SDA-All about

Post Reply
Damir_5

#7251 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

@Chmoljo, sansa da Zukorlic bude na celu SDA je ravna nuli i slicna kao da Hare ili Zlaja budu na celu SDA. Totalno nekompatibilni i nikad se nece takvo sto desiti.
Damir_5

#7252 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

Novack wrote: :lol: NIJE Novak nego Nova(ck), ali nema veze.
Moze bit iz Tunguzije i nije problem nikakav. Jedino je blago naglaseno sta u politickom i u smislu ponasanja donosi sandzacki stil. Ako je to ono sto hocemo u dure :thumbup: To sto je hozdica u politici je malo veci problem, ali opet kazem, ni to nije problem na koncu konca :thumbup:

Nego, vidim kako vrijeme ide sve se vise zaostrava kampanja za nacionalno izjasnjavanje. Ko zna sta cemo jos do kraja vidjeti :thumbup:
Zar Novak i Novack nije isto?

Zukin stil nije tipicni sandzacki, kako vidimo Rasim redovno lize srpsko dupe, cak i onda kad mu ona sprdacina od k'o fol suda u Hagu oslobadja zlocince koji su mu pokusali istrijebiti k'o fol "njegov" narod.

Prema tome mislim da je Zukin stil unikatan u Sandzaku i ne moze se nazvati nekakav tipicni "sandzacki" stil. Ali jeste istina da bih ja prvi volio da imamo u Bosni tuce bosnjackih politicara sa tim stilom. Zuka prica ono sto Bosnjaci misle i Zukin politicki stil je ono sto vecina Bosnjaka zeli i hoce, cak i oni kao sto sam ja, znaci agnostici Bosnjaci.
Damir_5

#7253 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

Novack wrote:100% podrzavam Zukorlica za predsjednika SDA :thumbup:
SDA kao stranka ti je politicka opcija klimavaca, to znaci kako im se kaze da rade, oni tako rade. Nece ti takvi kao Zukorlic u SDA. Za SDA kao i za SDP trebas biti kompatibilan, sto znaci moras prvo imati takav profil osobe da si spreman prodati rodjenu mater za par marki, onda trebas biti takav da si sposoban da klimnes glavom na odluku koju tvoj narod apsolutno ne podrzava. Ruku na srce, Zukorlica se moze svakako etiketirati, ali da je klimavac glavom, to nece nikad biti, da ga je lako kupiti, kako do sad stvari stoje, cini mi se da bi i to tesko bilo izvedivo. Dok god je takav, imati ce podrsku vecine Bosnjaka.

IZ BIH je jedina bosnjacka institucija koja nije pod daytonskom kontrolom u stilu "75% Bosne iskljucivo srpsko i hrvatsko, a onaj ostatak zajednicki" i cini mi se da je to razlog zasto su i postali glavna meta napada onih koji su se zalagali i danas se zalazu za istrijebljenje Bosnjaka, ne samo u regiji, nego i izvan, jer takvih ima i izvan siromasne, zaostale, krvave i brutalne regije.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7254 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

jedino je sigurno da će Seka biti na čelu Državne bolnice :D

Zukorlić na čelu SDA...nema šanse i to ne zbog toga što je Sandžaklija ili što je muftija, nego što nije dio familije
Shahab

#7255 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Novack wrote:
JoseMujica wrote:jedino je sigurno da će Seka biti na čelu Državne bolnice :D

Zukorlić na čelu SDA...nema šanse i to ne zbog toga što je Sandžaklija ili što je muftija, nego što nije dio familije
Posto je Bakir imao jedinice u skoli bas bih volio zaviriti sta li je u Sekinoj knjizici. Da je neki strucnjak to i nije poznato.

