FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#72601 Re: FK Željezničar
A moze li ironija?
- Charuga
- Globalni moderator
#72602 Re: FK Željezničar
Trovanje omladine - trajni ban.
Ironija - 14 dana.
Ironija - 14 dana.
-
vryzas
-
salle_eh1986
#72604 Re: FK Željezničar
Znaš li ti kolika su mjesečna izdvajanja za reprogram duga i koliki je budžet... eto okvirno.hrasno38 wrote:Jok eto ti si!salle_eh1986 wrote:Jesi ozbiljan fakat te pitam sadhrasno38 wrote:
Nego sta ti je tu sega???
Kako 10 milja može uticati na veličinu budžeta kluba od 3 miliona, znaš li koliki je to procenat.
Nećemo se praviti neznalicama većim nego jesmo pobogu.
Dug je samo jedna stavka na koju se troše budžetske pare, usudio bih se reći i najmanja stavka.
Recimo na porez ode milion, na plate toliko i po gotovo...a dug 120 hiljada
-
vryzas
#72605 Re: FK Željezničar
Sve se nema, a na Kipar se ide.

-
zipoo
#72606 Re: FK Željezničar
ja ja, nije govno nego se pas posr'oPlavo-bijeli wrote:Napisao mu milion puta da nisam "kolega Hadžić", a on opet po starom.. fakat nisi dobar
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#72607 Re: FK Željezničar
Budzet Zelje je oko 4 miliona a dug trenutno iznosi sa kamatama oko 2 miliona i od nas imaju veci dug samo Sloboda i Celik.....uzgred Siroki ima budzet oko 3 miliona a duga ni marke....Sarajevo oko 6 miliona a duga ni marke. Zrinjski ima isto duga oko milion i njihov budzet zaista ne zanm koliki je.......Zrinjski je po TM najsuplji, pa ide Sarajevo, Zeljo, Siroki......naravno tacnost tih podataka se ne moze uzimati kao argument ali okvirno da.salle_eh1986 wrote:Nećemo se praviti neznalicama većim nego jesmo pobogu.
Dug je samo jedna stavka na koju se troše budžetske pare, usudio bih se reći i najmanja stavka.
Recimo na porez ode milion, na plate toliko i po gotovo...a dug 120 hiljada
-
salle_eh1986
#72608 Re: FK Željezničar
Naša mjesečna izdvajanja su opet ponavljam 10 hiljada KM...cca 4% budžeta.
Da se mora vratiti odma to bi bilo opterećenje, ovako nije. Obaveza jeste. I ništa više od toga.
I opet se čudim kako neko može reći da je veći budžet kluba koji ima 2miliona čisto od onog koji ima 3miliona minus 120hiljada...
Ali odavno nemaju forumi logike pa eto...
Da se mora vratiti odma to bi bilo opterećenje, ovako nije. Obaveza jeste. I ništa više od toga.
I opet se čudim kako neko može reći da je veći budžet kluba koji ima 2miliona čisto od onog koji ima 3miliona minus 120hiljada...
Ali odavno nemaju forumi logike pa eto...
- Lakat Jebić
#72609 Re: FK Željezničar
istina. od 20 avgusta 2009.salle_eh1986 wrote: Ali odavno nemaju forumi logike pa eto...
-
NORMUS
#72610 Re: FK Željezničar
Kakve bolan argumente, i ko?ultima_palabra wrote:Znate li vi sastaviti post bez "glupi, supci, strucnjaci, vidi mu glave"? Znam da je tesko, jbg niste navikli argumente koristiti, ali probajte... ne boli.
Inače rijetko komentarišem, ali ova tvoja je zlatna. ARGUMENTI!
Čitam redovno forum i dolazim do zaključka da forumaši znaju o Amaru i Misketu stvari koje ni navedeni dvojac ne zna.
Ovaj zna da Amar ima para, pihhhh..., ovaj drugi zna da Amar nema para. Pričaju likovi o budžetu jedne firme. Hej!!! On zna da mi imamo veći/manji budžet od Širokog uz opasku ,,bare-bare''?!
