BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
REDDEVILS

#72626 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

allem_77 wrote: 07/09/2020 16:15
Kiki_Musampa wrote: 07/09/2020 16:07 Uzeo sam ovaj mjesec HBO,kao ono ima HBO OD. E sad,to bi trebalo da bude kao HBO GO kako sam ja pročitao,samo nigdje veze videoteka na GO i ovdje. Na BHT ima oko 80 filmova,a treba da bude 2000 i više?????
https://hbogo.ba/#

Možeš li se prijaviti?
Nema BH Telecoma na listi podržanih operatera🙂
Ne isplati se uzimati HBO Premium na BH Telekomu
Kiki_Musampa

#72627 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Kako jbt uspiju sve nekako zeznuti...Bila bi odlična stvar da opet nije neka muljaža:)
allem_77

#72628 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Kiki_Musampa wrote: 07/09/2020 17:05 Kako jbt uspiju sve nekako zeznuti...Bila bi odlična stvar da opet nije neka muljaža:)
Ne znam, možda nisi dobro naštimao? Prijatelj ima total tv premium i ja se prijavio sa njegovim nalogom. Uglavnom radi bez problema na Bhtelecom internetu.
fusion_ba

#72629 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

allem_77 wrote: 07/09/2020 18:03
Kiki_Musampa wrote: 07/09/2020 17:05 Kako jbt uspiju sve nekako zeznuti...Bila bi odlična stvar da opet nije neka muljaža:)
Ne znam, možda nisi dobro naštimao? Prijatelj ima total tv premium i ja se prijavio sa njegovim nalogom. Uglavnom radi bez problema na Bhtelecom internetu.
Telemach / TotalTV u HBO Premium paketu ima i HBO OD i HBO GO, a BH Telecom samo HBO OD preko stb.
zubi

#72630 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

un1ted wrote: 07/09/2020 15:23 Nemojte spamati taj mail, jer tamo rade operateri koji vam ne mogu pomoci, niti ima nekog efekta da se posalje email. Kada telekom zanima misljenje, onda rade ankete na uzorku od vise hiljada korisnika.
Da, al problem je sto ih ne zanima nase misljenje, a mi nemamo nacina da im ga dostavimo :-x
°u°

#72631 Re: BHTelecom All About

Post by °u° »

Kakve su ovo reklame MojeTV i BH Telecoma na stadionu? Uzmite Moju TV i gledajte šta?
Van pameti!
Bosanac sa dna kace

#72632 Re: BHTelecom All About

Post by Bosanac sa dna kace »

Ima li iko iskustva sa ovim novim paketima Moja TV Net Go??? 🙂
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5a54b57e9d2.html
Filadendron96

#72633 Re: BHTelecom All About

Post by Filadendron96 »

Pozdrav svima. Tražim za oca mobitel (na pretplatu naravno) pa ako može neko da mi neko objasni vezano za pakete. Znači on trenutno koristi LG k10 i paket Extra S i pošto želi malo bolji sa boljom kamerom, izabrao sam mu Xiaomi Redmi note 9 pro sa istim paketom. Stvar je u tome što on ima u paketu uključeno 800 minuta, 800 poruka i 6gb interneta. Kada gledam ponudu za ovaj Xiaomi sa istim paketom, onda je 500 minuta, 500 poruka i 3gb interneta. Može li mi neko objasniti ovu razliku i zašto je to tako, te koliko bi iznosila mjesečna rata za mobitel kao uređaj, odvojeno od ovih 22 KM ili je uračunata u ovaj iznos?
Last edited by Filadendron96 on 08/09/2020 00:54, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#72634 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Filadendron96 wrote: 07/09/2020 22:11 Pozdrav svima. Tražim za oca mobitel (na pretplatu naravno) pa ako može neko da mi neko objasni vezano za pakete. Znači on trenutno koristi LG k10 i paket Extra S i pošto želi malo bolji sa boljom kamerom, izabrao sam mu Xiaomi Redmi note 9 pro sa istim paketom. Stvar je u tome što on ima u paketu uključeno 800 minuta, 800 poruka i 6gb interneta. Kada gledam ponudu za ovaj Xiaomi sa istim paketom, onda je 500 minuta, 500 poruka i 3gb interneta. Može li mi neko objasniti ovu razliku i zašto je to tako, te koliko bi iznosila mjesečna rata za mobitel kao uređaj, odvojeno od ovih 25 KM ili je uračunata u ovaj iznos?
On vjerovatno ima potpisan ugovor na 24 mjeseca, sa opcijom za više minuta i interneta. U tom slučaju za mobitel se primjenjuje cijena "sve tarife bez ugovora".
bitkovac