Jos jedno je sigurno Zukorlic je inteligentniji od svih njih zajedno na kamari, ukljucujuci njihove doktore i akademike.
Bakir Izetbegović nastupa sa projekcijom kako je sama činjenica da je sin Alije Izetbegovića, dovoljna kvalifikacija da bude bošnjački lider. Ako ovoga puta izostavimo objektivnu ocijenu Alijine istorijske uloge, istorija nas uči da dinastijski princip u državnoj vlasti ne garantuje kvalietu i kontinuitet vlasti. Tako je naprimjer, "Sulejmana Velićanstvenog", možda najuspješnijeg osmanlijskog vladara, naslijedio njegov sin "Selim Pijandura", čija je vladavina označila početak deklinacije carstva. Inače "Selim Pijandura" se smatra najgorim vladarem u istoriji Osmanlijskog carstva...
hercegovac_pravi

#7256 Re: SDA-All about

Post by hercegovac_pravi »

Shahab wrote:
Novack wrote:
JoseMujica wrote:jedino je sigurno da će Seka biti na čelu Državne bolnice :D

Posto je Bakir imao jedinice u skoli bas bih volio zaviriti sta li je u Sekinoj knjizici. Da je neki strucnjak to i nije poznato.

Jos jedno je sigurno Zukorlic je inteligentniji od svih njih zajedno na kamari, ukljucujuci njihove doktore i akademike.
Bakir Izetbegović nastupa sa projekcijom kako je sama činjenica da je sin Alije Izetbegovića, dovoljna kvalifikacija da bude bošnjački lider. Ako ovoga puta izostavimo objektivnu ocijenu Alijine istorijske uloge, istorija nas uči da dinastijski princip u državnoj vlasti ne garantuje kvalietu i kontinuitet vlasti. Tako je naprimjer, "Sulejmana Velićanstvenog", možda najuspješnijeg osmanlijskog vladara, naslijedio njegov sin "Selim Pijandura", čija je vladavina označila početak deklinacije carstva. Inače "Selim Pijandura" se smatra najgorim vladarem u istoriji Osmanlijskog carstva...
"Bakir Pijandura" ..... :lol: :lol: :lol: :lol: dobra..
hercegovac_pravi

#7257 Re: SDA-All about

Post by hercegovac_pravi »

Novack wrote:Bakir je daska poprilicna, a to sto nije pijandura je jadna utjeha i pokazatelj kako stojimo
Da bilo bi nam toliko bolje da nas vode "bosanci" poput Karadžića, Dodika, Mate Bobana, braće Lukići...itd..itd.. :-)

I ovo nije branjenje Bakira već samo ukazivanje na besmislenosti
Shahab

#7258 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Damir_5 wrote:
Novack wrote:100% podrzavam Zukorlica za predsjednika SDA :thumbup:
SDA kao stranka ti je politicka opcija klimavaca, to znaci kako im se kaze da rade, oni tako rade. Nece ti takvi kao Zukorlic u SDA. Za SDA kao i za SDP trebas biti kompatibilan, sto znaci moras prvo imati takav profil osobe da si spreman prodati rodjenu mater za par marki, onda trebas biti takav da si sposoban da klimnes glavom na odluku koju tvoj narod apsolutno ne podrzava. Ruku na srce, Zukorlica se moze svakako etiketirati, ali da je klimavac glavom, to nece nikad biti, da ga je lako kupiti, kako do sad stvari stoje, cini mi se da bi i to tesko bilo izvedivo. Dok god je takav, imati ce podrsku vecine Bosnjaka.

