SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Altsa

#7251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Altsa »

BIOGRAFIJA UBICE: Policija 18 puta prijavljivala Sanjina Sefića za krivična djela – pravosuđe ništa nije poduzimalo
Žurnal. Objavljeno: 14.10.2016. u 11:25h
Dakle, da saberemo, da je pravosuđe reagiralo na vrijeme, i Sanjinu Sefiću izricalo samo minimalnu kaznu zatvora, on bi u zatvoru proveo 16 godina

Piše: Avdo Avdić
Protiv Sanjina Sefića, vozača koji je u Sarajevu usmrtio dvije studentice, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo podnijeli su nadležnom Tužilaštvu 18 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, saznaje Žurnal. Pravosudne institucije samo su jednom reagirale, te su Sefiću izrekle uvjetnu osudu.

Prvi puta, Sefić u policijske dosjee ulazi kao šesnaestogodišnjak. Naime, 2007. godine policija Kantona Sarajevo podnosi izvjetaj o počinjenom krivičnom djelu protiv njega zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede. Propisana kazna za ovo krivično djelo je od jedne do 5 godina zatvora. Po ovoj prijavi policije, pravosudni organi nisu ništa poduzeli.

Godinu kasnije, Sanjina Sefić, kao maloljetnik, prijavljen je da je počinio 15 krivičnih djela. U pitanju je 14 krivičnih djela razbojništvo, iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH. Kazna propisana za ovo krivično djelo je od jedne do deset godina zatvora. Pravosudne institucije nisu poduzele ništa. Iste godine, Sanjin Sefić je prijavljen i zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju. Pravosudne institucije nisu reagirale.

Godine 2010., policija dokumentuje i prijavljuje Sanjina Sefića za krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Za ovo krivično djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine zatvora. Pravosudni organi nisu reagirali.

Iste, 2010. godine Sanjn Sefić prijavljen je zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Propisana kazna za ovo krivično djelo je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do tri godine. Pravosudni organi su reagirali i 13. februara 2015. godine Sanjina Sefića osuđuju na 8 mjeseci uslovnog zatvora s rokom kušnje od godinu i po.

Dakle, da saberemo, da je pravosuđe reagiralo na vrijeme, i Sanjinu Sefiću izricalo samo minimalnu kaznu zatvora, on bi u zatvoru proveo 16 godina.

No, to nije sve. Kada je u pitanju kršenje saobraćajnih propisa, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nadležnom Općinskom sudu u Sarajevu protiv Sanjina Sefića podnijeli su čak 47 prekršajnih naloga. Unatoč tome, Sefić je nesmetano upravljao motornim vozilima, pa je tako 10. oktobra ove godine u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije studentice koje su prelazile ulicu. A da je pravosuđe (Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Općinski sud Sarajevo) postupalo po prijavama MUP-a KS, Sanjin Sefić bi te noći bio u zatvoru.
dječak sa šibicama

#7252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Jel ovaj mali sandzo? jesu li mu roditelji sandzaklije ili?
Banksy

#7253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Nekad smo imali Jozu, ali zato danas imamo Ganiju, Konakovićevog i Sebijinog "nezavisnog" policajca
Na istom fakultetu predaje i načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS Halid Ganija, također SDA-ov provjereni kadar koji je kao prvi čovjek Upravnog odbora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu imao ključnu ulogu da Izetbegovićeva supruga Sebija Seka Izetbegović bude imenovana za direktoricu ove renomirane zdravstvene ustanove.

Image
http://www.avaz.ba/clanak/160084/sda-ov ... e-pozicije
Vidim, priča se o njemu zadnjih dana, a ne znam ništa, ko je, šta je, čime se bavi, na kojoj je poziciji, čiji je?
drag_gost

#7254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

Tomahawk11 wrote:
drag_gost wrote: Jah.. kakvu cinjenicu? Da su sve Sandzaklije lose? Kriminala bez Sandzosa ne bi bilo u ovoj zemlji vjerovatno.

Onaj debil Rastoder i ovaj idiot su druga prica, ali generalizovati cijeli narod/pleme, kako hoces je nesto drugo.

