amoninan wrote:
Ova im bolje pristaje.
Imeđu Izraela i republike srpske nema razlike.Obje su tvorevine nastale na isti način.
amoninan wrote:
Ova im bolje pristaje.
Mi smo bili neutralni sto je u ovom momentu i na nacinstokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
Code: Select all
http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine_194Neutralni pola pola - bitne zemlje i nidje veze zemlje (poput nase nazalost)The nine opponents were Canada, the Czech Republic, Israel, Palau, Panama, the Marshall Islands, Micronesia, Nauru, and the United States.
svi ostali su glasali zaThe abstainers were Albania, Andorra, Australia, Bahamas, Barbados, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Cameroon, Colombia, Croatia, the Democratic Republic of Congo, Estonia, Fiji, Germany, Guatemala, Haiti, Hungary, Latvia, Lithuania, Malawi, Monaco, Mongolia, Montenegro, the Netherlands, Papua New Guinea, Paraguay, Poland, the Republic of Korea, Moldova, Romania, Rwanda, Samoa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Macedonia, Togo, Tonga, the United Kingdom, and Vanuatu.
Ja sam za tvoju informaciju 3.5 godina jedva punoljetan branio ovu državu od istočnih i zapadnih agresora, a da mi je znati šta si ti tada radio, da nisi slučajno pucao na mene?ArthurSpooner wrote:Aj slobodno. Pa se grli sa bracim cetnicima koji su glasali isto kao vistokton wrote:Pokakim ti se na tu zastavuArthurSpooner wrote:@ml Ne vidim zbog cega, koliko sam vidio bili smo (nazalost) na strani Hamasa
@stokton: shalom![]()
![]()
PS. šalom i tebiIpak se moze sa svima protiv "cifuta", pa cak i sa onima koji su pocinili genocid nad tvojim narodom prije samo 15 god
hrastov žižak wrote:mislim da je nekima veće razočarenje što je Srbija glasala za, nego što BiH nije
veleno wrote:amoninan wrote:
Ova im bolje pristaje.
![]()
Imeđu Izraela i republike srpske nema razlike.Obje su tvorevine nastale na isti način.
Pokakim ti se na tu zastavustokton wrote:
Iskreno jebe mi se i za jedne i za druge ali ako moze palestinska moze i izraelska.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sve OK, ali ne šta ti treba ova zastava na ovoj temi. Ja je mogu shvatiti samo kao provokaciju. Je li tebi krivo što su Palestinci nakon 70 godina na putu da dobiju kakvu takvu državu? Što će sada valjda Izrael ipak sa malo više senzibiliteta dva puta promisliti prije nego što bombarduje opet one jadnike. Pa kakav si to čovjek majka mu stara?
Ma dajte... Kad slovački predsjednik pravi paralelu između Republike Srpske i neke nezavisne i suverene države, onda je to kuka i motika (Slovaci šupci, četalji itd.), a samo se malo promjeni kontekst i onda je odjednom poređenje Republike Srpske i neke druge nezavisne i suverene države na mjestu...plain vanilla wrote:veleno wrote:Imeđu Izraela i republike srpske nema razlike.Obje su tvorevine nastale na isti način.
cyprus wrote:
Pa ako ti se jebe za njih što onda ovoliko postova imaš na ovoj temiArthurSpooner wrote:Iskreno jebe mi se i za jedne i za druge ali ako moze palestinska moze i izraelska.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Sve OK, ali ne šta ti treba ova zastava na ovoj temi. Ja je mogu shvatiti samo kao provokaciju. Je li tebi krivo što su Palestinci nakon 70 godina na putu da dobiju kakvu takvu državu? Što će sada valjda Izrael ipak sa malo više senzibiliteta dva puta promisliti prije nego što bombarduje opet one jadnike. Pa kakav si to čovjek majka mu stara?
