FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#72526 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Stevanović, Čurjurić, Blagojević i Bakrač su stranci definitivno. Svi ostali imaju BH državljanstvo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#72527 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Stevanović, Čurjurić, Blagojević i Bakrač su stranci definitivno. Svi ostali imaju BH državljanstvo.
Pa onda nema problema da svi nudu u rosteru jer 4 strana igraca su dozvoljena......
Tomahawk11
Globalni moderator

#72528 Re: FK Željezničar

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:Stevanović, Čurjurić, Blagojević i Bakrač su stranci definitivno. Svi ostali imaju BH državljanstvo.
Antonio Pavić?
Charuga
Globalni moderator

#72529 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Dobio BH državljanstvo.
Charuga
Globalni moderator

#72530 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote:
Pa onda nema problema da svi nudu u rosteru jer 4 strana igraca su dozvoljena......
Pa nije niko ni rekao da ima problema. Odina odluka i treba je poštovati.

Koliko igrača do 21. godine mora biti u rosteru? Trojica?
hrasno38

#72531 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:
hrasno38 wrote:
Pa nije niko ni rekao da ima problema. Odina odluka i treba je poštovati.

Koliko igrača do 21. godine mora biti u rosteru? Trojica?
Da trojica
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#72532 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Charuga wrote:Dobio BH državljanstvo.
Možda u međuvremenu, ali hajde znaj kako to kod saveza ide i kako tretira, dok oni to promjene u cometu itd :roll:
zipoo

#72533 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Jedna prepreka manje
za top pojacanje
Ouu jeeah :smeker:
DonieBrasco

#72534 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

O kome se radi ako nije tajna, sem ako neko fura raju obzirom da samo slobodni igraci mogu dolaziti sada jer je prelazni rok gotov.
insaneinthebrain

#72535 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Niko Neznanovic. Stari majstor fudbalske igre :zzzz:
zipoo

#72536 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

DonieBrasco wrote:O kome se radi ako nije tajna, sem ako neko fura raju obzirom da samo slobodni igraci mogu dolaziti sada jer je prelazni rok gotov.
Ne moze. Ti si rekao da smo idioti. Čao
DonieBrasco

#72537 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Mozda sam se bezobrazno izrazio, ali ostajem pri misljenju koje djeli ogroman broj nasih navijaca a to je "da oni koji zele da ova uprava ode ne misle dobro klub". Srecom malo je tih sto zele odlazak ali su glasni, vođeni nekim svojim vlastitim interesima a ne interesima za boljitak kluba.

Istina je da pod ovom upravom nema rezultata, nije da ih nema nikako ne daj Boze, nego konkretno mislim na prosute titule, a te titule je prosuo sportski segment kojem je ova uprava SVE osiugrala doslovo. Svi dolovno znamo sta se desavalo zadnjih par kola, tri sezone unazad, koji bezobrazluk su pokazali pojedini igrati, a tek onda treneri neznanje i tvrdoglavost.

Također navijaci i pojedinci sto ne vide nas klub dalje od Amara Osima, jedno vrijeme se pisalo kako on i neki njegovi ljudi treba da preuzmu klub od Senada i ostalih, jer kao oni znaju bolje i kako bi nam onda sve med i mlijeko.

Koji ljudi jedno mi ime navedite da nije neko iz bivsih garnitura.

I na kraju krajeva Amar, koji jeste osvojio sta je osvojio sa Zeljom i hvala mu za to, ali u ona crna vremena kada je svaki dinar isao na tim a da nigdje nije bio biljezen tok novca. Nije li sam Amar dijelio plate po autobusu igracima, kao sto je dao svoje pare klub kao pozajmicu a da ni za to nije ostavljen trag, papir da se danas covjeku vrati ? Nije li sve to protiv zakonito ?

Hocete li da pricamo o mnogima koji su se obagatili preko kluba a isiti srozali na dno ? Bolje da ne pricamo, gdje su oni sada, gdje je novac od kluba ?

Upamtite nece se vise nikada desiti da dođe Amar u klub i bude od cistacice do trenera, uprave. Ljepo mu je vise puta nuđeno da se pridruzi ovom timu ljudi odbio je. Kraj price sto bi on sam rekao.

Dan danas se placaju dugovi sve i jedne titule iz vremena Amara i prijasnjih uprava - priznali to vi ili ne. Covjek ima u CV-u Zelju, Japan nekad u proslom zivotu, ovo iz Katara za zaborav i godine neangazovanosti i onda paljba bila kada nije izabran za selektora.