IZ BIH je jedina bosnjacka institucija koja nije pod daytonskom kontrolom u stilu "75% Bosne iskljucivo srpsko i hrvatsko, a onaj ostatak zajednicki" i cini mi se da je to razlog zasto su i postali glavna meta napada onih koji su se zalagali i danas se zalazu za istrijebljenje Bosnjaka, ne samo u regiji, nego i izvan, jer takvih ima i izvan siromasne, zaostale, krvave i brutalne regije.
Apsolutno si u pravu..međutim sve dok se takva uloga IVZ ne projecira u politički prostor, ona je marginalna i nesvrsishodna. IVZ pravi veliku grešku kada uoči izbora, na hutbama (pošto su izbori u nedjelju, oni za te svrhe koriste džume petkom) poziva vjernike da "glasaju za stranku koja slijedi put Alije Izetbegovića i čije predstavnike viđamo u džematu"...SDA je veliko zlo za naš narod i oni savršeno igraju ulogu u planu "Bijeli Cigani"...
Damir_5

#7259 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

Novack wrote:Ti i likovi poput tebe ubjedjuju raju da je Zukorlic jedini normalan covjek, do kraja posten, beskrajno sposoban....
Odakle mizes biti siguran? Isto su pricali i za Ljajica, Ugljanina.....kao i za Izetbegopvica, Zlaju...ali jok, eto ti znas da je Zukorlic taj. sto me navodi da razmislim sto ga toliko guras, ko da ti je daidza.
Neka pobijedi, i on i njegova politika ili u SDA ili negdje drugo, da vidimo kako to izgleda :thumbup:
Imam svoje misljenje da raja bas to i ne zele, ali fakat bih volio da vidim Zukorlica i njegovo politicko umijece na nekoj visokoj poziciji u BiH, pa da zasutite ili da priznam da veze nemam i da ste bili u pravu
Nemam ja sta nikog ubjedjivati niti mi je to zelja da ja naturam nekog nekome drugom. Medjutim nije djaba Zukorlic popularan medju vecinom Bosnjaka. On sebe sam pravi unikatom, dovoljno mu je cuti par stavova i sve ti je jasno, taj covjek nije klimoglavac, a osim toga, ima takve stavove iza kojih cak i ja Bosnjak (iz Bosne) agnostik cesto stojim iza njega svakim slovom sto ga izgovori. Recimo ovdje, covjek je rekao ono sto vecina Bosnjaka misli i sto su kljucni bosnjacki politicari trebali reci kad je skupstina Srbije donosila onu nekakvu rezoluciju o Srebrenici koja im je bila nista drugo do tiket za EU kandidaturu.

Sto se tice ostale ekipe, mozda su neki govorili za Ljajica, Ugljanina, Izetbegovica, Zlaju, starog Izetbegovica itd, problem sa tvojom teorijom je taj da ja nisam bio taj neki.
MuaDib

#7260 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Zukorlić je jedan obični kleronacionalista koji samo zna dobro napadati, a da pri tome ne nudi nikakvo konkretno rješenje. On je jedna opasna figura, koja iskrivljava stvarnost i izaziva podjele među ljudima, koje su u Sandžaku dovele do krvi i do podjele naroda na tri tabora, do podjele porodica, podjele škola, podjele koja najviše šteti Bošnjacima Sandžaka. A sada i po Bosni je došao širiti smutnju među narodom, i poručivati ako nismo Bošnjaci, da smo bijeli cigani. Riječnikom koji ne priliči jednom vjerskom službeniku, riječnikom koji ima prizvuk diskriminacije, klišea i predrasuda, samo je pokazao svoje pravo lice. I nek zna da on kao državljanin Srbije, nema pravo govoriti građanima Bosne i hercegovine da su bijeli cigani i da je to odraz nepoštovanja državi koja ga je ugostila. I ima dovoljno ljudi u Bosni koji će mu reči da ide tamo, odakle je i došao. Nama on ne treba. Nama ne treba čovjek koji traži da se poštuju njegova uvjerenja, a istovremeno primitivnim uvredama drugima to pravo osporava.

