The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
splinter

#7251 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

DonieBrasco wrote:Smiju li se ovdje pisati predviđanja sta ce biti ? ne spoileri, predviđana !
Smiju
Jack Be Nimble

#7252 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Razvlace radnju bolje nego moja mama jufku.

Volio bi da pobiju Rikove pa da krenemo dalje sa Neganom. Al sta god da se desi nadam se da necu morati cekati sljedeci Oktobar da vidim to desavanje.
Logovan

#7253 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Mene vise nervira Negan i ova njegova satro prica.
Ok, zajeban si, sve stoji, al ono nesto pokusava biti duhovito :roll:
Bas trazi da mu se jebe majka.
Ako si vec postavio uslove, sta sad imas koji qrc srati. Uzmi po dogovoru sto je i vozi.
Al' kralj je što se tiče maltretiranja, jebanja u zdrav mozak i slično. :mrgreen: Ima frajer bolestan osmijeh. Nedavno sam naletio na film na Fox moviesu ja mislim, glumi Negan, isti bolesni osmijeh, sve isto. :D

Dohakat će mu Rick i njegovi kad tad. Najviše bih volio da ga Carl ubije i završi priču u vezi njega. Eugen kreće u pravljenje metaka. :izet: A možda ga ubije i Dwight.

Biće zanimljivo vidjeti hoće li se udružiti Aleksandrija i Kingdom u borbi protiv Negana.

Šta ovo bi na kraju kada je Michone vidjela nešto na cesti? Ne kontam, šta je ono?
DonieBrasco

#7254 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DonieBrasco »

Ja mislim da ce Negan zavrsiti kao hrana za onog tigra. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7255 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Jack Be Nimble wrote:Razvlace radnju bolje nego moja mama jufku.

Volio bi da pobiju Rikove pa da krenemo dalje sa Neganom. Al sta god da se desi nadam se da necu morati cekati sljedeci Oktobar da vidim to desavanje.
Proci ce oktobara i oktobara dok se nesto iskristalise :D
Jack Be Nimble

#7256 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Stvarno sta je Michone vidjela? Mozda je satelit pao nazad na zemlju :-)
turbofolk

#7257 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Michone je vidjela kako gore stvari koje je Negan pokupio iz Aleksandrije. Kreveti i dušeci. Uzeli su ih samo da im napakoste, a uopšte im ne trebaju, zato onaj onakav Michonin pogled. Ja sam tako skonto.
Jack Be Nimble

#7258 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

turbofolk wrote:Michone je vidjela kako gore stvari koje je Negan pokupio iz Aleksandrije. Kreveti i dušeci. Uzeli su ih samo da im napakoste, a uopšte im ne trebaju, zato onaj onakav Michonin pogled. Ja sam tako skonto.
U pravu si. Meni izgledalo kao dio nek olupine. Sada opet pogleda i vide se duseci.
Logovan

#7259 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

DonieBrasco wrote:Ja mislim da ce Negan zavrsiti kao hrana za onog tigra. :D
To je odlična ideja za njegovu smrt. :D :thumbup:
turbofolk wrote:Michone je vidjela kako gore stvari koje je Negan pokupio iz Aleksandrije. Kreveti i dušeci. Uzeli su ih samo da im napakoste, a uopšte im ne trebaju, zato onaj onakav Michonin pogled. Ja sam tako skonto.
Moguće, vjerovatno je to to.
splinter

#7260 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

I ja mislim da su zapalili krevete i madrace, čisto hebanje u mozak,jednostavno nastoje ih maltretirati na razne načine.
Pandakonda

#7261 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Mene samo zanima reakcija Tare kad se vrati i vidi da joj je umrla djevojka i čovjek koji je spasio :-)
zdruzdjo

#7262 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

Ja fakat ne kontam. Da li reziseri fakat kontaju da je negan zabavan gledaocima sa onim migoljenjem, krivljenjem, uvijanjem, smislom za humor i akcentom??? Pucanj u prazno.
Ocajno neinteresantan lik i nezabavan. Cak je dosadan i kao "bad ass m.f."

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
Jack Be Nimble

#7263 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Pandakonda wrote:Mene samo zanima reakcija Tare kad se vrati i vidi da joj je umrla djevojka i čovjek koji je spasio :-)
Ja mislio da je ona mrtva :? Znam da je jednom bila scena na sinama i da je tada fasovala, ako je tara ona lezbejka.
dale cooper

#7264 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Jack Be Nimble wrote:
Pandakonda wrote:Mene samo zanima reakcija Tare kad se vrati i vidi da joj je umrla djevojka i čovjek koji je spasio :-)
Ja mislio da je ona mrtva :? Znam da je jednom bila scena na sinama i da je tada fasovala, ako je tara ona lezbejka.
Tara je ona mrka što je nekada bila u guvernerovoj ekipi pa se pridružila Ricku i njegovima. A ta što je fasovala
na šinama je bila doktorica i cura od Tare. Fakat ne znam gdje je Tara nestala, isto ko' da su producenti zaboravili
na nju.
Pandakonda

