Demokratska fronta Željko Komšić
-
kakonako
#7276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim,stvarno,ako danas,u ovakvoj Bosni,nije glavna preporuka da se nekom ukaze povjerenje - postenje,onda,sta je:Faca(Lagumdzija),"Okolo Delon,unutra demon"(Silajdzic),maher Covic i Dodik,vjernik(Bicakcic),muljator(Radeljas) i da ne nabrajam.A ustvari i jeste tako:u Bosni obrazovan,cestit,posten - jednako budala i papak,takav je danas sistem vrijednosti.E pa neka nam je Alah,Bog,Tito na pomoci!
- It_is_a_Leclerc
#7277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kosmpolita wrote:Prica se medju razocaranim clanovima DF-a kako ce vrlo brzo privatno preduzece dozivjeti kolaps. Vec je zbog pravljenja paktova, koalicija bez znanja stranackih organa pocelo otvoreno nezadovoljstvo i osipanje novopridoslih clanova, posebno u Novom Gradu, Centru i Bihacu.
Osipaju se članovi - abnormalno. A što se glasova tiče, preporučujem dokument - "Interno istraživanje predizborno rejtinga Socijaldaemokratske partije BiH, njenog članstva i programa - Istraživanje za mandatni period 2010/2014".
Naručilac Predsjedništvo SDP-a.
- It_is_a_Leclerc
#7278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako nema optužnica, niti sudske presude, onda, pred slovom zakona nisu kriminalci. Nazvati ih tako u javnom istupu podliježe kleveti kao takvoj.ultima_palabra wrote:Pa kako si Čović i Branković kriminalci, protiv njih nema otvorenih optužnica, sve su odbačene?It_is_a_Leclerc wrote:
To nisam ja napisao.
Za mene je kriminalac svako onaj :
A)protiv kojeg postoje osnovi sumnje za počinjenje krivičnog djela.
B)onaj koga sam vidio svojim očima da je počinio krivično djelo .
Ako sud za bilo koji od dva slučaja utvrdi da se ne radi o krivičnom djelu ili da pomenuti nije kriv za njega, ja ga više nemam pravo smatrati kriminalcem. Dakle, u slučaju Fahrudina Radončića, dok neko protiv njega ne podigne optužnicu ili dok ga ja ne vidim sa koferom kojeg predaje Keljmendiju, Gašiju, Turkoviću, bit će jednako loš političar kao i svi ostali. Ali, kriminalac - ne.
- It_is_a_Leclerc
#7279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Netačno.webby-x wrote:Pa lijepo reci: "Smatram kriminalcima one koji mi politički ne odgovaraju."It_is_a_Leclerc wrote:Govorim samo o vlastitoj terminologiji na koju imam pravo.
Što se stidiš.
Smatram kriminalcima samo one koje sam
a) vidio da su počinili krivično djelo
b) protiv njih postoji razumna optužnica pred nekim od sudova o čijem se integritetu vode aktuelne rasprave.
Sad možeš polako čitati.
- It_is_a_Leclerc
#7280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reci ovo djeci Tarika Ljubuškića, porodici Anđelić, onog zaštitara što ga ubiše u Fis-u, i drugima koje su, na pravdi boga, ubili.Havatar wrote:On i Ceric su imali dobre odnose i on je imao dobre odnose sa Islamskom zajednicom ali je to prestalo. To je prestalo i krenuo je u napade jer mu je dosla naredba da pocne da napada i njega i Islamsku zajednicu i da siri antiislamsko raspolozenje u Bosni . Tada on krece i sa preuvelicavanjem opasnosti od vehabija i sa napadima na investitore iz arapskih zemalja . Sto se tice opasnosti od vehabijskog terorizma ona nije niti snazna niti realna i sluzi samo da bi se koristilo kao argument da se opravdaju zlocini nad Bosnjacima odbranom Evrope od "islamskog terorizma" , da se opravda ono sto se radi u RS i da se pokusaju privoliti evropski politicari da dozvole Srbiji pripajanje RS posto su krscani u Bosni ugrozeni zbog bujanja vjerskog ekstremizma. Naravno da to nije istina posto niti je ta opasnost velika , niti su Srbi i Hrvati ugrozeni pa zbog toga im se mora dati da se otcijepe dok je sa druge strane opasnost od tih cetnickih formacija