Da ne bude da crnim covjeka, imam veliki respekt prema njemu, ali ljudi Boziji budimo realni.
Alfa_i_Omega

#72538 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Za samo desetak dana osjetna promjena. Od gubitnika do ekipe koja pobjeđuje i ima potencijal. Željin čovjek koji je napravio rezultat 2015 ponovo pokazuje neznalicama da su experimenti sa Kosticem, Petrovicem i Krcmarevicem bili nepotrebno gubljenje vremena i para.

A tako malo pameti treba. Oda majstore.
zipoo

#72539 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

DonieBrasco wrote:Mozda sam se bezobrazno izrazio, ali ostajem pri misljenju koje djeli ogroman broj nasih navijaca a to je "da oni koji zele da ova uprava ode ne misle dobro klub". Srecom malo je tih sto zele odlazak ali su glasni, vođeni nekim svojim vlastitim interesima a ne interesima za boljitak kluba.

Istina je da pod ovom upravom nema rezultata, nije da ih nema nikako ne daj Boze, nego konkretno mislim na prosute titule, a te titule je prosuo sportski segment kojem je ova uprava SVE osiugrala doslovo. Svi dolovno znamo sta se desavalo zadnjih par kola, tri sezone unazad, koji bezobrazluk su pokazali pojedini igrati, a tek onda treneri neznanje i tvrdoglavost.

Također navijaci i pojedinci sto ne vide nas klub dalje od Amara Osima, jedno vrijeme se pisalo kako on i neki njegovi ljudi treba da preuzmu klub od Senada i ostalih, jer kao oni znaju bolje i kako bi nam onda sve med i mlijeko.

Koji ljudi jedno mi ime navedite da nije neko iz bivsih garnitura.

I na kraju krajeva Amar, koji jeste osvojio sta je osvojio sa Zeljom i hvala mu za to, ali u ona crna vremena kada je svaki dinar isao na tim a da nigdje nije bio biljezen tok novca. Nije li sam Amar dijelio plate po autobusu igracima, kao sto je dao svoje pare klub kao pozajmicu a da ni za to nije ostavljen trag, papir da se danas covjeku vrati ? Nije li sve to protiv zakonito ?

Hocete li da pricamo o mnogima koji su se obagatili preko kluba a isiti srozali na dno ? Bolje da ne pricamo, gdje su oni sada, gdje je novac od kluba ?

Upamtite nece se vise nikada desiti da dođe Amar u klub i bude od cistacice do trenera, uprave. Ljepo mu je vise puta nuđeno da se pridruzi ovom timu ljudi odbio je. Kraj price sto bi on sam rekao.

Dan danas se placaju dugovi sve i jedne titule iz vremena Amara i prijasnjih uprava - priznali to vi ili ne. Covjek ima u CV-u Zelju, Japan nekad u proslom zivotu, ovo iz Katara za zaborav i godine neangazovanosti i onda paljba bila kada nije izabran za selektora.

Da ne bude da crnim covjeka, imam veliki respekt prema njemu, ali ljudi Boziji budimo realni.

Poslije ovog sam stao :mrgreen:

internet brigada

Image

miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske, miske
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#72540 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

:lol:
decko_sa_kovaca

#72541 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Zaboravi sve uzivaj u trenutku. Sta je bilo bilo je to ne mozes promjenit al mozemo prestat palamudit o onome sta je bilo jer pravite forum dosadnim za citat stalnim ponavljanjem jednih te istih stvari.
BHF_Manijak

#72542 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Ma ja, to je ta prica Amar je kurcina, sad su meleki tu.

I cuj osigrali SVE... Mozes ti kiti od trenera ala Krcmarevic ili Adzem osigurati sta zelis na ovom svijetu, da mu dvije plavuse dudlaju na klupi dok je utakmica, ali kad frajer/i ne zna/ju! Ko ih je postavio/doveo, pa im "sve osigurao"? Ja nisam. Zamisli nije ga ni Amar postavio.

Dovedes kitu od trenera ili igraca i onda kazes "pa dao sam ti sve, sta hoces..." :lol: :lol: :oops:
hostapler

#72543 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Nekada sve "lopovi" bili u klubu, ali nikome na pamet nije palo da proda zemlju :oops:
avetinja

