Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#7251 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by SaraFina »

supercali wrote:
SaraFina wrote:Seljak nije nikakva pogrdna imenica za stanovništvo ruralnih krajeva. Ima dobrih, uzornih i poštenih seljaka. Radišnih i domaćina.

Gradjanin nije nikakav kompliment za stanovništvo gradova. Imaš mnogo gorih ljudi u gradovima nego što će selo uspjeti ikada dati :D

Te je toliko malogradjanski ova podjela i inače sve dosadašnje na ovoj temi :D
Podjela na ovoj temi a inace i u drustvu ke zasnovana na malo krivim stvarima
Gleda se mjesto rodjenja a ne ponasanje
Evo par primjeraka na temi koji su mozda rodjeni na bascarsiji al dzaba kad su klasicni primjer kompleksasa nize vrijednosti sitnicarskih navika stava ako je meni lose neka bude i drugima i sl

I da ne zaboravim kad idemo na kafu

Respo srećo, ja sam s Bistrika. Niti vozam momke iz prigradskih naselja, niti pijem kafe s njima. Znaš koji dijelovi Sarajeva kod mene imaju prolaz :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7252 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Tesko da su oni koji su se poceli doseljavati 1946 bili bolji od ovih koji su poceli 1996, ali zato su jedni imali sistem i drzavu, a drugi nemaju...Odatle i tolika razlika.
Fudo387

#7253 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Tesko da su oni koji su se poceli doseljavati 1946 bili bolji od ovih koji su poceli 1996, ali zato su jedni imali sistem i drzavu, a drugi nemaju...Odatle i tolika razlika.
Zajebaju li i tebe, jesi li im i ti dosljo? :lol:
supercali

#7254 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Ommadawn wrote:
supercali wrote: Gdje je on studirao masinstvo?
U selu kraj foce ili u sarajevu beogradu zagrebu ili gdje vec?
Pardon, pogresno sam napisao - srednju masinsku skolu (je li se tako to zvalo, zaboravio sam - tu se ucilo za masinbravara, mehanicara, itd, znas vec) je tad zavrsio u Miljevini. Dolaskom u Sarajevo se doskolovao, kvalifikovanje, kursevi... Htio je upisati masinstvo ali sam ga ja zajebo.
Ma nebitno gdje je zavrsio
Srednjq masinska u miljevini u jabuci u tom selu opet je dobio obrazovanje i kroz obrazovanje uz kucni odgoj dobio neke smjernice kako se ponasa i sl
Ja sam mogao na sred bascarsije biti rodjen a bez usmjeravanja bih isto se ponasao kao kreten bacao smece kroz prozor ne bi postovao kucni red i sl
To se moze recimo vidjeti kod generacija rodjenih pred rat uz rat i malo poslije jer nisu imali koga da ih usmjeri posebno ne preko skole

I sam znas kako je bilo u skoli prvi drugi itd razred
Uciteljica nas sviju ucila da se ustaje starijima da ne valja bacati smece i sl i vecina se drzala toga

Kao sto rekoh ovdje je greska sto se samo na osnovu mjesta rodjenja dijeli
Tvoj otac je sigurno kulturniji od dosta njih rodjenih u sarajevu al njega ce pljuvati jedino taj sto je gori od njega i sebe braniti samo zbog mjesta rodjenja

...
Connaisseur Karlin

#7255 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Connaisseur Karlin »

SaraFina wrote:

Respo srećo, ja sam s Bistrika. Niti vozam momke iz prigradskih naselja, niti pijem kafe s njima. Znaš koji dijelovi Sarajeva kod mene imaju prolaz :D
a to je kao drugi ili treci bezirk u becu :D aka Josefstadt, Leopoldstadt :lol:
hAZNADAR

#7256 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by hAZNADAR »

Tema je pokrenuta izjavom Envera Kazaza na prvom postu da se podsjetimo. Kazaz koji napr hvali Njegosa
http://www.radiopetnjica.me/2017/01/18/ ... o-u-bosni/

Sidran
„Gadosti koje je taj psihopata sa katedre kazivao svojim studentima bile su dovoljan razlog za krivično gonjenje... a da nikada niko nije pokrenuo pitanje odgovornosti na Nastavničkom vijeću, ili Sudu časti - činjenica je koja i ostale profesore sa toga Odsjeka čini odgovornim. Alkoholizam jeste bolest, ali tu nije opravdanje. Pijan se za katedru ne izlazi.“

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/750 ... jenje.html

Sadasnji i bivsi njegovi studenti na fejsu u grupi "Kazaz napolje"

https://www.faktor.ba/vijest/prof-dr-se ... aza-287656

Jugoslovenstvo u metastazi.
supercali

#7257 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

uglavnomja wrote:
supercali wrote: Jel posteno da ja pored plate uzimam i doplatak za nezaposlene sa biroa kartu grasovu 12 maraka isto za nezaposlene i sl stvari?
nekome je to ocito posteno i moralno
Vidis o tome je razlika izmedju ljudi koji se smatraju kulturnim i onih na koje se pljuje bez obzira na mjesto rodjenja
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7258 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Nikad u zivotu :)
supercali

#7259 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

SaraFina wrote:
supercali wrote:
SaraFina wrote:Seljak nije nikakva pogrdna imenica za stanovništvo ruralnih krajeva. Ima dobrih, uzornih i poštenih seljaka. Radišnih i domaćina.

