SDP

Post Reply
Trebam te

#7251 Re: SDP

Post by Trebam te »

Trnovske ne daju mlijeko vec samo glasaju, pazi SDP Trnovo ce preuzeti Hamdu-:)
:lol: :D :bih:
Trebam te

#7252 Re: SDP

Post by Trebam te »

Corto Maltese wrote:
Optimus Prime wrote:I jos niko nije komentarisao one senzacionalne ustede od strane gospodina Mikulica.
Ako je istina, svaka čast. Pošto tu vijest nađoh na samo jednom portalu, sačekaću sa čestitkama dok to ne postane zvanično. Dakle, izvještaj o ostvarenju budžeta za proteklu ide na usvajanje parlamentu FBiH, parlametarci ga usvoje, a tamo nađemo tačne cifre. I onda kažemo: "Bravo ministre!"
Lici na nadam se nadaj se :-)
Banksy

#7253 Re: SDP

Post by Banksy »

Optimus Prime wrote:
I jos niko nije komentarisao one senzacionalne ustede od strane gospodina Mikulica.
Teške je ruke, al' je i štedljiv. Pravi domaćin.
StupskaBitanga

#7254 Re: SDP NOVI GRAD

Post by StupskaBitanga »

sablja2011 wrote:Nakon deset i više godina Damir Hadžić napušta funkciju načelnika općine Novi Grad, da bi dobio ministarsku poziciju u VM, ministar prometa i komunikacija.Da li je to SDP nanjušio izborni poraz pred lokaane izbore u oktobru i već se pomirio sa činjenicom da će novi načelnik biti iz SDA??????
Odgovor je jednostavan JESTE! Ali za potvrdu ovih sumnji ćemo morati sačekati imenovanje novog načelnika od strane Općinskog vijeća a onda u oktobru vjerovatno SDA preuzima cijelu općinu!
Gluho bilo ne do Bog
Tek bi onda Opština propala
Sasvim_Obican

#7255 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

stochar wrote:minvajl in boznija:

- nezaposlenost iznad 500.000

- auto-put daleki san

- nepotizam

- djeca umiru po hodnicima bolnica cekajuci sadaku i pored zdravstvenog

- ministri tuku zhene

- sigurnost na sve nizem nivou

- kriminalci medijske zvijezde

- poskupljenja cijena uz smanjenja placa

- ukratko - kolaps

Drzava za pracovjeka!
Za pola navedenog ne može biti kriva federalna vlada jer to nisu njene ingerencije. Netačna i lažna naklapanja Senada Avdića da ne komentiram. Istodobno, zaboravlja se šta su to dobrog za godinu dana ovi ljudi udradili :

- koridor Vc se pomakao sa mrtve tačke ( prethodna vlast, kad već nije bilo radova, nije se mogla sjetiti da napravi barem projektnu dokumentaciju za više od 47 km. )
- revizija boračkih primanja ( lažni borci se masovno izvode iz prava uz prateće žalopojke njihovih dojučerašnjih sponzora koji su ih i dovukli na državna jasla )
- smanjenje javne potrošnje smanjenjem plata u javnom sektoru ( simbolično, ali opet više od prethodne vlasti koja je samo povećavala )
- duplo veća grantovska izdavanja za poljoprivredu i poljoprivredne poticaje
- pokrenut proces istraživanja eksploatacijskih mogućnosti naftnih ležišta ( tome bi se prije dvije-tri godine smijali do besvijesti )
- izdvajana su sredstva za očuvanje državnih kulturnih institucija
- pokrenuta reforma udžbeničke politike u BiH

Ima toga još, samo mi se sad ne da to sve navoditi i objašnjavati. To je samo za federalnu Vladu. Za Vladu kantona u kojem živim, bi mogao napisati još toga. Ima federalna vlada i promašaja, neispunjenih obećanja i promašaja, ali navoditi samo negativne strane je bezveze.
quasar

#7256 Re: SDP

Post by quasar »

