Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
duga puska

#7251 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

corsa wrote:Meni je Seki na Mercedesu E 300 W210 prije šest godina za zamjenu mjenjača uzeo 800 KM, a tim da mu ja ostavim stari mjenjač. Ali me kupio jednim gestom. Kad sam se vraćao od njega u Sa opet mi je nešto počelo lupati. Ja, kako je auto bio kod njega, naravno pomislim da je opet do mjenjača. Nazvao sam ga, čovjek je došao u Sarajevo po auto odvezao ga nazad u Tinju i tamo skontao da mi je propao nosač motora. Zamijenio mi je nosač i kada sam došao po auto nije htio ništa naplatiti. Poslije toga je sve bilo OK sa autom i sve preporuke za njega.

Samo je ova cijena za Volva baš žara! :-)
To je to, to se cijeni :thumbup:
Ma za Volvo cijene jesu povisoke.Ovo sto sam se do sada raspitivao je tu negdje sa cijenama u raznim opcijama kvara.Mjenjac kod onog u Zenici polovan za ovaj XC 90 (kaze auto preslo cini mi se 80.000 km) 2000 Eura, kaze da bi ga za 3.500 KM :-)
Ipak meni vrhunac hefte se desi na drugom mom autu, isto marke Volvo.Znaci otisao mi desni nosac motora za v40 1999.god., nema po gradu u prodavnicama kao nigdje na lageru, te mi se ponudi jedna eminentna kuca da naruci isti, da treba sacekati 15 dana i da je cijena 390 KM :shock:
:run:
amar1994

#7252 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

duga puska wrote:
corsa wrote:Meni je Seki na Mercedesu E 300 W210 prije šest godina za zamjenu mjenjača uzeo 800 KM, a tim da mu ja ostavim stari mjenjač. Ali me kupio jednim gestom. Kad sam se vraćao od njega u Sa opet mi je nešto počelo lupati. Ja, kako je auto bio kod njega, naravno pomislim da je opet do mjenjača. Nazvao sam ga, čovjek je došao u Sarajevo po auto odvezao ga nazad u Tinju i tamo skontao da mi je propao nosač motora. Zamijenio mi je nosač i kada sam došao po auto nije htio ništa naplatiti. Poslije toga je sve bilo OK sa autom i sve preporuke za njega.

Samo je ova cijena za Volva baš žara! :-)
To je to, to se cijeni :thumbup:
Ma za Volvo cijene jesu povisoke.Ovo sto sam se do sada raspitivao je tu negdje sa cijenama u raznim opcijama kvara.Mjenjac kod onog u Zenici polovan za ovaj XC 90 (kaze auto preslo cini mi se 80.000 km) 2000 Eura, kaze da bi ga za 3.500 KM :-)
Ipak meni vrhunac hefte se desi na drugom mom autu, isto marke Volvo.Znaci otisao mi desni nosac motora za v40 1999.god., nema po gradu u prodavnicama kao nigdje na lageru, te mi se ponudi jedna eminentna kuca da naruci isti, da treba sacekati 15 dana i da je cijena 390 KM :shock:
:run:
sace ti reci, ebo te volvo, sto nisi gnjofa kupio i sl. :D :D

cuvaj se jbte, procesljaj malo srpske, hrvatske stranice, ebay :wink: :thumbup:

sta hos :P , za mazgu je po katalogu 500+ KM nosac :skoljka: :run:
duga puska

#7253 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

Ma yebo nosac, auto staro, prilicno isluzeno ima i polovnih uzeti u Zenici kod onog sto Vovo radi.
A zajebani i ti dalekoistocni.Cuj cijena majko mila.
Za golfa dvicka kazu nosac cener :D :D Ali eto, imam i dvicu jednu :D
Kataklinger