mnogo veca i mnogo realnija prvo zbog toga sto su takve formacije u proslosti vec cinile genocid i ratne zlocine nad Bosnjacima i bile pogubnije nego sve teroristicke organizacije u historiji vec i zbog toga sto se koriste u napadima na povratnike i sto vrse oprezne pripreme za ratna dejstva, koji su organizovani a i ima ih mnogo vise nego vehabija koji su teroristi ( posto nisu ni svi vehabije teroristi ) i nijednom ne ukazati na opasnost na to samo pokazuje kakva je stetocina dosla na mjesto ministra sigurnosti. Sto se tice opasnosti od vehabija glavni centar svih vehabija u Evropi je u Becu i vodi ga brat Muhameda Demirovica koji je vodja inicijative za osnivanje trece Islamske zajednice u Sandzaku i koji se zeli prikazati kao neko ko je neutralan, ko nema nikakve veze ni sa Zilkicem ni sa Srbijom ni sa Zukorlicem sa ciljem da on postane novi lider Islamske zajednice u Srbiji ali je vise puta uslikan na tajnim sastancima sa Ademom Zilkicem tako da ta inicijativa ne daje rezultate i on i njegov brat su pod direktnom kontrolom srpskih tajnih sluzbi i preko njih su direktno uticali i organizovali sve akcije i nasilne aktivnosti koje su imale vehabije bilo u Bosni bilo u Sandzaku. Iako svi koji su makar malo upuceni u tu tematiku upoznati sa tim nijednom se to nije moglo cuti niti u medijima niti je Radoncic ikada o tome govorio i upozoravao na aktivnosti susjedne Srbije na tlu Bosne nego je pokusavao da prikaze kako je to nesto sto rade Bosnjaci i da prikaze da je to nesto sa cim su povezane Islamska zajednica , razne stranke u Bosni i da prikaze da su Bosnjaci opasnost po sigurnost Evrope.Nije tačno da napada Islamsku zajednicu. On i Cerić su imali neki erotično-politički odnos koji je prolazio uspone i padove. Da Radončić nema ništa protiv islamske zajednice se vidi na primjeru dolaska Huseina ef. Kavazovića za reis-l-ulemu.
Nadalje, nije tačno da je došlo do omasovljavanja četničkog pokreta. To je toliko neosnovano i nepotvrđeno, a i da jest, to, ponovio bih, nije rezultat nerada ministra sigurnosti već nepostojanja zakona koji brani njihovo postojanje.
I treće, opasnost vehabijskog terorizma je veoma, veoma realna i snažna. Ministar sigurnosti koji zatvara oči pred tim problemom ili ga čak i podržava (Tarik Sadović) nije prijatelj, ni BiH, ni Bošnjacima.
It_is_a_Leclerc
Sami nonsensi. Vi ste duboko nesretni što Radončić izražava bojazan na osnovu kilograma i kilograma stenograma i zapisa koje je dobio od OSA-e, a u kojima Rijad Rustempašić dogovora da postavi eksploziv pod sarajevsku katedralu, "pucanja za Božić" i ostalih gadarija ?
- Ridjobrki
#7281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li SDP ikakvu drugu ideju osim blaćenja konkurencije i negativne kampanje?
To sam i ja mogao savjetovati Lagumdžiju da me je pitao a uzeo bih mu možda 5-6% para koje je dao A. Campbellu.

To sam i ja mogao savjetovati Lagumdžiju da me je pitao a uzeo bih mu možda 5-6% para koje je dao A. Campbellu.
-
HM 2011
#7282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A djeluje li se po tim stenogramima..?
- htcxone
#7283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pricas u prazno i u suplje, kad bi znao kakvi eksperti, nasi (koji nisu politicari) i strani rade program TOTALNE REORGANIZACIJE i ekonomske i socijalne itd. programe nebi ovo niakd napisao, al iza tastature se ne moze to vidjetiHM 2011 wrote: Čovjek nema nikakvog plana, ako želiš vlast a ne znas sta ćeš Sa vlasti niti to ikome mozes predstaviti tokom predizborne kampanje osim generalnim šupljim prezvakanim tezama borba protiv korupcije (nisu vjetrenjace), borba za veće plaže (čije, kako, kuda).......
Nema od toga hajra - neće to na dobro pa da ga podrži i vatikan lično....
