Irak

Post Reply
dječak sa šibicama

#7251 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

dasu i vidjece te

:lol:
Kikibombona

#7252 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Peshmerga

Image

ISIL

Image

Kurde treba podrzati iz estetskih razloga. :D

Urednije simpatizere i clanove ISILa nisam mogao naci. Ozbiljno! :D
AcaLukas

#7253 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

B6Redhell wrote:Pesini žešćih razmijera. Taj portal širi mrznju poput one od srne za vrijeme rata prema Bosnjacima. Glavna rijec za bosanske muslimane im je "balija". Mrze sve sto nije haridjijsko poput njih. A stranica blagoslovi promiviše i propagandira svako ubistvo i zlocin sto zlocinci naprave. Treba to hackenovat i unistiti. Jer oni vape za unistavanjem onih sto nisu kao oni.
Ja sam prosle non stop prijavljivao pa ih fb skine. Traje i cesto odbijaju zalbu ali kad tad ovi s vijestiummeta usero pravo i FB i skloni. Prije su imali 20 000 pratilaca :shock:

Znaci, samo navalite na report --> mrznja prema etnickoj grupi
sarajevoxxxx

#7254 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Ma to je najmanji problem, najveće ubice i zločinci su oni u lijepim odijelima i kravatama, uvijek nasmijani, a i dan i noć čine zlo drugima

Prije par dana je bila vijest o onom ruskom glumcu koji je poginuo u redovima IS-a na sirijsko-iračkoj granici

Вадим Дорофеев:

Image

Image
insomnia78

#7255 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
Ma to je najmanji problem, najveće ubice i zločinci su oni u lijepim odijelima i kravatama, uvijek nasmijani, a i dan i noć čine zlo drugima

Prije par dana je bila vijest o onom ruskom glumcu koji je poginuo u redovima IS-a na sirijsko-iračkoj granici

Вадим Дорофеев:

Image

Image
A de nam sad njegovu ratnicku sliku
Kikibombona

#7256 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Pa eto, taj lik je uredan, makar je bio prije nego je pristupio ISILu. Cijenim da se onda zapustio, pustio bradu i kosu da divlje raste u svim pravcima. Ne znam kako taj svoj izgled uspjevaju povezati sa poslanikom koji je bio pametan covjek i avangarda svoga vremena!?? Muhamed je bio ispred vremena, a ovi se vracaju 2 000 godina unazad po izgledu i svemu ostalom. Uvjeren sam da bi se Muhamed oblacio lijepo i bio besprijekorno uredan da zivi u ovom vremenu. Tako inteligentan covjek, koji je napravio tako veliko djelo, ne moze biti nazadan i izgledati nakaradno. Dakle, nije problem u bradi, i sam sam bradat, problem je u neurednosti i groznom izgledu. Stvarno zalim njihove zene.....

Image
AcaLukas

#7258 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

Edin Redzic: Izrael su ostavili da ukazu na ljude koji vise mrze i napadaju muslimane i islamsku drzavu nego izrael i zidove,nebil svatili da boluju od bolesti koju idisu prepisuju

Doticni filozof:
Image
Image
m_l

#7259 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by m_l »

Kikibombona wrote: Ne znam kako taj svoj izgled uspjevaju povezati sa poslanikom koji je bio pametan covjek i avangarda svoga vremena!?? Muhamed je bio ispred vremena, a ovi se vracaju 2 000 godina unazad po izgledu i svemu ostalom. Uvjeren sam da bi se Muhamed oblacio lijepo i bio besprijekorno uredan da zivi u ovom vremenu. Tako inteligentan covjek, koji je napravio tako veliko djelo, ne moze biti nazadan i izgledati nakaradno. Dakle, nije problem u bradi, i sam sam bradat, problem je u neurednosti i groznom izgledu.
:thumbup:

"Kada je Poslanik, s.a.v.s., ušao u džamiju, uđe čovjek raščupane kose i brade, pa mu Poslanik, s.a.v.s., rukom pokaza da izađe, kao da mu je želio reći da uredi kosu i bradu. Čovjek posluša, pa kada se vrati, reče Poslanik, s.a.v.s.: "Ovako je bolje od toga da neko od vas dođe sa raščupanom kosom, kao šejtan!" (Buharija)
Kikibombona

#7260 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

dječak sa šibicama wrote:Image
Je li ovo Sisasni dok ne bio u gruzijskoj armiji? Kakva transformacija....

