Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisnicko ime

#7251 Re: Manchester United FC

Post by Korisnicko ime »

hladan.preminger wrote:
Korisnicko ime wrote: U samom Manchesteru ima vrlo malo navijaca Jedinstva...

Znam puno njihovih navijaca (onih pravih, Engleza i Iraca) i nijedan nije iz Manchestera.
Interesantno je da puno Iraca mrzi Engleze ali svi navijaju za Jedinstvo. Takodje interesantno je da u Londonu samo Arsenal ima vise navijaca od njih. Tek poslije (po brojnosti) dolaze navijaci Chelsea, West Hama, QPR-a, Fulhama...
Poznato je da je autoput koji povezuje London i Manchester zakrcen prije i poslije njihovih utakmica...
Image
Eeeeee...iako je s kriketa, moze se reci da ovo poprilicno odslikava strukturu navijaca Jedinstva... :thumbup:

Btw, da ne bude zabune, u te navijace ne ubrajam nikoga od vas ovdje jer 99% vas nije ni "primirisalo" Engleskoj i Manchesteru, a ovdje branite Jedinstvo kao da su vam najrodjeniji... :lol: :lol: :lol: :lol:

Shvatam da svi mi imamo neki strani klub, ili klubove, koje gotivimo, ali ovakve reakcije prelaze svaku mjeru realnosti...pa vrhunac vase povezanosti s nekim stranim klubom je kupovina njegovog dupljak dresa na Sebilju, pa zato ohladite malo s vrijedjanjima kad se u negativnom kontekstu spomenu navijaci tih klubova...smjesno je i djetinjasto da se vi osjecate prozvanim da od mene koji sam vjerovatno iz istog grada kao vi (mozda cak i iste tribine!) branite tamo neke ljude iz inostranstva koje ni ne poznajete, niti cete ikad poznavati...
hladan.preminger

#7252 Re: Manchester United FC

Post by hladan.preminger »

Korisnicko ime wrote: Eeeeee...iako je s kriketa, moze se reci da ovo poprilicno odslikava strukturu navijaca Jedinstva... :thumbup:

Btw, da ne bude zabune, u te navijace ne ubrajam nikoga od vas ovdje jer 99% vas nije ni "primirisalo" Engleskoj i Manchesteru, a ovdje branite Jedinstvo kao da su vam najrodjeniji... :lol: :lol: :lol: :lol:

Shvatam da svi mi imamo neki strani klub, ili klubove, koje gotivimo, ali ovakve reakcije prelaze svaku mjeru realnosti...pa vrhunac vase povezanosti s nekim stranim klubom je kupovina njegovog dupljak dresa na Sebilju, pa zato ohladite malo s vrijedjanjima kad se u negativnom kontekstu spomenu navijaci tih klubova...smjesno je i djetinjasto da se vi osjecate prozvanim da od mene koji sam vjerovatno iz istog grada kao vi (mozda cak i iste tribine!) branite tamo neke ljude iz inostranstva koje ni ne poznajete, niti cete ikad poznavati...
Inače si ti kriterij, u svijetu svuda poznat, koji određuje ko je čiji navijač! Bitch please!

Image
Mustang1

#7253 Re: Manchester United FC

Post by Mustang1 »

Navijac i simpatizer nije isto .. Sto prije to shvatite lakse ce vam biti u zivotu ..
Korisnicko ime

#7254 Re: Manchester United FC

Post by Korisnicko ime »

hladan.preminger wrote:Inače si ti kriterij, u svijetu svuda poznat, koji određuje ko je čiji navijač! Bitch please!
E hajde sad ti ovdje, umjesto sto vrijedjas, reci ciji si "navijac", koliko puta si bio u gradu iz kojeg je taj klub, na koliko utakmica tog kluba si bio i koliko poznajes navijaca tog kluba a koji su iz drzave iz koje je taj klub i koji redovno idu na utakmice tog kluba...

Dajte, ne budite vise smjesni...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7255 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

Iz Zenice je i navija za Čelik :shock:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7256 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

Image

brko je zmaj :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#7257 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

Korisnicko ime wrote:
hladan.preminger wrote:Inače si ti kriterij, u svijetu svuda poznat, koji određuje ko je čiji navijač! Bitch please!
E hajde sad ti ovdje, umjesto sto vrijedjas, reci ciji si "navijac", koliko puta si bio u gradu iz kojeg je taj klub, na koliko utakmica tog kluba si bio i koliko poznajes navijaca tog kluba a koji su iz drzave iz koje je taj klub i koji redovno idu na utakmice tog kluba...

aj zaboli tebe neka stvaar ko je i sta je i za koga navija ili koga simpatise...
Korisnicko ime

#7258 Re: Manchester United FC

Post by Korisnicko ime »

L00d wrote:
Korisnicko ime wrote:

aj zaboli tebe neka stvaar ko je i sta je i za koga navija ili koga simpatise...
Mogu ti reci da si u pravu... :wink:
The Realist

#7259 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Tomahawk11 wrote:Ne znam sto sam ogranicen, cemu onda to podrugljivo skandiranje, ako se nalaze u tome?? Ako su u pitanju neodgovorni pojedinci, onda nek se ograde od njih.
Kako nisu, odmah su se ogradili od toga, iako se to pjevalo još od onog ekscesa Evra vs. Suarez.

