FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
johntra

#7251 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Ima li kakve šanse da sličnu stvar uradimo i mi, kao gradska uprava BL za Borac???
Charuga
Globalni moderator

#7252 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

johntra wrote:Ima li kakve šanse da sličnu stvar uradimo i mi, kao gradska uprava BL za Borac???
Na sta mislis? Stadion?
johntra

#7253 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Da, šta je sa obećanih Alijinih 200.000 KM, plus Džokolova stojanka???
Mislim, da se do Evrope masu stvari može dovesti u red, kao naprimjer mokri čvorovi i osposbljenje svih ualaza na sjever...
Charuga
Globalni moderator

#7254 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

johntra wrote:Da, šta je sa obećanih Alijinih 200.000 KM, plus Džokolova stojanka???
Mislim, da se do Evrope masu stvari može dovesti u red, kao naprimjer mokri čvorovi i osposbljenje svih ualaza na sjever...
Da ne bi supljirali oko onih 200.000 KM koje je grad uvrstio u budzet kao pomoc FK Zeljeznicar, sad sam zvao jarana koji je visoko pozicioniran u uredu gradonacelnika. Pare su znaci uvrstene u budzet a dace se klubu onog momenta kad se budzet napuni i kad bude dovoljno sredstava. Ukoliko se ne napuni dovoljno postoji mogucnost da se napravi rebalans budzeta i da u tom slucaju od tih para ne bude nista. Cim sazna bilo kakvu informaciju u vezi toga javit ce mi.

Sto bi se reklo, onako narodski. sve je to na dugackom stapu ..
johntra

#7255 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Vjerovatno je ista stvar i sa Koldžinim parama... :roll:
Omar500

#7256 Re: FK Zeljeznicar

Post by Omar500 »

Znači, one donacije su šuplja priča? Pa vrijeme je više da osposobimo stadion, ako može Borac, možemo i mi. Samo, Borac kao i Banja Luka žele to da urade, dok grad Sarajevo i uprava Želje...
Lakat Jebić

#7257 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

Omar500 wrote:Znači, one donacije su šuplja priča? Pa vrijeme je više da osposobimo stadion, ako može Borac, možemo i mi. Samo, Borac kao i Banja Luka žele to da urade, dok grad Sarajevo i uprava Želje...
jarane up'o si k'o pravi padobranac, veze nemas sta se desava u i oko zelje, ko je u upravi, kad se ista mjenjala... ok je to, al nemoj se pravit pametan svega ti.
ultima_palabra

#7258 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Lakat Jebić wrote:
Omar500 wrote:Znači, one donacije su šuplja priča? Pa vrijeme je više da osposobimo stadion, ako može Borac, možemo i mi. Samo, Borac kao i Banja Luka žele to da urade, dok grad Sarajevo i uprava Želje...
jarane up'o si k'o pravi padobranac, veze nemas sta se desava u i oko zelje, ko je u upravi, kad se ista mjenjala... ok je to, al nemoj se pravit pametan svega ti.
:-D Ne obra se bostan dok šljive ne popadaju ;-)
Omar500

#7259 Re: FK Zeljeznicar

Post by Omar500 »

Pa lijepo pitam, šta bi za donacije? Neki kažu da je istina, neki ne. Samo želim biti informisan, to je to. A što se stadiona tiče, vala mogli su svašta uraditi oko njega. Istina, dobilo smo reflektore, ali Željo zaslužuje više. Ali dobro, treba postepeno...
ultima_palabra

#7260 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Omar500 wrote:Pa lijepo pitam, šta bi za donacije? Neki kažu da je istina, neki ne. Samo želim biti informisan, to je to. A što se stadiona tiče, vala mogli su svašta uraditi oko njega. Istina, dobilo smo reflektore, ali Željo zaslužuje više. Ali dobro, treba postepeno...
Plavih_11 wrote:Da ne bi supljirali oko onih 200.000 KM koje je grad uvrstio u budzet kao pomoc FK Zeljeznicar, sad sam zvao jarana koji je visoko pozicioniran u uredu gradonacelnika. Pare su znaci uvrstene u budzet a dace se klubu onog momenta kad se budzet napuni i kad bude dovoljno sredstava. Ukoliko se ne napuni dovoljno postoji mogucnost da se napravi rebalans budzeta i da u tom slucaju od tih para ne bude nista. Cim sazna bilo kakvu informaciju u vezi toga javit ce mi.

