Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
zemo_online

#7251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

znas kako ,kad sam postao clan sa-x bio sam jos mlad ,a sad sam vec ozbiljniji. zato.
zato mi pomozi da nabacim neki avatar i da promjenim jos neke stvari,na kraju krajeva kako bi i zene pokazale veci interes. kontas?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:-prvo smatram da ce se dodo zaduzit i te dugove ostaviti svima nama kada ode. kako drukcije kupiti socijalni mir.
-drugo,dodo je pitao silinga svojevremeno hoce li ga smijeniti ako napravi to i to. dali pita danas incka bilo sta? sta mislis zasto?
Imas temu o Dodiku, pa ga tamo velicaj slobodno
zemo_online

#7253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

jarance,tebi poseban pozdrav. sutra bi trebala lova da legne.

odo u krpe. laku noc. nemoj ni ti dugo. to je posebna tema o zdravlju i to cu ti objasniti sutra. moze?
plain vanilla

#7254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
test01 wrote:znas kako ,kad sam postao clan sa-x bio sam jos mlad ,a sad sam vec ozbiljniji. zato.
zato mi pomozi da nabacim neki avatar i da promjenim jos neke stvari,na kraju krajeva kako bi i zene pokazale veci interes. kontas?
bolje je da ne chekash na reakciju incka nego se sa potrudi da se dogovorish glede i u svezi avatara sa samim sobom :D
:lol: :lol: :lol:
posalji ga na ljes, sad je punoljetan..ima ona agencija :D
Komrad

#7255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

test01 wrote:jarance,tebi poseban pozdrav. sutra bi trebala lova da legne.

odo u krpe. laku noc. nemoj ni ti dugo. to je posebna tema o zdravlju i to cu ti objasniti sutra. moze?
to ti vec svrsio na dodika?
hajducka travica

#7256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

Oj Dragane, pobratime mio
Nisam ni ja ono što sam bio (misli se na Dodika)
kako ce se Majkicka osjecati kad ovo procita,

cesto ona navrne odje da procita sta zli Turci divane.
nikad_vise

#7257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nikad_vise »

test01 wrote:
Hemel wrote:
test01 wrote:-prvo smatram da ce se dodo zaduzit i te dugove ostaviti svima nama kada ode. kako drukcije kupiti socijalni mir.
-drugo,dodo je pitao silinga svojevremeno hoce li ga smijeniti ako napravi to i to. dali pita danas incka bilo sta? sta mislis zasto?
zato sto jos uvijek igra po pravilima igre...jeste da nekada udari nisko ali brzo dodje sebi
covic je njegov pokusni kunic...iz ovoga ce i on izvuci pouke ma sta pricao o ohr-u i pic-u... :wink:

ja bi reko da je kupio ruse kao sto je i pokupovao sve medije u rs. rafinerija.
ne budi neozbiljan :? kakav on i njegovo kupovanje..rusi tu i tamo mogu nesto meljat preko svog ambasadora u BIH al ce uvijek biti onako kako ameri kazu..ovo je njihova zona interesa i zdravo..ako ti to nije jasno prosetaj malo kraj ambasade u sarajevu i sve ce ti biti jasno..rusi jednostavno ubiru sitnih poena i ganjaju svoj interes na naivnim europskim kubancima(srbima) pa im ovi sve prodase u bescijenje a oni ko fol pomalo galame o pravdi i nepravdi :skoljka: Koliko Rusija moze biti srbima od koristi dovoljno ti je vidjeti da ostase bez kosova..srca srbije.. :roll:
plain vanilla

#7258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Sad se nesto kontam, fakat bih i ja trebala mijenjati avatar sukladno novoj situVaciji
ali nesto mi zao :roll: :D
plain vanilla

#7259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:Sad se nesto kontam, fakat bih i ja trebala mijenjati avatar sukladno novoj situVaciji
ali nesto mi zao :roll: :D
hajde pa da i tebi spjevam gangu ko shto sam drugu chmovicu:

shta se ono na forumu sjajiiii
chmoviceva petokraka na glaviiiiiiii :D
bujrum :oops: :D
hercegovac_pravi

#7260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

test01 wrote:znas kako ,kad sam postao clan sa-x bio sam jos mlad ,a sad sam vec ozbiljniji. zato.
Jel se ti zahebavaš ili stvarno ne znaš postaviti avatar? Pa 3-4 klika i eto ti avatara kakvog god hoćeš... :-)
plain vanilla

