Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosnianman
#7251 Re: Dres reprezentacije BiH
Novi bh. dresovi tek za Euro 2016.
Potpisivanje ugovora s “Adidasom” izazvalo je oduševljenje među navijačima Bosne i Hercegovine. Konačno pravi dresovi. No, njihov dizajn nije oduševio nikoga, jer su previše jednostavni i bez ikakvog državnog obilježja naše zemlje.
Nažalost, kako kaže marketinški menadžer “Adidasa” Patrik Čebartovski (Patryk Cebartowski), koji ispred njemačkog giganta boravi s našom reprezentacijom u Guaruži i brine se da joj nešto ne nedostaje od opreme, tako će biti i u narednim kvalifikacijama.
- Personalizirati dresove za jednu reprezentaciju nije tako jednostavan posao kao što se misli. Nije to samo – sjedni, nacrtaj dres i šalji ga u proizvodnju.
Taj proces zahtijeva više vremena. Reprezentacija BiH imat će nove, personalizirane dresove tek uoči Evropskog prvenstva 2020. godine. To znači da će u kvalifikacijama igrati u istoj opremi koju ima i sada – rekao je Čebartovski.
Zbog činjenice da je saradnja Nogometnog saveza BiH i “Adidasa” počela praktično tek od 1. juna, kada je istekao ugovor našeg Saveza s “Legeom”, Čebartovski je stalno angažiran na rješavanju sitnih problema koji se pojavljuju s opremom. No, svaki se brzo riješi.
- Vaša reprezentacija je zaista zaslužila da nosi bolju opremu od one koju je imala ranije. Iako su jednostavni, ovi dresovi su najkvalitetniji koji se trenutno mogu dobiti – kazao je Čebartovski.
Izvor Avaz.
Potpisivanje ugovora s “Adidasom” izazvalo je oduševljenje među navijačima Bosne i Hercegovine. Konačno pravi dresovi. No, njihov dizajn nije oduševio nikoga, jer su previše jednostavni i bez ikakvog državnog obilježja naše zemlje.
Nažalost, kako kaže marketinški menadžer “Adidasa” Patrik Čebartovski (Patryk Cebartowski), koji ispred njemačkog giganta boravi s našom reprezentacijom u Guaruži i brine se da joj nešto ne nedostaje od opreme, tako će biti i u narednim kvalifikacijama.
- Personalizirati dresove za jednu reprezentaciju nije tako jednostavan posao kao što se misli. Nije to samo – sjedni, nacrtaj dres i šalji ga u proizvodnju.
Taj proces zahtijeva više vremena. Reprezentacija BiH imat će nove, personalizirane dresove tek uoči Evropskog prvenstva 2020. godine. To znači da će u kvalifikacijama igrati u istoj opremi koju ima i sada – rekao je Čebartovski.
Zbog činjenice da je saradnja Nogometnog saveza BiH i “Adidasa” počela praktično tek od 1. juna, kada je istekao ugovor našeg Saveza s “Legeom”, Čebartovski je stalno angažiran na rješavanju sitnih problema koji se pojavljuju s opremom. No, svaki se brzo riješi.
- Vaša reprezentacija je zaista zaslužila da nosi bolju opremu od one koju je imala ranije. Iako su jednostavni, ovi dresovi su najkvalitetniji koji se trenutno mogu dobiti – kazao je Čebartovski.
Izvor Avaz.