#7265 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

dale cooper wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Tara je ona mrka što je nekada bila u guvernerovoj ekipi pa se pridružila Ricku i njegovima. A ta što je fasovala
na šinama je bila doktorica i cura od Tare. Fakat ne znam gdje je Tara nestala, isto ko' da su producenti zaboravili
na nju.
Ona je otišla sa onim crncom u dužu potragu od 2 sedmice.
last mohicans

#7266 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Jel ta Tara bila trudna u zbilji, pa su je malo povuki? Mogli su vala koju scenu snimiti i s njom ako nije stomak do zuba i da li se već zena porodila...Iritantan Negan do bola. Razvlače do 2026. Ako je bilo akcije neke i napetosti u toj prvoj epizodi, pa opraše sapunicom. Stvarno postaje dosadno. Ne očekujemo pobunu epskih razmjera, ali bi mogao makar neko da se odmetne i iz drugih tabora. Slijedeća epizoda posvećena Megan i Jesusu ko da gledam ili opet Carol i kralj tigrova. Jedino ovo s municijom i fudbalerkom mozda dadne drugu dimenziju.
Jack Be Nimble

#7267 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

dale cooper wrote:
na nju.
Tako je. Njena cura je poginula na sinama, nesto se kurcile kao da mogu ubiti jos jedno i tako nastradale.

Sada sam procitao da je Tara otisla u nabavsku sa nekom Heath i da je to bilo prije dvije sedmice. Mozda ce se pojaviti u 6. epizode ove sezone.

Ja mislio da je mrtva, znam da mi je bilo zao sto je su bas nju morali ubiti :?
Pandakonda

#7268 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:
dale cooper wrote:
na nju.
Tako je. Njena cura je poginula na sinama, nesto se kurcile kao da mogu ubiti jos jedno i tako nastradale.

Sada sam procitao da je Tara otisla u nabavsku sa nekom Heath i da je to bilo prije dvije sedmice. Mozda ce se pojaviti u 6. epizode ove sezone.

Ja mislio da je mrtva, znam da mi je bilo zao sto je su bas nju morali ubiti :?

Šesta epizoda će biti filler epizoda šta sve desilo sa Tarom i Heathom.
sencobih

#7269 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sencobih »

zdruzdjo wrote:Ja fakat ne kontam. Da li reziseri fakat kontaju da je negan zabavan gledaocima sa onim migoljenjem, krivljenjem, uvijanjem, smislom za humor i akcentom??? Pucanj u prazno.
Ocajno neinteresantan lik i nezabavan. Cak je dosadan i kao "bad ass m.f."

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
i mene nervira ono geganje i krivljenje na svaku riječ, ali baš na svaku , ponavlja se i prelazi u dosadu
lajkujMe

#7270 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by lajkujMe »

Sta vam je ljudi samo ze zalite iako je ovo najbolji picetak sezone dosada. Cuj sporo vam da je ista brze ne bi pohvatali nista od radnje i ne bi postojao emocionalni naboj kod likova i desavanja.

Zalite se na Negana a lik zajeban i lud Ko niko. Potamanio Rika i sve ostale maksimalno niko mu nista ne smije niti moze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7271 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Jasta je. Najbolji pocetak je prva sezona. Realno.
turbofolk

#7272 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Čini se da je Rick počeo ozbiljno shvatat Negana i njegove metode uvjeravanja. Dade mu oružje za koje ovaj nije ni znao da ga ima. Onu pušku koju je nosila Michone. To je, bar izgleda da jest, uvjerilo Negana da se Rick ne zayebava s njim i da je ozbiljno shvatio prijetnju da će Negan svaki put ubiti jednog (ili više njih) iz Aleksandrije, ako mu se nešto prešuti ili sakrije. Eh sad... Rick mu daje tu pušku, a s druge strane laže o Maggienoj smrti, čime preuzima mnogo veći rizik i dovodi u opasnost sve one do kojih mu je stalo. Mislim, komad oružja ćeš i nekako sakrit, ali sakriti čovjeka, trudnu ženu.. Kad tad će to Negan saznati. A ovamo Rick trubi o tome da sad moraju igrati onako kako Negan svira i da Rick mora mislit na Judith, Carla i sve ostale. Baš me zanima rasplet ovog dijela priče. Pretpostavljam da će zadnje što će Negan vidit u svom kraljevskom životu, biti uskrsnula Maggie kako drži Lucile iznad njegove glave, spremna da je rascopa.
Offtopic: Svaki put kad vidim Negana s onom palicom, naumpadne mi Zoster i njihovi stihovi:
Oni tuku.. Bezbolnim palicama u glavu te biju....
listopad

