Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#7251 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

Al' kad nam slijedece sezone (ako se bude igrala :oops: ) Arena zada termin u petak ili jos bolje ponedeljak recimo u 13:07 jer imaju blok reklama od 6 minuta i jedini slobodan termin za prenos ponedeljkom.
A reflektori u punom sjaju....
:nargila:
@vanillo nemam pojma sa kim smo mi pregovarali za BP.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7252 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Cestitke svim klubovima :srce:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7253 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 02/06/2021 20:24 Al' kad nam slijedece sezone (ako se bude igrala :oops: ) Arena zada termin u petak ili jos bolje ponedeljak recimo u 13:07 jer imaju blok reklama od 6 minuta i jedini slobodan termin za prenos ponedeljkom.
:lol: oj Tito dragi
A sto je najgore, umjesto da se nasi klubovi pojacavaju, idu palamudit na sastanke. Nama odose oba golmana, nece nam ni trebat Savez da nas dokusure.

Sto se tice stadiona, i vi ste se pokušali dogovoriti s Gradom, pa se isto ovako iz Celika pobunili. Onda ste napravili dogovor s Celikom.
https://www.fokus.ba/sport/fudbal/celik ... i/1522334/
Ovdje je Musija naivno nastupio, a ima na g.g. cijeli tekst i pise da je prisustvovao neko iz grada Z.ko je obrazlozio da je dogovor bio da se Bilino koristi samo kao rezervni a ne redovni stadion.
Anquilla

#7254 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

plain vanilla wrote: 02/06/2021 21:16
Pitar sa Kariba wrote: 02/06/2021 20:24 Al' kad nam slijedece sezone (ako se bude igrala :oops: ) Arena zada termin u petak ili jos bolje ponedeljak recimo u 13:07 jer imaju blok reklama od 6 minuta i jedini slobodan termin za prenos ponedeljkom.
:lol: oj Tito dragi
A sto je najgore, umjesto da se nasi klubovi pojacavaju, idu palamudit na sastanke. Nama odose oba golmana, nece nam ni trebat Savez da nas dokusure.

Sto se tice stadiona, i vi ste se pokušali dogovoriti s Gradom, pa se isto ovako iz Celika pobunili. Onda ste napravili dogovor s Celikom.
https://www.fokus.ba/sport/fudbal/celik ... i/1522334/
Ovdje je Musija naivno nastupio, a ima na g.g. cijeli tekst i pise da je prisustvovao neko iz grada Z.ko je obrazlozio da je dogovor bio da se Bilino koristi samo kao rezervni a ne redovni stadion.
Napravili su i priložili aneks ugovora, te su definisali ne kao rezervni, već kao stadion na kojem će igrati kad, iz objektivnih razloga, ne budu mogli igrati na svom stadionu.
Po meni OK, zašto bi koristili BP ako igraju po danu, a njihov zadovoljava sve ostale uslove.

Također, u Pravilniku saveza na koji se pozivaju, stoji da se ugovor zaključuje s vlasnikom stadiona.
Vjerujem da bi, da su zaključili sa Čelikom, doslovce proveli ovaj član i rekli bi da je vlasnik Grad Zenica.

Image
Pitar sa Kariba

#7255 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Citas li ti ba sta postavljas?!
:D
Edo Omic direktor Stadiona BP!
Sta on ima sa Celikom?
Seru vala ovi iz Celika.
Ratuju sa Fudom i inate se nesto a mislim da su promasili skroz. Dijelom zbog MDK, dijelom sto nemaju nikakva prava.
plain vanilla

#7256 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 02/06/2021 21:59 Citas li ti ba sta postavljas?!
:D
Edo Omic direktor Stadiona BP!
Sta on ima sa Celikom?
Seru vala ovi iz Celika.
Ratuju sa Fudom i inate se nesto a mislim da su promasili skroz. Dijelom zbog MDK, dijelom sto nemaju nikakva prava.
Pa Robijasi postavljali zahtjeve, kakve to veze ima s Gradom?
Nema veze sta kazu iz Celika s odlukom, to mi ovdje bezveze raspredamo. Sto se mene tice nek igraju gdje hoce, ali Komisija ih uhvatila na foru. Imas u onom obrazlozenju sve detaljno objasnjeno. Ali valjda svima mrsko citati, podugacak tekst :mrgreen:
Pitar sa Kariba