#72544 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Trenutna uprava je imala odličnu ideju kako da rade stvari što se tiče gradnje. Ali najveća zasluga ide navijačima, jer smo mi ti koji smo izgradili istok, kupili stolice i sada ćemo ofarbati reflektor. Ostalo su donacije i podrška UEFE. Mi smo zaslužni zato što su oni ovdje. To nikada nemojte zaboraviti. Ne bi UEFA dala pomoć da nije vidjela da pokušavamo nešto uraditi od stadiona, a da bi se nešto napravilo potrebna su sredstva, a za to smo mi i donatori zaslužni. Ali opet pohvaljujem potez uprave, valja sve to realizirati. Što se tiče sportskih rezultata, tu su talašika, amaterizam prve klase. Ove sezone samo ih titula vadi, ništa kup, ništa Evropa. Ne bude li tako, svi preko ograde, a ne Odovića da tjeraju, koji ih je izvukao iz vatre sada.
hrasno38

#72545 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Trenutna uprava je imala odličnu ideju kako da rade stvari što se tiče gradnje. Ali najveća zasluga ide navijačima, jer smo mi ti koji smo izgradili istok, kupili stolice i sada ćemo ofarbati reflektor. Ostalo su donacije i podrška UEFE. Mi smo zaslužni zato što su oni ovdje. To nikada nemojte zaboraviti. Ne bi UEFA dala pomoć da nije vidjela da pokušavamo nešto uraditi od stadiona, a da bi se nešto napravilo potrebna su sredstva, a za to smo mi i donatori zaslužni. Ali opet pohvaljujem potez uprave, valja sve to realizirati. Što se tiče sportskih rezultata, tu su talašika, amaterizam prve klase. Ove sezone samo ih titula vadi, ništa kup, ništa Evropa. Ne bude li tako, svi preko ograde, a ne Odovića da tjeraju, koji ih je izvukao iz vatre sada.
Navijaci su za istok od ukupne investicije od 2.010.665 KM ucestvovali sa 811.000 i to je vrlo daleko od price da su navijaci izgradili tribinu. "I" navijaci su izgradili tribinu sa svojim ucescem od nekih 40% koji je bez daljnjeg veliki. Navijaci ce ofarbati jedan reflektor a sta je sa ostala tri? Uprava nasla donaciju. Uprava se izvalila za LED reklame, plus onih nekih bruku sitnih radova sto im je nacrtala UEFA da se moraju uraditi. Ova uprava radi vrhunski svoj posao jer ovo je posao koji se ne radi 100x nego jednom.
Nije upravazajebala ni jednu izgubljenu titulu a za obadvije je bio vise nego solidan tim tako da je i ta prica suplja. Kada su doveli Petrovica sezonu prije je osvojio kup sa Radnikom i titulu je izgubio fakticki na Kosevu na kojem ni jedan jedini trener ne moze garantovati pobjedu Zelji. Naravno da ne spominjem lakrdiju u Bijeljini.
Adzem je isto tako dobro picio citavu sezonu i jebaji ga zajebo na kraju i on je kriv za blam protiv Zrinjskog u Mostaru kao sto je i Petrovic za ziherasku igru u Krupi.
I na kraju nevezano za tvoj post da razbijemo i tu famu o Amaru koji da je toliko dobar trener trenirao bi bilo koga i imao bi makar bilo kakav rezultat sa nekim drugim klubom. lako je bilo sa Zeljom uzimati titule kada je citava masinerija bila iza ledja i kada je Zeljo u savezu bio beton. On to odlicno zna i zato i ne trci da preuzme Zelju bez obzira na dug za koji bi se sigurno naslo rjesenje. Amar sada nista ne bi bolje prosao od Adzema i Petrovica i ako bi i osvojio to ne bi bilo ni priblzino onome kako je prije osvajao.
Odovic je jedna sasvim druga prica i ja ga se odlicno sjecam i iz igrackih dana....romanticar....covjek koji je volio da se igra sa loptom...fina dusa, uvijek pristojan i nikada nisi mogao cuti nesto lose o njemu, trener koji zna prepoznati afinitet svojih igraca a ne ih daviti u pogresnom smjeru. Medjutim mora se napokon jedan trener pustiti jedan duzi period da stvara jaku bazu i onda ce rezultati ici kao na traci.
avetinja

