high_volume wrote:Telemach wrote:@all
Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine je ekskluzivni vlasnik TV prava na emitiranje TV serije "Pogrešan čovjek" na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Prispjele zahtjeve prinuđeni smo da ispoštujemo.
Odluka je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava TV kuća, za distribuciju i emitiranje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije.
Kako smo naveli, dužnost Telemach grupacije da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuća, odnosno emitera objašnjena je u “Uslovima poslovanja”, Članom 10.13. “Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV”.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.
Biste li taj ugovor i zahhtjev FTV za zatamnjenje TV serije "Pogrešan čovjek" prikazali ovdje?
Halo ljudi, šta to radite? Kakav zahtjev? Ovo je kršenje Zakona i Ustava Bosne i Hercegovine. Niti jedan dopis ni zahtjev ne može biti iznad toga. O čemu mi pričamo? Ako je i stigao taj zahtjev, vi ga niste smjeli niti razmatrati a kamo li postupiti po istom. U bolje uređenim pravnim državama odgovorna osoba bi još večeras bila privedena po nalogu tužilaštva. Nemojte ove stvari raditi. Ovo je čisti atak na državu.
Znam da vi nemate ništa sa tim, obični ste radnici ali ako neko čita sa vrha ovo, a znam da čita, nemojte se igrati sa ovim stvarima. Na stranu zajeb***ije sa konkurencijom, SK kanalima i sličnim prepucavanjima i ovdje i po medijima ali ovo što je večeras urađeno je za krivičnu prijavu.
Još jednom napominjem. BN je kanal koji ima prava emitovanja u Bosni i Hercegovini na njenoj cijeloj teritoriji i ne smije se to zatamniti ni po kakvom zahtjevu kakav god da je sadržaj. Ako samo FTV ima prava, neka se obrate BN-u i neka se ganjaju po sudovima, po RAKU i sl. ali vi ne smijete da se petljate u to. Nemojte da vam se dešavaju ovakvi propusti, vrlo smo osjetljivi po ovom pitanju. Nije bitan ni sadržaj niti kanal, bitno je šta je pozadina.
Zaista dobronamjerno vas molim i pišem ovo. Još jednom preispitajte tu odluku. Imate vrsnih pravnika u firmi i proanalizirajte još jednom ovo sve i odtamnite kanal.
Lijep pozdrav.