No svejedno se klub ogradio, a SAF i Gill su bili jasni.

Isti ti navijači Liverpoola konstantno pjevaju pjesme o Minhenskoj tragediji. I na jednoj i na drugoj strani se radi o manjini i to baš manjini.
The Realist

#7260 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Korisnicko ime wrote: U samom Manchesteru ima vrlo malo navijaca Jedinstva...

Znam puno njihovih navijaca (onih pravih, Engleza i Iraca) i nijedan nije iz Manchestera.
Interesantno je da puno Iraca mrzi Engleze ali svi navijaju za Jedinstvo. Takodje interesantno je da u Londonu samo Arsenal ima vise navijaca od njih. Tek poslije (po brojnosti) dolaze navijaci Chelsea, West Hama, QPR-a, Fulhama...
Poznato je da je autoput koji povezuje London i Manchester zakrcen prije i poslije njihovih utakmica...
Koja glupost je prva rečenica. Zanimljivo je da ovo što govoriš o Londonu je izvađeno iz izvještaja, koji također kaže da United ima više navijača u Manchesteru, nego City, ali to ignorišeš.

Kada su radili israživanje koji klub ima više sezonskih ulaznica, ali od strane ljudi koji žive u Manchesteru i tom okrugu, rezultat je bio na strani Uniteda. Nije ni to jasan pokazatelj i teško je to odrediti, ali govoriti da ima vrlo malo navijača Uniteda je teška glupost.
ledeni_caj

#7261 Re: Manchester United FC

Post by ledeni_caj »

United je imao bolju posjecenost od City-a tokom citave svoje historije, u apsolutno svakoj sezoni, pa i one kad su bili losi i po 2 ligi. Znaci jos i u vakat kad nisu bili svjetski brend. Negdje sam citao to, bio je i broj gledalaca po sezonama, al ko ce se sjetiti sada.
The Realist

#7262 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Korisnicko ime wrote: E hajde sad ti ovdje, umjesto sto vrijedjas, reci ciji si "navijac", koliko puta si bio u gradu iz kojeg je taj klub, na koliko utakmica tog kluba si bio i koliko poznajes navijaca tog kluba a koji su iz drzave iz koje je taj klub i koji redovno idu na utakmice tog kluba...

Čekaj, ovo moram nekoga poznavati od navijača, da bih bio navijač tog kluba? To i taj kriterij ima.

Navijač sam reprezentacije, pa ne idem baš na utakmice.

A na Unitedove sam odbio ići radi cijene, pošto nije iz mog džepa išlo, a onda to nisam htio prihvatiti.

Ako kupim njihov artikal, šta mi treba više? Dajem novac u klub, valjda imam pravo sebe nazivati navijačem.

Moj zet, rođeni Englez, porijeklom Pakistanac (ovo stavljam, jer vidim da ti takve ne smatraš navijačima), navija za Arsenal cijeli život, cijela porodica navija, svi imaju dresove, imaju pretplatu na Sky-u za utakmice, ali u svojih 41 godinu je JEDNOM bio na utakmici i to prošle godine, a to samo jer je prijatelj ima sezonske i nije mogao ići taj dan, pa on otkupio dvije ulaznice (išao sa sinom).

Šta, ni on nije navijač? Vi i vaši idiotski kriteriji i izmišljanje pojmova, samo da bi ispali pametni..... :roll:

Da li je normalno vezati se za bilo koji klub, pa i nije baš, ali nešto je usađeno u nas i to radimo, hebiga.
The Realist

#7263 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

ledeni_caj wrote:United je imao bolju posjecenost od City-a tokom citave svoje historije, u apsolutno svakoj sezoni, pa i one kad su bili losi i po 2 ligi. Znaci jos i u vakat kad nisu bili svjetski brend. Negdje sam citao to, bio je i broj gledalaca po sezonama, al ko ce se sjetiti sada.
Ne da su imali bolju posjećenost na svom stadionu, nego su imali bolju posjećenost kada im se renovirao stadion nakon oštećenja u WW2, pa su igrali na Cityjevom stadionu. No, i tada su to vjerovanto bili neki Indijci, Australijanci, i ko zna ko :roll:

Hebote, samo što ima onih par momaka/odraslih ljudi, koji godinama imaju sezonske karte i dobra mjesta, pa su stalno u fokusu kamere, svi se samo njih drže.
bingov buraz

#7264 Re: Manchester United FC

Post by bingov buraz »

Mislim da se ova slika trazi,doduse sa sajta Jedinstva je ali mozda je i tacna :mrgreen:

Image

eto sad nastavite :mrgreen:
hladan.preminger

#7265 Re: Manchester United FC

Post by hladan.preminger »

Korisnicko ime wrote:

De ti odgovori na ovo pitanje.