A što se tiće SDA, ovim ulaskom u Vladu RS je samo pokazala, da ne može bez Prudske ljubavi Dodika. Što stvara opravdanu sumnje, da je riječ o proračunatoj igri SDA i Dodika, da ze zbunjivanjem javnosti prikrije Prudska izdaja zemlje. 8)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7261 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

MuaDib wrote:
A što se tiće SDA, ovim ulaskom u Vladu RS je samo pokazala, da ne može bez Prudske ljubavi Dodika. Što stvara opravdanu sumnje, da je riječ o proračunatoj igri SDA i Dodika, da ze zbunjivanjem javnosti prikrije Prudska izdaja zemlje. 8)

Opste je poznato, sem pojedinim SDA stranackim bojovnicima, da SDA nikada vlast odbiti nece, i za nju, ili ostanak u njoj, ce se boriti po cijenu svega.
Kako ovaj slucaj ulaska u novu vladu RS-a, tako i ono muntanje Dodika da sa njim prave vecinu na drzavnom nivou, gdje je Zlatko uletio sa jacom ponudom i izradio Tihica i SDA..sto su ovi dan kasnije, poslije parlamantarnog glasanja, sa suzama u ocima i sami priznali i rekli.

Prvi mandat od pune 4 godine bez vlasti, znacilo bi i prepolovljavanje clanstva i glasackog tijela SDA i njihovu dugorocniju opoziciju. Zato i jeste ovolika borba za fotelje, upravne odbore, ministrarstva, drzavna preduzeca i slicno...klasicni cin klijentelisticke interesne udruge.
Damir_5

#7262 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

MuaDib wrote:Zukorlić je jedan obični kleronacionalista koji samo zna dobro napadati, a da pri tome ne nudi nikakvo konkretno rješenje. On je jedna opasna figura, koja iskrivljava stvarnost i izaziva podjele među ljudima, koje su u Sandžaku dovele do krvi i do podjele naroda na tri tabora, do podjele porodica, podjele škola, podjele koja najviše šteti Bošnjacima Sandžaka. A sada i po Bosni je došao širiti smutnju među narodom, i poručivati ako nismo Bošnjaci, da smo bijeli cigani. Riječnikom koji ne priliči jednom vjerskom službeniku, riječnikom koji ima prizvuk diskriminacije, klišea i predrasuda, samo je pokazao svoje pravo lice. I nek zna da on kao državljanin Srbije, nema pravo govoriti građanima Bosne i hercegovine da su bijeli cigani i da je to odraz nepoštovanja državi koja ga je ugostila. I ima dovoljno ljudi u Bosni koji će mu reči da ide tamo, odakle je i došao. Nama on ne treba. Nama ne treba čovjek koji traži da se poštuju njegova uvjerenja, a istovremeno primitivnim uvredama drugima to pravo osporava.

Sto se tice Zukorlica, u zadnjih par postova sam mu dao par pohvala, medjutim daleko da sam njegov advokat, samo to sto si ti napisao te splacine protiv njega, to su zaista splacine i zelim se osvrnuti jer ga napadas sto je Bosnjak i sto nije klimoglavac.

1. Zbog Zukorlica se prolila krv na Sandzaku.
Apsolutno netacno, Suljo i Rasim, tacnije njihovi kadrovi su se ubijali po Pazaru puno prije nego je Zukorlic skontao da ako nesto ne poduzme, da ce ostati bez vjernika, jer je Srbija nastojala u miru da sto vise iseli Sandza. Medjutim kad su Suljo i Rasim prolijevali sandzacku krv po Pazaru zbog Tadica i Kostunice, Zukorlic s tim nije imao nikakve veze. Znaci to si slagao.
2. Zukorlic je jedna opasna figura.

