Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fusion_ba

#72601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Telemach wrote:
fusion_ba wrote:Ma presmijesno. Nije sad stvar konkretno u ovoj seriji nego nije normalno zatamnjivati kanal iz sopstvene drzave. To ima samo kod Telemacha. Uskoro istice ugovor pa cemo vidjeti sta cemo dalje i sa Totalom i sa Telemachom ako se situacija ne popravi.
Predlažemo da se obratite emiteru.
Poslao sam mejl,bas da vidim sta ce odgovoriti.

Ova Nova BH je samo Pink u drugom pakovanju, sve i dalje izgleda tako jeftino u Pinkovom stilu osim najava koje su bolje. A ovo je najbolje,serija zavrsi u 3:55 i za 25 minuta vec repriza :lol:
Image
tap3ah75

#72602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Ima li BN u programskoj šemi kod drugih kablovskih operatera?
I ima li kod njih signala kad je kod "nas" zatamljen.
MTV

#72603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

tap3ah75 wrote:Ima li BN u programskoj šemi kod drugih kablovskih operatera?
I ima li kod njih signala kad je kod "nas" zatamljen.
Ima.
Danas nije bio blokiran. Vidjet cu sutra pa napisati jel blokiran.
Telemach

#72604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine je ekskluzivni vlasnik TV prava na emitiranje TV serije "Pogrešan čovjek" na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Prispjele zahtjeve prinuđeni smo da ispoštujemo.
Odluka je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava TV kuća, za distribuciju i emitiranje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije.
Kako smo naveli, dužnost Telemach grupacije da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuća, odnosno emitera objašnjena je u “Uslovima poslovanja”, Članom 10.13. “Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV”.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.
fusion_ba

#72605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Onda je BN ekskluzivni vlasnik samo za Bijeljinu :lol: ili ste neupuceni ili nas smatrate glupima.
Last edited by fusion_ba on 09/10/2018 23:42, edited 1 time in total.
probook

#72606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Ja ne znam sta ste ocekivali, da se u 10 dana sve prebaci u HD sa potpuno novim programom, sadrzajima i svim ostalim? De ohladite malo dodijalo ste vise na Pink BH odnosno Nova BH
tnt-tunja

#72607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

@Telemach danas me je kolegica pozvala i rekla je da ce se javiti naknadno, nazalost nisam se stigao javiti. Da li biste je mogli zamoliti da me ponovo pozove?
high_volume

#72608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by high_volume »

Telemach wrote:@all
Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine je ekskluzivni vlasnik TV prava na emitiranje TV serije "Pogrešan čovjek" na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Odluka je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava TV kuća, za distribuciju i emitiranje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije.
Kako smo naveli, dužnost Telemach grupacije da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuća, odnosno emitera objašnjena je u “Uslovima poslovanja”, Članom 10.13. “Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV”.
Biste li taj ugovor i zahhtjev FTV za zatamnjenje TV serije "Pogrešan čovjek" prikazali ovdje?
kakaljin

#72609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Postovani,

Da li je BN TV u Bosni i Hercegovini ili u drugoj drzavi pa nema prava da emituje u BiH.

Mozda bi svi mi ovdje shvatili da je tako ali nije tako jer je i BN TV iz BiH kao FTV tako da sve sto emituju imaju pravo da emituju u BiH. Tako da se ti kanali ni pod razno ne trebaju zatamniti. Ako kojim slucaje BN nema pravo da to emituje onda ce to rješavati FTV i za to postoji sud a ne da vi odlucujete o tome.
shalla

#72610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Šokantno, slijedi pitanje koje ne uključuje BN :mrgreen:
Koristim TM televiziju ali ne i internet, postoji li mogućnost da koristim EON uslugu na mobitelu? Pretpostavljam da ne može jer neće da mi se prijavi sa pristupnim podacima ali eto da priupitam :thumbup:
crnivrag

#72611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shalla wrote:Šokantno, slijedi pitanje koje ne uključuje BN :mrgreen:
Koristim TM televiziju ali ne i internet, postoji li mogućnost da koristim EON uslugu na mobitelu? Pretpostavljam da ne može jer neće da mi se prijavi sa pristupnim podacima ali eto da priupitam :thumbup:
Ako koristiš samo digitalu, možeš uzeti EON, ali moraš se posebno prijaviti za njega i plaćati 4 KM mjesečno:

Image
Tesla Edison

#72612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote:
Postovani,

Da li je BN TV u Bosni i Hercegovini ili u drugoj drzavi pa nema prava da emituje u BiH.

Mozda bi svi mi ovdje shvatili da je tako ali nije tako jer je i BN TV iz BiH kao FTV tako da sve sto emituju imaju pravo da emituju u BiH. Tako da se ti kanali ni pod razno ne trebaju zatamniti. Ako kojim slucaje BN nema pravo da to emituje onda ce to rješavati FTV i za to postoji sud a ne da vi odlucujete o tome.
Kakvo je stanje sa tim kanalom na Moja TV i Logosoftu? Nisam u mogućnosti da pogledam trenutno ali ako je tu otključano, onda Telemach počinje da pravi ozbiljne greške. Ovdje više nije pitanje ni SK ni javne rasvjete niti bilo čega drugo već su ovo stvari koje narušavaju suverenitet BiH a to je veoma ozbiljan prekršaj. Nije problem u tom kanalu ni sadržaju, problem je država a u toj državi kakva god da je, BN je bosanski kanal i ne smije biti zatamnjen a i ako dođe neki suludi zahtjev, on se ne smije ni razmatrati a kamo li udovoljiti istom.
shalla