Nezadrzivi napredak i rast standarda, proizvodnje, izvoza i BDP-a, ljudskih prava, pravde i blagostanja zaustavio je narod sa svojim nicim izazvanim odabirom SDP-a na izborima.
Da nije SDP sad bi imali vec datum ulasak u EU, na berzi bi prometi bili po 100 miliona maraka dnevno, investitori bi se natjecali ko ce ponuditi bolji deal vladi, ali avaj...

taj Zlaja je hipnotisao mase, a zemlja sada juri u ponor i nista nas ne moze spasiti, osim mozda Hareta, Peđe, Utemeljitelja.... ?
citizen_Sa

#7257 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

definitivno ni jedna opcija...ali ima onih opcija koje barem ne LAZU narod u oci... i jos nesto sto je gore... ne govore do izora da su jedni (SDA) nesposobni, lopovi, lazovi, korumpirani, neznani... a onda poslije izbora ih IZABERU za najboljeg partnera... ja ne znam jesam li ja lud, zbunjen ili normalan....ali JA VISE NIKAD NECU GLASATI ZA SDP...ZBOG LAZI I OBMANE KOJU SU MI UCINILI !
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7258 Re: SDP

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

quasar wrote:Nezadrzivi napredak i rast standarda, proizvodnje, izvoza i BDP-a, ljudskih prava, pravde i blagostanja zaustavio je narod sa svojim nicim izazvanim odabirom SDP-a na izborima.
Da nije SDP sad bi imali vec datum ulasak u EU, na berzi bi prometi bili po 100 miliona maraka dnevno, investitori bi se natjecali ko ce ponuditi bolji deal vladi, ali avaj...

taj Zlaja je hipnotisao mase, a zemlja sada juri u ponor i nista nas ne moze spasiti, osim mozda Hareta, Peđe, Utemeljitelja.... ?
De reci da se zajebajes. :lol: Ako si u stranci NVZ nemoj reci ni to. :D
citizen_Sa

#7259 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

jesam oslijepio sam odavno... ali me vise bole ovi moji sto mi zabise noz u ledja...
quasar

#7260 Re: SDP

Post by quasar »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
quasar wrote:Nezadrzivi napredak i rast standarda, proizvodnje, izvoza i BDP-a, ljudskih prava, pravde i blagostanja zaustavio je narod sa svojim nicim izazvanim odabirom SDP-a na izborima.

De reci da se zajebajes. :lol: Ako si u stranci NVZ nemoj reci ni to. :D
:lol: Nema Vise Z.
Sasvim_Obican

#7261 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Pitah, šta konkretno od onog što sam naveo nije urađeno ?!

I btw. potpuno pogrešno quotanje.
citizen_Sa

#7262 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

NIJE BITNO STA SAM STAVIO POD NAVODNIKE...bitno je sta je od liste uradjeno ili sto nije... zorno sam pratio sto je cinjeno...osim sto je poglaviti Niksic postavio barata za direktora, njegov predsjednik poslusnika u Elektroprivredu BiH..i jos par mjesta...valjda nisam bio nazocan ostatku dobrih stvari... uz to da sam u ovom istom periodu ostao bez posla...valjda im je smetao jedan hvrat vise!
Optimus Prime

#7263 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

citizen_Sa wrote:NIJE BITNO STA SAM STAVIO POD NAVODNIKE...bitno je sta je od liste uradjeno ili sto nije... zorno sam pratio sto je cinjeno...osim sto je poglaviti Niksic postavio barata za direktora, njegov predsjednik poslusnika u Elektroprivredu BiH..i jos par mjesta...valjda nisam bio nazocan ostatku dobrih stvari... uz to da sam u ovom istom periodu ostao bez posla...valjda im je smetao jedan hvrat vise!
Znaci ti si ocekivao da SDP sa svojih 17% u roku od godinu dana i to u vrijeme najvece recesije u Evropi od drugog svjetskog rata, uz pomoc carobnog stapica rijesi sve nagomilane probleme naseg drustva i omoguci nam zivotni standard jedne Norveske. :-)
sanaman

#7264 Re: SDP

Post by sanaman »