Svi znaju kolike plate imaju igrači. Informacija koja je baj d vej poslovna tajna. Znate Vi moj kurac. Klasična spika uz kafu :''Majku jebo svoju, što nas Kerla/Husić/Bevab/kurac-palac zavali. Hej, on imo platu 7500,00KM!! Majku sebi jebo. Jes života mi. Priča mi lik dobar s njegovim amidžićem/tetićem/rođakom... On vidio listu.... bla, bla, bla...'' i ode se kurčiti po forumu da ON zna, dan te jebo, koliku platu ima neki igrač.
Ovi brane upravu, ovi je kude. Odjednom svi valjaju. Pa su lopovi....
Ali ubjedljivo najjača stvar je kad pojedinci počnu praviti troškovnik kluba. Koliko se zaradilo, potrošilo. Zaduženja, razduženja, izvodi otvorenih stavki, trebovanja, KUF, KIF, veleprodaja, maloprodaja, osnovna sredstva, privremene situacije, građevinski dnevnici...
I ubjeđeni da su ONI u pravu.
Jebem li te živote.
Jedino šta još nismo probali je da pola počne navijati za Sarajevo, pola za Olimpic. Jebo Želju. Ha ya.
Podržite klub, volite klub. Jebali Vas i Miske i Amar i boli Vas kurac jel kvadrat trave 100,00KM ili 1000,00KM! Mosa LJOŽE.
- hrasno38
#72611 Re: FK Željezničar
https://sportsport.ba/fudbal/vukotic-po ... aka/224702NORMUS wrote:Kakve bolan argumente, i ko?ultima_palabra wrote:Znate li vi sastaviti post bez "glupi, supci, strucnjaci, vidi mu glave"? Znam da je tesko, jbg niste navikli argumente koristiti, ali probajte... ne boli.
Čitam redovno forum i dolazim do zaključka da forumaši znaju o Amaru i Misketu stvari koje ni navedeni dvojac ne zna.
Ovaj zna da Amar ima para, pihhhh..., ovaj drugi zna da Amar nema para. Pričaju likovi o budžetu jedne firme. Hej!!! On zna da mi imamo veći/manji budžet od Širokog uz opasku ,,bare-bare''?!
Svi znaju kolike plate imaju igrači. Informacija koja je baj d vej poslovna tajna. Znate Vi moj kurac. Klasična spika uz kafu :''Majku jebo svoju, što nas Kerla/Husić/Bevab/kurac-palac zavali. Hej, on imo platu 7500,00KM!! Majku sebi jebo. Jes života mi. Priča mi lik dobar s njegovim amidžićem/tetićem/rođakom... On vidio listu.... bla, bla, bla...'' i ode se kurčiti po forumu da ON zna, dan te jebo, koliku platu ima neki igrač.
Ali ubjedljivo najjača stvar je kad pojedinci počnu praviti troškovnik kluba. Koliko se zaradilo, potrošilo. Zaduženja, razduženja, izvodi otvorenih stavki, trebovanja, KUF, KIF, veleprodaja, maloprodaja, osnovna sredstva, privremene situacije, građevinski dnevnici...![]()
Jebem li te živote.
Jedino šta još nismo probali je da pola počne navijati za Sarajevo, pola za Olimpic. Jebo Želju. Ha ya.
Podržite klub, volite klub. Jebali Vas i Miske i Amar i boli Vas kurac jel kvadrat trave 100,00KM ili 1000,00KM! Mosa LJOŽE.
- Lakat Jebić
#72612 Re: FK Željezničar
pencilin za svaku diskusiju
since 1938
since 1938
-
NORMUS
#72613 Re: FK Željezničar
Znao sam da odmah idu linkovi.hrasno38 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/vukotic-po ... aka/224702NORMUS wrote:Kakve bolan argumente, i ko?ultima_palabra wrote:Znate li vi sastaviti post bez "glupi, supci, strucnjaci, vidi mu glave"? Znam da je tesko, jbg niste navikli argumente koristiti, ali probajte... ne boli.
Ali ubjedljivo najjača stvar je kad pojedinci počnu praviti troškovnik kluba. Koliko se zaradilo, potrošilo. Zaduženja, razduženja, izvodi otvorenih stavki, trebovanja, KUF, KIF, veleprodaja, maloprodaja, osnovna sredstva, privremene situacije, građevinski dnevnici...![]()
Jebem li te živote.
Inače te cijenim zbog tvojih postova života mi, ali zar fkt misliš da je relevantno ovo što je Vukotić rekao, tačnije da je istina?
