FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _Reds_
#7251 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sta reci. Grci su ipak jaca i ugranija ekipa. Sarajevo falu rutine.
Baric me izenadio, odigrao je odlicno.
Ovo je dobio trener Grka. Vidio gdje smo tanki, uveo izemjene na vrijeme i rijesio stvar.
Dejo nas u Evropi zavoli po ko zna koji put.
I ne znam sta oni na treninzima vjezbaju, ali kod ubacaja stojimo lose katastrofa.
Baric me izenadio, odigrao je odlicno.
Ovo je dobio trener Grka. Vidio gdje smo tanki, uveo izemjene na vrijeme i rijesio stvar.
Dejo nas u Evropi zavoli po ko zna koji put.
I ne znam sta oni na treninzima vjezbaju, ali kod ubacaja stojimo lose katastrofa.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7252 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jeste, normala.. Nismo ni mi njega jebavali onda.BHF_Manijak wrote:Jadnu onu djecu posalje da kisnu, kvarnjace jedan!Velkoski wrote:
Nisam ni bio dole klocu, neću ja kisnut', imam radnike![]()
![]()
je l' bio moj drug Dino Manijak, kako se ponas'o?
Pa kada ga vadi u vremenu kada je čitava ekipa mrtva jbt. Igrač koji je došao sa renomenom "Ronalda", a pokazao je apsolutno NIŠTA.giovanni galli wrote:jebo ti to, kad god bilbija izadje napad otupi, ocito ima najbolji rad bez lopte od svih igraca, a da sa lakocom zabija, igrao bi u ligama petice..
- Zavatoni
#7253 Re: FK Sarajevo - Europa League
Momci su odigrali tehnički odlično u ofanzivi (barem 2/3 tekme)...protiv uigrane i jake ekipe...nedostaje rutiner koji će završavati sve ove akcije...
Ukupno su Grci zaista kvalitetniji su od nas...rutinerski, uigrano i iskusno igraju...ipak mislim da mi nismo još sve rekli u ovom takmičenju...napatit ćemo mi njh dole.
Glavu gore i za 7 dana u Atini pokazati zube...
Ukupno su Grci zaista kvalitetniji su od nas...rutinerski, uigrano i iskusno igraju...ipak mislim da mi nismo još sve rekli u ovom takmičenju...napatit ćemo mi njh dole.
Glavu gore i za 7 dana u Atini pokazati zube...
-
leo karan
#7254 Re: FK Sarajevo - Europa League
Zasluzili smo bolji rezlutat. Minimalno nerijeseno.
Naivno smo izgubili.
Kad cemo mi biti namazani i iskusni, a prestati biti naivni?
Ima ovdje potencijala, ali fali fudbalski know how.
Moramo biti svjesni da ne mozemo napraviti iskorak sa Dzenom i Ibrakovicem. Oni se takodjer uce na nama.
Znam da ne moze sve preko noci i ne ocekujem to. Ali necu ni da se zanosim da ce oni napraviti evropsko Sarajevo. A ni ljudi koji vode klub ne bi trebali da se zanose. Svaka cast njima dvojici, sjajan posao su uradili, al to je za nase lige.
Koliko sam shvatio nase ambicije su malo vece. Treba raditi polako, ne moze se nista preko noci, ali ne moze se ni sa ljudima koji nisu ispekli zanat vani.
Skupo nam je da se oni uce na nama, vise ce Sarajevo donijeti njima, nego oni Sarajevu.
Nama treba neko ko ce nam dati nesto novo, neko ko ce donijeti novi sistem.
Sistem koji nece praviti naivnu, nego namazanu ekipu.
U svakom slucaju, ima potencijala i moramo svakim danom napredovati, jer imamo uslove za to.
Nema nista preko noci, al ne treba ni godine gubit.
Jedan Maribor ima za sportskog direktora Zlatka Zahovica, on je za Ibraka Uli Hoenes.
Naivno smo izgubili.
Kad cemo mi biti namazani i iskusni, a prestati biti naivni?
Ima ovdje potencijala, ali fali fudbalski know how.
Moramo biti svjesni da ne mozemo napraviti iskorak sa Dzenom i Ibrakovicem. Oni se takodjer uce na nama.
Znam da ne moze sve preko noci i ne ocekujem to. Ali necu ni da se zanosim da ce oni napraviti evropsko Sarajevo. A ni ljudi koji vode klub ne bi trebali da se zanose. Svaka cast njima dvojici, sjajan posao su uradili, al to je za nase lige.