#72635 Re: BHTelecom All About

Post by bitkovac »

Image

Zna li netko zašto mi je skinulo ovih 10 KM + 10 KM za ovako malo prometa ( kB)?
dend

#72636 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Da li su ovi SK kanali sto imaju HD pored naziva stvarno HD ili je to samo nako stavljeno?
kakaljin

#72637 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

dend wrote: 08/09/2020 10:05 Da li su ovi SK kanali sto imaju HD pored naziva stvarno HD ili je to samo nako stavljeno?
To je SK stavio da su HD, ali telecomu salju u SD formatu tako da nije do telecoma. I to nije u redu da pise pogresno od onoga sto jeste.
Bosanac sa dna kace

#72638 Re: BHTelecom All About

Post by Bosanac sa dna kace »

Bosanac sa dna kace wrote: 07/09/2020 22:06 Ima li iko iskustva sa ovim novim paketima Moja TV Net Go??? 🙂
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5a54b57e9d2.html
Iko? 🙂
sagosen

#72639 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Prebacio broj sa BHTelecoma, nemam živaca više za ovo ciganisanje i šibicarenje. Ja sam mislio da je m:tel dno dna, ali eto nakon godinu dana na BHT vidim da i ovi nisu puno bolji.

Najveći adut 4G pokrivenost, stvarno 4G šiba, odlične brzine, pokrivenost još bolja. A, ovo ostalo - blagi očaj. Već sam pisao na forumu uzimanje nekog "rezervisanog iznosa" nakon aktivacije internet opcije, dva puta za redom po pola marke. E, zato kad sam jučer aktivirao internet opciju poslao mi drug tačan iznos koliko treba za internet opciju, i kad sam aktivirao ostalo 0.00KM i onda nisu mogli ništa "rezervisano" skinuti jer nisu imali odakle. Eto, dokle je to došlo da moram nakon aktivacije internet opcije isprazniti kredit, da se ne bi nešto naknadno skinulo, ko prethodni dva puta :D

Pa dalje, dokle to šibicarenje i ciganisanje ide, jedna stvar koja mi je od početka bila toliko jadna, bijedna, šugava je to da mi za ovih godinu dana apsolutno nijednom nije stigao SMS kredit o isticanju aktivirane internet opcije na vrijeme, već uvijek sa ~pola sata zakašnjenja, ili kada kucam *100# da provjerim stanje kredita, onda magično te sekunde stiže SMS da je internet opcija istekla, a ona u stvari istekla prije pola sata. Ili jučer, ušao u Moj BHTelecom aplikaciju i te sekunde stiže SMS kredit da je internet opcija istekla, a istekla prije pola sata.

Mislim eto, to je toliko degutantno, da me je sramota u njihovo ime da se na takav način pokušava uzeti novac od korisnika, i to ne od jučer, već eto otkad koristim njihove usluge. Tako da, zbogom SDA uhljebariji od mene - vidimo se nikada, a čujemo još manje :D
escobar__

#72640 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

I ti koliko vidim nisi izolovan slučaj već ima i drugih korisnika koji pišu o istom problemu, dakle ne može se reći da je problem do pojedinačnih korisnika već generalni problem za kojim njih boli spolovilo.

