Jaysh al-Islam teroristi juce su pucali na demonstrante i tako razbili demonstracije hoceli savooxx aktivista za ljudska prava reagovati ovaj put ??salik79 wrote:Samo nek' tuču svim raspolozivim sredstvima, sto bi rek'o kolega solar7Ironmen wrote:This morning, fierce clashes erupted (again) between rebel factions controlling the besieged eastern Ghouta, east of Damascus. By most accounts, Jaysh al-Islam launched attacks on Hay'at Tahrir al-Sham (previously Jabhat al-Nusra) and Faylaq al-Rahman, 2 rival factions.Hay'at Tahrir al-Sham has accused Jaysh al-Islam of executing several of its fighters who were arrested in al-Ash'ari area in besieged eastern Ghouta, Syria.
Revolucija nikad jaca, koji idioti.
Sirija vol. 2
- Ironmen
#72726 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#72727 Re: Sirija vol. 2
A sta mislis kakva bi klaonica nastala izmedju ovih grupa da sruse Asada, da zagospodare cijelom Sirijom, pa da se onda godinama bore za prevlast!??salik79 wrote:Samo nek' tuču svim raspolozivim sredstvima, sto bi rek'o kolega solar7Ironmen wrote:This morning, fierce clashes erupted (again) between rebel factions controlling the besieged eastern Ghouta, east of Damascus. By most accounts, Jaysh al-Islam launched attacks on Hay'at Tahrir al-Sham (previously Jabhat al-Nusra) and Faylaq al-Rahman, 2 rival factions.Hay'at Tahrir al-Sham has accused Jaysh al-Islam of executing several of its fighters who were arrested in al-Ash'ari area in besieged eastern Ghouta, Syria.
Revolucija nikad jaca, koji idioti.
To bi bio nevidjen haos, Sirija bi postala milion puta gore mjesto od divljeg zapada ili danas Libije. Stotine razlicitih skupina, idelogija, bandi, olosa... uzas...
Asad koliko god bio los za Siriju je bolja opcija od ovih ludaka.
-
sarajevoxxxx
#72728 Re: Sirija vol. 2
Moskva:Spremni smo na saradnju sa Vašingtonom po pitanju Sirije
-
sarajevoxxxx
#72729 Re: Sirija vol. 2
- Damask, kvart Kabun:Od jutros uništen jedan režimski tenk i buldožer u borbama revolucionara sa pripadnicima režima i milicija.
- Isil započeo novi veliki napad u regionu Hanasira
- U jutrošnjim borbama režima i revolucionara pogođen režimski avion.
- Navodno Turci spremaju veliku vojnu operaciju u okolini Tel Ebjeda.
- Isil započeo novi veliki napad u regionu Hanasira
- U jutrošnjim borbama režima i revolucionara pogođen režimski avion.
- Navodno Turci spremaju veliku vojnu operaciju u okolini Tel Ebjeda.
-
sarajevoxxxx
#72730 Re: Sirija vol. 2
Baš suprotno od toga što pišeš.Ti sistemi poput Bas partije su i doveli do nasilja u Siriji.Nisu islamisti niti džihadisti bili na vlasti u Siriji, Iraku, Libiji, već notorni diktatori i vidimo gdje su odveli te zemlje. Nemoj mi samo tu priču: oni jadni fini, drugi ih sa strane zavadili. Znači bez toga "šta bi bilo kad bi bilo" svi su uvjerili kakvi su nasilnici i kako su im zemlje završile.Kikibombona wrote:
A sta mislis kakva bi klaonica nastala izmedju ovih grupa da sruse Asada, da zagospodare cijelom Sirijom, pa da se onda godinama bore za prevlast!??
To bi bio nevidjen haos, Sirija bi postala milion puta gore mjesto od divljeg zapada ili danas Libije. Stotine razlicitih skupina, idelogija, bandi, olosa... uzas...
Asad koliko god bio los za Siriju je bolja opcija od ovih ludaka.
A to ovi su gori, to je priča svake vlasti. Mi nismo zlatni ali ovi su sto puta gori. Što znači šuti i trpi nasilje, nepravdu, korupciju, u koju si se sto puta osvjedočio.