Optimus Prime wrote:
citizen_Sa wrote:NIJE BITNO STA SAM STAVIO POD NAVODNIKE...bitno je sta je od liste uradjeno ili sto nije... zorno sam pratio sto je cinjeno...osim sto je poglaviti Niksic postavio barata za direktora, njegov predsjednik poslusnika u Elektroprivredu BiH..i jos par mjesta...valjda nisam bio nazocan ostatku dobrih stvari... uz to da sam u ovom istom periodu ostao bez posla...valjda im je smetao jedan hvrat vise!
Znaci ti si ocekivao da SDP sa svojih 17% u roku od godinu dana i to u vrijeme najvece recesije u Evropi od drugog svjetskog rata, uz pomoc carobnog stapica rijesi sve nagomilane probleme naseg drustva i omoguci nam zivotni standard jedne Norveske. :-)
ovo je pogresno i nemojte tako okretati cinjenice. izborna jedinca je bila federacija, tu je dobijeno 25% i tacka. A na osnovu 25% su dobili osam mandata a ne na osovu 17% jer bih onda malo manje sjedilo u drzavnom parlamentu.
xDenisx

#7265 Re: SDP

Post by xDenisx »

Kruti?

Ja samo cekam da cujem sta su prijedlozi. Evo iznijeli ste sve moguce i nemoguce primjedbe i hajd nek ste sve u pravu, sta nam je najpametnije i najbolje sad uraditi? Dajte recite vise?
Naravno, niko nije odgovorio :)
Optimus Prime

#7266 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

sanaman wrote:
Optimus Prime wrote:
ovo je pogresno i nemojte tako okretati cinjenice. izborna jedinca je bila federacija, tu je dobijeno 25% i tacka. A na osnovu 25% su dobili osam mandata a ne na osovu 17% jer bih onda malo manje sjedilo u drzavnom parlamentu.
Je li to 17% ili 25% nije uopce bitno. Bitno je da su snage koje zele da sacuvaju nezasluzeno stecene privilegije koje su jedan od glavnih uzroka mnogih finansijskih problema, dobile mnogo vise, i da je u takvim okolnostima vrlo tesko raditi. Recesiju da ne spominjem.

I onda dodje par forumasa i nako mrtvi hladni optuze iskljucivo SDP zbog 500.000 nezaposlenih u drzavi. Obicna farsa.
ibizza

#7267 Re: SDP

Post by ibizza »

Optimus Prime wrote:
Koje licemjerstvo :-)
draganbl

#7268 Re: SDP

Post by draganbl »

ultima_palabra wrote:
draganbl wrote:Tvoje tumačenje nije pravilno. Da ponovim, moja teza je sljedeća:
Koaliranjem sa HSP-om SDP afirmiše ustaštvo, ali ne samo ono koje propagira HSP kao stranka, već i ono koje u sebi nose proustaški glasači koji glasaju za HSP. To su oni koji se okupljaju na njihovim saborima, slikaju sa pripadnicima HSP-a u ustaškim uniformama, sa ustaškim kapama na čelu itd. (Bile su na forumu postavljene neke slike sa nekim HSP - omladincem, a forumaši sa dobrim sjećanjem ih sigurno nisu zaboravili).
Dalje, U HDZ-u sigurno postoji ogromna količina retrogradnih elemenata, ali je moje mišljenje da postoji značajan (mnogo veći u odnosu na HSP) broj poštenih ljudi i građana koji su glasali za HDZ ne zato što se prepoznaju u Čovićevim riječima, već zato što je njihova procjena da nemaju bolju stranku od te za koju bi glasali.

Nasuprot čak i ovome što sam napisao, ja ponovo pozivam SDP da proširi svoje područje djelovanja na dio Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska, kao i na hercegovačke kantone, da pokuša da privuče taj normalan svijet koji glasa za HDZ i SNSD, o kome govorim u postovima, kao što je svojim djelovanjem privukao dobar procenat Bošnjaka koji su ranije glasali sa druge stranke.
Onda idući put ne bi bilo loše da to napišeš malo jasnije.

