BAKIRE ODLAZI
-
elcaliente
#7251 Re: BAKIRE ODLAZI
Samo je pitanje ko ce mu koristiti to oruzije. Narod mu masovno odlazi, protjero je svu omladinu, politika nhegove stranke jer uradila gore po Bosnjake poslije rata nego SDS od 91-95 godine
Imati ce 18 udarnih brigada peraca guzica po Njemackog, 6 diverzsntskih brigada gradzevinara u Sloveniji i 8 motorizovanih brigada vozaca u Austriji.
Hvala Bakire, hvala SDA, sutra da se zapuca samo bi se neki glupan uhvatio puske. Kakvi ognjiste kakvi bakraci, ovima iz istocne Bosne sto su protjerani i otisli po Americu, Kanadi i skandinaviji pala kasika u med. Nije im se nista bolje moglo desiti, zaboli ih tuki za Bosnom, vecina se odrekla BiH drzavljanstva. Sto bi se bilo ko vise borio i riskirao zivot za ovu drzavu, samo ludaci i kreuzubi to mogu uraditi.
Imati ce 18 udarnih brigada peraca guzica po Njemackog, 6 diverzsntskih brigada gradzevinara u Sloveniji i 8 motorizovanih brigada vozaca u Austriji.
Hvala Bakire, hvala SDA, sutra da se zapuca samo bi se neki glupan uhvatio puske. Kakvi ognjiste kakvi bakraci, ovima iz istocne Bosne sto su protjerani i otisli po Americu, Kanadi i skandinaviji pala kasika u med. Nije im se nista bolje moglo desiti, zaboli ih tuki za Bosnom, vecina se odrekla BiH drzavljanstva. Sto bi se bilo ko vise borio i riskirao zivot za ovu drzavu, samo ludaci i kreuzubi to mogu uraditi.
- drug_profi
#7252 Re: BAKIRE ODLAZI
Upravo. Niko normalan vise ne bi poginuo za teritorij na kojem SDA odredjuje pravila zivota i smrti.
I rat sigurno ne bi izgledao kao onaj. Ovo bi bila samo mirna aneksija. Ne svidja vam se? Sorry. Zalbeni rok 8 dana.
I rat sigurno ne bi izgledao kao onaj. Ovo bi bila samo mirna aneksija. Ne svidja vam se? Sorry. Zalbeni rok 8 dana.
- insomnia78
#7253 Re: BAKIRE ODLAZI
Hr je uz Srbiju i jedini razlog naoruzavanja.Hafis wrote:Kakve veze ima RH s Bakirovim pozivom Bošnjacima da se treba naoružavati. Ta nije se meni i mom kumu Rafi obraćao. Tu sam činjenicu htio naglasiti.KatarinaKosaca wrote:Ti bas NISTA nemas pravo reci, jer RH nabavlja raketne sisteme. To odobravas, a Bosnjaci ne smiju imati ostar noz. E, pa tako ne moze i nece. Druga je stvar sto Baketova diplomacija nije otisla dalje od Erdoanove guze, pa bas i nema(mo) druge opcije. Tako to BIDNE kad je Nermina Kapetanovic lobist.Hafis wrote:Ok. Povlačim što sam napisao. Jebat ga, ovo je Klix.
Bake je u pravu, treba se još više naoružavati u slučaju da komšije opet napadnu.
A inače, RH je država koja je inkorporirana u NATO sustav i tu nema nikakvih samovoljnih izleta vojne naravi.
Te gluposti oko OTAN-a smo mogli vidjeti na primjeru Turske
- insomnia78
#7254 Re: BAKIRE ODLAZI
Bil se mjenj’o s njima? Da ti sutra neko siluje i zakolje djete, ubije roditelje, brata, sestru al da zavrsis u USA?elcaliente wrote:Samo je pitanje ko ce mu koristiti to oruzije. Narod mu masovno odlazi, protjero je svu omladinu, politika nhegove stranke jer uradila gore po Bosnjake poslije rata nego SDS od 91-95 godine
-
155_mm
#7255 Re: BAKIRE ODLAZI
u potpunosti se slazem sa tim da svaki bosnjo treba da ima plan za pobjeci negdje na zapad da i njemu padne kasika u med kao ovima iz podrinja.elcaliente wrote:Samo je pitanje ko ce mu koristiti to oruzije. Narod mu masovno odlazi, protjero je svu omladinu, politika nhegove stranke jer uradila gore po Bosnjake poslije rata nego SDS od 91-95 godine
ali sta ako se plan bjegstva izjalovi i ostane se u bosni. a oruzja nema. onda bi se moglo zavrsiti kao ona druga skupina iz podrinja koja je zavrsila po masovnim grobnicama.
znaci razvoj proizvodnje oruzja i municije u bosnjaka je samo rezervni plan, ako na primjer golf dvojka rikne negdje kod zavidovica na putu prema njemackoj.
