FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mist
#72701 Re: FK Željezničar
Konacno da poslije Ivice Huljeva gledam igraca tipa Ivana,zna joj cova sve. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#72702 Re: FK Željezničar
Zajmovic odlicna dva gola ali zato u odbrani katastrofa sto je i odovic vrlo direktno rekao! Vecin nije prvi gol jer lopta je jednostavno dobila takvuu puutanju kakvu je dobila nego je gol igraca koji je ostavio Tatara samog ko duha (Zaimovic). kaze Oda na presu pa kako moze stajati od igraca 10 metaraRasAlGhul wrote:Svidjelo mi se što smo pokazali karakter nakon što smo dva puta gubiliVeca najgori realno kod oba gola snosi barem 50 posto krivice, Ćurjurić Zidan, svaka čast i za Zajmovića, samo da mu ova partija ne udari u glavu i protiv Građana ne bude igrao kao protiv Čelika, kada je sve htio sam klošar, nedostajo je Zec barem da odigra dvadeset minuta. Odbrana nam je bila slabiji dio tima, Krpić terminator svaka čast momku, Blagojević nešto slabija partija, Vranješ pogubljen. Nadam se napokon Bakraču u Tuzli jer Sinidkalac ima dva žuta da ne dobije treći, dolazi Široki poslije njih.
Odmoran Zeko, odmoran Veselinović, odmoran Šaban, Ćurjurić je ranije izašao biće spreman, ne bi trebalo biti problema, samo jako i u Tuzli
-
RasAlGhul
#72703 Re: FK Željezničar
Pa to sam i ja sinoć pisao, Bakrač mora igrati, lik Maldini za ove ligehrasno38 wrote:Zajmovic odlicna dva gola ali zato u odbrani katastrofa sto je i odovic vrlo direktno rekao! Vecin nije prvi gol jer lopta je jednostavno dobila takvuu puutanju kakvu je dobila nego je gol igraca koji je ostavio Tatara samog ko duha (Zaimovic). kaze Oda na presu pa kako moze stajati od igraca 10 metaraRasAlGhul wrote:Svidjelo mi se što smo pokazali karakter nakon što smo dva puta gubiliVeca najgori realno kod oba gola snosi barem 50 posto krivice, Ćurjurić Zidan, svaka čast i za Zajmovića, samo da mu ova partija ne udari u glavu i protiv Građana ne bude igrao kao protiv Čelika, kada je sve htio sam klošar, nedostajo je Zec barem da odigra dvadeset minuta. Odbrana nam je bila slabiji dio tima, Krpić terminator svaka čast momku, Blagojević nešto slabija partija, Vranješ pogubljen. Nadam se napokon Bakraču u Tuzli jer Sinidkalac ima dva žuta da ne dobije treći, dolazi Široki poslije njih.
Odmoran Zeko, odmoran Veselinović, odmoran Šaban, Ćurjurić je ranije izašao biće spreman, ne bi trebalo biti problema, samo jako i u Tuzli![]()
![]()
Bakrac, Rodin, Stevanovi i pavic bi trebalo da bude pravi bedem i ne znam zasto Oda eksperimentise jer Bogi je dobar u skoku ali je spor do bola.
- wewa
#72704 Re: FK Željezničar
Rezultat na stranu, odavno ne pamtim bolji derbi!
Trudio se Zeljo, svaka cast za borbenost, jos da nam odbrana proigra bice divota.
Posjeta odlicna, navijanje solidno, a Istok me odusevio!
Trudio se Zeljo, svaka cast za borbenost, jos da nam odbrana proigra bice divota.
Posjeta odlicna, navijanje solidno, a Istok me odusevio!
- hrasno38
#72705 Re: FK Željezničar
Moje misljenje je da je Oda do sada mogao da vidi sve igrace i da vise ne bi trebao previse da mijenja i da eksperimentise nego da napravi jednu standardnu ekipu koja ce pocinjati vecinu utakmica. Zaimovic bi definitvno mogao biti zamjena Krpicu jer Krpic nema klasicnu zamjenu. Zaimovic igra napada koliko toliko ali odbranu strasno......Veselinovic igra opet puno jace ali je opasan jer je uvijek na nekoj granici. Doduse @zippo je najavio TOP pojacanje za 10 dana
Sad se moraju dobiti tuzlaci a onda Siroki kuci jjer tesko da ce biti vadjenja u drugom krugu prvenstva kad gostujemo i Sarajevu i Zrinjskom i Sirokom.......ovaj Jazvic da u pravom trenutku dobije lopte dao bi cini mi se 5 golova po utakmici.....mozda ga probati sa Arezinom koji ima odlican taj zadnji pas.
