BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- seoBIH
#7251 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
50% je samo prvu godinu, nakon toga plaćaš 100%.
- Sanjarko
#7252 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Otici cu do poslovnice poslije pa cu da vidim. Hvala vam na odgovorima. Bilo bi dobro da je ugrabim, jer otprilike ovoliko i trosim na prepaid-u.
-
channel10
#7253 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto ne sačekaš novu ponudu mtela? Vjerovatno će i oni u ovom mjesecu korigovati cijene za svoje tarife.
- Sanjarko
#7254 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I hocu vjerovatno sacekati. Puno mi se obavezati na 2 godine.
-
vojopd
#7255 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dobra mtelova ponuda, 4GB prva 2 mjeseca.

-
sasagrbic
- Sanjarko
#7257 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da su dali barem 50% vise ili duplo vise pa cak i kako su dali nedavno, 80 Gb a cijene 17, 25, 34 na 12 mjeseci i neobavezno pa cak i na 24 mjeseca. Jbg ja htjeo juce uzeti kad su davali ovo 17, 80 Gb ali puno mi se bilo obavezati na 24 mjeseca. Platio bi 25 ili 34 km, punu cijenu neobavezno ili sa popustom 25% na 12 mjeseci a da daju 80 Gb pa cak i 40 Gb.
-
dejang93
#7258 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
hahaha pa ovo od m:tel-a je za plakati... Gade mi se više njihove ponude koje samo važe za nove korisnike a stare ko j***!
Vidjećemo šta će ponuditi nakon 31. maja za ovu S Net+ tarifu...
Mada, ja nisam ni očekivao nove tarife nego samo izmjenu postojećih kao što su uradili i 01.09.2018.
Ipak, moraće oni prilagoditi tarife postojećim zahtjevima tržišta jer oni za 22,23KM sada daju 100min/100sms/150mb dok konkurenti u tom cjenovnom rangu daju 500min/500sms/2gb ili 600min/600sms/3gb.
Ali pored bjednih 4GB prva 2 mjeseca UO, obogatili su ponudu tarifnih opcija za kupovinu interneta i tO:
- na pretplati:
20GB u trajanju od 30 dana za samo 20KM;
20GB u trajanju od 24h za 2KM;
Na dopuni: (važi za XY net tarifu):
Dopuna XY plan 4GB / 7 dana za 2KM.
Ovo je jedino dobro jer je prije bilo 4KM. Dakle sada se može za mjesec iskombinovati 16GB za 8KM.
Kombinuj tarifa:
20GB u trajanju od 24h za 2KM.
Vidjećemo šta će ponuditi nakon 31. maja za ovu S Net+ tarifu...
Mada, ja nisam ni očekivao nove tarife nego samo izmjenu postojećih kao što su uradili i 01.09.2018.
Ipak, moraće oni prilagoditi tarife postojećim zahtjevima tržišta jer oni za 22,23KM sada daju 100min/100sms/150mb dok konkurenti u tom cjenovnom rangu daju 500min/500sms/2gb ili 600min/600sms/3gb.
Ali pored bjednih 4GB prva 2 mjeseca UO, obogatili su ponudu tarifnih opcija za kupovinu interneta i tO:
- na pretplati:
20GB u trajanju od 30 dana za samo 20KM;
20GB u trajanju od 24h za 2KM;
Na dopuni: (važi za XY net tarifu):
Dopuna XY plan 4GB / 7 dana za 2KM.
Ovo je jedino dobro jer je prije bilo 4KM. Dakle sada se može za mjesec iskombinovati 16GB za 8KM.
Kombinuj tarifa:
20GB u trajanju od 24h za 2KM.
-
channel10
#7259 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Evo sad gledam da su od danas pa do 08.Jula izbacili novu akciju
gdje za one sto prelaze na pretplatu daju 4GB neta prva dva mjeseca.
Znaci nema izmjena barem do 08.07. ove godine i nece odgovarati na ove nove cijene kod BHT i Eroneta
Znaci nema izmjena barem do 08.07. ove godine i nece odgovarati na ove nove cijene kod BHT i Eroneta
- Vsvp
#7260 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zbog ovog sam i ja danas odlucio da ih odjebem za sva vremena.dejang93 wrote:hahaha pa ovo od m:tel-a je za plakati... Gade mi se više njihove ponude koje samo važe za nove korisnike a stare ko j***!
.
Kako je moguce da su im novi korisnici vazniji i da za njih daju bolje pakete i popuste od nas koji godinama placamo pretplatu.
