Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:e ovdje bi sada dobro dosao onaj gradski put sto se krenuo graditi prije rata, sa koseva kroz tunel pa vijaduktima preko velusica, dvaju potoka i eto te u brijescu i na autoputu.
Svašta bi se moglo, samo kad bi neko po bilo kakvom višem planu radio ove poslove i trošio ograničene pare ...
I pored ulupanih stotina i stotina miliona, u najvećem dijelu dana, dužina putovanja od centra Sarajeva do Zenica je ostala nepromijenjena i takvo će stanje ostati još barem deceniju.
doktor78 wrote:Samo da pohvalim zaobilaznicu oko Sarajeva. Izbjeci Rajlovac,Stup,Hadzice,Pazaric- neprocjenjivo! Vozeci iz Tuzle, u Mostaru sam bio za 3 sata i 15 minuta, uz potpuno normalnu voznju
Ako si za 1,25h uspio biti od Sarajeva do Mostara vjerovatno bi trebao predati vozacku u MUP zbog brze voznje. Ne znam kako si uspio za tako malo vremena doci...
doktor78 wrote:Samo da pohvalim zaobilaznicu oko Sarajeva. Izbjeci Rajlovac,Stup,Hadzice,Pazaric- neprocjenjivo! Vozeci iz Tuzle, u Mostaru sam bio za 3 sata i 15 minuta, uz potpuno normalnu voznju
Ako si za 1,25h uspio biti od Sarajeva do Mostara vjerovatno bi trebao predati vozacku u MUP zbog brze voznje. Ne znam kako si uspio za tako malo vremena doci...
Pak kad neko moze od Sarajeva do Bihaca za 3 sata i 15 minuta, sto ne bi mogao i on do Mostara za toliko?
Koji merak je ono od autoputa usao na Vlakovo sve do Tarcina. Oni tuneli kao da su s drugog svijeta. A znaci i to malo autoputa uspio sam Sarajevo centar do Konjica za 35 minuta
Pak kad neko moze od Sarajeva do Bihaca za 3 sata i 15 minuta, sto ne bi mogao i on do Mostara za toliko?
Moze i prije, ali ne normalnom voznjom...[/quote]
311 km je od sarajeva do bihaća,preko brda,kroz gradove,sela,nemoguce je za 3 sata i 15 minuta stici
Nemoguce, meni do Prijedora treba ravno 4 sata i jos ga skratim preko Vlasica na mozda 260 km najbolje sto moze doci je 3:45, do Bihaca ne moze ispod 4 sata da ga hebes...
Mostar Konjic 40 min, Konjic Sarajevo 40 min. Kada nema guzve i kada idem sam onda mogu bez ikakvih problema doci za to vrijeme. Mogu i brze, ali nema potrebe
Sarajevo konjic oko 40min, sarajevo mostar oko 1h 40 min, sarajevo neum preko svitave 3h, sarajevo gradac 3h preko bijace. Normalna voznja u periodima kad nema previse saobracaja.
Sarajevo-Pocitelj bez najmanjeg prekrsaja za manje od 2 sata. Doduse ljeti ali nedeljom popodne. A u sred ljeta prijepodne, do Neuma preko Svitave oko 3:20, od toga oko 2:30 do Višića. Višići - Neum 40-50 minuta zavisi da li neko smeta.
Podvlacim - bez prekrsaja, ili sa minimalnim (nekaznjivim) prekoracenjem. Znaci nista preticanje kolone, puna linija itd. Meni se jos zivi, a ne ide mi se ni u zatvor radi gluposti.
Ali nije to tema, vise bih volio autoput pa da sam u Neumu za 2 sata petkom popodne. Vec i ovaj komad do Tarcina utice sa 15-tak minuta na skracenje putovanja. Da je tako do Konjica i onda od Mostara dalje - moglo bi se.
Otisao jednom starim putem iz Tarcina u SA. Ma reko sam jebo dvije marke. Samo gledaj ko otkud iskace, gdje je radar, ko pegla, ko naglo koci, ko skrece bez zmigavca.... jebo to.
Vijest: http://www.klix.ba/vijesti/bih/a1-obust ... /150512023
Kako je moguce da "vangabaritno" vozilo ikako dodje u situaciju da osteti opremu na autoputu, u tunelu...? Zar nije usao na naplatnim rampama? Ili ne postoji nikakav vid provjere tih istih "gabarita"? Ide se na vozacku svijest i tako to?
fantabox wrote:Vijest: http://www.klix.ba/vijesti/bih/a1-obust ... /150512023
Kako je moguce da "vangabaritno" vozilo ikako dodje u situaciju da osteti opremu na autoputu, u tunelu...? Zar nije usao na naplatnim rampama? Ili ne postoji nikakav vid provjere tih istih "gabarita"? Ide se na vozacku svijest i tako to?
fakat, kako je mogao proci naplatne kucice vangabaritnim teretom? i sta da je vozac bio savjestan? okretao bi se pred tunelom? ovo je definitivno odgovornost onih koji su dopustili da vozilo sa vangabaritnim teretom udje na autocestu, pa onda odgovornost vozaca
Zar ne bi trebalo da je visina prolaza naplatne kucice jednaka maksimalnoj dozvoljenoj visini?
Takodje pred tunelom imaju kontrole visine. Kako je to mimoisao?
drugi profil wrote:Zar ne bi trebalo da je visina prolaza naplatne kucice jednaka maksimalnoj dozvoljenoj visini?
Takodje pred tunelom imaju kontrole visine. Kako je to mimoisao?
Naci ce strucnjaci neko pojasnjenje: Prosao normalno ali znate suncan dan, pa dodatno vruce, pa ugrijale gume, pa zrak u njima ugrijao, pa to podiglo gume a samim tim i vozilo za nekoliko cm i bas to bilo presudno blablabla. Samo da niko nije kriv, ha ja!