- avetinja
#72706 Re: FK Željezničar
Ono što je bitno je to da smo konačno pokazali psihičku stabilnost. Vratiti se dva puta u derbiju nije mala stvar. Inače, dobra utakmica.
Atmosfera je bila dobra, pogotovo na sjeveru i istoku.
Parole i gramatika na jugu.
Atmosfera je bila dobra, pogotovo na sjeveru i istoku.
Parole i gramatika na jugu.
-
zipoo
#72707 Re: FK Željezničar
Kakvog mi majstora imamo i ljudinu, a kako smo se odvratno ponasali prema njemu. Oda majstore istetovirat cu te.
Jebe mi se za rezultat i derbi, ali napokon se imam cemu nadati u sljedecim utakmicama. Ne idem vise nadrkan na utakmicu, vracam se opusten. Svi oni redom sto sjede u vip lozi trebaju da sidju na teren i da se poklone Odi. Covjeku kojim im je spasio guzicu, a vidjet cemo kako ce to vratiti.
Jebe mi se za rezultat i derbi, ali napokon se imam cemu nadati u sljedecim utakmicama. Ne idem vise nadrkan na utakmicu, vracam se opusten. Svi oni redom sto sjede u vip lozi trebaju da sidju na teren i da se poklone Odi. Covjeku kojim im je spasio guzicu, a vidjet cemo kako ce to vratiti.
-
LSD
#72708 Re: FK Željezničar
Bogičević i Vranješ više ne smiju zaigrati niti jedne utakmice
jedva cekam dan kada ce te štetočine napustiti klub.
Ubacivanje mrtve kese Vranješa je bio potpuni promašaj Odovića.
A Bogme i Kjosevskog ne bi bilo loše pocalitit malo na klupu par utakmica, cisto da ohladi glavu...kad može Zajmović biti kažnjen, može i on.
Zajmović
Pavić
Čurjurić

A Bogme i Kjosevskog ne bi bilo loše pocalitit malo na klupu par utakmica, cisto da ohladi glavu...kad može Zajmović biti kažnjen, može i on.
Zajmović
- Tvrtko II Kotromanić
#72709 Re: FK Željezničar
Sulejman Krpic
lijepo je vidjeti nekog ko se onako bori i trci
Curjuric za nase lige odlican zaista
Zajmovic ima muda, ali ga treba usmjeriti, nek ga Oda ruzi ovako redovno
Pavic
ljudi imamo opet lijevog beka 
generalno, koliko god da mi je zao sto nismo pobijedili, toliko mi je drago, zbog derbija kao derbija, sto je fkt odlicna utakmica bila
ne sjecam se kad je zadnji put bio ovako dobar derbi
Odi samo dati vremena i napravice nesto sa ekipom
lijepo je vidjeti nekog ko se onako bori i trci
Curjuric za nase lige odlican zaista
Zajmovic ima muda, ali ga treba usmjeriti, nek ga Oda ruzi ovako redovno
Pavic
generalno, koliko god da mi je zao sto nismo pobijedili, toliko mi je drago, zbog derbija kao derbija, sto je fkt odlicna utakmica bila
ne sjecam se kad je zadnji put bio ovako dobar derbi
Odi samo dati vremena i napravice nesto sa ekipom
-
Mutivoda
#72710 Re: FK Željezničar
fala nebesima pa ovaj Ivan u Želju zaluta.
koliko sam se Stojanu radovala i ispušila. toliko ovom nisam - i šoook!
nije loše kad pogledaš da smo se dva puta vraćali.
samo ostaje žal - da je fakat moglo biti drugačije. ali sačekat ćemo izvještaj.

koliko sam se Stojanu radovala i ispušila. toliko ovom nisam - i šoook!
nije loše kad pogledaš da smo se dva puta vraćali.
samo ostaje žal - da je fakat moglo biti drugačije. ali sačekat ćemo izvještaj.
heeeej, mašem sljedeći put, prekaasno sam vidjela. ima da ti sliku pošaljem đe sam šta sam da možemo mahati.wewa wrote:hoces ti na jug?Mutivoda wrote:Haaaaajde Željo![]()
1:0 dosta
da si masemo
-
FreakyStyley
#72711 Re: FK Željezničar
Nevjerovatno efikasno i prefrigrano su koordinirali Kaljanac i pomocnici, i priredili nam silovanje na vlastitom terenu. Vi satro objektivni, ugasite se, ili pazljivije pogledajte tekmu. Pokradeni smo.