Otkad to rijec nekog ugrozava? Tip je isao na sve i jedan maltene medij koji ga je pozvao i debatirao i to je upravo ono sto je demokratija i sto ti ne mozes shvatiti. Da neko moze slobodno govoriti sto se tebi ne svidja, a tebi se ne svidja sto jedan Bosnjak kaze sto misli i sto govori sto misli, jer ti bi da se vratimo u vremena kad su Bosnjacima stavljali flastere na usta, tako da su takvi kao ti mogli kolo voditi. Mislim da su ta vremena iza nas kad su se takvi kao ti pitali o tome. Ako si u pravu, pobijedi ga argumentima, nemoj traziti njegovo "baniranje" jer si nemocan pred njegovim argumentima. Znaci jos jedna laz.
3. A sada i po Bosni je došao širiti smutnju među narodom, i poručivati ako nismo Bošnjaci, da smo bijeli cigani.

Opet lazes, ta vijest je bila na svim portalima i on to tako nije rekao i ti mjenjas cijeli kontekst njegove izjave. To sto mu ti aludiras, barem prema onim medijima koji su to objavili, on to tako nije apsolutno rekao. Inace ako sam ja dobro skontao, Zukorlic je 1991 godine imao prijavu prebivalista u BiH, sto znaci prema ustavu BiH, Zukorlic je nista manje BiH gradjanin od tebe ili ti tvog idola Radovana Karadzica, koji je sljegao sa Durmitora iz Crne Gore i krenuo Bosancima odredjivati kako ce zivjeti? A on obicni imigrant? Inace Zukorlic koji je sa Sandzaka, ima milijardu puta vise prava na Bosnu od recimo Karadzica, jer je Sandzak historijski bio dio Bosne vise nego dio Srbije. Znaci opet lazes.
4. Zukorlić je jedan obični kleronacionalista.

Nije on obicni, jeste klerik (svako vjersko lice to jeste) i vjerovatno jeste nacionalista (sto i treba da bude kao Bosnjak). Druga je stvar sto ti mjesas definiciju nacionaliste i soviniste. Nacionalista jeste nesto sto je i pozitivno i pozeljno. Recimo u ekonomiji, da su gradjani BiH vise ekonomske nacionaliste, BiH bi imala manji trgovinski minus sa svijetom, a to znaci puno bolja ekonomija i vise radnih mjesta. S druge strane da je sovinista, napadao bi druge nacije, a ja to nisam cuo nijednom od njega. Znaci ovdje mozda nemas pojma kako ga etiketiras, pa to radis iz neznanja, a mozda znas, medjutim zlonamjeran si, pa lazes.
5. I nek zna da on kao državljanin Srbije, nema pravo govoriti građanima Bosne i hercegovine da su bijeli cigani i da je to odraz nepoštovanja državi koja ga je ugostila.

Opet pricas gluposti ili si zlonamjeran. Jos jednom, Zukorlic je gradjanin BiH, stekao to pravo prijavom boravista u BiH 1991 godine, isto kao tvoj idol Karadzic, kojem nisi govorio da se vrati u Crnu Goru na Durmitor kad je rusio BiH gradove i RBIH. Osim toga opet ponavljas tu laz o "bijelim ciganima". Nije to nikakav odraz nepostovanja prema drzavi koja ga je ugostila, BiH je i Zukorliceva drzava, a to sto on ima dvojno drzavljanstvo, ima ih i pola BiH Srba i Hrvata, pa nikom nista. Da li ih proglasavas strancima? Da li si Karadzica proglasio kad strancem, imigrantom? Nisi, osim toga nemas ti autoriteta kao gradjanin BiH, nikom osporavati njegov status u BiH, ako je istovremeno taj isti legalni drzavljanin BiH. Nisam te cuo da si zucnuo o onima koji su nelegalno u BiH, kao recimo Srbi iz Hrvatske, koji za razliku od Zukorlica nemaju legalno drzavljanstvo BiH? Znaci opet petljas i spletkaris.
6. Nama on ne treba. Nama ne treba čovjek koji traži da se poštuju njegova uvjerenja, a istovremeno primitivnim uvredama drugima to pravo osporava.
Ti nemas autoriteta ni kredibiliteta govoriti u bosnjacko ime. Ti Bosnjake niti zastupas, niti ces to ikad moci. A sto se tice Zukorlica, jedino se Bosnjaci pitaju i jedino on njima treba polagati racune.