Zanimljivo je kako HDZ-ovim biračima tražiš opravdanje, a HSP-ovim ne... šta su oni koji su glasali za koaliciju HDZ90-HSP, bipolarne ličnosti? :D

Ja bih rekao da u HSP-u postoji dosta retrogradnih elemenata, ali da dosta ljudi glasa za njih iz inata HDZ-ovom služenju velikosrpskoj politici... uzevši da je ideja originalnog ustaštva 50 godina bila (opravdano) strogo zabranjena, a ni u zadnjih 20 nije rehabilitirana, vjerovatno smatraju da je od te ideje ostala samo smiješna kostimografija. Ono što je tužno je da je HSP najjjača stranka hrvatskog predznaka, a probosanske politike.
Moja je procjena da u odnosu na druge hrvatske stranke, HSP dobija procetualno veći broj ustaških glasova, kao što Srpska radikalna stranka dobija veći broj četničkih, u odnosu na druge srpske. Zato ja potencijalne građanski orijentisane glasače ne tražim među onima koji glasaju za HSP ili SRS, već više među onima koji glasaju za HDZ i SNSD, naravno uz apstinente. I jedino je to razlog zašto je koalicija sa HDZ-om bolja nego koalicija sa HSP-om, tj. ne zbog pitanja ko je veći a ko manji ustaša, već zbog profila tipičnog glasača jedne odnosno druge stranke.
sanaman

#7269 Re: SDP

Post by sanaman »

bitno je iz prostog razloga sto se tako umanjuje odgovornost, velika je razlika izmedju 25 i 17...

...pa cek ti rece prije da ce nam ruze procvjetati...rast ce nam BDP cim se EU oporavi, povecace se izvoz bh robe, pa malo sadake on nase dijaspore koju si planirao bi...i gdje smo? Naravno da sdp nije stvorio ovu situaciju ali je preuzeo kormilo, obaveze i odgovornost.

Vidis osnovni problem po meni nije u tome sto smo u ovakvoj ek. situaciji..to je poznato ALI ne mozes uletjeti ko grlom u jagode, obecavati kule i gradove i onda skontati da to bas tako i ne ide i na kraju umanjiti odgovornost za sve to.

Po meni licno jedino konkretno i pozitivno je ovo rezanje plata...doduse mogli su i na 5% :D zaokruziti.
Optimus Prime

#7270 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

ibizza wrote:
Optimus Prime wrote:
Koje licemjerstvo :-)
Ne, licemjerstvo je zugati a ne nuditi nikakva rijesenja.
Dakle po stoti put: koja je to opcija sposobnija od SDP-a i moze rijesiti one probleme koje je stochar naveo najkasnije do kraja ovog ljeta, posto vidim da vam se strasno zuri?

Mozes li se ti izjasniti po ovom pitanju?
citizen_Sa

#7271 Re: SDP

Post by citizen_Sa »

Optimus Prime wrote:
ne ocekujem Norvesku...ocekujem pocetak radova (prethodni nesposobnjakovici su ostvili sve projekte uradjene, pripreljene kredite, na SDP-u sa svojim koalicionim je da ih pokrenu)...ako je samo 17% ili samo 25% kako su onda uspjeli poskidati sve direktore javnih preduzeca...sve upravne i nadzorne odbore istih...sve direktore raznoraznih agencija... ako su tako slabi...na ovim pozicijama su pokazali snagu... ili se ovo samo meni cini da su uradili...a recesija je bila i prije 2 godine... i isti taj SDP se bunio zasto drazava uzima kredit od MMF-a, a sad ga i sama produzava... ispunjava uvjete preostale da bi dobila preostali novac...

mislim da su kontradiktorni s izjavom da ce sve rijesiti ako dodju na vlast...evo dosli su... sto ne rade!!!
ultima_palabra