Otkako je uveden 4G raja je prijavljivala misteriozne nestanke novca s računa, a čini se da je praksa pljačkanja malo nadograđena. 😁
Tesla Edison

#72641 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Ne branim nikoga ali treba imati u vidu da veliki broj ljudi kupuje telefone po piljarama i uvezene ko zna kako i ko zna za koje tržište. Telefoni puni ko šipak bloatware-a i nepotrebnih servisa i mnogi nisu ni svjesni za šta se sve koristi internet. Isto tako, veliki broj ljudi daje dozvole aplikacijama za pristup raznim resursima telefona bez i da pročitaju koji su to resursi i za šta se koriste. O EULA-ma da i ne govorim.

Meni je na Xiaomiju kupljenom u piljari redovno nestajalo kredita na konekcije koje nisam koristio, niti su bili uključeni mobilni podaci. Na Samsungu kupljenom u Kimtecu (za naše tržište) nikada mi se nije desilo da nestane i fening.
saale

#72642 Re: BHTelecom All About

Post by saale »

Jel se neko prebacio na ovaj neki penzionerski paket, u pitanju je moja tv full paket
azdralovic

#72643 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

TESLA_EDISON wrote: 09/09/2020 10:04 Ne branim nikoga ali treba imati u vidu da veliki broj ljudi kupuje telefone po piljarama i uvezene ko zna kako i ko zna za koje tržište. Telefoni puni ko šipak bloatware-a i nepotrebnih servisa i mnogi nisu ni svjesni za šta se sve koristi internet. Isto tako, veliki broj ljudi daje dozvole aplikacijama za pristup raznim resursima telefona bez i da pročitaju koji su to resursi i za šta se koriste. O EULA-ma da i ne govorim.

Meni je na Xiaomiju kupljenom u piljari redovno nestajalo kredita na konekcije koje nisam koristio, niti su bili uključeni mobilni podaci. Na Samsungu kupljenom u Kimtecu (za naše tržište) nikada mi se nije desilo da nestane i fening.
Ovo su isti oni experti sto su se bunili da im telekom sam salje SMSove na neke strane brojeve, a ono pokusavali iMessage da aktiviraju
dend

#72644 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Ma ljudi neuki i informaticki neobrazovani i kontaju da telekom smislja podmukle nacine da uzmu od korisnika pola marke, a vec im je uzeo te pare kad su pomenuti kredit kupili...

I ova aplikacija koliko je dobra je uopsteno samo informativnog karaktera i nije 100% tacna. Kod mene prikazuje za prosli mjesec 10km na racun interneta, a nisam nikada ni u jednom trenutku imao toliko na ultra racunu jer uplatim tacno onoliko koliko mi treba za dokup minuta i interneta ...
Cak evo gledam koliko je saobracaja za internet proslo u toj minuti bilo bi vise od 10km da je prema standard tarifi interneta.

Evo sad pogledao i vidim prema aplikaciji nekih 11 do 13gb u toj minuti je saobracaja je proslo :D

Image

To je isto sto se ljudi zale puno im skup full paket, kaze preko 120km. A ono tamo mobitel, televizor na rate, zovu djecu u njemacku i sloveniju preko fiksnog, pune kredit preko mojatv ... :D :D
glitch

#72645 Re: BHTelecom All About

Post by glitch »

IkaIJ wrote: 08/09/2020 23:50

Pa dalje, dokle to šibicarenje i ciganisanje ide, jedna stvar koja mi je od početka bila toliko jadna, bijedna, šugava je to da mi za ovih godinu dana apsolutno nijednom nije stigao SMS kredit o isticanju aktivirane internet opcije na vrijeme, već uvijek sa ~pola sata zakašnjenja, ili kada kucam *100# da provjerim stanje kredita, onda magično te sekunde stiže SMS da je internet opcija istekla, a ona u stvari istekla prije pola sata. Ili jučer, ušao u Moj BHTelecom aplikaciju i te sekunde stiže SMS kredit da je internet opcija istekla, a istekla prije pola sata.