-
febo_acm
#7261 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Bht i Eronet postpaid ponuda OK. Mtel postpaid užas. Ovi bonusi su vrijeđanje korisnika.
- Sanjarko
#7262 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ja sam godinama bio pretplatnik Mtel-a i nikada nista na toj pretplati novo nisu bolje dali do ove ili prosle godine i skontao sam tada da mi je bolje na dopunama biti tad. To je bilo prije godinu i po mozda cak i dvije.
Sad sam na dopuni idalje i kontao na pretplatu preci ali puno mi se obavezati na 2 godine bilo ovo kad su davali 80 Gb. Rekli mi u poslovnici vratit ces se ti opet na pretplatu.
Htjeo jesam ali nista specijalno nisam vidio da daju na godinu. Istina daju ovu za 17 km ali neodgovara mi. Da su ostavili 80 Gb ili 40 Gb, odgovarala bi, ali na godinu samo, ne dvije.
Sad sam na dopuni idalje i kontao na pretplatu preci ali puno mi se obavezati na 2 godine bilo ovo kad su davali 80 Gb. Rekli mi u poslovnici vratit ces se ti opet na pretplatu.
Htjeo jesam ali nista specijalno nisam vidio da daju na godinu. Istina daju ovu za 17 km ali neodgovara mi. Da su ostavili 80 Gb ili 40 Gb, odgovarala bi, ali na godinu samo, ne dvije.
-
channel10
#7263 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako nisu? Pa zadnjih par godina su imali bolje pakete od BHT i Eroneta. Sad su trenutno najgori i vjerovatno ce spustiti cijene na nivo BHT-a i Eroneta, samo ce trebati sacekati.
- Sanjarko
#7264 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zadnjih par godina. 2018/2019. Ali kad sam ja bio pretplatnik ponuda truba bila. To je bilo od 2014 do ne znam kad. Mislim ako se nevaram do 2016. Da bi se predkraj 2018 opet vratio na Mtel ali na dopunu.channel10 wrote:Kako nisu? Pa zadnjih par godina su imali bolje pakete od BHT i Eroneta. Sad su trenutno najgori i vjerovatno ce spustiti cijene na nivo BHT-a i Eroneta, samo ce trebati sacekati.
Istina sada daju vise nego sto su tada davali, i to dvostruko pa cak i trostruko vise. Ali vise se i trosi sad nego tad. Vise se koristi internet, vise se prica. Dok recimo poruke slabo se koriste pravo sad.
-
channel10
#7265 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Oni su od 2014.-2015. godine do Aprila ove godine imali najbolju postpaid ponudu. Znaci zadnjih 4-5 godina. Sad su dobili odgovor.
Opet se oni cekaju i njihova nova ponuda. Sumnjam da ce ici ispod ovih drugih ponuda. Vjerovatno ide ravnanje sa ostalim operaterima.
Opet se oni cekaju i njihova nova ponuda. Sumnjam da ce ici ispod ovih drugih ponuda. Vjerovatno ide ravnanje sa ostalim operaterima.
-
Cupko_
#7266 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije istina, tek ubacivanjem onih silnih minuta u paket od 45 KM (bez uređaja oko 36 KM) je m:tel postao konkurentan što je bilo prije oko 2 godine (ako se dobro sjećam proljeće 2017.). Do tada je Eronet u Super tarifama imao puno bolje pakete od njih, pa čak je i BH Telecom bio bolji sa svojim "moj M" paketima. I kada su ubačene te minute, opet su na paketima ispod 30 KM bili lošiji od konkurencije. Jedino ova akcija koja je za 16,97 davala 20 GB neta je bila dobra, ali sada kada moraš potpisati na 2 godine a po toj cijeni plaćaš samo 12 mjeseci pa onda puna cijena 33,93 KM više ni to nije konkurentno.
-
channel10
#7267 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako bolan kad Mtel ima prvo 500 minuta prema svima, pa onda idu na cini mi se 2000 minuta prema svima, pa onda prosle godine idu neograniceni razgovori prem svima za 45KM, dok u isto vrijeme BHT za iste pare ima 1500 minuta ali unutar mreze. Eronet ne bih komentarisao jer mislim da nisu bili bolji ni od BHT.
Ne bih vise ulazio u raspravu jer sam korisnik Mtela od 2014. mislim i zbog ovakve ponude sam i presao kod njih, a otisao od BHT (tako da sigurno bolje znam od tebe
). Znaci znam sta sam placao i zbog cega i sad vi nasli truniti ovdje da su ova dva federalna bila bolja unazad 4-5 godina..