#7257 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Evo sta kaze preCednik komisije:
Shodno naprijed navedenom, kao predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje ću se lično obratiti UEFA-i sa svojim izdvojenim mišljenjem, kojom prilikom ću dostaviti svu dokumentaciju, kojom ću ukazati na nezakonitost odluke komisije čiji sam predsjednik, donesene po žalbi FK Mladost. Moj lični stav je da u konkretnom slučaju nije bilo prostora za pravno tumačenje dostavljene dokumentacije od strane FK Mladost već samo da se utvrdi da li žalitelj posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje svoje navode, zbog čega nije smjelo biti preglasavanja prilikom odlučivanja po žalbi.

"Dakle, odluka je morala biti jednoglasna bilo da se radi o usvajanju ili odbijanju žalbe, odnosno ili postoji ili ne postoji dokumentacija koja se traži za izdavanje licence. Lično smatram da su članovi Drugostepene komisije koji su glasali da se žalba odbije i ne izda licenca FK Mladost, osim što je jedan član bio pristrasan i trebao biti izuzet iz odlučivanja, evidentno instruirani kako ga glasaju, a pod uticajem pojedinih nogometnih moćnika."
Ma razumijem ja sta ti hoces reci. Samo sto ovo Robijino nije pravno ispravno. Ni prema nama niti prema MDK.
Sad sto se kod nas ne postuju zakoni, druga je prica.
N.N.

#7258 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by N.N. »

Fudo navukao Musiju i popusili obojica.
Sada ce ga vjerovatno Celik pusiti jer ovaj hoce stadion da i pravno 'uzme' i onda ce te jebavati sa iznajmljivanjem i terminima treninga i td.
Plus sto bi ko' biva on da ga daje Mladosti, Velezu i kome vec, kao da ga je njegov babo iz Vakufa gradio i od plate za isti izdvajao.
Ali ce ga na kraju on popusiti.
:)
plain vanilla

#7259 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 02/06/2021 22:26 Evo sta kaze preCednik komisije:
Shodno naprijed navedenom, kao predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje ću se lično obratiti UEFA-i sa svojim izdvojenim mišljenjem, kojom prilikom ću dostaviti svu dokumentaciju, kojom ću ukazati na nezakonitost odluke komisije čiji sam predsjednik, donesene po žalbi FK Mladost. Moj lični stav je da u konkretnom slučaju nije bilo prostora za pravno tumačenje dostavljene dokumentacije od strane FK Mladost već samo da se utvrdi da li žalitelj posjeduje dokumentaciju kojom dokazuje svoje navode, zbog čega nije smjelo biti preglasavanja prilikom odlučivanja po žalbi.

"Dakle, odluka je morala biti jednoglasna bilo da se radi o usvajanju ili odbijanju žalbe, odnosno ili postoji ili ne postoji dokumentacija koja se traži za izdavanje licence. Lično smatram da su članovi Drugostepene komisije koji su glasali da se žalba odbije i ne izda licenca FK Mladost, osim što je jedan član bio pristrasan i trebao biti izuzet iz odlučivanja, evidentno instruirani kako ga glasaju, a pod uticajem pojedinih nogometnih moćnika."
Ma razumijem ja sta ti hoces reci. Samo sto ovo Robijino nije pravno ispravno. Ni prema nama niti prema MDK.
Sad sto se kod nas ne postuju zakoni, druga je prica.
Nasa svakodnevnica, korupcija se uvukla u svaku poru zivota. I nema to veze s nacionalnostima sudionika, samo su pare vazne. Kanalizacija civilizacije smo mi.
LSD

