FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Šibicar

#72601 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

A moze li ironija?
Charuga
Globalni moderator

#72602 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Trovanje omladine - trajni ban.
Ironija - 14 dana.
salle_eh1986

#72604 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

hrasno38 wrote:
salle_eh1986 wrote:
hrasno38 wrote:
Nego sta ti je tu sega???
Jesi ozbiljan fakat te pitam sad
Jok eto ti si!
Znaš li ti kolika su mjesečna izdvajanja za reprogram duga i koliki je budžet... eto okvirno.
Kako 10 milja može uticati na veličinu budžeta kluba od 3 miliona, znaš li koliki je to procenat.
Nećemo se praviti neznalicama većim nego jesmo pobogu.
Dug je samo jedna stavka na koju se troše budžetske pare, usudio bih se reći i najmanja stavka.
Recimo na porez ode milion, na plate toliko i po gotovo...a dug 120 hiljada
vryzas

#72605 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Sve se nema, a na Kipar se ide. :oops:

:mrgreen:
zipoo

#72606 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Plavo-bijeli wrote:Napisao mu milion puta da nisam "kolega Hadžić", a on opet po starom.. fakat nisi dobar :)
ja ja, nije govno nego se pas posr'o
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#72607 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

salle_eh1986 wrote:Nećemo se praviti neznalicama većim nego jesmo pobogu.
Dug je samo jedna stavka na koju se troše budžetske pare, usudio bih se reći i najmanja stavka.
Recimo na porez ode milion, na plate toliko i po gotovo...a dug 120 hiljada
Budzet Zelje je oko 4 miliona a dug trenutno iznosi sa kamatama oko 2 miliona i od nas imaju veci dug samo Sloboda i Celik.....uzgred Siroki ima budzet oko 3 miliona a duga ni marke....Sarajevo oko 6 miliona a duga ni marke. Zrinjski ima isto duga oko milion i njihov budzet zaista ne zanm koliki je.......Zrinjski je po TM najsuplji, pa ide Sarajevo, Zeljo, Siroki......naravno tacnost tih podataka se ne moze uzimati kao argument ali okvirno da.
salle_eh1986

#72608 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Naša mjesečna izdvajanja su opet ponavljam 10 hiljada KM...cca 4% budžeta.
Da se mora vratiti odma to bi bilo opterećenje, ovako nije. Obaveza jeste. I ništa više od toga.
I opet se čudim kako neko može reći da je veći budžet kluba koji ima 2miliona čisto od onog koji ima 3miliona minus 120hiljada...
Ali odavno nemaju forumi logike pa eto...
Lakat Jebić

#72609 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

salle_eh1986 wrote: Ali odavno nemaju forumi logike pa eto...
istina. od 20 avgusta 2009.
NORMUS

#72610 Re: FK Željezničar

Post by NORMUS »

ultima_palabra wrote:Znate li vi sastaviti post bez "glupi, supci, strucnjaci, vidi mu glave"? Znam da je tesko, jbg niste navikli argumente koristiti, ali probajte... ne boli.
Kakve bolan argumente, i ko?
Inače rijetko komentarišem, ali ova tvoja je zlatna. ARGUMENTI!
Čitam redovno forum i dolazim do zaključka da forumaši znaju o Amaru i Misketu stvari koje ni navedeni dvojac ne zna.
Ovaj zna da Amar ima para, pihhhh..., ovaj drugi zna da Amar nema para. Pričaju likovi o budžetu jedne firme. Hej!!! On zna da mi imamo veći/manji budžet od Širokog uz opasku ,,bare-bare''?!
Svi znaju kolike plate imaju igrači. Informacija koja je baj d vej poslovna tajna. Znate Vi moj kurac. Klasična spika uz kafu :''Majku jebo svoju, što nas Kerla/Husić/Bevab/kurac-palac zavali. Hej, on imo platu 7500,00KM!! Majku sebi jebo. Jes života mi. Priča mi lik dobar s njegovim amidžićem/tetićem/rođakom... On vidio listu.... bla, bla, bla...'' i ode se kurčiti po forumu da ON zna, dan te jebo, koliku platu ima neki igrač.
Ovi brane upravu, ovi je kude. Odjednom svi valjaju. Pa su lopovi....
Ali ubjedljivo najjača stvar je kad pojedinci počnu praviti troškovnik kluba. Koliko se zaradilo, potrošilo. Zaduženja, razduženja, izvodi otvorenih stavki, trebovanja, KUF, KIF, veleprodaja, maloprodaja, osnovna sredstva, privremene situacije, građevinski dnevnici... :shock:
I ubjeđeni da su ONI u pravu.
Jebem li te živote.
Jedino šta još nismo probali je da pola počne navijati za Sarajevo, pola za Olimpic. Jebo Želju. Ha ya.
Podržite klub, volite klub. Jebali Vas i Miske i Amar i boli Vas kurac jel kvadrat trave 100,00KM ili 1000,00KM! Mosa LJOŽE.
hrasno38