#7254 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Taj iz Tesnja je Spahija, s tim da koliko sam ja upoznat on popravlja mjenjace za autokuce pa to bude ono s kurca samo da ukrpi i da se auto moze prodat. Mom jaranu je radio automatski mjenjac na E60 530d i koliko je popravio govori i to da mu je mjenjac prno ponovo nakon mjesec dana.
Kasnije je vozio nekome u Lukavac ili u Gornju Tuzlu i taj isti majstor je konstatovao da je mjenjac samo ukrpljen privremeno i zato je ponovo riknuo.
amar1994

#7255 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

duga puska wrote:Ma yebo nosac, auto staro, prilicno isluzeno ima i polovnih uzeti u Zenici kod onog sto Vovo radi.
:D :D

a za xc, ubaci manuelni :P :D
duga puska

#7256 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

Kataklinger wrote:Taj iz Tesnja je Spahija, s tim da koliko sam ja upoznat on popravlja mjenjace za autokuce pa to bude ono s kurca samo da ukrpi i da se auto moze prodat. Mom jaranu je radio automatski mjenjac na E60 530d i koliko je popravio govori i to da mu je mjenjac prno ponovo nakon mjesec dana.
Kasnije je vozio nekome u Lukavac ili u Gornju Tuzlu i taj isti majstor je konstatovao da je mjenjac samo ukrpljen privremeno i zato je ponovo riknuo.
Ovaj Seki iz Tinje vodi za sada :D
duga puska

#7257 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

amar1994 wrote:
duga puska wrote:Ma yebo nosac, auto staro, prilicno isluzeno ima i polovnih uzeti u Zenici kod onog sto Vovo radi.
:D :D

a za xc, ubaci manuelni :P :D
Ne znam sta da ti kazem.Automatik jeste onako gospodski, uzitak u jednu ruku, ali za ova teska auta (terence) kako vidim handriona prava.Lijepo je cupati mjenjac desnicom i to :D Sta znam, ovaj xc je stvarno mrcina, pouzdan je, za dugog puta bas mjera, mocan itd, ali mora nesto zuljati.
Ostalo je stvarno sve :thumbup:
Kataklinger

#7258 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Da ne bude da blatim Spahiju iz Tesnja, lik vjerovatno zna cim se spominje nasiroko, samo sam spomenuo slucaj koji je imao jaran da se bude oprezno, i da se s njim tacno definise kako i sta popravit/zamijeniti.
ranger

#7259 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

Kataklinger wrote:Taj iz Tesnja je Spahija, s tim da koliko sam ja upoznat on popravlja mjenjace za autokuce pa to bude ono s kurca samo da ukrpi i da se auto moze prodat. Mom jaranu je radio automatski mjenjac na E60 530d i koliko je popravio govori i to da mu je mjenjac prno ponovo nakon mjesec dana.
jebo majku ima li iko iz tog tesnja da je posten...
meni je cuveni ivica za popravku vp44 bospumpe trazio svojevremeno 630€ nako ko s nokta, jos me zajebavo za termin...
popravljena u srbiji za 200€.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7260 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Lijepi manuelni, Allah da ga nagradi, ko ga izmisli.[emoji4] [emoji1]

Sent from my C6603 using Tapatalk
corsa

#7261 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by corsa »

konektovan wrote:Lijepi manuelni, Allah da ga nagradi, ko ga izmisli.[emoji4] [emoji1]

I zamajac i lamela... :zzzz:
zforumas

#7262 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zforumas »

ranger wrote:
jebo majku ima li iko iz tog tesnja da je posten...
meni je cuveni ivica za popravku vp44 bospumpe trazio svojevremeno 630€ nako ko s nokta, jos me zajebavo za termin...
popravljena u srbiji za 200€.
Nema svi smo lopovi :lol:

Isto ti je to i sa svakim drugim gradom. Pogotovo ako kazes da nisi odatle onda te oderu jos vise. Ja sam kod vulkanizera u Sarajevu platio obicno krpljenje gume 25 KM jer nemam sanerski naglasak jbg a nuzda.
Niti je kakva alu felga ni kakva posebna guma....