#7260 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

N.N. wrote: 02/06/2021 22:36 Fudo navukao Musiju i popusili obojica.
Sada ce ga vjerovatno Celik pusiti jer ovaj hoce stadion da i pravno 'uzme' i onda ce te jebavati sa iznajmljivanjem i terminima treninga i td.
Plus sto bi ko' biva on da ga daje Mladosti, Velezu i kome vec, kao da ga je njegov babo iz Vakufa gradio i od plate za isti izdvajao.
Što ste podmetnuli klizaljke Musiji i gurnuli Mladost niz liticu ? kakva je to prica ?
Mogli ste davno reci ljudi Halo, nema ništa od stadiona, sa pogrešnim likom dogovarate...da ljudi prijave sebi neki drugi stadion i ostanu u ligu...a ne mučki šutiti i onda ih pustiti niz vodu.
Grean

#7261 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

Eto obistini se ono sto sam od pocetka prizeljkivao i govorio kao jedino relano a i djelotvorno, udruzivanje klubova sa probosanskim predznakom.

Sa druge strane je @avetinja govorio da to nece proci i da to vodi kazni UEFA-e, neko od mojih bordo da ne prozivam sad jer nisam siguran ko, da zvucim kao Komsic.

Opet kazem, samo ovi klubovi mozda mogu naci zajednicki jezik i raditi za neko poboljsanje. Ovi ostali i da se jave treba im se zahvaliti na interesovanju i opet svojim putem.

Ne kazem da ce od ovog ista biti ali i ovo je veliko.

@plain vanilla, bojim se da pojednostavljujes stvari iz zelje da mislis da ti tamo u Sirokom npr. ipak razmisljaju kao i ti. Pare mozda kad je Bosnjo u pitanju, pokoji, ovo sto predsjednik komisije opisuje je debelo nacionalno. Naravno, mi bi voljeli da to nije tako jer nas uhvati strah od toga sa kim smo ali takva objasnjenja samo su bijeg od istine.
Last edited by Grean on 02/06/2021 23:28, edited 2 times in total.
LSD

#7262 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Grean wrote: 02/06/2021 23:21

Opet kazem, samo ovi klubovi mozda mogu naci zajednicki jezik i raditi za neko poboljsanje.
Necemo ništa zajednicko sa vama !
studeni76

#7263 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by studeni76 »

I na kraju ispade da je Celikova zalba glavni razlog sto Mladost izbacise iz lige. Bravo za Celik Vico ce da ih nagradi!
Ne postoje dzaba vicevi o glupom Husi i Hasi :-)
avetinja

#7264 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by avetinja »

Grean wrote: 02/06/2021 23:21 Eto obistini se ono sto sam od pocetka prizeljkivao i govorio kao jedino relano a i djelotvorno, udruzivanje klubova sa probosanskim predznakom.
Sa druge strane je @avetinja govorio da to nece proci i da to vodi kazni UEFA-e, neko od mojih bordo da ne prozivam sad jer nisam siguran ko, da zvucim kao Komsic.
Je li se formiralo udruženje ili su samo najavili dolazak na sastanak?

Nisam rekao da vodi kazni od UEFE, nego kazni od strane saveza i da UEFA ne bi ozbiljno shvatila takvo udruženje (u pravom smislu riječi, ne ovo što su se odazvali na sastanak).

Ovo ti je drugi put da tvrdiš da sam rekao nešto nisam, tako da sljedeći put provjeri malo bolje ili se kloni spominjanja moga imena sa neistinom.
avetinja wrote: 20/05/2021 22:32 Udruženje premijerligaša može postojati samo ako su svi klubovi saglasni, u protivnom nema kredibilitet i mogli bi dobiti kaznu od saveza, a ni UEFA nas ne bi shvatila ozbiljno.
Last edited by avetinja on 02/06/2021 23:43, edited 1 time in total.
Ricken

#7265 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Grean wrote: 02/06/2021 14:12
LSD wrote: 02/06/2021 13:18
Ricken wrote: 02/06/2021 13:16

Gdje ste bili prošle godine?

