Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
- Pasiflora
-
febo_acm
#7252 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Nisam sovinista, to moja zena kaze 
- Pasiflora
#7253 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ok, sada si se vec malo izvadio 
-
febo_acm
#7254 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ispadoh još i bezobrazan 
- Pasiflora
#7255 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma salim se sve vrijeme
. Postavi jos koju Lyllinu sliku da se divimo.
za Lilly
-
febo_acm
#7256 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Pretpostavio sam da se šališ 
Dosta je slika od Lilly, nećemo pretjerivati

Dosta je slika od Lilly, nećemo pretjerivati
- Pasiflora
#7257 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Jucer sam upoznala jednog divnog decka koji dosta lici na Lilly. Star je 10 mjeseci. Zaboravila sam kako se zove - nesto kratko na B...
Prekrasan pas, jako dobro odgojen. Momak koji ga je vodio se potrudio da nam pokaze kako je totalno bezopasan iako izgleda kao da bi mogao pojesti sve nas zajedno sa svim nasim psima
. Ne znam znas li o kome se radi - zaista prekrasan pas! 30kg cistog misica - impresivno!
Prekrasan pas, jako dobro odgojen. Momak koji ga je vodio se potrudio da nam pokaze kako je totalno bezopasan iako izgleda kao da bi mogao pojesti sve nas zajedno sa svim nasim psima
-
febo_acm
#7258 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Sad zavisi gdje se ga upoznali... Ima jedan na Otoci i mislim da se zove Billy ili Bill, ali on je stariji. Ima jedan crni na Mojmilu ili Vojničkom i on je baš ogroman. E sad malo mi je to čudno 10 mjeseci i 30 kg čistog mišićaPasiflora wrote:Jucer sam upoznala jednog divnog decka koji dosta lici na Lilly. Star je 10 mjeseci. Zaboravila sam kako se zove - nesto kratko na B...
Prekrasan pas, jako dobro odgojen. Momak koji ga je vodio se potrudio da nam pokaze kako je totalno bezopasan iako izgleda kao da bi mogao pojesti sve nas zajedno sa svim nasim psima. Ne znam znas li o kome se radi - zaista prekrasan pas! 30kg cistog misica - impresivno!
Tom staffordu ne gine jedno 40 kg za godinu dana, a možda i više
- Pasiflora
#7259 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Upoznali smo se na Dobrinji. Pas je iz "radnog" legla. Otac mu je terapijski pas u ZG. Momak koji je sa njim mi izgleda kao neko ko se bavi planinarenjem ili sl. On nam je rekao da pas ima 30kg sto je malo previse obzirom na starost, ali ne i na uslove u kojima zivi (puno se njime bavi) - tako nam je objasnio. Nadam se da ces ga nekada sresti. Vrlo lici na Lilly osim sto ima nesto vise bijele boje i samo mu je desni dio glave smeđe boje.
Ma nije bitno, onako samo pitam... Nadam se da ces imati prilike da ga upoznas. Vjeruj mi da mi je Lilly (i njezina fenomenalna linija i misicna masa) pala na pamet kada sam ovoga jucer vidjela. Razmisljala sam kako bi njihovi malci mogli biti fenomenalni
Ma nije bitno, onako samo pitam... Nadam se da ces imati prilike da ga upoznas. Vjeruj mi da mi je Lilly (i njezina fenomenalna linija i misicna masa) pala na pamet kada sam ovoga jucer vidjela. Razmisljala sam kako bi njihovi malci mogli biti fenomenalni
-
febo_acm
#7260 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Vjerovatno ćemo se sresti prije ili kasnije
U zadnjih desetak dana smo dva puta išli do Dobrinje, jer nam je relativno blizu sa Stupa. Vjerujem da bi štenci bili fenomenalni, ali Lilly je sa 6 mjeseci kastrirana. Često mi odgajivači kažu i lice da sam lud i budala što sam to uradio jer imam jednu od najboljih ženki koju su vidjeli. Tamo gdje sam je kupio čovjek mi je rekao da je mogu donijeti kod njega kada je budem pario da budu u boxu i da je vodim kasnije kući... Međutim to naravno nije opcija. Moja životnja živi i spava na našem uglu i to na centralnom dijelu, ne može ona da živi u boxu
Pogotovo ne zimi kada joj je trebalo biti tjeranje. A i toliko je vezana za mene, da često stane ispred ulaznih vrata i cvili kada me nema, iako ima ljudi u kući 
- Pasiflora
#7261 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Znam da si to zavrsio za Lilly.
Jednom smo mi odveli srecu na parenje kod tipa koji retrivericu drzi u boxu - kaze da je "malo divlja i bjezi"
(nije ni cudo kada je ne istrcava niti se bavi njome). Ne znam ni kojeg đavola smo otisli tamo.
Uglavnom kada smo srecu uveli u box, okrenuo se prema nama i nije se pomaknuo niti pokusao prici kujici (sto je za njega potpuno neuobicajeno buduci da namirise kuju u tjeranju kilometrima daleko
). Gledao nas je kroz zicu tako da sam ja iste sekunde skontala da od toga nece biti nista. Izgledao je potpuno sokiran. I nije bilo nista. Nije je ni pogledao niti je pomaknuo pogled sa nas. Nakon 10-tak minuta na moje insistiranje izveli smo ga. Sreci njegovoj nije bilo kraja. Odmah je krenuo prema nasem autu.
Drago mi je sto nije uspjelo jer bih se ziva nasekirala sta je sa malcima iz boxa.
Jednom smo mi odveli srecu na parenje kod tipa koji retrivericu drzi u boxu - kaze da je "malo divlja i bjezi"
Uglavnom kada smo srecu uveli u box, okrenuo se prema nama i nije se pomaknuo niti pokusao prici kujici (sto je za njega potpuno neuobicajeno buduci da namirise kuju u tjeranju kilometrima daleko
Drago mi je sto nije uspjelo jer bih se ziva nasekirala sta je sa malcima iz boxa.
-
febo_acm
#7262 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ma naravno da je bolje što je tako prošlo.
Ja i da nisam kastrirao Lilly prilikom parenja kandidati bi prošli oštru selekciju, staromodan sam
Ništa nema gore, ali ništa, od kerova koji su 99% dana zavezani ili su u boxu. Ne razumijem te ljude. Svaki dan šetamo i vidimo na desetine kuća sa avlijama i životinjama i samo rijetke su barem u toj avliji puštene... Ja nekada dođem kući mrtav umoran i opet čim uđem u kuću odmah uzimam povodac da idemo u šetnu. Ja kada nju vidim sretnu kada uzmem povodac, umor nestane 
Ja i da nisam kastrirao Lilly prilikom parenja kandidati bi prošli oštru selekciju, staromodan sam
- JaneEyre
#7263 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Kod mene isto u mahali dosta kuća ima pse ali baš tako ili vezane, ili nekad puste pse onako malo sami da se prosateju po mahali doduse obicno rano ujutru kad nema puno ljudi...tako da sam ja u komsiluku jedini ludak koji šeta psa i ne daje mu da jede ostatke ručka ili hljeba i mlijeka:)
što se tiče njenog boravka u dvorištu - samo ću reći da je kod mene cvijeće u kavezima a pas pušten:) Naime, često tornjaci vole da uređuju dvorište po svom ćejfu ... uključujući tu posebno čupanje cvijeća iz korijena
doduše svako cvijeće koje je isčupala uredno nam donese pred vrata da se pohvali
pa smo morali da ogradimo skoro svo cvijeće...
što se tiče njenog boravka u dvorištu - samo ću reći da je kod mene cvijeće u kavezima a pas pušten:) Naime, često tornjaci vole da uređuju dvorište po svom ćejfu ... uključujući tu posebno čupanje cvijeća iz korijena
- Vitezanin
#7264 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Ovo je Cicko, glavni faker u susjedstvu.
Uglavnom spava, jede i spava. 

