Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
oskarboy

#7251 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by oskarboy »

WildRedRose wrote:
Haris033 wrote:Image

Hello Ladies (2013– )
A gawky Englishman comes to Los Angeles to find the woman of his dreams...

Juče odgledao svih 8 epizoda i ne pamtim da sam se tako ismijao. :-D Kako je samo lud glavni lik, Stuart Pritchard (Stephen Merchant). :-)
Moja preporuka :thumbup:
pa snimljeno samo 8 epizoda ? ja to ne gledam ako nema jedno 7 sezona :mrgreen:
svaka cast care na preporuci,odlicna serija sa prepoznatljivim britanskim humorom od istih tvoraca kao sto su the office,extras,life s too short.a evo tebi preporuka za http://www.imdb.com/title/tt1641247/?ref_=fn_al_tt_1
od istih tvorca koji su pravili i hello ladies,cvikeras se opet pojavljuje al samo kao sporedna uloga al nema veze serije je isto presmjesna :D
Sanchez22

#7252 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

Preporucite kakvu seriju slicnu Spartacusu.
Jbg volim taj period historije :lol:
karanana

#7253 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

rome.

moram je i ja pogledati, nikako da se nakanim.
Sanchez22

#7254 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sanchez22 »

karanana wrote:rome.

Hvala,samo dvije sezone :-D
Jos ima i 720p,odlicno :thumbup:
Bodkin

#7255 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Bodkin »

newsroom je vrhunska serija
devito

#7256 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by devito »

Image
zomri

#7257 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

tap3ah75 wrote:
serijofanatik wrote:Eh ovako...treba mi neka serija Action, Crime, Drama...znate nešto ko Sons of Anarchy, Breaking Bad i to. :D.

Čuo sam za 24 al mi ne leži baš...imate vi neku? :)
Homeland
Sherlock
Fargo
Deadwood (2004) kaubojci :)
The Americans
Dodao bih i The Shield. Autor Sonsa je pekao zanat u The Shieldu, pa je po toj liniji idealna. Bare-bare sa Wire-om, ako si gledao.

Zahvali mi se kasnije :mrgreen:
pepeljara

#7258 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

zomri wrote:
tap3ah75 wrote:
serijofanatik wrote:Eh ovako...treba mi neka serija Action, Crime, Drama...znate nešto ko Sons of Anarchy, Breaking Bad i to. :D.

Čuo sam za 24 al mi ne leži baš...imate vi neku? :)
Homeland
Sherlock
Fargo
Deadwood (2004) kaubojci :)
The Americans
Dodao bih i The Shield. Autor Sonsa je pekao zanat u The Shieldu, pa je po toj liniji idealna. Bare-bare sa Wire-om, ako si gledao.

The wire je top a shield je odličan nasljednik :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
zomri

#7259 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

pepeljara wrote:
zomri wrote:

The wire je top a shield je odličan nasljednik :)

The Shield (TV Series 2002–2008) - IMDb
The Wire (TV Series 2002–2008) - IMDb

Nasljednik?
irac300

#7260 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

Sanchez22 wrote:
karanana wrote:rome.

Hvala,samo dvije sezone :-D
Jos ima i 720p,odlicno :thumbup:
I od mene preporuka za Rome. Nije akciona serija kao Spartacus, ali mnogo kvalitetnija produkcija kao i sama gluma.
pepeljara

#7261 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

Ne mislim po godinama nego po jačini :) Wire je temelj :)

zomri

#7262 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

pepeljara wrote:Ne mislim po godinama nego po jačini :) Wire je temelj :)