Sto se tice ono "primitivne uvrede", opet lazes.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7263 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Zukorlić je sasvim u pravu za izjašnjavanje na popisu treba se izjasniti kao ''Bošnjak'' ali je trebao doći u BiH u ratu i boriti se da bi ga neko slušao.

Mislim da ima Zukorlić ima velikih prenosa.

http://youtu.be/iDEOT-BrjUs

Ne dao nam dragi Bog, da su nas ovakvi u ratu vodili …
Shahab

#7264 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:Zukorlić je sasvim u pravu za izjašnjavanje na popisu treba se izjasniti kao ''Bošnjak'' ali je trebao doći u BiH u ratu i boriti se da bi ga neko slušao.

Iz svakog Zukorlićevog nastupa može se prepoznati suština njegovog karaktera....to su hrabrost i oštrina, ali i pravednost. On da ima realnu snagu iza sebe, napravio bi radikalne historijske poteze. Na neki način, pazarski muftija me podsjeća na one nekadašnje osmanlijske vojskovođe i gazije, koji su pokoravali nove teritorije. Ni njegov citirani stav ne treba apriori odbacivati. Sve treba procijenjivati kroz zapadnu prizmu cost-benefit analize... Ko može konstatovati da rekapitulacijom (podvlačenjem crte) historijskog procesa, možemo reči da smo zadovoljni postignutim rezultatima?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#7265 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote:
antimobbing wrote:Zukorlić je sasvim u pravu za izjašnjavanje na popisu treba se izjasniti kao ''Bošnjak'' ali je trebao doći u BiH u ratu i boriti se da bi ga neko slušao.

Iz svakog Zukorlićevog nastupa može se prepoznati suština njegovog karaktera....to su hrabrost i oštrina, ali i pravednost. On da ima realnu snagu iza sebe, napravio bi radikalne historijske poteze. Na neki način, pazarski muftija me podsjeća na one nekadašnje osmanlijske vojskovođe i gazije, koji su pokoravali nove teritorije. Ni njegov citirani stav ne treba apriori odbacivati. Sve treba procijenjivati kroz zapadnu prizmu cost-benefit analize... Ko može konstatovati da rekapitulacijom (podvlačenjem crte) historijskog procesa, možemo reči da smo zadovoljni postignutim rezultatima?
Mene ni na šta ne podsjeća. Koji su mu konkretni rezultati i doprinos Bošnjačkom narodu i državi BiH? Usporedi njegove postupke sa sunetom/praksom i sve će ti biti jasno. Jedino što sada konkretno vidim kod nas Bošnjaka jeste, ''Inicijativa 1 mart'' i ''Antidajyon grupa'' koja se bori za povratak starog ustava. Sve ostalo je šupljiranje …
Shahab

#7267 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
Shahab wrote:

Mene ni na šta ne podsjeća. Koji su mu konkretni rezultati i doprinos Bošnjačkom narodu i državi BiH? Usporedi njegove postupke sa sunetom/praksom i sve će ti biti jasno. Jedino što sada konkretno vidim kod nas Bošnjaka jeste, ''Inicijativa 1 mart'' i ''Antidajyon grupa'' koja se bori za povratak starog ustava. Sve ostalo je šupljiranje …
Besmisleno je porediti rad i ulogu Zukorlića i časnih ljudi iz navedenih građanskih inicijativa. Zukorlić djeluje u sasvim različitom ambijentu, odnosno obavlja funkciju pazarskog muftije, na teritoriju Republike Srbije, dakle u okvirima IVZ. On ima i isuviše veliku zadaću da očuva Sandžak i tamošnji narod, a ne da spasava BiH. Kako će pomoći BiH, kada ovaj narod ne može pomoći samom sebi, odnosno uporno daje mandat vlasti ljudima koji su mu najgori dušmani, poput Tihića i Lagumdžije?? Zukorlićeve realne mogućnosti za bilo kakvu promjenu stanja na terenu su apsolutno limitirane, jer iza sebe nema nikakvu realnu silu i instrumente odnosno poluge vlasti. Ono što je zajedničko navedenim građanskim inicijativama i Zukorliću jeste činjenica da nemaju nikakvu realnu snagu iza sebe, i da su prepušteni sami sebi u borbi protiv sistema zavjera koji je uspsotvaljen prema bošnjačkom narodu. Ipak kao pojedinac, Zukorlić je daleko najsposobnija bošnjačka javna ličnost.
JoseMujica