- Fudo Bosna
#72712 Re: FK Željezničar
FreakyStyley wrote:Nevjerovatno efikasno i prefrigrano su koordinirali Kaljanac i pomocnici, i priredili nam silovanje na vlastitom terenu. Vi satro objektivni, ugasite se, ili pazljivije pogledajte tekmu. Pokradeni smo.
Drasticno smo osteceni sudjenjem. Dva ofsajda u drugom neopravdano svirana pri izglednim situacijama da damo gol, neopravdano ponisten gol , zbog nepostojeceg faula Krpica, nad golmanom Sarajeva u drugom.
Da smo dali jos dva gola, mozda bi i pobijedili, ali "stulac",
svirali bi nam ili ofsajd ili prekrsaj, valjalo nam je sinoc dati vise golova nego sto nam sudija moze ponistiti?
Sizifovski posao !
- wewa
#72713 Re: FK Željezničar
dil!Mutivoda wrote:
heeeej, mašem sljedeći put, prekaasno sam vidjela. ima da ti sliku pošaljem đe sam šta sam da možemo mahati.wewa wrote:hoces ti na jug?Mutivoda wrote:Haaaaajde Željo![]()
1:0 dosta
da si masemo![]()
sreca pa ne moram previse pricati na poslu, zvucim k'o Senka Nozica
-
Tromblon
#72714 Re: FK Željezničar
Sudija nije svirao nekoliko faulova za nas Koji su bilo ociti. U drugom ofsajd sviran Zajmovicu noje bio. Kid ponistenog gola cini se Krpica pogodila lopta u ruku.
Previse smo grijesili da bi pobijedili. Sindikalac primje drugog gola NE stigne da izbije loptu Koji mu Pavic namjesta. Zajmovica nigdje kod oba primljena gola. Iskupio se na drugoj strani.
Pavic dobar ali Sinisa nije bio na nivou. Blagojevic napokon odigrao dobru tekmu.
Jazvic bi trebao na treninzima stalno vjezbati izbjegavanje ofsajda I da mu Oda stalno pusta situacije iz prvog poluvremena.
I konacno zabraniti pisanje parola na jugu. Em nepismeni em nekreativni. Nivo drugi razred osnovme. Steta bacenih Para na materijal.
Previse smo grijesili da bi pobijedili. Sindikalac primje drugog gola NE stigne da izbije loptu Koji mu Pavic namjesta. Zajmovica nigdje kod oba primljena gola. Iskupio se na drugoj strani.
Pavic dobar ali Sinisa nije bio na nivou. Blagojevic napokon odigrao dobru tekmu.
Jazvic bi trebao na treninzima stalno vjezbati izbjegavanje ofsajda I da mu Oda stalno pusta situacije iz prvog poluvremena.
I konacno zabraniti pisanje parola na jugu. Em nepismeni em nekreativni. Nivo drugi razred osnovme. Steta bacenih Para na materijal.
- hrasno38
#72715 Re: FK Željezničar
Zajmovic dva gola dao a dva gola dali igraci na koje je on trebao da paziLSD wrote:Bogičević i Vranješ više ne smiju zaigrati niti jedne utakmicejedva cekam dan kada ce te štetočine napustiti klub.
ZajmovićPavić
Čurjurić
![]()
- hrasno38
#72716 Re: FK Željezničar
Da i ja mislim ali u drugom poluvremenu 90% i bio je jedan vrlo sumnjiv ofsajd u prvom....mislim da je bio to prvi dosudjeni. Ono nije bio faul nad golmanom ni u mislima jer golman je skako unazad i skocio na Krpica i vidi se odlicno da je Krpic skocio samo u visinu ni cenat naprijed i nazad. Dva ofsjada u drugom treba detaljno pogledati s tim da onaj cini mi se zadnji koji je sviran Zajmovicu nije bio ni u mislima.FreakyStyley wrote:Nevjerovatno efikasno i prefrigrano su koordinirali Kaljanac i pomocnici, i priredili nam silovanje na vlastitom terenu. Vi satro objektivni, ugasite se, ili pazljivije pogledajte tekmu. Pokradeni smo.