m_l

Islam je dosta pomogao civilizaciji na planu cistoce i urednosti. Nemam problem to istaci iako sam ateista. Cinjenice su cinjenice. I ja sam se znao zapustiti kada sam imao duzu kosu, pa bi se tadasnje djevojke pobunile i konstatovale da sam uhljup. Nikada se nisam bunio na iznesenu cinjenicu, pa ni trazio opravdanje u obavezama koje su me znale lomiti fizicki i psihicki. I sada kada nabacim koju kilu vise radi ststicnog posla, zena se pobuni, a ja na stazu i u teretanu popravljam situaciju. Ove selefije u mnogim slucajevima izgledaju grozno. Nije problem brada i duzina brade, problem je sto se ne brinu o izgledu, sto izgledaju kao da su prvi put krocili u civilizaciju. Da Muhamed zivi u ovom vremenu, sa svim pomagalima i dostupnim mogucnostima, nem sumnje da bi izgledao besprijekorno. Kada je naglasavao vaznost urednosti u vremenu kada je neurednost bila sveprisutna, kada na uljepsavanje niko nije obracao paznju, sta bi tek sada zagovarao? Fizicka privlacnost je jedna od stavki koje ovozemaljskom zivotu daju smisao, a ove selefije za tim uopste ne mare. Mozda zahtjevaju da zene rade na sebi, ali njima ocigledno ne uzvracaju i ne cine nista da se osjecaju ugodnije.
salik79

#7261 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
dječak sa šibicama wrote:Image
Je li ovo Sisasni dok ne bio u gruzijskoj armiji? Kakva transformacija....

m_l

Islam je dosta pomogao civilizaciji na planu cistoce i urednosti. Nemam problem to istaci iako sam ateista. Cinjenice su cinjenice. I ja sam se znao zapustiti kada sam imao duzu kosu, pa bi se tadasnje djevojke pobunile i konstatovale da sam uhljup. Nikada se nisam bunio na iznesenu cinjenicu, pa ni trazio opravdanje u obavezama koje su me znale lomiti fizicki i psihicki. I sada kada nabacim koju kilu vise radi ststicnog posla, zena se pobuni, a ja na stazu i u teretanu popravljam situaciju. Ove selefije u mnogim slucajevima izgledaju grozno. Nije problem brada i duzina brade, problem je sto se ne brinu o izgledu, sto izgledaju kao da su prvi put krocili u civilizaciju. Da Muhamed zivi u ovom vremenu, sa svim pomagalima i dostupnim mogucnostima, nem sumnje da bi izgledao besprijekorno. Kada je naglasavao vaznost urednosti u vremenu kada je neurednost bila sveprisutna, kada na uljepsavanje niko nije obracao paznju, sta bi tek sada zagovarao? Fizicka privlacnost je jedna od stavki koje ovozemaljskom zivotu daju smisao, a ove selefije za tim uopste ne mare. Mozda zahtjevaju da zene rade na sebi, ali njima ocigledno ne uzvracaju i ne cine nista da se osjecaju ugodnije.

Tada je bio Osisasni, odnosno Obrijani :D

Za uvecano :thumbup: Sto bi uvazeni prof.dr. Resid Hafizovic rekao: "Nosio bi najljepsa "Armani" odijela." . :)
sarajevoxxxx

#7262 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:

Вадим Дорофеев:

Image

Image
A de nam sad njegovu ratnicku sliku
Pa tražio je sliku simpatizera ISIL-a :-)
sarajevoxxxx

#7263 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona Valjal ova... :-)

Image
Kikibombona

#7264 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Salik

E taj Hafizovic je melem za usi. Da su svi vjernici kao on, nebitno o kojoj vjeri se radilo, nikakvih problema ne bi bilo. Da su svi ateisti kao Hafizovic..... Valjda mislimo na istog covjeka. Ako se ne varam ovim selefijama je gori od svakog cetnika.

Saxxx

Ma valja buraz. Ti ljudi brinu o izgledu, evidentno... Jebes ga, ako si zapustan ne postujes sebe, a sto je jos gore, ne postujes svoju zenu. A ovi ISILovci su u 90% slucajeva fizicki odvratne pojave, ne radi crta lica, na to niko od nas ne moze posebno uticati, vec radi neurednosti i zapustenosti... Toliko o ovome. :D
bingov buraz

#7265 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bingov buraz »