#7268 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Zukorlić je za Srbiju neprocjenjiv "neprijatelj" :D da ga nema BIA bi ga izmislila :lol:

ps

i ovo je tema o SDA i Seki direktorici ;-)
novi.dan.nova.nafaka

#7269 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote:Zukorlić je za Srbiju neprocjenjiv "neprijatelj" :D da ga nema BIA bi ga izmislila :lol:
ps
Seka već ustoličena!?
Katamaran_Sa

#7270 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
JoseMujica wrote:Zukorlić je za Srbiju neprocjenjiv "neprijatelj" :D da ga nema BIA bi ga izmislila :lol:
ps
Seka već ustoličena!?
Nije ali Mujica kmeci vec danima oko toga, ovaj put sa punim pravom :wink:
Damir_5

#7271 Re: SDA-All about

Post by Damir_5 »

ps

Zuka je gigant, a to da bi ga BIA izmislila, cisto sumnjam. BIA je izmislila onog sto je nasuprot njega i bosnjackog naroda, Adema Zilkica i Jusufspahice. Jeste BIA pokusala izmisliti Zuku, ali joj izrada nije dobro isla, pa su dobili Zilkica i Jusufspahice.

Znaci Seka kako bi to Srbi rekli, "direktorka"? E masala, nek' je sa srecom. Hoce li Bakir praviti kakav parti za susjede na Poljinama kad malo otopli?

Nego gledam Sulju kod Hadzifejzovica, Suljo nam u zadnje vrijeme pravo energican. Hadzifejzovic ga hvali kako je on sposoban, a naravno Hadzifejzovic k'o Hadzifejzovic, nista opet ne konta i da su ministre Bosnjake u vijecu ministara BiH izabrali Dodik i Covic koliko je Suljo "genijalan". Neka neko iz SDA to javi Hadzifejzovicu, da ne bude poslije dva mjeseca zapocinje Hadzifejzovic dramiticno dnevnik sa "gospodo, ovo je vijece ministara koje su izabrali Dodik i Covic".

Sto se tice autoceste, jeste Suljo tu potpuno tacno rekao, sve ovo sto se Damir H. i ekipa hvale, sve je to SDA ekipa pripremila, ista ona sto je na tri tendera izabrala pobjednike slovenacke bankrotirane firme, ali to su nakon nekoliko godina nekako pripremili na jedvite jade, tako da sad Damir H. i Zlatko L. sjeku kolace dok se slikaju u tunelu 1. Mart ili po starom "Vijencu".

Damir H. i Zlatko L. ce morati pokazati svoje sposobnosti i sta znaju na izradi tunela Bosne i Hercegovine ili Prenja.
Last edited by Damir_5 on 04/03/2013 10:14, edited 3 times in total.
JoseMujica

#7272 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Katamaran_Sa wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
ps
Seka već ustoličena!?
Nije ali Mujica kmeci vec danima oko toga, ovaj put sa punim pravom :wink:
Seka je samo jedna light posljedica djelovanja ove kriminalne organizacije po naše društvo....šta su ovi sve radili imenovanje Seke je potpuno benigna stvar, samo je ofirna do bola
Last edited by JoseMujica on 04/03/2013 10:38, edited 1 time in total.
jazzer

