Referendum(i) u RS-u
- spreca
#7251 Re: Referendum(i) u RS-u
evo sad cu ja to samo malo sacekaj
....pa neplaca me mile ko tebe da sirim demagogiju SNSDa
- mO k3
#7252 Re: Referendum(i) u RS-u
O kojem uspjehu je rijec??
- ze kalanga
#7253 Re: Referendum(i) u RS-u
Sjajan odgovor. Dakle, niste upoznati sa političkim prilikama na lokalu. Jbg, bilo mi je zadovoljstvo čuti vaše mišljenje, još da ste ga potkrijepili, umjesto etikete sagovornika, al kompetencija zakazala.evo sad cu ja to samo malo sacekaj....pa neplaca me mile ko tebe da sirim demagogiju SNSDa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7254 Re: Referendum(i) u RS-u
Koliko ce se fotelja obezbjediti u novom mandatu.mO k3 wrote:O kojem uspjehu je rijec??
-
PM72
#7255 Re: Referendum(i) u RS-u
ze kalanga wrote:PM72
To na što mi vaši upisi liče apsolutno je nebitno u cijeloj priči. Ali volim, kada neko iznese tvrdnju da je potkrijepi adekvatnim stanjem stvari. Iznijeli ste tvrdnju da bi SNSD izgubio stolice, ljudski Vas upitah gdje, a Vi umjesto odgovora, potpitanje, meni se čini, apropo toga, da Vi niste dovoljno upućeni u politiku lokala, jeseni 2016-te...
Vjerujem da ćete forumskom življu pojasniti gdje bi taj "uspjeh" bio upitanj, gdje bi on to izgubio, a da je vlast, a da se ne radi o malim opštinama (ispod 5000) ?pa da nije referenduma u cijloj rs bi bio upitan njegov uspjeh
Kad bi pokrenuli temu o atomskom napadu na Hirošimu ti bi tražila imena žrtava...mislim,konkretno.Dovoljno sam upućen u izbore da znam da je sve ovo pokrenuto u cilju pridobijanja ovaca...
- ze kalanga
#7256 Re: Referendum(i) u RS-u
Hirošima je prošlost, nama daleka u svakom smislu. Govorimo o sadašnjosti.
Odlično, taman da date odgovor na pitanje, nakon sopstvene tvrdnje.Dovoljno sam upućen u izbore da znam da je sve ovo pokrenuto u cilju pridobijanja ovaca...
- mO k3
#7257 Re: Referendum(i) u RS-u
ima dodo svojih podguznih muha puno , svi hoce da dobiju dio kolacaTomahawk11 wrote:Koliko ce se fotelja obezbjediti u novom mandatu.mO k3 wrote:O kojem uspjehu je rijec??
-
PM72
#7258 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja sam učesnik prvog četničkog referenduma iz novembra 1991.Možda sam i jedini zaokružio PROTIV.Tako da sam dovoljno kompetentan. 
- bh.tornjak
#7259 Re: Referendum(i) u RS-u
yes...yes.....svira Vuvuzelu....155_mm wrote:@Nurudin
pa frula je najcesci instrument u zatvorima diljem svijeta.
jedino nije rekao cija je frula. da nije od nekog mu "prijatelja" iz centralnog dijela afrike.
- ze kalanga
#7260 Re: Referendum(i) u RS-u
Iz priloženog se vidi...PM72 wrote:Ja sam učesnik prvog četničkog referenduma iz novembra 1991.Možda sam i jedini zaokružio PROTIV.Tako da sam dovoljno kompetentan.
-
PM72
#7261 Re: Referendum(i) u RS-u
ze kalanga wrote:Iz priloženog se vidi...PM72 wrote:Ja sam učesnik prvog četničkog referenduma iz novembra 1991.Možda sam i jedini zaokružio PROTIV.Tako da sam dovoljno kompetentan.
- bh.tornjak
#7262 Re: Referendum(i) u RS-u
u kakvom stanju je zemlja bila '95. i jesmo amerika.....spreca wrote:na cesti zvornik -loznica -sabas-beograd jos uvijek stoje zakrpe na asvaltu iz titina vakta![]()
......mi smo za njih amerika
i jos nesto sto sam vidio....nisam vjerovao svojim ocima.....
zapresna kola (s onim drvenim dockovima)...ja mislio volovska zaprega....kad ono....frajer nabacio jaram kravama.....
kao sto rekoh beda je to,bre....
a ovima sto odmah nadjose neke paralele i postavljaju znak jednakosti izmedju "ovoga kod nas" i onoga tamo....preporucujem jedan izlet u kolijevku demokratije...mira....ljubavi....blagostanja...itd
ps.
i ruznijeg naroda ja ne vidjoh pod kapom nebeskom.....ko da su potomci Gargamela....