Jedine "uvrijedjene mlade" koliko vidim su "fgr". Klasicna prica, "rodjene Sarajlije nemaju posla zbog Sandzosa" i slicno. Ko je kriv "rodjenom Sarajliji" sto je dovoljno retardiran i lezihljebovic da ne moze naci posao na domacem terenu pa su mu svi onda krivi. Da nije Sandzosa bili bi Marsovci valjda.
Nisu sve Sandzaklije lose. Nema tog naroda da je los u kompletu. Daleko od toga.
Al mi se taj sandzacki lobi ne svidja u slucajevima kad imas kriminalni milje.
Nije ti to varijanta samo za Sandzaklije, tako se prica za sve one koji dodju u Sa. Iskreno, ta mi je prica bezveze. Niko niciju nafaku uzeo nije. Slazem se da su to sve izgovori za ljencarenje i nesposobnost.
Bas tako. :thumbup:
Banksy

#7255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Altsa wrote:
BIOGRAFIJA UBICE: Policija 18 puta prijavljivala Sanjina Sefića za krivična djela – pravosuđe ništa nije poduzimalo
Dakle, da saberemo, da je pravosuđe reagiralo na vrijeme, i Sanjinu Sefiću izricalo samo minimalnu kaznu zatvora, on bi u zatvoru proveo 16 godina

Protiv Sanjina Sefića, vozača koji je u Sarajevu usmrtio dvije studentice, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo podnijeli su nadležnom Tužilaštvu 18 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, saznaje Žurnal. Pravosudne institucije samo su jednom reagirale, te su Sefiću izrekle uvjetnu osudu.

Prvi puta, Sefić u policijske dosjee ulazi kao šesnaestogodišnjak. Naime, 2007. godine policija Kantona Sarajevo podnosi izvjetaj o počinjenom krivičnom djelu protiv njega zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede. Propisana kazna za ovo krivično djelo je od jedne do 5 godina zatvora. Po ovoj prijavi policije, pravosudni organi nisu ništa poduzeli.

Godinu kasnije, Sanjina Sefić, kao maloljetnik, prijavljen je da je počinio 15 krivičnih djela. U pitanju je 14 krivičnih djela razbojništvo, iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH. Kazna propisana za ovo krivično djelo je od jedne do deset godina zatvora. Pravosudne institucije nisu poduzele ništa. Iste godine, Sanjin Sefić je prijavljen i zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju. Pravosudne institucije nisu reagirale.

Godine 2010., policija dokumentuje i prijavljuje Sanjina Sefića za krivično djelo izazivanje opće opasnosti. Za ovo krivično djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine zatvora. Pravosudni organi nisu reagirali.

Iste, 2010. godine Sanjn Sefić prijavljen je zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Propisana kazna za ovo krivično djelo je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do tri godine. Pravosudni organi su reagirali i 13. februara 2015. godine Sanjina Sefića osuđuju na 8 mjeseci uslovnog zatvora s rokom kušnje od godinu i po.

Dakle, da saberemo, da je pravosuđe reagiralo na vrijeme, i Sanjinu Sefiću izricalo samo minimalnu kaznu zatvora, on bi u zatvoru proveo 16 godina.

No, to nije sve. Kada je u pitanju kršenje saobraćajnih propisa, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nadležnom Općinskom sudu u Sarajevu protiv Sanjina Sefića podnijeli su čak 47 prekršajnih naloga. Unatoč tome, Sefić je nesmetano upravljao motornim vozilima, pa je tako 10. oktobra ove godine u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije studentice koje su prelazile ulicu. A da je pravosuđe (Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Općinski sud Sarajevo) postupalo po prijavama MUP-a KS, Sanjin Sefić bi te noći bio u zatvoru.
Kakav spisak djela, nevjerovatno, i dalje na slobodi... :shock:
Kakva trulež od društva, strašno.
Banksy

#7256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:joj da hoće više završiti reviziju državljanstava i da im se oduzmu
pa ne bi mi sretniji dan svanuo
Nemam nijednog Sandžakliju ni u široj familiji, ali ovo što pišete je baš gadno i zaista iritira.

Svaki sličan post ću prijaviti, a nadam se da će moderacija odgovoriti.
nookey

#7257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nookey »

Znači problem je tužilaštvo i sud, odatle treba krenuti, ovdje je policija ipak radila nešto a ovi ga puštali, dakle rak rana je tužilaštvo!
jao_situacije

#7258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nekad smo imali Jozu, ali zato danas imamo Ganiju, Konakovićevog i Sebijinog "nezavisnog" policajca
Na istom fakultetu predaje i načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS Halid Ganija, također SDA-ov provjereni kadar koji je kao prvi čovjek Upravnog odbora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu imao ključnu ulogu da Izetbegovićeva supruga Sebija Seka Izetbegović bude imenovana za direktoricu ove renomirane zdravstvene ustanove.

