FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

salle_eh1986

#72626 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

hrasno38 wrote:
DonieBrasco wrote:Koliko mi platimo samo poreza drzavi BiH obzriom da se zna da klub otplacuje stare dugove, gradi se stadion - novi projekti u pripremi - neki se realizuju, sve i igraci i uposlenci prijavljeni (sigurno nisu na minimalcu a ovamo "na ruke" velike pare), na to sve drugi popratni razno razni troskovi kluba...itd.

Koliko Zrinjski plati poreza i cega sve ne drzavi BiH ?

Prica se najbolje plate u ligi imaju igaci Zrinjskog, pa logicno bi onda bilo da placaju i najveci porez, dohotke i sta sve ne za iste, a imaju i najveci roster u ligi. A gdje su ostali troskovi kluba mimo igraca, gdje su ostali uposlenici, potrebe i potrosnje kluba ?
Onoliko koliko Zeljo placa poreze drzavi u odnosu na Zrinjski toliko placa i Sarajevo u odnosu na Zelju. Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih.
Totalno nebitno koliko ko ima uposlenih.
Primjera radi sloboda je plaćala doprinose na plate 400KM što je sasvim zakonski regularno. I oni su to zaista i "davali" državi. Eh sad što niko živ ne vjeruje da je jedan igrač igrao tamo za 4 stoje to je drugi par opanaka, ali ima još tih i takvih koji rade tako, nešto na račun zakonski a nešto na ruke, i povjerenje kako te poslodavac neće zakinuti. A uvijek može, jedino da je minđa pa ne smije, što nije slučaj u BiH hhh
Kinaski

#72627 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

U kol'ko zavrsava ova imovinsko-pravna rasprava da malo o fudbalu pisemo ?
salle_eh1986

#72628 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

avetinja wrote:
hrasno38 wrote:Jok eto nego ce tebe pitati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja samo ne znam kako bez da tebe pitaju prodadose ovi iz SDA toliko zemlje arapima :lol: :lol: :lol:
Nisam samo ja u pitanju, ima još forumaša koji se ne slažu sa prodajom. Ne bi SDA prodala da narod ne da. Ljudi godinama nemaju vodu, posao, gradski prijevoz, lutalice po gradu, a ne bune se. Ali ovdje to neće biti slučaj. Amaterizmi su im prolazili, ali ovo neće.
Jedno je brinuti se o klubu a drugo pokušavati naći nešto za šta ćeš se uhvatiti kao slamku spasa i predstaviti to kao loš rad.
Ja ne mogu lažnih navijača, nikako.
Nisam onaj koji sudi i treba da sudi, ali dosta sam se u životu nagledao i naslušao onih koji bi nešto nekome branili samo eto onako jer im se može. E takva je i ova tvoja priča.
Eto ti, ja, peti deseti smo toliko vezani za pomoćni teren pa ga ne damo taman neko ponudio deset puta više. Uozbilji se.
Nisam ni ja za to da se proda pa se pare rastale i onda niti terena niti para.
Ali jesam za to da se gradi kamp. Ako je to jedan od načina onda i tako. Jer želim da klub napreduje a ne stagnira. Sa kampom bi trebalo da se napreduje. Sa ovim pomoćnim ne vidim kako.
Ali svakako se tu ne pitamo ni ti ni ja a ni čitav ovaj forum da se nasadi na glavu, već oni koji sjede u upravljačkim strukturama. Ko i uvijek, svugdje...
manijak1

#72629 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

:oops: Ni sudija im neće pomoći .

Naprijed lokomotivo :D plava , što više zgazi pitara :oops:
Skromno 4:0 F.T.

malo oni, malo ovi , svi su , valjda u srcu Željini i Željo treba biti i ostati naš .