:zoka:
baxul

#7263 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by baxul »

dale cooper wrote:
omar little wrote:
dale cooper wrote: Hahaha, Toby "vječito nadrkani" Ziegler. :lol: Ali da su svi skupa dobar tim, vala jesu. :D
sorkin voli zaroniti u sladunjavost i melodramu (sto obicnu sto politicku :D), rabiti jeftine muzicke orkestracije da to poprati, sto meni ne lezi, ali kad se bavi brzim, ostrim, duplim pasovima :D od lajni onda zna biti velemajstor. takodjer je znao izabrati, za ono vrijeme, vrijedne i zanimljive teme za debate i rasprave u epizodama.
a toby, toby je nardrkan, sarkastican, ironican, cinican, granicno mizantrop a pametan i saljiv <3 gdje da potpisem odmah. :D

ovo mozda ima smisla samo ako se gledala serija, ali je steta sto su samo prvu sezonu izrezali, trebali su sve. :D

ovo je jedna od najjacih epizoda. opet steta sto su na kraju isjekli tobijevo kolutanje ocima. :D

Sorkin je nepopravljivi liberal i idealista. Ovakva Bijela Kuća danas jedino može postojati u mašti
i u ovakvoj jednoj seriji. Ali čovjek zna da piše sjajne dijaloge, odlično izgrađene likove i da se dotakne
i bavi preispitivanjem nekih bitnih tema, tako da mu lako opraštam svu melodramatičnost i sladunjavost.
Za Ameriku predstavljenu u ovoj seriji čovjek zaista može navijati. Sorkin je čini mi se u zadnje vrijeme,
vjerovatno nakon godina vladavine što Busha, što Obame, postao razočaran onime što je Amerika postala.
Ova sjajno napisana scena iz Newsrooma najbolje tome svjedoči:

By the way, Will McAvoy je još jedan lik u stilu Toby Zieglera. Dobrodušni namćor. :D
da se nadovežem na sorkina...
nikad neću prežalit što su ukinuli studio 60 on the sunset strip.

IMDB
Digla_da_kreci

#7264 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Digla_da_kreci »

devito wrote:Image
Joj ovu sam seriju mahnito pratila :thumbup: ima puno sezona zaboravila sam, traje li jos uvijek?

I jos jedva cekam novu sezonu Da Vincijevih Demona :-D
omar little

#7265 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote: Sorkin je nepopravljivi liberal i idealista. Ovakva Bijela Kuća danas jedino može postojati u mašti
i u ovakvoj jednoj seriji. Ali čovjek zna da piše sjajne dijaloge, odlično izgrađene likove i da se dotakne
i bavi preispitivanjem nekih bitnih tema, tako da mu lako opraštam svu melodramatičnost i sladunjavost.
Za Ameriku predstavljenu u ovoj seriji čovjek zaista može navijati. Sorkin je čini mi se u zadnje vrijeme,
vjerovatno nakon godina vladavine što Busha, što Obame, postao razočaran onime što je Amerika postala.
Ova sjajno napisana scena iz Newsrooma najbolje tome svjedoči:

By the way, Will McAvoy je još jedan lik u stilu Toby Zieglera. Dobrodušni namćor. :D
sorkin jeste uvijek bio liberal, globalist, fritrejder i idealist, ali njegova bijela kuca i amerika iz njegovih monologa i dijaloga (u vise-manje svemu sto je uradio) niti je ikada postojala niti ce ikada postojati. zlatno doba koje on voli uzimati kao reper i primjer necega sto je amerika bila i cemu se treba vratiti, ili cemu treba stremiti, jednostavno ne postoji. zamjeram mu sto nikad nije bio ozbiljan kriticar, sto je izbjegavao kompleksnost i sto gledateljstvo tretira jednako kao i njihovi politicari. operira u crno-bijelom svijetu za koji svi znamo da nije takav i ovjekovjecuje mit o americkim snovima, superiornosti i ostalim blah-blah.