- It_is_a_Leclerc
#7284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da se ne djeluje. Ministar sigurnosti u državi gdje su unutrašnji poslovi nadležnost nekog drugog, ima ingerencije da upravlja sa dva helikoptera i deset inspektora SIPA-e.HM 2011 wrote:A djeluje li se po tim stenogramima..?
- Havatar
#7285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
On to iznosi zato sto su mu rekli da to kaze i da podrzi velikosrpsku propagandu a sto se tice obavjestajnih procjena stranci najbolje znaju da to sto i on i velikosrbi pricaju nije istina inace bi vodili skroz drugaciju politiku. Inace ako se slazes da su Srbi i Hrvati ugrozeni u BIH (iako svi znamo da ih Bosnjaci gledaju kao malo vode na dlanu i da nigdje ne bi nakon onakvih zlocina narod nad kojim je pocinjen genocid gledao svaki svoj potez po tome da li ce nekog ugroziti i da li ce se drugi narodi naljutiti) onda time dajes direktnu podrsku ljudima koji tvrde da su ugrozeni , da ne mogu da zive zajedno sa "islamskim teroristima" i da zbog toga treba i RS da se pripoji Srbiji i da se ono sto se u ratu zvalo Herceg -Bosna pripoji Hrvatskoj . Ne treba sve gledati kroz prizmu toga sto mrzis neku skupinu ljudi i da nemas granicu nego da podrzavas sve sto je protiv njih pa i po cijenu podjele svoje zemlje i argumente koji nemaju podrsku u stvarnom stanju ali ti je zgodno posto mislis da je to upereno protiv onih koje ne volis nego moras uvijek biti oprezan i uvijek znati sta podrska necemu moze da znaci i kakve posljedice moze da ima po narod kome pripadas i po drzavu u kojoj zivis.It_is_a_Leclerc wrote:Reci ovo djeci Tarika Ljubuškića, porodici Anđelić, onog zaštitara što ga ubiše u Fis-u, i drugima koje su, na pravdi boga, ubili.Havatar wrote:On i Ceric su imali dobre odnose i on je imao dobre odnose sa Islamskom zajednicom ali je to prestalo. To je prestalo i krenuo je u napade jer mu je dosla naredba da pocne da napada i njega i Islamsku zajednicu i da siri antiislamsko raspolozenje u Bosni . Tada on krece i sa preuvelicavanjem opasnosti od vehabija i sa napadima na investitore iz arapskih zemalja . Sto se tice opasnosti od vehabijskog terorizma ona nije niti snazna niti realna i sluzi samo da bi se koristilo kao argument da se opravdaju zlocini nad Bosnjacima odbranom Evrope od "islamskog terorizma" , da se opravda ono sto se radi u RS i da se pokusaju privoliti evropski politicari da dozvole Srbiji pripajanje RS posto su krscani u Bosni ugrozeni zbog bujanja vjerskog ekstremizma. Naravno da to nije istina posto niti je ta opasnost velika , niti su Srbi i Hrvati ugrozeni pa zbog toga im se mora dati da se otcijepe dok je sa druge strane opasnost od tih cetnickih formacija mnogo veca i mnogo realnija prvo zbog toga sto su takve formacije u proslosti vec cinile genocid i ratne zlocine nad Bosnjacima i bile pogubnije nego sve teroristicke organizacije u historiji vec i zbog toga sto se koriste u napadima na povratnike i sto vrse oprezne pripreme za ratna dejstva, koji su organizovani a i ima ih mnogo vise nego vehabija koji su teroristi ( posto nisu ni svi vehabije teroristi ) i nijednom ne ukazati na opasnost na to samo pokazuje kakva je stetocina dosla na mjesto ministra sigurnosti. Sto se tice opasnosti od vehabija glavni centar svih vehabija u Evropi je u Becu i vodi ga brat Muhameda Demirovica koji je vodja inicijative za osnivanje trece Islamske zajednice u Sandzaku i koji se zeli prikazati kao neko ko je neutralan, ko nema nikakve veze ni sa Zilkicem ni sa Srbijom ni sa Zukorlicem sa ciljem da on postane novi lider Islamske zajednice u Srbiji ali je vise puta uslikan na tajnim sastancima sa Ademom Zilkicem tako da ta inicijativa ne daje rezultate i on i njegov brat su pod direktnom kontrolom srpskih tajnih sluzbi i preko njih su direktno uticali i organizovali sve akcije i nasilne aktivnosti koje su imale vehabije bilo u Bosni bilo u Sandzaku. Iako svi koji su makar malo upuceni u tu tematiku upoznati sa tim nijednom se to nije moglo cuti niti u medijima niti je Radoncic ikada o tome govorio i upozoravao na aktivnosti susjedne Srbije na tlu Bosne nego je pokusavao da prikaze kako je to nesto sto rade Bosnjaci i da prikaze da je to nesto sa cim su povezane Islamska zajednica , razne stranke u Bosni i da prikaze da su Bosnjaci opasnost po sigurnost Evrope.Nije tačno da napada Islamsku zajednicu. On i Cerić su imali neki erotično-politički odnos koji je prolazio uspone i padove. Da Radončić nema ništa protiv islamske zajednice se vidi na primjeru dolaska Huseina ef. Kavazovića za reis-l-ulemu.