#7261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
puche chova, bozho viche, borka uzzdishe,
doshla im je draga zheljka da ih marishe... :P
steta sto nisam mogla ponijeti bich u ovaj avatar :roll:
Komrad

#7262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
zoom66 wrote:
puche chova, bozho viche, borka uzzdishe,
doshla im je draga zheljka da ih marishe... :P

Jel ovo Zeljka .. sto je govorila da joj je Zlatko broj jedan... politicar u BiH???
A sad je na dodikovim jaslama :D
plain vanilla

#7263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote: :lol: :lol: :lol:
bichuj ih ochima, jeshce ti iz ruku :D :D
mogla sam ih jos i hraniti :oops: :D
bjezi zachatasmo :-) :lol:
plain vanilla

#7264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote: popravih ti avatar, sad se slazhe s prethodnim stajlingom :lol:
sad sam najbolja :oops: :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#7265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

hajducka travica wrote:
Oj Dragane, pobratime mio
Nisam ni ja ono što sam bio (misli se na Dodika)
kako ce se Majkicka osjecati kad ovo procita,

cesto ona navrne odje da procita sta zli Turci divane.
odala se na onom presingu
toliko ju je jangija jamila da je morala pouzdane informacije traziti na forumaskim prdimahovinama
hajducka travica

#7266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hajducka travica »

plain vanilla wrote:
ako je stvarno tvoja slika u avataru,onda vrijedi zbog tebe zaratiti.
:lol: :lol: 8) 8)
zavrzlama

#7267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

hajducka travica wrote:
plain vanilla wrote:
ako je stvarno tvoja slika u avataru,onda vrijedi zbog tebe zaratiti.
:lol: :lol: 8) 8)[/quote
ja bih je odrobijo :D
heckler

#7268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Lagumdžija u Njujorku i Vašingtonu

Predsjednik SDP-a i državni poslanik Zlatko Lagumdžija danas danas putuje u SAD gdje će ostati osam dana. Neposredan povod je poziv američkog Centra za tranatlantske odnose da održi predavanje na temu „Šta se dešava u BiH: Izazovi formiranja državne vlasti šest mjeseci nakon izbora".

U Njujorku će Lagumdžija imati razgovore sa članovima Vijeća sigurnosti UN-a, a u Vašingtonu sa predstavnicima američke administracije i Kongresa SAD-a.
:lol:

Image

O say, can you see, by the dawn's early light,
What so proudly we hail'd at the twilight's last gleaming?
Whose broad stripes and bright stars, thro' the perilous fight,
O'er the ramparts we watch'd, were so gallantly streaming?
And the rockets' red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof thro' the night that our flag was still there.
O say, does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave?
heckler

#7269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Božo Ljubić za „Avaz“: Odluka CIK-a treba postati pravosnažna

Mora se ponovo ući u konstituiranje Doma naroda FBiH

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić smatra da je Centralna izborna komisija (CIK) jedina ovlaštena institucija da nadzire zakonitost izbora i da ona treba imati posljednju riječ u pravno-političkoj drami nastaloj nakon formiranja federalne vlasti.

Ljubić je to kazao komentirajući odluku predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto da povuče zahtjev za preispitivanje više odluka o izboru novog rukovodstva u Federaciji BiH. - Ustavni sud FBiH nema se o čemu očitovati kada je CIK već konstatirao da je izbor federalne vlasti nezakonit.

Prema meni, odluka Ustavnog suda potpuno je nepotrebna i izlišna. Suspenzija OHR-a je privremena. Ako se nitko nije žalio po odluci CIKa, ona treba postati pravosnažna, što znači da se ponovo mora ući u konstituiranje Doma naroda FBiH - rekao je Ljubić.

Ljubić i Lozančić prenijeli poruke Incku i Muru

Predsjednik HDZ-a 1990 i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Niko Lozančić susreli su se jučer popodne u sjedištu OHR-a u Sarajevu s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom (Inzko) i prvim zamjenikom Roderikom Murom (Roderick Moore).

Ljubić je za naš list potvrdio da se susreo sa čelnicima OHR-a te da su razgovarali o aktuelnoj političkoj krizi. Prvim ljudima međunarodne zajednice u našoj zemlji iz dva HDZ-a je poručeno da nakon povlačenja zahtjeva za preispitivanje odluka o formiranju federalne vlasti pred Ustavnim sudom FBiH, na snazi mora ostati ranija odluka CIK-a da je vlast nezakonito formirana.

