Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nargila.ba
#7252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:58, edited 1 time in total.
- supercali
#7253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svaki jebeni dan trojica voze uporedo 40 a ispred njih nigdje nikoga?Romeo 80 wrote:Svaki jebeni dan! Pa što misliš da su toliko gužve po čitav dan? Ne moraju majmuni voziti uporedo. Svakako prave kolone od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina metara, tako da su najčesće sve trake uvijek zakrčene.kad si vidio da u 3 trake 3 auta uporedo voze 40?
Ne kontam tu samoživost čovječe da vidiš da praviš kolonu iza sebe i ne želiš barem malo ubrzati.
Mene bi fakat stid bilo. Vozačka solidarnost, šta to ono bi...
mogu ti reci da lazes
kad uporedo voze 40 voze tako jer je guzva i kolona je zbog semafora znaci udarni sati oko 8 ujutro i oko 4 popodne
- supercali
#7254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nikad nemas tu situacijudirestraits0078 wrote:Redovno. Uzmi da u prvoj traci imas kamion, s poluprikolicom ili prikolicom koji zbog konstrukcijskih karakteristika i izvedbe kolovoza vozi 40 km/h. U srednjoj traci imas gospodju koja misli da je srednji retrovizor ustvari tu da bi ona namjestala frizuru za vrijeme voznje. U lijevoj imas nekog iz kolekcije respocalisupercarliblablabla. Oni voze 40 jer su im svi krivi za sbe i u tome nalaze dublji smisao i svrhu svog bivstvovanja. Zaboravljajuci da neki ljudi zive u stvarnom svijetu, imaju stvarne potrebe da negdje stignu i nemaju vremena da se zahebavaju s bubuljicavim iskompleksiranim tipovima.supercali wrote: kad si vidio da u 3 trake 3 auta uporedo voze 40?
to si mogao vidjeti samo kretene i to u dvije trake i pricaju nesto znaci opet si ih mogao preteci trecom trakom al oni ne krse zakon samom brzinom
to da li smijes pricati sa vozacem do tebe ne znam ima li u zakonu oko toga bilo sta
sad kad si skontao da mozda grijesis onda si presao na ove sto ubrzavaju
al ajd bar da se slozimo oko ubrzivaca
Da ne govorim o tome da ne razumiju jednu elementarnu stvar: sta je to ometanje drugih. Nisu svjesni da nisu sami na svijetu. Ali neka, svjedocio sam vise puta kako takvi dobiju istom mjerom.
a kolekcija amardiretempstraituser nije niti policija ni hitna ni vatrogasci da im se bilo ko sklanja kad kao sto rece nargila pritisnu gas
- amar1994
#7255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
no no, amar vozi 60 kroz grad, eventualno 65km/hsupercali wrote:da rezimiramoamar1994 wrote:direstraits0078 wrote:
Ali vas nije nekolicina. Ima vas masa, jedan u lijevoj, jedan u srednjoj, jedan u desnoj. Nikakvog osjecaja za svijet oko sebe, nikakve logike, nikakve ljudskosti i obicnog normalnog ponasanja. Izvlacite zivce ljudima koji se pridrzavaju pozitivnih normi ljudskog ponasanja, izazivate djavla bez potrebe. Od vas su jos jedino gori oni sto ubrzavaju kad ih se krene preticati. Obicno balavci, ili neizivljeni tipovi, jaki na pricu, visestruko banovani zbog kolosalnih izljeva gluposti. U takve se treba prestrojiti i to bez zmigavca kad krenu ubrzavati, i onda ih izvuci iz auta i objasniti im plasticno zasto u realnom svijetu dvije stvari ne mogu zauzimati isto mjesto u isto vrijeme.![]()
![]()
amar direstraits i tempuser vozaci hocu da prodjem ili se skloni ili cu proci krozate
-
nargila.ba
#7256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:10, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#7257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jarane "20 godina" mi je za volanom nedavno bilo. svaki dan na posao i sa posla mi je 20 km. okruglo.nargila.ba wrote:
Otkud ti ideja da, ako uopće smetaju - A NE SMETAJU, manje smetaju u desnoj traci nego u drugim? Ko ti je to rekao? Pričaju žene po brijačnici? Ili je tako bilo u Titino doba?
