Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma kakav gearbest ... Kako ne kontate, ne mozete ih nikako zaebati .
Mozes ti platiti bilo kojom valutom. Ali ako je cijena nekog artikla 10$ , mozes ti oznaciti dolare, ali prije nego platis tim dolarima, on ce tvoje KM pretvoriti u dolare po vazecem kursu .
Kao sto forumas rece, jedini nacin je kada bi mogli otvoriti neki racun u stranoj valuti ili na slican nacin. A mislim da to ne moze .
dinooh wrote:Jesi li ikad platio na gearbest drugom valutom preko paypal-a? Znaci ne dolarom.
Ne, ali cu za par dana. Kad sam kupio zadnji artikal na GB, dolar nije bio ovoliki. To sa mijenjanjem valuta sam onako primjetio dok sa istrazivao sajt, tako da me nemojte drzati za rijec, nije testirano.
skafiskafsnjak wrote:Ma kakav gearbest ... Kako ne kontate, ne mozete ih nikako zaebati .
Mozes ti platiti bilo kojom valutom. Ali ako je cijena nekog artikla 10$ , mozes ti oznaciti dolare, ali prije nego platis tim dolarima, on ce tvoje KM pretvoriti u dolare po vazecem kursu .
Kao sto forumas rece, jedini nacin je kada bi mogli otvoriti neki racun u stranoj valuti ili na slican nacin. A mislim da to ne moze .
Otidji na GB i promijeni valutu, sve cijene se mijenjaju u skladu sa njom.
Pa kako ne kontate... Prebacis u drugu valutu , npr u KM . Ako je neki artikal bio 1$ , kad prebacis u BAM, on ce ti preracunati i bice ti 1,8km .
Tvoja valuta je KM, i sve pare koje imas su ti u KM . Kako god okrenes, kada trebas platiti i kada se preracunava, preracunava ti po trenutnom kursu , a dolar je trenutno 1,8KM
99% sam siguran da ne mozes platiti drugom valutom osim dolara. Bio to gearbest, bangood, klix, geekbuying, minideal itd. Na svakoj mozes izabrati po 10-ak valuta, ali se samo jednom placa, a to je dolar.
Izaberes euro, ali ces na kraju kada te prebaci na checkout platiti u dolarima.
Probali smo mi tako kada se moglo ustediti po 10-15KM kada bi placali AUD, a ne USD na 100 dolara, ali na checkout prebaci uvijek na USD.
E sada ne znam kakva je situacija ako se placa direktno karticom, bez paypala, moze li se tada iskoristit to.
dinooh wrote:99% sam siguran da ne mozes platiti drugom valutom osim dolara. Bio to gearbest, bangood, klix, geekbuying, minideal itd. Na svakoj mozes izabrati po 10-ak valuta, ali se samo jednom placa, a to je dolar.
Probali smo mi tako kada se moglo ustediti po 10-15KM kada bi placali AUD, a ne USD na 100 dolara, ali na checkout prebaci uvijek na USD.
E sada ne znam kakva je situacija ako se placa direktno karticom, bez paypala, moze li se tada iskoristit to.
dinooh wrote:99% sam siguran da ne mozes platiti drugom valutom osim dolara. Bio to gearbest, bangood, klix, geekbuying, minideal itd. Na svakoj mozes izabrati po 10-ak valuta, ali se samo jednom placa, a to je dolar.
OK, ja sam samo rekao sta sam vidio na gearbestu, kao sto rekoh nisam probao, btw kojom je valutom sad najisplativije placati?
Na nekim stranicama nisu ujednacene cijene prema najnovijem kursu. Tako cijena nekog artikla u americkim dolarima iznosi 100KM; dok u australijskim 93KM i slicno.
MA nije problem, nek tebi i krajnja valuta bude BAM, ali se u nekom trenutku mora izvrsiti konverzija po tekucem kursu, a koji je sada 1,8 ($ - BAM) . Znaci , ne mozes zajebati sistem hahaha . Kako god da placas , tvoj novac je BAM . Osim ako platis necijom karticom iz inostranstva
Može li mi neko ovo objasniti.Imam account na e-bayu.Visa Electron koja je povezana sa PayPalom.Trenutno imam nešto para na PayPalu i želim da mi direktno skine sa PayPala,a ne sa kartice.Postoji li mogućnost za to?Na kartici trenutno nemam novca,ali na PayPalu imam dovoljan iznos da kupim ono što želim.