#7273 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

ps

Ja sve kontam Princ ce reci ''ma ne moze zeno, volim te ali tvoje postavljenje na celo Drzavne bolnice
nema smisla..obezbjedili smo i peto koljeno tako da nam ova blamaza ne treba..i sto je najvaznije, sta ce narod
reci :lol: ''
Shahab

#7274 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Damir_5 wrote:

ps

Zuka je gigant, a to da bi ga BIA izmislila, cisto sumnjam. BIA je izmislila onog sto je nasuprot njega i bosnjackog naroda, Adema Zilkica i Jusufspahice. Jeste BIA pokusala izmisliti Zuku, ali joj izrada nije dobro isla, pa su dobili Zilkica i Jusufspahice.

Znaci Seka kako bi to Srbi rekli, "direktorka"? E masala, nek' je sa srecom. Hoce li Bakir praviti kakav parti za susjede na Poljinama kad malo otopli?

Nego gledam Sulju kod Hadzifejzovica, Suljo nam u zadnje vrijeme pravo energican. Hadzifejzovic ga hvali kako je on sposoban, a naravno Hadzifejzovic k'o Hadzifejzovic, nista opet ne konta i da su ministre Bosnjake u vijecu ministara BiH izabrali Dodik i Covic koliko je Suljo "genijalan". Neka neko iz SDA to javi Hadzifejzovicu, da ne bude poslije dva mjeseca zapocinje Hadzifejzovic dramiticno dnevnik sa "gospodo, ovo je vijece ministara koje su izabrali Dodik i Covic".

Sto se tice autoceste, jeste Suljo tu potpuno tacno rekao, sve ovo sto se Damir H. i ekipa hvale, sve je to SDA ekipa pripremila, ista ona sto je na tri tendera izabrala pobjednike slovenacke bankrotirane firme, ali to su nakon nekoliko godina nekako pripremili na jedvite jade, tako da sad Damir H. i Zlatko L. sjeku kolace dok se slikaju u tunelu 1. Mart ili po starom "Vijencu".

Damir H. i Zlatko L. ce morati pokazati svoje sposobnosti i sta znaju na izradi tunela Bosne i Hercegovine ili Prenja.
Sulejman Tihić je izgubljen u vremenu i prostoru. Ova aktuelna kriza potpuno demaskira njegovu nespsobnost i nedostatak vizije. Radončić ga je potpuno nadmudrio, izolovao, i sada će ga nakon državne, izbaciti i iz federalne vlade, gdje se nalazi pravi plijen za stranačke koruptokracije, odnosno jedini stvarni interes za borbu za vlast. Konkretno borba se vodi za kontrolu nad BH telekomom i FDS. Izbacivanje SDA iz federalne vlasti imat će efekat ubacivanja bombe u septičku jamu, i veliko je pitanje, da li će SDA uopće dočekati izbore 2014. Predviđam da im Radončić već sprema obavještajno policijsku akciju hapšenja i procesuiranja. Slijedi negativna spirala koja će biti fatalna za besmislenu SDA. Ipak to je sve posljedica činjenice da je SDA izgubila svaki društveni smisao i viziju. Kadroviranje, način na koji se prave politički savezi, ponašanje SDA u KS, najbolje govori o malignom karakteru njihove koruptokracije koja upravlja strankom. Patriotska i konzervativna ideja je taoc korumpiranog vrha SDA. Njih ne treba žaliti. što prije propadnu, to je bolje za narod i državu.
StupskaBitanga

#7275 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Svaki građanin Bosne i Hercegovine trebao bi se izjasniti Bosancem a SDA bi konačno sa svojim satelitima trebala pustiti ljude da se izjasne kako im je na srcu a ne kako su oni napravili 93.god
Last edited by StupskaBitanga on 04/03/2013 11:21, edited 1 time in total.
Post Reply