije u pitanju zgrada već KT i servisna saobrracajnica do pomoćnog stadiona
- alibaba_i_30_godina
#7295 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jel' do mene ili ste možda i vi primijetili da je ona nova ulica kod Courtyarda i Vinoteke na Skenderiji već malo propala? 
- O'zone
- Globalni moderator
#7296 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neko je postavio sliku na FB izgleda da je propala....alibaba_i_30_godina wrote:Jel' do mene ili ste možda i vi primijetili da je ona nova ulica kod Courtyarda i Vinoteke na Skenderiji već malo propala?

- славянин
#7297 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cinilo se dok su je radili da rade kvalitetno - ocito to nije slucaj.
- alibaba_i_30_godina
#7298 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Upravo sam sinoć na ovo i naletio. Kontam ne može biti odmah rupa na novoj cesti već prljavština, kad ono ... još nekako na nezgodnom mjestu, skoro na sredini pa se ne može kako treba ni izbjeći ako se ne uoči na vrijeme.O'zone wrote:Neko je postavio sliku na FB izgleda da je propala....alibaba_i_30_godina wrote:Jel' do mene ili ste možda i vi primijetili da je ona nova ulica kod Courtyarda i Vinoteke na Skenderiji već malo propala?
- BHF_Manijak
#7299 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko nam radi i kako radidobro ista, ali bukvalno ista, u ovom napacenom gradu/drzavi funkcionise! Svojski ugradjivanje, muljaza, petljanija, nekvalitet, sebe ugradis za narednih 10 godina i slicno...
Na lijekove sve potrosili ako Bog da, sve i jedan!
Na lijekove sve potrosili ako Bog da, sve i jedan!
- JavierBosnia
#7300 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Put prema Foči je u boljem stanju nego u glavnom gradu. Tacno mi je milina nekad tamo voziti, kad ovdje trebam preko Aneksa zlo mi