A svi znamo kako je dotična postala nezavisna i suverenacyprus wrote:Ma dajte... Kad slovački predsjednik pravi paralelu između Republike Srpske i neke nezavisne i suverene države, onda je to kuka i motika (Slovaci šupci, četalji itd.), a samo se malo promjeni kontekst i onda je odjednom poređenje Republike Srpske i neke druge nezavisne i suverene države na mjestu...plain vanilla wrote:veleno wrote:Imeđu Izraela i republike srpske nema razlike.Obje su tvorevine nastale na isti način.![]()
Pa valjda zato sto je ova tema, unatoc svim nasim domacim problemima, ovih dana najpopularnija na forumu.stokton wrote: Pa ako ti se jebe za njih što onda ovoliko postova imaš na ovoj temi![]()
![]()
i u svakom naginješ na ove šalom, ipak mi se čini da ti se malo više jebe za ove tvoje![]()
PS. ne odgovori mi na pitanje
Ma ja ubijaš dosadu ko i jaArthurSpooner wrote:Pa valjda zato sto je ova tema, unatoc svim nasim domacim problemima, ovih dana najpopularnija na forumu.stokton wrote: Pa ako ti se jebe za njih što onda ovoliko postova imaš na ovoj temi![]()
![]()
i u svakom naginješ na ove šalom, ipak mi se čini da ti se malo više jebe za ove tvoje![]()
PS. ne odgovori mi na pitanje
Koje pitanje?
To je druga krajnost u poređenju, jednako besmislena kao i ova prva... Problem Bosne i Hercegovine i problem Izraela/Palestine imaju jako jako malo zajedničkih elemenata...popokatepetl_com wrote:Zapravo meni Izrael vise podsjeca na nas nego Palestinci. Oni su zidovi okruzeni stotinama miliona muslimana koji ih zele unistiti i da mogu to bi i uradili. Mi Bosanci (cija su vecina bili muslimani, bosnjaci) smo u proslom ratu isto tako bili okruzeni ne stotinama ali milionima ljudi ciji su lideri htjeli da Bosnu izbrisu sa lica zemlje i pitam se kako bi se mi ponasali da smo bili devedesetih vojna sila kao sto je to Izrael danas. Ja mislim da mi ne bi nista bili njezniji od Izraela o onim ratovima protiv susjednih zemalja.
A za sta drugo sluzi forum?Ma ja ubijaš dosadu ko i ja
Ma mnogi muslimani zapravo zavide Izraelu, na nevjerovatnoj slozi, na ucenosti, na napretku. Kamo lijepe srece da su Bosnjaci kao Izraelci...popokatepetl_com wrote:Zapravo meni Izrael vise podsjeca na nas nego Palestinci. Oni su zidovi okruzeni stotinama miliona muslimana koji ih zele unistiti i da mogu to bi i uradili. Mi Bosanci (cija su vecina bili muslimani, bosnjaci) smo u proslom ratu isto tako bili okruzeni ne stotinama ali milionima ljudi ciji su lideri htjeli da Bosnu izbrisu sa lica zemlje i pitam se kako bi se mi ponasali da smo bili devedesetih vojna sila kao sto je to Izrael danas. Ja mislim da mi ne bi nista bili njezniji od Izraela o onim ratovima protiv susjednih zemalja.
Hitlerov poduhvat dizanja Njemacke iz pepela nakon WWIArthurSpooner wrote:A za sta drugo sluzi forum?Ma ja ubijaš dosadu ko i ja![]()
Ma mnogi muslimani zapravo zavide Izraelu, na nevjerovatnoj slozi, na ucenosti, na napretku. Kamo lijepe srece da su Bosnjaci kao Izraelci...popokatepetl_com wrote:Zapravo meni Izrael vise podsjeca na nas nego Palestinci. Oni su zidovi okruzeni stotinama miliona muslimana koji ih zele unistiti i da mogu to bi i uradili. Mi Bosanci (cija su vecina bili muslimani, bosnjaci) smo u proslom ratu isto tako bili okruzeni ne stotinama ali milionima ljudi ciji su lideri htjeli da Bosnu izbrisu sa lica zemlje i pitam se kako bi se mi ponasali da smo bili devedesetih vojna sila kao sto je to Izrael danas. Ja mislim da mi ne bi nista bili njezniji od Izraela o onim ratovima protiv susjednih zemalja.