#72613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

crnivrag wrote:
shalla wrote:Šokantno, slijedi pitanje koje ne uključuje BN :mrgreen:
Ako koristiš samo digitalu, možeš uzeti EON, ali moraš se posebno prijaviti za njega i plaćati 4 KM mjesečno:

Image
Ok, hvala ti. Too much za nešto što mi zaista rijetko treba. Hvala
MTV

#72614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote: Kakvo je stanje sa tim kanalom na Moja TV i Logosoftu?
Nije bio zatamnjen, nije bio blokiran.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#72615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Pa vjerovatno ima neko zakonsko uporište na osnovu kojeg Telemach MORA zatamniti kanal po dopisu? Jeste li pitali rak ili pročitali zakon?
Tesla Edison

#72616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

high_volume wrote:
Biste li taj ugovor i zahhtjev FTV za zatamnjenje TV serije "Pogrešan čovjek" prikazali ovdje?
Halo ljudi, šta to radite? Kakav zahtjev? Ovo je kršenje Zakona i Ustava Bosne i Hercegovine. Niti jedan dopis ni zahtjev ne može biti iznad toga. O čemu mi pričamo? Ako je i stigao taj zahtjev, vi ga niste smjeli niti razmatrati a kamo li postupiti po istom. U bolje uređenim pravnim državama odgovorna osoba bi još večeras bila privedena po nalogu tužilaštva. Nemojte ove stvari raditi. Ovo je čisti atak na državu.
Znam da vi nemate ništa sa tim, obični ste radnici ali ako neko čita sa vrha ovo, a znam da čita, nemojte se igrati sa ovim stvarima. Na stranu zajeb***ije sa konkurencijom, SK kanalima i sličnim prepucavanjima i ovdje i po medijima ali ovo što je večeras urađeno je za krivičnu prijavu.

Još jednom napominjem. BN je kanal koji ima prava emitovanja u Bosni i Hercegovini na njenoj cijeloj teritoriji i ne smije se to zatamniti ni po kakvom zahtjevu kakav god da je sadržaj. Ako samo FTV ima prava, neka se obrate BN-u i neka se ganjaju po sudovima, po RAKU i sl. ali vi ne smijete da se petljate u to. Nemojte da vam se dešavaju ovakvi propusti, vrlo smo osjetljivi po ovom pitanju. Nije bitan ni sadržaj niti kanal, bitno je šta je pozadina.

Zaista dobronamjerno vas molim i pišem ovo. Još jednom preispitajte tu odluku. Imate vrsnih pravnika u firmi i proanalizirajte još jednom ovo sve i odtamnite kanal.

Lijep pozdrav. :bih:
Last edited by Tesla Edison on 10/10/2018 00:31, edited 2 times in total.
leon25

#72617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

NOVA BH krenula u HD - u
RTS SVET vracen u HD ponovo
crnivrag

#72618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:

1. "Nova BH HD" na poziciji 005 putem resivera, i na frekvenciji 666000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Kanal Pink BH više nije dio Telemach ponude.

3. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 226 TV kanala + 9 duplih HD kanala (235 TV kanala) - (167 u SD rezoluciji i 59 u HD rezoluciji), te 78 radio kanala (36 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

4. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
Last edited by crnivrag on 10/10/2018 00:46, edited 1 time in total.
crnivrag

#72619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Vratite BN TV u HD rezoluciju, jer ste od danas opet "srozali" kanal na SD rezoluciju nakon čačkanja po istom.

I odlučite se da li ćete kanal RTS Svet emitovati u HD rezoluciji ili ne, šaltate ga već dva dana iz SD u HD rezoluciju i obratno.

P.S. Kanali koje još možete pribaviti i emitirati u HD rezoluciji su: RTS 1 HD, RTS 2 HD, Nova TV HR HD, Kanal 6 HD, City TV HD, MTV Igman HD, Televizija 5 HD, SciFi HD, Hayatovci HD, Discovery ID HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Dorcel TV HD.
Last edited by crnivrag on 10/10/2018 01:01, edited 2 times in total.
crnivrag

#72620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nova BH HD:

Image
c_g

#72621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Ja kako sam primjetio, neke stvari idu u HD, a neke ne.
Je li se vama logo promijenio na resiveru?
crnivrag

#72622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

c_g wrote:Ja kako sam primjetio, neke stvari idu u HD, a neke ne.
Je li se vama logo promijenio na resiveru?
Nije, moraju uraditi update software-a, da bi se logo promijenio.

Edit: Urađeno u 01:00, ko ne vidi novi logo, neka uradi reset resivera.
duffy_duck

#72623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Nema txt na Nova Bh barem na mom resiveru D3 V20
crnivrag

#72624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:Nema txt na Nova Bh barem na mom resiveru D3 V20
Nema putem resivera, vjerovatno zbog nekog buga resiveri nisu u stanju da očitaju teletext na ovom kanalu, inače teletext normalno radi putem DVB-C mreže.
duffy_duck

#72625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:Nema txt na Nova Bh barem na mom resiveru D3 V20
Nema putem resivera, vjerovatno zbog nekog buga nisu u stanju da očitaju teletext na ovom kanalu, inače teletext normalno radi putem DVB-C mreže.
A i BN mi bio zatamnjen stvarno unazadiše ovu kompaniju ovi postadose kao i oni uhljebi.
Locked