RUSIJA
- Point.
#7276 Re: RUSIJA
Klasika. Puna usta konzervativne Rusije, a opet bi svi bjezali za taj pedoliberalni, licemjerni i pun iskrivljenih vrijednosti Zapad. Ma stas ovdje, sve je puno drogiranih pedera.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7277 Re: RUSIJA
Putin besni: NATO saveznici klimali glavama kao lutke
Moskva -- SAD su prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku bazu, ne iznevši dokaze da je Vlada u Damasku koristila hemijsko oružje

- Tito_i_Partija
#7278 Re: RUSIJA
Rusofili imali veliko slavlje, i to u gradu gdje su pocinjeni neki od najgorih zlocina rata.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-viseg ... /170412050
I poslije ovakog necega Rusiju branit'. Fuj, kako vas samo nije stid?
- arzuhal
#7279 Re: RUSIJA
Ruska politika prema BiH nije bila baš nečasna (u smislu kako se ona kod nas smatra zaštitnicom slavenstva i pravoslavlja, pa time i srpstva, po difoltu...), pogotovo ako je uporedimo s nekim drugim zvaničnim politikama, iako su neki dobrovoljci dolazili u BiH, kao i onaj pjesnik koji je snajperisao po Sarajevu. Ali zvanična politika Rusije nije bila na tom kolosijeku. Rusija je među prvim državama koje su priznale BiH, žestoko se usprotivila i samom nagovještaju srpske strane da bi mogli Sarajevo ucjenjivati zavrtanjem plina i korištenjem tog nehumanog momenta u ratnim okolnostima (a i doveli njihov ekonomski interes u pitanje), nisu svoje dobrovoljce koji su ginuli za četničku stvar smatrali herojima, skoro smo saznali da su dvojicu ruskih novinara koje je Putin odlikovao posthumno ubile četničke snage u tzv. RSK, itd.
Hoću reći: časnije je i poštenije što su takvi stali, politički, na stranu Srba te gledali da ih, koliko-toliko i kako-tako, brane i zastupaju pred međ. zajednicom, nego politike određenih "zapadnih demokratija" koje su čekale kaćće više Milošević poklat te mazljimane pa da se BiH lijepo i ljucki podijeli...Hoću reći: draža mi je bila tadašnja politika Rusije prema BiH nego Francuska (Miteran) ili Britanska (Mejdžor).
Pogledajte (ja sam skoro to zbog nekih razloga radio) sve rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a od 1992. do 1995. godine, u svakom se zahtijeva stroga podrška teritorijalnom suverenitetu i integirtetu Republike BiH, osuđuju srpski zločini, sve je za to Rusija dizala ruku.
Ova današnja situacija s Dodikom, podrška RS-u, NATO priča i nervoza, veto Čurkina na britansku rezoluciju o negiranju genocida (mo'š mislit jest Britancima stalo do BiH, Srebrenice i genocida...) bla-bla, je nešto drugo, i ne branim Rusiju ni sekunde, dapače...Ali ne mogu biti slijep pored činjenica i zbog emocija nepravičan...
Ako ovi dobrovoljci, kao i onaj pjesnik s Rašom, predstavljaju zvaničnu Moskvu i Rusiju, onda je i Peter Handke predstavljao zvanični Berlin (Helmut Kol) ili Beč (Alojz Mok). A niđe veze...
Hoću reći: časnije je i poštenije što su takvi stali, politički, na stranu Srba te gledali da ih, koliko-toliko i kako-tako, brane i zastupaju pred međ. zajednicom, nego politike određenih "zapadnih demokratija" koje su čekale kaćće više Milošević poklat te mazljimane pa da se BiH lijepo i ljucki podijeli...Hoću reći: draža mi je bila tadašnja politika Rusije prema BiH nego Francuska (Miteran) ili Britanska (Mejdžor).
Pogledajte (ja sam skoro to zbog nekih razloga radio) sve rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a od 1992. do 1995. godine, u svakom se zahtijeva stroga podrška teritorijalnom suverenitetu i integirtetu Republike BiH, osuđuju srpski zločini, sve je za to Rusija dizala ruku.
Ova današnja situacija s Dodikom, podrška RS-u, NATO priča i nervoza, veto Čurkina na britansku rezoluciju o negiranju genocida (mo'š mislit jest Britancima stalo do BiH, Srebrenice i genocida...) bla-bla, je nešto drugo, i ne branim Rusiju ni sekunde, dapače...Ali ne mogu biti slijep pored činjenica i zbog emocija nepravičan...
Ako ovi dobrovoljci, kao i onaj pjesnik s Rašom, predstavljaju zvaničnu Moskvu i Rusiju, onda je i Peter Handke predstavljao zvanični Berlin (Helmut Kol) ili Beč (Alojz Mok). A niđe veze...
- Alfons Kauders
#7280 Re: RUSIJA
Branili su je i kada je ulozila veto na rezoluciju o Srebrenici prije par godina.Tito_i_Partija wrote:Rusofili imali veliko slavlje, i to u gradu gdje su pocinjeni neki od najgorih zlocina rata.