Jesu ovo kriteriji po ISO standardima, kontinentalnom pravu ili common law-u da bi bio navijac? Ili su ipak produkt tvoje sive mase?

Sent from my dimirlija.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7266 Re: Manchester United FC

Post by odesveuhonduras »

30 sekundi i čist penal za galatasaray nije sviran. usual business
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7267 Re: Manchester United FC

Post by Velkoski »

:( :lol:
The Realist

#7268 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Koja utakmica, koje suđenje.

Dva čista penala nisu svirana za Galatu, te dva možebitna za United (s tim da sam relativno siguran za Valencijin, iako je on bezveze išao padati, dok ono za Nanija nisam sto posto), uz jedan sviran za United.

Puno bolje drugo poluvrijeme u kojem je United mogao 4-5 golova dati, a primiti jedno dva.

Nani definitivno najbolji u drugom, a na kraju i u cijeloj utakmici, mada je penal totalno zeznuo.

De Gea sjajno intervenisao, a Evra je ovaj puta puno bolji bio, pogotovo pred kraj. Tu se vidi razlika u iznošenju lopte, između njega i Buttnera. Rafael isto OK na drugoj strani.

Uglavnom, mora ovo bolje, puno bolje.

Suđenje katastrofalno.
Last edited by The Realist on 19/09/2012 22:43, edited 1 time in total.
The Realist

#7269 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

bingov buraz wrote:Mislim da se ova slika trazi,doduse sa sajta Jedinstva je ali mozda je i tacna :mrgreen:

Image

eto sad nastavite :mrgreen:
Da, ali mislim da je United imao veći stadion svo to vrijeme :).

PS
Osim u periodu kada su isti dijelili.
Last edited by The Realist on 19/09/2012 22:58, edited 1 time in total.
Riddle

#7270 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Kako se zove ovaj sudija? Opet hajde sto je on bio los, ali onaj lik sto stoji kod gola ne vidi 2 penala na Naniu i Valenciji. Iako je 2-3 metra od cijelog događaja. :lol:

Moglo je biti 8-4 za United, i to su samo one prilike kojih se sjecam. :lol:
drug profi

#7271 Re: Manchester United FC

Post by drug profi »

@realist
kvaris mi stereotip o navijacima jedinstva.Hajd se molim te pocni ponasati sukladno tome.

:D
:thumbup:
Sa tvojim postovima u vezi MUtd skoro u potpunosti uvijek se slazem.
PriNc_ba

#7272 Re: Manchester United FC

Post by PriNc_ba »

Sta se desava s ovim penalima vise... pa 3 od 3 promasena u ovoj sezoni :-)
The Realist

#7273 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

Riddle wrote:Kako se zove ovaj sudija? Opet hajde sto je on bio los, ali onaj lik sto stoji kod gola ne vidi 2 penala na Naniu i Valenciji. Iako je 2-3 metra od cijelog događaja. :lol:

Moglo je biti 8-4 za United, i to su samo one prilike kojih se sjecam. :lol:
Taj nije vidio ni prvi za Galatu. Katastrofa suđenje, najgore je što će se samo spominjati greške u korist United, ali hebiga.

Btw. Nani je haos radio u drugom, četiri 100% šanse je pripremio, a Hernandez je pokazao kako je opasan kada se ekipa otvori, jer stalno je u šansti, ali završnica.... Samo je kod drugog fino reagovao, ispod golmana, ali zaustavi onaj odbrambeni.
The Realist

#7274 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

PriNc_ba wrote:Sta se desava s ovim penalima vise... pa 3 od 3 promasena u ovoj sezoni :-)
I hajde da su sjajne odbrane bile (svaka čast odbranama), ali su katastrofalno pucali, katastrofalno.
The Realist

#7275 Re: Manchester United FC

Post by The Realist »

drug profi wrote:@realist
kvaris mi stereotip o navijacima jedinstva.Hajd se molim te pocni ponasati sukladno tome.

:D
:thumbup:
Sa tvojim postovima u vezi MUtd skoro u potpunosti uvijek se slazem.
Pokušavam biti realan, iako je to stvarno teško. Mislim da je to svima jasno, hebiga :).
Post Reply