zavrzlama wrote:General War wrote:
Iz price koju godinama ovdje siris, tako se da zakljuciti da je RP namjenjena samo Bosnjacima...nigdje ja nisam vidio da velikosprska strategija pociva na rahat patnji, niti se to iz prilizenog da naslutiti.
Da ne crtam,da pokusam jos jednom.
Srbi u BIH koce normalizaciju i napredak BIH ne dozboljavajuci istoj ulazak u eu i nato,jer zele raspad bih ,i placaju ekonomski,demografsku i pokiticku cijenu sto je prevedeno na nas jezik "Strategija rahat patnje"
Srbija za mjesec dana moze ispuniti sve uslove za ulazak u eu,moze u skupstini izglasat ulazak u nato,moze za 24 sata ukrotit dodika i slicne ALI mrcvare i druge i sebed vec 30 godina,jer imaju druge strateske ciljeve(podjelu bih,podjelu kosova,vracanje cg u zajednicu sa srbijom i vojni savez sa rusima)
Takva strategija srbije = rahat patnja.
Kljuc mrcvarenjs sebe i drugih drzi srpska politika i ideologija,oni jedino tu istu rahat patnju mogu ukinut...
Ono sto je indikativno je da nametnuta rahat patnja najvise pogadja srbe,dok drugi se manje trose i usput sazrijevaju politicki....de gledaj da ovo pazljivo procitas da ne crtam.
Pa dobro sam ja to procitao...ali ne mogu da vjerujem sta pises
..znaci, plan razmnozavanja bosnjaka ko ze'cova posto je dozivio debakl...sad pokusavas nemusto prebaciti na srBsku stranu mada nicime to nisi prakticno dokazao.
Srbi tj, Milorad kao istureni napadac, je sve samo ne u "rahat poziciji"...jbt, kucni savjet PC lagano proglasi nacionalni interes oko tuzbe za most, koji ih se i ne tice ali sjebase drzavu tamo gdje do sada nisu mogli...a ti opet zjalas. I evo na dan postrojavanja zandarmerije (citaj privatne vojske, jer zandarmerija je vise nego policija)..'snjacima ostade samo zajebancija kao reakcija...do tebe je da sebi priznas svu nemoc i da to projiciras sa bezveze komentarima koji samo izrazavaju neku "nadu" i nista vise...a hoce li krava lipsat ili ne u to nadi, to nikako da izustis.
Srbija nece ukrotit Dodika jer niko to od nje ne trazi..srbija ce se nastaviti sve vise zblizavati sa PC jer niko se ne buni, srbija ce trenirati i ubacivati svoje agenente jer je niko ne sprjecava...i sve po zakonu...I sve isto vazi i za Hrvatsku koja tebe nikad u komentarima nije toliko interesovala, a vazan je dio ove price, sto ti kamufliras, pa kome se svidi, jer druge opcije nema osim navijanja.