#72611 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

NORMUS wrote:
ultima_palabra wrote:Znate li vi sastaviti post bez "glupi, supci, strucnjaci, vidi mu glave"? Znam da je tesko, jbg niste navikli argumente koristiti, ali probajte... ne boli.
Čitam redovno forum i dolazim do zaključka da forumaši znaju o Amaru i Misketu stvari koje ni navedeni dvojac ne zna.
Ovaj zna da Amar ima para, pihhhh..., ovaj drugi zna da Amar nema para. Pričaju likovi o budžetu jedne firme. Hej!!! On zna da mi imamo veći/manji budžet od Širokog uz opasku ,,bare-bare''?!
Svi znaju kolike plate imaju igrači. Informacija koja je baj d vej poslovna tajna. Znate Vi moj kurac. Klasična spika uz kafu :''Majku jebo svoju, što nas Kerla/Husić/Bevab/kurac-palac zavali. Hej, on imo platu 7500,00KM!! Majku sebi jebo. Jes života mi. Priča mi lik dobar s njegovim amidžićem/tetićem/rođakom... On vidio listu.... bla, bla, bla...'' i ode se kurčiti po forumu da ON zna, dan te jebo, koliku platu ima neki igrač.
Ali ubjedljivo najjača stvar je kad pojedinci počnu praviti troškovnik kluba. Koliko se zaradilo, potrošilo. Zaduženja, razduženja, izvodi otvorenih stavki, trebovanja, KUF, KIF, veleprodaja, maloprodaja, osnovna sredstva, privremene situacije, građevinski dnevnici... :shock:
Jebem li te živote.
Jedino šta još nismo probali je da pola počne navijati za Sarajevo, pola za Olimpic. Jebo Želju. Ha ya.
Podržite klub, volite klub. Jebali Vas i Miske i Amar i boli Vas kurac jel kvadrat trave 100,00KM ili 1000,00KM! Mosa LJOŽE.
https://sportsport.ba/fudbal/vukotic-po ... aka/224702
Lakat Jebić

#72612 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

pencilin za svaku diskusiju
since 1938
NORMUS

#72613 Re: FK Željezničar

Post by NORMUS »

hrasno38 wrote:
NORMUS wrote:
Jebem li te živote.
https://sportsport.ba/fudbal/vukotic-po ... aka/224702
Znao sam da odmah idu linkovi.
Inače te cijenim zbog tvojih postova života mi, ali zar fkt misliš da je relevantno ovo što je Vukotić rekao, tačnije da je istina?
,,Prema Vukotićevim riječima...''
Ne kažem da nije tačno, ali u kakvoj smo državi misliš da je istina?
Izvini ako sam te uvrijedio u prošlom postu, nisam Bgm nikoga ciljao, ali hoću da kažem da igra brojevima nije jednostavna.
Zaposlen sam u firmi u kojoj radim sve gore navedeno. Nije to toliko jednostavno koliko se čini. Vukotić rekao iznos i to je to. Jeste al' juče.
DonieBrasco

#72614 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Koliko mi platimo samo poreza drzavi BiH obzriom da se zna da klub otplacuje stare dugove, gradi se stadion - novi projekti u pripremi - neki se realizuju, sve i igraci i uposlenci prijavljeni (sigurno nisu na minimalcu a ovamo "na ruke" velike pare), na to sve drugi popratni razno razni troskovi kluba...itd.