-
channel10
#7252 Re: Dres reprezentacije BiH
Ima li se gdje kupiti?Bosnianman wrote:Poseban dres za prvu utakmicu na prvenstvu!!!![]()
![]()
![]()
- homega
#7253 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa do tada će BiH inovatori konstruisati i izgraditi prvi bosanski satelit i izbaciti ga u svemir
Ako je ovo tačno, odmah treba otkazati Adidas, ionako su do sada pokazali neprofesionalizam
- Bosnianman
#7254 Re: Dres reprezentacije BiH
Nisu mogli obicne dostaviti u prodavnice na vrijeme, a za ove i ne govorim. Mislim da se nece ni prodavati.channel10 wrote:Ima li se gdje kupiti?Bosnianman wrote:Poseban dres za prvu utakmicu na prvenstvu!!!![]()
![]()
![]()
- Bosnianman
#7255 Re: Dres reprezentacije BiH
Evo link - http://www.avaz.ba/sport/fudbal/novi-bh ... -euro-2016 - djeluje krajnje istinito, uzimajuci u obzir ko je to rekao.homega wrote:Taj proces zahtijeva više vremena. Reprezentacija BiH imat će nove, personalizirane dresove tek uoči Evropskog prvenstva 2020. godine. To znači da će u kvalifikacijama igrati u istoj opremi koju ima i sada – rekao je Čebartovski.![]()
![]()
Pa do tada će BiH inovatori konstruisati i izgraditi prvi bosanski satelit i izbaciti ga u svemir![]()
![]()
Ako je ovo tačno, odmah treba otkazati Adidas, ionako su do sada pokazali neprofesionalizam
- karanana
#7256 Re: Dres reprezentacije BiH
greska u tekstu. vidis da naslov kaze 2016. mada me vise nista ne iznenadjuje kakav je ovo ciganluk.
- Herr Flick
#7257 Re: Dres reprezentacije BiH
Naš plavi dres je preuzet od Ipswich Towna

- OldMayor
#7258 Re: Dres reprezentacije BiH
Cuj nije to samo nacrtaj i izradjuj, nego sta je jbt? Pa ljudi auta dizajniraju za krace vrijeme.
Ja imam osjecaj da smo mi dobili neki losiji paket sponzorstva. Jbg nismo mi njemacka, argentina ili spanija da se oni sada oko nas vrte.
Al jebaji ga, opet sto puta bolje nego legea.
Ja imam osjecaj da smo mi dobili neki losiji paket sponzorstva. Jbg nismo mi njemacka, argentina ili spanija da se oni sada oko nas vrte.
-
leo karan
#7259 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne moze to ba,spacek wrote:sve mogu da shvatim vezano za dresove, kratak rok - ali ne mogu da shvatim da nema sitnih detalja koji unikatiziraju dres koliko toliko, pogotovo ako su stigli napisati argentina vs bosnia i nalijepiti neproporcionalan grb...takve detalje su mogli naprintati i na kragnu, zastavu bih i sl...djidje tipa kao sa ove slike npr:
to se mora cekat 2 godine, dok usaglase font, pa velicinu fonta, pa ime drzave na kojem ce jeziku pisat...
imaju standardi adidasa, nista se ne prepusta slucaju.
bolan da imaju interesa, customizirali bi ga prije godinu dana, jos bi nam 20 miliona uplatili..samo suplju bacaju.
Mi smo ba zadnja rupa na sviralu, vazda bilo i ostat ce
-
Crvena Tifoza
#7260 Re: Dres reprezentacije BiH
Da je samo nacrtaj i izbaci, onda bi dnevno izbacili po tri četiri dresa. Svaka reprezentacija ili klub bi za jedan ciklus/sezonu promijenili nekoliko garnitura, a ne samo jednu kao sada.OldMayor wrote:Cuj nije to samo nacrtaj i izradjuj, nego sta je jbt? Pa ljudi auta dizajniraju za krace vrijeme.
Jesi ti svjestan koliko ljudi mora odobriti neki dizajn da bi to prošlo u produkciju? Ne samo to, nego svi se ovi dresovi šiju po fabrikama, sa mašinama, i za svaki dres pravi se različit 'kalup' mašine da bi to prozvodili.
Malo je to sve komplikovanije nego što se misli.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
adnan_hz
#7261 Re: Dres reprezentacije BiH
I ko kaze da i adidas dresovi moraju biti jednobojni? Pogledajte Meksiku kakva je kombinacija. Ovo ave kriv nas savez. Prvo sto bijeli dres nije vise domaci, a drugo sto bijeli dres nije sa plavim sorcem. U zadnja dva ciklusa se nije znalo koji je domaci a koji gostujuci dres kakvi su konfuziju pravili.