Djon obraz, draze rusko govno od americke pite, previse olova u dijeti, otac ih je zlostavljao, mama i tata su imali isto prezime i prije braka... I tako... Uglavnom, uvijek nadju neki izgovor i opravdanje.
- Tito_i_Partija
#7281 Re: RUSIJA
Da, da. Ovo danas je nesto drugo, i ne treba se na to obazirati.arzuhal wrote:Ruska politika prema BiH nije bila baš nečasna (u smislu kako se ona kod nas smatra zaštitnicom slavenstva i pravoslavlja, pa time i srpstva, po difoltu...), pogotovo ako je uporedimo s nekim drugim zvaničnim politikama, iako su neki dobrovoljci dolazili u BiH, kao i onaj pjesnik koji je snajperisao po Sarajevu. Ali zvanična politika Rusije nije bila na tom kolosijeku. Rusija je među prvim državama koje su priznale BiH, žestoko se usprotivila i samom nagovještaju srpske strane da bi mogli Sarajevo ucjenjivati zavrtanjem plina i korištenjem tog nehumanog momenta u ratnim okolnostima (a i doveli njihov ekonomski interes u pitanje), nisu svoje dobrovoljce koji su ginuli za četničku stvar smatrali herojima, skoro smo saznali da su dvojicu ruskih novinara koje je Putin odlikovao posthumno ubile četničke snage u tzv. RSK, itd.
A sta je bilo onda? Da vidimo:
http://www.nytimes.com/1994/05/18/world ... osnia.html
http://www.country-data.com/cgi-bin/query/r-11503.html
Russia launched a more assertive phase of involvement in the former Yugoslavia when it opposed NATO air strikes against Bosnian Serb forces around Sarajevo in 1994 and 1995. Russia argued that there should be no air strikes until peace negotiations had been exhausted. Russia also demanded a larger role as a superpower in decision making on UN, NATO, and other international actions involving the former Yugoslavia.
In August 1995, Yeltsin and the Russian parliament harshly criticized intensified NATO air strikes on Bosnian Serb military targets. When mediation efforts finally led to a cease-fire in Bosnia in October 1995, Russia agreed to provide troops for a NATO-sponsored peacekeeping force. After some rearrangement of lines of command to avoid direct NATO command of Russian forces, Russian troops joined the peacekeepers in January 1996. Although it cooperated with IFOR, Russia asserted its views on other aspects of the Bosnia situation. In February 1996, Russia withdrew unilaterally from UN-imposed economic sanctions on Bosnian Serbs, arguing that the Serbs had met the conditions for withdrawing the sanctions.
-
handžar88
#7282 Re: RUSIJA
Kakvva jeftina propaganda, jel vas to u Maoci uce?Drvenija87 wrote:Pravoslavne patriote sirom planete ,pomozite prosiriti istinu o nasem volodji.
Evo jedna za tebe

- pici
#7283 Re: RUSIJA
Tito_i_Partija wrote:Rusofili imali veliko slavlje, i to u gradu gdje su pocinjeni neki od najgorih zlocina rata.
samo ih 37 poginulo... allahami, gore na zuci je bilo preko radio stanice, pomagujte...pomagujteee...kkkkrrrfffkkkkPrema podacima boračkih organizacija, na području Višegrada poginulo je sedam ruskih dobrovoljaca od ukupno 37 koliko ih je poginulo u periodu od 1992. do 1995. godine, a ratovalo je njih blizu 700.
- pici
#7284 Re: RUSIJA
Putin se ipak sastao s američkim državnim sekretarom Rexom Tillersonom
i sHa kaju liliputanci... putIN se saginjati nece
tVumpe cVni sVbineVladimir Putin: Američko-ruski odnosi najgori otakako je Trump preuzeo funkciju
- insomnia78
#7285 Re: RUSIJA
Veliki bijeli otac isukao veliku bijelu salgiju i ispljusko patuljka po celi
- NajdraziVodjaa
#7286 Re: RUSIJA
Sto bi to radio savezniku Hollandeu?insomnia78 wrote:Veliki bijeli otac isukao veliku bijelu salgiju i ispljusko patuljka po celi
- insomnia78
#7287 Re: RUSIJA
Ja i. Sta ja imam sa tim?
Koji ste vi likovi to je nevjerovatno. Patologija
Koji ste vi likovi to je nevjerovatno. Patologija
- Point.
#7288 Re: RUSIJA
Pusti ga. Voli Rusiju a ne voli mrski, pedersko liberalni zapad al opet bi na zapad furno da zagusti, kaze Rusija mu prehladna.
-
Drvenija87
#7289 Re: RUSIJA
Ne,ne ... Ja sam prosla skole u Moskvi!handžar88 wrote: Kakvva jeftina propaganda, jel vas to u Maoci uce?
Ovako su nas ucili kako da se oponasamo prema susjedima.
- NajdraziVodjaa
#7290 Re: RUSIJA
Nismo svi pobjegulje.Point. wrote:Pusti ga. Voli Rusiju a ne voli mrski, pedersko liberalni zapad al opet bi na zapad furno da zagusti, kaze Rusija mu prehladna.