Da li i sad nakon ovakve ponude ova dva federalna mobilna operatera, da li ijedan od njih ima paket sa neogranicenim razgovorima prema svima i ako ima, za koliko novca (mtel ima za 45KM)?
Ne bih vise ulazio u raspravu jer sam korisnik Mtela od 2014. mislim i zbog ovakve ponude sam i presao kod njih, a otisao od BHT (tako da sigurno bolje znam od tebe
Da li i sad nakon ovakve ponude ova dva federalna mobilna operatera, da li ijedan od njih ima paket sa neogranicenim razgovorima prema svima i ako ima, za koliko novca (mtel ima za 45KM)?
Last edited by channel10 on 08/05/2019 21:02, edited 1 time in total.
-
sasagrbic
#7268 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Devetnaest godina sam se družio sa Mtelom. Od danas se družim sa Eronetom. Vidjećemo koliko će ovo druženje potrajati.
-
channel10
#7269 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa ako si se druzio toliko sa njima, sto onda ovdje ne potvrdis ili ne negiras moju pricu?sasagrbic wrote:Devetnaest godina sam se družio sa Mtelom. Od danas se družim sa Eronetom. Vidjećemo koliko će ovo druženje potrajati.
-
Cupko_
#7270 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U kojem je to paketu m:tel imao 500 minuta prema svima prije više od 2 godine
? Oni su odmah uveli 3000 minuta na paket od 45 KM i to je bio bum za te veće pakete, tada su oni imali dobru ponudu za onog ko troši 45 KM (ili 36 bez uređaja). Za manje pakete nikad nisu bili konkurentni pa nisu ni sad čovječe
Ni u jednom paketu ispod 45 KM (sa uređajem) nemaju više od 100 minuta prema ostalima. Eronet u Super 25 paketu nudi 200 minuta prema svima već gotovo 3 godine.
I kakvi "neograničeni razgovori" prema svima, valjda ti je jasno da to ne postoji? Kada pored nečeg stoji *, onda dole ispod negdje nađi tu * pa pročitaj šta označava.
EDIT: Možeš ti bit korisnik m:tela do prekosutra, ja radim u tom svijetu i veoma dobro znam kad je ko kakve ponude imao jer pravim prezentacije i analize za to što ti navodiš. To što si ti prije 5 godina bio neinformisan nije moj problem i ne znači ni najmanje da si upravu.
EDIT 2: Tih 500 koje navodiš je bilo na paketu od 45 KM kada je paket Super 35 u Eronetu imao 450 minuta prema svima i 6 GB interneta, a taj m:tel paket od 45 KM i dan danas ima 4GB interneta
I kakvi "neograničeni razgovori" prema svima, valjda ti je jasno da to ne postoji? Kada pored nečeg stoji *, onda dole ispod negdje nađi tu * pa pročitaj šta označava.
EDIT: Možeš ti bit korisnik m:tela do prekosutra, ja radim u tom svijetu i veoma dobro znam kad je ko kakve ponude imao jer pravim prezentacije i analize za to što ti navodiš. To što si ti prije 5 godina bio neinformisan nije moj problem i ne znači ni najmanje da si upravu.
EDIT 2: Tih 500 koje navodiš je bilo na paketu od 45 KM kada je paket Super 35 u Eronetu imao 450 minuta prema svima i 6 GB interneta, a taj m:tel paket od 45 KM i dan danas ima 4GB interneta
Last edited by Cupko_ on 08/05/2019 21:09, edited 1 time in total.
-
channel10
#7271 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uporedio sam ti paket od 45 koji si i ti mislim negdje naveo i dobio si odgovor.Cupko_ wrote:U kojem je to paketu m:tel imao 500 minuta prema svima prije više od 2 godine? Oni su odmah uveli 3000 minuta na paket od 45 KM i to je bio bum za te veće pakete, tada su oni imali dobru ponudu za onog ko troši 45 KM (ili 36 bez uređaja). Za manje pakete nikad nisu bili konkurentni pa nisu ni sad čovječe
Ni u jednom paketu ispod 45 KM (sa uređajem) nemaju više od 100 minuta prema ostalima. Eronet u Super 25 paketu nudi 200 minuta prema svima već gotovo 3 godine.
https://mtel.ba/Mobilna/Pretplata/Tarife
Evo pa trazi zvjezdicu
Zaboravih napisati da su 2014, 2015. imali pored dodijeljenih minuta i najbroj iz bilo koje mreze.