Ok, nas 50 vozi jedan iza drugog 40kmh u desnoj traci, a ti hoćeš da skreneš desno na nekoj raskrsnici.. skrenut ćeš u moj kuracI onda ćeš opet reći 'što se nisu zaustavili na proširenju da ja skrenem'.
Vi ste invalidi u glavu.
Naravno da se desi to sto kazes.
Ali da ti kazem nesto novo. Ponekad, ali samo ponekad....se desi i da te neko propusti da se prestrojis u njegovu traku kad dadnes zmigavac. Da da desava se.
Mozda nisi znao ali nisu auta vezana jedno za drugo lancem kad idu u koloni. Ma jok ba, moze se i povecati odstojanje izmedju auta.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#7258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu ti reći da si naporan. Pročitaj šta sam napisao. Ne moraju voziti uporedo. I previše je invalida za volanom koji voze presporo. Nije samo u vrijeme špice. Neka na potezu od nekoliko stotina metara imaš takvih par debila, eto ti gužve za tili čas u sve 3 trake. Kako zbog toga što vrlo brzo brži vozači stignu sporaće, tako i zbog toga što onda kreće sveopšta furtutma bržih da se dokopaju brže trake.supercali wrote:svaki jebeni dan trojica voze uporedo 40 a ispred njih nigdje nikoga?Romeo 80 wrote:Svaki jebeni dan! Pa što misliš da su toliko gužve po čitav dan? Ne moraju majmuni voziti uporedo. Svakako prave kolone od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina metara, tako da su najčesće sve trake uvijek zakrčene.kad si vidio da u 3 trake 3 auta uporedo voze 40?
Ne kontam tu samoživost čovječe da vidiš da praviš kolonu iza sebe i ne želiš barem malo ubrzati.
Mene bi fakat stid bilo. Vozačka solidarnost, šta to ono bi...
mogu ti reci da lazes
kad uporedo voze 40 voze tako jer je guzva i kolona je zbog semafora znaci udarni sati oko 8 ujutro i oko 4 popodne
I onda se prestrojiš nekako i voziš par sekundi normalno i opet naiđeš na neku tetku. Opet se pokušavaš prestrojiti i kad uspiješ skontaš da ništa dobio nisi, jer onaj prvi debil ispade opet ispred tebe. A o tome da po nekom Marfijevom zakonu jako često mi se desi da ostanem zaglavljen na crvenom, dok je tetka koja usporava kolonu prošla na žuto da ne govorim.
Last edited by Romeo 80 on 24/06/2016 23:26, edited 1 time in total.
- supercali
#7259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa to sto tebe nervira je druga prica i mene nervira kad neko baca opuske kroz prozor pa samo gledam kad ce mi uletiti u auto i zapaliti meamar1994 wrote: no no, amar vozi 60 kroz grad, eventualno 65km/h, ako svi voze 40 sta cu, vozim i ja, preskocit ih ne mogu nikako
, al da me nerviraju guslaci to je sigurno
dao sam primjer ja sa grbavice u stari tito hocu i vozim glavnom
jel ja trebam ici u desnu da bi nakon 400 metara ponovo preko dvije trake u lijevu izlivnu?
-
nargila.ba
#7260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
-
nargila.ba
#7261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
- seoBIH
#7262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad si ti vidio sporaća u alfici? To je zvjer, to kida...