Kako ti zamišljaš rat gdje jedna strana 6 godina vodi borbu protiv daleko snažnijeg neprijatelja. Ono 'jeste slabići njih deset vas dvojica i opet im ništa ne možete'.Nas je u Bosni deset puta manje a imali smo Armiju, Vojsku RS-a, HVO, Abdičevce, i da je rat potrajao još godinu ili dvije kao u Siriji koji je milion puta gori, imao bi još Bog zna koliko strana.
6 godina rata, jedan težak rat neuporedivo gori i strašniji od onog u Bosni, država 23 miliona stanovnika, sve obavještajne službe rade punom parom, dio svijeta u kojem se prelama toliko interesa, pravo je čudo da se ljudi revolucionari, još uvijek bore, davno su otpisani od sviju.
Last edited by sarajevoxxxx on 29/04/2017 12:41, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#72731 Re: Sirija vol. 2
- Damask, Kabun: Od jutros tri režimska tenka uništena.
- Južna okolina Haleba: Najmanje 30 režimskih vojnika poginulo u jutrošnjem napadu Isila na selo Ummu Mijal u istočnom dijelu Hanasira.
- Južna okolina Haleba: Najmanje 30 režimskih vojnika poginulo u jutrošnjem napadu Isila na selo Ummu Mijal u istočnom dijelu Hanasira.
-
sarajevoxxxx
#72732 Re: Sirija vol. 2
Erdogan:Rekli smo da je naš naredni cilj Menbedž, spremni smo za vojnu operaciju u Raqqi zajedno sa međunarodnom koalicijom pod vođstvom Amerike.
-
sarajevoxxxx
#72733 Re: Sirija vol. 2
Turska vojska:U napadima koji su izvedeni 25. aprila u Iraku i Siriji likvidirano 89 pripadnika PYD-a i PKK-a među kojima i dva komandanta.
-
solar7
#72734 Re: Sirija vol. 2
uh jes tesko pojasniti.Pravoslavdija bombarduje avionima pametnim bombama pazeci da nijedna civila ne pogodi a pri tom bira kabove 500-1500,stvarno umijece ratovanja a onda ce posle doci 5 i 6 zenski korpus i onda dolaze poznati selfiji i price kako saa sve rusi pred sobom.Nema sta slava im.ioannes wrote:kakva je vojna taktika bombardirati puno vise kafr zitu nego lataminah na koji se prvo sprema ofenziva?fosna2014 wrote:Tesko bombardovanje Kafr Zite na sjeveru Hame. Preko 50 projektila palo na ovo mjesto od ranih jutarnjih sati. U medjuvremenu se priprema ofanziva na Lataminah, gradic koji se nalazi par km juznije od Kafr Zite. 10 novih tenkova i nekolicina oklopnjaka je doslo iz Homsa za nadolazecu ofanzivu Lataminah - Morek - Kafr Zita.
tu sigurno ima nekog vojno-taktickog smisla, moze li neko ovo pojasniti? @ kapetane?
- Ironmen
#72735 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:- Damask, Kabun: Od jutros tri režimska tenka uništena.
Amak=Risto
-
solar7
#72736 Re: Sirija vol. 2
Da se asad ili hafaz povukao jos prije i prepustio pravu demokratiju Siriji danaa ne bi imali ni Isila ni Nusre a ni sitskih skupina u Siriji.Asad je ludjak u bjelim rukavicama kao i svi slicni njemu bilo u islamskom ili neislamskom svijetu.Sve zemlje u kojima je neko izigravao faraona i vladao dovijeka su dozivjele krah ili su na putu tome i muslimanske i nemuslimanske.Sto se tice ovih svih skupina sve ce to doci na svoje i stati pod samo jednu zastavu a tad ce biti kraj svim asadima.