#7272 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

citizen_Sa wrote:definitivno ni jedna opcija...ali ima onih opcija koje barem ne LAZU narod u oci... i jos nesto sto je gore... ne govore do izora da su jedni (SDA) nesposobni, lopovi, lazovi, korumpirani, neznani... a onda poslije izbora ih IZABERU za najboljeg partnera... ja ne znam jesam li ja lud, zbunjen ili normalan....ali JA VISE NIKAD NECU GLASATI ZA SDP...ZBOG LAZI I OBMANE KOJU SU MI UCINILI !
Postao/la citizen_Sa dana 28/10/2010 08:24
Koliko god vi lagali, obmanjivali, iznosili neistine i budalesali na bilo koji nacin... SDP jedinu u SDA vidi sigurnog i realnog partnera... koliko god vi govorili kojekakve lazi na racun SDA, ta stranka je na kraju najbolja udavaca...hahahha sve ce htjeti s njom u vlast jer je jedina stranka koja se drzi svojih datih rijeci... sta obeca to i radi... a sto se tice svega toga jeli ukrala ili nije li NAROD ZNA sta je i ko je SDA.. a i druge politicke partije zanju sta je i koje SDA... to je jedina drzavotvorna stranka koja ce i zivot svoj dati za Bosnu i Hercegovinu..
I završite sa trollom.
xDenisx

#7273 Re: SDP

Post by xDenisx »

^^ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D
Optimus Prime

#7274 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

sanaman wrote:bitno je iz prostog razloga sto se tako umanjuje odgovornost, velika je razlika izmedju 25 i 17...

...pa cek ti rece prije da ce nam ruze procvjetati...rast ce nam BDP cim se EU oporavi, povecace se izvoz bh robe, pa malo sadake on nase dijaspore koju si planirao bi...i gdje smo? Naravno da sdp nije stvorio ovu situaciju ali je preuzeo kormilo, obaveze i odgovornost.

Vidis osnovni problem po meni nije u tome sto smo u ovakvoj ek. situaciji..to je poznato ALI ne mozes uletjeti ko grlom u jagode, obecavati kule i gradove i onda skontati da to bas tako i ne ide i na kraju umanjiti odgovornost za sve to.

Po meni licno jedino konkretno i pozitivno je ovo rezanje plata...doduse mogli su i na 5% :D zaokruziti.
Ne, ja sam samo tvrdio da ce nam ekonomija po automatizmu brze rasti cim se Evropljani izvuku iz govana. Samo problem je u tome sto to moze potrajati jos par godina, i sto te stope rasta mogu samo rijesitit neke goruce probleme, a nikako nas ne mogu kroz jednu, dvije decenije katapultirati u drustvo bogatih zemalja. Dakle ono cemu nasi politicar ipak mogu odluciti je tempo rasta.
Dakle sto platforma bolje pripremi teren u sljedecih godinu, dvije to ce i ekonomija brze rasti. A nama za znacajniji rast standarda trebaju stope od preko 6% godisnje. Bez reformi nemoguce, cak i ako evropa dozivi nevidjeni ekonomski boom.
Optimus Prime

#7275 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

citizen_Sa wrote:
Optimus Prime wrote:
ne ocekujem Norvesku...ocekujem pocetak radova (prethodni nesposobnjakovici su ostvili sve projekte uradjene, pripreljene kredite, na SDP-u sa svojim koalicionim je da ih pokrenu)...ako je samo 17% ili samo 25% kako su onda uspjeli poskidati sve direktore javnih preduzeca...sve upravne i nadzorne odbore istih...sve direktore raznoraznih agencija... ako su tako slabi...na ovim pozicijama su pokazali snagu... ili se ovo samo meni cini da su uradili...a recesija je bila i prije 2 godine... i isti taj SDP se bunio zasto drazava uzima kredit od MMF-a, a sad ga i sama produzava... ispunjava uvjete preostale da bi dobila preostali novac...

mislim da su kontradiktorni s izjavom da ce sve rijesiti ako dodju na vlast...evo dosli su... sto ne rade!!!
SDA clanovi uklonjeni sa svih direktorskih pozicija i nadzornih odbora?? To mi je novo.
Post Reply