Image
http://www.avaz.ba/clanak/160084/sda-ov ... e-pozicije
Vidim, priča se o njemu zadnjih dana, a ne znam ništa, ko je, šta je, čime se bavi, na kojoj je poziciji, čiji je?
univerzalni čovjek za sve upravne i nadzorne odbore :mrgreen:
dječak sa šibicama

#7259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Kako ocekivano, kakav deja vu... neces uskoro smjeti nista napisati o ubici i njegovoj porodici, a da se ne jave dezurni dusebriznici kako ovo nije korektno, kako ono nije korektno, bla bla bla.
A_A_AKCIJA

#7260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by A_A_AKCIJA »

Banksy wrote:
Altsa wrote:

Kakav spisak djela, nevjerovatno, i dalje na slobodi... :shock:
Kakva trulež od društva, strašno.
Da smo aktivniji, kao što nismo, javno bi tražili otpuštanje sudija i tužilaca koji su ovo dopustili.

Zvono za uzbunu je zvonilo 65 puta!!! Ovo je rak rana našeg pravosuđa i nije slučajno. Za sve uključene u ovim postupcima moramo insistirati na otkazu i tužbom za saučesništvo u zločinu.

U međuvremenu, otac mu ima skoro 4000 KM, neplaćenih kazni. Insistirati na imenima i individualnoj odgovornosti, koja mora uključivati kazne i otpuštanja sa posla.

Svi kriminalci koji su među nama, su na ulici zaslugama pravosuđa. Bukvalno, sudije traže, kao najbolji advokati, način da oslobode kriminalce i vrate ih na ulicu.
jao_situacije

#7261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Banksy wrote:
jao_situacije wrote:joj da hoće više završiti reviziju državljanstava i da im se oduzmu
Nemam nijednog Sandžakliju ni u široj familiji, ali ovo što pišete je baš gadno i zaista iritira.

izvini jesam li ja šta slagao ?
odakle su ovi likovi fahra, gaši, turković(porijeklom), rastoder, ovaj mali, lekić keljmendi, nastavi niz...
da nisu sa vrbanjuše možda ?

jel to problem da se jasno i glasno kaže činjenica da je kirm milje vezan krvnim plemenskim i teritorijalnim vezama ?
jesam li ja izmislio termine poput albanske mafije, ruske itd., objasni mi molim te kako se to u terminologiji etiketiraju organizirane krim grupe ako ne po teritoriji sa koje potiču i teritorije na kojoj djeluju

svako se češe, gdje ga svrbi
nisi li ti upravo rekla, što suroviji kraj, suroviji i ljudi (parafraziram), na temi o "gačanima"
Banksy

#7262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
Banksy wrote:

izvini jesam li ja šta slagao ?
odakle su ovi likovi fahra, gaši, turković(porijeklom), rastoder, ovaj mali, lekić keljmendi, nastavi niz...
da nisu sa vrbanjuše možda ?

jel to problem da se jasno i glasno kaže činjenica da je kirm milje vezan krvnim plemenskim i teritorijalnim vezama ?
jesam li ja izmislio termine poput albanske mafije, ruske itd., objasni mi molim te kako se to u terminologiji etiketiraju organizirane krim grupe ako ne po teritoriji sa koje potiču i teritorije na kojoj djeluju

svako se češe, gdje ga svrbi
nisi li ti upravo rekla, što suroviji kraj, suroviji i ljudi (parafraziram), na temi o "gačanima"
Da, naravno, nisam to ja izmislila, da su ljudi s krša, iz surovih krajeva suroviji, a oni iz pitomih ravnica mirniji. Ali to nema nikakve veze s nakaradnom generalizacijom, s diskriminacijom, vrijeđanjem, omalovažavanjem i podsticanjem na mržnju prema bilo kome, prema bilo kojoj grupi, etnički, teritorijalno, kakogod određenoj.
Svaki takav post ja ću prijaviti.
sha_ba

#7263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

Ja ne vidim u čemu je problem.. U većini zapadnoeuropskih zemlja naturaliziranim osobama koje izvrše teška krivična djela oduzima se državljanstvo
Banksy

#7264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote:
Da smo aktivniji, kao što nismo, javno bi tražili otpuštanje sudija i tužilaca koji su ovo dopustili.

Zvono za uzbunu je zvonilo 65 puta!!! Ovo je rak rana našeg pravosuđa i nije slučajno. Za sve uključene u ovim postupcima moramo insistirati na otkazu i tužbom za saučesništvo u zločinu.