Sve treba biti podložno zdravoj kritici , pitanje je samo atmosfera u Skupštini i ego pojedinaca kada se pređe granica mirovanja .Ovako na duže staze neće moći , zato je u ovoj sferi djelovanja potrebna podobra analiza šta bi privatizacija donijela , a šta odnijela.Ovo sve ostalo je naklapanje bez granica i presipanje iz šupljeg u poluprazno.Autoritet je bilo gdje neophodan , treba razdvojiti uvlakače i neznalice od profesionalaca.Kako vidimo u cijeloj zemlji je od završetka agresije na djelu legalna otimačina interesnih grupa iz svih političkih grupacija.Još ako je neko baš pošten i ima viziju razvijanja i znanje da to ostvari , zapeće već na opštinama i podmetanjima , u rulji će biti naivac , levatina i gluperda.I pitanje gdje će ga nagaziti skriveni kurvini sinovi , e kad to dođe onda svi bježe ko od kuge , što se bježalo nekada .Od mene toliko o Upravi , koja se dobrano potrudila da se stvori ambijent u kojem se dalje treba gajiti i čuvati fudbal.Ali nije da svi sve znaju , greške je potrebno na vrijeme priznati i ispraviti .Tu bi trebali nastupiti omladinci , koliko se vidi , ima ih .
cvrčak_na_hedonizmu

#72630 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Pa da onda osnujemo ligu poreznih obveznika, bili bi prvi favoriti.

FK Placamo Porez :strik:

Kolega Adis i kompanija u borbi do zadnje jednokrevetne sobe.

Dodje nn, levat, anonimus sa OBN-a, koji je potrosni kondom ko i Cenan, Riba i ostali poltroni i prica kako i sta treba. Rezultat 0 sto je i logicno kad niko veze nema o fudbalu. Al zato se dobro ulizuju.

Pozdrav, pardon klimoglav
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#72631 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:
hrasno38 wrote:Jok eto nego ce tebe pitati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja samo ne znam kako bez da tebe pitaju prodadose ovi iz SDA toliko zemlje arapima :lol: :lol: :lol:
Nisam samo ja u pitanju, ima još forumaša koji se ne slažu sa prodajom. Ne bi SDA prodala da narod ne da. Ljudi godinama nemaju vodu, posao, gradski prijevoz, lutalice po gradu, a ne bune se. Ali ovdje to neće biti slučaj. Amaterizmi su im prolazili, ali ovo neće.
Ne kazem da se i ja slazem sa prodajom ali ne kazem i da imam pravo da odlucucjem o tome.
avetinja

#72632 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:Jedno je brinuti se o klubu a drugo pokušavati naći nešto za šta ćeš se uhvatiti kao slamku spasa i predstaviti to kao loš rad.
Nisam onaj koji sudi i treba da sudi, ali dosta sam se u životu nagledao i naslušao onih koji bi nešto nekome branili samo eto onako jer im se može. E takva je i ova tvoja priča.
Eto ti, ja, peti deseti smo toliko vezani za pomoćni teren pa ga ne damo taman neko ponudio deset puta više. Uozbilji se.
Ali jesam za to da se gradi kamp. Ako je to jedan od načina onda i tako. Jer želim da klub napreduje a ne stagnira. Sa kampom bi trebalo da se napreduje. Sa ovim pomoćnim ne vidim kako.
Ali svakako se tu ne pitamo ni ti ni ja a ni čitav ovaj forum da se nasadi na glavu, već oni koji sjede u upravljačkim strukturama. Ko i uvijek, svugdje...
Koju crnu slamku? Koliko smo doveli trenera i igrača, a nismo uzeli titulu?

Prodaja nije način. Možda koncesija, ali prodaja ne.
avetinja

#72633 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:
avetinja wrote:
Ne kazem da se i ja slazem sa prodajom ali ne kazem i da imam pravo da odlucucjem o tome.
Odlučivat ćemo i ti i ja. Kao što sam rekao, možda koncesija, ali prodaja ne.
salle_eh1986

#72634 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

avetinja wrote:
salle_eh1986 wrote:Jedno je brinuti se o klubu a drugo pokušavati naći nešto za šta ćeš se uhvatiti kao slamku spasa i predstaviti to kao loš rad.
Koju crnu slamku? Koliko smo doveli trenera i igrača, a nismo uzeli titulu?