Gdje regrutuju HDZovi pravne savjetnike? U mentalnoj bolnici ili u vrticu? :lol: :lol: :lol:
heckler

#7270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Jos malo shege... par interesantnih stvari podvuceno :lol:
Roderick Moore, prvi zamjenik visokog predstavnika: Inzkove odluke su u korist bh. Hrvata
Autor Sead NUMANOVIĆ 2011-03-30 06:30:00
Decrease font Enlarge font
Moore: Apsolutno ne stoje tvrdnje da je ovo početak raspada BiH

Nametanja na tragu zahtjeva dva HDZ-a da Ustavni sud Federacije BiH razjasni pravnu situaciju

Nalog visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko), kojim se privremeno suspendiraju dvije odluke Centralne izborne komisije dok Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine ne donese odluku o ustavnosti novih vlasti, nisu usmjerene protiv hrvatskog naroda u BiH, ističe prvi zamjenik visokog predstavnika Roderik Mur (Roderick Moore).

U razgovoru za „Dnevni avaz“ on kaže i da su Inckove odluke na tragu zahtjeva dva HDZ-a da Ustavni sud FBiH razjasni pravnu situaciju.

Snažan interes

- Žao nam je što su uslijedile ovakve reakcije od nekih hrvatskih i srpskih stranaka. Ured visokog predstavnika (OHR) i međunarodna zajednica u cjelini imaju snažan interes da osiguraju da se u potpunosti poštivaju interesi Hrvata u BiH. Koja god vlast bila u FBiH, upravo to joj treba biti prioritet. Problemi o kojima bh. Hrvati govore u proteklim godinama, trebaju biti riješeni. Pozivam bilo koju buduću vlast da to prioritetno riješi - kaže Mur.

Jeste li iznenađeni reakcijama?

- U određenoj mjeri, reakcije su zbunjujuće. Kada pogledate u posljednjih nekoliko sedmica, Mostarsku deklaraciju od prošlog ponedjeljka naprimjer, na 12 mjesta govori se o ustavnosti i pozivaju institucije da to riješe. Nadalje, dan nakon sjednice Doma naroda 17. marta, dva člana Predsjedništva HDZ-a BiH zatražila su da se Ustavni sud očituje, brojni zvaničnici dva HDZ-a pozvali su da se ustavne instance očituju... Mi se, dakle, slažemo sa zahtjevom dva HDZ-a da Ustavni sud FBiH treba reći jesu li aktivnosti na konstituiranju vlasti u skladu s Ustavom ili ne.

Prejudiciraju li se Inckovim odlukama, ipak, odluke Ustavnog suda?

- Ni u kom slučaju! Koliko znam, mi nemamo nikakvih kontakata s Ustavnim sudom. Nadalje, Vijeće za implementaciju mira (PIC), osim Rusije, podržalo je naše stavove.

Govorimo o dvije velike odluke OHR-a. Čudno je što o njima ponajmanje govori Incko. Znači li to da se on ne slaže s ovime što je urađeno?

- Bilo je više „bonskih odluka“ gdje visoki predstavnik nije u javnosti istupao i objašnjavao. Dok mi sada razgovaramo, i on razgovara s drugim novinarima... Incko se ne krije iza ove odluke, on je uvjeren da se trebala i morala donijeti.

Imamo ugovor

Je li ovime ipak ubrzano odlučivanje Ustavnog suda FBiH?

- Nismo vršili pritisak na Ustavni sud da ubrza rad. Koliko razumijem iz medija, sutra (danas, op. a.) odlučuje se o jednom od slučajeva.

Neki su ocijenili da je ovo početak raspada BiH?

- Iskreno se nadam da to ne stoji, još manje je to namjera međunarodne zajednice. Ovdje smo da štitimo, provodimo i pratimo provođenje Dejtona. Bilo bi vrlo, vrlo nesretno ako bi bilo ko pomislio da je ovo prilika za dezintegraciju BiH. Takvo što ne bi naišlo na razumijevanje u međunarodnoj zajednici.

Razumijevanje?