Sto bi se reklo, onako narodski. sve je to na dugackom stapu ..
Omar500

#7261 Re: FK Zeljeznicar

Post by Omar500 »

Te donacije o kojima ja pričam(oko pet miliona) se trebaju dobiti od nekih ljudi, utjecajnih, koji navijaju za Želju(ja sam dobio informaciju da su to vlasnici fabrika i sl. , utjecajni ljudi). Valjda se već to skupilo, a što je najgore, ne znam je li istina, jer mi je dosta ljudi reklo tu informaciju. Zna li neko nešto o toj donaciji, ne o donaciji grada Sarajeva? Znači to je šuplja priča ili?
Charuga
Globalni moderator

#7262 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Omar500 wrote:Te donacije o kojima ja pričam(oko pet miliona) se trebaju dobiti od nekih ljudi, utjecajnih, koji navijaju za Želju(ja sam dobio informaciju da su to vlasnici fabrika i sl. , utjecajni ljudi). Valjda se već to skupilo, a što je najgore, ne znam je li istina, jer mi je dosta ljudi reklo tu informaciju. Zna li neko nešto o toj donaciji, ne o donaciji grada Sarajeva? Znači to je šuplja priča ili?
Kad bi ljudi u upravi Zelje imali 5 miliona KM na racunu vjerovatno bi kupili jednu "Cesnu" i onako djuturile se isparili negdje u nepoznato .. :mrgreen:

Salu na stranu, koji su to privatnici i vlasnici fabrika koji ce dati toliku cifru nekom klubu a da nemaju nikakvog povrata novca? Ko to jos danas u BiH daje tako olako pare? To ti je rekla-kazala prica.
Djokej

#7263 Re: FK Zeljeznicar

Post by Djokej »

Plavih_11 wrote:
Omar500 wrote:Te donacije o kojima ja pričam(oko pet miliona) se trebaju dobiti od nekih ljudi, utjecajnih, koji navijaju za Želju(ja sam dobio informaciju da su to vlasnici fabrika i sl. , utjecajni ljudi). Valjda se već to skupilo, a što je najgore, ne znam je li istina, jer mi je dosta ljudi reklo tu informaciju. Zna li neko nešto o toj donaciji, ne o donaciji grada Sarajeva? Znači to je šuplja priča ili?
Kad bi ljudi u upravi Zelje imali 5 miliona KM na racunu vjerovatno bi kupili jednu "Cesnu" i onako djuturile se isparili negdje u nepoznato .. :mrgreen:

Salu na stranu, koji su to privatnici i vlasnici fabrika koji ce dati toliku cifru nekom klubu a da nemaju nikakvog povrata novca? Ko to jos danas u BiH daje tako olako pare? To ti je rekla-kazala prica.
Mislim da je pretjerana informacija o donaciji od 5 miliona.. Ja sam čuo da su Brajlović i Elpi komerc uložili svoje para dolaskom nove uprave.. O kojoj cifri je riječ ne znam.. Za ostale donacije mislim da su mahalske priče..
Omar500

#7264 Re: FK Zeljeznicar

Post by Omar500 »

Nego, da se mi okrenemo predstojećim utakmicama :D . Znači, prvog maja se igra tekma?
Šibicar

#7265 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Očekujem da će u toku dana javiti da igramo u petak... :-)
lit3ro

#7266 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

Bgt koliko je tebi godina? 12? 13? jos vjerujes u mahalske price...da su sve price istinite mi bi dosad trebali s Barcom igrati, pa bi mozda veceras umjesto Intera gledo Zelju...et kakvih prica ima...da su se sve ostvarile ....
Max Bunker

#7267 Re: FK Zeljeznicar

Post by Max Bunker »

Navijam za Sarajevo i izvinjavam se sto ulazim na temu, necu provocirati ni sta slicno.
Sto se tice donacije, od strane Grada Sarajeva, ona je u planu budzeta za ovu godinu. Eh sada, kako ima problema oko punjenja budzeta i kako nedostaje novca, nije sigurno da ce Zeljo dobiti te pare.
Sto vam se tice donacije tih privrednika, ja znam 100% provjerenu informaciju ( rodjak mi je nazalost vas i u ovoj je grupi ljudi ), da su pojedinci, koji imaju gradjevinske firme i navijaju za vas, spremni dio poslova uradjiti za male pare a drugi dio za dzabe. Ovo su predlozili vasoj upravi a sve zavisi opet od ove donacije. Slicna situacija je isto bila i 2001 ili 2002, kada ste igrali Ligu prvaka na Grbavici pa su pojedinci za male pare obnavljali Grbavicu.
Omar500

#7268 Re: FK Zeljeznicar

Post by Omar500 »

Što se godina tiče, tu sam negdje :D . Znam kakvih je sve priča bilo, ali vidiš da u ovoj ima nešto istine. Naime, ono što mi je zanimljivo bilo jeste da sam od više ljudi čuo tu informaciju, a šta ću, nada umire posljedna :D . Valjda će biti nešto od donacija za ovu godinu, ali kako u ovoj državi ništa nije normalno....
Šibicar