- karanana
#7262 Re: Dres reprezentacije BiH
Fin shushkavac kod meksa
-
adnan_hz
#7263 Re: Dres reprezentacije BiH
Odlicni im dresovi drama.karanana wrote:Fin shushkavac kod meksa
- pirmin
#7264 Re: Dres reprezentacije BiH
Ovo je dres gospodo...

- bogibatina
#7265 Re: Dres reprezentacije BiH
evo 'uskoro' i u NL…. http://www.adidas.nl/on/demandware.stor ... ldq=bosnie
-
isx
#7266 Re: Dres reprezentacije BiH
Plastičara, al valja.pirmin wrote:Ovo je dres gospodo...
![]()
- animus
#7267 Re: Dres reprezentacije BiH
Ja bi navijao na nju
- denimb
#7268 Re: Dres reprezentacije BiH
Naravno da je losiji paket, cini mi se da smo upali u onu grupu sa Mađarskom, Ukrajinom, Armenijom, Gruzijom...svi oni imaju ovako stock dresove, bez nekog posebnog dizajna.OldMayor wrote:Cuj nije to samo nacrtaj i izradjuj, nego sta je jbt? Pa ljudi auta dizajniraju za krace vrijeme.
Ali opet je ovo s magarca na konja sto se nas tice.
-
isx
#7269 Re: Dres reprezentacije BiH
Gruzija nema zvanican ugovor s Adidasom, vec sami sebi kupuju majice. Neki dan su igrali u nekim starim modelima, a i font nije ovakav kao na svim Adidas majicama na SP.
- denimb
#7270 Re: Dres reprezentacije BiH
Aha, ok.
Evo sad gledam od jula i Belgija uzima adidas...bas cemo vidjeti sta ce oni da dobiju.
Evo sad gledam od jula i Belgija uzima adidas...bas cemo vidjeti sta ce oni da dobiju.
-
isx
#7271 Dres reprezentacije BiH
Ma bitno je da smo mi startali sa njima, odmah kad izidje nova garnitura za sve i za nas ce. Prilagodjena nama. Nece vise biti stock izgled.
Koliko nam sada tim profesionalnije izgleda u ovoj novoj opremi, izgledamo ko Spanci jebote.
Koliko nam sada tim profesionalnije izgleda u ovoj novoj opremi, izgledamo ko Spanci jebote.
-
5 0 5
#7272 Re: Dres reprezentacije BiH
ovako. holandija igra u rezervnim dresovima. spanci u domacim. ali razlika izmedju crvenih (spanskih) i plavih (holandskih) je premala (za gledaoce sa crnobijelim tv-ima), pa su odlucili da i spanija igra sa drugom garniturom. no, posto je ta crne boje, opet premala razlika, spanci su morali izmisliti treci kit, i veceras igraju u bijelim dresovima.
- alijagoro
#7273 Re: Dres reprezentacije BiH
Dres nije nesto,ali necemo valjda sad vrtiti istu pricu nonstop.
- ovo_malo_duse
#7274 Re: Dres reprezentacije BiH
Herr Flick wrote:Naš plavi dres je preuzet od Ipswich Towna![]()
![]()
Nije nicija kopija ili ako hoces jeste . Standard world cup 2014 dres. "Condivo 14"
http://www.footyheadlines.com/2013/08/a ... -kits.html
Zato me cudi da ih nemaju na lageru samo grbove polijepe i eto ga a o cijeni da i ne govorim kupim ovaj za 38 € i odem kod cike zalijepi m i slova i grb za cvaju . K... Im 90 €.
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#7275 Re: Dres reprezentacije BiH
Ja se izvinjavam svima ako postavljam "glupo" pitanje..
mozda je vec neko, nekad postavio..
IMA LI NEGDJE U SARAJEVU KUPITI NOVI ORIGINALNI (PLAVI) DRES NASE REPREZENTACIJE ?
Hvala i lijep pozdrav
mozda je vec neko, nekad postavio..
IMA LI NEGDJE U SARAJEVU KUPITI NOVI ORIGINALNI (PLAVI) DRES NASE REPREZENTACIJE ?
Hvala i lijep pozdrav