Gradjanin nije nikakav kompliment za stanovništvo gradova. Imaš mnogo gorih ljudi u gradovima nego što će selo uspjeti ikada dati :D

Te je toliko malogradjanski ova podjela i inače sve dosadašnje na ovoj temi :D
Podjela na ovoj temi a inace i u drustvu ke zasnovana na malo krivim stvarima
Evo par primjeraka na temi koji su mozda rodjeni na bascarsiji al dzaba kad su klasicni primjer kompleksasa nize vrijednosti sitnicarskih navika stava ako je meni lose neka bude i drugima i sl

Otkud ti da sam ja iz prigradskog naselja?
Malo si ti to pobrkala
I koji dijelovi imaju prolaz?
Jel imaju sadasnje bjelave?
Fudo387

#7260 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Nikad u zivotu :)
Imas tesku ruku? :lol:
SaraFina

#7261 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by SaraFina »

Connaisseur Karlin wrote:
SaraFina wrote:

Bogami 1 bz. Bistrik je meni Ljubinka :lol:
PM72

#7262 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

hAZNADAR wrote: Samo da spasavas debakl jednog tako sto bi pomogla skretanju teme.

Trebam li podsjetiti da je PM72 na ovoj temi u korist YU kako je bila bolja koristio argument nepostojece pljacke i optuzio balije za to. Eto u YU su balije bile postenije zahvaljujuci pendreku?
Pobjeguljo,
Balije su naziv za fukaru iz sve tri nacije u BiH i samo te od takvih može glava boliti...jedan stari dedo mi je davno rekao i bio je u pravu.Kaže "ne pomaži nikad fukaru jer će ti prisjest i gurni ga jos dublje ako mozeš"...pomenuo sam ti slučaj krađe bakarnih oluka sa šehidskog mezarja na Igmanu.Našli su ih -fukara iz Visokog.U jednom mjestu u blizini Sarajeva -RS-obnavljala se srušena džamija i naš povratnik ukrao dvije tone cimente kontajući da će pomisliti na Srbe...u Rogatici povratniku zapalilo dva auta...frka trka,sam sebi zapalio ne bi li čvaknuo šta para...o tome se radi pobjeguljo i mišu mekinjašu...
Fudo387

#7263 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

supercali wrote:
uglavnomja wrote:
supercali wrote: Jel posteno da ja pored plate uzimam i doplatak za nezaposlene sa biroa kartu grasovu 12 maraka isto za nezaposlene i sl stvari?
nekome je to ocito posteno i moralno
Vidis o tome je razlika izmedju ljudi koji se smatraju kulturnim i onih na koje se pljuje bez obzira na mjesto rodjenja
Pa samo ste vas dvoje mogli u ovu pricu ubaciti grasove karte, rijetko vidjen intelekt.
supercali

#7264 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

_BataZiv_0809 wrote:Tesko da su oni koji su se poceli doseljavati 1946 bili bolji od ovih koji su poceli 1996, ali zato su jedni imali sistem i drzavu, a drugi nemaju...Odatle i tolika razlika.
Razlika je i to da je tada manja i razlika bila izmedju grada i sela da kazem pa se to sve zajedno nekako oblikovalo a 96-e si imao koliko toliko oblikovane i ove koji su bili na nivou 45-e
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7265 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Imas tesku ruku? :lol:
Ma jok samo se druzim sa normalnim ljudima :wink:
supercali

#7266 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Fudo387 wrote:
Jeste on dosljo al mu to nece niko prigovoriti posto se ne ponasa kao da je sam u zgradi kao da je jedini bitan i daj samo da je meni dobro
Fudo387

#7267 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

supercali wrote:
Fudo387 wrote:
Jeste on dosljo al mu to nece niko prigovoriti posto se ne ponasa kao da je sam u zgradi kao da je jedini bitan i daj samo da je meni dobro
Subara, uvlaci ti se Respo u guzove.
Connaisseur Karlin

#7268 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

SaraFina wrote:
SaraFina wrote:

Bogami 1 bz. Bistrik je meni Ljubinka :lol:
:-D :kiss: centar i stari dio grada Sarajeva i vecina dijelova Beca su :thumbup: prosla sam Bec uzduz i poprijeko, i opet cu sa zadovoljstvom :-D majne liblinge osterrajh :P
supercali

#7269 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Fudo387 wrote:
Pa samo ste vas dvoje mogli u ovu pricu ubaciti grasove karte, rijetko vidjen intelekt.
Rijetko vidjen kapacitet da opravdavas fakticki kradju prevaru ili nazovi kako hoces
SaraFina

#7270 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by SaraFina »

supercali wrote:
SaraFina wrote:
supercali wrote: Podjela na ovoj temi a inace i u drustvu ke zasnovana na malo krivim stvarima

Otkud ti da sam ja iz prigradskog naselja?
Malo si ti to pobrkala
I koji dijelovi imaju prolaz?
Jel imaju sadasnje bjelave?