PS: vozim i sam alfu
PS: vozim i sam alfu
-
nargila.ba
#7263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
- amar1994
#7264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
opusak je posebna pricasupercali wrote:pa to sto tebe nervira je druga prica i mene nervira kad neko baca opuske kroz prozor pa samo gledam kad ce mi uletiti u auto i zapaliti meamar1994 wrote: no no, amar vozi 60 kroz grad, eventualno 65km/h, ako svi voze 40 sta cu, vozim i ja, preskocit ih ne mogu nikako
jel ja trebam ici u desnu da bi nakon 400 metara ponovo preko dvije trake u lijevu izlivnu?
- supercali
#7265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
aha sad sam naporan jer vidis da sam ipak upravuRomeo 80 wrote:Mogu ti reći da si naporan. Pročitaj šta sam napisao. ne moraju voziti uporedo. I previše je invalida za volan koji voze presporo. Nije samo u vrijeme špice. Neka na potezu od nekoliko stotina metara imaš takvih par debila eto ti gužve za tilik čas u sve 3 trake. Kako zbog toga što vrlo brzo brži vozači stignu sporaće, tako i zbog toga što onda kreće sveopošta furtutma bržih da se dokopaju brže trake.supercali wrote: svaki jebeni dan trojica voze uporedo 40 a ispred njih nigdje nikoga?
mogu ti reci da lazes
I onda se prestrojiš nekako i voziš par sekundi normalno i opet naiđeš na neku tetku. Opet se pokušavaš prestrojiti i kad uspiješ skontaš da ništa dobio nisi, jer onaj prvi debil ispade opet ispred tebe. A o tome da po nekom Marfijevom zakonu jako često mi se desi da ostanem zaglavljen na crvenom, dok je tetka koja usporava kolonu prošla na žuto da ne govorim.
ja i dalje tvrdim da neces nikad naici na takvu situaciju koji ti opisujes
i sto je vazno jer oko toga je citava ova rasprava ONI NE KRSE ZAKON
- amar1994
#7266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
haj dobro necunargila.ba wrote:Joj Amare, pa položio si prije 2-3 godine.. nije tako davno bilo, sjeti se kako si guslao kad si tek sjeo u autoamar1994 wrote: no no, amar vozi 60 kroz grad, eventualno 65km/h, ako svi voze 40 sta cu, vozim i ja, preskocit ih ne mogu nikako
Nemoj, preklinjem te, početi pričati kako nikad nisi guslao i kako te je instruktor 'tjerao' da voziš 60 na glavnoj. Nemoj, molim te, a znam da hoćeš.
-
530i
#7267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo takodirestraits0078 wrote:Ali vas nije nekolicina. Ima vas masa, jedan u lijevoj, jedan u srednjoj, jedan u desnoj. Nikakvog osjecaja za svijet oko sebe, nikakve logike, nikakve ljudskosti i obicnog normalnog ponasanja. Izvlacite zivce ljudima koji se pridrzavaju pozitivnih normi ljudskog ponasanja, izazivate djavla bez potrebe. Od vas su jos jedino gori oni sto ubrzavaju kad ih se krene preticati. Obicno balavci, ili neizivljeni tipovi, jaki na pricu, visestruko banovani zbog kolosalnih izljeva gluposti. U takve se treba prestrojiti i to bez zmigavca kad krenu ubrzavati, i onda ih izvuci iz auta i objasniti im plasticno zasto u realnom svijetu dvije stvari ne mogu zauzimati isto mjesto u isto vrijeme.supercali wrote:pricamo o titovoj od predsjednistva preko bulevara selimovica pa do ilidze530i wrote:Teorija je teorija, a praksa praksa. Koga god znam da vozi oprezno i sporo samo pravi još više problema u odnosu na normalnu vožnju. Imam rođaka, starijeg, koji vozi autoputem 80 i pretiču ga svi...samo belaj. A isto vrijedi i za sve ostale puteve...