Ne tako davno smo gledali u svijet i ibretili se kako niko ne dolazi pomoci.popokatepetl_com wrote:Naravno da je krajnost ali mi nije jasno zasto na ovom forumu se toliko zapinje u podrzavanju jedne strane u nekakvom sukobu koji nas se i ne tice puno, pa dajte ba ima sukoba sa sto puta vise zrtava u africi, pa tamo one zemlje u aziji, u onoj ruandi milioni ljudi ubijeni, nikog briga nije.
USA pumpa i u Egipat, pa vidis gdje su oni a gdje je Izrael. Ili uzmi za primjer Saudijsku Arabiju recimo, ima vise love od Izraela a kako ih koristi? Izrael, kakav god da je politicki, militaristicka je sila a iznjedrio je toliko naucnika, pisaca, izumitelja, umjetnika u poredjenju sa arapskim zemljama da je to smijesno uopste porediti...muhafuca wrote: Hitlerov poduhvat dizanja Njemacke iz pepela nakon WWI
u industrijsku velesilu par excellence niko ne porice i svi mu se
u tom pogledu dive (njemcima iz tog perioda takodje)
Just sayin
EDIT - a da u nas neko pumpa 8 miliona dollara dnevno kao sto
(ne krediti vec bespovratna davanja)
USA sama pumpa u Izrael , Hadron Collider bi vjerovatno bio u Visokom
a ne u Svicarskoj
Po sporazumu iz 1979 iste pare USA upumpava i u Egipat.muhafuca wrote:Hitlerov poduhvat dizanja Njemacke iz pepela nakon WWIArthurSpooner wrote:A za sta drugo sluzi forum?Ma ja ubijaš dosadu ko i ja![]()
Just sayin
a ne u Svicarskoj
A Hitler je ono sto je uradio uradio bez dollara milostinje
USA pumpao i Mubaraka i generale a ne EgipatArthurSpooner wrote:USA pumpa i u Egipat, pa vidis gdje su oni a gdje je Izrael. Ili uzmi za primjer Saudijsku Arabiju recimo, ima vise love od Izraela a kako ih koristi? Izrael, kakav god da je politicki, militaristicka je sila a iznjedrio je toliko naucnika, pisaca, izumitelja, umjetnika u poredjenju sa arapskim zemljama da je to smijesno uopste porediti...muhafuca wrote: Hitlerov poduhvat dizanja Njemacke iz pepela nakon WWI
Just sayin
a ne u Svicarskoj
Nece amerika ici i djeliti novac. Kako se novac rasporedjuje u egiptu je stvar egipta. Na kraju krajeva, americki je novac i haman oni imaju pravo da ga daju kome hoce.muhafuca wrote:USA pumpao i Mubaraka i generale a ne EgipatArthurSpooner wrote:USA pumpa i u Egipat, pa vidis gdje su oni a gdje je Izrael. Ili uzmi za primjer Saudijsku Arabiju recimo, ima vise love od Izraela a kako ih koristi? Izrael, kakav god da je politicki, militaristicka je sila a iznjedrio je toliko naucnika, pisaca, izumitelja, umjetnika u poredjenju sa arapskim zemljama da je to smijesno uopste porediti...muhafuca wrote: Hitlerov poduhvat dizanja Njemacke iz pepela nakon WWI
Just sayin
a ne u Svicarskoj
ali ako ces i tako opet neuporedivo
Egipat mnogo veca zemlja sa mnogo vise stanovnika dobivala je bespovratna davanja (ne kredite takodje)
u mnogo manjem obimu nego Izrael daleko manjem
dok se to pokrade ne ostane nista ili malo za narod
U Izraelu ima obilno i za da se pokrade a i da pretekne za razvoj