-
155_mm
#7256 Re: BAKIRE ODLAZI
vlazni snovi. i to veoma vlazni.drug_profi wrote:Upravo. Niko normalan vise ne bi poginuo za teritorij na kojem SDA odredjuje pravila zivota i smrti.
- tandmand
#7257 Re: BAKIRE ODLAZI
A ako golf ne rikne, kojim putem bi se to išlo prema Njemačkoj? Kolinda neda migrantima preko granice a prije tog treba proći HVO punktove ...155_mm wrote:ako na primjer golf dvojka rikne negdje kod zavidovica na putu prema njemackoj.
- drug_profi
#7258 Re: BAKIRE ODLAZI
Politicke okolnosti nisu zrele za ovo. Do nas je hocemo li uciniti da budemo bitni i da imamo saveznike.155_mm wrote:vlazni snovi. i to veoma vlazni.drug_profi wrote:Upravo. Niko normalan vise ne bi poginuo za teritorij na kojem SDA odredjuje pravila zivota i smrti.
Erdogan nije saveznik.
- insomnia78
#7259 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa mozda su citali “umjece ratovanja” pa onda puste sve da izadju i samo se usetaju u prazno. Ono “Bosna sapatom pade”.tandmand wrote:A ako golf ne rikne, kojim putem bi se to išlo prema Njemačkoj? Kolinda neda migrantima preko granice a prije tog treba proći HVO punktove ...155_mm wrote:ako na primjer golf dvojka rikne negdje kod zavidovica na putu prema njemackoj.
Vec se zaboravilo kako su ih Crnogorci vracali cetnicima u sake
- tvojkomsija
#7260 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne valja ljudima kada se ne naoruzava, ne valja ni kad se naoruzava. Ljudi moji pa u cemu je problem sto je povecanja namjenska proizvodnja u ovom sektoru. Ako je istina ovo sto Bakir prica, da smo u boljoj poziciji nego '92. onda mi je drago. Ove fabrike su u vecinski bosnjackim gradovima tako da bi sve nama pripalo. U tome je makar bolji od oca mu.
Takodjer, drago mi je vidjet da je narod ipak dosta svjesniji sebe i svog polozaja nego u 90 im godinama. Rijetko ko bi nosio Titove slike i spominjao propalu Jugoslaviju. Ne moze se racunati ni na Tursku, Evropu, SAD.. ako pomognu i dobro je. Nazalost svi smo svjesni da je na nama sva odgovornost za buducnost ove zemlje i treba postupati u skladu s tome.
Komsije su navikle da su Bosnjaci mlaki, nedoreceni, da mozes s njim kako zelis.. to su iskoristili u devedesetim, i nece nikad vise.
A smijesni su mi ovi sto govore o bjezanju.. u ratu ces tesko pobjec, granicni prelazi bi ti bili u neprijateljskoj teritoriji, sretno sa tim. Ako mislis otic, otidji dok nema problema, niko te nece tjerat nazad.
Takodjer, drago mi je vidjet da je narod ipak dosta svjesniji sebe i svog polozaja nego u 90 im godinama. Rijetko ko bi nosio Titove slike i spominjao propalu Jugoslaviju. Ne moze se racunati ni na Tursku, Evropu, SAD.. ako pomognu i dobro je. Nazalost svi smo svjesni da je na nama sva odgovornost za buducnost ove zemlje i treba postupati u skladu s tome.
Komsije su navikle da su Bosnjaci mlaki, nedoreceni, da mozes s njim kako zelis.. to su iskoristili u devedesetim, i nece nikad vise.
A smijesni su mi ovi sto govore o bjezanju.. u ratu ces tesko pobjec, granicni prelazi bi ti bili u neprijateljskoj teritoriji, sretno sa tim. Ako mislis otic, otidji dok nema problema, niko te nece tjerat nazad.
- Matzan
#7261 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja se ne sekiram.
Da bilo šta šušne u vezi rata odmah bi došao Boriša Falatar da nas brani.
Da bilo šta šušne u vezi rata odmah bi došao Boriša Falatar da nas brani.
