PM72 wrote:hAZNADAR wrote:
Samo da spasavas debakl jednog tako sto bi pomogla skretanju teme.
Trebam li podsjetiti da je PM72 na ovoj temi u korist YU kako je bila bolja koristio argument nepostojece pljacke i optuzio balije za to. Eto u YU su balije bile postenije zahvaljujuci pendreku?
Pobjeguljo,
Balije su naziv za fukaru iz sve tri nacije u BiH i samo te od takvih može glava boliti...jedan stari dedo mi je davno rekao i bio je u pravu.Kaže "ne pomaži nikad fukaru jer će ti prisjest i gurni ga jos dublje ako mozeš"...pomenuo sam ti slučaj krađe bakarnih oluka sa šehidskog mezarja na Igmanu.Našli su ih -fukara iz Visokog.U jednom mjestu u blizini Sarajeva -RS-obnavljala se srušena džamija i naš povratnik ukrao dvije tone cimente kontajući da će pomisliti na Srbe...u Rogatici povratniku zapalilo dva auta...frka trka,sam sebi zapalio ne bi li čvaknuo šta para...o tome se radi pobjeguljo i mišu mekinjašu...
Nazivas drzavu septickom jamom i onda meni zamjeras sto sam izasao iz jame
Ispao si glup, provalio se, pokusao siriti mrznju,... cijelu pricu o zlim balijama sklepao na osnovu necega sto se nije desilo. Pametan covjek bi priznao da se zaholcao - budala se ponosi glupiranjem. I mani tog izmotavanja, cuj balije u sve tri nacije

zna se za koju su naciju ili etnos, vjeru se pogrdno koristi taj naziv. A tvoj ahbaba Bata jos i dodao da nema balija u Banjaluci vec u Sarajevu.
Hajd da vidimo - evo sta si sam rekao
PM72 wrote:U prilog temi...
Večeras je "nestala" mesingana ploča sa mosta Suada Dilberović u Sarajevu.Na ploči su bila ispisana imena prve dvije žrtve rata u Sarajevu.Ne vjerujem da je bio Dejvid Koperfild.To je ukrala neka balijska fukara da proda mesing i zaradi 20 KM za pive ili džointa...ili primjer od prije nekoliko godina kad su ukrali bakarni lim sa šehidskog mezarja na Igmanu...
Lijepa Titina država...našli bi ga za 24 sata...ubili duha u njemu,znao bi kad je promjena vremena u Tirolu a odležao bi bar nekoliko godina tucajući kamen...
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija,ovo što sad živimo nije smetljište nego septička jama.
I jeli mesingana ploca ukradena?
Mogu se kladiti da ce neko iz forumske FGR doci da te spasava ili ces pokusati skrenuti temu na dijasporu.