a zašto bolji radnik u privatnoj firmi zarađuje manje od lošeg radnika u državnoj službi???NeyDan wrote: Mnogi su pohvalili film Colombiana, cudi me ako je tako dobar zasto nije vise zaradio?!
novac nije nikakvo mjerilo kvalitete filma shvatite već
Moderator: _BataZiv_0809
a zašto bolji radnik u privatnoj firmi zarađuje manje od lošeg radnika u državnoj službi???NeyDan wrote: Mnogi su pohvalili film Colombiana, cudi me ako je tako dobar zasto nije vise zaradio?!
Nisam ni rekao da je novac mjerilo kvalitete, ali svakako da kvalitetan film treba da se 'nagradi' i zaradi ... imam osjecaj da ovaj film nije privukao toliko gledalaca zbog glavne glumice Zoe Saldane ... da je bila Angelina ili neko drugi vjerovatno bi vise zaradio.Black swan wrote:a zašto bolji radnik u privatnoj firmi zarađuje manje od lošeg radnika u državnoj službi???NeyDan wrote: Mnogi su pohvalili film Colombiana, cudi me ako je tako dobar zasto nije vise zaradio?!
Nema to veze ko glumi ako filmu pridjes bez predrasuda. To sto je neko malo manje poznatiji glumac od nekoga ne znaci da ne zna da odigra svoju ulogu na nivou. Mene je recimo Andja razocarala u Saltu... onaj Hanna mi je bio prestrasan, zali boze onih para sto dadosmo da ga odemo u kinu...NeyDan wrote:Nisam ni rekao da je novac mjerilo kvalitete, ali svakako da kvalitetan film treba da se 'nagradi' i zaradi ... imam osjecaj da ovaj film nije privukao toliko gledalaca zbog glavne glumice Zoe Saldane ... da je bila Angelina ili neko drugi vjerovatno bi vise zaradio.Black swan wrote:a zašto bolji radnik u privatnoj firmi zarađuje manje od lošeg radnika u državnoj službi???NeyDan wrote: Mnogi su pohvalili film Colombiana, cudi me ako je tako dobar zasto nije vise zaradio?!
Nova nije mjerilo kvaliteta, ali nije ni balet!(sad sam pogodio u osjetljivu temu i
)
ihhh ma đe ga nađeBlack swan wrote:pa sam si sebe diskreditovao za blade runera tako da...
ima dobar film
wrong turn 4![]()
![]()
ne mislim se ja sad nesto raspravljati nisi sam govorila u pravu si, nisi u pravu... generalno, svi smo mi razliciti i volimo razlicite zanrove. ja licno, svakom filmu dam jednu sansu, neke sam se doslovno tjerala da odgledam (bilo bi mi nesto da ih nisam pogledala) i ne ismijavam niciji ukus spram filmova (kako mnogi to znaju danas). meni je ok i ono sto je drugacije i ne moram voliti ono sto neko drugi voli, postovacu njegov ukus kao drugaciji (ni bolji ni losiji nego drugaciji).NeyDan wrote:Ne razmisljaju ljudi danas isto kao i prije 20 godina i vise. Ukoliko ti filmovi nisu uspjesni, ukoliko ne zaradjuju dovoljno, ne zele vise da te angazuju kao glumca, dok s druge strane publika je teska u prihvatanju novih glumaca. I to je jako neugodno za takve glumce, jer iako su filmovi na kojima rade dobri, i oni ne glume lose, publika jednostavno to ne primjecuje. A snimiti danas jedan jako dobar film koji ce dozivjeti kultni status za nekoliko godina je jako tesko.
Pa meni i Bladerunner nije nista posebno, stavise, morao sam otici na imdb da se posjetim o kojem filmu je rijec.
I da, nisam rekao da mi se ne svidjaju filmovi kao Colombiana, samo mi je zao, da tako kazem, zasto ovakav film nije zaradio vise buduci da je to i zasluzio. Dakle, prvi komentar koji sam napisao vezano za ovaj film nije sadrzavao nikakvu ironiju.
Sve to ja razumijem i isto mislim, ne znam samo kako si me sve vrijeme pogresno razumjela. Samo sam napisao da je cudno (u jednu ruku zao) sto je film zaradio tako malo (trenutno naravno, jer ne znamo sta ce biti kroz narednih nekoliko mjeseci). Niti sam spomenuo da od novca zavisi kvalitet filma, niti sam rekao da ovaj film ne valja.LieToMe wrote: ne mislim se ja sad nesto raspravljati nisi sam govorila u pravu si, nisi u pravu... generalno, svi smo mi razliciti i volimo razlicite zanrove. ja licno, svakom filmu dam jednu sansu, neke sam se doslovno tjerala da odgledam (bilo bi mi nesto da ih nisam pogledala) i ne ismijavam niciji ukus spram filmova (kako mnogi to znaju danas). meni je ok i ono sto je drugacije i ne moram voliti ono sto neko drugi voli, postovacu njegov ukus kao drugaciji (ni bolji ni losiji nego drugaciji).
to sto nije trenutno zaradio ne znaci da nece i nije to mjerilo. eto recimo harry potter je rasturao sa zaradom pa je jedan od rijetkih filmova kojem nisam dala prvu sansu (sto ne znaci da necu) i nije to neko mjerilo vrijednosti filma. kad smo kod toga jesi li ti gledao harry potter harrija?![]()
ja bih se zadrzala na onome da je sve to individualno ali da film ipak preporucujem iako u njemu ne glume poznati i izvikani glumci
moguce je da je taj, nisam 100 % siguran, moram ga pogledat...medvjed23 wrote:malo vuče na simone... http://www.imdb.com/title/tt0258153/Astrix wrote:Trazim jedan film vec duze vremena, davno sam ga gledao pa se ni ne sjecam bas kako ide.
Uglavnom koliko se sjecam glumi Al Pacino, kao on je neki manager nekoj poznatoj manekenki ili nesto (ne sjecam se sta je u pitanju, znam da je kao neka poznata osoba), droga, alkohol, party-i, sve ono sto ide uz to, nadam se da ce neko skontat o cemu pricam i da ce mi reci naziv filma...![]()
![]()
ne sjećam se jel bilo alkohola i sl.
Pogledaj ovaj, ako vec nisi..dobar jeadnandus wrote:Imate li slucajno kakvih filmova za preporuke a o parama kasnije![]()
![]()
Black swan wrote:Knowing
odličan film
a ja levat slušam uokolo debile koji govore o katoličkoj propagandi![]()
![]()
![]()
![]()
prije će biti new age propaganda ali nema veze
film je sjajan za svoju ligu
ok novi sam na forumu pa dok malo nadodjem inače ovaj forum mi je pomogo da odgledam dosta dobrih filmova pa ću tako i ja da napišem koju preporuku nadam se da neću ponavljatiTAFKAP wrote:@Slavuj: Potrudi se da napises ime filma, ovako sa
slika
slika
slika
nisi dao bas neku prporuku.