Nadalje, nije tačno da je došlo do omasovljavanja četničkog pokreta. To je toliko neosnovano i nepotvrđeno, a i da jest, to, ponovio bih, nije rezultat nerada ministra sigurnosti već nepostojanja zakona koji brani njihovo postojanje.
I treće, opasnost vehabijskog terorizma je veoma, veoma realna i snažna. Ministar sigurnosti koji zatvara oči pred tim problemom ili ga čak i podržava (Tarik Sadović) nije prijatelj, ni BiH, ni Bošnjacima.
It_is_a_Leclerc
Sami nonsensi. Vi ste duboko nesretni što Radončić izražava bojazan na osnovu kilograma i kilograma stenograma i zapisa koje je dobio od OSA-e, a u kojima Rijad Rustempašić dogovora da postavi eksploziv pod sarajevsku katedralu, "pucanja za Božić" i ostalih gadarija ?
- Havatar
#7286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A i bas me zanima zasto nisi prokomentarisao ovo nego si samo preskocioglavni centar svih vehabija u Evropi je u Becu i vodi ga brat Muhameda Demirovica koji je vodja inicijative za osnivanje trece Islamske zajednice u Sandzaku i koji se zeli prikazati kao neko ko je neutralan, ko nema nikakve veze ni sa Zilkicem ni sa Srbijom ni sa Zukorlicem sa ciljem da on postane novi lider Islamske zajednice u Srbiji ali je vise puta uslikan na tajnim sastancima sa Ademom Zilkicem tako da ta inicijativa ne daje rezultate i on i njegov brat su pod direktnom kontrolom srpskih tajnih sluzbi i preko njih su direktno uticali i organizovali sve akcije i nasilne aktivnosti koje su imale vehabije bilo u Bosni bilo u Sandzaku. Iako svi koji su makar malo upuceni u tu tematiku upoznati sa tim nijednom se to nije moglo cuti niti u medijima niti je Radoncic ikada o tome govorio i upozoravao na aktivnosti susjedne Srbije na tlu Bosne nego je pokusavao da prikaze kako je to nesto sto rade Bosnjaci i da prikaze da je to nesto sa cim su povezane Islamska zajednica , razne stranke u Bosni i da prikaze da su Bosnjaci opasnost po sigurnost Evrope.
-
HM 2011
#7287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jah - a plan se krije da ga ne bi neko primjenio...htcxone wrote:pricas u prazno i u suplje, kad bi znao kakvi eksperti, nasi (koji nisu politicari) i strani rade program TOTALNE REORGANIZACIJE i ekonomske i socijalne itd. programe nebi ovo niakd napisao, al iza tastature se ne moze to vidjetiHM 2011 wrote: Čovjek nema nikakvog plana, ako želiš vlast a ne znas sta ćeš Sa vlasti niti to ikome mozes predstaviti tokom predizborne kampanje osim generalnim šupljim prezvakanim tezama borba protiv korupcije (nisu vjetrenjace), borba za veće plaže (čije, kako, kuda).......
Nema od toga hajra - neće to na dobro pa da ga podrži i vatikan lično....a na proljece ces i vidjeti to
al ne plan koji su male SDA I SDP uzmi vlast i kradi ,NEGO PRAVI PLAN SOCIO EKONOMSKI... tako da odgovorno tvrdim da si slagao
Na proljeće ću vidjeti proljeće i nista drugo...
Najsmjesnije od svega je što si uvjeren da postoji cilj poboljšanja stanja u bilo kojem pogledu...