Koze bas i nisu u mogucnosti da biraju :mrgreen:
salik79

#7266 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Kiki, to je taj Hafizovic ("Oni dolaze po nasu djecu"). :) Sto bi Rusmir ef . Sadic (Imam Carsijske dzamije u Tuzli) rekao, u svom reagovanju na verbalne proljeve Safveta Halilovica kontra uvazenog profesora: "Intelektualni doprinos prof. Hafizovića trenutno je nemoguće izmjeriti (to će biti moguće učiniti tek nakon 20-30 godina) a njegovo ime pripada samom vrhu bošnjačke intelektualne elite uopće. " . Ovo je mozda i krucijalni razlog ne shvacenosti prof. Hafizovica od strane vehabitske zajednice.
salik79

#7267 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Umirovljeni američki general Wesley Clark: "ISIL je stvoren od strane naših saveznika kako bi uništili libanonski Hezbollah"

Umirovljeni istaknuti američki general Wesley Clark komentirao je u razgovoru za CNN nastanak ISIL-a te ističe kako je ISIL stvoren "od strane američkih prijatelja i saveznika" kako bi se borili protiv libanonske organizacije Hezbollah. No, u intervjuu nije naveo o kojim se američkim saveznicima radi.
http://www.advance.hr/vijesti/umirovlje ... hezbollah/

Covjek koji je jos 2007. upozorio na scenario koji se spremao za Libiju, Siriju, ....
bingov buraz

#7268 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bingov buraz »

zrakomlat wrote:https://www.facebook.com/vijestiummeta6?fref=ts
Evo stranice.

Na pitanje što ne napadnu Izrael kaže lik pod imenom Lijepi Mudžahid, mada nisam skontao šta lijepi, da je preča borba protiv murteda i mušrika nego protiv kjafira.
Lijepi mudzahid :lol:

sta je sljedece "swatki selefija"

insomnia78

#7269 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Aaaww :P
celava_dlaka

#7270 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by celava_dlaka »

Image
zrakomlat

#7271 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

bingov buraz wrote:
zrakomlat wrote:https://www.facebook.com/vijestiummeta6?fref=ts
Evo stranice.

Na pitanje što ne napadnu Izrael kaže lik pod imenom Lijepi Mudžahid, mada nisam skontao šta lijepi, da je preča borba protiv murteda i mušrika nego protiv kjafira.
Lijepi mudzahid :lol:

sta je sljedece "swatki selefija"

Kikibombona

#7272 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Sadisticki manijaci i najvece zlo danasnjice sa 21 zarobljenim Pesmerga borcem

Najava za ono sto slijedi....

Veliki broj Arapa na ulici pozdravlja performans. Nije ni cudo sto je mrznja Kurda prema Arapima sve izrazenija.....

Nece na dobro.
asurbanipal

#7273 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:Sadisticki manijaci i najvece zlo danasnjice sa 21 zarobljenim Pesmerga borcem

Najava za ono sto slijedi....

Veliki broj Arapa na ulici pozdravlja performans. Nije ni cudo sto je mrznja Kurda prema Arapima sve izrazenija.....

Nece na dobro.

Prema onome što sam pročitao ovo je tek početak, a ovo što rade ISIL-ovci je "mačiji kašalj"...

The Sufyani, is an apocryphal character of Islamic eschatology. The Sufyani will emerge before the Mahdi from the depths of Damascus.

The term "Sufyani" is a term referring to his descent from the progeny of Abu Sufyan. He will be one of many Muslim tyrants that the Mahdi will have to face in the Middle East. The Sufyani is not the Dajjal. The hadith regarding the Sufyani specify that he is a tyrant who will spread corruption and mischief on the earth before the Mahdi. He will be such a tyrant that he will kill the children and rip out the bellies of women. The Sufyani will murder those from the household of the Prophet and will rule over Syria. When he hears about the Mahdi, he will send an army to seize and kill him. However the earth will swallow this army before it even reaches the Mahdi.

Abu Hurayrah has narrated that the Prophet said:

"A man will emerge from the depths of Damascus. He will be called Sufyani. Most of those who follow him will be from the tribe of Kalb. He will kill by ripping the stomachs of women and even kill the children. A man from my family will appear in the Haram, the news of his advent will reach the Sufyani and he will send to him one of his armies. He (referring to the Mahdi) will defeat them. They will then travel with whoever remains until they come to a desert and they will be swallowed. None will be saved except the one who had informed the others about them."(Mustadrak Al-Hakim)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sufyani

Prema ovome ISIL je samo preteča onoga što bi radio ovaj Sufijani. :shock:
Kikibombona

#7274 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

VIDEO: Foreign military training Peshmerga on weapons and tactics

http://rudaw.net/english/kurdistan/210220152
insomnia78

#7275 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

celava_dlaka wrote:Image
Ahahahaha