Koliko sam shvatio nase ambicije su malo vece. Treba raditi polako, ne moze se nista preko noci, ali ne moze se ni sa ljudima koji nisu ispekli zanat vani.
Skupo nam je da se oni uce na nama, vise ce Sarajevo donijeti njima, nego oni Sarajevu.
Nama treba neko ko ce nam dati nesto novo, neko ko ce donijeti novi sistem.
Sistem koji nece praviti naivnu, nego namazanu ekipu.
U svakom slucaju, ima potencijala i moramo svakim danom napredovati, jer imamo uslove za to.
Nema nista preko noci, al ne treba ni godine gubit.
Jedan Maribor ima za sportskog direktora Zlatka Zahovica, on je za Ibraka Uli Hoenes.
-
Labirint
#7255 Re: FK Sarajevo - Europa League
To sto je dosao sa "renomeom Ronalda" kako kazes to smo najvise doprinijeli mi i nasi objektivni "novinari". Tip igra sasvim pristojno,bori se a da moze zabijati 20+ po sezoni vec bi bio u Azerbejdzanu Kazahstanu i slVelkoski wrote:Jeste, normala.. Nismo ni mi njega jebavali onda.BHF_Manijak wrote:Jadnu onu djecu posalje da kisnu, kvarnjace jedan!Velkoski wrote:
Nisam ni bio dole klocu, neću ja kisnut', imam radnike![]()
![]()
je l' bio moj drug Dino Manijak, kako se ponas'o?
Pa kada ga vadi u vremenu kada je čitava ekipa mrtva jbt. Igrač koji je došao sa renomenom "Ronalda", a pokazao je apsolutno NIŠTA.giovanni galli wrote:jebo ti to, kad god bilbija izadje napad otupi, ocito ima najbolji rad bez lopte od svih igraca, a da sa lakocom zabija, igrao bi u ligama petice..
- jalijas74
#7256 Re: FK Sarajevo - Europa League
Kad citiras sam sebe tuzno sto je ovako ispalo veceras, mi stvarno nemamo golmana za Evrope Alaim Besiktas, Rapid pa i Genk tamo kada je ispao u jednom naletu i kako smo se nekom ludom srecom odbranili pa Dejo Zeta, Kukes i ovo veceras.jalijas74 wrote:ali kao da gledam da cemo primiti neku frljoku od udarca ili cemo im poklonititi neku cistu loptu koju smo samo par trenutaka prije trebali ispucati.
Strasno kako nemao nekog golman koji moze donjeti prevagu na golu u tim teskim utakmicama kao recimo Krak u Olomucu kada je odbranio penal ili u Istambulu kada je na 2:2 skinuo 2 zicera.
Deju pod hitno kod psihologa prije neke velike tekme.
Bojim se soka u ekipi i da vec u nedelju ne padnemo kao protiv Celika od ove Zvijezde pa onda i u Banja Luci. Nije dobro nikako da slavimo ovaj poraz treba izvuci greske iz njega. Grci mozda jesu bolja ekipa ali morali smo pokazati mnogo, mnogo vise za prolaz dalje ali i za samopouzdanje na otvaranju prvenstva.
- Zatamnjena stakla
#7257 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ekipa odlična, spremna za titulu. Ovdje se još nećemo predat!
Sjever odličan!

Sjever odličan!
- _Reds_
#7258 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sjever strasan, istok sramotan. Mislim sam sam bio na istoku, ali kako treba pjesmu nisu mogli otpjepavati sa vise nego odlicnim sjeverom.Zatamnjena stakla wrote:Ekipa odlična, spremna za titulu. Ovdje se još nećemo predat!
Sjever odličan!
Istok je znao biti puno puno bolji.
- omega369
#7259 Re: FK Sarajevo - Europa League
nekako sam vise, mnogo vise ocekivao od duljevica. usao je, ocekujes kakvu takvu prevagu i doslovno ne bi nista. sa druge strane baric, kojeg su mnogi osporavali, odigra fenomenalno, razvali lik kompletnu desnu stranu, sve i jedan centarsut odlican. mogao bi on biti nase najvece pojacanje naredne sezone.