znaci mozes obici a ne kao jablanica mostar
razlika? ogromna
ako bolje procitas par puta sam naglasio na otvorenoj cesti je sasvim druga prica i naravno da cu i ja svirati pucati jebavati sto neko pegla zato jer ne mogu ga obici kao na cesti sa 2-3 trake
- supercali
#7268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eto vidis i mene to nervira al koliko znam toga u zakonu nigdje nema oko bacanja opusaka iz autau voznji pa cak i u stajanjuamar1994 wrote:opusak je posebna pricasupercali wrote:pa to sto tebe nervira je druga prica i mene nervira kad neko baca opuske kroz prozor pa samo gledam kad ce mi uletiti u auto i zapaliti meamar1994 wrote: no no, amar vozi 60 kroz grad, eventualno 65km/h, ako svi voze 40 sta cu, vozim i ja, preskocit ih ne mogu nikako
nije strano da vidis kako lola otvara vrata na semaforu i prosipa pepeljaru pored auta
-
nargila.ba
#7269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
- Romeo 80
#7270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opet ti ponavljam. Nisam ja ovdje tema! Otvori temu o meni, pa raspleti o mojim vozačkim sposobnostima. Šta bih trebao uraditi u gorespomenutoj situaciji? Proći kroz crveno? Ne lijepim se nikad na karambolke nikome (to mi je btw jedna od najiritantnijih situacija u vožnji). Ne guram se ni sa kim i sve što bih želio je da stignem sa jednog na drugi kraj ovog malog grada za barem 20 min!nargila.ba wrote:Nije Marfijev zakon nego činjenica da veze nemaš o vožnji. Ti bolidi su mi najdraži, kao lijepe se za karambolku, guraju se gdje stignu, a na kraju ostanu negdje na semaforu jer veze nemaju o životu.Romeo 80 wrote:
Mogu ti reći da si naporan. Pročitaj šta sam napisao. ne moraju voziti uporedo. I previše je invalida za volan koji voze presporo. Nije samo u vrijeme špice. Neka na potezu od nekoliko stotina metara imaš takvih par debila eto ti gužve za tilik čas u sve 3 trake. Kako zbog toga što vrlo brzo brži vozači stignu sporaće, tako i zbog toga što onda kreće sveopošta furtutma bržih da se dokopaju brže trake.
-
quarterback
#7271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas sjednem u auto, inace idem na posao i sve drugo obavljam biciklom, pa ono je ludara, u 20 sati je takva guzva i takvo ludilo i divljastvo na cesti da ja mislim da bih lud hodao da idem autom po gradu svaki dan...
svaka vam cast kad vam se mili voziti po ovom sranju
- amar1994
#7272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nargila.ba wrote:
Naravno, takvi bi progutali telefon zajedno sa SIM karticom da se ja pitam.
i naravno kad svirnes i prodjes pored uvijek ali UVIJEK!!! je teleca faca, zasto sviras, u cemu je problem
- amar1994
#7273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
probaj 07:00-08:00 ujutro i poslije podne 16:00-17:30 , da vidis sta je haos i guzva, jos kad je crno auto pravo ti fino budequarterback wrote:danas sjednem u auto, inace idem na posao i sve drugo obavljam biciklom, pa ono je ludara, u 20 sati je takva guzva i takvo ludilo i divljastvo na cesti da ja mislim da bih lud hodao da idem autom po gradu svaki dan...
-
nargila.ba
#7274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:04, edited 1 time in total.
- Romeo 80
#7275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma jok bolan, to ti umišljaš! Vidiš da i mene ovdje lik koji je ne jednom na forumu priznao da tramvajem ide na posao, uvjerava da ne doživljavam ono što doživljavam svaki danquarterback wrote:danas sjednem u auto, inace idem na posao i sve drugo obavljam biciklom, pa ono je ludara, u 20 sati je takva guzva i takvo ludilo i divljastvo na cesti da ja mislim da bih lud hodao da idem autom po gradu svaki dan...
PS: Od ponedjeljka je i kod mene bic opcija broj 1! I btw, danas popodne (u gužvi naravno
Last edited by Romeo 80 on 24/06/2016 23:43, edited 1 time in total.