U međuvremenu, otac mu ima skoro 4000 KM, neplaćenih kazni. Insistirati na imenima i individualnoj odgovornosti, koja mora uključivati kazne i otpuštanja sa posla.

Svi kriminalci koji su među nama, su na ulici zaslugama pravosuđa. Bukvalno, sudije traže, kao najbolji advokati, način da oslobode kriminalce i vrate ih na ulicu.
Tačno. :thumbup:
Kombat

#7265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kombat »

Qler wrote:jarana, policajca napao lik, i ovaj ga tuzio. Napad na sluzbeno lice... u glavnom, obrazlozenje, odbija se tuzba jer kao taj kriminalac je prosao sa tezim ozljedama i nije fer da ga ovaj tuzi... plus, kao on je napao njega samo jer se bojao da će ga ovaj uhapsiti (a bjezao je od policije) i kao olaksavajuca okolnost je to sto je bio pod utjecajem narkotika...

Pa eto, da znate. Olaksavajuca je okolnost ako ste nadrogirani, plus ako vas hoce hapsiti, mozete se tuci, jer ne zelite da budete uhapseni i to je OK...
u ovom neopranom chmaru od zemlje olaksavajucom okolnosti se takodjer smatra ukoliko se zlocinac uspio razmnozavati, tj stvoriti okot / mladuncad. Takodjer se olaksavajucom okolnosti pri najtezim djelima ubistva i ratnog zlocina priznaju sranja tipa "teska socijalna situacija", sto u kombinaciji da je proizveo okot, tj da ima leglo, dovodi do toga da drzava pod izgovorom "da mu mi ne moramo hraniti faMEEEliju bas toliko dugo" skoro pa prepolovi kaznu. Da bi dokazao da si u teskoj socijalnoj situVVaciji treba ti potvrda sa biroa da ne radis :D :run: :lol:

Anyway...pisao sam vec u nekoliko navrata o tome, ali cisto da ponovim:
Posto u najblizoj porodici imam slucaj gdje je ubica clana porodice tokom rata osudjen za ratni zlocin ubistva zarobljenika (direktni izvrsilac) na 3.5 godine zatvora, a odlezao dvije (2), zelim ovom prilikom da se popisham i poserem na sve institucije krivosudja ovog chmara od drzave zvanog PiH, pocevsi od tzv ustavnog suda, suda za ratne zlocine, nesposobnih i korumpiranih pizdurina iz VSTV-a, kantonalnih te opcinskih sudova itd, isl, idr...
Mene ne interesuje milion razloga koji stoje iza nastanka impotentnog i korumpiranog krivosudja - interesuje me samo krajnji rezultat. A rezultat je takav da za mene ova drzava ne postoji - apsolutno me boli kurac hoce li opstati, raspasti se u jos jednom ratu ili ce krenuti naprijed (jasta ce). Samo bih zelio dozivjeti dan da narod shvati da mirni protesti nikada nece dovesti ni do cega ovdje...ali cisto sumnjam. Kurban je kurban :run:
jao_situacije

#7266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Banksy wrote: Da, naravno, nisam to ja izmislila, da su ljudi s krša, iz surovih krajeva suroviji, a oni iz pitomih ravnica mirniji. Ali to nema nikakve veze s nakaradnom generalizacijom, s diskriminacijom, vrijeđanjem, omalovažavanjem i podsticanjem na mržnju prema bilo kome, prema bilo kojoj grupi, etnički, teritorijalno, kakogod određenoj.
Svaki takav post ja ću prijaviti.
onda najbolje da kažemo nisu srbi klali i granatirali i to je neprimjereno
jel tako ?
pa de onda prijavi i to usput
vjerovatno će ti dosaditi dok dođeš do neke 2005-e
AmirBaa

#7267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Kombat wrote:
Qler wrote:jarana, policajca napao lik, i ovaj ga tuzio. Napad na sluzbeno lice... u glavnom, obrazlozenje, odbija se tuzba jer kao taj kriminalac je prosao sa tezim ozljedama i nije fer da ga ovaj tuzi... plus, kao on je napao njega samo jer se bojao da će ga ovaj uhapsiti (a bjezao je od policije) i kao olaksavajuca okolnost je to sto je bio pod utjecajem narkotika...