ovo je ovako godinama ja ne pamtim da je kad stigla obavijest ranije od par sati po isteku aktivacije :lol:
sagosen

#72646 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

Istina da ima neukih i informatički nepismenih ljudi, ali evo mogu za sebe reći da nisam jedan od takvih. Ako koga interesuje, neka pročita moje ranije postove na ovoj temi, dva puta po 0.54KM skinuto naknadno, nakon aktivacije internet opcije. Prema riječima gospode 1444, to je neki rezervisan iznos, jer sam ja koristio mobilne podatke prije aktivacije opcije - dva puta u par dana, nakon aktiviranja iste opcije (!?). Zato sam jučer aktivirao tako što mi je drug tačno prebacio 2.00KM za internet opciju, i odmah aktivirao opciju, i onda nije moglo ništa naknadno skinuti, misteriozni rezervisan iznos (jer sam podatkle počeo koristit prije aktivacije :lol: ) jer eto nema odakle.

Pa dalje, redovno skida određen iznos i lociranje na 4G mreži. Evo, meni je neshvatljivo da se do sad nije moglo riješiti to. Ili, jednostavno napraviti da se refundacija automatski izvršava nakon isteka sesije. Ali, eto očigledno ih boli ona stvar. Sjećam se slična stvar mi se dešavala i na Tele2 u HR, kako oni kažu "pingiranje na 4G mreži" i skine određeni iznos, ali se automatski refundira nakon sat-dva.

Tačno je i da ima dosta telefona koji imaju pun qrac bloatwarea, ali eto ja ne bih ovo sve pisao da nisam prije ovoga testirao, išao metodom eliminacije. Koristim iPhone 11, eto nije mi bilo mrsko probati sa HT Eronet karticom, naravno tamo nema nikakvog naknadnog skidanja sa računa, jer je telefon uredan, očigledno je do koga je problem.

A ovo što SMS kasni po pola sata o isteku internet opcije, nisam znao da je to slučaj već par godina. :shock: Ali eto, slučajno kasni, valjda teško napravit da stiže na vrijeme kao kod ostalih :-)
tindbe

#72647 Re: BHTelecom All About

Post by tindbe »

glitch wrote: 09/09/2020 12:31
IkaIJ wrote: 08/09/2020 23:50

ovo je ovako godinama ja ne pamtim da je kad stigla obavijest ranije od par sati po isteku aktivacije :lol:
Meni obavijest o isteku aktivacije stiže uvijek oko 1 sat iza ponoći.
Ako slučajno zaboravim isključit zvuk zvona, to bude neugodno buđenje.
fusion_ba

#72648 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Postavite sebi podsjetnik i riješen problem. :D
sagosen

#72649 Re: BHTelecom All About

Post by sagosen »

ma najbolje ne koristit BHT mobilni internet i riješen problem :lol: :lol: :lol:
Revolucionar ★

#72650 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

I ja sam prijavio kradju kredita BHT-u, nazalost nisu nista mogli uciniti osim razjasniti sta se desi. Naime, koristio sam onih 500MB od marku taj dan, dosla mi je poruka da mi je ostalo 30-40 MB. Udjem u aplikaciju Moj BHT i aktiviram onu 1KM - 1GB/24h. Nastavim normalno koristiti. Kroz par minuta internet prestaje raditi, pogledam racun, 00.00 KM. Pogledam promet, kao nekih 70-80 MB. Kad sam potrosio prvi paket, s drugog nije ni skidalo niti ga registrovalo, nego je slozilo po sistemu naplate po Megabajtu. Kod prijave problema rekose mi da sljedeci put moram cekat poruku da je jedan paket istekao, pa onda aktivirati drugi :-)
Locked