pogledala sam newsroom kada je tek izasao jer sam mislila da ce, u slobodi koju nudi cable i hbo, napraviti nesto ozbiljnije posebno jer se odlucio praviti seriju o medijima . na zalost, ne da nije, nego se pokazalo da je jos sladunjaviji, jednostavniji i melodramaticniji nego je ikad na network tv bio. i sav taj gnjev i razocaranje koje kanalizira kroz danielsov lik mi je nejasan. generacija koju on toliko prezire su djeca njegove generacije ili ih je njegova generacija kreirala, zasto djeci ispostavlja racun? covjek koji je vecinu karijere proveo servirajuci bajke sada pljuje generaciju koja nema dodir sa stvarnoscu, kritican um i letargicni su. njah. ona epizoda o bin ladenu je toliko losa, pateticna, cringe inducing, transfer blama cisti da mi nakon toga nije palo na pamet vise davati toj seriji vrijeme i paznju.

the west wing mi je draga serija i rado je pogledam i dan danas, da se razumijemo, jer ima sjajne ideje za likove i zna ih kreirati. i studio 60 je obecavao na pocetku no vrlo brzo je podlegao svojim boljkama pa razvodnio, usapunicio i, na kraju,unistio seriju.

pricam cisto price radi, doma sam bolesljiva pa nek' se nesto radi. :D
nelle_tz

#7266 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nelle_tz »

PreLetach wrote:Sta se zove ovisnost

http://prntscr.com/50atnn

http://prntscr.com/50aup4

ps.razmak izmedju 16 i 23 epizode sam pogledo na drugom sajtu
Fina serija za opustiti se, dobra hemija medju likovima.Zao mi je one prve agentice sto su je upucali.
ferratilis

#7267 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Eto završi se Boardwalk Empire, odličan kraj odlične serije. Počnite gledati ako niste do sada.

Samo da znate seriju su radili Scorsese, Mark Wahlberg, Terence Winter (Sopranosi, Wolf of Wall Street), Tim Van Patten (Game of Thrones, Pacific, Rome)...

Image
BlackSteel

#7268 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Mark wahlberg je samo uletio repa. Producent obicni. Ne bi rekao da se sta bakcao sa icim vise.

Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
ferratilis

#7269 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

BlackSteel wrote:Mark wahlberg je samo uletio repa. Producent obicni. Ne bi rekao da se sta bakcao sa icim vise.

Kako god, serija je odlična :D
BlackSteel

#7270 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

To je neosporivo. Samo meni haos zao sto roknuse lik malog michaela pitt-a.

nema me tamo

#7271 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

ferratilis wrote:Eto završi se Boardwalk Empire, odličan kraj odlične serije. Počnite gledati ako niste do sada.

Samo da znate seriju su radili Scorsese, Mark Wahlberg, Terence Winter (Sopranosi, Wolf of Wall Street), Tim Van Patten (Game of Thrones, Pacific, Rome)...

Image

Cekao sam da se završi, pa da pocnem..
nelle_tz

#7272 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nelle_tz »

ferratilis wrote: Kako god, serija je odlična :D
:thumbup:
Gyp Rosetti je najludji lik u seriji.Steta sto je samo jednu sezonu potrajao
https://www.youtube.com/watch?v=WZyytr61FK0
ferratilis

#7273 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

nelle_tz wrote:
ferratilis wrote: Kako god, serija je odlična :D
:thumbup:
Gyp Rosetti je najludji lik u seriji.Steta sto je samo jednu sezonu potrajao
https://www.youtube.com/watch?v=WZyytr61FK0
"What the fuck is life, if not personal?"

ili tako nekako :D
The 51st State

#7274 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

busemijevu facu jedva u filmu svarim, a kamo li jos da ga pratim kroz seriju :D .
DON_eARL

#7275 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by DON_eARL »

Jedna od boljih serija u zadnje vrijeme. Malkice sam tužan što je završila. :D Ali doće opet na red da se pogleda ispočetka, u cugu.

Još su mi preostale GoT, TWD, CSI: i SP koje pratim redovno, sve ostalo može sačekati finalnu epizodu, ne isplati se čekati danima, sedmicama i mjesecima nove epizode i sezone. :D
Post Reply