Tata ne voli nikako vas s Bjelava. Te starije generacije su čudne. I Pici mrzi ove s Bistrika :) Što li bože :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7271 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Znamo se on i ja. Dobar momak.
supercali

#7272 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Fudo387 wrote:
Sta se imam njemu uvlaciti ja mu kazem sve sto mislim i pozitivno i negativno
Ima bata svojih aferima al ovo sto sam rekao nisu ti koliko ga znam
SaraFina

#7273 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by SaraFina »

SaraFina wrote:
:-D :kiss: centar i stari dio grada Sarajeva i vecina dijelova Beca su :thumbup: prosla sam Bec uzduz i poprijeko, i opet cu sa zadovoljstvom :-D majne liblinge osterrajh :P
Javi se ako imadneš vremena :D Rado ću prošetati i kafu popiti :kiss:
hAZNADAR

#7274 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:
hAZNADAR wrote: Samo da spasavas debakl jednog tako sto bi pomogla skretanju teme.

Trebam li podsjetiti da je PM72 na ovoj temi u korist YU kako je bila bolja koristio argument nepostojece pljacke i optuzio balije za to. Eto u YU su balije bile postenije zahvaljujuci pendreku?
Pobjeguljo,
Balije su naziv za fukaru iz sve tri nacije u BiH i samo te od takvih može glava boliti...jedan stari dedo mi je davno rekao i bio je u pravu.Kaže "ne pomaži nikad fukaru jer će ti prisjest i gurni ga jos dublje ako mozeš"...pomenuo sam ti slučaj krađe bakarnih oluka sa šehidskog mezarja na Igmanu.Našli su ih -fukara iz Visokog.U jednom mjestu u blizini Sarajeva -RS-obnavljala se srušena džamija i naš povratnik ukrao dvije tone cimente kontajući da će pomisliti na Srbe...u Rogatici povratniku zapalilo dva auta...frka trka,sam sebi zapalio ne bi li čvaknuo šta para...o tome se radi pobjeguljo i mišu mekinjašu...
Nazivas drzavu septickom jamom i onda meni zamjeras sto sam izasao iz jame :D

Ispao si glup, provalio se, pokusao siriti mrznju,... cijelu pricu o zlim balijama sklepao na osnovu necega sto se nije desilo. Pametan covjek bi priznao da se zaholcao - budala se ponosi glupiranjem. I mani tog izmotavanja, cuj balije u sve tri nacije :D zna se za koju su naciju ili etnos, vjeru se pogrdno koristi taj naziv. A tvoj ahbaba Bata jos i dodao da nema balija u Banjaluci vec u Sarajevu.

Hajd da vidimo - evo sta si sam rekao
PM72 wrote:U prilog temi...
Večeras je "nestala" mesingana ploča sa mosta Suada Dilberović u Sarajevu.Na ploči su bila ispisana imena prve dvije žrtve rata u Sarajevu.Ne vjerujem da je bio Dejvid Koperfild.To je ukrala neka balijska fukara da proda mesing i zaradi 20 KM za pive ili džointa...ili primjer od prije nekoliko godina kad su ukrali bakarni lim sa šehidskog mezarja na Igmanu...

Lijepa Titina država...našli bi ga za 24 sata...ubili duha u njemu,znao bi kad je promjena vremena u Tirolu a odležao bi bar nekoliko godina tucajući kamen...
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija,ovo što sad živimo nije smetljište nego septička jama.
I jeli mesingana ploca ukradena? :D

Mogu se kladiti da ce neko iz forumske FGR doci da te spasava ili ces pokusati skrenuti temu na dijasporu.
Last edited by hAZNADAR on 14/03/2018 23:42, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#7275 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

SaraFina wrote:
SaraFina wrote:
Javi se ako imadneš vremena :D Rado ću prošetati i kafu popiti :kiss:
hvala, samo da se preslimi na evorpsku lokaciju, pa dodjes i kod mene na kafu :kiss: :-D zivis u predivnom gradu :-D

hocemo li Respu zvati na kafu , da li smo zadovoljili njegove kriterijume :oops:
Last edited by Connaisseur Karlin on 14/03/2018 23:40, edited 1 time in total.
Post Reply