Ah da, u talu sa Vicom.
:thumbup:
Gdje su bile vase zalbe, iko, ista? Sad vam svi krivi, i Olimpik, i Velez, i Mladost, i Sarajevo.

Vi svakako samo znate sa SB, ne kupise dzaba oni stolicu.
O pa dje ste zaštitnici bošnjačkih fudbalskih interesa, sa vijetnamsko malezijskim većinskim vlasnicima upravljačkih prava. :lol:
Ima ona žalba Tuzla citija iz prošle sezone, kad su vam mimo pravilnika o takmičenju registrovana 3 boda.
Čekamo da odlazeća garnitura riješi tu žalbu, pa ćemo podnijeti svoju. Valjda ima neki red. :D

Fino, žalba CAS-u, platite ljudima, ionako biju vaše bitke. Lako je držat moralne pridike.

Šta ćeš kupio ko je mogao, ko nije mogao, nije bio ni dužan.
N.N.

#7266 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by N.N. »

LSD wrote: 02/06/2021 23:15
N.N. wrote: 02/06/2021 22:36 Fudo navukao Musiju i popusili obojica.
Što ste podmetnuli klizaljke Musiji i gurnuli Mladost niz liticu ? kakva je to prica ?
Mogli ste davno reci ljudi Halo, nema ništa od stadiona, sa pogrešnim likom dogovarate...da ljudi prijave sebi neki drugi stadion i ostanu u ligu...a ne mučki šutiti i onda ih pustiti niz vodu.
Kruze price o fuziji Mladosti i Celika...
Fudina zamisao.
A ima smisla jer se i prije par godina Musija dovodio u vezu sa nama, oko preuzimanja kluba sa Azmirom ili kime vec..ima tome vec...
Drugi prica je vise politicka, jer se kod nas ruse jp Apoteke i haman se stima MGMu preuzimanje toga.
Kao sto je Fudo to isto uradio sa JP Zenicatransom i predao ga privatnicima.
I td td.
Musija i Fudo suruju vec dugo i htjeli su da urade kako su uradili. Musija nije naivan ni malo.
Mladost ga evo popusila.

Klizaljke se podmecu samo Čeliku, vjeruj.
I vjerovatno likCe jos malo najebe nakon svega ali sta bi.
Zivjet ce opet duze od Fude akBgda! :mrgreen: :gunjastajl:
LSD

#7267 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

N.N. wrote: 02/06/2021 23:57 Musija nije naivan ni malo.
Mladost ga evo popusila.
Ejs, Musija nije navian nimalo, a izleti mu Mladost iz lige :lol: :-) i to zbog zenickih praznih obecanja.
Pa mogao je prijaviti neki drugi stadion, Kosevo npr. što ste se ušutili i cekali da Savez povali Mladost ko bekane i onda neka naknadna pamet sa nekim saopštenjima, qrci palci.
Grean

#7268 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

avetinja wrote: 02/06/2021 23:36
Grean wrote: 02/06/2021 23:21 Eto obistini se ono sto sam od pocetka prizeljkivao i govorio kao jedino relano a i djelotvorno, udruzivanje klubova sa probosanskim predznakom.
Je li se formiralo udruženje ili su samo najavili dolazak na sastanak?

Nisam rekao da vodi kazni od UEFE, nego kazni od strane saveza i da UEFA ne bi ozbiljno shvatila takvo udruženje (u pravom smislu riječi, ne ovo što su se odazvali na sastanak).

Ovo ti je drugi put da tvrdiš da sam rekao nešto nisam, tako da sljedeći put provjeri malo bolje ili se kloni spominjanja moga imena sa neistinom.
avetinja wrote: 20/05/2021 22:32 Udruženje premijerligaša može postojati samo ako su svi klubovi saglasni, u protivnom nema kredibilitet i mogli bi dobiti kaznu od saveza, a ni UEFA nas ne bi shvatila ozbiljno.
E jeste razlika. Poruka je ista.