- hrasno38
#72717 Re: FK Željezničar
Pogodila ga je u ruku kad mu je Kovacevic skocio na glavu i ispustio loptu....to ne moze ni onaj gore iskontrolisati ali je ocito se trazio samo razlog da se ponisti. Jazvicu radi sve kako treba ali oni koji daju zadnji pas ne rade i mislim da bi trebalo probati Javica u varijanti sa Arezinom koji ima ubjedljivo najbolji zadnji pas u Zelji. Da mu je jucer bio MiskeTromblon wrote:Sudija nije svirao nekoliko faulova za nas Koji su bilo ociti. U drugom ofsajd sviran Zajmovicu noje bio. Kid ponistenog gola cini se Krpica pogodila lopta u ruku.
http://scsport.ba/video-sudija-kaljanac ... vacevicem/
Ma ni u mislima faul!!!!! a ruka namjerna ni da je SF u pitanju!
-
Tromblon
#72718 Re: FK Željezničar
Krpic je jednom dao bas kasmo. Dva puta je prerano utrcao bio. Nisam gledao snimke poslije tekme pa za taj srugi gol napisa po onom sto Sam vidio na tv.
Mene je od gola vise nerviralo Ono nesviranje faula I pustanje pita u kontru I polukontru. Najmanje dva puta u prvom. U drugom NE svira faul bad Vranjesom.
Najsmijesnije je bilo kad mu horsku jebu mater a sudija NE cuje. Da nije salemova Skola bio bi bar jedan crveni
Mene je od gola vise nerviralo Ono nesviranje faula I pustanje pita u kontru I polukontru. Najmanje dva puta u prvom. U drugom NE svira faul bad Vranjesom.
Najsmijesnije je bilo kad mu horsku jebu mater a sudija NE cuje. Da nije salemova Skola bio bi bar jedan crveni
-
vryzas
- hrasno38
- ganjeta
#72722 Re: FK Željezničar
moke_31 wrote:Ovo bolje ne gledati do kraja. Nabiće nas skroz. Bekova kao da nemamo a doveli 2-3![]()
![]()
Jebem te fudbale, kad te svako prati
-
FreakyStyley
#72723 Re: FK Željezničar
https://fkzeljeznicar.ba/
Do tad, neka klub radi sve sto zna i umije da se ogradi i sacuva od ovoga. Da li je to sklapanje nekog specijalnog ugovora sa nekom zastitarskom agencijom, kavez, ili nesto deseto, nebitno. Jucer nisu sve razjebali jednostavno jer se nisu organizovali kako treba. Iduci put hoce. Ko ih pohvali za jucerasnje ponasanje, dabogda mu kuci dolazili.
Imate i fotografije. Tacno po ovome vidis da imaju problema unutar grupe, da nisu dobro organizovani. Ovo je onako stihijski pocupano i polupano, tesko da je bilo neke koordinacije medju njima. Do iduceg derbija na Grbavici ocekujte da te probleme rijese, dakle ocekujte potpuno demoliranje dijelova tribine, mokrih cvorova, baklje na terenu, i jos mnogo toga.Sinoć je na Grbavici odigran još jedan gradski derbi između Želje i Sarajeva pred nešto više od 10.000 gledalaca, a FK Željezničar u nastavku obavještava javnost o oštećenjima na gostujućem sektoru na kojem su bili smješteni navijači FK Sarajevo.
Organizacija derbija i igra fudbalera obje ekipe bili su na zavidnom nivou, a mrlju na susret bacilo je ponašanje nekoliko navijača gostujuće ekipe.
Naime, nakon utakmice FK Željezničar izvršio inspekciju gostujućeg sektora i uvidio sljedeća oštećenja:
Polomljeno je 26 stolica;
Uništeni su dijelovi toaleta u sektorima B5 i B6;
Polomljena zaštitna ograda;
Oštećena zaštitna mreža koja je sprječavala ubacivanje pirotehničkih sredstava u teren.
FK Željezničar će zajedno sa nadležnim organima izvršiti analizu video materijala koji se odnosi na gostujući sektor B5 i B6 sjeverne tribine te će protiv NN lica pokrenuti odgovarajuće postupke. Nakon procjene štete, FK Željezničar će gostujućem klubu dostaviti zahtjev za nadoknadu štete.
Do tad, neka klub radi sve sto zna i umije da se ogradi i sacuva od ovoga. Da li je to sklapanje nekog specijalnog ugovora sa nekom zastitarskom agencijom, kavez, ili nesto deseto, nebitno. Jucer nisu sve razjebali jednostavno jer se nisu organizovali kako treba. Iduci put hoce. Ko ih pohvali za jucerasnje ponasanje, dabogda mu kuci dolazili.
-
vryzas
#72724 Re: FK Željezničar
Charuga wrote:
Frajer zabije dva gola, a snosi dio krivice za oba sto smo primili.
-
FreakyStyley
#72725 Re: FK Željezničar
Gledaj to ovako: da nije Zajmovic igrao bilo bi 0-0.