- Danguba
#7263 Re: Referendum(i) u RS-u
Cuj Andric grad. Panonika dnevno ima gosti kao Andric grad za godinu...i prestani nas braniti.PM72 wrote: Onaj budalaš napravio u Višegradu Andrić grad i ubiru dobru lovu od turizma.Šta god mi mislili ili imali protiv toga-oni su napravili biznis od pruge i hrpe poredanog kamenja.Mi se stalno nešto upinjemo kao nekakva ekonomska sila u odnosu na RS ali sve je to u pet deka.U ovoj zemlji jedino gdje se MALO bolje živi je Sarajevo,Banja Luka,Zapadna Hercegovina a sve ostalo je talašika.Ako ćemo gledati realno.
Polako svakome ides na zivce omalovazavanjem ovoga sto imamo. Nismo mi ratovali po Srbiji i pljackali njihovo nego oni nase.
-
prog321
#7264 Re: Referendum(i) u RS-u
Stavite ga na foe list i odmah se lakse dise.
Meni je vec godinama
Meni je vec godinama
- moa
#7265 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo da sud ostane pri prvobitnoj odluci.
- BHCluster
#7266 Re: Referendum(i) u RS-u
Milorad Dodik
- Sud i Tužilaštvo BiH formirano
- Državna granična služba BiH formirana
- Jedinstvene automobilske tablice
- Jedinstvene putne isprave
- Oružane snage BiH formirane zapravo ukidanje tzv "Vojske RS-a"
- Konvertibilna marka postala jedino sredstvo plaćanja
- Izgubio Distrikt Brčko
- Formirana prva policijske agencija na državnom nivou SIPA
- Himna tzv "RS-a" ukinuta
- Grb tzv "RS-a" ukinut
- Svi nazivi opština koje su imale prefiks "srpski“ ukinuti
- seln
#7267 Re: Referendum(i) u RS-u
Kad ti lopov provali u kucu, onda je SIGURNO provalio radi kradje.ze kalanga wrote:Hirošima je prošlost, nama daleka u svakom smislu. Govorimo o sadašnjosti.
Odlično, taman da date odgovor na pitanje, nakon sopstvene tvrdnje.Dovoljno sam upućen u izbore da znam da je sve ovo pokrenuto u cilju pridobijanja ovaca...
Sad, hoce li odnijeti samo tozla i ustedjevinu ili ce pokupiti i elektroniku, srebreni escajg itd.... to zavisi od toga koliko je zrtva glupa, tj. ostavila otvoreno.
Tako je i sa Dodom: referendum je u svrhu opstanka na vlasti (to avoid jail), a koliko ce stolica uzeti, zavisi od toga koliko su biraci u PC glupi.
Iz iskustva, puno su glupi. Dakle, ako namjeravas nekome prodavati demagogiju, pokusaj sa biracima u PC.
-
PM72
#7268 Re: Referendum(i) u RS-u
Tebe inače svi shvataju kao ozbiljnog i pametnog sagovornika.prog321 wrote:Stavite ga na foe list i odmah se lakse dise.
Meni je vec godinama
- ze kalanga
#7269 Re: Referendum(i) u RS-u
Taj pojam demagogije je vrlo interesantan, naročito ukoliko mi i Vi gosn seln nećete ukazati gdje bi to Mile izgubio stolice na lokalnim izborima 2016-te u slučaju da ne bude referenduma. Sve drugo je, obično pišanje uz vjetar, o generalizaciji kao kategoriji je i bespredmetno diskutovati...seln wrote: Kad ti lopov provali u kucu, onda je SIGURNO provalio radi kradje.
Sad, hoce li odnijeti samo tozla i ustedjevinu ili ce pokupiti i elektroniku, srebreni escajg itd.... to zavisi od toga koliko je zrtva glupa, tj. ostavila otvoreno.