- arzuhal
#7291 Re: RUSIJA
pici wrote:tVumpe cVni sVbineVladimir Putin: Američko-ruski odnosi najgori otakako je Trump preuzeo funkciju
Cipele i rakijica za Melaniju
- Point.
#7292 Re: RUSIJA
Ti si samo izgubljen. U vremenu i prostoru. I nemoj pricati o ratu, nisi se tad ni rodio. Kruha ti.NajdraziVodjaa wrote:Nismo svi pobjegulje.Point. wrote:Pusti ga. Voli Rusiju a ne voli mrski, pedersko liberalni zapad al opet bi na zapad furno da zagusti, kaze Rusija mu prehladna.
-
Drvenija87
#7293 Re: RUSIJA
Po tome mozes shvatiti koji su mozgovi i naivci.arzuhal wrote:pici wrote:tVumpe cVni sVbineVladimir Putin: Američko-ruski odnosi najgori otakako je Trump preuzeo funkciju![]()
Cipele i rakijica za Melaniju
....
Da je Putas rekao sradikalsko- dodikovskim bukachima da jedu .....,jeli bi.
Slicno je bilo i u Rusiji,sa naivnim ruskim masama.
TRAMPE SECERU LOL!

- NajdraziVodjaa
#7294 Re: RUSIJA
Napise "opet bi na zapad furno da zagusti" , odgovoris mu, a on ti onda odgovara "Nemoj pricati o ratu nisi se tad ni rodio"Point. wrote:Ti si samo izgubljen. U vremenu i prostoru. I nemoj pricati o ratu, nisi se tad ni rodio. Kruha ti.NajdraziVodjaa wrote:Nismo svi pobjegulje.Point. wrote:Pusti ga. Voli Rusiju a ne voli mrski, pedersko liberalni zapad al opet bi na zapad furno da zagusti, kaze Rusija mu prehladna.
- Point.
#7295 Re: RUSIJA
Dobro ti je Jez reko, ne razumijes bosanski. Govorim iz perspektive nas sto pamtimo zadnji rat. Posto ti ta vremena ne pamtis, ne spomji ga. I sta velis prehladno ti u Rusiji? Nista, cekaju te na Zapadu rasirenih pederskih, liberalnih, manje vrijednastih ruku. Treba biti dosljedan svojoj ideologiji, ha ja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7296 Re: RUSIJA
arzuhal wrote:Ruska politika prema BiH nije bila baš nečasna (u smislu kako se ona kod nas smatra zaštitnicom slavenstva i pravoslavlja, pa time i srpstva, po difoltu...), pogotovo ako je uporedimo s nekim drugim zvaničnim politikama, iako su neki dobrovoljci dolazili u BiH, kao i onaj pjesnik koji je snajperisao po Sarajevu. Ali zvanična politika Rusije nije bila na tom kolosijeku. Rusija je među prvim državama koje su priznale BiH, žestoko se usprotivila i samom nagovještaju srpske strane da bi mogli Sarajevo ucjenjivati zavrtanjem plina i korištenjem tog nehumanog momenta u ratnim okolnostima (a i doveli njihov ekonomski interes u pitanje), nisu svoje dobrovoljce koji su ginuli za četničku stvar smatrali herojima, skoro smo saznali da su dvojicu ruskih novinara koje je Putin odlikovao posthumno ubile četničke snage u tzv. RSK, itd.
-
Fudo387
#7297 Re: RUSIJA
Duse slavenske i merhamet bosanski._BataZiv_0809 wrote:arzuhal wrote:Ruska politika prema BiH nije bila baš nečasna (u smislu kako se ona kod nas smatra zaštitnicom slavenstva i pravoslavlja, pa time i srpstva, po difoltu...), pogotovo ako je uporedimo s nekim drugim zvaničnim politikama, iako su neki dobrovoljci dolazili u BiH, kao i onaj pjesnik koji je snajperisao po Sarajevu. Ali zvanična politika Rusije nije bila na tom kolosijeku. Rusija je među prvim državama koje su priznale BiH, žestoko se usprotivila i samom nagovještaju srpske strane da bi mogli Sarajevo ucjenjivati zavrtanjem plina i korištenjem tog nehumanog momenta u ratnim okolnostima (a i doveli njihov ekonomski interes u pitanje), nisu svoje dobrovoljce koji su ginuli za četničku stvar smatrali herojima, skoro smo saznali da su dvojicu ruskih novinara koje je Putin odlikovao posthumno ubile četničke snage u tzv. RSK, itd.
Zamal' suzu ne pustih...
- Point.
#7299 Re: RUSIJA
I ja sam evo nesto danas nadahnut bratskom dusom slavenskom i puscam cutav dan rusku himnu. Lako zapadne za uho, stas.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7300 Re: RUSIJA
Evo ti jedna od najboljih verzija, pa uzivaj:
Jelde al pojeba koncept sto je ono arzuhal napisao a ne Čeli
Jelde al pojeba koncept sto je ono arzuhal napisao a ne Čeli