Imam sljedeću situaciju: kupio sam item, ali nije stigao ni nakon mjesec dana. E sada, prodavač mi nudi opciju da ponovo pošalje item, ali se pitam šta će se dogoditi ako ne stigne u narednih 15 dana (45 dana je čini mi se rok u kojem se može žaliti ebay-u i tražiti povrat sredstava).
Šta da radim?
The BEN10 wrote:Imam sljedeću situaciju: kupio sam item, ali nije stigao ni nakon mjesec dana. E sada, prodavač mi nudi opciju da ponovo pošalje item, ali se pitam šta će se dogoditi ako ne stigne u narednih 15 dana (45 dana je čini mi se rok u kojem se može žaliti ebay-u i tražiti povrat sredstava).
Šta da radim?
a) mozes vjerovati da je to uradio i nastaviti cekati
b) ili otvoriti case i na taj nacin produziti vrijeme cekanja za jos mjesec dana
VjecitiStudent wrote:Naslov teme treba promijeniti u "Kupio bih poštaru nešto sa eBay-a"
i meni se čini da naši poštari uzmu 50%.
Pošalje mi lik dvije odvojene pošiljke istovremeno(iz HK). Prvu koja je bila tanka i moglo se opipavanjem pretpostaviti da nije ništa vrijedno dobijem u manje od 15 dana, a tu drugu, koja u kojoj je bio veći predmet, valjkastog oblika nikad nisam dobio. Vjerovatno poštar mislio da je neki parfem il nešto. Nije ništa vrijedno al nije mi svejedno što nisam dobio. Treći paket od istog sellera, naknadno kupljen, sam isto dobio u roku 20 dana, srećom i on je bio tanak i pod rukom za pretpostaviti da nije ništa vrijedno inače ne bi ni to dobio.
Na kraju, i ja se osjećam bezveze da tražim rufund, jer na osnovu prethodnih narudžbi od istih sellera vjerujem da mi je poslao i da nije do njega nego do naših klošara.
Juče mi iz Kine došle dvije filter flaše za običnu vodu, a za koje sam dobio refund. Uz to sam morao platiti dodatnih 3.5 KM i potpisati nekakav dvolist papira na kineskom jeziku. Pitam gospođu za šalterom šta potpisujem, nije mi znala reći, s tim da ne bi mogao dobiti ove flaše da to nisam potpisao. Prvi put se susrećem sa ovakvom procedurom, pa me zanima da li se još nekome desilo isto?
VjecitiStudent wrote:Naslov teme treba promijeniti u "Kupio bih poštaru nešto sa eBay-a"
Pa ima li kakva finta da se provjeri u pošti dal' je taj item stigao i dal je dopremljen na adresu. Mislim, nije ništa vrijedno, al ako je to u pitanju, baš bih ganjao pravdu.
Ja sam ranije postavio upit da li je neko imao iskustva sa otvaranjem fah-a u pošti. Da li su nakon toga narudjbe urednije stizale? Ja razmišljam da otvorim. Interesuje me, ako neko zna, koliki je "kapacitet" tog faha? Da li je to samo namjenjeno za uobiačajenu poštu (pisma, računi...) ili mogu stati i krupnije stvari?
muxa wrote:Ja sam ranije postavio upit da li je neko imao iskustva sa otvaranjem fah-a u pošti. Da li su nakon toga narudjbe urednije stizale? Ja razmišljam da otvorim. Interesuje me, ako neko zna, koliki je "kapacitet" tog faha? Da li je to samo namjenjeno za uobiačajenu poštu (pisma, računi...) ili mogu stati i krupnije stvari?
vidio sam da neki selleri neće da šalju na PO BOX, tj. poštanski pretinac pa ne znam koliko bi ti to koristilo.
Pa ima li kakva finta da se provjeri u pošti dal' je taj item stigao i dal je dopremljen na adresu. Mislim, nije ništa vrijedno, al ako je to u pitanju, baš bih ganjao pravdu.
muxa wrote:Ja sam ranije postavio upit da li je neko imao iskustva sa otvaranjem fah-a u pošti. Da li su nakon toga narudjbe urednije stizale? Ja razmišljam da otvorim. Interesuje me, ako neko zna, koliki je "kapacitet" tog faha? Da li je to samo namjenjeno za uobiačajenu poštu (pisma, računi...) ili mogu stati i krupnije stvari?
Ne krade samo poštar raznosač, već i cijeli lanac koji na prijemu pošte radi prije njega.