Samo razmisli sta nam je svaki novi spinoff donijeo kao društvu...
- lerdi
#7288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja fakat ne kontam kako pojedinci uopšte imaju obraza kritikovati Komšića i DF dok s druge strane otvoreno podržavaju opcije koje su ovu zemlju i ovaj narod doveli na rub propasti. Ne kažem da ne treba kritikovati DF, čak šta više mislim da je kritika kao osnova za korekcije određenih stvari jako dobra, ali treba imati bar malo obraza i osnova da bi se ista uputila. Naš najveći poraz kao naroda je što o stranci koja je u proteklih 20-tak godina opljačkala isti taj narod govorimo kao o nekome ko bi trebao biti u samom vrhu po broju glasova nakon slijedećih izbora. Uz sve to svaku alternativu pljujemo kao da smo stvarno svi redom zadužili zlatne kaške pa se bunimo da nam ih ovi novi slučajno ne bi oteli. Gospodo okrenite se oko sebe, ili još bolje otiđite u manja mjesta jer u Sarajevu je malo teže primjetiti neke stvari, pa ćete vidjeti gdje nas je dosadašnja politika odvela. Zaduženi smo, privreda koja bi te dugove trebala vračati ne postoji, 50000 mladih po zadnjim istraživanjim već ima spakovane kofere i žele ići vani, penzije upitne, plate upitne, režije sve veće, hrana sve skuplja plate sve manje itd. Na sve to dođe neko i ima obraza promovisati bilo koga od ovih vladajučih. Ljudi pogledate li vi sebe u ogledalo? Ima li ikakvog odraza tamo? Crveni li se išta? Nisam ja ljut na nane i dede koji glasaju, jer ljudi su neuki i teško je mjenjati neke stvari, ali kad vidim da neko pismen podržava onog koji uzima njegov i hljeb njegovog djeteta prosto mi dođe da budem 50001. koji će spakovati kofere i paliti odavde. Pa bar se ušuti. Imaj malo obraza.
- vatrogasac
#7289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A što bolan ovako o najpoštenijim insanima u državi nam i koji možda najteže preživljavaju svu ovu krizu, a opet su prvi na šalterima da izmire svoje dugove?lerdi wrote: Nisam ja ljut na nane i dede koji glasaju, jer ljudi su neuki i teško je mjenjati neke stvari...
-
homar
#7290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa zar Željko Komšić nije dio tala. Zar on nije u vlasti već 18 godina i to na najodgovornijim dužnostima u državi. Sada je predsjednik države BiH, njegovi ljudi iz stranke su u vlasti na svim nivoima, trenutno je u koaliciji sa SDA, sa Radeljašem i dr. u Kantonu Sarajevo. Koga ti farbaš. Trenutno u BiH nema nevinih u politici, jedino rješenje je (r)evolucija, jedini problem za to je svijest građana, u njihovim glavama je "samo da ne puca". Ovakvo stanje svijesti koriste svi političari pa i Željko Komšić, koristeći se jeftinim populizmom, a u svojoj stranci doveo je ogriske SDA i SDP.lerdi wrote:Ja fakat ne kontam kako pojedinci uopšte imaju obraza kritikovati Komšića i DF dok s druge strane otvoreno podržavaju opcije koje su ovu zemlju i ovaj narod doveli na rub propasti. Ne kažem da ne treba kritikovati DF, čak šta više mislim da je kritika kao osnova za korekcije određenih stvari jako dobra, ali treba imati bar malo obraza i osnova da bi se ista uputila. Naš najveći poraz kao naroda je što o stranci koja je u proteklih 20-tak godina opljačkala isti taj narod govorimo kao o nekome ko bi trebao biti u samom vrhu po broju glasova nakon slijedećih izbora. Uz sve to svaku alternativu pljujemo kao da smo stvarno svi redom zadužili zlatne kaške pa se bunimo da nam ih ovi novi slučajno ne bi oteli. Gospodo okrenite se oko sebe, ili još bolje otiđite u manja mjesta jer u Sarajevu je malo teže primjetiti neke stvari, pa ćete vidjeti gdje nas je dosadašnja politika odvela. Zaduženi smo, privreda koja bi te dugove trebala vračati ne postoji, 50000 mladih po zadnjim istraživanjim već ima spakovane kofere i žele ići vani, penzije upitne, plate upitne, režije sve veće, hrana sve skuplja plate sve manje itd. Na sve to dođe neko i ima obraza promovisati bilo koga od ovih vladajučih. Ljudi pogledate li vi sebe u ogledalo? Ima li ikakvog odraza tamo? Crveni li se išta? Nisam ja ljut na nane i dede koji glasaju, jer ljudi su neuki i teško je mjenjati neke stvari, ali kad vidim da neko pismen podržava onog koji uzima njegov i hljeb njegovog djeteta prosto mi dođe da budem 50001. koji će spakovati kofere i paliti odavde. Pa bar se ušuti. Imaj malo obraza.