-
Hafis
#7262 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa normalno, iz Bakirove vizure.insomnia78 wrote:Hr je uz Srbiju i jedini razlog naoruzavanja.Hafis wrote:Kakve veze ima RH s Bakirovim pozivom Bošnjacima da se treba naoružavati. Ta nije se meni i mom kumu Rafi obraćao. Tu sam činjenicu htio naglasiti.KatarinaKosaca wrote: Ti bas NISTA nemas pravo reci, jer RH nabavlja raketne sisteme. To odobravas, a Bosnjaci ne smiju imati ostar noz. E, pa tako ne moze i nece. Druga je stvar sto Baketova diplomacija nije otisla dalje od Erdoanove guze, pa bas i nema(mo) druge opcije. Tako to BIDNE kad je Nermina Kapetanovic lobist.
A inače, RH je država koja je inkorporirana u NATO sustav i tu nema nikakvih samovoljnih izleta vojne naravi.
Problem je što u ovoj državi nemaju svi baš iste vizure ko naš Bakir, to jest potencionalne nerprijatelje.
Da skratim: ovaj poziv je upućen od strane jednog, hajdemo reći nacionalnog lidera prema svome narodu, a nije meni i mom ranijespomenutom kumu Rafi, već naprotiv ja ga doživljavam kao prijetnju (mada ga doduše ne uzimam za ozbiljno, jer može u trenutnoj nemoći samo laprdati o takvim stvarima).
Inače, da je to izjavio Dodik ili Choe, to bi gorilo u bošnjačkim medijima, maltene smatralo bi se pozivom na rat.
Glušpa priča, i nikakva dodatna autoviktimizacija mu ne daje pravo da nekome prijeti na dječije naivno prikriven način.
- insomnia78
#7263 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa ono jes. Nikad nas Hrvatska nije napala niti nam o glavi radila
-
elcaliente
#7264 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa nisu svima ni silovali ni zaklali, vecina je protjerana ili su pobjegli bez da im je neko nekoga zaklao. Naravno da ima teski sudbina ali ne svi.insomnia78 wrote:Bil se mjenj’o s njima? Da ti sutra neko siluje i zakolje djete, ubije roditelje, brata, sestru al da zavrsis u USA?elcaliente wrote:Samo je pitanje ko ce mu koristiti to oruzije. Narod mu masovno odlazi, protjero je svu omladinu, politika nhegove stranke jer uradila gore po Bosnjake poslije rata nego SDS od 91-95 godine
- drug_profi
#7265 Re: BAKIRE ODLAZI
Nek jede govna ko god hoce da ratuje. Razgulio bih istog casa. A ako ne bih uspio radije bih sebi u nogu pucao umjesto da bakiru guzove branim.
A o nekom otimanju teritorija koje su zapišane, nema ni govora. Bosnjaci imate svojih 23% garantovano, a i ja sa vama. Nazalost politika SDA je izgubila ono sto je u ratu odbranjeno podosta zahvaljujuci i "dalekovidom" Lepom Haretu i obaranju Aprilskog paketa.
A o nekom otimanju teritorija koje su zapišane, nema ni govora. Bosnjaci imate svojih 23% garantovano, a i ja sa vama. Nazalost politika SDA je izgubila ono sto je u ratu odbranjeno podosta zahvaljujuci i "dalekovidom" Lepom Haretu i obaranju Aprilskog paketa.
- insomnia78
#7266 Re: BAKIRE ODLAZI
Znas koliko je ljudi poklano u podrinju?
- tvojkomsija
#7267 Re: BAKIRE ODLAZI
Te zapisane teritorije, pogotovo u istocnoj Bosni, mislim da nema potrebe govoriti na koji nacin su uzete.
Ne svidja mi se ova floskula ratovanja za Bakira, pa nisu ni 92 ljudi ratovali za Aliju, vec da sacuvaju svoj, zivot svoje djece, komsije, imovinu itd.
Ne svidja mi se ova floskula ratovanja za Bakira, pa nisu ni 92 ljudi ratovali za Aliju, vec da sacuvaju svoj, zivot svoje djece, komsije, imovinu itd.
-
elcaliente
#7268 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma neka se naoruzava ali ko ce dobrivoljno ici u rat?? Za koga, za sta. Pa ljudi su u ratu izgubili sve, izbjegli na zapad i za 20 godina imaju vise nego sto su imali do rata.tvojkomsija wrote:Ne valja ljudima kada se ne naoruzava, ne valja ni kad se naoruzava. Ljudi moji pa u cemu je problem sto je povecanja namjenska proizvodnja u ovom sektoru. Ako je istina ovo sto Bakir prica, da smo u boljoj poziciji nego '92. onda mi je drago. Ove fabrike su u vecinski bosnjackim gradovima tako da bi sve nama pripalo. U tome je makar bolji od oca mu.
Naravno da neces biti glup pa cekati da rat izbije da bjezis, evo sada vec ljudi bjeze masovno a ako neces u ovoj grupi onda pri prvom znaku nekog belaja, zlato i pare u torbu i vozdra zohari.