,,Prema Vukotićevim riječima...''
Ne kažem da nije tačno, ali u kakvoj smo državi misliš da je istina?
Izvini ako sam te uvrijedio u prošlom postu, nisam Bgm nikoga ciljao, ali hoću da kažem da igra brojevima nije jednostavna.
Zaposlen sam u firmi u kojoj radim sve gore navedeno. Nije to toliko jednostavno koliko se čini. Vukotić rekao iznos i to je to. Jeste al' juče.
-
DonieBrasco
#72614 Re: FK Željezničar
Koliko mi platimo samo poreza drzavi BiH obzriom da se zna da klub otplacuje stare dugove, gradi se stadion - novi projekti u pripremi - neki se realizuju, sve i igraci i uposlenci prijavljeni (sigurno nisu na minimalcu a ovamo "na ruke" velike pare), na to sve drugi popratni razno razni troskovi kluba...itd.
Koliko Zrinjski plati poreza i cega sve ne drzavi BiH ?
Prica se najbolje plate u ligi imaju igaci Zrinjskog, pa logicno bi onda bilo da placaju i najveci porez, dohotke i sta sve ne za iste, a imaju i najveci roster u ligi. A gdje su ostali troskovi kluba mimo igraca, gdje su ostali uposlenici, potrebe i potrosnje kluba ?
Prica se najbolje plate u ligi imaju igaci Zrinjskog, pa logicno bi onda bilo da placaju i najveci porez, dohotke i sta sve ne za iste, a imaju i najveci roster u ligi. A gdje su ostali troskovi kluba mimo igraca, gdje su ostali uposlenici, potrebe i potrosnje kluba ?
- Kinaski
- golfiista
#72616 Re: FK Zeljeznicar
nikad_izvini wrote:Nešto mi čudno![]()
Eto, samo da napravimo reflektore dobijemo Posušje, Slaviju i Čelika![]()
2004.g.
- avetinja
#72617 Re: FK Željezničar
Eto, ustanovili smo da ne možemo raditi pošteno i osvajati titule. To što ima milion propusta u sportskom segmentu je zato što je to tako. Smijemo kritikovati poteze, ali ne i one koji ih vuku. 
- hrasno38
#72618 Re: FK Željezničar
Ako nije relevantno sta kaze tadasnji predsjednik kluba sta onda jesteNORMUS wrote:Znao sam da odmah idu linkovi.
Inače te cijenim zbog tvojih postova života mi, ali zar fkt misliš da je relevantno ovo što je Vukotić rekao, tačnije da je istina?
,,Prema Vukotićevim riječima...''
Ne kažem da nije tačno, ali u kakvoj smo državi misliš da je istina?
Izvini ako sam te uvrijedio u prošlom postu, nisam Bgm nikoga ciljao, ali hoću da kažem da igra brojevima nije jednostavna.
Zaposlen sam u firmi u kojoj radim sve gore navedeno. Nije to toliko jednostavno koliko se čini. Vukotić rekao iznos i to je to. Jeste al' juče.
I onda malo je i kup koji je osvojen nakon 6 godina
- hrasno38
#72619 Re: FK Željezničar
Onoliko koliko Zeljo placa poreze drzavi u odnosu na Zrinjski toliko placa i Sarajevo u odnosu na Zelju. Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih.DonieBrasco wrote:Koliko mi platimo samo poreza drzavi BiH obzriom da se zna da klub otplacuje stare dugove, gradi se stadion - novi projekti u pripremi - neki se realizuju, sve i igraci i uposlenci prijavljeni (sigurno nisu na minimalcu a ovamo "na ruke" velike pare), na to sve drugi popratni razno razni troskovi kluba...itd.
-
mega_mashcine
#72620 Re: FK Željezničar
Mogu li se sutra kupiti karte?
-
Tromblon
#72621 Re: FK Željezničar
Bravo majstore. Svi vode neke licne borbe. Prepucavanja do iznemoglosti. Sutra nece biti nikog od has no misketa Ni amara a Zeljo CE biti tu. Zato Samo Zeljo.NORMUS wrote:Kakve bolan argumente, i ko?ultima_palabra wrote:Znate li vi sastaviti post bez "glupi, supci, strucnjaci, vidi mu glave"? Znam da je tesko, jbg niste navikli argumente koristiti, ali probajte... ne boli.