- rajv0sa
#72737 Re: Sirija vol. 2
Joj ovaj je inistitucijasolar7 wrote:uh jes tesko pojasniti.Pravoslavdija bombarduje avionima pametnim bombama pazeci da nijedna civila ne pogodi a pri tom bira kabove 500-1500,stvarno umijece ratovanja a onda ce posle doci 5 i 6 zenski korpus i onda dolaze poznati selfiji i price kako saa sve rusi pred sobom.Nema sta slava im.ioannes wrote:kakva je vojna taktika bombardirati puno vise kafr zitu nego lataminah na koji se prvo sprema ofenziva?fosna2014 wrote:Tesko bombardovanje Kafr Zite na sjeveru Hame. Preko 50 projektila palo na ovo mjesto od ranih jutarnjih sati. U medjuvremenu se priprema ofanziva na Lataminah, gradic koji se nalazi par km juznije od Kafr Zite. 10 novih tenkova i nekolicina oklopnjaka je doslo iz Homsa za nadolazecu ofanzivu Lataminah - Morek - Kafr Zita.
tu sigurno ima nekog vojno-taktickog smisla, moze li neko ovo pojasniti? @ kapetane?
- times12
#72738 Re: Sirija vol. 2
Gledam mapu na syria.liveuamap.com. Što li se bombarduje ovo mesto al-Tamani'a (Tamanaa), istočno od Khan Shaykhun-a?
Neko skladište, jazbina, komandno mesto?
Neko skladište, jazbina, komandno mesto?
-
solar7
#72739 Re: Sirija vol. 2
I bas se naso ko ce meni pricat kako sam zauzimao Kljuc Petrovac i Sanski Most.Porediti to sa ovim danasnjim ratovanjem je apsurd.Na nas su bacane od strane srba rakete volhov i orkan od kojih je i moj otac poginuo i jos 3 a 52 ranjeno bilo, i jel to prvo ratovanje a ja znam sta sam bacao na njih i cim sam ih gadjao.I da znas kad SMO zauzimali navedene svi srpski civili su bili u zbjegu perema Prijedoru i Banjaluci.https://youtu.be/2ymV_85PxUI.Ovako tuci u pozadini neselektivno je rratni zlocin a asada boli za tim jer mu je bitno ostati na vlasti.INSTITUCIJA INSTITUCIJA dostu moj.
- salik79
#72740 Re: Sirija vol. 2
Od kada je to Petnjica u Krajini?! Od kada to petnjicana ima u Krajini?! A ako nisi iz PetnjicU onda nam objasni glagol "tuČu" koji redovno koristis? Od kada se isti koristi u Krajini, ili bilo gdje u BiH? Malo si se zapleo u mrezu vlastitih lazi.solar7 wrote:I bas se naso ko ce meni pricat kako sam zauzimao Kljuc Petrovac i Sanski Most.Porediti to sa ovim danasnjim ratovanjem je apsurd.Na nas su bacane od strane srba rakete volhov i orkan od kojih je i moj otac poginuo i jos 3 a 52 ranjeno bilo, i jel to prvo ratovanje a ja znam sta sam bacao na njih i cim sam ih gadjao.I da znas kad SMO zauzimali navedene svi srpski civili su bili u zbjegu perema Prijedoru i Banjaluci.https://youtu.be/2ymV_85PxUI.Ovako tuci u pozadini neselektivno je rratni zlocin a asada boli za tim jer mu je bitno ostati na vlasti.INSTITUCIJA INSTITUCIJA dostu moj.
-
solar7
#72741 Re: Sirija vol. 2
Sta ti je sad Petnjica I kO rece Petnjica.salik79 wrote:Od kada je to Petnjica u Krajini?! Od kada to petnjicana ima u Krajini?! A ako nisi iz PetnjicU onda nam objasni glagol "tuČu" koji redovno koristis? Od kada se isti koristi u Krajini, ili bilo gdje u BiH? Malo si se zapleo u mrezu vlastitih lazi.solar7 wrote:I bas se naso ko ce meni pricat kako sam zauzimao Kljuc Petrovac i Sanski Most.Porediti to sa ovim danasnjim ratovanjem je apsurd.Na nas su bacane od strane srba rakete volhov i orkan od kojih je i moj otac poginuo i jos 3 a 52 ranjeno bilo, i jel to prvo ratovanje a ja znam sta sam bacao na njih i cim sam ih gadjao.I da znas kad SMO zauzimali navedene svi srpski civili su bili u zbjegu perema Prijedoru i Banjaluci.https://youtu.be/2ymV_85PxUI.Ovako tuci u pozadini neselektivno je rratni zlocin a asada boli za tim jer mu je bitno ostati na vlasti.INSTITUCIJA INSTITUCIJA dostu moj.
