Istina da ima neukih i informatički nepismenih ljudi, ali evo mogu za sebe reći da nisam jedan od takvih. Ako koga interesuje, neka pročita moje ranije postove na ovoj temi, dva puta po 0.54KM skinuto naknadno, nakon aktivacije internet opcije. Prema riječima gospode 1444, to je neki rezervisan iznos, jer sam ja koristio mobilne podatke prije aktivacije opcije -
dva puta u par dana, nakon aktiviranja iste opcije (!?). Zato sam jučer aktivirao tako što mi je drug tačno prebacio 2.00KM za internet opciju, i odmah aktivirao opciju, i onda nije moglo ništa naknadno skinuti, misteriozni rezervisan iznos (jer sam podatkle počeo koristit prije aktivacije

) jer eto nema odakle.
Pa dalje, redovno skida određen iznos i lociranje na 4G mreži. Evo, meni je neshvatljivo da se do sad nije moglo riješiti to. Ili, jednostavno napraviti da se refundacija automatski izvršava nakon isteka sesije. Ali, eto očigledno ih boli ona stvar. Sjećam se slična stvar mi se dešavala i na Tele2 u HR, kako oni kažu "pingiranje na 4G mreži" i skine određeni iznos, ali se automatski refundira nakon sat-dva.
Tačno je i da ima dosta telefona koji imaju pun qrac bloatwarea, ali eto ja ne bih ovo sve pisao da nisam prije ovoga testirao, išao metodom eliminacije. Koristim iPhone 11, eto nije mi bilo mrsko probati sa HT Eronet karticom, naravno tamo nema nikakvog naknadnog skidanja sa računa, jer je telefon uredan, očigledno je do koga je problem.
A ovo što SMS kasni po pola sata o isteku internet opcije, nisam znao da je to slučaj već par godina.

Ali eto, slučajno kasni, valjda teško napravit da stiže na vrijeme kao kod ostalih