Jebem li te živote.
- avetinja
#72622 Re: FK Željezničar
Čuj "šta vas briga koliko je komad trave". To je zemljište od kluba i neće se prodavati tek tako. Neka svoje stanove prodaju, ali imovinu kluba neće. Nismo mi plaćeni navijači, pa da klimamo glavom na sve što se radi.
- hrasno38
#72623 Re: FK Željezničar
Jok eto nego ce tebe pitatiavetinja wrote:Čuj "šta vas briga koliko je komad trave". To je zemljište od kluba i neće se prodavati tek tako. Neka svoje stanove prodaju, ali imovinu kluba neće. Nismo mi plaćeni navijači, pa da klimamo glavom na sve što se radi.
- avetinja
#72624 Re: FK Željezničar
Nisam samo ja u pitanju, ima još forumaša koji se ne slažu sa prodajom. Ne bi SDA prodala da narod ne da. Ljudi godinama nemaju vodu, posao, gradski prijevoz, lutalice po gradu, a ne bune se. Ali ovdje to neće biti slučaj. Amaterizmi su im prolazili, ali ovo neće.hrasno38 wrote:Jok eto nego ce tebe pitati![]()
![]()
![]()
![]()
ja samo ne znam kako bez da tebe pitaju prodadose ovi iz SDA toliko zemlje arapima
![]()
![]()
-
Tromblon
#72625 Re: FK Željezničar
@hrasmo38
Litex je bugarski. A od njega nismo zijanili zbog razlike u kvaliteti nego sto Su nase vrle vedete po nalogu N. B. pustile da bad bugari izbuse kako bi se smjenio Plisek tad. Ne sjecam se Ko je sve igrao tad Ali se sjecam price da he H. A. bio glavni igrac tad. Ta tekma je nasa najveca sramota jer Su tadasnji igraci znog sitnih licnih pijacarskih interesa prodali naseg Zelju.
Inace Amara Su smjenili zbog zijana od heartsa. Pliseka kad je bio prvi nasapunali mu dasku jer Su se prepali ode tal. A talovici samo rasli I rasli dok sami nisu otisli a klub ostavili na izdisaju.
Licence bile upitne I za nasu ligu a I za evropu. Blokirani racuni. Banke za vratom. Duznici pref vratima. A na celu kluba guverneri, bankari, milioneri, biznismeni... A za njima pasla stoka sitnog zuba pa Ni trava nije ostala.
Boli me za misketa Ali kad vidim da covjek size kucu na zdrave noge iz temelja drago mi. Nema titule jbg krivo mi. Ali Ko je Sa Zeljom odrastao naucio je da podnosi poraze. Gubili smo I finale kupa, pulufinale kupa uefa I isli dalje. Tako I sad jbg nema Nam druge. Ko to ne razumije jbg.
Litex je bugarski. A od njega nismo zijanili zbog razlike u kvaliteti nego sto Su nase vrle vedete po nalogu N. B. pustile da bad bugari izbuse kako bi se smjenio Plisek tad. Ne sjecam se Ko je sve igrao tad Ali se sjecam price da he H. A. bio glavni igrac tad. Ta tekma je nasa najveca sramota jer Su tadasnji igraci znog sitnih licnih pijacarskih interesa prodali naseg Zelju.
Inace Amara Su smjenili zbog zijana od heartsa. Pliseka kad je bio prvi nasapunali mu dasku jer Su se prepali ode tal. A talovici samo rasli I rasli dok sami nisu otisli a klub ostavili na izdisaju.
Licence bile upitne I za nasu ligu a I za evropu. Blokirani racuni. Banke za vratom. Duznici pref vratima. A na celu kluba guverneri, bankari, milioneri, biznismeni... A za njima pasla stoka sitnog zuba pa Ni trava nije ostala.
Boli me za misketa Ali kad vidim da covjek size kucu na zdrave noge iz temelja drago mi. Nema titule jbg krivo mi. Ali Ko je Sa Zeljom odrastao naucio je da podnosi poraze. Gubili smo I finale kupa, pulufinale kupa uefa I isli dalje. Tako I sad jbg nema Nam druge. Ko to ne razumije jbg.