Prodaja nije način. Možda koncesija, ali prodaja ne.
Na stranu sve to, ali nije ovo igra pa kad je prekucaš ugasiš je.
Treba titula, titule jesu cilj i primarni zadatak.
Ali nogomet se evo igra i bez njih kako bi se igrao i da smo osvojili.
Ok koncesija. Ali znamo li postoji li iko ko bi ušao sa nama na taj način u ovo sve. Nije kako rekoh igrica pa da klikneš i bude...
Nismo je.benog GS godinama mogli nafatati jer niko nije vidio svoju korist da daje svoje pare a gotovo ništa ne dobije za uzvrat. I ne samo kod nas, mi smo još i dobri.
Država je rupa bez dna koju svako ozbiljan zaobilazi jer ovde niti možeš zaraditi a ni prevariti više ikog jer smo muturali svi :)
FreakyStyley

#72635 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Derbi sudi objektivni i nadasve nepristrani Kaljanac.

Image

Image

:bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#72636 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

salle_eh1986 wrote:
I kome da se vjeruje na rijec ? Tebi ? Kolegi Adisu ? Jos nekom anonimusu iz UO ? Milimetru ?

Nije Grbavica Alhos da se imovina slozi, a pritom niko ne pocese.

Grunt se ne prodaje, kucu od roditelja, svoj stan pa bujrum prodaj.

Upravljacke strukture prodaju imovinu udruzenja gradjana. Jah.

Mislio sam da si ozbiljniji

A i eto, mnogo, razloga za internet brigadu. Zemlja.
hostapler

#72637 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

"Upravljacke strukture" neka nadju modus kako da se ona zemlja oplodi i iz nje izvuku sto vece pare. Ali ista ta zemlja (za)uvijek mora ostati na klubu u gruntu.
Javno-privatno partnerstvo ili nesto slicno.
Od prodaje nema nista.
avetinja

#72638 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:Na stranu sve to, ali nije ovo igra pa kad je prekucaš ugasiš je.
Ok koncesija. Ali znamo li postoji li iko ko bi ušao sa nama na taj način u ovo sve. Nije kako rekoh igrica pa da klikneš i bude...
Nismo je.benog GS godinama mogli nafatati jer niko nije vidio svoju korist da daje svoje pare a gotovo ništa ne dobije za uzvrat. I ne samo kod nas, mi smo još i dobri.
Država je rupa bez dna koju svako ozbiljan zaobilazi jer ovde niti možeš zaraditi a ni prevariti više ikog jer smo muturali svi :)
Nemoj me zasmijavati sa tom pričom"nema veze zbog titule". Ne bi se igrao kako se već igra. Znaš li kolike smo pare zijanili što prošle sezone nismo uzeli titulu? U redu je jednom pogriješiti, ali tri sezone su potrošili. Četvrta je u toku, neću ništa govoriti, ali ako ne uzmu titulu vozdra svi redom. Nećemo deceniju čekati dok oni skontaju kako treba raditi.
Svaka čast za generalnog.
Za prodaju nisam, nije rješenje. Svi znamo na šta to izađe u životu kada se krene prodavati. Ne prodaje se zemlja tek tako.
LSD

#72639 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hahaha svako malo se ovdje provocira sa nekom pricom o prodaji pomocnog terena Grbavice :lol: :lol:
Neki kampovi po Butmiru, akademije, furka na jufkice, ovo ono.

Ljudi, manite se ćorava posla.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#72640 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Pravi se atmosfera da je prodaja terena jedina opcija.
Kao da bez prodaje ne možemo napredovati, tapkacemo u mraku i kad prodamo dolazi napredak i blagostanje.
Nidje veze.
S vremena na vrijeme se pusti probni balon, opipava se bilo navijača, a radi se na metodi kuhane žabe
Daj Bože da grijesim, ali gledajuci sta se oko nas u društvu dešava, hm.
Kad je lova u pitanju, korist, grebanje, ne vjerujem bratu rodjenom, a kamoli balijama, ljudima bez kičme, pushQrcima i dupeuvlakacima.
UnKnownBA