- Mi imamo instrumente da se takvo nešto ne može desiti. Imamo Dejtonski mirovni sporazum i brojne diplomatske i druge mehanizme da to ne dopustimo. „Drugi mehanizmi“, između ostalog, jesu i bonske ovlasti visokog predstavnika. A na svojoj strani imamo i brojne građane ove zemlje!

Dva HDZ-a mogu u vlast

- Uprkos nekim medijskim navodima, OHR nema apsolutno ništa protiv da se u državnoj vladi nađu velike stranke, uključujući i dva HDZ-a.
Naš posao ni uloga nije da vladamo umjesto domaćih organa vlasti. Nadalje, najnovije odluke visokog predstavnika ne tiču se formiranja bilo koje vlasti. Neki prigovori koje čujemo su apsurdni kaže Mur.

Nije bilo prijetnji

- Nije bilo nikakvih prijetnji i nadam se da ih neće biti. Svjestan sam da su emocije uzburkane, ali se nadam da će sve biti prihvaćeno i da će proći u miru. Spremni smo na javni dijalog o ovome. Ljudi ne trebaju smetnuti s uma da je visoki predstavnik samo privremeno suspendirao, dakle nije poništio odluke CIK-a. I mi smatramo da Ustavni sud treba utvrditi pravno stanje - pojašnjava Mur.
Alfons Kauders

#7271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

SENZACIONALNO: Covic savladao matematiku za sedmi razred!

Pa Dragance moje, sta ovo sad pricas da su HDZ-ovi dobili 60% glasova u Hrvata? Zar nije 90%? 92% ili 98% kako to servirate medijima u Hrvatskoj i cmizdrite kako vas sjebase zli crveni...

Pa necemo tako Dragance, evo malo nek raja linka.

I jos cvili sto nije usao u vlast u TK, a prebacili prag sa 2-3 promila - vecinu hrvatskih glasova pokupio SDP, pa valjda imaju legitimitet hrvatskog naroda u Tuzli, po HDZ-ovom receptu.

Jadno.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#7272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Definitivno su Covic i Ljubic pogubili sve konce,politicke ali i one vezane za zdrav razum!
travnik

#7273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

Alfons Kauders wrote:SENZACIONALNO: Covic savladao matematiku za sedmi razred!

Pa Dragance moje, sta ovo sad pricas da su HDZ-ovi dobili 60% glasova u Hrvata? Zar nije 90%? 92% ili 98% kako to servirate medijima u Hrvatskoj i cmizdrite kako vas sjebase zli crveni...

I jos cvili sto nije usao u vlast u TK, a prebacili prag sa 2-3 promila - vecinu hrvatskih glasova pokupio SDP, pa valjda imaju legitimitet hrvatskog naroda u Tuzli, po HDZ-ovom receptu.

Jadno.
Pogledaj koliko Hrvata živi u TK. Pa ni 1991. godine Hrvata u TK nije bilo više od 5%, a danas još manje, tako da ako uzmemo da je HDZ uzeo 3% glasova, upitno je da li je većinu kod Hrvata dobio SDP. Čak da su i svi ostali glasovali za SDP, opet 2 nije veće od 3.
nosara

#7274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

travnik wrote:
Alfons Kauders wrote:SENZACIONALNO: Covic savladao matematiku za sedmi razred!

Jadno.
Pogledaj koliko Hrvata živi u TK. Pa ni 1991. godine Hrvata u TK nije bilo više od 5%, a danas još manje, tako da ako uzmemo da je HDZ uzeo 3% glasova, upitno je da li je većinu kod Hrvata dobio SDP. Čak da su i svi ostali glasovali za SDP, opet 2 nije veće od 3.
Konacno jedan iz opozicije... Pa, kako je...? :D

Usput, dajes pogresne podatke... Ili po narodski, seres ko foka...
Alfons Kauders

#7275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

travnik wrote: Pogledaj koliko Hrvata živi u TK. Pa ni 1991. godine Hrvata u TK nije bilo više od 5%, a danas još manje, tako da ako uzmemo da je HDZ uzeo 3% glasova, upitno je da li je većinu kod Hrvata dobio SDP. Čak da su i svi ostali glasovali za SDP, opet 2 nije veće od 3.
10% druze, 10%... A u gradovima jos vise, Tuzla, Zivinice, Gradacac, svuda je bilo 15-25% Hrvata...

Vecina je i dalje tu, nesto im se nije dalo da sele u Hercegovinu na poziv stozerne stranke.
Locked