#72546 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hrasno38 wrote:Navijaci su za istok od ukupne investicije od 2.010.665 KM ucestvovali sa 811.000 i to je vrlo daleko od price da su navijaci izgradili tribinu. "I" navijaci su izgradili tribinu sa svojim ucescem od nekih 40% koji je bez daljnjeg veliki. Navijaci ce ofarbati jedan reflektor a sta je sa ostala tri? Uprava nasla donaciju. Uprava se izvalila za LED reklame, plus onih nekih bruku sitnih radova sto im je nacrtala UEFA da se moraju uraditi. Ova uprava radi vrhunski svoj posao jer ovo je posao koji se ne radi 100x nego jednom.
Nije upravazajebala ni jednu izgubljenu titulu a za obadvije je bio vise nego solidan tim tako da je i ta prica suplja. Kada su doveli Petrovica sezonu prije je osvojio kup sa Radnikom i titulu je izgubio fakticki na Kosevu na kojem ni jedan jedini trener ne moze garantovati pobjedu Zelji. Naravno da ne spominjem lakrdiju u Bijeljini.
Adzem je isto tako dobro picio citavu sezonu i jebaji ga zajebo na kraju i on je kriv za blam protiv Zrinjskog u Mostaru kao sto je i Petrovic za ziherasku igru u Krupi.
I na kraju nevezano za tvoj post da razbijemo i tu famu o Amaru koji da je toliko dobar trener trenirao bi bilo koga i imao bi makar bilo kakav rezultat sa nekim drugim klubom. lako je bilo sa Zeljom uzimati titule kada je citava masinerija bila iza ledja i kada je Zeljo u savezu bio beton. On to odlicno zna i zato i ne trci da preuzme Zelju bez obzira na dug za koji bi se sigurno naslo rjesenje. Amar sada nista ne bi bolje prosao od Adzema i Petrovica i ako bi i osvojio to ne bi bilo ni priblzino onome kako je prije osvajao.
Odovic je jedna sasvim druga prica i ja ga se odlicno sjecam i iz igrackih dana....romanticar....covjek koji je volio da se igra sa loptom...fina dusa, uvijek pristojan i nikada nisi mogao cuti nesto lose o njemu, trener koji zna prepoznati afinitet svojih igraca a ne ih daviti u pogresnom smjeru. Medjutim mora se napokon jedan trener pustiti jedan duzi period da stvara jaku bazu i onda ce rezultati ici kao na traci.
Da nismo skupili toliki novac, bilo bi im mnogo teže. 40% je ogorman udio. Eto, neka za jug sami sve skupe, pa da vidiš koliko znači tih 40%. Dodaj i 100 hiljada od opštine i skoro smo na pola. Ta ista uprava na raspolaganju ima budžet, tako da te sitne radove i ne računam. Rade u najvećem klubu u BiH, a ne u Olimpiku.

Zajebali su jer se mješaju u posao trenera, jer ne stanu iza trenera nego mu skinu glavu kao jedinom krivcu, jer dovode amatere od trenera da se uče na nama. Što se Petrovića tiče. tu je bio i bojkot igrača, drugi mu se mješali u posao, a uprava nije stala iza njega. Nije morao dobiti komšije, mogao je remizirati ili pobijediti Krupu.

Adžema ne krivim za blam u Mostaru. Za to su krivi igrači. Da si 11 juniora izveo, ne bi primili 3 komada za 4 minute.

Misliš da Amar nije mogao preuzeti Zrinjski i biti trener? Mogao je, ali nije htio. Neće da ruši ugled, ne treba mu to, a možda ne želi ni zbog ljubavi. Da sam na Amarovom jestu ne bih ni došao u Želju, da mi se drugi mješaju u posao, pa mi poslije skidaju glavu. Nas je Krčmarević napustio, trener koji je dva puta imao tri vezane pobjede. Kako bi ekipa izgledala sa Amarom je nagađanje, šuplja priča bez osnova.
salle_eh1986

#72547 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

hostapler wrote:Nekada sve "lopovi" bili u klubu, ali nikome na pamet nije palo da proda zemlju :oops:
ili nedo Bog uloži marku u klupsku infrastrukturu...što bi kad može u privatnu, logično
hostapler

#72548 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

salle_eh1986 wrote:
hostapler wrote:Nekada sve "lopovi" bili u klubu, ali nikome na pamet nije palo da proda zemlju :oops:
ili nedo Bog uloži marku u klupsku infrastrukturu...što bi kad može u privatnu, logično
Dokazi?
Jel neko optužen?
Osudjen?
Lezi li u zatvoru?
Jel namirio štetu?
Ukratko, svi su nevini dok se ne dokaže suprotno.
NEMA PRODAJE !!!
avetinja

#72549 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Priču oko prodaje je bolje da zaobiđemo, jer smo zaginuli prošli put kompletno.

Nema prodaje!