Svi ti koji su iole na glasu pucaju nenormalne cijene...pa eto ti uzmi ove iz Sarajeva za koje te neko mora preporuciti da ti popravi auto... :-)

Nema lika o kojem nema nesto lose ili koji ima nezadovoljnih musterija. Majstori pogotovo vole blatiti jedan drugog i odmah je pitanje ko ti je ovo radio, levat, ovakav onakav.

Za Spahiju iz iskustva svog i ljudi koje znam nemam nista lose reci, covjek je meni a i nekim poznanicima rijesio problem sa mjenjacem i nikad mu se vise nakon toga nisam morao obratiti.
Znam da mi je neki majstorcina iz TZ htio uzeti skoro duple pare za istu stvar i da mu ostavim auto 15 dana :?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7263 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

corsa wrote:
konektovan wrote:Lijepi manuelni, Allah da ga nagradi, ko ga izmisli.[emoji4] [emoji1]

I zamajac i lamela... :zzzz:
Bar, ne mora covjek ici do drugog kantona po majstorluke.[emoji12] [emoji1]

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7264 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

duga puska wrote: ali za ova teska auta (terence) kako vidim handriona prava.
handriona je on za vlasnikesvih auta- kokuze,svi danas vozaju duze od jorgana...12-14 litara ulja,filter,majstor,djes to mijenjat ode par stoja,vozaj ba nece mu nista bit..i onda kad draufne ajmo milja eurica ,a on nema 2 stoje u dzepu i ide onda na pik mazen i pazen uvali levatu...
bleee_sa

#7265 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:
handriona je on za vlasnikesvih auta- kokuze,svi danas vozaju duze od jorgana...12-14 litara ulja,filter,majstor,djes to mijenjat ode par stoja,vozaj ba nece mu nista bit..i onda kad draufne ajmo milja eurica ,a on nema 2 stoje u dzepu i ide onda na pik mazen i pazen uvali levatu...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mirzet87sa

#7266 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Nemam brige sto se tice automatskih mjenjaca dok je adi ziv.. ko god ima mercedesa, bujrum da se uvjeri u znanje.. momak je zvijer
preludezalude

#7267 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

bitanga_sa_otesa wrote:
Istina od prve do zadnje.
preludezalude

#7268 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

mirzet87sa wrote:Nemam brige sto se tice automatskih mjenjaca dok je adi ziv.. ko god ima mercedesa, bujrum da se uvjeri u znanje.. momak je zvijer
Ko je Adi i gdje je?
mirzet87sa

#7269 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

preludezalude wrote:
mirzet87sa wrote:Nemam brige sto se tice automatskih mjenjaca dok je adi ziv.. ko god ima mercedesa, bujrum da se uvjeri u znanje.. momak je zvijer
Ko je Adi i gdje je?
Radio u mercedesovom ovlastenom, radi sad privatno..
Potrazi na gugl maps adi benz, nemam mu kontakt tel.. ili nek se javi @bakir, zna ga privatno.. ja sam uslugom prezadovoljan
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7270 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

preludezalude wrote: Istina od prve do zadnje.
ne volim lagat...tako je kako je jbga...zalosna svakodnevnica :sad:
Kataklinger

#7271 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

A kad mi koji pazimo auto kao oko u glavi prodajemo hajmo reci za 1000-1500KM vise, to niko ne jebe 2%. Ljudima je bitna cijena i kilometraza koja je lazna u 80% slucajeva. Jebo odrzavanje, jebo cak i opremu, samo nek je sto jeftinije.

Ja radim full mali servis na P308 svakih 6 mjeseci, auto ima 160k na satu a tek mu 4. rodjendan nedavno bio. Mijenjao sam neke dijelove i preventivno, necu cekat propisanih 180k da radim veliki servis vec ce to bit do 170k max. Dalje da ne pricam. Allure oprema. I sutra cu ga ja stavit na PiK, cijenit cca 16-17k KM i tipicni Bosnjo ce mi pisat po oglasu ili u inbox kako ima "isti" ovakav za 15k KM kod Kramara. Kako je puno presao za 4 godine, kako je zgazen itd.
amar1994

#7272 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Kataklinger wrote:A kad mi koji pazimo auto kao oko u glavi prodajemo hajmo reci za 1000-1500KM vise, to niko ne jebe 2%. Ljudima je bitna cijena i kilometraza koja je lazna u 80% slucajeva. Jebo odrzavanje, jebo cak i opremu, samo nek je sto jeftinije.