- salik79
#72742 Re: Sirija vol. 2
Nisi Petnjicu, nego Berane, a to ti je u 10-tak, 15 km razlike...Pitao sam konkretno - od kada je u Krajini u upotrebi glagol "tuču"?!solar7 wrote:Sta ti je sad Petnjica I kO rece Petnjica.salik79 wrote:Od kada je to Petnjica u Krajini?! Od kada to petnjicana ima u Krajini?! A ako nisi iz PetnjicU onda nam objasni glagol "tuČu" koji redovno koristis? Od kada se isti koristi u Krajini, ili bilo gdje u BiH? Malo si se zapleo u mrezu vlastitih lazi.solar7 wrote:I bas se naso ko ce meni pricat kako sam zauzimao Kljuc Petrovac i Sanski Most.Porediti to sa ovim danasnjim ratovanjem je apsurd.Na nas su bacane od strane srba rakete volhov i orkan od kojih je i moj otac poginuo i jos 3 a 52 ranjeno bilo, i jel to prvo ratovanje a ja znam sta sam bacao na njih i cim sam ih gadjao.I da znas kad SMO zauzimali navedene svi srpski civili su bili u zbjegu perema Prijedoru i Banjaluci.https://youtu.be/2ymV_85PxUI.Ovako tuci u pozadini neselektivno je rratni zlocin a asada boli za tim jer mu je bitno ostati na vlasti.INSTITUCIJA INSTITUCIJA dostu moj.
- Nadzornik
#72743 Re: Sirija vol. 2
The Syria Trust for Development (i ovo je Sirija,ne samo smrt i razaranje)

"صباح الخير وجمعة سعيدة .. من فريق #الأمانة_السورية_للتنمية
#الأمانة_الواحدة
#The_Syria_Trust"

#الأمانة_الواحدة
#The_Syria_Trust"
- dječak sa šibicama
#72744 Re: Sirija vol. 2
Kakvi su to sukobi u slobodarskoj Istocnoj Guti, problemi u raju?
- Ironmen
#72745 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:The Syria Trust for Development (i ovo je Sirija,ne samo smrt i razaranje)
#الأمانة_الواحدة
#The_Syria_Trust"
Asadove sebihe.
- Ironmen
#72746 Re: Sirija vol. 2
ISIL se ponovno zakucao u zid uz Khanasir cestu preko 30 ubijenih isilovaca totalni debakl, izgleda je SAA nesto naucila od predhodnih gresaka,
- DaysleepeR
#72747 Re: Sirija vol. 2
Meni je cast da sam na forumu sa covjekom koji je sam oslobodio Kljuc i Sanski Most. Sta ima Dudak
- salik79
#72748 Re: Sirija vol. 2
Lahko mu je bilo kad je tuČo svim i svacim sto su mu braca iz Saudije i Katara poslalaDaysleepeR wrote:Meni je cast da sam na forumu sa covjekom koji je sam oslobodio Kljuc i Sanski Most. Sta ima Dudak
-
sarajevoxxxx
#72749 Re: Sirija vol. 2
Džamija Ebu Ubejde ibn Džerrah u gradu Kafr Zeita u sirijskoj provinciji Hama, prije i nakon Asadovog i ruskog bombardovanja:

- salik79
#72750 Re: Sirija vol. 2
Zaboravio si iznedju te dvije slike postaviti ovu:sarajevoxxxx wrote:Džamija Ebu Ubejde ibn Džerrah u gradu Kafr Zeita u sirijskoj provinciji Hama, prije i nakon Asadovog i ruskog bombardovanja:

Al', s obzirom da se tvoji raznose u punim dzamijama za vrijeme namaza, ili postavljaju bombe koje aktiviraju kada su pune vjernika, ne vidim u cemu je problem?