- lerdi
#7291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne znam gdje sam rekao da su nepošteni. Stvarno ne vidim vezu između pojma nepošten i neuk. Govorim o 15% nepismenih, neukih ljudi u ovoj državi gdje večinom spadaju stariji koji nažalost nisu imali tu sreću u životu da se školuju. Nisam mislio na sve nane i dede.vatrogasac wrote:A što bolan ovako o najpoštenijim insanima u državi nam i koji možda najteže preživljavaju svu ovu krizu, a opet su prvi na šalterima da izmire svoje dugove?lerdi wrote: Nisam ja ljut na nane i dede koji glasaju, jer ljudi su neuki i teško je mjenjati neke stvari...
- Zmaj - BIH
#7292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko pravi veliku gresku, moglo bi se reci dostojnu njegove slabe politicke vjestine!!
Velicanjem Radoncica, Zeljko tjera od sebe glasace. On treba da zna da ce najveci dio njegovih buducih glasova doci od strane razocaranih SDP-ovaca i SDA-ovaca. Medjutim, velicanjem Fahra on ustvari gubi ove glasace a dobija par glasova SBB-ovaca. To nije pametno sa njegove strane, zato sto bi dobio daleko vise glasova od sdp-a i sda nego od sbb-a.
Velicanjem Radoncica, Zeljko tjera od sebe glasace. On treba da zna da ce najveci dio njegovih buducih glasova doci od strane razocaranih SDP-ovaca i SDA-ovaca. Medjutim, velicanjem Fahra on ustvari gubi ove glasace a dobija par glasova SBB-ovaca. To nije pametno sa njegove strane, zato sto bi dobio daleko vise glasova od sdp-a i sda nego od sbb-a.
- JThomas
#7293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hajd' da se i ja jednom složim s ovom ažbahom
zaista mislim da željko sa veličanjem utemeljitelja mnogo, mnogo više gubi glasova nego što dobija i da će to u globalu odbiti njegovu ciljnu grupu. naročito ako misli bazirati priču na odmaku od postojećih struktura moći i vlasti, promjeni i sl. fahro može sad pričati šta hoće ali on je integralni dio svih političkih dešavanja od rata na ovamo, sa mnogo više stvarne moći i uticaja nego što je to komšić ikad imao, iako nije bio u predsjedništvu ni načelnik jedne od opština.
zaista mislim da željko sa veličanjem utemeljitelja mnogo, mnogo više gubi glasova nego što dobija i da će to u globalu odbiti njegovu ciljnu grupu. naročito ako misli bazirati priču na odmaku od postojećih struktura moći i vlasti, promjeni i sl. fahro može sad pričati šta hoće ali on je integralni dio svih političkih dešavanja od rata na ovamo, sa mnogo više stvarne moći i uticaja nego što je to komšić ikad imao, iako nije bio u predsjedništvu ni načelnik jedne od opština.
- Altsa
#7294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
politika nije za malu djecuZmaj - BIH wrote:Zeljko pravi veliku gresku, moglo bi se reci dostojnu njegove slabe politicke vjestine!!
- ultima_palabra
#7295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda zaista stranci guraju tu neku postizbornu koaliciju koja bi istisnula i SDA i SDP, a Željko misli da je dovoljno jak da može malo gurati i prikolicu u vidu FahrA.JThomas wrote:hajd' da se i ja jednom složim s ovom ažbahom![]()
Stvarno ne vidim drugi razlog, jer Fahro je sad poprilično nepopularan... izgubio je glasače koje mu je Cerić namakao, a nove nije stekao.