A sta je kao druga neistina da ne ostane nedoreceno, da nisi bio najglasniji u vrijeme Misimovica i ponavljao nismo mi gradjevinska firma, gdje su rezultati na terenu.
avetinja

#7269 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by avetinja »

Grean wrote: 03/06/2021 00:56

A sta je kao druga neistina da ne ostane nedoreceno, da nisi bio najglasniji u vrijeme Misimovica i ponavljao nismo mi gradjevinska firma, gdje su rezultati na terenu.
Poruka nije ista, čitaj šta piše. Ili je druga stvar ako ne znaš značenje riječi.

Da. Ja nisam bio uključen u raspravu kao neki kojih sada nema više na forumu, a nisam ni prvi to rekao. Prvi sam rekao neke druge stvari, ali to nisam.

I mani me se više sa svojim nebulozam.
Analiticarr

#7270 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Analiticarr »

Anquilla wrote: 02/06/2021 20:03
Nakon Sarajeva i Veleža na sastanak sa Savezom su pristala još tri premijerligaša. U pitanju su Željezničar, Sloboda i Tuzla City.
:thumbup:
Ovu azmirovu igracku bi trebalo eliminisati iz ove grupe. Nema sanse da ce oni raditi za dobrobit fudbala. Oni su tu po necijem nalogu. Zna se kako posluje ovaj kabadahija i sta radi od BH fudbala/nogometa. Ako nam on i njemu slicni budu u buducem udruzenju, ugasice nam ligu kao opusak.
ultima_palabra

#7271 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Znam da se Azmir bunio oko nekih stvari oko kojih su svi ostali sutili.
Grean

#7272 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

avetinja wrote: 03/06/2021 01:20
Grean wrote: 03/06/2021 00:56

Poruka nije ista, čitaj šta piše. Ili je druga stvar ako ne znaš značenje riječi.

Da. Ja nisam bio uključen u raspravu kao neki kojih sada nema više na forumu, a nisam ni prvi to rekao. Prvi sam rekao neke druge stvari, ali to nisam.

I mani me se više sa svojim nebulozam.
Ne znam sta je problem ali ne valja ti prica. Ovo je forum, ako ne zelis da budes pominjan onda se jednostavno iskljucis iz price.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7273 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

Nije mi zao Mladosti sekunde. Proslu sezonu su bili jedni od rijetkih koji su glasali da se sezona prekine i time bez fer i postene borbe prije svega istjerali Celik koji je bio samo bod iza njih ali i Zvijezdu koja je imala sportsko pravo da se bori za opstanak do zadnjeg kola. Karma je cudo i uvijek se vrati ko bumerang.
Kada je npr. Borac opravdano istjeran iz lige nije se polemisalo da li to treba ili ne ako posmatramo Borac iskljucivo sa sportske strane. Nakon proslogodisnje sezone ovo okupljanje je cisto sviranje kurcu ponajvise onih koji zadnjih godina konstatno profitiraju upravo od saveza.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7274 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

avetinja

#7275 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by avetinja »

Grean wrote: 03/06/2021 10:14 Ne znam sta je problem ali ne valja ti prica. Ovo je forum, ako ne zelis da budes pominjan onda se jednostavno iskljucis iz price.
Slobodno me spominji, ali prvo provjeri da li je tačno ono šta tvrdiš.

Prvo je bila priča da sam prvi rekao to za građevinsku firmu, a nije tačno. Govorio jesam, prvi nisam, nisam čak ni toliko kao neki drugi kojih više nema na forumu.
Za ovo drugo sam objasnio sve u citatu i boldovao.

Možeš me spominjati na kojoj god temi želiš, ali prvo provjeri da li je tačno ono šta tvrdiš. Ako se treći put ponovi, mogu samo shvatiti kao zlu namjeru.
Post Reply