#72641 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Ne griješe puno :D , jer i ne možemo napredovati gledajući iz građevinske perspektive, a kakvo je vrijeme došlo danas ih dosta gleda Želju baš tim očima. Postali smo sportski kolektiv kojem je jedino ostalo da na stadionu proslavlja infrastrukturne projekte. Ako imaju većinu da im podrži prodaju onda ko nas jebe, bolje nismo ni zaslužili. Ne moramo se ni furati na kone, vremenom ćemo, prodavajući i ovo jada što su generacije sticale, doći na njihov nivo sa par veš mašina. :-)
FreakyStyley

#72642 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Da samo citas ovaj forum i ne pratis Zelju mislio bi da smo u situaciji ovih poluugasenih klubova a la Celik, Sloboda. :-)
zipoo

#72643 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Samo da javim za ono top pojacanje...za desetak dana potpisuje na godinu ipo.
BHF_Manijak

#72644 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Da citas s1 pomislio bi Bayern, pa mi...
decko_sa_kovaca

#72645 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Moze se na onom nesta napravit sto bi donosilo profit al mane repa
insaneinthebrain

#72646 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

zipoo wrote:Samo da javim za ono top pojacanje...za desetak dana potpisuje na godinu ipo.
hoce li ta bomba vise. ili je krcmar odnio sa sobom :cry:
zipoo

#72647 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

insaneinthebrain wrote:
zipoo wrote:Samo da javim za ono top pojacanje...za desetak dana potpisuje na godinu ipo.
hoce li ta bomba vise. ili je krcmar odnio sa sobom :cry:
za desetak dana
salle_eh1986

#72648 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
salle_eh1986 wrote:
I kome da se vjeruje na rijec ? Tebi ? Kolegi Adisu ? Jos nekom anonimusu iz UO ? Milimetru ?

Nije Grbavica Alhos da se imovina slozi, a pritom niko ne pocese.

Grunt se ne prodaje, kucu od roditelja, svoj stan pa bujrum prodaj.

Upravljacke strukture prodaju imovinu udruzenja gradjana. Jah.

Mislio sam da si ozbiljniji

A i eto, mnogo, razloga za internet brigadu. Zemlja.
mene stid što dijelim isti zrak sa tobom, jes oca mi rahmetli
boli tebe bolan kita zamnom, ko što mene boli realno za tobom
ali ovakvi "šukovi" priliče uzrastu djeteta od 15 godina plafon
ako si to godište razumijem te onda, bubuljice i tako to
ali ako nisi onda se istinski brinem za tebe, jer svako ko ne misli ko ti je .....
znači "onako je kako ja kažem i nikako drugačije" :hajmooo:
salle_eh1986

#72649 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

avetinja wrote:
salle_eh1986 wrote:Na stranu sve to, ali nije ovo igra pa kad je prekucaš ugasiš je.
Nemoj me zasmijavati sa tom pričom"nema veze zbog titule". Ne bi se igrao kako se već igra. Znaš li kolike smo pare zijanili što prošle sezone nismo uzeli titulu? U redu je jednom pogriješiti, ali tri sezone su potrošili. Četvrta je u toku, neću ništa govoriti, ali ako ne uzmu titulu vozdra svi redom. Nećemo deceniju čekati dok oni skontaju kako treba raditi.
Svaka čast za generalnog.
Za prodaju nisam, nije rješenje. Svi znamo na šta to izađe u životu kada se krene prodavati. Ne prodaje se zemlja tek tako.
može se reći da sam sličnog mišljenja, razmišljanja
dovoljno je ovo godina da se posloži sve
"problem" je što je Oda tek sad došao i malo bi bezobrazno bilo od njega odma očekivati sve...jer je naš i ne zaslužuje da se opet tjera nakon prve greške
tako da bar što se mene tiče "kupili" su me (opet) njegovim dovođenjem jer znam da smo sa njim na pravom putu...i da rezultati sa njim će doći
zipoo

#72650 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Tebe su kupili jos 2015
Post Reply