Eeeeee...iako je s kriketa, moze se reci da ovo poprilicno odslikava strukturu navijaca Jedinstva...hladan.preminger wrote:Korisnicko ime wrote: U samom Manchesteru ima vrlo malo navijaca Jedinstva...
Znam puno njihovih navijaca (onih pravih, Engleza i Iraca) i nijedan nije iz Manchestera.
Interesantno je da puno Iraca mrzi Engleze ali svi navijaju za Jedinstvo. Takodje interesantno je da u Londonu samo Arsenal ima vise navijaca od njih. Tek poslije (po brojnosti) dolaze navijaci Chelsea, West Hama, QPR-a, Fulhama...
Poznato je da je autoput koji povezuje London i Manchester zakrcen prije i poslije njihovih utakmica...
Btw, da ne bude zabune, u te navijace ne ubrajam nikoga od vas ovdje jer 99% vas nije ni "primirisalo" Engleskoj i Manchesteru, a ovdje branite Jedinstvo kao da su vam najrodjeniji...
Shvatam da svi mi imamo neki strani klub, ili klubove, koje gotivimo, ali ovakve reakcije prelaze svaku mjeru realnosti...pa vrhunac vase povezanosti s nekim stranim klubom je kupovina njegovog dupljak dresa na Sebilju, pa zato ohladite malo s vrijedjanjima kad se u negativnom kontekstu spomenu navijaci tih klubova...smjesno je i djetinjasto da se vi osjecate prozvanim da od mene koji sam vjerovatno iz istog grada kao vi (mozda cak i iste tribine!) branite tamo neke ljude iz inostranstva koje ni ne poznajete, niti cete ikad poznavati...