- tvojkomsija
#7269 Re: BAKIRE ODLAZI
@elcaliente slazem se sa tim sto govoris, ali moras razumit da uopce nije spomenuto da cemo mi ici u rat sa tim oruzjem vec da nam sluzi kao neka sigurnost, jer znamo na sta su ljudi kojima smo okruzeni sve spremni.
Nije nas narod kao oni, meni je nezamislivo ici u Novi Sad nekog ubijat, izvan svake pameti, kao i vecini naseg naroda, sto mi je jako drago.
Nije nas narod kao oni, meni je nezamislivo ici u Novi Sad nekog ubijat, izvan svake pameti, kao i vecini naseg naroda, sto mi je jako drago.
-
tlr
#7270 Re: BAKIRE ODLAZI
Fakat! Teško je naći junaka pored Bakira i većeg patriotu od Seke. Samo kad se sjetim kako je na Žuči, k'o Marija Bursać je skakala na tenkove... zvali je Seka ERPIDŽI, a kad bi se umorila od razvaljivanja tenkova obilazila je rovove i previjala ranjenike.Matzan wrote:Ja se ne sekiram.
Da bilo šta šušne u vezi rata odmah bi došao Boriša Falatar Kda nas brani.
Last edited by tlr on 18/11/2018 20:28, edited 1 time in total.
- tvojkomsija
#7271 Re: BAKIRE ODLAZI
Koga boli qrac za Bakira i ostale mafijase? Kad ti djikan pokuca na vrata, ne razmislja se o tome, vec se uzima oruzje u ruke (kojeg i treba bit sto vise)..
- tandmand
#7272 Re: BAKIRE ODLAZI
Njima je i te kako zamislivo. Sjetimo se "vikend četnika" iz Srbije, koji umjesto da su išli na more, planinu ... dolazili su u Bosnu da pucaju po Turcima.tvojkomsija wrote:@elcaliente slazem se sa tim sto govoris, ali moras razumit da uopce nije spomenuto da cemo mi ici u rat sa tim oruzjem vec da nam sluzi kao neka sigurnost, jer znamo na sta su ljudi kojima smo okruzeni sve spremni.
- tvojkomsija
#7273 Re: BAKIRE ODLAZI
Upravo zato sto je to njima normalno, ne vidim nista problematicno u ovim Bakirovim izjavama.tandmand wrote:Njima je i te kako zamislivo. Sjetimo se "vikend četnika" iz Srbije, koji umjesto da su išli na more, planinu ... dolazili su u Bosnu da pucaju po Turcima.tvojkomsija wrote:@elcaliente slazem se sa tim sto govoris, ali moras razumit da uopce nije spomenuto da cemo mi ici u rat sa tim oruzjem vec da nam sluzi kao neka sigurnost, jer znamo na sta su ljudi kojima smo okruzeni sve spremni.
-
elcaliente
#7274 Re: BAKIRE ODLAZI
I ja tebe kontam, hocu da kazem da sve ovo sto se desilo poslije rata a zasta najvise zasluga ima Bake i kriminalna SDA je totalno ubilo svaku mrvu patriotizma u vecini Bosnjaka. Svako od mladje raje koja je vojno sposobna bi sprasila iz Bosne pri prvom pomenu neke frke. Svaka porodica u Bosni vjeruje da je najveca sigurnost imati nekog clana uze porodice na zapadu neko pusku.tvojkomsija wrote:@elcaliente slazem se sa tim sto govoris, ali moras razumit da uopce nije spomenuto da cemo mi ici u rat sa tim oruzjem vec da nam sluzi kao neka sigurnost, jer znamo na sta su ljudi kojima smo okruzeni sve spremni.
Bosnjaci se po dijaspori masovno odricu drzavljanstva jer nemaju vise osjecaja za Bosnu. Najveci primjer su ti upravo ljudi iz istocne Bosne koji su prosli kroz taj pakao, vecina ima drzavljanstva drugih zemalja, nepomisljaju da se vrate i moza jednom u par godina navrate 10 dana na godisnji. Zadovoljni tamo gdje su i unuci ce im dobivati imena Jack i Jones.
-
Hafis
#7275 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma ja. Kad nagrne HV prema Banjaluci ili Bijeljini eto Bakirovih patrijota da pomognu.insomnia78 wrote:Pa ono jes. Nikad nas Hrvatska nije napala niti nam o glavi radila
Inače, kako bi išla razdioba te vojne opreme. Mome susjedu Edinu dodIjele kalaš i deset okvira, a meni kažu dobro si JOŠ I prošao pa ti nećemo to od plaće odbijati.