- Vitezanin
#7265 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
A ovo je luda Lily.
Mala je i slatka i trči k'o luda. Osim što ne podnosi sve što se kreće inače je ok. 

-
pakica_
#7266 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
da nije big(i) a vlasnik muamer?Pasiflora wrote:Upoznali smo se na Dobrinji. Pas je iz "radnog" legla. Otac mu je terapijski pas u ZG. Momak koji je sa njim mi izgleda kao neko ko se bavi planinarenjem ili sl. On nam je rekao da pas ima 30kg sto je malo previse obzirom na starost, ali ne i na uslove u kojima zivi (puno se njime bavi) - tako nam je objasnio. Nadam se da ces ga nekada sresti. Vrlo lici na Lilly osim sto ima nesto vise bijele boje i samo mu je desni dio glave smeđe boje.
- Pasiflora
#7267 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Jeste Big! Pojma nemam kako sam TO mogla zaboraviti
. Zar nije impresivan pas?
-
hladan.preminger
#7268 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Slikano na Hrasnom.

-
pakica_
#7269 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
ja sam ga vidjela kad je imao 4 mjesecaPasiflora wrote:Jeste Big! Pojma nemam kako sam TO mogla zaboraviti. Zar nije impresivan pas?
presladak je i stvarno on i lili lice
opala, premingeru, mashallah sto se naraslo
-
febo_acm
#7270 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Malo poziranja za raju sa klixa 

I mi još nemamo izražene sve mišiće jer još ništa ne treniramo. Sad će nam 16 mjeseci i polako ćemo da trčimo i teglimo biciklo po 1-2 km

I mi još nemamo izražene sve mišiće jer još ništa ne treniramo. Sad će nam 16 mjeseci i polako ćemo da trčimo i teglimo biciklo po 1-2 km
-
pakica_
#7271 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
bestije sa nagradom u lajk-takmicenju zoo centra 

- Cholina_Lokica
#7272 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Kad ste kod misica, moram da se pohvalim i deMbeli je nabacio misica malo
Zadnji trap mu je sav u misicima, prsa siroka metar i po i nisu bibava
jak k'o crna zemlja. Al' nam se Happy deblja od lijekova
ona je bila nabildana k'o staff dobar, ali je ubise lijekovi sad 
- Pasiflora
#7273 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
@Lokice, za sta ti Happy pije ljekove?
-
hladan.preminger
#7274 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Samo dobra hrana i fizicka aktivnost.pakica_ wrote:
opala, premingeru, mashallah sto se naraslo
Neki da samo napunili godinu, al se i dalje ponasamo ko stene.
- Cholina_Lokica
#7275 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
Za epilepsiju, phenobarbiton, i to sad bas veliku dozu, 200mg dnevnoPasiflora wrote:@Lokice, za sta ti Happy pije ljekove?