- lerdi
#7296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajmo ispočetka. Željko Komšić nije mogao biti u vlasti već 18 godina jer je u samu politiku ušao prije 13. Od toga je oko 3 godine bio načelnik (i tu je imao pravu vlast), zatim oko 3 u diplomatiji tj. kao ambasador u Beogradu i evo posljednjih 7 je na poziciji člana predsjedništa tj. na funkciji sa koje realno nema neke velike mogučnoti za bilo kakve promjene. Onog trenutka kada je bio u mogučnosti da mijenja stvari, kao član predsjedništva SDP-a koji je došao na vlast došlo je prvo do nesuglasica sa vrhom a zatim i do konačnog rastanka sa SDP-om. Ako hoće čovjek da realno pogleda stvari, onda je Komšić u svojoj političkoj karijeri imao 3 nečelničke godine u kojima je mogao nešto konkretno uraditi. Koliko je to dobro ili loše bilo mislim da treba da kažu stanovnici opštine NS. Ja ne živim pa mislim da ne bi bilo korektno da išta govorim.homar wrote:Pa zar Željko Komšić nije dio tala. Zar on nije u vlasti već 18 godina i to na najodgovornijim dužnostima u državi. Sada je predsjednik države BiH, njegovi ljudi iz stranke su u vlasti na svim nivoima, trenutno je u koaliciji sa SDA, sa Radeljašem i dr. u Kantonu Sarajevo. Koga ti farbaš. Trenutno u BiH nema nevinih u politici, jedino rješenje je (r)evolucija, jedini problem za to je svijest građana, u njihovim glavama je "samo da ne puca". Ovakvo stanje svijesti koriste svi političari pa i Željko Komšić, koristeći se jeftinim populizmom, a u svojoj stranci doveo je ogriske SDA i SDP.lerdi wrote:Ja fakat ne kontam kako pojedinci uopšte imaju obraza kritikovati Komšića i DF dok s druge strane otvoreno podržavaju opcije koje su ovu zemlju i ovaj narod doveli na rub propasti. Ne kažem da ne treba kritikovati DF, čak šta više mislim da je kritika kao osnova za korekcije određenih stvari jako dobra, ali treba imati bar malo obraza i osnova da bi se ista uputila. Naš najveći poraz kao naroda je što o stranci koja je u proteklih 20-tak godina opljačkala isti taj narod govorimo kao o nekome ko bi trebao biti u samom vrhu po broju glasova nakon slijedećih izbora. Uz sve to svaku alternativu pljujemo kao da smo stvarno svi redom zadužili zlatne kaške pa se bunimo da nam ih ovi novi slučajno ne bi oteli. Gospodo okrenite se oko sebe, ili još bolje otiđite u manja mjesta jer u Sarajevu je malo teže primjetiti neke stvari, pa ćete vidjeti gdje nas je dosadašnja politika odvela. Zaduženi smo, privreda koja bi te dugove trebala vračati ne postoji, 50000 mladih po zadnjim istraživanjim već ima spakovane kofere i žele ići vani, penzije upitne, plate upitne, režije sve veće, hrana sve skuplja plate sve manje itd. Na sve to dođe neko i ima obraza promovisati bilo koga od ovih vladajučih. Ljudi pogledate li vi sebe u ogledalo? Ima li ikakvog odraza tamo? Crveni li se išta? Nisam ja ljut na nane i dede koji glasaju, jer ljudi su neuki i teško je mjenjati neke stvari, ali kad vidim da neko pismen podržava onog koji uzima njegov i hljeb njegovog djeteta prosto mi dođe da budem 50001. koji će spakovati kofere i paliti odavde. Pa bar se ušuti. Imaj malo obraza.
Dalje ne farbam nikoga već iznosim svoje mišljenje. A sad da te pitam ovo. O kojim ljudima iz stranke u svim nivoima vlasti govoriš? Ja ne znam da ima iko u stranci a da je bilo šta na nivou entiteta. Svi ostali na koje misliš su svoje mandate ostvarili kao članovi drugih stranaka pa DF i Komšić realno nemaju nikakve veze sa njihovim radom u vlasti. Možda mogu sugerisati neke stvari, ali budi ubjeđen da nema šanse da Željko npr. Hanki kaže šta će i kako raditi. Jednostavno stvari nisu tako postavljene od početka i upravo je to što ljudima nikako nije jasno u kompletnoj priči. Pokušava se drugačije raditi i misliti ma koliko to teško svima bilo za prihvatiti.