#7273 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

turbofolk wrote:Čini se da je Rick počeo ozbiljno shvatat Negana i njegove metode uvjeravanja. Dade mu oružje za koje ovaj nije ni znao da ga ima. Onu pušku koju je nosila Michone. To je, bar izgleda da jest, uvjerilo Negana da se Rick ne zayebava s njim i da je ozbiljno shvatio prijetnju da će Negan svaki put ubiti jednog (ili više njih) iz Aleksandrije, ako mu se nešto prešuti ili sakrije. Eh sad... Rick mu daje tu pušku, a s druge strane laže o Maggienoj smrti, čime preuzima mnogo veći rizik i dovodi u opasnost sve one do kojih mu je stalo. Mislim, komad oružja ćeš i nekako sakrit, ali sakriti čovjeka, trudnu ženu.. Kad tad će to Negan saznati. A ovamo Rick trubi o tome da sad moraju igrati onako kako Negan svira i da Rick mora mislit na Judith, Carla i sve ostale. Baš me zanima rasplet ovog dijela priče. Pretpostavljam da će zadnje što će Negan vidit u svom kraljevskom životu, biti uskrsnula Maggie kako drži Lucile iznad njegove glave, spremna da je rascopa.
Offtopic: Svaki put kad vidim Negana s onom palicom, naumpadne mi Zoster i njihovi stihovi:
Oni tuku.. Bezbolnim palicama u glavu te biju....
Jednostavno nije moguce da se Rick pomirio sa trenutasnjim stanjem i sasvim je za ocekivati da slijedi odmazda. Nije ovo serija sa dubokim smislom i pametnim twistovima pa da je rasplet price veliki misterij. Svake sezone vrte jednu te istu pricu, mijenjajuci samo antagoniste. Pretpostavljam da je vracanjem one puske koju je nosila Michonne Rick htio samo pridobiti Neganovo povjerenje u smislu "predaju nam cak zadnje oruzje koje nije zapisano u inventaru". Ja bih rekao da su Rick i Gabriel zakopali nesto oruzja u onom grobu u kojem je kobajagi sahranjena Maggie. Ostatak ekipe u Aleksandriji sigurno ne zna nista o tome, jer je Rick htio da pred Neganom izgledaju totalno uplaseni i ocajni. Ovo naravno ne znaci da Rick planira nekakvu ofanzivu, jer oni samo nemaju niakkvih sansi protiv Negana i njegove grupe, ali ce se vjerojatno udruziti sa onim Ezekielom. Bitnu ulogu u borbi protiv Negana ce sigurno odigrati i Dwight koji ce se okrenuti protiv njega i pomoci Darylu. Kako god, sasvim je jasno da ce Rick ubiti Negana ili pomoci Maggie da dobije svoju sansu za osvetu. Sve ce zavrsiti u ogromnom krvoprolicu iz kojeg Rick i grupa izlaze kao pobjednici i iduce sezone opet isto sranje u drugom pakovanju...

Kada sam poceo pratiti ovu seriju, ocekivao sam nesto ozbiljniju radnju, vjerojatno i zbog toga sto se emituje na AMC. Mislio sam da se nece sva prica svesti na puko prezivljavanje nego i borbu za restauraciju civilizacije. Zasto negdje ne bi postojali pokusaji da se pronadje lijek protiv ove epidemije? Umjesto toga se ljudi samo izmedju sebe kolju. Za ocekivati je da je nekima ovaj kaos dobrodosao, ali citava serija je svedena samo na borbe izmedju bandi od kojih se ne zna koja je gora.
strong69

#7274 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by strong69 »

lajkujMe wrote:Sta vam je ljudi samo ze zalite iako je ovo najbolji picetak sezone dosada. Cuj sporo vam da je ista brze ne bi pohvatali nista od radnje i ne bi postojao emocionalni naboj kod likova i desavanja.

Zalite se na Negana a lik zajeban i lud Ko niko. Potamanio Rika i sve ostale maksimalno niko mu nista ne smije niti moze.
Dobra je serija, pratim je od prve sezone. Razumijem da ce Negana i njegov sadisticki i brutalni stav i ponasanje maksimalno koristiti. Ocekujem da Negan brutalno ubije jos nekoga iz Rickove ekipe. Neganov stav, kreveljenje, lazni i sarkasticni osmijesi, zvizdanje i pjevanje imaju za cilj povecati srdzbu "navijaca" Rickove grupe kako bi odmazda bila zesca i kako bi zavrsila pobjedom Rickove grupe na spektakularan nacin.

Medutim, i pored razumijevanja za takav razvoj serije i radnje moj LICNI dojam je da su sinoc pretjerali sa tom Neganovom karakterizacijom i nakon 10 minuta "nevadjenja k.." iz Rickovog grla jedva sam cekao da promijene likove i radnju prebace na druge. Bilo mi je dosadno ono konstantno i kontinuirano prcanje i osim u prvih 10 minuta u meni je izazvalo dosadu. Uopste nisam bio napet i nisam strepio sta ce se desiti. Ali to je moje subjektivno misljenje naravno.

Sad nam ostaje da gledamo sta ce se desavati do kraja ove sezone i onda da cekamo sljedecu da vidimo kako ce Rick okoncati sa Neganom :D
r_faruk

#7275 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

sto neko rece, prije sam jedva cekao epizodu, a sada... i zaboravim da ide na tv-u. sinoc je slucajni pregledah...
Post Reply