Koliko Zrinjski plati poreza i cega sve ne drzavi BiH ?

Prica se najbolje plate u ligi imaju igaci Zrinjskog, pa logicno bi onda bilo da placaju i najveci porez, dohotke i sta sve ne za iste, a imaju i najveci roster u ligi. A gdje su ostali troskovi kluba mimo igraca, gdje su ostali uposlenici, potrebe i potrosnje kluba ?
Kinaski

#72615 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

x
Last edited by Kinaski on 14/08/2018 16:33, edited 1 time in total.
golfiista

#72616 Re: FK Zeljeznicar

Post by golfiista »

nikad_izvini wrote:Nešto mi čudno :D

Eto, samo da napravimo reflektore dobijemo Posušje, Slaviju i Čelika :roll:

:D

2004.g. :D
avetinja

#72617 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Eto, ustanovili smo da ne možemo raditi pošteno i osvajati titule. To što ima milion propusta u sportskom segmentu je zato što je to tako. Smijemo kritikovati poteze, ali ne i one koji ih vuku. :novine:
hrasno38

#72618 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

NORMUS wrote:Znao sam da odmah idu linkovi.
Inače te cijenim zbog tvojih postova života mi, ali zar fkt misliš da je relevantno ovo što je Vukotić rekao, tačnije da je istina?
,,Prema Vukotićevim riječima...''
Ne kažem da nije tačno, ali u kakvoj smo državi misliš da je istina?
Izvini ako sam te uvrijedio u prošlom postu, nisam Bgm nikoga ciljao, ali hoću da kažem da igra brojevima nije jednostavna.
Zaposlen sam u firmi u kojoj radim sve gore navedeno. Nije to toliko jednostavno koliko se čini. Vukotić rekao iznos i to je to. Jeste al' juče.
Ako nije relevantno sta kaze tadasnji predsjednik kluba sta onda jeste :? Nisi ti mene druze nicim uvrijedo jer ja sam do sada ovdje na forumu nekoliko puta napisao da odakle pravo navijacima da ulaze u finansijsko poslovanje kluba jer to je firma kao i svaka druga. Ali kad vec pocne prica i pljuvanje po ljudima koji su od rata pa na ovamo jedini nesto konkretno i okom vidljivo napravili na stadionu Grbavica onda to iritira a jos vise iritira prica kako se sa Amarom osvajalo a kako sada ne moze. I onda te jednostavno natjeraju da kazes kako se osvajalo a sto svaki ozbiljniji navijac zna. Poders ligu a onda popijes od jebenog rumunskog Litexa 7 komada jer jebi ga tu nema simatija u savezu i sudijskoj organizaciji. Ali boli te kurac osvajas titule i kupove na ruini, u blatu a evropu igras na Kosevu iako imas svoj stadion. Jednom se moralo presjeci i reci daj da se stvori prvo ambijent i uslovi a onda da se vece pare ulazu u igracki kadar. I bez obzira na ulaganje u infrastrukturu koja je vise nego znacajna mada ovdje jos malo ce da neki tvrde da su sve napravili navijaci, Zeljo je konstantno u igri za titulu. Da je bilo Amarovo vrijeme sigurno nikada ne bi sudili onaj penal Zrinjskom i Zeljo bi bio prvak ali kurac nije Zeljo jedini klub u BiH niti je tolika velicina da osvaja 5 titula za redom pa onda godina dvije pauze pa onda opet 5 titula ali kako da ti to objasnis nekome ko jos uvijek zivi na jaslama staraca i nema pojma kako se tesko zaradi marka.
I onda malo je i kup koji je osvojen nakon 6 godina :? :? Jebo to iako se nekada po ulicama slavilo nakon osvajanja kupa. U biti ti si sve dobro rekao i u pravu si ali bez obzira elementarna matematika kaze da nisi nikada u povoljnijem polozaju kad dugujes od onoga ko nema nikakvih dugova.
hrasno38

#72619 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

DonieBrasco wrote:Koliko mi platimo samo poreza drzavi BiH obzriom da se zna da klub otplacuje stare dugove, gradi se stadion - novi projekti u pripremi - neki se realizuju, sve i igraci i uposlenci prijavljeni (sigurno nisu na minimalcu a ovamo "na ruke" velike pare), na to sve drugi popratni razno razni troskovi kluba...itd.