#7269 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Ne dirajte mlade nade i budućnost južne tribine i Grbavice,treba imati strpljenja sa njima,svi smo mi nekad bili mladi i neinformisani. :mrgreen:
mrtva kokoš

#7270 Re: FK Zeljeznicar

Post by mrtva kokoš »

nemoj ko da malog dira :D
ponovofriendly

#7271 Re: FK Zeljeznicar

Post by ponovofriendly »

Omar500 wrote:Nego, da se mi okrenemo predstojećim utakmicama :D . Znači, prvog maja se igra tekma?
Treba prebrojat kartone da nije Gavaric igrao s 3 i protiv nas...Nijaz bi mogao to nekako sredit!!!
Pa ovaj Gavaric i Dzeko su glavne teme na svim portalima. Doduse Dzeko je do sada obisao sve klubove u Europi po novinarskim lupetanjima a Gavaric je uspio oborit takmicarsku i sudsku komisiju. Slucaj Gavaric ce zamijeniti Dosie-x ili neku sapunicu.
Omar500

#7272 Re: FK Zeljeznicar

Post by Omar500 »

Šibicar wrote:Ne dirajte mlade nade i budućnost južne tribine i Grbavice,treba imati strpljenja sa njima,svi smo mi nekad bili mladi i neinformisani. :mrgreen:
Na mladima svijet ostaje :-D
Charuga
Globalni moderator

#7273 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Srijeda, 05.05. u 20:15 prvi finalni susret izmedju Borca i Zeljeznicara uz direktan TV prijenos na BHT.
manijak1

#7274 Re: FK Zeljeznicar

Post by manijak1 »

:oops: 15.05.2010.....stadion Visoko ili Kakanj :D :D
Charuga
Globalni moderator

#7275 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Mešanović: Bit ću spreman za derbi

Pred nama je teško gostovanje u Mostaru - kaže Mešanović

Alen Mešanović je uoči početka sezone stigao na Grbavicu. Mnogi su tada sumnjali u Mešanovića i njegove mogućnosti. Ipak, nakon utakmice prvog kola u Zenici, svi su čestitali Amaru Osimu što je insistirao na dolasku Alena u plavi tabor.

Da se nije povrijedio Mešanović bi sigurno danas bio prvi strijelac lige, a navijači Želje bi već mogli slaviti duplu krunu.

- Još sam van stroja. Ustvari, treniram samostalno. Po posebnom programu.

Kada se vraćate na teren?

- Stvarno ne znam. Probat ću ove sedmice da se priključim prvoj ekipi. Kao što znate povrijedio sam ligamente koljena i prema nekim pretpostavkama moram pauzirati između šest i osam sedmica. Ja sam već pet sedmica van terena.

Dakle, mogli bi biti spremni za sami finiš sezone.

- Nadam se da ću igrati u derbiju protiv Sarajeva. To je moja velika želja. Možda, upravo ta utakmica bude odlučujuća u borbi za titulu.

Željezničar ove sezone dobro igra na oba fronta. Može li tim sa Grbavice ove sezone osvojiti duplu krunu?

- Za sada nam dobro ide. Istina je da smo poraženi u Tuzli, što nas je donekle izbacilo sa pravog kolosijeka. Ipak, dobili smo Modriču i ostali na prvom mjestu. Pred nama je teško gostovanje u Mostaru. Velež ima dobar tim, sa par kvalitetnih pojedinaca. Bit će to pravi derbi. S druge strane u finalu Kupa nas čeka dvomeč protiv Borca. Dobro je da prvi meč igramo u Banja Luci. Vjerujem da ćemo pred našim navijačima imati razloga za slavlje.

Vi ste u svojoj karijeri izgubili četiri finala Kupa.

- To je istina. Vjerujte da to nije lako preživjeti. U BiH sam izgubio tri finala, a jedno i dok sam igrao za Rudar iz Velenja. Međutim, ne želim pamtiti te utrakmice.

Kada mi je najteže sjetim se titule koju sam osvojio sa Jedinstvom iz Bihaća - istakao je Mešanović, po mnogima najbolji napadač lige.

Mladi igrači

Poznato je da volite pomagati mlađim igračima. Da li u Želji ima igrača pred kojima je velika karijera?

- Željo je ponovo brend u BiH. I to sa pravom. Ovi ljudi koji su trenutno u Želji su napravili ogroman pomak. Vidjeli ste kakva je atmosfera vladala u derbiju protiv Borca. Od igrača istakao bih Rovčanina, koji se vraća nakon teške povrede. Tu je i golman Šehić. Naravno, nisam zaboravio ni Višću i Stanića - riječi su Mešanovića.
Post Reply