revans? sta ocekivati? mozda jos jednu musku, borbenu utakmicu bez pretjeranog srljanja. grci su pokazali da znaju itekako sa loptom i sigurno je da to nece biti ni blizu ista ekipa kao nocas. steta, steta sto nije osatao barem 1:1, mozda bi se i imali necemu nadati. ovako, castan oprostaj ako nista
@leo k. - grijesis, grdno se varas. daj ibrakovicu pola zlatkovog budzeta pa da vidimo sta moze napraviti. iskopao je nekakvog velkovskog za koga 99,999% ljudi sa nasih prostora nikada nije culo a mogao ga je vec prodati za 8x vecu cifru od one za koju je kupljen. stojcev također, dosao za kikiriki, nakon vecerasnje utakmice lik vrijedi najmanje pola miliona eura, najmanje. mozda bi ibrak trebao rasprodati sve igrace koje je doveo za buraniju pa sa tim parama kupiti kvalitetnije igrace, igrace sa kojima se nesto moze dogodine 'napraviti u evropi'
revans? sta ocekivati? mozda jos jednu musku, borbenu utakmicu bez pretjeranog srljanja. grci su pokazali da znaju itekako sa loptom i sigurno je da to nece biti ni blizu ista ekipa kao nocas. steta, steta sto nije osatao barem 1:1, mozda bi se i imali necemu nadati. ovako, castan oprostaj ako nista
@leo k. - grijesis, grdno se varas. daj ibrakovicu pola zlatkovog budzeta pa da vidimo sta moze napraviti. iskopao je nekakvog velkovskog za koga 99,999% ljudi sa nasih prostora nikada nije culo a mogao ga je vec prodati za 8x vecu cifru od one za koju je kupljen. stojcev također, dosao za kikiriki, nakon vecerasnje utakmice lik vrijedi najmanje pola miliona eura, najmanje. mozda bi ibrak trebao rasprodati sve igrace koje je doveo za buraniju pa sa tim parama kupiti kvalitetnije igrace, igrace sa kojima se nesto moze dogodine 'napraviti u evropi'
-
todd_smith
#7260 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bilbiju na klupu vise fkt nema smisla, kada ce taj napadac da ovog posalje na klupu pa eventualno van kluba? Da mu je Tamara u Sarajevu pa da ga trpim pa hajde, ovako nema smisla vise.
-
Labirint
#7261 Re: FK Sarajevo - Europa League
Omega pretjerujes. Imali su i Miloš i Krste puno boljih partija od ove večeras,što svakako ne umanjuje zasluge navedenog. Berberović apsolutno nije falio i bojim se da ce on morati igrati.omega369 wrote:nekako sam vise, mnogo vise ocekivao od duljevica. usao je, ocekujes kakvu takvu prevagu i doslovno ne bi nista. sa druge strane baric, kojeg su mnogi osporavali, odigra fenomenalno, razvali lik kompletnu desnu stranu, sve i jedan centarsut odlican. mogao bi on biti nase najvece pojacanje naredne sezone.
- PravimHaos
#7262 Re: FK Sarajevo - Europa League
todd_smith wrote:Bilbiju na klupu vise fkt nema smisla, kada ce taj napadac da ovog posalje na klupu pa eventualno van kluba? Da mu je Tamara u Sarajevu pa da ga trpim pa hajde, ovako nema smisla vise.
I protiv Norvežana je bio jako loš ali ovi formuski 'znalci' su me lijepo naružili i sve to negirali
- Zavatoni
#7263 Re: FK Sarajevo - Europa League
ofanzivno su i barić i puzigaća bili odlični, ali defanzivno imamo užasan problem na bekovima...u sve tri ove utakmice...omega369 wrote:nekako sam vise, mnogo vise ocekivao od duljevica. usao je, ocekujes kakvu takvu prevagu i doslovno ne bi nista. sa druge strane baric, kojeg su mnogi osporavali, odigra fenomenalno, razvali lik kompletnu desnu stranu, sve i jedan centarsut odlican. mogao bi on biti nase najvece pojacanje naredne sezone.
barić ima možda najbolji centrašut u ekipi, a puzigaća drskost, šut i zna se naći gdje treba (za razliku od recimo bilbije)...
kada igraš ofanzivno sa bekovima, onda im krila moraju čuvati leđa...to kod nas ne rade i to je problem...
-
todd_smith
#7264 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma do Milosa je. Rekao sam nakon prve poslije Norvezana, on je nama kao Yaya Toure u Citiju, kada njega nece tj kada on nije raspolozen onda i ostala ekipa traljavo igra. Vidjelo se bezbroj puta do sada.