Tako je i sa Dodom: referendum je u svrhu opstanka na vlasti (to avoid jail), a koliko ce stolica uzeti, zavisi od toga koliko su biraci u PC glupi.
Iz iskustva, puno su glupi. Dakle, ako namjeravas nekome prodavati demagogiju, pokusaj sa biracima u PC.
Last edited by ze kalanga on 16/09/2016 12:19, edited 1 time in total.
-
PM72
#7270 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne piše niko o borbama i pljačkama.Rugao se lonac loncu a oba su crna.Ako si pametan - skontaćeš.Danguba wrote:Cuj Andric grad. Panonika dnevno ima gosti kao Andric grad za godinu...i prestani nas braniti.PM72 wrote: Onaj budalaš napravio u Višegradu Andrić grad i ubiru dobru lovu od turizma.Šta god mi mislili ili imali protiv toga-oni su napravili biznis od pruge i hrpe poredanog kamenja.Mi se stalno nešto upinjemo kao nekakva ekonomska sila u odnosu na RS ali sve je to u pet deka.U ovoj zemlji jedino gdje se MALO bolje živi je Sarajevo,Banja Luka,Zapadna Hercegovina a sve ostalo je talašika.Ako ćemo gledati realno.
Polako svakome ides na zivce omalovazavanjem ovoga sto imamo. Nismo mi ratovali po Srbiji i pljackali njihovo nego oni nase.
- Danguba
#7271 Re: Referendum(i) u RS-u
Hm, hocu reci gdje su nas bacili jos uvijek mi je draga i ona rupicasta cesta, svako radno mjesto, svaka obnovljena fasada...a oni, niti mi smrde niti mirisu.PM72 wrote: Ne piše niko o borbama i pljačkama.Rugao se lonac loncu a oba su crna.Ako si pametan - skontaćeš.
i da ne zaboravim, nismo mi granatirali njihove gradove po srbiji(da ih vratimo na nulu) dok su oni besomucno unistavali nase gradove i industriju.
- bh.tornjak
#7272 Re: Referendum(i) u RS-u
i prebacivali u Srbiju...takoreci cijele opljackane pogone ...tvornice...mehanizaciju....Danguba wrote:Hm, hocu reci gdje su nas bacili jos uvijek mi je draga i ona rupicasta cesta, svako radno mjesto, svaka obnovljena fasada...a oni, niti mi smrde niti mirisu.PM72 wrote: Ne piše niko o borbama i pljačkama.Rugao se lonac loncu a oba su crna.Ako si pametan - skontaćeš.
i da ne zaboravim, nismo mi granatirali njihove gradove po srbiji(da ih vratimo na nulu) dok su oni besomucno unistavali nase gradove i industriju.
a o kucanskim aparatima ne treba ni govoriti....
-
daddy-kool
#7273 Re: Referendum(i) u RS-u
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=221041

Da ponovim riječi R Vasića, ako RS odustane od referenduma biće pička.Чубриловић: Могуће отказивање референдума ако Уставни суд БиХ прихвати апелацију
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да постоји теоретска могућност да референдум о Дану Републике буде отказан уколико Уставни суд БиХ прихвати апелацију Народне скупштине Српске.
- moa
#7274 Re: Referendum(i) u RS-u
Jebo materijalizam, poklase i pobise tolike civile ,Srebrenica, Foca, Visegrad, Prijedor, Sarajevo.Danguba wrote:Hm, hocu reci gdje su nas bacili jos uvijek mi je draga i ona rupicasta cesta, svako radno mjesto, svaka obnovljena fasada...a oni, niti mi smrde niti mirisu.PM72 wrote: Ne piše niko o borbama i pljačkama.Rugao se lonac loncu a oba su crna.Ako si pametan - skontaćeš.
- ze kalanga
#7275 Re: Referendum(i) u RS-u
Vodjeni tom logikom i tim nivoom komparacije, u slučaju da US prihvati apelaciju mogli bi reći da je on kurton. Zar ne...daddy-kool wrote:http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=221041
Da ponovim riječi R Vasića, ako RS odustane od referenduma biće pička.Чубриловић: Могуће отказивање референдума ако Уставни суд БиХ прихвати апелацију
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да постоји теоретска могућност да референдум о Дану Републике буде отказан уколико Уставни суд БиХ прихвати апелацију Народне скупштине Српске.