Neka prodaju stanove, vikendice, kuće, antikvitete, ali ništa klupsko.
hrasno38

#72550 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:
hrasno38 wrote:Navijaci su za istok od ukupne investicije od 2.010.665 KM ucestvovali sa 811.000 i to je vrlo daleko od price da su navijaci izgradili tribinu. "I" navijaci su izgradili tribinu sa svojim ucescem od nekih 40% koji je bez daljnjeg veliki. Navijaci ce ofarbati jedan reflektor a sta je sa ostala tri? Uprava nasla donaciju. Uprava se izvalila za LED reklame, plus onih nekih bruku sitnih radova sto im je nacrtala UEFA da se moraju uraditi. Ova uprava radi vrhunski svoj posao jer ovo je posao koji se ne radi 100x nego jednom.
Da nismo skupili toliki novac, bilo bi im mnogo teže. 40% je ogorman udio. Eto, neka za jug sami sve skupe, pa da vidiš koliko znači tih 40%. Dodaj i 100 hiljada od opštine i skoro smo na pola. Ta ista uprava na raspolaganju ima budžet, tako da te sitne radove i ne računam. Rade u najvećem klubu u BiH, a ne u Olimpiku.

Zajebali su jer se mješaju u posao trenera, jer ne stanu iza trenera nego mu skinu glavu kao jedinom krivcu, jer dovode amatere od trenera da se uče na nama. Što se Petrovića tiče. tu je bio i bojkot igrača, drugi mu se mješali u posao, a uprava nije stala iza njega. Nije morao dobiti komšije, mogao je remizirati ili pobijediti Krupu.

Adžema ne krivim za blam u Mostaru. Za to su krivi igrači. Da si 11 juniora izveo, ne bi primili 3 komada za 4 minute.

Misliš da Amar nije mogao preuzeti Zrinjski i biti trener? Mogao je, ali nije htio. Neće da ruši ugled, ne treba mu to, a možda ne želi ni zbog ljubavi. Da sam na Amarovom jestu ne bih ni došao u Želju, da mi se drugi mješaju u posao, pa mi poslije skidaju glavu. Nas je Krčmarević napustio, trener koji je dva puta imao tri vezane pobjede. Kako bi ekipa izgledala sa Amarom je nagađanje, šuplja priča bez osnova.
I opet ona smijena prica ravna Ivici i marici o "najvecem klubu". Sta znaci najveci klub u ovom trenutku. Najveci klub je trenutno onaj koji ima osvojene tri titule uzastopce a ne onaj koji je tri izgubio. Pustite vise supljiranje o velikom.....Veliki klubovi imaju pauze u titulama 1-2 godine Zeljo ima 5 godina pauze.
Tako je velika je pomoc navijaca ali nisuu je navijaci izgradili kako ti pises nego uucestvovalidjelom u izgradnji. Interesantno je ovdje citati za pojedince kolike suu "mahaluse" i kako znaju aposlutno sve sto se dogadja u klubu kao da ujutro poljupcima bude Misimovica i isto poljupcima ga ispracaju na spavanje a u toku dana drze svijecu komletnoj u pravi i znaju sve sto se dogadja. A u biti sve je ona mahalska rekal kazala kao sto sam se i ja navuko jer je negdje neko napisao da je Odovic teze bolestan. Problema jeste imao ali imat cemo vecino svi te probleme u nekim godinama. I sta je jos interesantno da neki totalni anonimusi kao sto sam i sam popuju o uspjesnosti covjeku koji je stvori svoju jaku firmu i brand a od Grbavice po prvi put pravi kako zna i umije opravu fudbalsku arenu. Mogle su i bivse uprave krenuti sa tim...pa sto nisu??
Previse navijanje shvatate licno i smatrate da je klub obavezan da vam polaze racune sto je potpuno netacno i potpuno pogresno i tako nesto prije rata je bilo nezamislivo jer jednostavno to su firme koje pbavljaju odredjenu djelatnost koju ti mozes a ne moras da podrzavas i ja da sam na mjestu Misimovica ni jednom navijacu ne bi dozvolio da pridje klubu osim onih legalno izabranih u skupstini.
Amar je mogao prezueti kad me vec vuces za jezik govno jer od kada je napustio Zelju nije dobio postenu ponudu jjer ponavljjam nije fudbalski svijet lud i taj isti Zrinjski u trenutnoj konstalaciji snaga u savezu ne treba Amara nego im je vise nego dovoljan bio Baka a ove godine Mise i sto je najvaznije oba su Hrvati (za njih je to jako bitno). Stavr je sto smo generalno kao i Pitari nerealni do bola sa Amarom mkojeg ja znam od malih nogu tako da nema razloga da ovako nesto pisem sto ga mrzim. Tvrdim 100% da prezume klub da ne bi bio prvak bez problema i bez drasticnih izmjena u savezu. I da Amar ima ugled samo u sarajevu samo sto je vecini vas to veoma tesko da sazvacete isto kao i Musemic. Dva regionalna trenera koji su osvajali titule kad im se sve poklapalo.
Post Reply