Ja radim full mali servis na P308 svakih 6 mjeseci, auto ima 160k na satu a tek mu 4. rodjendan nedavno bio. Mijenjao sam neke dijelove i preventivno, necu cekat propisanih 180k da radim veliki servis vec ce to bit do 170k max. Dalje da ne pricam. Allure oprema. I sutra cu ga ja stavit na PiK, cijenit cca 16-17k KM i tipicni Bosnjo ce mi pisat po oglasu ili u inbox kako ima "isti" ovakav za 15k KM kod Kramara. Kako je puno presao za 4 godine, kako je zgazen itd.
:thumbup:

1.6hdi :? , koliko prelazis za to pola godine :)
Kataklinger

#7273 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Prelazim 15-ak k km i vise. Nisam htio potencirat da ja radim mali servis preventivno, njega radim u skladu s predjenom kilometrazom, ali mijenjam sve bez obzira sto npr filter goriva je predvidjeno radit svaki drugi mali servis. Vecina njih koji predju za tako relativno kratko vrijeme kilometrazu nakon koje treba radit servis, NE URADE vec hajde nek guli dokle moze. "Moze" godina dana bez problema. A kad se prodaje, mazen/pazen. Kao sto je neko vec napisao.
Jest da su u kontekstu bili automatski mjenjaci koje je puno skuplje odrzavat al kod vecine vlada to neodrzavanje bez obzira na cijenu.
amar1994

#7274 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Kataklinger wrote:Prelazim 15-ak k km i vise. Nisam htio potencirat da ja radim mali servis preventivno, njega radim u skladu s predjenom kilometrazom, ali mijenjam sve bez obzira sto npr filter goriva je predvidjeno radit svaki drugi mali servis. Kod mene i on ide nakon 15k na zamjenu. Vecina njih koji predju za tako relativno kratko vrijeme kilometrazu nakon koje treba radit servis, NE URADE vec hajde nek guli dokle moze. "Moze" godina dana bez problema. A kad se prodaje, mazen/pazen. Kao sto je neko vec napisao.
Jest da su u kontekstu bili automatski mjenjaci koje je puno skuplje odrzavat al kod vecine vlada to neodrzavanje bez obzira na cijenu.
:thumbup:
i ja mijenjam na 10000km ili god dana, sta prije dodje i filter goriva je dosao na red, imas li preporuku koji :D ?
ja sam kontao mann da kupim :)
duga puska

#7275 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by duga puska »

preludezalude wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Istina od prve do zadnje.
Slazem se sa konstatacijom o duzini jorgana i to.Bogu hvala ja nemam taj problem, ali imam problem da sam u mehaniku uvijek bio duduk i da mi je ovo licno prvo auto automatik.Tek sam sad shvatio dio price o problemu teskih auta i automatskih mjenjaca, a buduci da imam jos auta u voznom parku, usao sam silom prilika malo u svijet mehanike, autoelektrike i drugih pratecih sranja koja se desavaju na vozilima.Meni je fascinantno da u ovoj nasoj Avliji nemas na prvu nekoga ko ce ti rijesiti problem, kako vecinom dolazis do informacija o raznim fush majstorima i zakljucka da do Zagreba ili Svedske nemas kvalitetno rjesenje.
Kod mene recimo otac automatik vozi konstantno vec 27 godina i kune se u iste.Mercedesi su u pitanju i do sada nikad problema nije imao...Ja sam par godina bio rahat sa ovim volvom, ali eto problem i hvala ljudima koji se jave sa konkretnim prijedlozima
Post Reply