Prije posljednjeg pitanja da se složimo u jednom. Ovom narodu je potrebna revolucija ali po meni prije svega u nama samima tj. u našim glavama. Sve dok budemo mandatima "kažnjavali" ove što nas gaze i kradu nema nam napretka.
E sad pitanje. Koji su to ogrisci SDA i SDP-a? Fakat me interesuje. Ja koliko sam vidio spiskove članova OO, u KS barem, večina ljudi je imala male ili nikakve političke prošlosti.
- JThomas
#7297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
koliko god da SDP neminovno čeka pad, čisto sumnjam da će dobiti manje glasova od fahre. a također da željko može dobiti više od SDA.ultima_palabra wrote:Možda zaista stranci guraju tu neku postizbornu koaliciju koja bi istisnula i SDA i SDP, a Željko misli da je dovoljno jak da može malo gurati i prikolicu u vidu FahrA.JThomas wrote:hajd' da se i ja jednom složim s ovom ažbahom![]()
Stvarno ne vidim drugi razlog, jer Fahro je sad poprilično nepopularan... izgubio je glasače koje mu je Cerić namakao, a nove nije stekao.
mislim da je jedina varijanta da nešto bude mimo tihića i čovića da ovog prvog definitivno izda zdravlje, mimo toga, njih će se za sve pitati.
-
guruman
#7298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemože se politika praviti sa ljudima koji nisu za taj posao.Čitao sam CV -e nekolicine članova i izabranih na lokalnom nivou te ocjenio kao u školi "sjedi jedan".Praviti kuću bez majstora????. Čekati da se neko oformi i stasa na našim leđima-parama je glupava utopija.Stranka mi djeluje kao omladinski klub ,sve azgin i poletni momci,ali bez istinskog stručnog i iskustvenog backgrounda.Bolje im je da se uključe u SDA i sličnu mladež i pohađaju njihove interne akademije,jer i oni ne priznaju ništa što je bilo prije danas.
Drugo, Željko K. je izgubio vizuru nekoga koga treba slijediti,tj. nema harizmu,te svaki uspjeh te stranke će biti samo trenutna incidentna situacija,građena na propustima drugih stranaka posebno onih koje su socijaldemokratskog tipa.
Drugo, Željko K. je izgubio vizuru nekoga koga treba slijediti,tj. nema harizmu,te svaki uspjeh te stranke će biti samo trenutna incidentna situacija,građena na propustima drugih stranaka posebno onih koje su socijaldemokratskog tipa.
Last edited by guruman on 24/12/2013 14:50, edited 1 time in total.
- Altsa
#7299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
danasnji politicari oni koji su na vlasti svi su oni zavrsili politicku skolu u kumrovcuguruman wrote:Nemože se politika praviti sa ljudima koji nisu za taj posao.Čitao sam CV -e nekolicine članova i izabranih na lokalnom nivou te ocjenio kao u školi "sjedi jedan".Praviti kuću bez majstora????. Čekati da se neko oformi i stasa na našim leđima-parama je glupava utopija.Stranka mi djeluje kao omladinski klub ,sve azgin i poletni momci,ali bez istinskog stručnog i iskustvenog backgrounda.Bolje im je da se uključe u SDA mladež.
-
guruman
#7300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaista komentar "niđe veze",stvarno gdje vi živite.Jeftine aluzije nikoga ne fasciniraju,jer su u biti pokvarene.Altsa wrote:danasnji politicari oni koji su na vlasti svi su oni zavrsili politicku skolu u kumrovcuguruman wrote:Nemože se politika praviti sa ljudima koji nisu za taj posao.Čitao sam CV -e nekolicine članova i izabranih na lokalnom nivou te ocjenio kao u školi "sjedi jedan".Praviti kuću bez majstora????. Čekati da se neko oformi i stasa na našim leđima-parama je glupava utopija.Stranka mi djeluje kao omladinski klub ,sve azgin i poletni momci,ali bez istinskog stručnog i iskustvenog backgrounda.Bolje im je da se uključe u SDA mladež.
Drugo, Željko K. je izgubio vizuru nekoga koga treba slijediti,tj. nema harizmu,te svaki uspjeh te stranke će biti samo trenutna incidentna situacija,građena na propustima drugih stranaka posebno onih koje su socijaldemokratskog tipa....kako su je zavrsili mi najbolje znamo danas
koji su to parameteri za procjenu nekoga da li je za politiku
![]()