-
north
#7265 Re: FK Sarajevo - Europa League
Da, mora se pohvaliti Barić.....ne mogu vjerovati da je večeras ovako odigrao, pred kraj jedan kiks zbog kojeg zamalo primismo i treći kad je vratio sporu loptu Bandoviću, ali mimo toga ponajbolji igrač večeras...ko bi rekao...svaka čast
....samo neka nastavi...
- Butmiran
#7266 Re: FK Sarajevo - Europa League
Meni Barić nije iznenađenje uopšte, već na pripremnim je bio dosta dobar. Zna i on da ide na klupu zbog Džemice pa grize koliko može da uđe u prvih 11, što je odlična stvar.
- omega369
#7267 Re: FK Sarajevo - Europa League
imali su, ali ne protiv jedne ovako jake ekipeLabirint wrote: Omega pretjerujes. Imali su i Miloš i Krste puno boljih partija od ove večeras,što svakako ne umanjuje zasluge navedenog. Berberović apsolutno nije falio i bojim se da ce on morati igrati.
- Zatamnjena stakla
#7268 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jbga, dizali se oni kišobrani kad je kiša padala, ljudi neće da kisnu. Normala_Reds_ wrote:Sjever strasan, istok sramotan. Mislim sam sam bio na istoku, ali kako treba pjesmu nisu mogli otpjepavati sa vise nego odlicnim sjeverom.Zatamnjena stakla wrote:Ekipa odlična, spremna za titulu. Ovdje se još nećemo predat!
Sjever odličan!
-
missko
#7269 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ja lakse mogu svarit Dejinu gresku nego onaj drugi gol. Pa jbt kako mogu zijanit loptu u svom 16ercu jos ih dvojica bila na njoj pa takve situacije kaznjavaju i nasi drugoligasi. Dejin kiks se desava i golmanima od 20 miliona ne kazem da on ulijeva povjerenje al nas je spasio u Norveskoj
-
todd_smith
#7270 Re: FK Sarajevo - Europa League
Krenuli sa USTANITE NA NOGEZatamnjena stakla wrote:Jbga, dizali se oni kišobrani kad je kiša padala, ljudi neće da kisnu. Normala_Reds_ wrote:Sjever strasan, istok sramotan. Mislim sam sam bio na istoku, ali kako treba pjesmu nisu mogli otpjepavati sa vise nego odlicnim sjeverom.Zatamnjena stakla wrote:Ekipa odlična, spremna za titulu. Ovdje se još nećemo predat!
Sjever odličan!
ja kontam wtf pa vidis da svi vec stoje, mokre im stolice
Ali kao sto rekoh ranije u onoj temi Sjever strasan pogovoto pred kraj kada udari ona kisa, jbte upalu pluca sam fasovao sigurno, i glas evo izgubio ali koja sipca, jos pred kraj kad su prisli
- Zatamnjena stakla
#7271 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma jebeš ga. Nisam nešto ni očekiv'o al' Sjever 
-
TOM SCHOLZ
#7272 Re: FK Sarajevo - Europa League
BANDit na goluPriNc_ba wrote:i tako meni najmrzi igrac u klubu vec drugu sezonu nas izbacuje iz evrope svojim pogreskamaaferim konju ! ! !
jebo spasavanje i branjenje nekim debilima kad nas sjebe lik u najvaznijim tekmamanjegov posao je da brani normalne stvari a kad se primi gol kao tipa ovaj drugi niko ne bi progovorio... al majku mu jebem makar ne pomazi protivnicima da lakse zabiju gol svojim pogreskama
![]()
od prosle godine su 2 od 3 igraca otisla nadam se da ce i Dejo pa makar i na klupu![]()
svi ostali za 10. svaka cast momci. samo se nadam da ce se malo poceti izbjegavati ovo nabijanje lopte u nedogled cim se predje centar kad vide da ne mogu nesto pas igrom da odrade jer se protivnik brani. iskreno draze mi je protiv bilo koga 0 0 nego bezglavo napadanje i da onda primamo iz nicega golove i da se nerviram. eto toliko...
nadam se da ce se srediti malo jos igra i pametno bi se mozda i moglo nesto napraviti dole ako prvi zabijemo gol
navijacisve za 10 osim debila na golu koji vec odavno ne zasluzuje da bude prvi golman
- Capajebo
#7273 Re: FK Sarajevo - Europa League
Nego, ko izgubi onu loptu kod drugog primljenog gola? Nisam bas najbolje vidio 
- Butmiran
#7274 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mislim Cimirot
- Butmiran