Pa eto, da znate. Olaksavajuca je okolnost ako ste nadrogirani, plus ako vas hoce hapsiti, mozete se tuci, jer ne zelite da budete uhapseni i to je OK...
u ovom neopranom chmaru od zemlje olaksavajucom okolnosti se takodjer smatra ukoliko se zlocinac uspio razmnozavati, tj stvoriti okot / mladuncad. Takodjer se olaksavajucom okolnosti pri najtezim djelima ubistva i ratnog zlocina priznaju sranja tipa "teska socijalna situacija", sto u kombinaciji da je proizveo okot, tj da ima leglo, dovodi do toga da drzava pod izgovorom "da mu mi ne moramo hraniti faMEEEliju bas toliko dugo" skoro pa prepolovi kaznu. Da bi dokazao da si u teskoj socijalnoj situVVaciji treba ti potvrda sa biroa da ne radis :D :run: :lol:

Posto u najblizoj porodici imam slucaj gdje je ubica clana porodice tokom rata osudjen za ratni zlocin ubistva zarobljenika (direktni izvrsilac) na 3.5 godine zatvora, a odlezao dvije (2), zelim ovom prilikom da se popisham i poserem na sve institucije krivosudja ovog chmara od drzave zvanog PiH, pocevsi od tzv ustavnog suda, suda za ratne zlocine, nesposobnih i korumpiranih pizdurina iz VSTV-a, kantonalnih te opcinskih sudova itd, isl, idr...
Mene ne interesuje milion razloga koji stoje iza nastanka impotentnog i korumpiranog krivosudja - interesuje me samo krajnji rezultat. A rezultat je takav da za mene ova drzava ne postoji - apsolutno me boli kurac hoce li opstati, raspasti se u jos jednom ratu ili ce krenuti naprijed (jasta ce). Samo bih zelio dozivjeti dan da narod shvati da mirni protesti nikada nece dovesti ni do cega ovdje...ali cisto sumnjam. Kurban je kurban :run:
:thumbup: :thumbup: svi se slomise da "sacuvaju" drzavu a drzave jedva i na papiru ima a u praksi da ne govorim. Super post :thumbup:
DaysleepeR

#7268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

ilkbahar wrote:Ne znam da li ste već komentarisali izjavu oca od Sanjina koji kaže nešto u ovom smisli: i prije su bježali pa se nije dizala ovolika hajka! Eto jadan njegov sinčina na njemu se kola slomiše!
Ova njegova rečenica nam sasvim jasno govori kako razmišljaju ti kockasti mozgovi!
Da ga hoće kazniti na doživotnu robiju i da bude opomena svima koji misle da mogu terorizirati ovaj narod bez posljedica!
- Ko to pakuje našem Sanjinu?
- Opet rade razne kuhinje!
- Sanjinov babo se prije par godina zamjerio Lagumdžiji!
- Masoni, Iluminati!

Sutra u Avazu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

sha_ba wrote:Ja ne vidim u čemu je problem.. U većini zapadnoeuropskih zemlja naturaliziranim osobama koje izvrše teška krivična djela oduzima se državljanstvo
he jest da se tim cinom ne bi izgubili ni dragocjeni glasovi na izborima :D
sha_ba

#7270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

hrasno38 wrote:
sha_ba wrote:Ja ne vidim u čemu je problem.. U većini zapadnoeuropskih zemlja naturaliziranim osobama koje izvrše teška krivična djela oduzima se državljanstvo
he jest da se tim cinom ne bi izgubili ni dragocjeni glasovi na izborima :D
Doduše :mrgreen:
I da dodam tek poslije odsluženja zatvorske kazne
Alfons Kauders

#7271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Kombat wrote:

Drzave ima za mene i tebe. Pokusaj napraviti nesto kao mali Sefic, pa ces se uvjeriti kako su policija i tuzilastvo efikasni - jer ce na tebi pumpati statistiku dok zasticeni kriminalci pljackaju i ubijaju.

Vrijeme je da se mi kao narod pocnemo ponasati malo drugacije. Ne mislim ovdje na proteste, paljevine, nasilje... Vec gradjanski neposluh - jebat im znanje na svakom koraku, na svaki moguci nacin. Maltretirati, proganjati, prozivati, pljuvati, sikanirati, diskriminirati - sve sto vam padne na pamet. Jer ako drzava nema autoriteta, a ocito je da nema, zasto da se ponasamo drugacije? Radi njihovih porodica? Bas me zaboli kurac - ovdje je rijec o ljudima koji nas ubijaju. Svjesno, za pare.

Jebem i njih i njihove porodice, vrijeme je da zanju sto su posijali.
dječak sa šibicama

#7272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

To nije generaliziranje, kao sto nije pogresno reci da su sicilijanci vecinom mafijasi.