-
Cupko_
#7272 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne skreći s teme i ne pokušavaj izvrnuti priču. Neograničeni razgovori ne postoje ni kod jednog operatera u BiH (nažalost).channel10 wrote:Uporedio sam ti paket od 45 koji si i ti mislim negdje naveo i dobio si odgovor.Cupko_ wrote:U kojem je to paketu m:tel imao 500 minuta prema svima prije više od 2 godine? Oni su odmah uveli 3000 minuta na paket od 45 KM i to je bio bum za te veće pakete, tada su oni imali dobru ponudu za onog ko troši 45 KM (ili 36 bez uređaja). Za manje pakete nikad nisu bili konkurentni pa nisu ni sad čovječe
https://mtel.ba/Mobilna/Pretplata/Tarife
Evo pa trazi zvjezdicu
Zaboravih napisati da su 2014, 2015. imali pored dodijeljenih minuta i najbroj iz bilo koje mreze.
Ispod pregleda tarifa klikneš na "Dodatne informacije" pa ti onda piše ovako;
"Neograničeni razgovori podrazumjevaju fair use princip sa 3000 min. razgovora prema m:tel mreži u Pretplata: S+, a 3000 min. razgovora prema svim mrežama u BiH u Pretplata: M+..."
Nema razloga da mi ti upoređuješ pakete, kažem ti da ja u svom poslu upravo to radim i veoma dobro znam ponude svih operatera.
To što padaš na ovakve marketinške trikove mi samo pokazuje koliko si mogao biti upućen u ponudu konkurencije prije 5 godina.
-
channel10
#7273 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U pravu si ovdje, jer vidim da je ipak 3000 minuta, a ne neograniceno, kao sto je navedeno u ponudi. Nema zvjezdice, ali je ipak tako. Znaci to je ponuda od prosle godine. Koliko se u eronetu dobije minuta, da ne trazim sad za iste pare u staroj, a koliko u novoj ponudi?
edit: posto vidim da neces odgovoriti, nasao sam da je nova ponuda na 2000 minuta. Stara je sigurno bila dosta manje od ovih 2000 minuta.
Kod prenosa broja 2014. ili 2015. se dobijalo 20 posto popusta tokom cijelog ugovora na mjesecnu pretplatu i bilo je 500 minuta za manje od 50KM (koliko se sjecam) tako da nema potrebe da sumnjas u moje sposobnosti kod donesenja odluke u odabiru mobilnog operatera
. A ova tvoja izbjegavanja odredjenih pitanja dosta kazu o tebi i ne sumnjam da si odlican trgovac
.
edit: posto vidim da neces odgovoriti, nasao sam da je nova ponuda na 2000 minuta. Stara je sigurno bila dosta manje od ovih 2000 minuta.
Kod prenosa broja 2014. ili 2015. se dobijalo 20 posto popusta tokom cijelog ugovora na mjesecnu pretplatu i bilo je 500 minuta za manje od 50KM (koliko se sjecam) tako da nema potrebe da sumnjas u moje sposobnosti kod donesenja odluke u odabiru mobilnog operatera
Last edited by channel10 on 08/05/2019 21:38, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#7274 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mtel ima bolju ponudi sada bez obzira na nove pakete BHT-a ili ERONET-a. Može se reći da je ponuda kod svih operatera u 5 deka ali ipak 1 deka više ide na stranu Mtela. Prvo minute nisu toliko bitne. Nikome ne treba više od 100-200 minuta, gledajmo realno. Ne koriste se pozivi više kao nekada. Sada je sve u mobilnom internetu. Ne treba zaboraviti da Mtel u skoro svim paketima ima besplatne minute i megabajte u SCG što dobro dođe onome ko ide recimo na more u CG, ne mora se patiti i kupovati tamošnje kartice već normalno može roaming koristiti. To po meni nije beznačajna stvar. Mogao je ERONET dati besplatne megabajte u T-ComHR i T-ComCG jer ih to ne bi skoro ništa koštalo i to bi bila prava stvar. T-Com je mislim oko 45% vlasnik ERONET-a tako da bi te pogodnosti davali praktično sami sebi. Ovako sve je u 5 deka stim da ja dajem mtelu prednost upravo zbog roaminga.
- escobar__
#7275 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To je prednost jedino ljudima koji imaju bilo kakve veze sa Srbijom ili Crnom Gorom ili koji tamo ljetuju. Meni je ta prednost beznačajna.