Koliko Zrinjski plati poreza i cega sve ne drzavi BiH ?

Prica se najbolje plate u ligi imaju igaci Zrinjskog, pa logicno bi onda bilo da placaju i najveci porez, dohotke i sta sve ne za iste, a imaju i najveci roster u ligi. A gdje su ostali troskovi kluba mimo igraca, gdje su ostali uposlenici, potrebe i potrosnje kluba ?
Onoliko koliko Zeljo placa poreze drzavi u odnosu na Zrinjski toliko placa i Sarajevo u odnosu na Zelju. Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih.
mega_mashcine

#72620 Re: FK Željezničar

Post by mega_mashcine »

Mogu li se sutra kupiti karte?
Tromblon

#72621 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

NORMUS wrote:
Jebem li te živote.
Bravo majstore. Svi vode neke licne borbe. Prepucavanja do iznemoglosti. Sutra nece biti nikog od has no misketa Ni amara a Zeljo CE biti tu. Zato Samo Zeljo.
avetinja

#72622 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Čuj "šta vas briga koliko je komad trave". To je zemljište od kluba i neće se prodavati tek tako. Neka svoje stanove prodaju, ali imovinu kluba neće. Nismo mi plaćeni navijači, pa da klimamo glavom na sve što se radi.
hrasno38

#72623 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Čuj "šta vas briga koliko je komad trave". To je zemljište od kluba i neće se prodavati tek tako. Neka svoje stanove prodaju, ali imovinu kluba neće. Nismo mi plaćeni navijači, pa da klimamo glavom na sve što se radi.
Jok eto nego ce tebe pitati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja samo ne znam kako bez da tebe pitaju prodadose ovi iz SDA toliko zemlje arapima :lol: :lol: :lol:
avetinja

#72624 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:Jok eto nego ce tebe pitati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja samo ne znam kako bez da tebe pitaju prodadose ovi iz SDA toliko zemlje arapima :lol: :lol: :lol:
Nisam samo ja u pitanju, ima još forumaša koji se ne slažu sa prodajom. Ne bi SDA prodala da narod ne da. Ljudi godinama nemaju vodu, posao, gradski prijevoz, lutalice po gradu, a ne bune se. Ali ovdje to neće biti slučaj. Amaterizmi su im prolazili, ali ovo neće.
Tromblon

#72625 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

@hrasmo38

Litex je bugarski. A od njega nismo zijanili zbog razlike u kvaliteti nego sto Su nase vrle vedete po nalogu N. B. pustile da bad bugari izbuse kako bi se smjenio Plisek tad. Ne sjecam se Ko je sve igrao tad Ali se sjecam price da he H. A. bio glavni igrac tad. Ta tekma je nasa najveca sramota jer Su tadasnji igraci znog sitnih licnih pijacarskih interesa prodali naseg Zelju.

Inace Amara Su smjenili zbog zijana od heartsa. Pliseka kad je bio prvi nasapunali mu dasku jer Su se prepali ode tal. A talovici samo rasli I rasli dok sami nisu otisli a klub ostavili na izdisaju.

Licence bile upitne I za nasu ligu a I za evropu. Blokirani racuni. Banke za vratom. Duznici pref vratima. A na celu kluba guverneri, bankari, milioneri, biznismeni... A za njima pasla stoka sitnog zuba pa Ni trava nije ostala.

Boli me za misketa Ali kad vidim da covjek size kucu na zdrave noge iz temelja drago mi. Nema titule jbg krivo mi. Ali Ko je Sa Zeljom odrastao naucio je da podnosi poraze. Gubili smo I finale kupa, pulufinale kupa uefa I isli dalje. Tako I sad jbg nema Nam druge. Ko to ne razumije jbg.
Post Reply