Iako tamo postoji snazan pokret protiv mafije, ali u sustini, cim postoji "pokret protiv", znaci da problem itekako postoji. Par entuzijasta koji pokusavaju promijeniti obicajne plemenske zakone bezakonja.

Sandzaklije su jednostavno vecinom okrenuti kriminalu, sitnom ili krupnom svercu, mesetarenju, ne svi naravno pa gomila njih su uceni obrazovani ljudi, intelektualci. Ali vecinom, pa cinjenica je, u bar 90% pucnjava i slicnih krivicnih djela, izroni neko ime koje je porijeklom ili rodom iz Brodareva, Bijelog Polja, Sjenice, Tutina itd.

Nije to samo u Sarajevu, otidjes negdje na zapad, ne postoji tuzlanska mafija u Ljubljani ili Cirihu ali sandzacka ili albanska da, postoji. Cak i romska. Mafija, udruzeni kriminalci, sta god.

A to sto neko ne voli sandzaklije, to je njegova stvar. Isto tako ne vole Hercegovce u Zagrebu, crnogorce u Beogradu, mislim ne vole, gledaju ih kao problematicne ljude koji donose nevolje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

izvini ali ne znam u čemu je problem... dobio je batine... a i da je dobio neku odštetu odakle bi naplatio

mi smo odgojeni na holivudskim filmovima... kod nas nije na snazi angloameričko ili kako se to već pravo zove :D nebitno

kod nas se ne mogu naplatiti potraživanja...

vjerujem da ovdje tužilaštvo ne štiti drogalja nego SEBE i milijun i nešto nagomilanih predmeta...
ilkbahar

#7274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ilkbahar »

Alfons Kauders wrote: Drzave ima za mene i tebe. Pokusaj napraviti nesto kao mali Sefic, pa ces se uvjeriti kako su policija i tuzilastvo efikasni - jer ce na tebi pumpati statistiku dok zasticeni kriminalci pljackaju i ubijaju.

Vrijeme je da se mi kao narod pocnemo ponasati malo drugacije. Ne mislim ovdje na proteste, paljevine, nasilje... Vec gradjanski neposluh - jebat im znanje na svakom koraku, na svaki moguci nacin. Maltretirati, proganjati, prozivati, pljuvati, sikanirati, diskriminirati - sve sto vam padne na pamet. Jer ako drzava nema autoriteta, a ocito je da nema, zasto da se ponasamo drugacije? Radi njihovih porodica? Bas me zaboli kurac - ovdje je rijec o ljudima koji nas ubijaju. Svjesno, za pare.

Jebem i njih i njihove porodice, vrijeme je da zanju sto su posijali.
Predlažeš izazivanje anarhije?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

dječak sa šibicama wrote:To nije generaliziranje, kao sto nije pogresno reci da su sicilijanci vecinom mafijasi.

Iako tamo postoji snazan pokret protiv mafije, ali u sustini, cim postoji "pokret protiv", znaci da problem itekako postoji. Par entuzijasta koji pokusavaju promijeniti obicajne plemenske zakone bezakonja.

Sandzaklije su jednostavno vecinom okrenuti kriminalu, sitnom ili krupnom svercu, mesetarenju, ne svi naravno pa gomila njih su uceni obrazovani ljudi, intelektualci. Ali vecinom, pa cinjenica je, u bar 90% pucnjava i slicnih krivicnih djela, izroni neko ime koje je porijeklom ili rodom iz Brodareva, Bijelog Polja, Sjenice, Tutina itd.

Nije to samo u Sarajevu, otidjes negdje na zapad, ne postoji tuzlanska mafija u Ljubljani ili Cirihu ali sandzacka ili albanska da, postoji. Cak i romska. Mafija, udruzeni kriminalci, sta god.

A to sto neko ne voli sandzaklije, to je njegova stvar. Isto tako ne vole Hercegovce u Zagrebu, crnogorce u Beogradu, mislim ne vole, gledaju ih kao problematicne ljude koji donose nevolje.
sandzosi s negativnim predznakom su čvrsti likovi...jaki... ljubomorni...često nasilni... to će ti najbolje reći razvedene sandžaklijke npr...

dobar primjer je mafija koju si spomenuo

i dobar omjer... dakle nije većina sandžaklija kriminogeno nego je većina kriminala/kriminalaca u sarajevu sandžačkog porijekla

i ovi što su rođeni u SA... (89-97) opet mogu biti duhovno sandzaklije jer su im roditelji odatle
Post Reply